Den store bikiniguiden 2012

Trendene innen badetøy og strandklær beveger seg i et litt annet mønster enn det vanlige motebildet, og det er kanskje ikke så rart ettersom det godt skal gjøres å finne opp bikini eller monokini på nytt. Vi vil altså alltid se noen likeheter når det kommer til trender innen badetøy, og det positive her er jo at du fint kan bruke fjorårets bikinitopp, alt du trenger er kanskje en ny underdel? Det er likevel alltid elementer fra catwalken som beveger seg over til strandmoten, i år er det disse stikkordene du skal huske dersom du ønsker å være en fashionista langs vannkanten:

Badedrakt H&M / Blå blomsterbikini Sunseeker / Etnisk bikini Maaji / Galaxybikini Google / Lyseblå bikini GetInspired / Neonrosa monokini Vitamin A / Bikini med høyt liv H&M / USA-bikini Nelly.com

Vintageinspirert badetøy er også hot, og du kan la deg inspirere av pin-ups som Marilyn Monroe og Jayne Mansfields. Du trenger ikke ta den helt ut, men invester for eksempel i en bikini med vintagetrykk eller en underdel med høy midje (som den med palmetrykk over) Moderne stil med vintagesnitt = midje like under navlen.

Mange kvinner ønsker å ta seg best mulig ut på stranden uansett kroppsfasong, og da kan det være greit å ha noen regler i bakhodet når du skal på bikinishopping. I bunn og grunn er jeg veldig for at du skal kunne kle deg med akkurat hva du vil, ettersom det er da du føler deg vel og stråler mest, men noen av dere ønsket likevel ha noen tips. Under er noen tips til hvordan du kan finne den perfekte bikinien til akkurat din kroppsfasong. De vanligste fasongene å gå ut fra er disse:

Eplefasong: Har ofte jevnt fordelt vekt over hele kroppen, noen med mest vekt på midten, og dette kan føre til lite kurver. Kurver og fasong kan du fint skape ved å bruke badetøy med rysjer, og også bikinier med knytting i siden slik at du kan flytte skjæringen etter behov. Skulle du ønske å dekke magen, er en tankini en veldig god løsning. En tankini er som en singlett.

Truse H&M / Bikini Hanne Bloch / Bikini Wonderland / Tankini GetInspired

Pærefasong: Har du pærefasong er du ofte tynn i overkroppen og har mer former over stumpen. Dra fokus mot bysten ved å velge en topp med skru eller en topp som har lav skjæring. Unngå bikinishorts og hotpants da dette drar fokus mot underkroppen din.

Høy og tynn: Er du høy og tynn og ønsker mer fokus på for eksempel overkroppen, bør du gå for en overdel med pushup.  I tillegg kan rysjer og annen pynt gi inntrykk av mer former, sammen med horisontale striper som forstørrer.

Bikini Nelly.com / Overdel H&M / Overdel H&M / Topp H&M / Bikini TopShop / Bikini TopShop 

Timeglass: Kan bruke de fleste bikinier, da fasongen er smal på midten med bredere hofter. Velg gjerne en halternecktopp for å dra fokus til bysten i stedet for underkroppen. Ofte kan det være en fordel å velge en bikini i to farger, men en fargesterk topp og en mørkere underdel fungerer også fint. En underdel med knyting i livet passer perfekt for timeglassfiguren, og en litt høy skjæring vil gi illusjonen av lengre ben.

Plus-size: Når det gjelder store størrelse gjelder det å finne badetøy som støtter og former. Farger som sort, blå og mørkebrun er veldig fint, mens vertikale striper virker slankende, asymmetriske mønstre kan ha en slankende effekt og masete mønster kan kamuflere mage og såkalte håndtak. Velg gjerne en badedrakt, det er like lekkert i år som i fjor!

Badedrakt Ellos / Badedrakt H&M / Topp TopShop / Badedrakt Nelly.com /

Petite: Er du veldig lav, og ønsker å forlenge beina dine, kan det være en fordel å velge badetøy med høy skjæring. Hold deg unna shorts og horisontale striper, dette kan faktisk få deg til å se kortere ut.

Er det ingen av kroppsfasongene over som passer akkurat deg, vil jeg råde deg til å ta elementer fra hver forklaring og sette disse sammen til nettopp din kroppsfasong.

Husk: Ikke gjem bort figuren din helt, fokuser på de formene du er mest stolt av!

// kilder: KK & MinMote 

Nellylenkene er annonselenker 

96 kommentarer

 1. Wow! Fantastisk at du lager en sånn bikiniveileding:) Jeg har gått rundt lenge å lurt på hvordan bikini jeg vil ha, og hva som passer meg best. Dette hjalp meg kjempe mye, Tusen takk! 🙂

 2. hihi, har du noen tips eller tanker om hva som kunne passe for oss som vokser veeldig i front i sommer? 😉 Sliter nemlig VELDIG med å finne en bikini jeg kunne tenke meg å bruke i sommer, føler det bare ser veldig rart ut uansett med stooor gravidmage.. MEN, vil i hvertfall ikke gå med badedrakt det har jeg ikke gjort siden jeg var liten jente.. Og når det først er sol og sommer..

  1. Fotballfrue

   Du kan jo forsøke med en bikinihotpants for å få litt med fokus mot stumpen og ikke magen? Og god støtte oventil er selvsagt viktig 😉 EN halterneck med brede stropper er veldig fint 🙂 Det er helt fantastisk at du er gravid! Er så glad på deres vegne 🙂

   Klemmer 🙂

   1. Tusen takk! <3 Jaa, det ER fantastisk, jeg er så glad 🙂 🙂

    Må ta meg en ny runde og se litt om jeg finner noe som kan passe.. Må absolutt finne en overdel som støtter litt bedre enn tubetopper og trekantbikinier som jeg vanligvis bruker i hvertfall- hehe ikke bare magen som vokser litt ut av dimensjoner for tiden 😉

    Håper formen din er stigende. Good tur

 3. Jeg er den «lykkelige» eier av en kropp som det ikke går an å finne fine klær til. Har heldigvis arbeidsklær på jobb, ellers blir det treningstøy ala tights og t-shirt. Slipper å tenke på bikini og badetøy for det har jeg ikke hatt på år og dag. Short og singlet er «sommeroutfiten»
  Har prøvd å følge div råd i blader ang hvordan kle din fasong, men de har aldri min fasong som eksempel..
  Ser på div bli ny reportasjer, og folk blir så fine. Litt frustrerende når det er håpløst å finne noe som er ok. Er 170 cm og ca 79 kg, og vet at jeg trenger å gå ned endel kg, men har vært nede i 72 kg og fortsatt ingen klær som passet. Er noe med fasongen som ikke stemmer.
  Jaja, sånn er det bare. Sparer mye penger når man slipper å handle klær hele tia da :))
  Kan faktisk ikke huske sist jeg var inne i en klesbutikk.. Får en smule angst bare ved å tenke på å gå inn i en butikk for å prøve noe.:(
  Liker å lese bloggen din og ser med misunnelse ( ikke av den slemme typen altså) på alle de fine klærne dine.
  Dine hverdagsklær ville for meg vært bryllupsantrekk, hehe.
  God bedring og kos deg på soffan med vovvene dine ))

  1. Fotballfrue

   Du klarer jo veldig fint å se positivt på det likevel, og det er beundringsverdig 🙂 Jeg er sikker på at du er feiende flott som du er!

   Takk for gode ord <3

   Klemmer 🙂

 4. Sjeldent jeg kommenterer blogger, og sjeldent jeg ser en GOD bikini-guide .. Så tusen takk 😀 Da fant jeg ut hva jeg skal ha i år :))

 5. Såå fin bikiniguide! God bedring forresten <3

 6. for en utrolig fin bikino-guide – kjempe nyttig! 😀

 7. Utrolig fin og gjennomført bikiniguide! Kjempemange nyttige tips 😀

 8. Hei Caroline 🙂

  Har du noen tips til hvor man får kjøpt «bombshell» bikini-bh, i en litt rimeligere variant enn Victorias Secret? 🙂

 9. Köpte usa bikinin på dmretro.se så billigt och fri frakt 🙂

 10. Inga Maja Eira Hætta

  Hva betyr høy skjæring? ^^

 11. hei:) ser du har kjøpt bikini frå victorias sicret, korleis er størelsen?

 12. hei prøver igjen 🙂 korleis er strørelsene i victoria sicret bikiniene? stor eller små… er det lang leverings tid?

  1. Fotballfrue

   Den varierer og kommer an på hvilken modell du skal ha? 🙂

   – C

 13. tenkte eg sku gå for dei bikiniene med lit push up, men er det bh størelser eller går det i XS S M osv…? er det lang leverings tid? plan er å ha dei te ein syden tur om ca 3 vekes tid

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *