Kveldens snacks

Kveldens snacks er klar, og selv om jeg har lyst til å dytte munnen full allerede nå, skal de spares til Amazing Race-daten vår i sofakroken.

// fat herfra

Det ble valnøttmarsipan med smak av gojibær, og disse smaker fantastisk! Måtte jo bare utnytte muligheten til å lage noe med dette superbæret da mannen kom hjem med en diger pakke til meg!

Har fått en del spørsmål om hva gojibær faktisk er, etter at jeg la ut oppskriften på lunsjbrødet mitt forrige uke, så her kommer litt informasjon om det lille, søte bæret:

♥ Gojibær er kanskje den mest næringsrike frukten på jorden: De er naturlig rike på både atioksidanter, vitaminer og mineraler, særlig  på vitamin B1 og C, samt betakaroten. De inneholder også en rekke mineraler og er særlig rike på jern, kalsium og natrium.

♥ Gojibær er proppet med proteiner, faktisk med så mye som 11 gram per 100 gram, mens for eksempel blåbær kun har 1 gram per 100 gram.

♥ Smaken er krydderaktig og søt, og bærene kan med fordel spises som de er (de kjøpes tørket i pose) eller de kan brukes i smoothies, kaker, hjemmelaget brød (som mitt lunsjbrød) eller i salater.

Her kommer oppskriften på disse deilig godbitene, ca. 13 stykk: 

 • 2 dl. valnøtter
 • 1/2 dl. gojibær (kjøpes hos helsekosten)

 • 3 ss. mandelmel (kjøpes hos helsekosten)
 • 4 ss. sukrinmelis (kjøpes på Meny eller hos helsekosten)

 • 1 ts. vaniljepulver
 • 1 stivpisket eggehvitte

Slik gjør du: 

Kjør valnøttene og gojibærene sammen i en kjøkkenmaskin til det blir seende slik ut:

Bland sammen resten av de tørre ingrediensene.

Stivpisk eggehvitten og rør denne inn med det tørre. Nå har det blitt til en deilig marsipanblanding.

Sett deigen inn i kjøleskapet i 10-15 mminutter, før du tar den ut og ruller kuler. Pynt med valnøtter og gojibær, eller dypp i mørk sjokolade. Smaker HIMMEL!

78 kommentarer

 1. Marianne

  Nam, så godt ut! 🙂

 2. NAM! 😀

 3. Må bare nevne at alle disse typiske «superfood» og lowcarbingrediensene kan kjøpes mye billigere på iherb.com =) Prisene på helsekosten er svindyre i forhold. Så man trenger heldigvis ikke blakke seg helt for å spise fancy! : D

  Og nei, jeg reklamerer ikke. Har bare vært fornøyd kunde i årevis, hehe.

 4. Brødet ditt var himmelsk,har faktisk bakk det i dag også,du er flink,klem

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

   Klem tilbake 🙂

 5. Mmmm, så utrolig godt ut!
  Elsker å bruke gojibær i smoothie, føles som en helsebombe (selv om jeg er ganske sikker på at de proteinene ikke er fullstendige – det er bare soya og quinoa i planteverden som inneholder fullstendige proteiner, resten inneholder kun noen av aminosyrene som et protein er bygd opp av 😉 )

  1. Fotballfrue

   Goji <3 Jeg er hekta!

   Klem!

 6. I’m hungry now (:

  1. Fotballfrue

   Hahha, eat!! 😀

   Hugs!

 7. Veldig kreativt og gøy! Dette skal jeg prøve ut 🙂

 8. All mat du lager blir fortreffelig vakkert, og ikke minst super godt!
  Forresten, hørt om eksplosjonen i Fredrikstad?

  1. Fotballfrue

   Ja, leste det nettopp. . Helt forferdelig . .

 9. LilleBie

  Nam nam nam det så helt nydelig ut!! Så flink du er 😀

 10. Såg enkelt ut 🙂 Det må prøvast!

 11. Hei Caroline. Jeg har kun fulgt bloggen din i to mnd, nå. Men, må nesten sende en kommentar for å takke deg!! Du har hjulpet meg til å finne den inspirasjonen jeg trengte til å starte opp med treningen igjen. Etter jeg ble ryggoperert for noen mnd. tilbake har ikke lysten til å trene vært til stede. Nå har jeg og mannen min tenkt til å kjøre LCHF kosthold og det er helt supert at du legger ut litt oppskrifter, jeg sliter nemlig med å finne gode og sunne alternativer til snop. Tusen takk for at du inpirerer meg med fine, spennende oppdateringer hver dag.
  Boken din er selvfølgelig bestilt!!

  Hilsen en ny fast leser …..Tonje

  1. Fotballfrue

   Så fantastisk å lese, Tonje! Nå ble jeg veldig glad 🙂 Håper du vil like boken, og disse MÅ du bare lage 🙂

   Klemmer 🙂

 12. Nam dette så godt ut:)

  Skal jammen meg testes:)

  Nyt kvelden med disse godbitene:)

  Klem Linda:)

 13. aronia melanocarpa er ogsåå anbefale for sunn helse. de innenholder antioksidanter og er faktisk mer sunt enn blåbær. Eneste negative er at de smaker lite, og man blir tørr i munnen av de. men jeg var med på ett prosjekt engang om å lage vin og juice av de, og de ble faktisk utrolig gode! Kan se om jeg finner oppskrift om du vil ha

  1. Fotballfrue

   Ja, takk – gjerne 🙂

   – C

 14. Gojibær er billigere i innvandrerbutikk også:)
  Og ja, brødet ditt er helt nydelig, og jeg gleder meg til å smake marsipanen!!

 15. Denne oppskriften må jeg prøve! Dette så herlig ut:)
  Så må jeg også si at du kan bestille gojibær og andre supermat produkter mye billigere fra iherb.com!

 16. Ser både enkelt og godt ut 🙂 Vil prøve å laga samme selv ved en senere anledning. Kos dere i kveld 🙂

  1. Fotballfrue

   Haha :p Takk, søte!

   Klem 🙂

 17. Det så godt ut! 🙂

 18. Dette så godt ut! Takk for all inspirasjon <3

 19. Jeg er ingen stor fan av marsipan, men dette så utrolig godt ut 🙂
  Takk for tipset!

 20. Marita Ø

  Du er så flink! Dere er bra flinke til å kose dere i hverdagene 🙂 Skulle likt å hatt deg på kjøkkenet mitt et par dager, blitt skjemt bort med alt for god og spennende mat 😀 Håper dere får en koselig kveld! Klem 🙂

  1. Fotballfrue

   Hahah, tusen takk 😉

   Klem 🙂

 21. Spiser gojibær daglig, men har aldri tenkt på å bruke de sånn. Takk for tips 😀

 22. Romantikk

  Dere har snart vært sammen i 5 år sant? Kysser Dere forsatt er Dere forsatt forelsket og romantiske?

  1. Fotballfrue

   Vi har vært sammen i 5 og gift i 2. Kjærligheten blir jo bare sterkere og sterkere 😀

   – C

   1. Romantikk

    Det er herlig Caroline 😀 Måtte spørre for Jeg vet, at det er vanskelig Og holde gnisten. . .

   2. Anne Helene Rasmussen

    Har Dere * * * 🙂 ?

   3. Fotballfrue

    Jeg regner med at du tuller nå 🙂

    – C

   4. Anne Helene Rasmussen

    Å herremin! Dette er Anne! Lillesøstreren Min er sikkelig sur på meg og kommenterer på alt, overalt. BEKLAGER

   5. Fotballfrue

    Hahaha! Det går fint 🙂

   6. Anne Helene Rasmussen

    så fint:) Ha en fin kveld, begge 2.

   7. hahaha begynte å lure her 😀

 23. Ann-Helen

  Du er så FLINK, Caroline 🙂 Får masse inspirasjon fra deg, og skal selv knaske de spicy mandlene dine når meg og mannen skal synke ned i sofaen i kveld. Han elsker de, og legger stadig inn nye bestillinger 😉

  1. Fotballfrue

   Å, de er kjempegode 😀 Kos dere masse <3

   Klem!

 24. Jeg kjøpte også dette pulveret, blander en skje i vann med isbiter….kjæresten sitter og vrenger seg av synet i andre enden av sofaen;) Jeg syns faktisk med hånden på hjertet at det er godt!

  1. Fotballfrue

   Hvilket pulver? 🙂

   – C

   1. Hun mener sikkert dette pulveret: https://www.iherb.com/Navitas-Naturals-Goji-Power-Goji-Powder-8-oz-227-g/15096
    Vet ikke om det selges i Norge enda, men det er nok ikke lenge før.

   2. Sikker gojipulver, det kan også kjøpes 🙂

 25. Hei
  Fikk akkurat boken din i postkassen min.
  Ser bare så fin ut, de lille jeg har tittet i den, GLEDER meg til å kose meg med den.

  Du er en stor inspirasjon!!
  Klem Mari

  1. Fotballfrue

   Hurra 😀 Håper du liker den 🙂

   Klemmer 🙂

 26. Pakken er nesten helt lik den du har på bildet:) bare at det heter Goji powder:) de har det på sunkost sine nettsider,får ikke til og sende link på denne treige jobb pcen:p

  1. Fotballfrue

   Aha, skjønner 🙂 Høres veldig spennende ut!

   Klem!

 27. Gojibær passer utmerket i en kopp te:)

 28. Hei, Caroline!

  Da jeg kom hjem fra jobb i dag fikk jeg boka di i gave fra samboeren min:-) ingen av oss går på lavkarbo, men vi syns likevel oppskriftene du har lagt ut virker veldig, veldig gode så gleder meg til å lese boka og etterhvert prøve noen av oppskriftene:-)

  Ha en fin-fin kveld:>
  HT

  1. Fotballfrue

   Så gøy, håper dere liker det dere prøver på 🙂

   Klemmer 🙂

 29. Hei!:)

  Bare lurer på hvor mange gram karbohydrater du spiser daglig (ca)?
  Jeg spiser rundt 15-20, men kanskje jeg bør spise mer. Hm, vanskelig :/

  Klem 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg vet ikke, men jeg ligger et sted mellom 50 og 100 🙂

   – C

 30. NAM! Så deilig kveldskos! Jeg har gomlet nøtteblanding med goji i dag. Elsk på disse superbærene som gjør kroppen så hoppende glad! Nyt kvelden, søte deg<3

 31. Hei Caroline. Jeg må bare fortelle deg at jeg har laget pizzaen din, og det var en stoooor suksess! Du er virkelig en inspirasjon på alle måter.

  Vårklem fra fast leser;)

 32. veronika

  Lurer på en ting litt utenom mat faktisk! Er exstensionene dine clip-on eller festet til hodebunnen?

 33. De så herlige ut! Disse skal jeg prøve, er selv en stor marsipan-elsker! 😀 Ha en fin kveld! 🙂

 34. Gojibær er knall! Har du prøvd incabær fra samme serie? Ypperlige som snop hvis du liker den syrlige sorten. Hvis ikke..vel da får du bare sammensnurpet munn 😀

  Takk for god inspirasjon på matfronten, synes maten du lager passer så fint til alle folk og alle anledninger 🙂

  1. Fotballfrue

   Haha, snurpemunn :O Har ikke smakt, men takk for tips 😀

   Klem!

 35. Elisabeth

  Hei Caroline (eventuelt andre som har peiling på lavkarbokosthold)!
  Jeg har snust litt på lavkarbofilosofien i det siste, og har fått med meg at du skriver at et eventuelt søtsug forsvinner når man går på LCHF. Jeg eier ikke søtsug, finnes ikke glad i godteri/kaker o.l. – men jeg er en skikkelig karbohydrat-freak, haha 🙂 Vet du om suget etter f.eks potetgull og lignende vil dempe seg etterhvert, dersom man endrer til et lavkarbokosthold?

  1. Fotballfrue

   Det er klart suget etter chips også vil forsvinne 🙂

   Klem!

   1. Elisabeth

    Det var det jeg håpet du ville svare… 🙂

 36. Ser veldig godt ut! Har bare laget marsipan med utelukkende mandelmel før, så det var fint med en oppskrift til 🙂

 37. Goji er helt fantastisk! Jeg bruker det til så mangt. Barna her i huset går helt bananas når jeg tar opp gojiposen.
  Men det er viktig å kjøpe goji av god kvalitet (som de du har her) for det er ikke alle gojibærene som er like sunne.

  Caroline, du kan også lage lavkarbosyltetøy av goji og bringebær. Jeg skal snart lage en bloggpost om dette, og deler med deg. Lavkarbo og skikkelig nam nam.
  Ha en god uke. Jeg har nettopp vært på kurs med VOF gjengen. Alltid god lærdom fra de gutta der. Lavkarbo all the way 🙂

  Stå på, hilsen melissa

 38. Hei! Jeg har lest bloggen din siden du byttet side, og jeg synes du har en flott side og mange gode og inspirerende innlegg!:) Har krysset fingrene for at du skulle legge ut oppskriften på lchf-pannacottaen du lager. Har lett i bloggen og i boken din, men uten hell. Hadde satt veldig pris på om du kunne ha lagt ut oppskriften?:)

  Keep ut the good work og ha en fortsatt strålende kveld!

 39. Mmmm 🙂

 40. For en spennende smakskombinasjon. At man kan lage marsipan fra noe annet enn mandler har jeg en gang aldri vurdert! Er dessverre litt allergisk mot valnøtt, så det hørtes litt voldsomt ut for mine følsomme sanser, men sikkert en vinner 🙂

 41. Kristin Adolfsson

  Hei, dette så godt ut. Var å kjøpte meg boka di igår – mmm . De fleste rettene skal bli prøvet. Har lagt om til LCHF for 1/2 år siden, først pga sykdom. Men bonuset er at 10 kg har forsvunnet også. Følger dine oppskrifter – grei forklaring med fine bilder. Go girl – du er flink.:)

  1. Fotballfrue

   Så bra 🙂

   – C

 42. Wow, så deilig! Jeg har et lite tips, man kan nemlig kjøpe gojibær på iherb.com til nesten halve prisen! og hvis man bruker rabattkoden EMO862 så får man også 5$ i rabatt på første handel. HURRA!
  god tirsdag 🙂

 43. Hva smaker himmel da?
  Luftig?
  🙂 🙂 🙂

  1. Fotballfrue

   Ubeskrivelig : 😀 😀

 44. Har du forslag til lavkarbo mat for en med nøtteallergi? 🙂

 45. Dette trur eg at eg må prøve!;)

 46. Heeeei 😀 Mandelmelet, er det unbalanced eller balanced? 🙂

  1. Fotballfrue

   Aner ikke :O det er et økologisk mandelmel jeg kjøpte i Sverige 🙂 Bruker vanligvis det fra funksjonell mat 🙂

   – C

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *