Oppskrift: Lunsjbrød

Det var en del av dere som lurte på om jeg hadde en god LCHF-brødoppskrift i går, da jeg prøvde å lage Atkinsbrødet i brødbakemaskinen. Og det har jeg selvfølgelig! Denne finnes i den fiine boken min, i kapittelet om august som handler om det å starte hverdagen igjen etter ferien og mattips relatert til nettopp det, så denne oppskriften kan jo kanskje være en teaser til at du har lyst på flere? Kom gjerne til Sandvika Storsenter klokken 13.00 på lørdag, da sitter jeg der og signerer bøker.

Dette brødet er perfekt som lunsjmat! Det holder seg ferskt i dagesvis, og kan fint fryses.

Til et stort brød, trenger du:

 • 60 gram valnøtter
 • 40 gram mandler
 • 40 gram kruskakli
 • 1 dl. tørkede gojibær
 • 3 dl. Hele linfrø
 • 1 boks cottage cheese
 • 5 store egg
 • 2 ts. bakepulver
 • 2 ts. fiberhusk
 • 2 teskjeer rapsolje
 • 1 ss. sukrin

Slik gjør du:

Finhakk mandler og valnøtter. Bland disse sammen, og tilsett linfrø, kruskakli, fiberhusk, bakepulver, sukrin og gojibær. Bland dette tørre godt, før du tilsetter alt det våte.

Bruk helst en kjøkkenmaskin med en eltekrok, deigen blir ganske seig, og da kan det være ganske håpløst å bruke fingrene.

Smør en bakeform, og hell deigen over. Strø gjerne litt gojibær på toppen også, det synes jeg er skikkelig godt.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 60 minutter. Avkjøles på rist før servering.

136 kommentarer

 1. Iben Aamodt Hjortshøj

  Det brødet så godt ut! 😀

 2. Ingrid Svendsen

  Ååååå som jeg skulle ønske at jeg ikke hadde planer på lørdag, da hadde jeg troppet opp på Storsenteret for å hilse på deg!!! Bor jo 5 min. unna….. Men samboeren og jeg skal til Sverige på harryhandel, hehe 😛 I dag skal vi (jeg) forresten lage thairetten din igjen, den ble såå god sist 😀
  Gleder meg vilt over at boken din gjør sånn suksess, tror du får spredt LCHF’s glade budskap bedre enn noen andre i Norge. Og det er så herlig 😀 Du fortjener alt det beste!!

  Klem fra meg

 3. Heisann. Jeg bare lurer på noen tips i forhold til lavkarbo. Hva av grønnsaker burde man spise, og kanskje noen småtips til mellommåltider? 🙂

  1. Fotballfrue

   Alt av grønnsaker 🙂 Mellommåltider kan være så mangt: Pisket krem og bær, cottage cheese og hjemmelaget mysli, tyrkisk yoghurt og bær eller sukkerfritt syltetøy (eller hjemmelaget) nøtter, øst med smør, ost med philadelphia, fiberrik med masse smør og pålegg, hjemmelaget knekkebørd, hjemmelaget kjeks, hjemmelaget brød, oliven, fetaost. . etc. 🙂

   – C

 4. Nam! Så utrolig godt ut 😀

 5. Hei! 🙂
  Jeg er en utrolig stor fan av deg, og har så utrolig lyst på boken din!
  Hvor kan jeg bestille den? 🙂

  1. Fotballfrue

   lillemaane.no 🙂

   – C

 6. Hanne Kristin

  Denne oppskriften er sååå herlig <3 har allerede prøvd den ut i flere varianter! Min personlige favoritt er med 1/2 revet gulrot i <3

  Jeg klarer virkelig ikke å legge fra meg boka di! Har bestemt meg for å prøve minst én av oppskriftene hver måned i boka når vi faktisk er i den måneden!

  1. Fotballfrue

   SÅ fantastsik å høre, gøy 😀

   Klem 🙂

 7. Gratulerer med boken, Caroline! Den er nydelig! Jeg synes denne boken er ikke helt vanlig kokebok, men litt mer 😉 Veldig pen, behagelig å lese og veldig inspirerende. Jeg gleder meg til å prøve mange av oppskriftene fra boken din!
  Klem

 8. mariann

  Dette brødet skal jeg jammen meg bake både til datteren min og samboern og til meg selv. Ha ei strålende helg,du er veldig flink med mat,klem

 9. Hadde vært fint om du hadde kommet innom Strømmen storsenter for å signere bøker også!! 🙂 Det hadde vært supert!

 10. jente23

  Problemet er bare at brødet ditt har totalt 2900-3000 kcal. Dvs ca 180-240 kcal per stykke avhengig av hvor tykt man skjærer det. Et vanlig brød inneholder til sammenlikning kun ca 100 kcal. For folk som skal ned i vekt/fettprosent er det viktig å ligge i underskudd sånn sett og dermed noe kjedelig at kun 2 brødskiver allerede er 400 kcal. Så skal du ha pålegg også…. Og da har du plutselig fått i deg over 1/4 av dagsinntaket.

  1. Fotballfrue

   Jeg regner med at du mener at en vanlig skive inneholder 100 kalorier, og ikke ett brød.

   På LCHF spiser du færre måltider enn i et karbohydratrikt-kosthold, men til gjengjeld er hvert enkelt måltid mer energirikt. De fleste som legger om til LCHF opplever helt ubevisst å gå ned i gjennomsnittlig kalori-inntak, til tross for at maten er mer energirik. Dette henger sammen med at «LCHF-mat» metter mer enn karbohydratrik mat, noe som fører til mindre småspising og færre mellommåltider.

   Det er vanlig å spise kun 2 eller 3 måltider på LCHF, og da er det jo ikke ille om frokosten består av 1/4 av dagsinntaket.

   1. jente23

    Ja, mente brødskive. Ok, I see. Har lurt litt på dette med kalorier nemlig, siden alt dere spiser er såppass kaloririkt.

 11. Hei Caroline.

  Liker bloggen din meget godt og er inne flere ganger til dagen. Kan du gjerna lage et innlegg hvor du skriver litt om hva som er basic og hva en alltid burde ha i hus når en går på lavkarbo? Er litt usikker på om du har gjort dette før, men klarte vertfall ikke å finne noe innlegg om det 🙂

 12. Jeg bakte dette i dag, samt lagde lasagnen din. Begge deler er bare helt fantastisk!!! OG i tillegg går det jo så raskt og greit å lage det! 🙂 Gleder meg til å få boka di! 🙂 God lørdagskveld!

 13. Heisann
  Dette brødet ser veldig godt ut ! Lurte på om du har hvor mye karb, protein osv dette inneholder. Finner ikke det noen plass (mulig jeg er blind)

 14. Ann-Hege

  Caroline, jeg rett og slett elsker dette brødet!!! Det er jo sååå godt, og så sunt! Jeg har laget det flere ganger, og både kjæresten og min kresne bestevenninne kaster seg over det om de får sjansen, må bake to i slengen ellers forvinner det med før kvelden er omme! 😉 Passer fint til oss som ikke er lavkarbere også, men som unngår hvetemel, gluten, sukker osv. Metter skikkelig godt! Så <3-lig tusen takk for oppskriften!

  Klem til deg! 🙂

  1. Fotballfrue

   Yey, herlig å høre 😀

   Klemmer tilbake 🙂

 15. Kan man bake brødet uten gojibær? 🙂

  1. Fotballfrue

   Absolutt 🙂

   – C

 16. Endelig et lavkarbobrød som smaker GODT! Har prøvd så mange, men føler de fleste blir litt klissete inni. Steker dette i 50 min i form, tar det ut av formen og steker det 10 min til — og da er det akkurat som et «vanlig» brød inni 🙂

 17. […] brød! I tillegg så smakte det kjempe godt! Må si. Jeg er veldig imponert. Jeg fant oppskrifter her, og det var faktisk utrolig enkelt å lage. Dette er et brød som er supersunt og stappfullt av […]

 18. […] Oppskriften er herfra Elisabeth Mat og kosthold Brød, Lavkarbo, LCHF […]

 19. […] resten av oppskriften her! oktober 7th, 2012 | Tags: brød, frokost, lavkarbo, lavkarbo brød, lchf, lunsj, oppskrift | […]

 20. Hei:) På lørdag lagde jeg lasagnen din med mascrpone og squash og den var helt nydelig! Til søndagsfrokosten i dag lagde jeg minipannekakene med kokos servert med frisk frukt, -kjempegode de også. Til lunsj i dag lagde jeg lunsjbrødet med gojibær og det var helt fantastisk!, skikkelig godt på smak og veldig mettende. Smakte skikkelig grovt også! Vi er 3 stk. I fam., som har fått cøliaki og dermed måtte legge om en del på kostholdet. Har savnet skikkelig smaken av grovbrød da vi ikke kan spise hverken, bygg, rug el, hvete. Så dette brødet var som sendt fra oven!:). Ville bare gi deg litt positiv tilbakemelding. Tror jammen jeg skal kjøpe kokeboka di også:). Ha en in søndag:)

 21. Takk for gode tips! Laget både lasagne (uten kjøttdeig, men med soya) og brød i går. Helt fantastisk, selv for oss veggiser 🙂

 22. siri-helene

  hei.har lyst til å lage lunsjbrødet ,men har verken kruskakli eller fibrex. kan jeg droppe det og ha mer av noe annet? det er søndag så ingen butikker er åpnet her på landet.klem siri-helene

 23. Hvor mye karbohydrater inneholder det?? 🙂

 24. Hei!
  Siden jeg ikke har kjøkkenvekt lurer jeg på cirka hvor mange dl. kruskakli man skal bruke.

  På forhånd takk for svar!
  Elsker bloggen din! <3

 25. Kristin

  Takk for oppskriften som redder mine matpakker i disse dager! Har dog løpt tom for linfrø og skiftet ut med solsikkekjerner – det ble megagodt. Vil også nevne, selv om det antakelig ikke blir lest her blant de mange kommentarene, at det går helt fint an å lage uten kjøkkenmaskin/eltekrok også. 🙂

 26. Julianne

  Er det egentlig cottage cheese oppi?

 27. Hei Caroline, jeg kjøpte nylig boken din med ufattelig masse gode og super enkle oppskrifter. Jeg har lagt min elsk på dette Lunsjbrødet men har en utfordring nå. Jeg har flyttet til Korea (pga min mans jobb) og her får jeg ikke tak i cottage cheese (å tro meg, jeg har prøvd) hehe… Å det ble jo krise for meg, siden dette et en ingrediens i oppskriften. Går det an å lage det uten, eller ha noe annet i i istedenfor??
  veldig flott blogg du ha og en nydelig datter =)

  Lykke til med den hektiske timeplanen din.

  Hilsen Wenche

  1. Hehe, usikker altså :/ Du må nesten bare prøve deg frem 🙂

   1. Jeg prøvde meg uten og det gikk helt fint =) hadde bare litt ekstra olje i.

 28. Hei Caroline.

  Hadde tenkt til å lage dette brødet, men så ser jeg at det er cottage cheese i det. Jeg har laktose intoleranse, har du noe forslag til hva jeg kan erstatte det med? 🙂

  Takk for mange supre oppskrifter!

  Klem Helene

  1. Prøver med CC jeg, så ser jeg hvordan det går. Er vel ikke så mye laktose i det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *