Karpathos på 7 dager: Guide

Her kommer noen anbefalinger fra ferien vi var på for snart 2 uker siden, fy søren som tiden flyr! Vi reiste til Karpathos og byen Pigadia. Skal du gjøre det samme, vil jeg gjerne gi deg noen anbefalinger på hva du kan gjøre mens du er på ferie. Vi hadde bare 7 dager, og selv om tiden gikk altfor fort, følte jeg at vi rakk utrolig mye på kort tid. Vi reiste på utflukt, fikk overnattet i en annen landsby, rakk å finne en favorittrestaurant og i tillegg våre egne, flotte strender helt privat og for oss selv. Håper du liker tipsene mine!

Hotell 

Vi bodde på hotell Alimounda Mare, et ganske nytt 5-stjerners hotell i Pigadia. Et fantastisk flott hotell, hvor du får følelsen av å være medlem av en eller annen eksklusiv yacht club. Vi bodde i en av executive suitene i femte etasje med nydelig utsikt, men det er fullt mulig å få vanlige dobbeltrom med samme utsikt. Mamma og pappa bodde her noen dager etter oss, og rommet de hadde var også veldig flott.

Dessverre fikk vi ikke tid til å spise på hotellet noen av dagene, fordi vi heller ønsket å søke til den greske kulturen som du finner i de mer eksotiske restaurantene nede ved havna. Frokost spiste vi på hotellet hver dag, og her var utvalget i buffeten veldig bra. Ellers er servicen på hotellet helt fantastisk! De rengjorde rommet to ganger for dagen, og var alltid tilgjengelig med å hjelpe, enten du trengte å stryke skjorter og kjoler, eller om du bare trengte hjelp til Internett og andre ting.

Resepsjonsområdet

Dersom du skal sove her, vil jeg anbefale at du setter av en liten halvtime til fotmassasje en av dagene. Det var virkelig helt fantastisk! Spa-avdeling på hotellet har flere behandlinger å by på, men dersom du er som oss og heller vil ha maks ut av solen, anbefaler jeg absolutt fotbehandlingen. Passe kort og passe lang på en tid.

Spa- og fitnessavdelingen

Baren som ligger utendørs på hotellet er også et perfekt avkoblingssted. Gode sitteplasser og nydelig utsikt. Vi var ikke så mye inne på hotellet, men også der var det en bar som ble flittig brukt av flere hotellgjester.

Restauranter

Snack Bar – Sea Side: 

Det ble korte lunsjer fra tid til annen for å få et avbrekk fra solen, og da likte vi å trekke oss tilbake og nyte kald drikke og noen oliven eller en sandwich i skyggen. Likevel ville vi ikke bort fra havet, så vi fant en kjempehyggelig snack bar rett ved siden av hotellet, som faktisk er drevet av en veldig søt, norsk dame.

Anbefaler husets hvite vin!

Pelagos

Hit må du gå dersom du søker virkelig gresk stemning! Her er det livemusikk hver dag fra klokken halv syv og ut i de sene nattetimer. Kan fort bli litt masete for de med sensitive ører, men vi storkoste oss. Her danset gjestene zorba mellom bordene, sang og lo. God mat til like rimelige priser som stort sett overalt i Hellas. Fantastisk sted!

Taverna Mesogios – Home of the greek tapas

Slå deg ned og be kelneren om hjelp til å sette sammen en gresk tapasmeny for to, du vil ikke angre! Hit gikk vi tre ganger, fordi maten var hinsides fantastisk. Jeg tuller ikke. I tillegg er atmosfæren upåklagelig, herlige grekere med et hint av amerikansk aksent. Vi storkoste oss.

For deg som er veldig glad i Norge: Havna består på en måte av to nivåer, og på det øverste nivået som kan kjennetegnes på alle paviljongene bortover, får du visstnok verdens beste biff i paviljong nummer tre. Denne fikk vi dessverre ikke testet ut, men flere har sagt at denne er et must. Ved mange av disse paviljongene (de helt første) møter du servitører som kan snakke norsk, de har også tv-kamper, menyer og diverse på norsk. Vi unngikk bevisst dette, ettersom vi synes vi får nok av Norge i hverdagen, men det er jo et fint tips til de som liker det sånn.

Ved den nest siste paviljongen som vi endte opp den aller første dagen, her får du en fantastisk drink etter maten! Gratis 😀 Her snakket de ikke norsk, forresten.

Uteliv:

Da vi var i Pigadia hadde ikke sesongen trådt til for fullt ennå, men det var likevel passe med liv i gatene. Det ble noen sene kvelder, for det meste med noen drinker til EM-kampene som da gikk to ganger om dagen (jeg slapp ikke akkurat unna). Vi synes nesten alle barene bortover havna var kjempehyggelige, men det var spesielt én skilte seg ut, en typisk, gresk plass hvor du tok med deg puter ut for å kunne sitte i de brede trappetrinnene bortover og nedover. Der var det SÅ hyggelig. Jeg fikk dessverre ikke tatt noen bilder fra dette stedet, men det ligger omtrent midt på havna, og er vanskelig å ikke legge merke til. Hvit bygningen med hint av blått, typisk gresk.

Her er alle restaurantene bortover, dersom du ser den gule parasollen ved den hvite og blå bygningen til ganske langt til høyre i bildet, er dette stedet jeg prøver å beskrive.

Anbefaler også å gå en tur i de trange bakgatene bak havnen før klokken elleve på kvelden, her er det kjempemange søte caféer og butikker.

Strender:

Stranden som ligger nedenfor hotellet er veldig grei, dessuten har hotellet egne solsenger her, hvor du hele tiden kan få servering. Vi lå her et par dager, men vi ville heller se mer av Karpathos, så vi søkte ut av Pigadia på jakt etter private strender. Vi hadde med oss en liten bok med oversikt over de avsidesliggende strendene bortover, og jaktet hovedsaklig på de to som så mest interessante ut.

Makris Giallos

Den første dagen fant vi en liten sandplass midt mellom Aperi og Kyra Panagia som het Makris Giallos. Hit kommer du deg kun til fots, men vi kjørte først til Aperi og parkerte bilden der, før vi trasket nedover og nedover og nedover og bortover og bortover. .

Kato Lakos

Dagen etter fant vi endelig Kato Lakos, som vi i utgangspunktet ønsket å finne dagen før. For å komme hit finnes det helt klart en smartere vei enn den vi endte opp med å ta, vi gikk jo samme vei som dagen i forveien, og ble møtt av en stor klippevegg som det ikke gikk an å ta seg forbi. . så vi svømte rundt med alle verdisakene våre over hodet.

Haha, her er jeg nesten i mål etter over en time med trasking. Bikini og joggesko ♥

Da vi var vel fremme oppdaget vi at det gikk en sti gjennom skoen,  fra toppen og helt ned. Vi kriget oss den veien tilbake igjen, og det var jammen ikke enkelt det heller.

Tips: Bruk kart, så finner dere frem.  Husk joggesko og masse vann, du blir virkelig sliten av å traske rundt i den varmen!

Vi hørte også mye fint om Apella, men ettersom dette ikke var en «privat strand» ble det aldri til at vi kom oss dit. Jeg tror absolutt at det er verdt å dra en tur hit også, om tiden strekker til.

Kira Panagia

Ikke langt fra Kato Lakos og Apella, ligger det et lite sted som heter Kira Panagia. Her var det veldig idyllisk, så jeg anbefaler deg å ta turen hit for lunsj dersom du er på enten Apella eller en av de andre strendene rundt. Vi var på Olive Garden to ganger, et vakkert sted på toppen av fjellet, ved siden av en kirke.

Utflukter:

Olympos

Vi var på 2 utfkluter mens vi var i Karpathos, den første gikk til Olympos som i dag er en av de mest populære utfluktene på øya. Vi reiste med båt fra havna i Pigadia klokken halv ni, og var ved byen Diafani rundt kvart over ti. Derfra gikk reisen videre med buss til Olympos. Vi valgte en guidet tur i regi av Ving, ettersom det er selskapet vi reiste med, og fikk med oss litt historie fra stedet også. Delen med guide varte cirka en times tid, så fikk vi to timer i byen på egenhånd, før vi reiste tilbake til Diafani igjen, og tuslet litt rundt der et par timer, før båten gikk tilbake.

Anbefaler absolutt å ta turen hit, her lever de fortsatt som før i tiden (250 fastboende), selv om de til tross for dette har flere moderne midler enn vi kanskje aner – blant annet var vi vitne til walkie talkie fra annen til første etasje for å motta bestillinger. Hehe 😀

Se flere bilder fra utflukten vår her.

Lefkos

Vi leide bil av byrået Avis hele uken vi var på ferie, så det var denne vi brukte da vi kjørte rundt for å gjøre oss kjent med Karpathos.

En av dagene ble det også en kjøretur til den lille, sjarmerende fiskerlandsbyen Lefkos. Mamma og pappa var der på samme tidspunkt, så vi overnattet på Sea Melody, et hotell ved siden av deres, i én natt, og brukte dagene på å få med oss hele Lefkos. Vi ble guidet rundt av mamma og pappa som er lommekjent på stedet, de på moped og vi på ATV. Dersom dere tar turen hit, anbefaler jeg at dere gjør det samme.

Spis gjerne lunsj på Dramadana, hvor du selv kan bli med bak på kjøkkenet og velge hva du vil ha på grillen.

Spise middag må du gjøre hos Nikita, hvor du får helt fersk fisk trukket opp av havet noen timer i forveien. De har selvsagt andre ting på menyen også, men dette er nydelige matopplevelser!

Les mer om Lefkos og se flere bilder her og her.

Iskrem: 

Kanskje en litt uvanlig ting å ha med i en slik guide, men jeg må bare tipse dere om denne isen!

Tipper den finnes flere steder i Hellas enn kun i Pigadia, så dersom du skal til grekernes land, har du nødt til å spise denne isen. . helst ti ganger!

. . og god tur ♥

hotellopphold og reisen med fly var sponset 

148 kommentarer

 1. Stine G.

  Åååå,BOSS-isen er virkelig den beste isen noensinne! Den hører med til Hellasferier:)

 2. filippa

  HEI duu!! 🙂

  Bare lurer på hvordan du får skrift inn i bildene dine, er det et eget program eller??? har prøvd å lagt bilde inn i paint også kopiert tekst men får det ikke til, :((( håper du kan hjelpe 🙂

  Ellers så håper jeg du ikke bryr deg så mye med de negative kommentarene, tenk på alle oss som leser bloggen din hver dag og som blir inspirert 🙂 Hadde det vært meg så hadde jeg ikke ofra slike innlegg en kommentar en gang, for ligger jo tjukt utpå at de er sjalu…

  Hilsen fast leser, 2 barnsmor :)) PS !( de slurpet i seg hver sin bringebærsorbet til dessert i dag og spurte om å få mer–mmm den er så god -brukte litt vaniljekesam i siden jeg var fri for vanlig bel veldig godT=))

 3. Stine Elise

  Det er kanskje verdt å nevne at det ikke heter tapas, da tapas er spansk, men på gresk heter det Mezedes 🙂
  Meze er entall for én rett, mezedes er flertall for flere av rettene 🙂

  1. Fotballfrue

   Det står i hvert fall the home of the greek tapas på t-skjortene til alle som jobber der, som et slags slagord for restauranten, så de bruker sikkert dette så folk lettere skal forstå hva det er 🙂

   – C

   1. Stine Elise

    Ja, så det, syns det var litt rart, men er som du sier sikkert en turistgimmick. 😀
    Er kanskje ikke så mange som vet at det heter mezedes, nei :p

    Men uansett så var det utroooooolig flotte bilder, og jeg klarer nesten ikke å VENTE til jeg skal reise til Hellas i august… Sukk….. <3

 4. Totalt off topic! Jeg skal endelig legge negler og dine er nøyaktig hva jeg vil ha. Er det fortsatt akryl du bruker? Her i Stavanger-området finner jeg bare gelenegler av ulike typer. Og jeg har lest endel om hvor skadelig akryl er for de som jobber med det daglig. Har du erfaring med gele? Jeg er redd de skal bli veldig tykke, og når jeg søker opp bilder på nettet synes jeg ofte den hvite tuppen starter for langt nede på neglen, noe som gjør at fingrene ser kortere og tykkere ut. Er dette typisk gele? Mange ikke relevante spørsmål her. Håper du har tid til å svare 🙂
  Ellers må jeg si at Hellas-guiden din var virkelig flott, og at jeg elsker sånne «jeg elsker mandager» innlegg. Hvis jeg kunne ønske meg et tema for et innlegg fra deg måtte det vært en virkelig detaljert treningsdagbok i løpet av en uke. Type hva ble gjort i løpet av hver dag i en uke, hvilke øvelser, osv. Jeg er selv glad i (avhengig av pga sykdom) å trene og du er min hovedinspirasjon når det gjelder trening.
  Keep up the good work!!!!!!!!!!!
  Stor klem!

  1. Fotballfrue

   Jeg bruker akryl, selv om jeg i utganspunktet er mest fan av gele, men dessverre er det nesten ingen som legger det lenger :/ Men jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med akryl også, det sitter kjempebra, og har en naturlig tykkelse 🙂

   Klemmer 🙂

  2. Hanne Førland

   Kan anbefale Nailed by Djesa Belle for gode akrylnegler i Stavanger. 🙂

 5. Hei. Kan du lage et innlegg om de rettene/det du spiser en uke? Interessant å se hva og hvor mye du spiser, som trener som du gjør.

  1. Fotballfrue

   Dette ser jeg egentlig ikke noe poeng i, da det kan bli feil på mange måter. For noen spiser jeg sikkert mye, for andre lite. Det viktigste er å finne det som passer for deg, og det som er mest riktig i forhold til helsen og treningsmengden 🙂

   – C

 6. Karoline

  Hei Caroline!

  Har følgt bloggen din omtrent siden du begynte å blogge og er vel første gangen jeg faktisk kommenterer på en blogg, så syntes rett å slett det var på tide! Ville bare si at jeg synest du gjør en fantastisk jobb! 🙂

  Veldig inspirerende å lese om både trening, mat, reise, hverdagsliv og osv! Likte spesielt godt dette innlegge hvor du beskriver hvor fantastisk Hellas er! Blir reiselysten av mindre!! Hellas står klart som et reisemål senere da jeg faktisk aldri har vært der(!!!). Så var veldig, veldig greit med litt tips 😉

  Håper du skygger unna alle de usakelige kommentarene som dukker opp.. Utrolig hva folk kan få seg til å skrive…

  Uansett, lykke til videre med skrivingen din! Du er super, rett og slett!! 🙂

  – Karoline

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønne deg <3

 7. blondie

  Jøss, sponset tur, det høres helt fantastisk ut 🙂 Kan jeg spørre om dere fikk lommepenger eller annet også? Jeg mener ikke å være frekk men din jobb er ganske enkel altså. Du har ingen lang avansert utdannelse bak deg som sivilingeniør, lege, advokat eller liknende – ikke at du ikke kunne blitt det. Men jeg er overbevist om de føler et helt annet ansvar og stress i livet sitt enn det du burde gjøre med en blogg. Du ønsker å fremme deg selv og bli kjent fordi du er deg, det er mange som synes det er kvalmende når du stiller opp til intervju for å si at dette landet er fullt av jantelov. Alle ser jo at du er pen og ordentlig og at du har det du ønsker deg i livet. Hvorfor skal du prente inn i hodet på folk at du er så «mye»? Det viktigste i livet må være å gjøre noe positivt for andre og samtidig ta vare på seg selv. Det blir litt dumt å høre at du er så travel hele tiden. Det finnes masse pent å si om deg, men mye av denne bloggen er for egen vinning. Det burde flere gjennomskuet. Når kommer web-TV med Trine Grung? =)

  1. Fotballfrue

   Jeg begynte å blogge fordi jeg ønsket å bruke kreativiteten min, at jeg endte opp med norges mest leste blogg har ingenting med at jeg ønsker å fremme meg selv.

   Hva vet du om at jeg ikke føler et ansvar? Hvorfor tror du jeg oppdaterer bloggen 3 ganger om dagen, eller når jeg er ute å reiser, eller på søndager? Jo, fordi jeg føler et ansvar overfor leserne mine. Dere er grunnen til at jeg legger så utrolig mye arbeid ned i bloggen. Hvis du leser gjennom kommentarfeltet her, så vil du se hvor mye bloggen min betyr for enkelte.

   På hvilken måte blir det for dumt å høre at jeg har det travelt hele tiden? Det er jo fakta, og du har absolutt ingen forutsetning til å være uenig. Du vet jo absolutt ingenting om hva jeg foretar meg.

   – C

   1. pernille

    Vi vet jo faktisk en hel del om hva du foretar deg da 😛

   2. Fotballfrue

    Nei, det vet dere absolutt ikke. Hvordan vet dere det? Gjennom 3 poster på en blogg hver dag? Dette forklarer akkurat det jeg mener.

    – C

   3. blondie

    Oi oi… jeg mener at du får det til å høres ut som det er veldig viktig å blogge. Vi andre kan få sparken om vi gjør feil i jobben. En lege har til sammenlikning ansvar for menneskers liv. Hvis du mister blogglesere går det etter hvert utover egen økonomi. Du har ikke mulighet til å kjenne på den følelsen det er å være ansvarlig for annet enn egen vinning for å bruke det ordet. Jeg har ikke sagt bloggen din ikke betyr noe for noen angående kosthold, trening etc. Du kan ha det så travelt du bare vil med å fremme deg selv på dumme arrangement som snorklipping – noe selv de kongelige synes er kjedelig og meningsløst. Du har også stilt opp på en del andre arrangement uten egentlig å kunne påvirke noe som helst. Jeg vet heldigvis ikke alt du foretar deg, men jeg leser her innimellom slik som resten av bloggerne dine. Du er blitt mer og mer kvass i dine kommentarsvar. Jeg mener du bør ta litt mer kritikk og ikke angripe tilbake. Jeg mener at det må ha vært utrolig flott å få en sponset tur. Så jeg stilte noen spm i forhold til det. Guiden er også veldig gjennomført og fin med masse bilder.

   4. Fotballfrue

    jeg mener at du får det til å høres ut som det er veldig viktig å blogge. Vi andre kan få sparken om vi gjør feil i jobben

    Hvis jeg ikke leverer som blogger, mister jeg lesere, og til slutt inntekten min. Fungerer på akkurat samme måte.

    En lege har til sammenlikning ansvar for menneskers liv. Hvis du mister blogglesere går det etter hvert utover egen økonomi

    De færreste er leger, derfor blir denne sammenligningen helt feil. Står du for denne sammenligningen, gjelder den alle mennesker som ikke jober med å redde liv, noe som vil si 90 prosent av befolkningen. Er du lege? Hvis du ikke er det, så kaster du sten i glasshus.

    – C

   5. blondie

    Jeg skrev til sammenlikning… =) jeg skrev om leger, advokater, sivilingeniører. jeg burde kanskje nevnt de som jobber i det private næringsliv som egen gruppe og spesielt da alle som er ledere. Men du forstår selv hva jeg mener. Hvis bussjåføren forsover seg en dag kan hele trafikken den dagen forskyves, tenk alle som kommer for sent på jobb, til møter etc. Tenk om presten blir syk og ingen kan steppe inn i en viktig seremoni. Hvis jeg ikke gjør en god jobb får jeg høre det. Du kan jobbe når du vil, andre har en arbeidstid og et sted de må være. Jeg er ikke lege =)

   6. Fotballfrue

    Hvis jeg ikke gjør jobben min, får ikke annonsører den markedsføringen de har betalt for og planlagt flere måneder i forveien. Jeg samarbeider med store selskaper som er avhengig av et jevnt trykk når det gjelder markedsføring, da kan jeg absolutt ikke ta meg fri når jeg selv føler for det. VI har to ansatte i Treasures, hvis jeg ikke gjør jobben min, vil de stå arbeidsledig inne kort tid, er ikke det ansvar?

    Jeg sier ikke at min jobb er like viktig som de eksemplene du nevner, men vi har alle vår funksjon. Sånn som du holder på nå, rakker du ned på alle journalister som ikke jobber i de tabloide mediene.

    Jeg tror ikke du helt forstår hvordan bloggmarkedet eller vårt firma fungerer, men det kan så være, jeg har ikke noe behov for å overbevise deg 🙂

    – C

   7. blondie

    og med viktig, så mener jeg at de utretter viktigere ting. Det er bare deg selv det kan gå ut over og det vil kun gå ut over din inntekt på litt lang sikt hvis du ikke får blogget dine planlagte 3 innlegg per dag. Du kan jo prøve å blogge mindre og se hva som skjer. Det er flaut at du ikke forstår eller har lyst til å innrømme for deg selv at denne bloggen da kun vil gi deg mindre inntekter. Andres arbeidsinnsats vil alltid påvirke noe annet i tillegg enn ens fremtid om en gjør en dårlig jobb. Bussjåføren var et greit eksempel.

   8. Fotballfrue

    Som jeg skrev i min tidligere kommentar, Blondie, vi har to ansatte, i tillegg til meg og Lars-Kristian. Jeg har et ansvar overfor dem, leverer jeg ikke, kan de risikere å stå arbeidsledige innen kort tid.

    Så nei, det er ikke bare meg det kan gå utover. Det går utover annonsørene mine, de trofaste leserne som forventer 3 innlegg om dagen, og ikke minst de vi har ansatt.

    Jeg vil heller si at det er flaut at du ikke respekterer våre ansattes behov for trygghet i jobben sin.

    – C

   9. blondie

    Fikk dere lommepenger? ser det står den kostet 14700 med mat inkludert =) Hvor mange timer bruker du i gjennomsnitt på blogg hver dag? du lager så fine bilder, jeg sliter med å ta bilder i sola. Hva slags kamera bruker du på bildene over her? skikkelig bra kvalitet =)

   10. Fotballfrue

    Inkludert frokost og middag på hotellet. . Dette er noe alle kan velge. Nei, selvfølgelig får man ikke lommepenger :O Kun hotell og fly.

    – C

   11. For en utrolig merkelig måte du skriver på, Blondie. Blanding av smisk og hersketeknikk som tilsynelatende skal sette Caroline på plass. Og så kritiserer du henne for å svare kritikerne sine for krasst… Skikkelig dobbeltkommunikasjon.

   12. silje t

    Word! Må si at tv osv her i hus blir byttet ut med kommentarfeltet ditt om tiden. Så mye rart det kommer frem, er jo rene underholdningskanalen jo! Det er klart kritikk er greit, og jeg skjønner mange lurer på mye rart, men det da fælt så mye rart folk henger seg opp i..

    Synes du er en kjempeflott dame, og takker deg for all innsatsen du legger den i denne bloggen! Tror nok du flyr mer enn mange andre i jobb. Greit, du har det mye gøy og, men man får til det man prioriterer. Mange har en 8-4 jobb hvor de kommer hjem, lager mat, ligger litt og slækker på sofaen, gjør litt husarbeid og legger seg. Du drar til oslo støtt og stadig, og når du først setter deg ned er det ikke slakking på sofaen, men planlegging av nye innlegg, mail osvosv. Jeg hadde blitt mer sliten i hodet av å «aldri» ha fri som deg, enn en fysisk hard jobb.

    Stå på, og fortsett! De fleste av oss setter utrolig stor pris på det 🙂

   13. Haha, helt enig med deg! Leser selvsagt hele blogginnlegget (og jeg har faktisk fulgt deg med bloglovin fra dag en, Caroline), men jeg MÅ få med meg kommentarfeltet også.. så mange idioter som skal diskutere på alt. All respekt til deg Caroline som holder ut med disse håpløse leserne dine, som f. eks «Blondie».

 8. Heilei Khan

  FOR en fantastisk blogger du er, Caroline! Elsker absolutt alt ved bloggen din, du har jo så og si med alt! Det er helt utrolig hvor flink og dyktig du er, når det gjelder slike innlegg som dette (resten også). Det tar vel en del tid og slikt, men du skal vite at du har blogglesere som er utrolig takknemelige for at du tar deg bryet med å skrive slike innlegg til oss. Tusen takk! 🙂

  Selv om jeg nesten ikke kommenterer, så vil jeg du skal vite at jeg er innom bloggen din hver dag. Minst 3 ganger. Haha. Og førsteplassen som blogger, er så fortjent! Håper du forsetter å blogge lenge, lenge 🙂

 9. Fy flate for et hotell! SYKESTE

  1. Fotballfrue

   Det var dødsbra der 🙂

   – C

 10. Camilla

  Jeg ser SAGANAKIIII <3 Elsk! Haha 😀

 11. Irmelin

  Nå fikk jeg lyst til å reise 😀

 12. Jeg vurderer veldig å få med kjæresten hit til høsten, så dette kommer veldig godt med 😀 Er så glad for at du tar deg tid til slike innlegg 🙂

 13. Takk for et fint og interessant innlegg om Karpathos!
  Vi reiser til samme hotell om to uker, så her var det mange bra tips å ta med seg:-)

 14. Karpathos er paradis! Drar dit igjen i august for 5.gang!!! Godt skrivet – kjenner at reiselysten øker på her nå,morsomt med den norsktalende kelneren,han spanderer alltid varm kakao med krem på meg 🙂 MIDT PÅ SOMMEREN,hahahha!!!

 15. Dette var det mest perfekte innlegget, jeg og samboern har bestilt tur til samme øy, samme hotell i slutten av juli! Hadde tenkt til å spørre om du kunne skrive et lignede innlegg om steder verdt å se osv., men det hadde du allerede gjort! Thank you 😉

  Vi er i slutten av 20-årene, er det mye eldre folk der eller er det yngre også? Så ut som det var litt lite folk der….?

  Må gutta ha på seg langbukse i restauranten på hotellet, vet du det? Hadde håpet det var litt casual stemning selvom hotellet et 5stjerners.

  Keep up the good work, and don’t mind the haters 😉

  1. Fotballfrue

   De fleste som er der er nok 40+, men du finner absolutt en del folk i 20-30 årene 🙂 Vi var der litt tidlig i sesongen, men det var absolutt en del folk, men så er jo vi vant til to år på Maldivene :p

   Det står at du må ha langbukse, om de praktiserer det vet jeg ikke :/

   – C

 16. Etter å ha lest gjennom så mange urettferdige (men også mange fine) kommentarer, følte jeg for å skrive noe selv. Jeg er en jente på 16 år, og du er en utrolig stor inspirasjon for meg, Caroline! Selv om vi kanskje ikke har så mye til felles, liker jeg også å trene, og dine motivasjonsinnlegg hjelper virkelig! Sliter litt med å formulere meg merker jeg, men ville egentlig bare si at du er fantastisk, dine velskrevne og helt gjennomførte innlegg er høydepunkter i blogg-Norge i dag. Du er så flink, stå på!
  Hilsen fast bloggleser gjennom 2-3 år nå <3

 17. Fine innlegg du har!

  ta en titt innom trening, kosthold og hverdags bloggen min da vel 🙂
  http://eauke.wordpress.com/

 18. Michelle

  Fantastisk innlegg! For noen vakre bilder! ser ut som dere hadde en drømmeferie, virkelig 😀

 19. Vilgunn

  Åh, slutt å friste! :p

 20. Anne Marte

  Den baren du snakker om med de trappetrinnene heter Anoi. Har selv vært der, og elsket det. Baren der de ikke snakker norsk heter La Corte.
  Veldig bra innlegg, ser ut som dere hadde en flott ferie 🙂

 21. Hallo 🙂

  Jeg bare lurte litt på hvordan det var å komme seg fra flyplassen til selve hotellet? 🙂 Meg og min kjære tenker å reise hit i august – ser jo magisk ut 😀

  1. Fotballfrue

   Reiser dere charter, setter reisebyrået opp buss 🙂 Ellers kan dere ta taxi, tipper det ikke er alt for dyrt. Tar ca 20minutt 🙂

   – C

 22. Hanne G

  Tuuuuusen takk for flott guide:):) jeg og samboer har ikke helt visst hvor vi skulle og vi har vært noe fortvilet om hvor vi skal:s i morgen bestiller vi tur til samme sted som dere! Gleder oss skikkelig:)

 23. du er så vakker! Kjempe bra innlegg, gleder meg til å reise til syden i år jeg også, men jeg skal til bulgaria 🙂 Må reise til hellas en gang og tror jeg… :))

 24. Så ut som et utrolig fint reisemål! 🙂

 25. Jeg var også i Karpathos på samme tidspunkt som dere! Øya er bare helt nydelig, oser av idyll! 😀 Får lyst til å reise tilbake når jeg ser bildene dine 🙂

 26. Hei Caroline! Søkte opp Karpathos på google, og kom til bloggen din! vet jo at du har vært i syden, men leste ikke dette innlegget da, selv om jeg titter innom bloggen hver dag!!
  Jeg bestilte tur til Karpathos i går, litt sør for hovedstaden. Hvilken strand er på det første bildet?
  Fikk du kjøpt strandguide der nede? Gleder meg stort til turen! 😀
  Klem

  1. Fotballfrue

   Så gøy 😀 Tenker du på den aller første? Den er utenfor hotellet, bare 🙂 Vi fikk strandboken av en av guidene 🙂

   Klem og god tur 😀

 27. Hei. Jeg skal til Karpathos i sommer, og lurte på hvilken bok du snakker om i innlegget? Hørtes veldig lurt ut å ha med en slik bok 🙂

  flott blogg forresten!

 28. tanja hansen

  Heisann, ble tipset om å lese dette innlegget siden vi har bestemt oss for å besøke Karpathos om en ukes tid. Masse nyttig informasjon og fine bilder. Takk skal du ha 🙂
  Tror sannelig vi bestiller rom på det samme hotellet som dere bodde på også, det så veldig fint ut. (var litt dyrt da…MEN ferie er ferie.)

 29. Gudrun-Johanne

  Ååå, så morsomt! Jeg har søkt litt rundt på nettet om Karpathos og fant et hotell som jeg synes så fint ut. Søkte på Karpathos på google og jammen fant jeg denne guiden! Og dere bodde på samme hotell som jeg tilfeldigvis falt skikkelig for! Nå frister det bare enda mer! 😀 Tenker det blir en tur på meg og samboeren i maai! 🙂

  1. Så koselig 🙂

   Om du søker på Karpathos i søkefeltet her på bloggen, så får du opp innleggene fra perioden hvor vi var der. Det var i juni 2012, så er en del innlegg derfra 🙂

 30. Odd Sverre Trana

  Artig å se. Var det i 1999

 31. Hei:) vi var på Karpathos i sommer (2013). Bare vi var i 14 dager. Det må være den peneste plassen jeg har vært på! Vi bodde også på Alimounda Mare. Vi var på strendene Ahata, Apella, Amopi, Kyra Panagia, Kastélia og to strender i Lefkos.

  Hvis dere skal tilbake anbefaler jeg å dra til Apella (stranden), og stoppe på en utsiktsplass og ta bilder;) vi drar kanskje en tur til neste år igjen.
  Vi dykket en av dagene. Veldig gøy!
  Boss-isen var kjempe god!

  Vi var også på en båt-tur (Sofia My love). Kjempekoselig! Der man drar til ca. 4 forskjellige strender og på en av dem får man servert mat. Vi fikk kylling-souvlaki (mat er inkludert i prisen).

  Anbefaler alle sammen å dra til Karpathos. De som bodde der sa at vi måtte komme tilbake i september fordi da var det nesten ikke vind (var veldig mye vind der i juli 2013 ihvertfall..)

  Tina, 14 år.

 32. Hei
  Har sett på hotellet og vurderer å dra dit, men lurer på om det var kjøleskap på rommene?

  -Sandra

  1. Hei! Så du spurte om det var kjøleskap;) ja, det er kjøleskap på rommene:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *