MyGoodAct

Jeg fikk en epost av MyGoodAct for noen uker siden, hvor de fortalte meg om et initativ de har startet med som heter Engasjer Bloggere. Dette har de gjort for å inspirere bloggere til å skrive mer om samfunnet vårt, og problemene vi står ovenfor. Vi som bloggere når ut til flere millioner mennesker hver dag og har en enorm påvirkningskraft, derfor har jeg valgt å være en del av dette teamet, som består av mennesker som ønsker å gjøre en forskjell med sine blogger.

Jeg er 1 av 10 bloggere fra Norge som er med på dette. Hver måned kommer jeg til å publisere et innlegg om et spesielt prosjekt, og fokusere på hvordan vi kan hjelpe til best mulig. Denne månedes prosjekt er Matkrisen i Sahel av Care Norge.

Dersom du blogger selv, blir jeg kjempeglad om du kopierer dette innlegget og legger det ut på din egen blogg, slik at vi kan engasjere så mang som mulig.

Matkrisen i Sahel Vest Afrika: 

Det foregår nå et kappløp mot en ny sultkatastrofe i Vest-Afrika. 15 millioner mennesker i Sahel-regionen er rammet av tørke og risikerer mangel på mat de neste månedene. CARE Norge øker innsatsen for å kunne hjelpe 30.000 familier som er rammet.

– Vi har et spesielt fokus på å forebygge underernæring hos gravide og ammende kvinner og små barn. I tillegg deler vi ut hygienepakker, såpe, vannbeholdere og vannrensetabletter, samt involverer de rammede familiene i cash-for-work prosjekter, forteller CAREs generalsekretær, Torild Skogsholm.

Hvordan kan du hjelpe?

♥ Vær med på å samle inn over 500 dollar, og del prosjektet med familie og venner: http://matkrise.mygoodact.no

♥ Bli med på Facebook-arrangementet og inviter dine venner: http://fb.mygoodact.no

♥ Last opp dette bildet som ditt facebook cover (du som kopierer innlegget mitt kan legge ved matkrise.jpg/bildet under, under dette punktet)

Du kan også starte din egen innsamling til CARE Norge her: http://fundcare.mygoodact.no

Dersom du vil leser mer om situasjonen, kan du klikke deg inn på disse sakene: VG.no / Aftenposten.no

49 kommentarer

 1. Veldig bra at du velger å bruke bloggen din til noe sånt, Caroline! Du når som kjent ut til mange, mange mennesker hver dag, så dette likte jeg 🙂

 2. All respekt for dette Caroline, nå ble jeg imponert over deg og bloggen din og jeg rett og jeg tar av meg hatten for at du bidrar til å engasjere bloggere til slike viktige aktiviteter. Blogging ble plutselig et enormt viktig begrep for meg også…

  1. Fotballfrue

   Det skulle bare mangle 🙂

   1. ja, nå fikk pipa en annen tone! du har jo alltid fnyst av oppfordringer fra lesere som kommer med konstruktiv kritikk og oppfordrer deg til å skrive noen samfunnsengasjerte innlegg om viktige saker. Da har du sagt at du IKKE kommer til å skrive slike innlegg (med en «in your face, bitch»-holdning), og at du er redd det vil føre til mindre lesere. Hva var det som gjorde at du forandret mening nå og plutselig stiller deg postiv til dette? Er ikke det å motsi seg selv, da? Eller er det det at du ikke tåler kritikk og MÅ motsi alle som kritiserer deg på bloggen din, selv om de kanskje ikke «bare» tar feil. Uansett, KJEMPEbra at du er med på dette og belyser urettferdighet og elendighet!

   2. ehhhh…. Den der var ikke fra meg! Står «Your comment is awaiting moderation.» under kommentaren fra yeah!, men dette er ikke min kommentar. Har sett dette før, Caroline, og håper ikke disse kommentarene blir registrert som meg? :/

   3. Fotballfrue

    Nei, hverken ip, mail eller navn er det samme 🙂

    – C

   4. Fotballfrue

    Nei, det har jeg aldri gjort. Hvis du blar bakover i bloggen min, så ser du at dette ikke er første gangen jeg tar opp et aktuelt tema. Det jeg har sagt, er at jeg ikke ønsker for mye av den type innlegg.

    – C

 3. Kristina

  Så utrolig bra at du engasjerer deg i dette å bruker påvirkningskraften din på en så god måte!! 🙂

 4. Bra oppfordring!

 5. Bra du engasjerer deg 🙂

 6. Kjempe imponert! Utrolig flott og ikke minst et BRA tiltak av deg 😀

  Skal vi kopiere hele innlegget ditt, eller hva tenker du? Jeg vil gjerne hjelpe til å legge det ut på bloggen min 😀

  Klem

  1. Fotballfrue

   Du kan gjerne kopiere innlegget, ja 🙂 Bortsett fra første avsnitt kanskje? 🙂

   Klem!

   1. Da er det i orden! 😀

    http://imartinesverden.blogg.no/1334755179_mygoodact__av_fotball.html

    Her kan du se hva jeg skrev.
    -Martine-

 7. Hei:) Du har tidligere sagt at du ikke vil skrive om aktuelle tema og samfunnsdebatter på bloggen din. Sist nå er 22-juli saken, men det har vært flere tilfeller der du sier at du velger å holde deg unna slike tema. Kan du skrive litt om dine tanker rundt dette?

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg har aldri sagt at jeg ikke vil skrive om aktuelle temaer. Hvis du blar bakover i bloggen min, så ser du at dette ikke er første gangen jeg tar opp et aktuelt tema. Det jeg sa, var at jeg ikke ønsker for mye av den type innlegg.

   – C

 8. Mariell

  Utrolig bra tiltak, Caroline! All respekt til deg som velger å bruke makten din til å belyse viktige saker. Tror forresten det i paranteset etter tredje punkt ikke skal være der :p

  1. Fotballfrue

   Hehe, joda :p Da er bildet lettere tilgjengelig på google for eks. når noen søker etter matkrise 🙂

   – C

   1. Synes du burde endre det litt, det ser ut som du har gjort dårlig korrekturlesing 😛

    Bra initiativ!

   2. Fotballfrue

    Korrektur? Vet du hva en korrektur er? Jeg har skrevet innlegget selv, kjære.

    – C

   3. Jada kjære, men regner med du leser over innleggene selv før du legger dem ut. 😛

   4. Fotballfrue

    Det er så gøy med sånne som deg, som tror du vet hvordan ting fungerer. Akk og ve. Det er nok ikke slik det er 🙂 Alt på denne bloggen er forfattet av meg.

    – C

 9. Kjempe bra Carline!! Jeg har delt innlegget på min blogg! Håper flere gjør det samme.
  Om vi ikke kan redde hele verden, kan vi hjelpe noen. Tenk om vi sammen kan redde et menneske? Et helt menneske! Det er utrolig!! 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er en veldig flott tanke 🙂

 10. Väldigt fint iniativ!
  Tyvärr sååå många små barn som lider världen øver, vet knappt vart man ska starta för att skänka lite cash. Men grymt bra att du sätter fokus på det!

  Btw, du blev otroligt fin i håret!

  Ha en FAB dag =)

 11. Så bra! ….og takk for at du er med på å gjere oss beviste

 12. Så flott, dette er en bra oppfordring!

 13. Flott! Veldig bra at du bruker stemmen din til slike saker også. Fine greier 🙂

 14. Fantastisk!

 15. Ble kjempe imponert av dette og synes selv det virket spennende! Nå er jeg også en del av temaet som kommer til å poste ett innlegg i mnd via Engasjer Bloggere 🙂 Takk til deg, Caroline, for å ha inspirert meg!

 16. Apropos samfunsengasjement – synes det er flott at du vier plass og tid til dèt. Kanskje du har noen betrakninger rundt den pågående rettsaken mot ABB? er det positivt eller negativt for demokratiet og rettsstaten at han får forklare seg offentlig? Er det herunder negativt at Høyesterett bestemte et kringkastingsforbud? Kunne vært interessant med noen betraktninger fra deg rundt dette aktuelle tema 🙂 Vennlig hilsen Anna (fast leser).

  1. Hvorfor skal hun sitte og synse om dette temaet når hun ikke vet noe om det, eller er involvert? Vi har nok av folk som synser om ting de ikke har peiling på.

 17. […] Se blogginnlegg av vårt første medlem: Fotballfrue.no […]

 18. Bra tiltak 😀

 19. Først og fremst, flott tiltak, og flott at du skriver om det! 🙂

  Merkelig fenomen, når man skriver om gode saker får man aldri særlig mye respons. Nå er det mulig du har fått mange kommentarer på dette som du enda ikke har godkjent, men jevnt over ser jeg dette ofte: man bidrar på sin måte til en god sak, også er det liksom få som har noe å kommentere? Det er særlig ironisk når det gjelder deg, all den tid du har fått kritikk for å IKKE bry deg om «de store sakene». Rare greier.

  Uansett, kjempefint av deg å fronte dette! 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg vet det, utrolig hvor få som kommenterer på slike saker. Jeg har godkjent alt som godkjennes kan, så :p Satser på at budskapet når ut uansett 🙂

   Klemmer 🙂

   1. Ikke gi deg, det når ut – men folk må fordøye det «seriøse» budskapet.. Forhåpentligvis gir de etterhvert også.. 10$ – det er hva en bussbillett i Oslo koster. Det er trolig nok til en ukes mat og drikke til et menneske i Afrika! Det koster så lite å gi – og betyr en hel forskjell!
    Fantastisk at du er en av de som bryr seg…

 20. Så flott at du skriver litt om dette!
  Selv bor jeg i dette område, nærmere bestemt i Gambia, og vi har visst om dette lenge.
  Prisen på matvarer går opp hele tiden. Det er for øyeblikket mye mindre frukt og grønt på markedene enn vanlig, og enkelte ting er allerede vanskelig å få tak i.
  Om litt over en måned starter regn sesongen her nede. Med den kommer det mer mygg, og mer malaria. Lite mat og svakt imun system vil gjøre det enda vanskligere å bekjempe den og andre sykdommer.
  Visste du at mange barn her nede ikke engang rekke å bli 5 år gamle, og at den vanligste dødsårsaken blant barn er diarè?

  Ungdom i Norge tenker man kanskje ikke så mye på hvordan det er i Afrika, unntatt de gangene det er en eller annen krise som når nyhetene der hjemme. Det er mange måter å hjelpe på året rundt… er du lærer eller sykepleier, hva med å ta ett år av ditt liv og hjelpe andre, og få en opplevelse for livet?

  Du har mange lesere på bloggen din Caroline, jeg krysser fingrene for at en del av dem tar din oppfordring og støtter denne saken! På samme måte som de er flinke til å støtte de samme butikkene som du handler i 😉

  1. Fotballfrue

   Det håper jeg også, er veldig glad for at jeg kan være en del av dette 🙂

   Klem!

 21. http://iafrika.blogg.no/1319238185_the_things_we_take_fo.html

  et innlegg jeg skrev om en tur her i Gambia for å dele ut fotballer til skoler. Om man leser litt, så kan man vel få et lite begrep om hvor anderledes det er her…

  Tenk deg ett av de fattigste land i Afrika, gjennomsnitts lønn er 500NOK i måneden. Bensin koster like mye som i Norge, og vi har nesten den dyreste elektrisiteten i Afrika… man tjener 2000dalasi i måneden, en sekk med ris koster 800..

 22. Andreas

  Hei!

  Eg skjønar at du sannsynlegvis er ein «ambassadør» for CARE Norge, og difor skriv om slike kampanjar som dette for å samle inn pengar/rette fokus. Samtidig reknar eg med at du ikkje gjer det utan at du får noko att for det..? (T.d. i form av betaling/reiser til omtalte land ol.)
  Men det til sides;

  I ein kronikk i Aftenposten skriv professor i ernæringsvitenskap bl.a. følgjande:

  • Lavkarbokosthold er ikke bærekraftig. Karbohydrater er verdens viktigste matkilde. Om lag 60 prosent av all matenergi til jordens befolkning kommer fra karbohydrater, nemlig fra korn, poteter og andre rotfrukter. Dersom store deler av jordens befolkning skulle leve på et lavkarbokosthold, ville det bare bli nok mat til en fjerdedel!

  • Lavkarbokosthold er økologisk galt. Det er misbruk av verdens dyrkbare jord: Et hektar jord kan fø 20–25 mennesker om det dyrkes korn og rotfrukter, men bare fø ett menneske om det skal produseres kjøtt og melk på samme areal. Det skal 200 ganger så meget vann til for å produsere en kg kjøtt enn for en kg potet. Om lag 80 prosent av alt korn som produseres i verden brukes til dyrefôr. Lavkarbo for mange kan føre til mer sult i verden.

  Kva er din kommentar til det?

  Eg skjønar jo at du føler deg best på lavkarbodiett, og at du vel å følgje denne. Men har du nokon gong tenkt på kva konsekvensar det kan få om fleire og fleire går over på denne dietten? (Sjølv trur eg dette er ein trend som kjem til å gå over ila. nokre få år, så eg er ikkje direkte uroa)

  Eg tykkjer det verkar noko motseiande å gje uttrykk av at du engasjerar deg personleg i sultkatastrofene, mens du samtidig er ein av dei som er med på å forverre den. Men kva er viktigast.. ditt velvære, eller verdens mangel på mat?

  Mvh Andreas

  1. Fotballfrue

   Jeg tjener absolutt ingenting på dette, hverken i form av penger eller tjenester 🙂

   Denne kronikken er basert på en feiloppfatning, forfatteren tror åpenbart at det inntas mer kjøtt enn normalt, noe som ikke stemmer. Derfor blir påstandene hans irrelevant.

   Og hvorfor skal hele jorden ha et lavkarbokosthold? Så vidt jeg vet er kostholdet forskjellige fra verdensdel til verdensdel, det handler om kultur og historie. At vi i Norge for eksempel har et lavkarbokosthold, vil jo ikke føre til at det er mindre korn, poteter, ris etc i sultrammede områder, faktisk tvert i mot.

   – C

   1. Andreas

    Heile jorda skal sjølvsagt ikkje ha eit lavkarbokosthold. Heldigvis. Men det er jo ikkje tvil i at økt kjøttforbruk i Norge gjer til at det vert mindre tilgjengeleg korn feks. i andre land.

    I 07-08 importerte Norge nesten 600 tusen tonn korn til kraffôr, som igjen går til dyr/kjøttproduksjon.. Så ja, økt forbruk av mat frå dyr i Norge vil føre til at det er mindre korn i andre land. Og for å følge ein lavkarbodiett må ein nødvendigvis ete meir mat som kjem frå dyr…? Fett, bacon, smør, fløte, kjøt, osv.

   2. Fotballfrue

    Det er ikke meningen at det skal spises mer kjøtt, og i hvert fall ikke bacon, som absolutt ikke er et produkt som MÅ spises på lavkarbo. Hele det spørsmålet er uansett komplekst, ønsker du å lese saklige og gode argumenter angående temaet, anbefaler jeg deg dette blogginnlegget, http://espenrostrup.com/2011/10/03/lavkarbo-og-miljo/

 23. Utrolig godt innlegg og en veldig god sak 🙂 Jeg setter pris på at du til vanlig ikke har en blogg med mange samfunnsdebatter, det får jeg nok gjennom avisene hver dag. Som jeg har sagt tidligere er bloggen din et «fristed» på nettet, men jeg syns innlegg som dette, hvor du oppfordrer mennesker til å hjelpe er veldig bra! 🙂

 24. klarena

  Flott 🙂
  Har bidratt – takket være ditt innlegg om dette.

  1. Fotballfrue

   Veldig flott <3

 25. Karen Marie

  Kjempefint antrekk!

 26. Mai Irene

  Hei.
  Skulle ikke du legge ut et innlegg for MyGoodAct hver måned? Ser det er flere andre bloggere som gjør det, men ikke du?
  Håper du fortsetter, det høynet respekten min for deg og din blogg veldig mye! Deilig med litt alvor og mening innimellom!

  Klem fra Mai

  1. Fotballfrue

   Jeg skal forsøke å få det til så ofte som mulig, men usikker på om jeg får det til hver måned :/

   – C

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *