Søndag: Oppskrift på supercookies

God morgen fineste lesere ♥

Håper dere har sovet godt! Her er det helt fantastisk vær i dag, og vi skal blant annet jobbe i hagen av alle ting. Haha 😀 Luke litt og sånn. Tenkte at oppskriften på mine nye cookies ville være perfekt på en søndag, so here you go:

Du trenger dette til ca. 15 cookies:

 • 1 egg
 • 1 dl. gojibær

 • 3 dl. finmalte, skoldede mandler (jeg brukte dette fra funksjonell mat – IKKE det samme som mandelmel)

 • 5 ss. sukrinmelis

 • En klype salt
 • 1-2 ts. vaniljepulver (evnt. vaniljeessens)

Valgte å kalle disse supercookies fordi de inneholder superbæret goji, og fordi jeg eksperimenterte litt ved å ha oppi noen kapsler med acai forte. Dette kan selvfølgelig droppes, det har ingenting å si på smaken. Er dessverre fort gjort for meg å huske kosttilskuddet hver dag, så da bruker jeg det heller i bakst og smoothies. Putter det inn der jeg kan.

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene, og rør godt. Du trenger ikke kjøkkenmaskin, jeg brukte bare en slikkepott.

Trill små kuler, og press de ned på et stekebrett med bakepapir. Bruk gjerne en skje, og form de som cookies.

Neste gang skal jeg gjøre mine litt tynnere, gjør gjerne det du også. Stekes midt i ovnen på 180 grader, i ca. 15-20 minutter. Må avkjøles i tilsvarende tid på rist, kanskje litt lenger også, slik at de blir skikkelig sprø. Håper det smaker!

102 kommentarer

 1. Camilla

  Har bakt disse to ganger nå, og de ble utrolig gode på smak. Men helt gummi hver gang! Hvordan får jeg dem sprø? Den siste gangen forsøkte jeg med litt lavere temperaturer. Først 150 grader i 20 min, senere 100 grader i over 2 timer i håp om å få tørket dem ut..Hjalp ikke i det hele tatt.
  Men duverden hvor gode de er! Særlig med et tykt lag med mandelsmør på, nam nam…

 2. Hei Caroline! Disse så supergode ut:) Hva kan de finmalte mandlene erstattes med hvis jeg ikke tåler mandler og nøtter? Takk for svar! Ha en fin dag videre:)

 3. Må bare anbefale deg å kjøpe gojibærene fra iherb. De er så mye saftigere enn de fra helsekosten : )

 4. ÆSJ! Kjæresten laga disse, de var virkelig stygge. Sikkert veldig sunne, men det er bønnekjeks også, men sitter ikke å koser meg med de på lørdagskvelden…

  1. Fotballfrue

   Hver sin smak 🙂 Jeg har fått mange tilbakemeldinger på disse, positive 🙂 Men det er jo ikke gitt at absolutt alle kan like det samme 😉

   – C

 5. Kristine

  Disse så helt fantastisk gode ut! har utrolig lyst og prøve de!
  Men lurer på om det er greit om jeg tar sukker istedenfor sukrin, og om jeg da kan bruke samme mengdeforhold?
  ps. ville ha brukt sukrin, men får ikke lov av foreldrene mine…

  Takk for svar og en fantastisk blogg:)

  1. Tuller du? Får du ikke lov til å bruke Sukrin av foreldrene dine? Hva er grunnen til det?

   Forholdet er ca det samme 🙂

   – C

   1. Kristine

    Vel først av alt er det vel siden det er så dyrt, og vi er nok ikke så rike som deg desverre..
    men så er det nok også fordi de ikke liker at man bruker «falske» ting, og pappa mener det kan fremkalle kreft..
    Vet det høre jo helt dumt ut, men jeg skal nok få kjøpt inn litt Sukrin til å få lagt disse, må jo prøve det engang!
    Liker også veldig godt din diett, og alle oppskriftene dine. Har allerede brukt to av de til middager!

   2. Ja, det er jo litt dyrere, men du kan hilse foreldrene dine og si at det er viktig å investere i god og riktig mat. Sukrin er ikke et kunstig (eller falsk som du skriver) søtningsstoff, men finnes helt naturlig. Og hadde du fått kreft av å spise det, så hadde ikke det vært lov å bruke i Norge 🙂

 6. […] resten av oppskriften her! oktober 3rd, 2012 | Tags: kjeks, lavkarbo, lchf, oppskrift, supermat | Category: Kjeks, Søt […]

 7. Hei, prøvde akkurat å lage disse, første gang jeg prøver noen av oppskriftene dine. Byttet ut bærene (siden jeg ikke hadde slike i hus) med 70% Valhrona sjokoladebiter. Nydelig! Takk for oppskriften 🙂

 8. Rebecca

  Jeg byttet ut bærene med mørk sjokolade og valnøtter, det ble sinnsykt godt! Smaker nesten marsipan :p Takk!!

 9. […] trenger: ♥ supercookies uten gojibær – oppskrift her ♥ 60 gram romtemperert meierismør ♥ 2 ss. […]

 10. Hei,

  Kan man bruker mandelmel?? eller må det være finmalte mandler??

 11. Atina Josefine

  Hei! Jeg er så glad or alle oppskriftene du deler, syns det er så vanskelig å finne sunnere, men også forholdsvis enkle oppskrifter! men jeg lurer på om du tror det ville være mulig å lage disse med havremel og vanlig sukrin istedet? 🙂

 12. Hei! Jeg bare lurte på om du visste sånn ca. hvor mange kcal det er i hver kjeks?:)

 13. Hei! Jeg har startet på en slags type Candida diett da jeg har vært syk over lengre perioder og da går dietten ut på mye det samme som lavkarbo bare mye strengere. Jeg savner virkelig å spise kjeks og lignende, men akkurat nå er alt jeg har i skapet mandelmel og noen få mandler jeg ikke får kvernet selv. Hva er forskjellen på mandelmel og kvernete mandler? Spiller det noe rolle om jeg lager disse av mandelmel?

  1. Fotballfrue

   mandelmel er ofte fettredusert og oppfører seg helt annerledes enn kvernede mandler. Ikke bland disse to :/ Bruk mel der det står mel og kvernede mandler der det står det 🙂

   – C

 14. […] ville passet perfekt i bakst, så jeg måtte bare teste. Den opprinnelige oppskriften fant jeg hos Fotballfrue, men jeg endret den litt da jeg ikke hadde alt i skapet og jeg ville gjøre den litt mer […]

 15. Mmh disse var skikkelig gode, Caroline!! Tusen takk for oppskriften 🙂 det ble en ny favoritt her i huset 🙂 kos dere i helgen med lille N og vofsene! Stor klem ifra Sveits

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *