17.mai: Detaljer og dessert

Jeg har så lyst til å servere noe i rødt, hvitt og blått på nasjonaldagen, så jeg har prøvd meg frem på kjøkkenet, og synes resultatet ble veldig bra. Invitasjonene er også klare til å sendes avgårde i dag, de fikk jeg laget hos kortshop.no, så kjøpte jeg litt silkebånd hos Panduro som jeg knyttet de igjen med.

Ble det ikke fint? ♥

Her kommer oppskriften på desserten, har tatt utgangspunkt i oppskriften på lchf-bloggen. Husk å beregne god tid. Hvert lag trenger ca. 1 time på å stivne, før du kan legge nytt lag over.

Du starter med selve panacottaen: Den lager du ved å snitte opp vaniljestangen og skrape ut frøene. Ha både frøene og stangen i 6 dl. fløte, og varm dette opp sammen med 3 ss. sukrin. Det skal ikke koke. Når det er like ved kokepunktet, tar du kjelen av platen og lar blandingen trekke i ca. 15 minutter. Etter dette skal du sile fløten, slik at vaniljestangen og de største frøene forsvinner, og deretter varme opp blandingen igjen, men denne gangen rører du inn gelatinplatene. Gelatinplatene skal legges i kaldt vann til de blir litt myke, og deretter klemmes for vann, før de røres inn. Når de er blandet ut, skal dette avkjøles til det blir en temperatur på det som glasset tåler. Nå heller du like deler i fire glass, pass på at halvparten er igjen i kjelen. Dette varmer du opp igjen når du skal ha det andre laget med panacotta i glasset. Eventuelt kan du lage det i to omganger / dele oppskriften i to.

Bringebærsausen: Varm opp 2 dl. vann sammen med 3 ss. sukrin. Ha gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i noen minutter. Klem av vannet før du rører dette inn med blandingen  i kjelen. Ha bærene i en blender sammen med saften av 2 lime og litt vaniljeessens. Tilsett sukkerblandingen fra kjelen. Avkjøl før du heller over det første laget med panacotta (som nå skal ha stivnet). Spar på halvparten til det neste laget.

Håper dere liker tipset ♥

106 kommentarer

 1. Carolina

  Love it!!!!

 2. Det der så nydelig ut! Jeg må nok prøve meg på det en dag!

  Ha en fortsatt fin ettermiddag 🙂

 3. Herlighet jeg er glad du finnes Caroline! Tusen takk for et supert innlegg, det passet meg perfekt! 🙂

 4. Heisann.

  Jeg bare lurte på om du synes det er dyrt å være på lavkarbo? Jeg lurte fordi jeg dro til helsekosten her om dagen for å kjøpe sunn godteri og da kjøpte jeg gojibær og noe annet og det ble 140kr. Og da skal jeg ikke si at de var rause på gojibærene heller.

  Jeg er liksom en student, og hvis man går på lavkarbo så blir det jo mye kjøtt og ting fra helsekosten. Og det har jeg ikke råd til.

  1. Fotballfrue

   Skal du kjøpe godteri og produkter til å bake med, vil du nok oppleve at det er veldig dyrt. Men «vanlig mat» er ikke noe dyrere 🙂

   – C

 5. cathrine

  Vi skal også ha venner på besøk på 17.mai, men har ikke laget invitasjoner:-( Må si jeg er imponert over alt du steller i stand for gjestene deres. Jeg har faktisk aldri fått skritlig invitasjon til noe annet enn bryllup, og en dåp.

  1. Fotballfrue

   Jeg liker jo å styre litt, da 😉

   – C

 6. Det ser supergott ut! Jag ska ge mig på att baka cupcakes för första gången någonsin, det ska bli spännande och förhåppningsvis gott 🙂 Kram!

  http://martinalouise.wordpress.com

 7. Kristin

  Det var en strålende fin idè til en 17.mai-dessert. Vi skal ha gjester her, så jeg vil gjerne bruke oppskriften din til å imponere gjestene mine:-)
  Jeg håper du får en strålende fin nasjonaldag.

 8. Så utrolig flink du er! Det ble jo kjempelekkert 🙂

 9. Jeg bare lurte på, jeg har en del strekkmerker, og siden du vet en del om coverbrands, lurte jeg på om du vet om dette produktet virker? hadde vært veldig fint om du kunne svare! :))

  http://www.coverbrands.no/merker/mama-mio/tummy-rub-strech-mark-butter/

 10. Fantastisk! Vi skal også ha Champagnefrokost på 17. Mai, og disse har allerede sikret seg en plass på menyen! Har du andre tips til meny? Ser iallefall for meg spekemat og eggerøre, men what else? Vi får gjester fra både Frankriket og Hellas, så føler jeg må slå til med noe skikkelig norsk på en dag som denne 🙂

 11. Benedikte

  Det må være helt fantastisk å få æren av å være gjest hos deg! Så mye omtanke som ligger bak, og gleden du viser med alle forberedelsene er helt utrolig 🙂 Kan ikke annet enn å misunne gjestene, og ditt øye for detaljer! Ser det kan lønne seg å være perfeksjonist i blant 😉

  Etterspør bilder av hagen en gang til jeg. Hadde vært moro å sett hva du har gjort, spesielt når dere får hagemøblene på plass.
  Fin torsdag, og (snart) god helg! 😀

 12. Mmm, pannacotta er så GODT! Luuurt med blåbær på toppen da – så får man både rødt, hvitt og blått til denne anledningen 🙂 Kanskje jeg må la meg inspirere litt på torsdag 🙂

 13. wow,så flink du er da!! 🙂

 14. Ååå, du er så fantastisk flink i alt! Desserten der så jo helt nydelig ut, og så fin da – skal absolutt prøves 🙂 Ha ei fin helg <3

 15. Hanneabroad

  Hei! Nå har jeg fulgt bloggen din så lenge at jeg tenkte det var på tide å sende deg en hilsen:) Det å kunne «forsvine» litt i bloggen din er bare helt deilig!:) Jeg bor til vanlig i utlandet, og det å kunne lese bloggen din hjelper på både humør og hjemlengsel! Spesielt rundt høytidene er det fint å kunne «ta del i» alt det fine du steller i stand, da blir det på en rar måte liksom litt jul/17-mai her også:) Så tusen takk for at du blogger og deler av deg selv med oss, det er beundringsverdig! Ps: du er kjempe pop i Asia også!:)

 16. Ser både prydelig og nydelig ut! Fortsett gjerne å komme med flere oppskrifter. Det er gøy lesing for en matblogger:)

 17. Kristin

  Så flott!:) Skal si du legger sjelen i det! Dine gjester kan jo bare glede seg til å komme til dere på fest på nasjonaldagen!

 18. NAM! Pannacottaen skal absolutt prøves ut 😀 Invitasjonene så kjempefine ut, morsomt å lage en stor fest ut av 17. mai! Blir ikke bedre enn man gjør det til selv 😀

 19. Hei Caroline!
  Tenkte jeg skulle lage noe lignende til nasjonaldagen jeg også, men tror du det går bra å bruke «vanlig» sukker, i stedet for sukrin?
  Ha en strålende helg!

  1. Fotballfrue

   Selvsagt 🙂

   – C

 20. tøft! det vil jeg prøve 🙂

 21. Hei Caroline 🙂 Nyydelig dessert du har laget. Skal prøve meg på denne jeg også, og overraske min familie.
  Men lurer på en ting, må denne desserten lages samme dag som den skal spises, eller kan man lage den dagen/kvelden før? 🙂
  Håper på svar fra deg…

  1. Fotballfrue

   Lag den kvelden før, det tar jo litt tid dette her 😉 Det skal jeg gjøre 🙂

   – C

 22. Det så veldig godt ut! Og fint ut!!! 🙂

 23. Dette så skikkelig godt ut, så det her må jeg nesten prøve!
  Kortene ble også kjempefine 🙂

 24. Så utrolig kreativ du er! så nydelig ut 🙂

  Vet du om de holder seg lenge eller burde man lage de samme dag som de skal serveres?
  Tror du de hadde holdt seg om jeg laget dem på tirsdag og serverte dem på torsdag? uten å legge blåbærene på før torsdagen..

 25. Du imponerer stadig! Fysøren å flink du er 🙂

 26. Hei! Hvor mange desserter rekker denne oppskriften til? 🙂

  1. Fotballfrue

   4 som det står 🙂

   – C

 27. Heisann!
  Må de røde lagene også stivne i 2 timer? Lurer på om jeg må starte å lage disse i dag. Total tid blir vel isåfall 4×2 timer? Håper du rekker å svarer i dag… 🙂

  1. Fotballfrue

   Ca en time hver, ikke to!

   – C

 28. Hei, Caroline!

  Jeg driver og tester ut disse dessertene nå. Men sliter litt med bringebærsausen. Den har nå stått to timer i kjøleskapet uten å stivne. Har du gjort noe utover oppskriften – eller er det jeg som må ha bommet et sted?

  Dine var virkelig nydelige! Tipper det er mange 17. mai-bord som prydes av disse i år 😉

  1. Fotballfrue

   Min stivner etter ca. 30 min :O Har du brukt gelatin som beskrevet?

   – C

  2. Elisabeth

   Lurer også på dette. Mine bringebærlag er heller ikke stive etter 2 timer i kjøleskapet. Har brukt gelatin som beskrevet. 🙂

 29. Caroline

  Pannacottaen min har stått i en time, og vil ikke stivne. Noen tips, Caroline?

 30. Hei har nå lagd denne to ganger,men vaniljefrøene synker bare til bunns i glassene… Det er jo ikke så fint. Hva skjer med dine?

  1. Fotballfrue

   Noen synker til bunnen, men ikke alle. Rør godt før du setter den kaldt 🙂

   – C

 31. Denne skal prøves, ser nydelig ut! Bruker du vanlig kremfløte?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *