Søndag: Oppskrift på supercookies

God morgen fineste lesere ♥

Håper dere har sovet godt! Her er det helt fantastisk vær i dag, og vi skal blant annet jobbe i hagen av alle ting. Haha 😀 Luke litt og sånn. Tenkte at oppskriften på mine nye cookies ville være perfekt på en søndag, so here you go:

Du trenger dette til ca. 15 cookies:

 • 1 egg
 • 1 dl. gojibær

 • 3 dl. finmalte, skoldede mandler (jeg brukte dette fra funksjonell mat – IKKE det samme som mandelmel)

 • 5 ss. sukrinmelis

 • En klype salt
 • 1-2 ts. vaniljepulver (evnt. vaniljeessens)

Valgte å kalle disse supercookies fordi de inneholder superbæret goji, og fordi jeg eksperimenterte litt ved å ha oppi noen kapsler med acai forte. Dette kan selvfølgelig droppes, det har ingenting å si på smaken. Er dessverre fort gjort for meg å huske kosttilskuddet hver dag, så da bruker jeg det heller i bakst og smoothies. Putter det inn der jeg kan.

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene, og rør godt. Du trenger ikke kjøkkenmaskin, jeg brukte bare en slikkepott.

Trill små kuler, og press de ned på et stekebrett med bakepapir. Bruk gjerne en skje, og form de som cookies.

Neste gang skal jeg gjøre mine litt tynnere, gjør gjerne det du også. Stekes midt i ovnen på 180 grader, i ca. 15-20 minutter. Må avkjøles i tilsvarende tid på rist, kanskje litt lenger også, slik at de blir skikkelig sprø. Håper det smaker!

102 kommentarer

 1. Syns det er litt dumt at du deler denne oppskriften på en søndag. Man får ikke handlet inn de ingrediensene man trenger..

  1. I andre oppskrifter Caroline legger ut (f.eks. bollene) tar jeg bare uskollede mandler og kjører med stavmixerdelen med knivblad helt til det nesten begynner å klumpe seg. Da er det lett å få tak i ingredisensen samtidig som man får i seg det fantastiske fibret i skallet.

  2. Kan vel handle inn ingrediensene i morgen? Dessuten kan det være at noen har disse ingrediensene tilgjengelig.

  3. Lag det neste søndag da vel…….

 2. Jeg er herved inspirert, og kom på at jeg har en toppers cookie-oppskrift liggende. Får se om jeg rekker i løpet av dagen 😀

 3. Nam!
  Ha en flott søndag:D

 4. Å, det så godt ut! Her i huset eier vi ikke lavkarbo-ingredienser, så får nok ikke testet det ut… Jeg skal faktisk plukke stein i hagen, kjedeligste jeg vet om…

  1. Fotballfrue

   Fy! Det er kjedelig! Det har Lars-Kristian gjort her hjemme også, men med rake 🙂 Gikk fortere da 😉

   – C

   1. merete

    Men om man ikke er lavkarber så kan man vel bruke samme oppskrift men med sukker istedenfor sukrin? og mangler man jojibær kan man vel bruke hakkede nøtter eller sjokolade? 🙂

    Skulle egentlig spørre deg om noe, Caroline. Er det noe forskjell på mandlene du kjøper fra funksjonell mat og på mandler fra matbutikken som man kverner selv i en gammeldags mandelkvern?

    Et spørsmål til, putter du virkelig kosttilskudd i kakebaksten sånn til vanlig? Aldri hørt om før og tenker at det må da være vanskeligere å huske på det enn å legge til seg en vane om å ta det sammen med frokosten?

    Lykke til med en god hagedag! Jeg skal ha «sulle i huset-dag» 😀

   2. Fotballfrue

    Mange spm. :O Men ja, du kan gjerne bruke sukker og nøtter eller sjokolade for min del 🙂 Det er bare å prøve seg frem 🙂

    De kvernede mandelene vil jeg ikke tro det er store forskjellen på, du slipper jo bare å gjøre jobben 😉 Mandelmelet er det nok en forskjell på.

    Nei, det er ikke noe jeg gjør til vanlig, jeg bare prøvde for moro skyld, og kommer til å fortsette med det i akkurat disse cookiesene. Synes det var gøy fordi de inneholder jo gojibær også, og med kapslene i tillegg blir det jo skikkelig supercookies 😉

    Klem 🙂

   3. Sikkert gøy med vitamintilskudd i cookies, men dessverre blir mange mineraler og vitaminer veldig ødelagt av en tur i ovnen. Hadde vært mere nyttig å komme det i en smoothie. 🙂

   4. Fotballfrue

    Har laget smoothie med de også, søk på acai forte i søkefeltet mitt 🙂

    – C

 5. Beundrer din glede til å lage mat, inspirerende! 🙂
  Hater egentlig å lage mat på kjøkkenet, men du får det til å se så utrolig lettvint ut, får jo nesten lyst til å stille meg opp på kjøkkenbenken for å kokkelere 😛
  Flott blogg, love u 🙂

  1. Fotballfrue

   Haha, do it 😉 Det er egentlig ganske gøy 😀

   Klem!

 6. Kjøper du gojibær på helsekosten?

  1. Fotballfrue

   Ja :))

   – C

 7. Hei!
  Takk for oppskrift!
  Jeg skolder mandler selv og lager mel av det. Tror du det vil funke på samme måte som det du brukes fra funksjonell mat i denne oppskriften?

  1. Fotballfrue

   Jeg er usikker, men jeg vil tro det?

 8. Ser fantastisk ut. Dette må definitivt prøves ut

 9. caroline

  hvor får man kjøpt finmalte mandler?

  1. På de fleste helsekostbutikker:)

 10. Det er deilig å jobbe i hagen synes jeg. Kjenne solen varme, biskene løper fritt og livet er fint.:) Ønsker deg en strålende søndag, Caroline!

  1. Fotballfrue

   Ja, det er helt herlig! Er jo første huset vårt, så det er spesielt gøy 😀

   Klem 🙂

 11. Sitter her og koser meg med morgenkaffe og aviser – så ser jeg at du har lagt ut denne oppskriften. Kjeksene står nå i ovnen (haha :D) og blir med som vertinnegave senere i dag. Takk for inspirasjon! God søndag til deg! Klem

  1. Fotballfrue

   Herlig 😀 Håper du / vertinnen liker dem 😀

   Klem 🙂

 12. Yeee, har alle ingrediensene til den oppskriften i hus, så da vet jeg hva jeg skal lage i dag! Cookies passer perfekt til eksamenslesing 😉 Takk!

  1. Fotballfrue

   Wee 😀 Kos deg!

   Klem 🙂

 13. De så fantastisk gode ut!
  Kan du regne ut næringsinnholdet i hele oppskriften?

 14. Nam, disse må jeg prøve meg på 🙂 Kan man bruke mandelmel, eller blir det helt feil?

  1. Jeg brukte mandelmel, siden det var det jeg hadde i hus… og det ble litt feil, ja 😉 Måtte ta i et ekstra egg + litt fløte for at det i det hele tatt skulle bli til en deig som kunne formes, og nå når de er strekt, er de ganske «svampe-aktige…» Men men, det var verdt et forsøk 😉

   1. Fotballfrue

    Neeeii :O Hater svampekjeks :O Men ja! Absolitt verdt et forsøk 🙂 Du lot de hvile en stund på rist også?

    Klem!

 15. Hei. Hvor har du kjøpt slikkepotten din?
  Ha en fin dag videre.

 16. Fantastisk deilig å ha bloggen din tilgjengelig!
  Som mor til ei aktiv 2 åring kombinert med 2 timers pendling til og fra skolen på hverdager, er det utrolig deilig å lese bloggen din for å finne nye ideer på lchf oppskrifter 🙂
  You make my day!! 😀

 17. Åh de så gode ut! Hva er forskjellen på mandelmel og finmalte mandler tro? Har bare mandelmel, undres på om det vil bli like vellykket i denne oppskriften, hva tror du?
  Jeg bare ELSKER bloggen din! Spesielt alle tipsene, tricksene og matoppskriftene, men også det du skriver om hus, hjem & interiør liker jeg spesielt godt. Takk for inspirerende blogg!

 18. Elisabeth

  fått med deg kritikken som ble rettet mot bloggere på god kveld norge i går? noe du har lyst å si om det?

  1. Fotballfrue

   Ja, det fikk jeg med meg. Følte meg egentlig ikke så truffet, i og med at jeg ikke gir noen kostholdsråd, men bare deler oppskrifter 🙂 Den ene gangen jeg har skrevet innlegg som handler om LCHF, brukte jeg en lege til å svare på spørsmål. Så jeg har nok mitt på det tørre 🙂

   – C

 19. Mine cookies står i oven nå og de dufter himmelsk!!:D Jeg har blitt såå mye gladere i å lage mat etter at jeg begynt med lavkarbo:) Jeg blir nok nødt til å kjøpe boken din så jeg får litt oppskrifter jeg kan prøve meg på!:)

 20. De skal jeg lage neste helg! 😀 Så kjempegode ut!
  Er glad du ikke bruker blogg.no!
  De har jo så mye angrep og sånn hele tiden! Nå har de vært utsatt for angrep igjen!
  Bra jeg har en blogg å lese som ikke bruker blogg.no! 😀

 21. Benedikte

  Hei og god søndag! 🙂
  Da fikk du inspirert meg til å bruke formiddagen til å bake cookies! De blir riktignok ikke like sunne som dine, men det dufter fantastisk her nå 😉
  Bloggen din er utrolig fin, du må skrytes opp i skyene for innsatsen du legger ned!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, fine deg!!

   Mange klemmer 🙂

 22. Trengs det virkelig ikke mer væske enn ett egg i denne oppskriften? Cookiene ser nydelige ut 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei 🙂 Jeg brukte bare ett 🙂

   – C

 23. Når kommer innlegget om en hyllest til kvinnekroppen?…

 24. Jeanette

  ser kjempegode ut! God søndag til dere,koselig med hagearbeid på en søndag.Blir nok deilig når de blir sommer med den fine hagen deres!

 25. Hei og takk for oppskriften <3
  Mine ble litt mørkere i forhold til dine og jeg trur at det skyldes vaniljepulver. Fins det noe lys vaniljepulver?

  Ha en fin søndag.

 26. Dette så herlig ut! Jeg må nok bruke mørk sjokolade for jeg har ikke goji bær her hjemme, men jeg tipper det også kommer til å smake godt 😉
  Du får kose deg ute i hagen. Har dere forresten noen «mat-prosjekter» i hagen, som sukkererter, jordbær, epletre? Jeg drømmer i hvertfall om å ha min egen lille grønsakshage 🙂

 27. Det ser utrolig godt og fritende ut! 🙂 Lyst å prøve selv. Bruker du å bestille fra https://butikk.funksjonellmat.no eller kjøper du i butikk? Eventuelt, vet du hvor lang tid det tar å få det i posten? 🙂

 28. Det så kjempegodt ut, men vet du hvordan jeg kunne laget disse slik at det ikke var lavkarbo og fremdeles ganske lik smak? Jeg tenker med noe annet en sukrinmelis ogsånt. Hadde blitt kjempeglad!

  1. Hvorfor i all verden skal du lage dette med vanlig sukker, og ikke sukrinmelis? Sukker er gift for kroppen, og alle burde bruke sukrin som en erstatter.

   1. Helt enig med Therese. Hvorfor velge en usunn variant med masse giftig sukker/karber??? Og sukrin smaker og ser ut akkurat som sukker 🙂

   2. Sukker er ikke gift. For mye sukker er ikke bra for kroppen, men å påstå at det er giftig er for drøyt. Mange nœringstoffer som er helt ok – kanskje til og med livsviktige – i små/normale mengder, kan vœre usunt hvis man får for mye. Kunstige søtning kan vœre skadelig i store mengder. Sukrin (erythritol) finnes naturlig i endel matvarer, men kan også gi bivirkninger om man får i seg for mye. Ikke alle tåler det like godt.

   3. Fotballfrue

    Det har ingen positive effekter(med unntak av energi), kun negative fra sukker. Det finnes selvsagt forskjellige grader av gift, noe er mer giftig enn andre, men at sukker ikke fungerer som gift for kroppen er vanskelig å argumentere mot.

    Sukrin er rikt på antioksidanter, og går gjennom kroppen uten at det blir tatt opp. Hundrevis av grunner til å bruke sukrin fremfor sukker. Skal du oppleve noen bieffekter av sukrin, må du innta over 50 gram, noe som er relativt mye.

   4. Alt med måte. Blir bare litt oppgitt over dramatisk språkbruk.
    Noen får mageproblemer av små mengder erythritol også, selv om det er andre sukkeralkoholer (xylitol, sorbitol) som er forbundet med den type bivirkninger. Da er det kanskje like greit å holde seg til sukker når man baker cookies? 🙂

   5. Fotballfrue

    Hvis du ikke tåler sukkeralkoholer, så velg for all del sukker. Men hvis dette er noe du tåler, så ville jeg anbefalt sukrin 🙂

 29. Sikker på at de skal stekkes midt i ovnen??? de ble svidd etter 10 min.

  1. Fotballfrue

   Alle ovner er jo forskjellige. Hadde de i 20 min her 😉 Du bør alltid følge med på bakst..

   – C

 30. Hei.

  Et litt dumt spørsmål kanskje fra en uvitende person:
  Hvis man ikke til vanlig har ditt kostohold, men likevel vil prøve dine oppskrifter o.l, er det da usunt for en person som har et «normalt» (missforstå meg rett) kosthold?:)
  Litt vanskelig å forklare meg, men jeg håper du skjønte spm mitt:)

  Klem fra Eirin

 31. Hei Caroline og god søndag!Lurer på om du som har gps på pulsklokka, merker noen forskjell på km standen på klokka i forhold til hva den viser på mølla?

 32. Synes det er veldig fint at du deler enda en oppskrift til med leserne dine. Takk for det! Jeg driver og eksperimenterer med glutenfri kost for tiden og cookies uten gluten er veldig velkomne hos meg. Må prøve! Og til de som blir frustrert over å få en oppskrift på en søndag med stengte butikker tenker jeg at ingredienser kan handles andre dager og jeg tror oppskriften mest sannsynlig funker like godt i morgen som i dag! 😉

 33. they look so delicious

 34. hvor kjøper du de bærene?

  1. Fotballfrue

   heslekosten 🙂 sunkost bla. 🙂

   – C

 35. Disse skal definitivt testes ut =)

  Lizbeth Osnes – Behind the scenes.. Min hverdag med mine interesser, og lidelsen anoreksi. Lizbethosnes.com.

 36. Du er så utrolig flink med bloggen 🙂 Ser at du legger masse arbeid i hvert innlegg, både når det gjelder kvalitet på bilder og tekst. Stå på, du har virkelig fortjent førsteplassen.

  1. Fotballfrue

   Takk, søteste <3

 37. […] begynte med at jeg så dette innlegget tidligere idag, og i tillegg har Ian ønsket reprise av nøttebrowniesene jeg lagte i […]

 38. Disse så kjempe gode ut:) Får prøve meg på de til helgen igjen! Namnam:)

 39. Er det noen her inne som kan hjelpe meg ? 🙂 Som vet om en erstatning for Fiberhusk, som man kan kjope pa internett (Iherb eller lign. sider som sender til utlandet) ?

  1. Hei, jeg har vært på jakt i Spania, og etter å ha besøkt utallige helsekostbutikker fant jeg endelig! Jeg måtte bruke det opprinnelige navnet, «psyllium» og til slutt fant jeg en butikk som visste hva det var, selv om det het noe annet her. Nå vet jeg ikke hva for et utland du er i 🙂 men jeg vil tro at dette er å få tak i i mange land, bare man vet hva man skal spørre etter?.. Lykke til!

 40. Åh, det så virkelig godt ut 🙂 Jeg har lyst på makroner en gang iblant, særlig i uken når det er noe bra på tv å se, og da er det godt å kunne nyte godbit som f.eks. makroner. Så lurer jeg på om du har lagd makroner tidligere med sukrin og slikt, og om det smakte like godt som den «orignale» ? Vil gjerne kunne lage en sunnere variant av makroner slik den blir litt sunnere enn den orignale, så man kan spise det midt i uken f.eks. Digger bloggen din 🙂

 41. De skal jeg prøve etter på.

  Men jeg lurte på om du hadde noe tips til hvit saus eller noe saus til fisk.

 42. Mathilde

  Naaam! <3 det såg nydelig ut !!
  er di sunne ?? skal verfall testes ut 🙂 <3

 43. […] am about to get ready to hit the stores. My intention was to bake some cookies found on fotballfrue.no yesterday. But when I was grocery shopping yesterday the products I needed […]

 44. Hei! Hva kan man bruke isteden for dette mandelmelet? Kjæresten min er så allergisk mot nøtter og jeg har så lyst til å prøve å lage disse cookiesene! 🙂

 45. Hei,

  akkuratt laget disse. Dufte heeeilt fantastisk men synst det ble litt bitter smak på de 🙁
  Brukte acai istedenfor acai forte, vet ikke om det har noe å si, men uansett kjipt med den bitre ettersmaken 🙁
  Prøve uten acai tilskudd neste gang så får vi se…

  1. Fotballfrue

   Prøv uten nesten gang! Acai kan gi litt merkelig smak, mine smakte ikke bittert 🙂

   – C

   1. Får gi disse til folka på jobb imorgen og lage nye til meg selv i helga uten acai 😉 hihi
    Når jeg ser litt godt på de ser de litt brunere ut også enn dine så satse på neste runde blir bra 🙂

 46. Hei! 🙂
  Eg prøvde ut denne oppskriften,
  den såg så spennande ut, men eg synes sukrinmelisen
  ødelegger noko. Eg synes sukrin har ein
  sær bismak, kanskje det er noko ein
  venner seg til med tida.
  Neste gong velger eg ein liten mengde sukker,
  eg får heller kalle kjeksa litt-supercookies !

  Ha ein fin dag Caroline 🙂 !

 47. […] sukrin og gojibær, sistnevnte skal visstnok vera utrulig næringsrikt. Oppskriften er henta her, på fotballfrue sin blogg. Resultatet blei litt både og, dette er sunne kjeks som passar godt å […]

 48. […] satser på at dette er en sånn annen hver uke-greie. Belønnet meg selv med ukens planlagte bakst: Supercookies! Men denne gangen hadde jeg også biter med mørk sjokolade i deigen, i tillegg til gojibær, og […]

 49. Har bakt disse to ganger nå, og de ble utrolig gode på smak. Men helt gummi hver gang! Hvordan får jeg dem sprø? Den siste gangen forsøkte jeg med litt lavere temperaturer. Først 150 grader i 20 min, senere 100 grader i over 2 timer i håp om å få tørket dem ut..Hjalp ikke i det hele tatt.
  Men duverden hvor gode de er! Særlig med et tykt lag med mandelsmør på, nam nam…

 50. Hei Caroline! Disse så supergode ut:) Hva kan de finmalte mandlene erstattes med hvis jeg ikke tåler mandler og nøtter? Takk for svar! Ha en fin dag videre:)

 51. Må bare anbefale deg å kjøpe gojibærene fra iherb. De er så mye saftigere enn de fra helsekosten : )

 52. ÆSJ! Kjæresten laga disse, de var virkelig stygge. Sikkert veldig sunne, men det er bønnekjeks også, men sitter ikke å koser meg med de på lørdagskvelden…

  1. Fotballfrue

   Hver sin smak 🙂 Jeg har fått mange tilbakemeldinger på disse, positive 🙂 Men det er jo ikke gitt at absolutt alle kan like det samme 😉

   – C

 53. Kristine

  Disse så helt fantastisk gode ut! har utrolig lyst og prøve de!
  Men lurer på om det er greit om jeg tar sukker istedenfor sukrin, og om jeg da kan bruke samme mengdeforhold?
  ps. ville ha brukt sukrin, men får ikke lov av foreldrene mine…

  Takk for svar og en fantastisk blogg:)

  1. Tuller du? Får du ikke lov til å bruke Sukrin av foreldrene dine? Hva er grunnen til det?

   Forholdet er ca det samme 🙂

   – C

   1. Kristine

    Vel først av alt er det vel siden det er så dyrt, og vi er nok ikke så rike som deg desverre..
    men så er det nok også fordi de ikke liker at man bruker «falske» ting, og pappa mener det kan fremkalle kreft..
    Vet det høre jo helt dumt ut, men jeg skal nok få kjøpt inn litt Sukrin til å få lagt disse, må jo prøve det engang!
    Liker også veldig godt din diett, og alle oppskriftene dine. Har allerede brukt to av de til middager!

   2. Ja, det er jo litt dyrere, men du kan hilse foreldrene dine og si at det er viktig å investere i god og riktig mat. Sukrin er ikke et kunstig (eller falsk som du skriver) søtningsstoff, men finnes helt naturlig. Og hadde du fått kreft av å spise det, så hadde ikke det vært lov å bruke i Norge 🙂

 54. […] resten av oppskriften her! oktober 3rd, 2012 | Tags: kjeks, lavkarbo, lchf, oppskrift, supermat | Category: Kjeks, Søt […]

 55. Hei, prøvde akkurat å lage disse, første gang jeg prøver noen av oppskriftene dine. Byttet ut bærene (siden jeg ikke hadde slike i hus) med 70% Valhrona sjokoladebiter. Nydelig! Takk for oppskriften 🙂

 56. Jeg byttet ut bærene med mørk sjokolade og valnøtter, det ble sinnsykt godt! Smaker nesten marsipan :p Takk!!

 57. […] trenger: ♥ supercookies uten gojibær – oppskrift her ♥ 60 gram romtemperert meierismør ♥ 2 ss. […]

 58. Hei,

  Kan man bruker mandelmel?? eller må det være finmalte mandler??

 59. Atina Josefine

  Hei! Jeg er så glad or alle oppskriftene du deler, syns det er så vanskelig å finne sunnere, men også forholdsvis enkle oppskrifter! men jeg lurer på om du tror det ville være mulig å lage disse med havremel og vanlig sukrin istedet? 🙂

 60. Hei! Jeg bare lurte på om du visste sånn ca. hvor mange kcal det er i hver kjeks?:)

 61. Hei! Jeg har startet på en slags type Candida diett da jeg har vært syk over lengre perioder og da går dietten ut på mye det samme som lavkarbo bare mye strengere. Jeg savner virkelig å spise kjeks og lignende, men akkurat nå er alt jeg har i skapet mandelmel og noen få mandler jeg ikke får kvernet selv. Hva er forskjellen på mandelmel og kvernete mandler? Spiller det noe rolle om jeg lager disse av mandelmel?

  1. Fotballfrue

   mandelmel er ofte fettredusert og oppfører seg helt annerledes enn kvernede mandler. Ikke bland disse to :/ Bruk mel der det står mel og kvernede mandler der det står det 🙂

   – C

 62. […] ville passet perfekt i bakst, så jeg måtte bare teste. Den opprinnelige oppskriften fant jeg hos Fotballfrue, men jeg endret den litt da jeg ikke hadde alt i skapet og jeg ville gjøre den litt mer […]

 63. Mmh disse var skikkelig gode, Caroline!! Tusen takk for oppskriften 🙂 det ble en ny favoritt her i huset 🙂 kos dere i helgen med lille N og vofsene! Stor klem ifra Sveits

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *