Antrekk til 17.mai: 4 alternativer

For de som ikke har en bunad i klesskapet, kan det å kle seg til nasjonaldagen være en utfordring. Feiringen starter relativt tidlig, og mange føler seg stivpyntet om de velger kjole og glitter fra klokken ni om morgenen. Her er noen tips til deg som er bunadløs:

Kjole med lange ermer: Forelsket meg fullstendig i denne kjolen da jeg satt og tittet i det nyeste ELLE hos frisøren for noen uker siden. Faktisk bestilte jeg den sporenstreks via Nelly.com på mobilen, og nå er den hos meg. . Lett påvirkelig, anyone? Ehe . . Selv har jeg bunad, men jeg skal nok finne mange glade vår-og sommerdager og bruke denne på!

Kjolen er forresten lenger på meg enn på modellen under, som sikkert er veldig, veldig høy.

/ foto: Elle.no

Kjole Nelly Trend / Sko Stars by Jonas Hallberg / Belte Start by Jonas Hallberg / Veske Asos.com

Loose pants: Velg en lys, løs bukse og match den med vårens deilige pasteller!

Bukser H&M / Bluse H&M / Veske River Island / Sko Stars By Jonas Hallberg

Blyantskjørt i skinn: Sort og klassisk, alltid en vinner. Velg en løs bluse over, gjerne en med pastellfarger eller et fint mønster.

Skjørt Estradeur / Bluse Tiger / Pumps Nelly.com / Veske H&M

Kjole og dressjakke: En søt kjole er aldri feil på nasjonaldagen vår, i hvert fall ikke om du kombinerer den med en lys dressjakke. Føler du for å ta den helt ut, må du gjerne feire dagen iført våre egne, friske farge: Rødt, hvitt og blått!

Kjole H&M / Sandaler Asos.com / Blazer H&M / Lyseblå clutch Asos.com / Rød veske Asos.com

Husk å ikke bruke helt nye sko, og ikke glem det norske flagget ♥

Nellylenkene er annonselenker

68 kommentarer

 1. Likte godt blyantskjørtet og tilhørende. Kjempefint:) Jeg lurer på noe ang det nydelige shortsen fra Shopcameo.no. Shortsen heter Barocco Shorts. Synes du man kan man bruke tynne, svarte strømebukse under? Og hvilke sko kan brukes til det?:)

 2. 1 eller 3!

 3. Nydelig kjole. På websiden har noen kommentert at den var stor i str. Bør en bestille den en str mindre enn det en normalt bruker?

 4. Å, der var det mange gode ideer! Jeg kommenterer ikke så veldig ofte, men har lest bloggen en liten stund og liker den bedre og bedre. Jeg er midt i masterinnspurten, men har ikke så god råd nå.. så denne bloggen er et vel så godt alternativ til mange av de bladene jeg ellers bruker penger på..også er jo bloggen din gratis, så ingen dårlig samvittighet:)

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig at du synes det 😀 masse lykke til med masteroppgaven!

   Klem C

 5. Så fint innlegg 😀 Ble i allefall inspirert til å finne nåkka spesielt for årets feiring!

 6. Vilde :)

  Jeg er så heldig å ha bunad, men det var veldig fine antrekk! Gleder meg veldig til nasjonaldagen. Hver gang du snakker om 17.mai tenker jeg på den koselig froksten/lunsjen(?) du hadde i fjord, og i år fikk jeg lyst til å gjøre det samme 😀 ha en strålende dag!

  1. Fotballfrue

   Det må du gjøre, det er så utrolig hyggelig 😀

   Klem!

 7. Hei 🙂

  Ser at du tidligere har anbefalt Nike.com som shoppingside for Nike-sko, men det går ikke an å velge Norge som land. Går det an å shippe til Norge? 🙂 (kan hende jeg har missforstått deg tidligere)

  Ha en god natt! 🙂

  1. Fotballfrue

   Det gjorde jeg 🙂

   Klem!

   1. Jeg spør kanskje dumt, men hvordan klarte du det? Det går ikke an å velge Norge som land.. :/

   2. Fotballfrue

    Det husker jeg ikke :/ Var null problem da jeg bestilte i fjor 🙂 Kan du ikke høre med kundeservice?

    – C

   3. Jo jeg får prøve det 🙂 de sender jo til både Sverige og Danmark så regner ikke med det er noe problem:)

 8. Åå! Så mye fint. Tror kanskje jeg må unne meg den øverste kjolen 😉
  Har eksamen 18 mai, så tror det blir joggebukse og ikke bunad på meg i år. Men da kan man pynte seg 18 mai 😀

  Jeg elsker når du lager innlegg som dette 🙂

 9. Kan du ikke legge ut et innlegg med tips om sommerens bikinier ? 😀

 10. Kjempefine sammensetninger. Liker litt farver og mønster.

 11. Ida Marie Sørland

  Mange fine alternativer! Men har utrolig lyst til å bruke maxikjole, har du noen tips hvor man kan bestille en fin en? 🙂 har tittet litt rundt, og har ikke funnet noen enda!

  Klem

 12. kristine

  Bare et lite spm, hihihi;
  Hva mente du på det siste antrekket
  «husk og ikke bruk helt nye sko» ?
  skjønte den ikke helt:p

  1. Ny sko gir ofte gnagsår.
   Gamle sko vet du hvordan er på bena når det er en dag med mye gåing

  2. for å unngå gnagsår =)

 13. Så bra innlegg! Selv syns jeg kjolene fra Nelly.com er litt vel korte (Prøvde å bestille en gang, men må bruke den om topp over jeans eller tights) for å være ærlig, så fint om du kan lage flere innlegg med noe litt mer anstendig, f.eks. knelange kjoler, syns det er så fint (Har blitt inspirert av Kate Middelton) :- )

 14. Nydelig! Har selv en hardangerbunad som jeg gleder meg til å bruke igjen på 17. Mai så jeg trenger ikke og handle inn noe anntrekk. Men kunne du lagt en inspirasjon for hvordan man kan fikse håret til bunad. Sliter med å finne ut hvordan jeg kan ha håret til 17. Mai 🙂

 15. 17. mai antrekket mitt består alltid av fargene rødt,hvitt og blått. Det er jo et hav av muligheter med disse fargene og det er min måte og hylle norges farger 🙂

 16. Takk for tips! Men jeg er så heldig at bestemoren min har sydd bunad til meg til konfirmasjonen min til lørdag (og selvfølgelig anre festiviteter! 😉 )

 17. Du er så flink til å legge ut ordentlige tips til antrekk som man faktisk KAN bruke!! Stå på, du er søt og vakker.
  Hilsen nylig bunad-eier

 18. Mange gode tips 🙂 Fin artikkel!

 19. Veldig mye fint, spesielt skjorten fra Tiger i antrekk nr. 3! Den var nydelig.. Noen ganger kunne jeg nesten ønske at jeg ikke trengte å bruke bunaden på 17.mai (kjenner et snev av dårlig samvittighet når jeg skriver dette, for jeg elsker virkelig bunaden min), for det er jo så mye fint der ute som er perfekt til den anledningen 🙂

 20. Vil du legge ut noen ideer for oss gravide også? 🙂 jeg aner ikke hva skal kle på meg lenger, vil gjerne se pen ut, men er ikke så enkelt å finne pene klær :/

  Super blogg, stå på 😀

 21. Her blir det russebukse og hettegenser i år! Lettvint 😀 Men var utrolig fine antrekk, og fin inspirasjon til f.eks konfirmasjon eller annet selskap 🙂

 22. Du lyver jo så det renner av deg!!! Du forelsket deg ikke plutselig i kjolen, dersom alle lenkene til nelly.com er annonselenker!!!

  1. Fotballfrue

   Så utrolig frekk du er, du har ingen grunn til å ta den tonen. Nei, jeg lyver ikke. Kjolen er her hos meg, og jeg bestilte den for flere uker siden da jeg var hos frisøren. Tradedoubler er et tredjepartsprogram, og jeg har ingen kontakt med Nelly, eller er ikke garantert å tjene noe på annonselenker. Jeg har selv kjøpt kjolen. Tradedoubler er tilknyttet flere titusentalls butikker, så jeg kan bruke annonselenker fra flere butikker enn kun Nelly. Annonselenke vil si at jeg kan tjene penger dersom jeg genererer salg. Det betyr ikke at jeg garantert får penger, og jeg får aldri klær. De kjøper jeg selv.

   – C

   1. Er d disse linkene som på engelsk heter «affiliatelink» tro? (Vet ikke d norske navnet). Hvis så er kunne d kanskje være en ide å skrive d ved slike linker istedet for ‘annonselenke’ – i håp om å unngå missforståelser, for d er tydeligvis mange som tenker at alle «annonselenker» er ensbetydende med garantert annonseinntekt…
    Ha en fortsatt STRÅLENDE dag kjære dere B-)

   2. Fotballfrue

    Ja, det stemmer. Vi har fått beskjed fra forbrukerombudet om å merke det på denne måten :/

 23. Nathalie

  Å fy søren! jeg har jo bunad, men sku nesten ønske jeg ikke hadde det nå sånn at jeg kunne kjøpt antrekk 1 og 4 og byttet slik at jeg fikk brukt begge to 😉

 24. Henriette

  Hei,Caroline! Kjempefine antrekk du ar funnet frem=)Spørsmål- kan ikke du lage et lite innlegg om hva høye mennesker kler(?) Sikkert et dumt spørsmål.hehe.. Jeg er 1.80 og kan føle noen ganger at det bare en skinn og lange ben på meg. Føler at jeg ikke kler noe.haha..
  Skjønner hvis du ikke har tid til et slikt innlegg, men spør for det=)
  Så vil jeg takke deg for den fine bloggen du har=) Og for at du er nettopp du=)
  Håper solen skinner hos deg og ha en god 1.Mai=)=)
  Klem Henriette

 25. Michelle

  Så mye fint, men jeg er så heldig som har en bunad og den brukes så snart anledningene dukker opp (dessverre ikke så ofte), men på 17. mai kommer den fram 😀 Gleder meg! Du ser jo helt fantastisk ut i din Caroline!

 26. Du som nå har hage, har du sett denne nettsiden GardenGirlwww.gardengirl.no/? Utrolig mye lekkert, nesten lyst til å kjøpe noe selvom vi ikke har hage!! Ha en flott dag!!

 27. Syns 2 og 4 var veldig pene outfits.

  Men syns kanskje ikke 1 var helt 17.mai ….. 🙁

  Klem 🙂

 28. Så mange fine antrekk 🙂 selv har jeg bunad men dette var jo knall gode tips til sommerantrekk 🙂 Du er alltids så flink til å sette sammen tøy. Ha en kjempe fin 1mai 🙂

 29. Lyckliga Ingrid

  Så mange fine antrekk! Så flink du er.:)
  Selv har jeg bunad (2 faktisk!) og jeg gleder meg som et lite barn til 17. mai! Jeg elsker alt ved 17. mai! *ler*

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Oh, heldig!

   Klem 🙂

 30. Utrolig mange fine ideer! du er en fantastisk blogg, som faktisk lyser opp min hverdag! men jeg har et spørsål; hvorfor skal man ikke bruke nye sko? :))

  1. Fotballfrue

   Fordi du skal gå mye og bør unngå gnagsår 😉

   Klem!

 31. Synes kjole er et must 17.mai! Fin den blå kjolen 🙂

 32. Det siste antrekket var finest! Passet best til anledningen <3

 33. 17. mai blir det skitten russebukse, jippi! 😀

 34. 17. mai er en familievennlig dag, og da er det vel litt usømmelig å trippe rundt i kjoler som stopper rett under trusa?

  1. Fotballfrue

   Er det kjoler her som stopper under trusen? Herregud, jeg er visst blind :O Hvor?

   1. det var flere alternativer til kjoler her så du trenger ikke å velge den kortest… og dessuten trenger du heller ikke å velge akkurat de antrekkene som hun har lagt frem her, du kan heller bruke det som en inspirasjon.

    det her var bare for å kverulere.

   2. Den første kjolen er jo veldig kort………

   3. Fotballfrue

    Ja, den ser ganske kort ut på henne 🙂 Så kort er den ikke på meg. I tillegg gjør det ikke så mye at kjolen er litt kort, så lenge ermene er lange 🙂

    – C

 35. hei det var fine antrekk

  men siden det virker som du vet hva du snakker om,vil jeg gjerne spørre om det går an å bruke en svart dressjakke over en lysepudderrosa kjole? økonomien strekker ikke helt til en ny jakke og jeg syns det er så mye finere med en jakke over 🙂

  1. med tanke på at det er 17.mai?

 36. Amanda:)

  Likte de to siste antrekkene best, minner meg om sommer!!:)

 37. Det finnes så mange fine kombinasjoner!

 38. hei! elsker boggen din croline ! må nok si at jeg ikte nr. 4 best til 17. mai, det var liksom så «Norsk» hihi 🙂 men de andre antrekkene var super fine de også 🙂 stor klem sarah !

 39. Benedicte

  Så finfine antrekk! God inspirasjon til forskjellige anledninger utover våren og sommeren 🙂 17. mai blir det uansett stas med kalas i bunad. Men hvert år er jeg helt lost på hvordan jeg skal fikse håret så det står i stil med bunaden. Syns det blir kjedelig med helt løsthengende, og for gammeldags med helt oppsatt. Forslag til bunad-styling? 🙂

 40. Er glad jeg skal bruke bunaden min jeg. Kjøpte cape til den i fjor så da slipper jeg til og med å fryse blå og gul.

 41. Den første kjolen var helt horribel!! Ligner på 70-talls gardiner som mormor hadde.

  1. Fotballfrue

   I love it 🙂

 42. Den kjolen var jo bare utrolig flott! For min del blir det nok bunad, om det ikke er altfor varmt =)

  Lizbeth Osnes – Behind the scenes.. Min hverdag med mine interesser, og lidelsen anoreksi. Lizbethosnes.com.

 43. Masse fint!
  Jeg synes kanskje nr 4♥♥
  Digger bloggen din!
  Pleier å få dårlig sammvittighet om jeg jeg ikke får sjekket bloggen din iallefall 1-2 ganger daglig!
  Stå på du er en utrolig kreativ blogger 😀

  Klem

 44. Hei 🙂 Jeg går på ungdomsskolen og disse antrekkene ble litt voksene for meg.. :p Kan du legge ut ett innlegg med 17. mai klær for oss som er litt yngre? 🙂

 45. Hei, elsker antrekk nr.4 og vurderer å kjøpe det, syntes du det passer med røde øredobber eller en rød ring? 🙂

  1. Fotballfrue

   Rød ring 🙂

   – C

 46. Hei:)

  Kan du komme med noe gutte antrekk også?

 47. alle var kjempe fine, men kansje nr.4 til 17.mai 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *