17.mai: Detaljer og dessert

Jeg har så lyst til å servere noe i rødt, hvitt og blått på nasjonaldagen, så jeg har prøvd meg frem på kjøkkenet, og synes resultatet ble veldig bra. Invitasjonene er også klare til å sendes avgårde i dag, de fikk jeg laget hos kortshop.no, så kjøpte jeg litt silkebånd hos Panduro som jeg knyttet de igjen med.

Ble det ikke fint? ♥

Her kommer oppskriften på desserten, har tatt utgangspunkt i oppskriften på lchf-bloggen. Husk å beregne god tid. Hvert lag trenger ca. 1 time på å stivne, før du kan legge nytt lag over.

Du starter med selve panacottaen: Den lager du ved å snitte opp vaniljestangen og skrape ut frøene. Ha både frøene og stangen i 6 dl. fløte, og varm dette opp sammen med 3 ss. sukrin. Det skal ikke koke. Når det er like ved kokepunktet, tar du kjelen av platen og lar blandingen trekke i ca. 15 minutter. Etter dette skal du sile fløten, slik at vaniljestangen og de største frøene forsvinner, og deretter varme opp blandingen igjen, men denne gangen rører du inn gelatinplatene. Gelatinplatene skal legges i kaldt vann til de blir litt myke, og deretter klemmes for vann, før de røres inn. Når de er blandet ut, skal dette avkjøles til det blir en temperatur på det som glasset tåler. Nå heller du like deler i fire glass, pass på at halvparten er igjen i kjelen. Dette varmer du opp igjen når du skal ha det andre laget med panacotta i glasset. Eventuelt kan du lage det i to omganger / dele oppskriften i to.

Bringebærsausen: Varm opp 2 dl. vann sammen med 3 ss. sukrin. Ha gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i noen minutter. Klem av vannet før du rører dette inn med blandingen  i kjelen. Ha bærene i en blender sammen med saften av 2 lime og litt vaniljeessens. Tilsett sukkerblandingen fra kjelen. Avkjøl før du heller over det første laget med panacotta (som nå skal ha stivnet). Spar på halvparten til det neste laget.

Håper dere liker tipset ♥

106 kommentarer

 1. Kjempe fint! <3

 2. Nydelig! Syns det er så fint at dere alltid gjør så mye ut av slike anledninger:) Selv er jeg midt i eksamensperioden, så blir nok ikke mye 17 mai feiring her i huset desverre. Men du som er så kreativ og flink, burde jo heller å laget innbydelser og slikt selv? Jeg driver mye med kortlaging og scrapbooking, og det er jo så gøy;-) Stor klem

  1. Fotballfrue

   Jeg ville gjerne, men fant ikke tiden til det :/

   – C

 3. Utrolig stilig og inspirerende! Gleder meg til å prøve oppskriften:)

 4. Stilig! Du er så flink! 🙂
  Du er en god treningsmotivasjon for meg, når jeg løper på mølla og blir sliten, tenker jeg på deg, og da klarer jeg å løpe ut intervallet 😀 Du har så fin kropp! 🙂

 5. Wow, så nydelig! Det må nok være den fineste 17.mai-desserten jeg har sett noen sinne:-) Fantastisk!

 6. ÅH, Caroline du er SUPER… Tenker det er mange som setter pris på dette. Du er jo så flink! 🙂

  Ønsker deg en nydelig torsdag,
  KLEM

  Rebekka
  https://fyllings.blogg.no

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

   Nydelig torsdag tilbake <3

 7. Anette S.

  Kjempe fint! Gleder meg til å prøve oppskriften!
  Jeg var inne på treasures men kan ikke finne dette (https://fotballfrue.no/wp-content/themes/fotballfrue2/images/treasures.jpg )armbåndet noen plass? Har siklet på det helt siden det kom til butikken! Håper dere har det enda…
  Ha en strålende dag, Caroline! Du er nydelig!:))

  1. Fotballfrue

   Søta! Det er dessverre utsolgt :/ Men vi har veldig mye annet fint, og får også inn en del nyheter fremover 🙂

   Klem!

   1. Anette S.

    Okey, krysser fingrene for at det kommer inn igjen!;D
    Ja det er kjempe masse fint,
    så skal ikke se bort i fra at det blir noen kjøp snart :))
    Go’ klem tilbake til deg!:)

 8. Åh, du er så fantastisk 🙂 digger at du er så kreativ og flink. Stå på!

  1. Fotballfrue

   <3

 9. Så flott :-)) Du er en tusenkunstner, Caroline – jeg blir like imponert over hva du får til OG har tid til de gangene jeg er innom bloggen din og leser hva du har gjort :-))

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, snilleste Bente 🙂

 10. Går dere ikke ut å spiser på nasjonaldagen? 🙂
  Det har vi gjort i alle år, men sikkert vel så koselig når man har så fint hjem og bruke det og samles og at du er vertinne er perfekt!
  Du passer jo perfekt til det!
  Alt er så gjennomført og perfekt med deg!
  Fin egenskap, lykke til!!

  1. Fotballfrue

   Vi pleier det:) Kan godt hende vi gjør det i år også, men vi skal uansett være litt her:)

   – C

 11. herremin å flink du er 🙂 men kan jeg bruke natreen i stedet ?

  1. Fotballfrue

   Det kan du sikkert 🙂 Tusen takk 🙂

   – C

 12. Takk for de gode tipsene! 🙂

 13. Forresten, er det matfløte du bruker? 🙂

  1. Fotballfrue

   Kremfløte 🙂

   – C

 14. Karoline

  Du er så flink! det er skikkelig inspirasjon å lese bloggene dine, du har så masse flotte idder! 😀
  Bare ett lite tips, jeg ville hatt litt vaniljesukker i Panna Cottaen, det får frem smaken mye bedre =)

  1. Fotballfrue

   Vaniljestangen og frøene gir veldig mye smak 🙂 I tillegg bruker jeg en smuuule samt, men det glemte jeg å skrive :p

   Takk for tips 🙂

   – C

 15. Det er så fint, 17. maj ser altid så hyggeligt ud 🙂

  http://www.tinaparna.blogspot.com

 16. Hei 🙂 Jeg er stadig inn å leser bloggen din! Den er veldig inspirerende og fin! 🙂 Jeg blei nok en gang inspirert, og selv om jeg heller ikke har tid nå i eksamenstida til å lage i stand noe til 17.mai så vil jeg prøve ut denne desserten i sommerferien, den så skikkelig deilig ut! 🙂 Ha en fin dag!

 17. Nam!:D

 18. Åååå! Nå fikk jeg lyst til å bare røske sammen tinga mine på lesesalen og løpe rett hjem til kjøkkenet! Den desserten så (og hørtes) skikkelig god og lekker ut! Stjerne i boka til deg!

 19. Du er så flink. Alt er perfekt.

 20. Alexandra

  Nice! Så er så flink og kreativ, Caroline! Ha en fin dag <3

 21. Cathrine

  Du er så flink! Det er så koselig å se at noen gjør noe slikt, altså at man får det ordentlig gjennomført 🙂

 22. KristinL

  Hei!
  Jeg har vært en daglig leser av bloggen din en god stund nå, men har nok ikke lagt igjen noen «spor» etter meg:) Alderen min er godt over gjennomsnittet her;) Men du har begeistret og inspirert meg med mange ting selv om noen ting er litt unna mitt liv og min hverdag, men slik er vi alle ulike. Jeg tar med meg det som er positivt for meg og det er ikke vanskelig:) Fra å ikke trene pga kroniske ting har jeg nå blitt en ivrig trener både på mølla/treningsstudio og ikke minst ute i flott natur. Og kosten er et prosjekt etter beste evne;) Gleder meg til 17.mai og vil nok bruke diverse her fra bloggen din. Har prøvd ut mange ting allerede:)

  Vil ønske deg en flott dag og en super weekend som snart står for døren:)

  1. Fotballfrue

   Så utrolig hyggelig å høre, Kristin! Tusen takk 🙂 Forrsett med de gode endringene 🙂

   Håper dagen din blir fin 🙂

   Klem fra C

 23. Jeg er imponert!! Fantastisk fine og sikkert kjempegode! Takk for inspirasjon!!!

 24. Det så godt ut! 🙂

 25. Hei Caroline. Jeg skulle så gjerne ha sendt deg en mail, ikke for å legge ut om livet mitt- men har en forespørsel/et lurt spørsmål:) Hvis det er mulig, så hadde det vært supert. Hvis ikke, ønsker jeg deg lykke til med 17-mai feiringen – ALT ser super nydelig ut!

 26. Henriette

  ååh takk for tipset 🙂 Det er pga det flotte bordet du dekket og disse flotte tipsene at jeg blir nødt til å ha 17 mai her hjemme ! elsker å dille og ha det skikkelig gjennomført med et så koselig tema som 17 mai <3 🙂

 27. Ååå hele du er så gjennomført at jeg får vondt i hele kroppen! Inspirasjon ja! Håper dere får en super dag 🙂

  1. Fotballfrue

   Veldig glad for å inspirere 🙂

   Klem!

 28. Wow, det så herlig godt ut!

 29. Ingvild S.

  Du er fantastisk inspirerende, Caroline! 🙂 Wonder woman til tusen 😀 Håper du har en nydelig dag <3

  Stor klem

  1. Fotballfrue

   Tusen takk <3

 30. Flink du er Caroline<3

 31. Namm, så godt ut 🙂 Vil også lage noe godt til 17 mai 🙂 Ha en fin dag videre 🙂

 32. Ja her er det bare å stille seg i rekken av gode ord til deg!! Nå står lasagnen fra boka di i ovnene og siden vi skal en tur ut i morgen kveld og jeg har kjøpt nye sko så har jeg laget mat i noen utrolige høye hæler. Dette var hva min kjære mann sa: » fortsett å les om fottballfruen, for dette liker jeg, du kan gjene forsette slik» Vi har vært gift i 13 år så man må jo sprit opp dagen litt. 😉 Tusen takk til deg, Caroline!!!

  1. Fotballfrue

   Å, helt herlig 😀 Ja, det er viktig med litt endringer i hverdagen i ny og ne 😉

   Klem!

 33. Så flink du har vært! Du har ikke vurdert å være med i 4-stjerners middag da? 😉

 34. wow, så stilig! :-DD

 35. Av alle inspirerende mennesker på jorden, så må jeg si at du inspirerer meg alller, aller mest! 🙂 Du er jo så utrolig flink! 🙂 ♥

 36. Dette så helt fantastisk ut! Takk for tipset 🙂

 37. Veronica

  Må desserten lages dagen den skal serveres, eller kan du lage den kvelden før?:)

 38. Jeanette

  åh,det ser så godt ut! Og veldig dekoartivt også da! Tiden går jo så fort,rart å tenke
  at det snart er 17.mai!

 39. Caroline

  Herlig! Er student og midt i eksamenstiden men dette skal jeg faktisk ta meg tid til og overraske venninnene mine med. Er ingen superkokk, men dette ser ut som noe jeg kunne klart. 🙂

  Du er nydelig Caroline, håper du får høre og merke det hver dag! 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fantastiske ord! Håper eksamen går så det suser 🙂

   Klem 🙂

 40. Skikkelig stilig! Absolutt inspo å tenke på når jeg selv skal lage feiring i hjemmet en dag 🙂

  Lizbethosnes.com – En ærlighetsblogg. Hverdagen og mine interesser, og lidelsen Anoreksi. Lizbethosnes.com

 41. Du er jo seriøst en superwoman! 😀 Med din travle hverdag, tar du deg likevel tid til å lage til hyggelige ting til folk du er glad i OG prøver ut ny oppskrift. Creds til deg!

 42. Du er veldig flink altså! 🙂

 43. åååh det var kjempefint! må jeg prøve senere.:)

 44. Så fint det blir. Gleder meg til å komme hjem til Norge for å feire dagen.

 45. Nam, det så godt ut! Du er så flink med detaljer på alt du gjør:) Skal jammen meg lage pannacotta i morgen, prøve å få det til like fint som deg<3 Ha en fin torsdag, vakre deg!

 46. Du er så utrolig flink og kreativ! 🙂

 47. Det ser nydelig ut! Er helt sikker på at de smaker like godt, men et lite tips: Prøv å bytte ut litt av fløten med youghurt! Jeg pleier å bruke vaniljeyoughurt og syns det er best. Er jo litt sukker i det, men finnes kanskje gode vaniljeyoughurter med annet type sukker!
  Ha en finfin 17.mai! Håper det blir like vellykket som det ser ut (for det ser nydelig ut) 🙂

 48. Carolina

  Love it!!!!

 49. Det der så nydelig ut! Jeg må nok prøve meg på det en dag!

  Ha en fortsatt fin ettermiddag 🙂

 50. Herlighet jeg er glad du finnes Caroline! Tusen takk for et supert innlegg, det passet meg perfekt! 🙂

 51. Heisann.

  Jeg bare lurte på om du synes det er dyrt å være på lavkarbo? Jeg lurte fordi jeg dro til helsekosten her om dagen for å kjøpe sunn godteri og da kjøpte jeg gojibær og noe annet og det ble 140kr. Og da skal jeg ikke si at de var rause på gojibærene heller.

  Jeg er liksom en student, og hvis man går på lavkarbo så blir det jo mye kjøtt og ting fra helsekosten. Og det har jeg ikke råd til.

  1. Fotballfrue

   Skal du kjøpe godteri og produkter til å bake med, vil du nok oppleve at det er veldig dyrt. Men «vanlig mat» er ikke noe dyrere 🙂

   – C

 52. cathrine

  Vi skal også ha venner på besøk på 17.mai, men har ikke laget invitasjoner:-( Må si jeg er imponert over alt du steller i stand for gjestene deres. Jeg har faktisk aldri fått skritlig invitasjon til noe annet enn bryllup, og en dåp.

  1. Fotballfrue

   Jeg liker jo å styre litt, da 😉

   – C

 53. Det ser supergott ut! Jag ska ge mig på att baka cupcakes för första gången någonsin, det ska bli spännande och förhåppningsvis gott 🙂 Kram!

  https://martinalouise.wordpress.com

 54. Det var en strålende fin idè til en 17.mai-dessert. Vi skal ha gjester her, så jeg vil gjerne bruke oppskriften din til å imponere gjestene mine:-)
  Jeg håper du får en strålende fin nasjonaldag.

 55. Så utrolig flink du er! Det ble jo kjempelekkert 🙂

 56. Jeg bare lurte på, jeg har en del strekkmerker, og siden du vet en del om coverbrands, lurte jeg på om du vet om dette produktet virker? hadde vært veldig fint om du kunne svare! :))

  https://www.coverbrands.no/merker/mama-mio/tummy-rub-strech-mark-butter/

 57. Fantastisk! Vi skal også ha Champagnefrokost på 17. Mai, og disse har allerede sikret seg en plass på menyen! Har du andre tips til meny? Ser iallefall for meg spekemat og eggerøre, men what else? Vi får gjester fra både Frankriket og Hellas, så føler jeg må slå til med noe skikkelig norsk på en dag som denne 🙂

 58. Benedikte

  Det må være helt fantastisk å få æren av å være gjest hos deg! Så mye omtanke som ligger bak, og gleden du viser med alle forberedelsene er helt utrolig 🙂 Kan ikke annet enn å misunne gjestene, og ditt øye for detaljer! Ser det kan lønne seg å være perfeksjonist i blant 😉

  Etterspør bilder av hagen en gang til jeg. Hadde vært moro å sett hva du har gjort, spesielt når dere får hagemøblene på plass.
  Fin torsdag, og (snart) god helg! 😀

 59. Mmm, pannacotta er så GODT! Luuurt med blåbær på toppen da – så får man både rødt, hvitt og blått til denne anledningen 🙂 Kanskje jeg må la meg inspirere litt på torsdag 🙂

 60. wow,så flink du er da!! 🙂

 61. Ååå, du er så fantastisk flink i alt! Desserten der så jo helt nydelig ut, og så fin da – skal absolutt prøves 🙂 Ha ei fin helg <3

 62. Hanneabroad

  Hei! Nå har jeg fulgt bloggen din så lenge at jeg tenkte det var på tide å sende deg en hilsen:) Det å kunne «forsvine» litt i bloggen din er bare helt deilig!:) Jeg bor til vanlig i utlandet, og det å kunne lese bloggen din hjelper på både humør og hjemlengsel! Spesielt rundt høytidene er det fint å kunne «ta del i» alt det fine du steller i stand, da blir det på en rar måte liksom litt jul/17-mai her også:) Så tusen takk for at du blogger og deler av deg selv med oss, det er beundringsverdig! Ps: du er kjempe pop i Asia også!:)

 63. Ser både prydelig og nydelig ut! Fortsett gjerne å komme med flere oppskrifter. Det er gøy lesing for en matblogger:)

 64. Så flott!:) Skal si du legger sjelen i det! Dine gjester kan jo bare glede seg til å komme til dere på fest på nasjonaldagen!

 65. NAM! Pannacottaen skal absolutt prøves ut 😀 Invitasjonene så kjempefine ut, morsomt å lage en stor fest ut av 17. mai! Blir ikke bedre enn man gjør det til selv 😀

 66. Hei Caroline!
  Tenkte jeg skulle lage noe lignende til nasjonaldagen jeg også, men tror du det går bra å bruke «vanlig» sukker, i stedet for sukrin?
  Ha en strålende helg!

  1. Fotballfrue

   Selvsagt 🙂

   – C

 67. tøft! det vil jeg prøve 🙂

 68. Hei Caroline 🙂 Nyydelig dessert du har laget. Skal prøve meg på denne jeg også, og overraske min familie.
  Men lurer på en ting, må denne desserten lages samme dag som den skal spises, eller kan man lage den dagen/kvelden før? 🙂
  Håper på svar fra deg…

  1. Fotballfrue

   Lag den kvelden før, det tar jo litt tid dette her 😉 Det skal jeg gjøre 🙂

   – C

 69. Det så veldig godt ut! Og fint ut!!! 🙂

 70. Dette så skikkelig godt ut, så det her må jeg nesten prøve!
  Kortene ble også kjempefine 🙂

 71. Så utrolig kreativ du er! så nydelig ut 🙂

  Vet du om de holder seg lenge eller burde man lage de samme dag som de skal serveres?
  Tror du de hadde holdt seg om jeg laget dem på tirsdag og serverte dem på torsdag? uten å legge blåbærene på før torsdagen..

 72. Du imponerer stadig! Fysøren å flink du er 🙂

 73. Hei! Hvor mange desserter rekker denne oppskriften til? 🙂

  1. Fotballfrue

   4 som det står 🙂

   – C

 74. Heisann!
  Må de røde lagene også stivne i 2 timer? Lurer på om jeg må starte å lage disse i dag. Total tid blir vel isåfall 4×2 timer? Håper du rekker å svarer i dag… 🙂

  1. Fotballfrue

   Ca en time hver, ikke to!

   – C

 75. Hei, Caroline!

  Jeg driver og tester ut disse dessertene nå. Men sliter litt med bringebærsausen. Den har nå stått to timer i kjøleskapet uten å stivne. Har du gjort noe utover oppskriften – eller er det jeg som må ha bommet et sted?

  Dine var virkelig nydelige! Tipper det er mange 17. mai-bord som prydes av disse i år 😉

  1. Fotballfrue

   Min stivner etter ca. 30 min :O Har du brukt gelatin som beskrevet?

   – C

  2. Elisabeth

   Lurer også på dette. Mine bringebærlag er heller ikke stive etter 2 timer i kjøleskapet. Har brukt gelatin som beskrevet. 🙂

 76. Caroline

  Pannacottaen min har stått i en time, og vil ikke stivne. Noen tips, Caroline?

 77. Hei har nå lagd denne to ganger,men vaniljefrøene synker bare til bunns i glassene… Det er jo ikke så fint. Hva skjer med dine?

  1. Fotballfrue

   Noen synker til bunnen, men ikke alle. Rør godt før du setter den kaldt 🙂

   – C

 78. Denne skal prøves, ser nydelig ut! Bruker du vanlig kremfløte?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *