My good act: Juni

Som en del av prosjektet «engasjer bloggere» prøver jeg hver måned å fronte en spesifikk innsamling på bloggen min. Denne måneden har jeg startet en innsamling selv, til inntekt for utviklingsfondet og deres initiativ med å skaffe sykler til feltarbeiderne i Malawi. Utviklingsfondet er en uavhengig miljø- og utviklingsorganisasjon, som støtter fattige mennesker i deres eget arbeid slik at de skal kunne fø seg, komme seg ut av fattigdommen og sikre miljøet. Med nye sykler vil det være lettere for feltarbeiderne i utvilkingsfonet å reise rundt i de ulike prosjektområdene i Malawi, og de vil også kunne arbeide raskere, effektive.

Jeg har satt som mål å samle inn 5000,- som tilsvarer 10 nye sykler.

// foto: Bjørg i Malawi 

Håper du vil være med å støtte denne månedens prosjekt, innsamlingen min finner du her. Dersom du har egen blogg, blir jeg kjempeglad om du vil dele dette innlegget ♥

48 kommentarer

 1. Henriette

  Hvorfor vil du egentlig støtte sånne ting? Når det gjentatte ganger kommer fram at det kanskje bare er 10% av pengene som blir samlet inn som faktisk kommer fram til de som trenger de!?! Hvis det i det hele tatt kommer fram noe? Flere ganger er det lederne som står bak slike organisasjoner som stikker av med pengene selv. Synes heller du bør belyse dette problemet: naive, pengegivende nordmenn…

  1. Fotballfrue

   Alle innsamlingene som er i regi av My Good Act, er kontrollert av http://www.innsamlingskontrollen.no. De sjekker at minimum 65 % går direkte til formålet 🙂 De fleste organisasjoner har administrasjonskostnader på 10 – 20 %, noe som er helt normalt.

   – C

  2. Jeg kom nettopp hjem fra feltarbeid i Malawi, der jeg var i tre måneder. Da reiste vi rundt i hele landet, for å se og samle informasjon til en oppgave vi skrev om Malaria.
   Jeg går for øyeblikket utviklingsstudier og har egentlig en grunntanke som er imot bistand til Afrikanske land. Jeg er selvfølgelig ikke en av disse usympatiske menneskene som tenker at «de får klare seg selv», men med tanke på at bistand har vart såpass lenge og at undersøkelser viser at den økonomiske standarden i de fleste bistandsmottakende land blir dårligere i stedet for at det blir bedre blir jeg selvfølgelig i tvil om bistand er rette veien å gå. Det er forsåvidt en annen diskusjon (for mennesker som er interesserte i dette, les DEAD AID, av Dambisa Moyo).

   UANSETT; Det jeg ville fram til er at i løpet av den tiden jeg var i Malawi fant vi ut at sykler er hovedtransportkilden i Malawi. Flere hadde selvfølgelig biler, Men det er bensinkrise i landet og flere og flere må dermed ta syklene eller beina fatt. Derfor gir jeg Fotballfruen en tommel opp for at hun valgte å støtte akkurat dette!
   Når det gjelder spørsmål om pengene kommer frem eller ikke, er det selvfølgelig at ikke alle pengene kommer frem, ikke bare trenger organisasjonene bein å gå på, men flesteparten av Afrikanske land (DER SPESIELT MALAWI) er så korrupte at rundt en tredjedel til nesten halvparten av pengene som kommer til landet går rett i lomma på politikere og en korrupt stat. Likevel så ser man at selv om så mye av pengene ikke kommer frem, er det bedre enn at ingen penger kommer frem, og at uten denne bistanden (som nå i Malawi er 30% av statsbudsjettet) hadde landet så godt som bukka under.
   Derfor sier jeg, Hvertfall foreløpig at jo mer konkrete og direkte bistand Norge gir (Der vi sørger for å IKKE gi direkte til staten) jo bedre, og så får vi se om vi kan finne en løsning der Afrikanske land kan klare seg selv Uten bistand. Den tid, den glede.

   1. Fotballfrue

    Fint innspill, Oda 🙂

    Som jeg har kommentert tidligere, så går minimum 65 % av det som blir donert til formålet. http://www.innsamlingskontrollen.no sjekker, og sørger for at det er tilfellet 🙂 Pengene som blir donert her, går også til feltarbeiderne i utviklingsfondet, noe som vil si at det 100 % sikkert, ikke går til en korrupt stat 🙂

    Men som litt av poenget ditt var, Oda, det er lurt å være litt skeptisk.

    – C

  3. Nå ble jeg rett og slett kvalm. Kjempeskummelt med slike holdninger! Og grunnen til dette er på grunn av at media kun belyser organisasjonene/sakene hvor pengene havner i feile hender. Det er så fantastisk mange fine mennesker, som står på og jobber for en bedre verden, og det er faktisk vanvittig mye penger som kommer frem. Det er MYE som hjelper. Jeg har selv vært i India og sett det skje. Bidratt med penger selv, samlet inn penger selv og tatt med ressursene ned og sett resultatene av det. Og at du sier at naive, pengegivende nordmenn er det som er problemet her. Seriøst, shame on you. Respektløst ovenfor Caroline som driver med dette og ovenfor alle andre bistandsarbeider og gavmilde nordmenn som faktisk gidder å støtte personen med bøssa på gaten. De går ikke der for å plage andre, de går der fordi de vil hjelpe til og gjøre en forskjell.

 2. Er det mulig å donere sykkelen sin? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det vet jeg ikke :/ Kan du ikke kontakte utviklingsfondet å høre?

   – C

  2. Du kan selge sykkelen, og sende pengene du får for den:)

 3. Så bra 😀

 4. Blir så glad når bloggere tar initiativ til å legge ut slike innlegg! Har ikke møtt deg, men ut ifra bloggen føles det ut som om jeg har kjent deg i flere år. Du er så vakker og jordnær 🙂 Håper du får en fortryllende dag Caroline, klem <3

 5. Ninetta Bagarelli

  Du skuffer aldri, Caroline:-)
  Jeg er bare superduperimponert over måten du håndterer bloggen din på. Ser frem til å følge deg i mange år fremover.
  Alt godt for helgen,
  klem:-)

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, Ninetta 🙂

   Klem 🙂

 6. 5000 gir TI nye sykler? Da lurer jeg på hvor resten av pengene går? For sykler trenger ikke koste 500 kr per stykk… For all del, det er kjempefint at du engasjerer deg (virkelig), men har du satt deg inn i dette ordentlig? Hvis du har noe tilleggsinformasjon må du selvsagt gjerne komme med det 🙂

  1. Fotballfrue

   Det stemmer nok det. Selvfølgelig har jeg satt meg inn i dette, kunne ikke frontet det ellers. Dubkan jo evnt kontakte enten my good act eller Utviklingsfondet selv, dersom det er noe du lurer på vedrørende dette.

   – C

   1. Hvor mye av hver krone går da til saken? Det er slike ting jeg synes det er viktig å få vite. Om jeg donerer 10 kroner og 8 kroner går til administrasjon og lønninger, så er det nok mange som vil rynke på nesen. I tillegg så virker prisen usannsynlig høy for å være en sykkel i Malawi. Dette er ikke Norge, men Malawi. 500 kroner? Huff.

   2. Fotballfrue

    Alle innsamlingene som er i regi av My Good Act, er kontrollert av innsamlingskontrollen.no. De sjekker at minimum 65 % går direkte til formålet 🙂 De fleste organisasjoner har administrasjonskostnader på 10 – 20 %, noe som er helt normalt.

    En ny sykkel i Malawi koster i underkant av 500,-

    – C

 7. Supert initiativ! Stolt av deg, Caroline;*

 8. Veldig bra! Å samle inn 5000 kr burde ikke være noe problem 😀

 9. You are really cind <3

 10. Anne Berit

  Da har jeg donert 😀 Håper flere gjør det samme! 🙂 Du er fantastisk, Caroline!<3

  1. Fotballfrue

   <3

 11. Så utrolig flott initiativ! Jeg blir bare mer og mer fan av deg 🙂

  Om jeg skulle hatt en sak nå, måtte det være i hjelp mot sykelig overvekt tror jeg.
  Det er jo tross alt noe som ligger mitt hjerte nære akkurat nå.

  Stå på! Håper du får inn mer enn du har satt som mål!

 12. åh, for eit bra engasjement! Stå på:)

 13. SUPERT tiltak Caroline! 🙂
  Ønsker deg en super dag!

  Rebekka
  http://fyllings.blogg.no

 14. Så bra! 😀
  Og kjempefin header du har nå! 😀
  Og jeg leste i lokalavisen idag at kantoren i kirken der jeg bor, skal slutte her jeg bor, og begynne som kantor i Siljan! Morsomt 🙂

 15. Så bra tiltak!
  Jeg har skrevet et innlegg om det på bloggen! 🙂

 16. Så fin header! :))

 17. Eg reiser på tur 1.februar neste år. Da skal eg blandt annet til Malawi 😀

 18. Ingrid E

  Elsker initiativet Caroline!

 19. Bra tiltak 🙂 Hvor mye donerer du selv?

 20. Visst, man skall ge till de som har det sämre men jag gillar personligen inte denna form av insamlingar. Känns som tiggeri.

  Tråkigt att du också hakat på charity trenden.

  http://pernillabredolt.com

 21. elsker headerbildet ditt. det er det vakreste bildet jeg noen gang har sett av deg,og jeg har fulgt edg siden du startet bloggen. du blir bare vakrere og vakrere caroline! ha en fantastisk fin helg!! 🙂

 22. Kjempefint initiativ, Caroline! Elsker at du bruker din posisjon til å hjelpe andre, du er god 🙂 Selv er jeg en fattig student, så mitt bidrag ble dessverre ikke større enn 50 kroner, men det er vel bedre enn ingenting vel? Håper du når målet ditt og vel så det! Stå på 🙂

 23. Hei!

  Kunne du laget et innlegg om hvordan dere spiser fondue? Husker vi pleide å ha det ofte når jeg var liten, men har liksom gått litt i glemmeboken:) Er jo helt super kjærestekos med vin!:) Tenkte å stikke innom å kjøpe en gryte:)

 24. Flott innsamling til en viktig sak!

  Dessuten elsker jeg den nye headern din! Den oser klasse og eleganse.

 25. BRAVO, det nytter!! Du er topp som legger inn disse aktivitetene!!

 26. Du er fantastisk Caroline! Verden er heldig som har deg

 27. Så flott!

 28. Michelle

  kjempe bra dette her Caroline 🙂 jeg liker det. er selv meldt inn i wwf og en annen hjelpe orgenesasjon hvor jeg hjelper med et fast bidrag hver den 🙂 hadde alle hjort litt, så hadde det utgjort alt mye 😉

 29. Kjempe flott tiltak av deg, Caroline 😀 Var inne og donerte med en gang jeg hadde lest innlegget ditt i dag tidlig =)

 30. kjempebra tiltak! ser at du ikke har bidrat med noe selv enda, er det noe du kommer til å gjøre? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det har jeg gjort, jeg var den første til å donere 🙂 Se lengst ned.

   – C

 31. Supert initiativ! Jeg jobber i Utviklingsfondet, der jeg blant annet sørger for at pengene blir brukt på en skikkelig måte. Jeg er helt enig i at det finnes gode og dårlige bistandsprosjekter, men jeg forsikrer om at dette er solide saker. Syklene blir brukt av våre lokale «helter» i Malawi, og inngår i et program der bøndene får opplæring om hvordan de kan effektivisere landbruket sitt. Transport er en stor utfordring, og derfor er sykler et nyttig verktøy. Derfor: Tusen takk til alle som støtter denne kampanjen!

 32. Hei.
  Jeg synes det er helt fantastisk at du gjør slikt, at du viser at du er «mer» enn høye hæler, trening og lavkarbo. Fantastisk iniativ Caroline 🙂

  1. Fotballfrue

   Skulle bare mangle, jeg er jo mer enn det også 🙂

   Klem!

 33. Postet nettopp dette på Twitter. Herlig initativ!

  God sommer 🙂

 34. Kamilla Olin

  Hei Caroline!

  Jeg synes det er helt fantastisk at du velger å bruke tid på et så viktig prosjet som nettopp Utviklingsfondet og sykler i Malawi! Som nevnt over her viser det at du er mer enn «bare høye hæler, trening og lavkarbo». Men bare et lite tips til fremtidige innsamlingsprosjekter: Utdanningshjelpen!
  Utdanningshjelpen er en frivilling organisasjon som støtter og gir stipender slik at barn og unge i landene Kenya, Ghana, Ethiopia, Mosambik og Palestina får muligheten til å ta utdanning. Jeg har selv vært så heldig å få være med til Kenya for å se og hjelpe til med noen av de prosjektene Udanningshjelpen driver der: http://kamillaolin.wordpress.com/2012/02/03/volontorarbeidet/
  En fantastisk opplevelse jeg aldri kommer til å glemme! Vi fikk flere ganger høre at «Udanning er nøkkelen til utvikling» som i bunn og grunn er fakta. Her i Norge tenker vi ikke alltid over det, fordi vi tar utdanning for gitt. Men uten utdanningssystemet ville ikke samfunnet vårt gått fremover! Når vi driver bistand er det viktig å tenke «hjelp til selvhjelp» slik at istedet for å bare gi penger gir vi heller en mulighet til å utdanne og utvikle seg selv.
  Om vi gir folk muligheten til å utdanne seg for så å kunne være med på å utvikle sitt eget land, da vil vi nok se en stor fremgang ikke bare i de spesifikke landene, men også på verdensbasis!

  Bare tenk litt på det! 🙂

  Gjerne sjekk ut Udanningshjelpen sin hjemmeside http://ny.utdanningshjelpen.no/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *