Velkommen til gårds!

Etter advarsler fra både naboer og nye venner, har vi har gått og gruet oss i ukesvis til de skal starte med gjødsling av jordene her i Siljan. Vi er faktisk omringet på alle husets fire kanter, så jeg har liksom sett for meg at vi skulle flykte til Oslo eller lignende. Selvfølgelig skal vi ikke det, men dere skjønner tegninga. I dag trodde vi dagen var her, for da Lars-Kristian klippet plenen for første gang i år, stormet han plutselig bort til kjøkkenet og gjorde tegn til at  noe var alvorlig galt i luften. Lunsjen min kom nesten opp igjen da jeg åpnet vinduene for å snakke med ham, for maken til lukt har jeg aldri kjent. Nå, tyve minutter senere, er den borte (eller har vi allerede blitt vant til den?), så dette var vel bare en forsmak på det som kommer. Ja, ja. Det å bo på landet må jo ha én negativ side. Tror jeg har funnet den, ja. .

Ellers er vi flinke og holder på i hagen, her skal det bli lekkert til 17.mai og sommeren!

Oh-lala! Mister Black & Decker!

Fiiine epletreet kommer seg!

Hagestell er mer min greie. Husker jeg hadde mitt eget blomsterbed da jeg var liten, kun fordi Gulltopp hadde det. Det er vel flere som leste bøkene om Gulltopp? Min favoritt var Gulltopp vinner førstepremie, da hun dyrker den fineste blomsterhagen. Haha, jeg skulle gjøre akkurat det samme! Det ble aldri helt vellykket, men nå har jeg jo min egen hage, så nå skal det bli fart på sakene!

Apropos 17.mai: Jeg holder på med et innlegg med forslag til antrekk for dere som ikke har bunad. Det er vel noe dere ønsker? 😀

Skrives snart igjen!

134 kommentarer

 1. Jaaaa, trenger forslag til 17. Mai antrekk. Gleder meg! 🙂

 2. Josefine

  Åh, så utrolig idyllisk der dere bor! Drømmeplass 😀 Gleder meg til å følge hagen og kanskje også se inni hele huset snart? det er blitt så utrooolig fint, var litt redd for at det skulle bli sterilt men det er virkelig ikke tilfellet nå 😀

 3. Må nesten le litt, sprøyting på markene er virkelig ikke så ille… Og èn ting til: klipper dere gress med hvite joggesko, støvler er tingen..

  1. Fotballfrue

   Du må ta ting med en klype salt 😉 Jeg setter det nok litt på spissen. Men jo, det er faktisk ille. Har snakket med folk som har bodd her hele livet, og de setter ikke akkurat pris på lukten :p

   – C

 4. Victoria

  Kan du ikke lage et innlegg om hagestell/tips til hagen da? 🙂

 5. Silje Marie

  Heisann 🙂 Veldig glad i denne bloggen, blitt 🙂 Innom flere ganger til dagen – men lurte på om det var et innlegg på hvordan det så ut inn og ut i huset deres? Eller kunne du tenkt deg å visst 😀 Du har såå den stilen jeg liker:-)

 6. Hei 😉 kunne du ha lagt ut bilder av bilene deres? Litt bildilla ;P haha

 7. Marita Ø

  Bor ikke på gård, men vet av lukta! Lukter HELT forferdelig! :p Men så utrolig koselig å stelle i hagen sin da, du ser forresten nydelig ut der du sitter på plenen 🙂 Tipper hagen deres blir knallfin til våren og sommeren, gleder meg til å se! 🙂

 8. utrolig oppsatt bilde. ser ut som du pirker litt i jorden. du er jo ikke skitten på hendene en gang…
  håper virkelig det kommer noen blomster, for selv om hagen er stor så er den ufattelig kjedelig

  1. Fotballfrue

   I hagen har vi 2 epletrær, to syriner, et ukjent tre og to klatreroser :p I blomsterbedet er det to Rododendroer, men skal snart gå til innkjøp av noen andre planter også. Måtte bare bytte jord først 🙂

   1. Kristin

    Jøss Marit, du er jo virkelig en gledesspreder :/ Makan til surmaga kommentar!
    Det er jo ikke akkurat sånn at Caroline og Lars-Kristian har bodd her veldig lenge eller flyttet inn på den rette årstiden til å ha fått tid til å opparbeide seg hagen. Slkt tar tid. Det er jo det som er fint med hus & hage; det er langtidsprosjekter som man kan kose seg med underveis 🙂

   2. Fotballfrue

    Vi har ikke bodd oss inn innendørs engang :p Men alt kommer seg med tiden 🙂 innen juni er hagen klar og fin 🙂

    Klem 🙂

   3. Kristin

    hehe, men helst skulle hagen stått fiks ferdig klar til å vise oss, i det øyeblikk den siste snøfilla forsvant (i følge enkelte).

    Jeg er ikke i tvil om at hagen kommer til å bli kjempefin 🙂 Håper dere koser dere masse ute, det er jo rene terapien å sysle på med sånt, se blomster og vekster vokse og gro rundt seg 🙂

  2. Kjære vene, å få en hage i stand er et langtidsprosjekt som gjerne går over flere år. På mange måter blir man aldri ferdig med en hage. 😉 Noen planter bør plantes på våren, andre på sommeren, og andre igjen på høsten. Å se hvordan en hage skal bli tar også tid, siden man må se hvordan de vekstene som allerede står der trives/passer inn. Alle som har kjøpt hus som allerede har en form for hage vet at man ikke får den i full stand før det har gått noen år. Og i det minste er det ganske idiotisk å plante alt nytt første året, fordi det er en fordel å la hagen gro seg litt til før man pøser på med nye planter.

 9. Å litt møkkluft tåler du nok kjenner jeg deg rett:) Du burde godsnakke litt med bonden og få litt gjødsel til hagen din. Roser elsker den type gjødsel. Tro du meg jeg gjødsøer kun med kumøkk i mine rosebed og jeg har verdens fineste roser. Lykke til:)))

 10. Gjerne noen tips til hårfrisyrer som passer til bunad 🙂

 11. Lite er så herleg og ekkelt på éin gong som lukta av gjødsling. Eg gler meg til innlegget ditt om antrekk til 17. mai! Håper at du og Lars-Kristian får nyte månadane vi har i vente, i den fine hagen dykkar 🙂

  1. Fotballfrue

   Den likte jeg! Herlig og ekkelt på en gang <3

 12. Hei 🙂 Jeg vil gjerne ha tips til 17.mai klær. Men kunne du også funnet noen kjoler som vi som er gravide kan bruke?:) Har ikke den største magen enda, men føler meg ikke vel i de kjolene jeg har. Også er jeg så usikker på hvordan snittet på kjolen burde være når man har litt mage. Håper du vet noe om dette 😀 hadde vært supert! Ha en fin kveld og GLORY GLORY Manchester United. (H)

 13. Å dere bor så perfekt,elsker hagen 🙂 ser så koselig ut. Heldige dere er. Du er så vakker og så naturlig pen 🙂 Ha en god uke!
  Klemmer 🙂

  1. Fotballfrue

   Du er altfor snill! Tusen takk 🙂 Vi koser oss veldig her, gleder meg til sommer og barbeintfester i hagen <3

   Klem 🙂

 14. Møkkalukta er i hvertfall et vårtegn om ikke annet! 🙂

  Jøss, har aldri sett gressklipper med ledning før. Så vannvittig tungvindt ut. Takke meg til bensin!

  1. Fotballfrue

   Jeg vet det! Hvorfor i alle dager går den ikke på bensin? Merkelig kjøp av oss :/

 15. JA TACK! Det är så svårt att veta vad man ska ha på sig på 17 maj när man inte har budnad eller är norsk. Man vill varken vara för uppklädd eller för nerklädd liksom. Jag väntar spänt och med glädje på detta inlägg 😉 Kram!

 16. Du har en flott blogg Caroline 🙂 Så flott at jeg har skrevet litt om deg på bloggen min. Jeg skriver på engelsk så det er folk helt i Canada som har lest om deg.
  Stå på videre med det du holder på med. Det inspirerer stort til å følge sin egen drøm 🙂
  http://kjandersen.wordpress.com/2012/04/30/monday-feature-caroline-berg-eriksen/

  1. Fotballfrue

   Tusen takk! Setter veldig stor pris på det 🙂

   Klem 🙂

   1. Bare hyggelig Caroline. Jeg vet hvor mye tid blogging tar, og det er jo koselig å bli satt pris på. Du må jo ha gjort noe riktig som har sånn suksess.

 17. Hi hi, ja gjødsellukt er grusomt!! Husker faktisk at det stinker når man kjører gjennom Siljan på den tiden, så det er bare å glede seg:-) Men heldigvis varer det ikke evig da. Vil gjerne se 17.mai-innlegg! Jeg har ikke bunad…

 18. Caroline, du er så nydelig:) Så naturlig vakker. Jeg husker så godt da jeg var lita, jeg hadde også et eget lite blomsterbed som jeg stella med:) Gleder meg til jeg seg får en hage og pleie. En velstelt og vakker hage er så fint.

  Og takk for innlegget om kvinnekroppen. Det inspirerte meg enda mer:) Din blogg får meg til å føle meg fin, og det er ikke verst!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for så fine ord, søteste <3

   Klemmer 🙂

 19. Du skulle vært her da, og fått inspirasjon fra hagen min. Du er heldigere da, som bor i et klima der plantene trives bedre! Du kommer til å få det SÅ flott! Det snør her i dag, så vårfølelsen forsvant litt!
  Ha en FIN første mai!

 20. Synes det er en utrolig god lukt jeg! 🙂 Men kanskje jeg er veldig spesiell, eller så er det bare fordi jeg har vokst opp på landet 😛

  1. Fotballfrue

   Du er bare gæærn 😉

  2. Signerer den! 😉 Koslig er den uansett!

 21. Hvordan style en helt enkel svart kjole? 🙂

 22. Haha, den lukta er jeg vokst opp med, så vet hvordan det føles 😀 For meg er det liksom sommer når jeg lukter den lukten .. Menmen, dere blir sikkert vant til det hvis dere skal bo på landet lenge 😉 Du ser forresten heelt fantastisk ut!

  – L

 23. Elisabeth

  Du ser kjempe søt og pen ut med håret oppsatt:D

  1. Fotballfrue

   Takk 😀

 24. Hei!
  Kjempefint innlegg 🙂 Bor selv på landet (Ikke helt Siljan, men allikevel.. 😛 ) Kjenner til gjødsellukta.. En lukt det ikke går an å forklare til folk fra byen! Udefinerbar luft!

  Forresten, kunne du laget et innlegg på tips til hår og sminke til bunad? 🙂 Kunne virkelig trengt det!

  Takk på forhånd <3

 25. Elisabeth

  Ja bra med antrekk til 17.mai 😀
  Kan jo ikke gå i uniform hele dagen 😉

 26. Marigona

  Ser ut som dere koser dere hvertfall! 😀
  Ja takk til innlegg med tips til både hår og antrekk til 17.mai for oss uten bunad! 🙂

 27. dere har det så fint! og flott innlegg med antrekkene over:) typisk nok er ikke min bunad ferdig til 17.mai! god timing!
  uansett, jeg føler med deg. har aldri bodd på landet, men hver gang vi har kjørt forbi moss (vet ikke om disse luktene kan sammenlignes), men der lukter det jo HØGG! lykke til med det, gassmasker kan jo være et alternativ! haha, det ser nok like stilig ut som det høres ut som og.. uansett, ha en fin kveld OG en fin uke:)

 28. I Stavanger har vi klippet plenen i en uke så her er du nær palmekysten!

  1. Fotballfrue

   Tror det er litt tynt jordlag i hagen vår, naboen har også klippet den for noen uker siden :/

   – C

 29. Sunnmøring

  Gi no mannen eit par med støvla!!
  kvite sko?? jaja..

  1. Fotballfrue

   Han skiftet rett etterpå faktisk, ivrig etter å komme i gang, vet du 🙂

 30. Haha 🙂 Kjenner til den lukta, bor selv på landet så kjenner til den lukta. Du blir vant til den lover, men den er helt forferdelig hver gang jeg går utforbi og jeg kjenner lukta. Men om noen år er dette helt normalt 🙂 Dere bor så nydelig til Caroline, misunner dere! Ha en strålendes kveld 🙂

 31. Har bodd på «landet» i alle mine år (for å få meg til å høres 80 ut), man blir vandt til lukta på nulltid! Nå kjenner jeg den bare med det samme, så tenker jeg ikke mer over det før til neste år når vinteren har fjernet alle spor fra sist 🙂 Med årene har den faktisk bare blitt ett vårtegn 🙂

 32. Hahah, folk reagerer alltid på gjødsellukta når de kommer hit også 🙂 «Jaaa, nå er vi på Vigra i alle fall!» er vel det som blir sagt oftest her omkring på denne tiden av året :p Så søt du er! =)

  Lizbeth Osnes – Behind the scenes.. Min hverdag med mine interesser, og lidelsen anoreksi. Lizbethosnes.com.

 33. Kristine

  Aaah, Gjødsellukt <3 Etter et par år kommer du til å elske den lukta, for da vet du at sommeren er rett rundt hjørnet 🙂

 34. heisann! kjempe fint hus og søt liten hage dere har! Ville bare tipse dere om bioklipper! Gresset som blir klippet av «kastes» tilbake på bakken og fungerer som en slags gjødsling. Klipp heller ikke gresset for kort. Klippes det for kort vil det bli dannet mose..ikke bra! Klipp to ganger i uken så blir det frodig og fint 🙂
  hilsen fast bloggleser!

  1. Fotballfrue

   Denne hagen er diger! Hehe 🙂 Takk for tips 🙂

   – C

 35. Bloggen og livet ditt er så utrolig langt unna mitt eget liv, jeg elsker å lese om hvordan du steller hage og hus og lager mat og oppskrifter, og er skikkelig husmor. Livet virker så greit og idyllisk gjennom bloggen din, det gir meg en indre ro å lese. Det tilfredstiller liksom husmorsiden av meg, mens jeg fortsetter å leve mitt eget liv. Rart og morsomt hvordan alle er forskjellige og ønsker forskjellige ting ut av livet! 🙂 Og jeg elsker å lese kommentarene folk legger igjen, tror jeg skal pensjonere meg og lese dem på fulltid. Stå på!

  1. Fotballfrue

   Haha 😀 Do it 😉

   Tusen takk for fine ord <3

   klem!

 36. Thea RB

  Ååå! Ble faktisk litt sjalu! Det er jo det beste vårtegnet! Har selv vokst opp på landet og savner faktisk gjødsellukta (eller hevdaluktå som vi sier) etter jeg flyttet til byen for å studere. Alltid like deilig å komme hjem til landet (og mor og far), med rådyr på marka, sauer, frisk lukt og stillheten.

  Håper dere får en flott dag hele gjengen 🙂

 37. Åh, nå måtte jeg løpe ut og se om epletrærne våre hadde kommet så langt som deres, men det hadde det jo ikke.. Har dere gjort noe spesielt med det?
  Vi fikk epletrær til bryllupet vårt ifjor sommer og plantet de sporenstreks, men det er ikke antydning til blomstring ennå 🙂 hva slags tre er det?

  1. Fotballfrue

   Det ble plantet for kanskje 2 år siden, kan det ha noe med det å gjøre? 🙂

   Klem!

   1. Aah.. Ja det kan jo godt være! Søren, hadde håpet det fantes en vidunderkur 🙂

    Ha en fin dag! <3

 38. Misunner virkelig at dere kan klippe plenen nå og gå barbeint! Vel, vi kan jo sikkert gå barbeint her vi også, men da risikerer vi nok å få frostskader.. her i Tromsø SNØR det..

 39. Haha, jeg hadde det på akkurat samme måte! Leste Gulltopp og krevde et eget blomsterbed i hagen 🙂 ååh.. 🙂

 40. Monica M.

  Jeg er OPPVOKST på landet(har bodd her i 36 år snart) og har enda ikke vent meg til lukta, og kommer aldri til å gjøre det…. Men det er dessverre noe som hører våren til på lik linje som de deilige duftene. Men i år(her i ute i hvertfall) er lukta verre enn noen sinne…. :o( :oP

  Ha en fin dag i Porsgrunn.

  Monica M.

 41. «Lunsjen min kom nesten opp igjen da jeg åpnet vinduene for å snakke med ham, for maken til lukt har jeg aldri kjent.» Den setningen der var utrolig svevende…. Svevende=motsatt av plantet på jorden = motsatt av jordnær.
  Når vi er i gang…. Visste du at det finnes tre forskjellige gjødsel typer? Kunstgjødsel (denne lukter ikke), kubæsj og MENNESKEBÆSJ – den lukter verst skal jeg si deg!!

  Jeg er selv bonde og jeg har en LV veske, bruker ikke sminke og kan kjøre traktor! God blanding med andre ord. Men helt ærlig, du må ikke være så svevende!!

  Bonde – vi lager maten din! – Sender deg en sånn t-skjorte jeg!

 42. Vil bare si hvor inspirerende din blogg er, Du er utrolig flink! Mange som ser opp til deg. Du er sprekk, aktiv, mplbevisst, desiplinert og mye mye mer!!! Du må være stolt av deg selv! Du må vite at jeg beundrer din livsmåte og deg 🙂 Ha en strålende dag og fortsett sånn! <3

 43. Ane Marte

  Ettersom du har planer om mange timer i hagen, vil jeg bare tipse deg om en nettside jeg tipper du vil like: http://gardengirl.no/. Viktig å følge hagemoten også vettu! 😉

 44. Har bodd på landet 16 av mine snart 19 år, nå legger jeg ikke merke til det lengre :p

 45. Monica M.

  Såg så vidt at det var noen som hadde skrevet at det(lukta) er ei vanesak. Men jeg har bodd på landet i snart 37 år og har fortsatt ikke vent meg til kuskitlukta, og kommer heller ALDRI til å gjøre det. Så, NEI, det blir ALDRI en vanesak, ikke for meg…

  Men heldigvis kan man lukte nyklipt gress, blomster, høre fuglesang og glade barn(jobber i barnehage). Og det oppveier for den stygge lukta som i år er verre enn noen gang før.

  Monica M.

 46. Herregud så heldig dere er, i finnmark sner det som bare det idag .. Måtte måke snø på trappa idag 🙁

 47. Hehe, ja det er bare en negativ ting med å bo på landet, det er gjødsellukta om våren. De pleier å sprute det ut like før regnet, og jeg synes lukta blir helt intens når det regner. Her lukta det til og med inni huset de dagene, og ikke kunne jeg lufte, for da hadde det blitt verre. ALLE kan lukte at man er fra landet ihvertfall, hehe. Best å holde seg hjemme 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *