Oppskrift fra boken min: CakePops

God morgen, dere ♥

Nå er helgen snart over oss, så jeg tenkte det ville være fint å gi dere en oppskrift fra boken min: CakePops.

Det er liten trykkfeil der, så det kan også være greit å påpeke: Ingredienselisten i boken er sammenhengende, men den skal egentlig være delt i to, da denne oppskriften gjøres i to omganger. Mer om det under.

Disse laget jeg for første gang i mamma sitt 50-årslag i fjor, og de falt virkelig i smak hos absolutt alle. De er veldig mektige, men utrolig gode, så beregn rundt 1-2 per person.

Denne oppskriften gir cirka 50 cakepops. Har du ikke lyst til å bake cakepops, må jeg tipse deg om at du kan bruke denne oppskriften som en sjokoladekake i langpanne i stedet. Den er så ufattelig god!

Del 1 – sjokoladebunn 

 • 200 gram romtemperert smør
 • 300 gram sukrin
 • 4 romtempererte egg
 • 2 ts. vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
 • 2.5-3 dl. mandelmel (her brukte jeg det mørke fra Funksjonell Mat)
 • 2 ts. bakepulver
 • 200 gram sjokolade
 • 4-5 dl. helmelk

Slik gjør du: 

Miks smør og sukrin sammen til det blir fluffy.Ta fram egg som har stått litt i romtemperatur, og tilsett ett og ett egg av gangen. Miks videre. Bland sammen mandelmel og bakepulver i en skål. Tilsett vaniljepulver til røren, og deretter melblandingen. Rør. Tilsett litt og litt melk, og visp dette godt sammen.

Deretter smelter du sjokoladen, og tilsett det i kakerøren. Hell blandingen over i en langpanne (dekket med bakepapir).

Denne skal inn i ovnen på 200 grader i cirka 20 – 30 minutter. Når den er ferdig, lar du den avkjøles, før du tilsetter en sjokoladekrem. Oppskriften på sjokoladekrem kommer i del 2 under.

Del 2 – sjokoladekrem 

 • 200 g smør til selve sjokoladekremen
 • 200 g sjokolade  (+ 3 ekstra plater til å dyppe cakepopsen i)
 • 200 g sukrinmelis (kjøpes på helsekosten, for eks. Sunkost)
 • eventuelt litt kokosmasse – dette bruker alltid jeg, og det gir en fantastisk smak til sjokoladen. Kan sløyfes. Anbefaler å sløyfe kokosmasse om du kun skal lage sjokoladekake i langpanne, og ikke cakepops.

Slik gjør du: 

Smelt sjokoladen over vannbad (en mindre kjele over en større kjele med vannm sjokoladen skal i den minste kjelen):

Hell sjokoladen i en bolle sammen med smøret og sukrinmelisen. Miks dette i noen minutter, før du tilsetter kakebunnen. Denne smuldrer du opp før du tilsetter den. Du kan også tilsette litt kokosmasse, hvor mye bestemmer du selv. Dette kan også sløyfes. Bland godt.  Lag små runde baller av kakerøren som du legger på en bakeplate med bakepapir. Settes i fryseren i 15 minutter.

Etter 15 minutter smelter du enda litt sjokolade i vannbad, deretter dypper du den ene enden av pinnen i den smeltede sjokoladen, før du dytter den rett ned i sjokoladebollen. Gjør dette med alle sammen, og la de avkjøles i kjøleskap i ca. 20 minutter. Etter ventetiden smelter du sjokolade til alle cakepopsene, til dette trenger du en del sjokolade, dersom du lager så stor oppskrift som meg. Beregn 3 plater. Smelt sjokolade i vannbad, og dypp alle i massen. Rull i eventuelt pynt før sjokolade stivner, dersom du skal ha for eksempel små, hvit kuler på (disse jeg har brukt er dessverre er ikke karbofrie)

Du kan eventuelt velge å ikke pynte, de er jo lekre som de er! Dypp de i for eksempel hvit, sukkerfri sjokolade fra Cavalier i stedet for den mørke.

Sett de rett ned i en cakepops form, og plasser det hele i fryseren eller kjøleskapet til de har stivnet og holder fasongen. Serveres på lekre fat!

Tips: Jeg kjøpte både pynt og cakepopsformer hos Kitch’n, tror også Jernia har et ok utvalg.

Håper det smaker ♥

66 kommentarer

 1. ah! det så utrolig godt ut 🙂 det skal jeg prøve en dag.

 2. Åh, nam! Blir nødt til å prøve dette en gang 🙂

  Lizbethosnes.com – En ærlighetsblogg. Min hverdag med mine interesser, og lidelsen Anorexia Nervosa. Lizbethosnes.com

 3. Ahhh, lekkert! Det ser knallgodt ut og må nok prøves om ikke alt for lenge. 🙂

 4. Julianne Nyquist

  Herlig!

 5. Alt med sjokolade i må jo bli godt, og dette så VELDIG godt ut… Cake pops er visst det siste trendy på bakefronten i USA, men jeg sier ja takk til både det og cupcakes:-)

 6. Du har en fantastisk blogg!
  Men jeg irriterer meg grønn over at du skriver «de» der det skal være dem…

 7. Hei Caroline. Den oppskriften ser virkelig god ut 🙂

  Jeg har et spørsmål til deg som ikke handler om akkurat oppskriften, men håper du kan svare meg alikevel.
  Jeg har lyst å gå ned litt i vekt, har lyst til å få en strammere kropp hvis du forstår. Jeg vil ikke legge helt om til LCFHkosthold fordi det er mange til med karbohydrater jeg er veldig glad i, og som jeg ikek vil fjerne helt fra mitt kosthold. (Og jeg synes det virker vanskelig å finne matvarer uten mange karbohydrater til f.eks frokost..) Men det jeg vil spørre deg om, er om du tror jeg komemr til å gå ned i vekt hvis jeg spiser noen måltider om dagen som er med mest proteiner og fett og lite karbohydrater? Hjelper det om man gjør det halvveis hvis du forstår hva jeg mener, eller skal må gå inn for et 100 % tilnærmet karbohydratfritt kosthold for at det skal hjelpe og man skal gå ned i vekt?

  Håper du har tid til å svare meg, jeg ville blitt glad! Klemmer

  1. Jeg vil anbefale deg å sjekke ut Montignac-dietten, en diett basert på prinsippene om glykemisk indeks. Der kan du spise litt karbohydrater. F.eks. anbefaler forfatteren at du spiser fullkornsbrød/havregryn o.l. til frokost. I tillegg kan du spise frukt og bær. Fordi dietten ikke hviler like tungt på fett som energikilde er det heller ikke like «krise» om du bryter med dietten innimellom. Slike dietter (Montignac/Fedon etc.) er bra om du vil spise mindre karbohydrater men ikke kjøre fullt ut LCHF 🙂 Forskning har vist at lavglykemisk kost er supert for vekttap. (Kylie Minogue + halve Hollywood spiser visstnok også lavglykemisk.)

   1. Fotballfrue

    Lisa: Husk at LCHF bare er et samlebegrep for mange typer dietter. Fedon/Lindberg/Montignac er alle forskjellige grener av LCHF, og bygger på de samme prinsippene 🙂

    – C

  2. Hei Siri,
   Jeg tenkte bare å svare deg selv jeg:)
   Det er INGEN grunn til at du skal kutte ut alle karbohydrater for å gå ned i vekt. Så lenge du spiser mindre enn du forbrenner vil du gå ned:) Et kaloriunderskudd er det viktigste, men å få i deg nok proteiner, sunt fett og begrense karbohydratene er absolutt lurt!
   Anbefaler deg å lese denne artikkelen for masse gode tips_ http://fitnessbloggen.no/7-enkle-tips-for-a-lykkes-med-dietten/

   1. Tusen takk for svar, snilt av deg! 🙂

  3. Hei. Jeg vet det ikke var meg du spurte, men synes jeg hadde mye av de samme ønskene som deg. Ønsker å kutte ned på noe karbo, men ikke alt. Samt at jeg i tillegg skal ned i vekt, og må tenke kalorier. Da er det ikke alltid lett med for mye fett. Men jeg har funnet mange gode tips på http://www.fitnessbloggen.no
   Spesielt nå har jeg lest en artikkel av Børge Fagerli, om nettopp det å kutte karbo, men samtidig øke inntaket av frukt for eksempel. Les denne: http://fitnessbloggen.no/myrevolution-health-fitness-concept/

   Kanskje du også får noen gode tips 🙂

 8. Marita Ø

  Ææææ! At jeg ikke leste dette tidligere i dag :O Kjæresten min har bursdag i dag, så nå har jeg akkurat stelt i stand en fin sjokoladekake. Jaja, får håpe han blir fornøyd med den òg 😀 Men disse SER jo også veldig, veldig fine ut! Mulig jeg må hive meg rundt en gang til nå altså, fikk fiine ideer her nå 🙂

 9. Hei! Har lenge vært nysgjerrig på cakepops, og disse så kjempegode ut! Men hva bruker du for å få de så runde? har du en egen form?

 10. Har du Mulberry Alexa i vanlig størrelse eller oversized? Hvor kjøpte du din? Den er kjempefin 🙂

  1. Fotballfrue

   Oversized 🙂 Min er kjøpt på Mulberry i Oslo 🙂

   – C

 11. Traktøren selger også mye bra tilbehør 😉

 12. Mmmm, sååå gott!! Har länge varit sugen på att testa att baka såna där, dock inte LCHF 😀

  Kramis

 13. Åh, herreli <3 Det så super godt ut! Og så fine!
  Gjør virkelig et dessert bord disse!

 14. Michelle

  Herre så flink du er til å få de til å se perfekt ut! ser kjempe gode ut 😀 ja, skal bli deilig med helg! treningen er gjort og huset er striglet, så er jeg endelig ferdig med alle eksamene 😀
  Masse god helg til deg søte <3

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Så deilig å være ferdig! Nyt helgen 🙂

   Klem!

 15. Beautiful cover! And those cakepops looks delicious!

  1. Fotballfrue

   Thank you, sweetie 🙂

   Hugs!

 16. Noen som vet hvor man kan få tak i karbofri/sukkerfri kakepynt/strøssel?

 17. Kjøpt boka di ;D
  Love it! Blir pizza i kveld 🙂
  Mysli og knekkebrød skal lages i helga 😉

  Ha en fin helg!

 18. De så gode ut. 🙂 Har selv kjøpt boken din, og har funnet mange gode oppskrifter i den.. Eneste som er dumt er at det er jo en del trykkfeil i den, som nå.. og også i hamburgeroppskriften. Synd! Men det er vel ikke din feil kanskje.

 19. Nam! Ser deilig ut. Alle burde vært like flink på kjøkkenet som deg! 😉

  1. Fotballfrue

   Takk, skjønne 😀

   Klem!

 20. Jeg liker bloggen din , og du er et stort forbilde for meg (siden du er så flink til å ikke «bry» deg om vekt, men heller hvordan du føler deg) Det siste året har jeg gradhvis utviklet en spisef. og vanlighvis holder jeg meg til 500kcal, men i dag måtte jeg spise nesten dobbelt så mye!! for å tilfredstille andre og sånn at de ikke skulle mistenke noe :S Og jeg prøver å si til meg selv at det ikke er farlig om man skeier ut i en dag, men hjernen jobber imot:S Er en jente som egentlig er ganske slank, og har litt muskler.. Og alt er så frustrerende, og jeg vet ikke hvordan jeg skal si at jeg sliter med mat eller om jeg skal fortsette å gå ned i vekt?! Hele livet mitt er liksom et stort spm. noen tips?

 21. https://www.facebook.com/HeizarMusic
  hør på musikken og vær så snill og anbefal han til dine lesere! han trenger å bli kjent, han er så flink!
  Show some love…

 22. Åh, nam-nam! Den oppskriften ser virkelig god ut 🙂

  http://norwaynatural.blogspot.com/

 23. Ingvild

  http://justgirlythings.tumblr.com/page/3 <—— Bilde av de røde høy hæla skoa dine.. Ville bare si ifra! :))

 24. Nydelige, men jeg må si at cakepops gjør seg enda bedre uten dette papiret det har fått på seg her. Bare sett popsene ned i feks isopor etter pynting.

  1. Fotballfrue

   Isopor? Fordi det er så mye finere enn papiret jeg har brukt her? Skjønte jeg ikke :p

   – C

   1. Haha, nå måtte jeg tenke meg om for å skjønne hva Tessa mente:P Regner med at ho tenkte de er finere uten papir på! At du setter de ifra deg med pinnen ned og ikke selve cakepopsen ned:) Uansett ser de gode ut! Du er flink;)

   2. filippa

    det hun mener er at du feks lager en stor kule av isopor som du setter på bordet også bruker du litt spisse fester slik at du kan stikke de nedi. Blir seende ut som de her store ballene med klubber.Blir veldig lekkert, så det en kokebok:=)
    vanskelig å forklare, men jeg har laget de slik feks ved barnebursdager:) men jeg syns det avr vel så fint slik du gjorde det:)

   3. Kreativ du, eller? Alt må ikke tolkes i verste mening. Tar du 2 sekunder og googler cake pops, så ser du at de fleste har de stående opp, ikke ned på papir, som du har. Mister jo hele poenget med popsene, kjære.

   4. Lars-Kristian Eriksen

    Tessa: misforstått vi da, trodde poenget var å spise de…

   5. Fotballfrue

    Tessa: nå er det vel du som tolker alt i verste mening, Tessa. Du så tydeligvis ikke humoren i svaret mitt. Jeg skjønte godt hva du mente, men beskrivelsen din var såpass dårlig formulert, at det lett kunne misforstås. Uansett er det mest vanlig å sette de ned, er en grunn til at det finnes cakepopsformer 😀

    – C

   6. Ville ha takket for ett godt tips jeg.. 😉
    (Google cake pops som hun sier, og så ser du kanskje hva som er mest «vanlig»..)

   7. Fotballfrue

    Jeg har faktisk aldri sett det på den andre måten før, så jeg tror det er ett fett 🙂

    – C

 25. Karianne

  Hei! Jeg er en jente på tretten som har cøliaki. Og jeg har lenge lett etter oppskrifter på muffinser og cakepops uten mel.., men så fant jeg ut at du hadde det, da ble jeg virkelig glad. Tusen hjertelig takk, slikt blir jeg takknemlig av.

 26. Du minner meg om rødtoppen i frustrerte fruer! 🙂
  Glad i å lage mat, lagd egen kokkebok og kler dere i pynt omtrent hver dag 🙂

 27. De står jo bare i isopor mens de størkner, så kan man servere de i lekre glass etterpå, men dog riktig vei…. 😛

 28. Genialt! Takk for at du delte Caroline. Jeg har nå kost meg med å skrive ned oppskriften i min nyinnkjøpte kokebok. Dette blir forhåpentligvis en av mange gode oppskrifter fra fjernt og nært. Ha en god helg!

 29. Hei igjen!
  Du som er så glad i kokos, og skal ha sunt fett i kosten din (skal vi ikke alle…), hvorfor bruker du ikke Cocosafett? Eller gjør du det i det skjulte kanskje? Så godt i oppskrifter som denne feks.

  1. Fotballfrue

   Fordi smør smaker best, og inneholder også sunt fett 🙂

   – C

 30. Har prøvd flere oppskrifter fra boken din, bl.a. cupcakesene, elsker de! 🙂
  disse må jeg også prøve, men skal smøret smeltes i del 2? altså i sjokoladekremen..?

 31. De så skikkelig gode ut, men fungerer det og halvere oppskriften? 🙂

 32. CakePOPS skal vel egentlig se ut som kjærlighet på pinne da, det er derfor de har den pinnen på som man kan holde i, og da mister de eeeegentlig hensikten hvis de legges i et papir 😉 Men de var nydelige altså, er ikke ment som kritikk! 🙂 De skal jo spises da! 🙂
  Papir er jo mest praktisk også da, men på en annen side trenger man da kanskje ikke den pinnen dersom de likevel ligger i et «muffinpapir», for da kan de bare spises som muffins spises da ..? 🙂
  Men er jo enig i at det kanskje ikke høres så fint ut med ispor, men det kommer kanskje an på hvilken isopor? Tror kanskje det finnes i flere farger og fasonger? 🙂

  Uansett, papir eller pinne, eller begge deler, det viktigste er at de smaker godt! 🙂 Har selv lagt kaker på pinne en gang, men syntes det var så mye bask og kliss og likte den helst i sjokoladekakeformen 😀 Men de ser mye lekrere ut slik da 😉 Gjør seg på bordet ja!

 33. — en ting til… jeg skjønner ikke helt denne jeg ?:
  «Del 2 – sjokoladekrem

  200 g smør selve sjokoladekremen (+ 3 ekstra plater til å dyppe cakepopsen i) »

  altå den setningen? Det er garantert jeg som bare ikke er helt med, altså, men hadde faktisk satt pris på om du forklarte meg med t-skje her
  😀

  1. Fotballfrue

   Du trenger 200 gram i sjokoladekremen, men du skal jo dyppe cakepopsen i sjokolade også, når deigen og alt er ferdig. Så da trenger du ca. 3 plater til det også 🙂

   – C

   1. Urk jeg henger fremdeles ikke med her, altså, og ja, det er nok meg 😛 😀
    Men, 200 gram smør, er det det man mener her?
    Skal det være smør sammen med sjokoladeplatene også? Hvor mye smør da?
    Og hvor mange sjokoladeplater til sjokoladekremen, sammen med smøret?

   2. Men det står 200g SMØR..? skal det smeltes forresten?
    Har såå lyst til å lage de!! 😀 ser kjempegode ut!

   3. Fotballfrue

    Smør, ja 🙂 Nei, det skal være romtemperert 🙂

    – C

   4. Men her er noe feil med oppskrften? For jeg skjønner ikke den, jeg da?
    Jeg mener, les denne setningen da:
    «200 g smør selve sjokoladekremen (+ 3 ekstra plater til å dyppe cakepopsen i) ”

    200 gram smør, ok, men hvor mye sjokolade da??
    + 3 sktra plater? Sjokolade? Til kun dyppinga? Hvor mange plater sammen med smøret da?

   5. Fotballfrue

    Hehe, den er riktig nå 🙂 Det som stod bak smør, skulle bak sjokolade under 🙂

    – C

   6. Ah, takk! 😉 NÅ ble det enklere for meg 😀

 34. Fikk kjempelyst til å prøve ut dette!! Men jeg lurer på en ting: er det noe forskjell på vanlige muffinsformer, og de du har brukt til cakepopsene?? I mine øyne så det ut som vanlige muffinsformer…men siden det står «cakepops-former» så ble jeg litt forvirret! ;-P
  Syns det er kjempeflott at du legger ut slike oppskrifter, ettersom det er noe som har blitt veldig populært i det siste, og det er mange som har lyst til å prøve å lage det! Også veldig bra at du legger ved bilder, slik at vi kan få et litt bedre inntrykk av hvordan det skal se ut underveis osv. 🙂 Det eneste jeg ble litt forvirret av var altså det med formene, håper du gir meg et svar! 😀

  1. Fotballfrue

   Disse er ca. 1/3 av vanlige muffinsformer, kjempesmå 🙂

   – C

 35. Hei, har bare et lite spørsmål. vet ikke om det er jeg som ikke helt har skjønt oppskriften, men først så har du en langpanne, men når du har stekt dette, så blir bildet under cakepops, hva er det jeg har oversett? hehe, vet ikke om du skjønner hva jeg mener, men jeg skjønner ikke hvordan du lager selve cakepopsen?
  håper du svarer, har sååå lyst å prøve dette! 🙂
  Elsker bloggen din, og du er virkelig et stort forbilde!

  1. Fotballfrue

   Du må blande kakebunnen ( i langpannen ) inn i fyllet / røren du lager i del 2 🙂

   – C

 36. Hei 🙂
  Jeg har kjempelyst å lage dette som langpanne, men forstår ikke helt hvordan jeg skal gjøre det..
  Etter at kakebunnen er stekt, skal jeg da bare lage sjokoladekremen å ha oppå og så er den ferdig, i istedenfor å blande de sammen?

 37. Hei:)
  Her er et lite tips til deilige kakaokuler som mannen min lager 🙂
  1,5 dl mandler ( I foodprossesor før du blander det andre i)
  1,5 dl dadler
  4 ss råkakao
  5 ss kokusolje
  1 ts vaniljepulver
  1 klype salt
  Formes til små kuler å rulles i det du ønsker, f.eks kokus og kakao

 38. […] goods of life as well, which in all honesty it seems like you are; just have a look at this great recipe on her blog for Cakepops! Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. […]

 39. Hei! Jeg lånte noen av bildene fra dette innlegget og skrev litt om cakepopsene, linket også til innlegget! Link til innlegget hvis du vil se er her: http://passionvida.blogg.no/1341604067_cakepops.html

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *