Oppskrift: Iskaffe

Denne MÅ dere prøve i morgen, den ble så god! Måtte ut på kjøkkenet for å lage mer etter første glasset.

Dette er nok til 3 personer, du trenger:

  • 3 dl. kokosmelk
  • 2 dl. soyamelk / helmelk
  • 1 dl. fløte
  • 2 ss. kesam
  • 2 ss. sukrin+ (kan bruke vanlig sukrin, men da må du doble)
  • 4 doble espresso
  • Isbiter

Slik gjør du:

Ha alt i en god blender og bland godt. Avkjøl i kjøleskapet i noen minutter, før du blander alt en gang til og heller i passe store glass med masse isbiter.

67 kommentarer

  1. Sukrin+, er det en ny type? 🙂 Ser det står noe om at den er søtere enn sukker, og det er jo ikke den vanlige sukrinen.. Noen kommer helt sikkert til å spørre hvor mye sukrin du hadde oppi, ser at du ikkje har skrevet noe om det – folk burde vel klare å smake den til med søtning selv, men heelt sikkert noen som kommer til å etterlyse mengde 😉
    Lagde forresten en lignende variant selv i går, veldig godt i varmen!

    1. Sukrin + er sukrin med stevia. Den er dobbelt ¨så søt som vanlig sukker 🙂 stevia er et annet naturlig sukker uten kalorier og karbohydrater, men veldig vanskelig å bruke siden det er 300 ganger så søtt som vanlig sukker og har en ganske spesiell ettersmak.

  2. Mmmm, må prøves. Men ser på bilde at du har sukrin med? Men kan ikke se det i oppskriften?

  3. Camilla

    Kokosmelk i iskaffe? Det må jeg prøve, drikker egentlig ikke kaffe, men denne ga meg litt inspirasjon til å lage en i varmen i nærmeste fremtid;)

  4. Mathilde

    Den skal prøves ut! Du er flink :))

    Sto forresten litt om huset ei gammel dame i avisa her om dagen, det var så inspirerende bilder, så vil gjerne dele bildene meg deg, så kanskje du også kan bli inspirert av denne skjønne dama:
    http://www.op.no/bolig/article6072819.ece

  5. Nammi, denne må jeg prøve!!
    Ha en fin helg, Caroline!
    Klem:-)

  6. kristine mjelle

    nam!! må kjøpe inn til det i morgen:) Takk for fantastiske gode mat og drikketips, Caroline! 🙂

  7. Mmmm, må prøves Men bruker du ikke sukrin som du har på bilde?

  8. Mmmm, herlig!! Elsker kaffe, så dette skal testes ut snart! 😀

  9. Denne skal absolutt prøves ut i morgen 🙂 Har du forresten noen tips ang barbering av legger :S føler jeg ikke får vekk disse røde nuppene uansett hvordan jeg gjøre. har desverre dårlig erfaring med voks .

    1. Asan har en etterbarberingsgel som er veldig god mot røde nupper:) Du kan evt. bruke litt ren aloveragel. Ellers burde barberbladet byttes ofte slik at du ikke irriterer huden mer enn nødvendig 🙂 Bruker å funke for meg!

  10. Det så kjempe godt ut! Håper du har hatt en kjempe fin dag!:D

  11. Jeanett

    Åååå DET så godt ut. Har bare et spørsmål: Bruker du kun det harde fra kokosmelken eller «vannet» også som er under?? Ha en flott kveld 😉

    1. Det lurer jeg på også:) Har ikke helt skjønt det der.

    2. Dette lurte jeg også på, helt til jeg prøvde det ut i dag! Det er ikke noe hard kokos inni der. Bare ren melk! 🙂

  12. miranda

    du glemte skrive hvor mye sukrin du brukte, lille venn.

    1. Josefine

      det står 2 ss som betyr 2 spiseskjeer 😉

  13. Mmm, det så godt ut!
    Hva syns du om sukrin+ og brukte du det i iskaffeen din også?

  14. Kristin

    Hvilken espresso-kapsel brukte du?

  15. Så delikat:)

  16. julianne

    unnskyld hvis du synes dette spørsmålet er ubehagelig, men jeg lurte på hvordan kostholdet ditt er. Har du spiseforstyrrelser, eller spiser du vanlig mat og vanlig mengden? du er veldig pen, så ikke ta det inn på deg <3

    1. Fotballfrue

      Jeg spiser helt vanlig mat, og helt normale mengder 🙂

      – C

  17. Den hørtes vanvittig god ut! Fristende å smake:)

  18. Lene Renee

    Caroline, jeg bare bøyer meg i støvet isammen med alle dine beundrere. Du er bare fantastisk. Jeg er ikke selv lavkarbo fan, men har forsøkt flere av dine oppskrifter og alle er knallgode. Denne iskaffen blir allefall min lunsj i morgen for jeg har jobbfri!,
    Fortsett ditt flotte arbeid m bloggen og dine andre gjøremål. Ikke la misunnelige kommentarer gjøre deg søvnløs. Og for all del fortsett med dine inspirerende antrekksbilder. Hvis Lars Kristian skulle finne på å droppe fotballen, kan han jo bli motefotograf:). Lykke til superparet. Digger dere.. Klem fra Skiens dame

    1. Er så enig 😀 Du er herlig Caroline…før gledet jeg meg til sofakrok og TV på kvelden – nå gleder jeg meg til sofakrok og bloggen din…hehe…og etter at jeg har begynt å lese den har jeg trent 4 ggr pr uke og det har jeg slitt lenge med å få til…har liksom ligget på 3 ggr fordi jeg innbilte meg at det var så mye som skulle til for å øke til 4, men nå tenker jeg bare på deg hver gang, så ordner det seg uten problem 😀 Og fått tilbake løpegleden mye pga din blogg…deeeeilig…

      Håper du får en herlig langhelg!

      1. Fotballfrue

        SÅ herlig å lese, utrolig flink du er 🙂

        Klemmer 🙂

  19. Hvis du knuser isbitene i blenderen sammen med iskaffen, så slipper du å la den stå i kjøleskapet! 😀

  20. Hvor kommer sukrinen inn i bildet?

  21. oi, den hørtes god ut, må prøves (Y)

  22. Caroline

    Heii 🙂
    Takk for strålende inspirasjon til både trening og positiv livsstil 😀
    Jeg har nettopp prøvd en ny type trening, som heter bikram yoga. Det er en type yoga som man utfører i 40 grader. Timen jeg var på varte i 90 min. Du trener kun i skjorts og sportsbh, ingen sko eller noe. Det er mye statiske øvelser. Timen får deg virkelig til å kjenne på det. Jeg har selv trent i mange år, prøvd mye forskjellig, men aldri vært så sliten nesten. Det er en litt annerledes time, for den som vil prøve ut noe nytt 🙂 Tenkte å tipse!
    Keep up the good work Caroline!!

  23. Iskaffe er så deilig!! Ser veldig godt ut, men må nok dessverre bruke en annen oppskrift. Jeg går ikke på lavkarbo. Det går kanskje an å bytte ut noe av fløten og kokosmelk med lettere varianter?

    Ha en fortsatt strålende dag 🙂

    Klem

    1. Fotballfrue

      Spiser du is og sjokolade?

      – C

      1. Bytt det ut med helmelk, eventuelt lettmelk 🙂

      2. Du kan jo bruke skummetmelk og mager kesam og lett kokosmelk, men da tenker jeg det ikke blir like godt 😀 men sikkert godt uansett…ellers så er de jo som Caroline skriver – det er ikke verre enn iskrem og sjokolade (faktisk bedre fordi det er jo ikke sukker her)…

      3. Jeg går ikke på lavkarbo, men spiser heller ikke is/sjokolade, andre fløteholdige produkter (prøver å unngå dette i stor grad) og godteri/søtsaker. Dette hovedsaklig pga uregelmessig blodsukker(ikke diabetes). Jeg lager iskaffe med kaffe, skvett melk og masse isbiter, fungere veldig bra! 🙂

    2. Kristine

      Da jeg jobbet på kaffebar laget jeg iskaffe av espresso, melk og smakssirup. Du kan bytte ut sirupen med steviadråper fra iherb og helmelk med lett eller skummetmelk. Husk også å shake espressoen med isbitene før du tilsetter melken, da blir den mye kaldere, og du slipper å avkjøle den i kjøleskapet. Blir god iskaffe det også, bare ikke like fyldig som Caroline sin 🙂

  24. Marianne

    Det så godt ut!! Sikle*

  25. Denne skal jeg prøve en gang. Ble NETTOPP ferdig med å lage knekkebrød fra boken din nå. Kjempegøy! 🙂 Men hva er den lilla sukrinen?

    Keep up the good work!

    Oo

    1. Den lilla sukrinen er sukrin + (med stevia) http://www.funksjonellmat.no/sukrin-pluss/om/

  26. Michelle Tuv Pettersen

    Du har tatt bilde av sukrin, men ikke skrevet om den i oppskriften. Lurer på om den skal være med, eller om det bare var en tilfeldighet at den ble med på bildet? 🙂 (det er jo heller ikke soyamelk/helmelk på bildet heller, så ble litt forvirret) 😉

  27. Mmm, den ble jeg fristet til å prøve ut! Drømte om iskaffe mens jeg satt og leste til eksamen i solsteiken idag, men visste ikke helt hva slags oppskrift jeg skulle benytte meg av, så dette var midt i blinken! 😀 Du er så fliink til å ta fine bilder også 🙂

  28. Charlotte

    Hei caroline!

    Hvor har du kjøpt bestikket i bakgrunnen på bildet? Og er det lenge siden?

    1. Fotballfrue

      Green Gate 🙂

      – C

  29. studjur

    DU er så bra du 🙂 har fulgt bloggen din nå en stund og spesielt mye i det siste, ( tøff eksamensperiode… ) og du har vært lyspunkt i en tid med bare stress og mas 🙂 tusen takk for de gode avbrekk bloggen din gir ! smiler hver dag av deg, opp til flere ganger daglig 🙂 og kan innrømme at du får meg til å se mer positivt på alt og at livet også kan nytes selvom man har mye å gjøre 😉 🙂 gleden av aktivitet, god mat med gode venner og familie 🙂 bare sjekk den iskaffen… ah… hverdagslykke :)) takk igjen 😉 !

    1. Fotballfrue

      Så herlig kommentar, tusen takk for at du gjør meg glad 🙂

      Mange klemmer til deg!

  30. Birgitte

    » … ut på kjøkkenet OG lage». 🙂

    1. Fotballfrue

      . . ut på kjøkkenet for å lage?? 🙂

  31. Åh, det så skjønt ut!
    Må jo være perfekt for varme sommerdager som disse!! 🙂
    Nydelige bilder du tar forresten!

  32. Marianne

    Nam! Iskaffe er faktisk det beste man kan drikke når man er varm og stresset 😀

  33. Hvor er dine billeder fine, hvilket program har du redigeret dem i? Og hvad hedder teksttypen?

    Dejligste solskinsdag <3

    Pia Sabine

    1. Fotballfrue

      Jeg har brukt framemaker 🙂 Skrifttypen husker jeg ikke, fant på photoshop bare 🙂

      Klemmer 🙂

  34. Tilleggsopplysning! Du KAN også bruke pulverkaffe, hvis du ikke har en espressomaskin..!
    Det ødelegger ikke -så- veldig mye av smaken, og er et godt alternativ… 🙂

    LV

  35. For alle som spør om sukrin+ og ikke er så kjent med googles uendelige muligheter: http://sukrin.org/se/sukrin-plus/om/ 🙂

  36. Takk for forslag der jeg kan bruke av kesam´en min!!

    Den iskaffen tror jeg at jeg må prøve i ettermiddag, var meldt sol her atpåtil så da blir dagen bare fin. :o)

    1. Fotballfrue

      Utrolig god, blir mer av den her i huset 😀

      Klem!

  37. Når du skriver fire doble espresso, mener du da åtte Nespresso kapsler? Sorry, men jeg er ikke så inni denne kaffeverdenen….

    1. Fotballfrue

      Nei, 4 kapsler, men lag de store 🙂

      – C

  38. Nesten samme oppskrift som jeg har brukt lenge. Bruker palmesukker istedenfor sukrin.. Smaker helt fantastisk! Det har kanskje for høy GI for deg som er på lavkarbo, men det burde prøves!

  39. Kan du ikke legg ut oppskriften på kaken du bakte for ikke så veldig lenge siden?
    Den så så innmari god ut 😛

  40. hvor du kjøpte bestikk?:) ( iam not sure that i wrote correct- i study norwegian 5 months:P)

    1. Fotballfrue

      Flink du er! Det er fra green gate 🙂

      – C

  41. jeg har ikke noe kaffe maskin hjemme 😛 men bare vanlig pulver kaffe og vann , hehe, hva gjør jeg da, da?? har veldiiiiig lyst på:)
    å du, vet du hva, prøv vanilje is / mocca is og bland med lettmelk og essresso ( for de så har ) 😉 det er NAMM!!! tips til innhold og mengde kaffe til meg siden jeg ikke har espreoo glasser etc? TAKK=)

    1. Fotballfrue

      En vanlig kopp kruttsterk kaffe 🙂

      – C

  42. Hei Caroline! Det såg kjempegodt ut, må definitivt prøves :)) Har bare et kort spørsmål, sånn espresso kaffe, er det mulig å få kjøpt det i dagligvarebutikker?
    Kjempefin blogg og stil du har forresten 🙂

    Oda

  43. Pia Sofie

    Lagde akkurat denne! Helt nydelig, takk for flott tips 😀

  44. Kamilla

    Hei!
    Har prøvd å lage denne iskaffen nå og den smakte utrolig godt!! Jeg har dessverre ikke kaffemaskin, men jeg fikk låne noen kapsel av en venninne. Men jeg tenkte å bestille meg noen kapsler nå. Men når jeg er inne på hjemmesiden til nespresso og kikker er det jo så mange å velge mellom, og jeg har ikke noe særlig peiling på kaffe. Er det den «arpeggio» du har der på bildet? 🙂
    Klem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *