Oppskrift: Lunsjbrød

Det var en del av dere som lurte på om jeg hadde en god LCHF-brødoppskrift i går, da jeg prøvde å lage Atkinsbrødet i brødbakemaskinen. Og det har jeg selvfølgelig! Denne finnes i den fiine boken min, i kapittelet om august som handler om det å starte hverdagen igjen etter ferien og mattips relatert til nettopp det, så denne oppskriften kan jo kanskje være en teaser til at du har lyst på flere? Kom gjerne til Sandvika Storsenter klokken 13.00 på lørdag, da sitter jeg der og signerer bøker.

Dette brødet er perfekt som lunsjmat! Det holder seg ferskt i dagesvis, og kan fint fryses.

Til et stort brød, trenger du:

 • 60 gram valnøtter
 • 40 gram mandler
 • 40 gram kruskakli
 • 1 dl. tørkede gojibær
 • 3 dl. Hele linfrø
 • 1 boks cottage cheese
 • 5 store egg
 • 2 ts. bakepulver
 • 2 ts. fiberhusk
 • 2 teskjeer rapsolje
 • 1 ss. sukrin

Slik gjør du:

Finhakk mandler og valnøtter. Bland disse sammen, og tilsett linfrø, kruskakli, fiberhusk, bakepulver, sukrin og gojibær. Bland dette tørre godt, før du tilsetter alt det våte.

Bruk helst en kjøkkenmaskin med en eltekrok, deigen blir ganske seig, og da kan det være ganske håpløst å bruke fingrene.

Smør en bakeform, og hell deigen over. Strø gjerne litt gojibær på toppen også, det synes jeg er skikkelig godt.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 60 minutter. Avkjøles på rist før servering.

136 kommentarer

 1. Åj, denne oppskriften er jo glutenfri! Så utrolig bra, skal prøve den ut i helgen til pappan min, tipper han blir veldig fornøyd 🙂

  1. Glutenfri? Jeg som alltid har trodd det var gluten i kruskakli? 😮 Nå fikk jeg meg en overraskelse!

  2. Cathrine

   Vanlig kruskakli er ikke glutenfritt, nei. Tror kanskje det finnes glutenfri kruskakli, og det går sikkert fint an å erstatte med noe liknende! 🙂

   1. Prøv havrekli 🙂

   2. Fibrex vil funke bra som en glutenfri erstatning for kruskakli 🙂

 2. Du er så flink, Caroline! 🙂

 3. Michelle

  DEILIG!!! 😀

 4. Bare lurer på hvordan du oppbevarer brødet? Det jeg lager til vanlig bør helst oppbevares i kjøleskapet for å holde seg så lenge som det gjør. Er det tilfellet med dette også?

  1. Fotballfrue

   Ja, det er nok det beste. Det kan fint oppbevares i brødpose i skapet også, men da kan det mugne fortere, altså etter 3-4 dager. Men her spiser vi det opp innen den tid 😉

   – c

 5. Takk! 😀 😀 <3

 6. Boken din er kjøpt, og dette er faktisk en av de oppskriftene jeg har store planer om å teste ut.

  Jeg må bare si at boken er helt fantastisk. For en stund tilbake siden fikk jeg en anbefaling fra en av mine blogg lesere om å kjøpe en oppskrifts bok fordi den var så fantastisk god å lese, gode bilder og lette beskrivelser på oppskriftene. Jeg kjøpte boken og ble som forventet veldig begeistret og overrasket over hvor bra den var på alle mulige måter. Den samme følelsen fikk jeg da jeg bladde i boken din første gangen. Den er super. Veldig fine bilder, gode oppskrifter og «enkelt» selv for anti-kokker som meg selv! =)
  Jeg gleder meg til å teste ut de mange oppskriftene – de ser så god ut alle sammen.

  Ha en fortsatt fin torsdagskveld Caroline! 🙂

  Rebekka
  https://fyllings.blogg.no

  1. Fotballfrue

   Å, dette gjør meg så glad! Tusen takk 😀 😀

   Mange klemmer!

  2. skulle ønske det var torsdag, men er faktisk bare onsdag idag 🙂 kod kveld!

   1. Jeg er jo fortsatt helt i amme tåken når det kommer til dager !;D hehe.. godt noen passer på …

  3. du vet kanskje ikke at det ikke er fotballfrues oppskrifter, men andre som har funnet på de? det er jo selvfølgelig noen som tar æren for det. gratulerer med ‘godt’ bokkjøp, ho ho

   1. Fotballfrue

    Du er morsom 🙂 Det er vel 2 av oppskriftene i boken som ikke er mine, dette har jeg også nevnt i boken og skrevet hvor jeg har funnet dem, resten av de 70 oppskriftene er mine, ja 🙂 Forlaget vet tross alt hva de holder på med, det er enkelte grep som må til før du kan kalle en oppskrift «din». Men selvfølelig er det slike rykter rundt om, overrasker meg ikke 🙂

    – C

   2. marlena

    jeg har forstått det slik at det nødvendigvis ikke trenger være de store forandringene for at man kan kalle en oppskrift sin egen, med mindre noen andre har tatt en type patent på det. Du har mange fine oppskrifter, men alle disse har jeg sett i en veldig lik form tidligere. MEN, når det er sagt så er det fint at du bringer de ut i verden. lykke til!

   3. Om du ser en oppskrift på lasagne, så er jo den «lik» alle andre oppskrifter på lasagne. Likevel er det forskjellige varianter. Samme når du lager brød. det er ikke så veldig mange måter å lage det på, de samme ingrediensene vil som regel gjelde. Likevel er det ulike oppskrifter.

 7. Namm 🙂 flink du er, Caroline!

 8. Dette brødet ser kjempegodt ut!:-) ..skulle bare ønske jeg tålte nøtter:-( Vet du om noe erstatning til nøttene i denne brøddeigen?

  Jeg kjøpte forresten boken din i påsken, og koste meg som bare det når jeg leste gjennom den. Bra skrevet og veldig mange fine bilder! Du er så flink <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀 Dessverre :/ Kanskje noen andre vet?

   Klem!

   1. Solsikkekjerner og gresskarkjerner kan fint brukes istedet for nøtter! Hilsen nøtteallergiker:)

   2. Jeg baker brød med knuste gresskarkjerner og solsikkekjerner, prøv det kanskje? 🙂 Nydelig!:)

  2. Ida, der er mange muligheter. Nøtter kan byttes ut med; Solsikkefrø, sesamfrø, greskarkjerner, knekket bokhvete, bønner, linser, kikerter – ja, bare fantasien setter grenser her. 😀

 9. Nam, det så utrolig godt ut! Jeg går ikke aktivt på lavkarbo, men dette skal jeg faktisk prøve ut 🙂
  Har du lagt oppskriften selv? Du er uansett en stor inspirasjonskilde 🙂 <3

  1. Fotballfrue

   Ja, den ble til etter mye prøv og feil :p

   Klem!

 10. ser helt nydelig ut! 🙂
  men har du en oppskrift uten nøtter/mandler? allergisk.. 😮

  1. Det går ann å prøve med flere ulike frøtyper. Blir godt det også:)

 11. Mmm så deilig grovt ut! 😀

 12. Christina Damayanti

  den så utrolig god ut! Veldig lyst til å prøve, men før jeg gjør det vil jeg
  bare spørre om du vet sånn ca hva næringsinnholdet er? Blir det veldig
  mange kalorier per skive pga valnøttene og mandlene? Det jeg er litt bekymret for!
  Tusen takk på forhånd for svar:)

 13. Daniella

  Hvor på sandvika storsenter skal du sitte? og hvor lenge blir du sittende?
  Jeg har aldri vært noen blogg leser,men etter å ha skrevet oppgave om det på høgskolen så ble jeg hekta.
  Din er første på listen ettersom jeg er en LCHF fan 🙂

 14. Daniella M

  Hvor på sandvika storsenter skal du sitte? og hvor lenge sitter du der? Jeg har aldri vært noen blogg leser, men etter å ha skrevet oppgave om det på høgskolen ble jeg hekta 🙂

 15. Elise Tonette

  Hei på deg!:)
  Må bare si; for en fantastisk bok! Den var virkelig verdt pengene! Skal allerede i morra lage baconsurret svinefilet og grønnsaksmuffins:D Jeg har hatt en liten pause fra lavkarbo, syns det har blitt så fryktelig mye når jeg jobber så mye som jeg gjør. Har ikke alltid tid til å stå og lage mat. Men denne boken har ihvertfall gitt meg lysten tilbake! Kjøpte den på Elverum og der var det bare denne ene igjen;) Bokhandeldama sa at de hadde gått unna som bare det! Ikke rart så fantastisk som den er! Du har all grunn til å være stolt! Nå må jeg lage meg noe mat, ble fryktelig sulten av å lese alle disse gode oppskriftene. Naaaaammm!

  Mange klemmer til deg, du er et stort forbilde!

  1. Fotballfrue

   Så gøy 😀 Det er kjempegodt begge deler 😀

   Tusen takk for fine ord, gjør meg så glad <3

   Klemmer 🙂

 16. Hei Caroline 🙂

  Fantastisk oppskrift! Denne skal prøves ut i morgen 🙂 Jeg bare lurer på hvor du kjøper gojibær?

  Ønsker deg en flott kveld 🙂

  1. De har det på Helios. Sikkert på Life også.

 17. Må prøves ut. 🙂 Du er super!

 18. et lite spørsmål som overhooode ikke har noe med brødet å gjøre 🙂 har du punktvipper/testet punktvipper?isåfall,hvor ofte må du for å fylle på igjen?tenker på om du mister mange når du vasker av sminken.

 19. yum yum! Denne skal definitivt prøves. Har som regel kjørt på med et litt enklere lavkarbobrød med bare egg, frø og rømme, så dette blir en etterlengtet forandring:) Skulle gjerne kommet til Sandvika, men bor i Køben så er litt for lang vei;)

 20. Hverdagsmagi

  Tips:Jeg dropper nøttene og tar linfrø, sesamfrø og malte solsikkekjærner istede til det blir en passe deig, Blir supergodt allikevel 🙂

 21. Har du en liten kokkeutdannelse siden du er så flink å lage dine egne oppskrifter og lage mat?Hehe 😀

 22. Hei.
  Kan jeg sløyfe valnøttene, da jeg er allergisk mot nøtter? Eller er de svært vesentlige? Kan jeg erstatte de med noe annet?
  På forhånd takk:)

  1. Fotballfrue

   Det har kommet mange fine tips over her, bla. solsikkekjerner for eks. 🙂

   – C

 23. åå jeg synes du er så flink!!:)

  hilsen 16 år gammel leser<3

 24. Elsker alle oppskriftene du legger ut! Skal definitivt kjøpe boken din 🙂
  Men jeg har et spørsmål; du som trener så mye, hvor mange kalorier inntar du om dagen? Inntar du mindre de dagene du har treningsfri?
  Du er forresten treningsforbilde mitt 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg inntar det samme stort sett hele tiden vil jeg tro, men jeg har absolutt ingen kcal-oversikt :/ Spiser meg mett 3 ganger om dagen, og mellommåltider om jeg skulle trenge det (men det er sjelden) 🙂

   Klem 🙂

 25. Hei:-)
  https://fotballfrue.no/?p=9475 Disse knekkebrødene, husker du hvor mange det blir ut av den oppskriften der? Tenkte å lage det i morgen:D Ser såå gode ut!

  1. Fotballfrue

   2 brett 🙂

   – C

 26. Å du superflinka, denne skal jeg prøve!
  Pleier å bake et egenkomponert frøbrød, men etter to trofaste år til samme oppskrift så begynner jeg å bli litt lei.. Så denne skal absolutt testes! 🙂

 27. Caroline

  Hejsan:)
  Du har en helt underbar blogg. Jag undrar om det finns en möjlighet för mig som bor i Sverige att kunna beställa din bok?

  Ha en härlig kväll

  1. Fotballfrue

   Ja, lillemaane.no sender til alle land etter hva jeg har forstått 😀

   Tusen takk, søte <3

   Klem!

  2. Det blir billigare att beställa från adlibris.se!

  3. (Ber om ursäkt om flera kommentarer skickats – min iPhone verkar leva sitt eget liv)

   1. Fotballfrue

    Hehe, ingen fare 😉

    – C

 28. Heii 🙂
  I dag fikk jeg endelig din bok i posten, lykke!!!
  du er rååå!! 🙂

  1. Fotballfrue

   Yey, så gøy 😀

   Klem!

 29. Hei 🙂

  Jeg må bare fortelle deg! Jeg har nettop laget ørret på grønnsakseng som står i boka di. Min samboer har hatt en dømmende holdning og sagt » Herregud, har du kjøpt den boka der, tull osv..» Det er vanskelig å få i han fisk men nå spiste han som bare det og sa «mmm, dette var super godt, dette må lages flere ganger» Å? Oppskriften er fra boka til fotballfrue sa jeg 😉 Nå sitter han fanken meg i sofakroken og leser boka di og leser høyt og er stor fornøyd. Haha, er det mulig 😉

  Er det flere muligheter å få boken min signert enn Lørdag??

  Ha en fin natt, hilsen fra MArina 🙂

  1. Fotballfrue

   Hahahha, nå ler jeg faktisk høyt her 😀 Så utrolig gøy! Dere MÅ prøve ostefylt laks med hasselnøtter også, det er helt fantastisk godt!

   Klem 🙂

 30. Pernille

  Dette må testes ut 🙂 Men bare lurer på om du beholder klumpene i cottage cheesen eller om du moser den først med stavmikser?

  1. Fotballfrue

   Prøv å mose 🙂 Men det går fint med klumper også, du merker de liksom ikke 🙂

   Klem!

 31. Er alle disse oppskriftene i boken din noe du har funnet ut av selv, eller er det noe du har fått fra andre? Bare lurer, for synes du er så flink med mat 🙂

  1. Fotballfrue

   Om oppskriftene ikke er mine, står kilder oppgitt 🙂 Alle er «mine» med unntak av noen få.

   – C

 32. Hei! Du er kjempe flink altså 😀 Jeg går selv på LCHF men etter å å ha testet ut en del lavkarbo-brød så har jeg alltid endt opp skuffet grunnet for mye egg-smak… Lurte dermed på om det samme gjelder for dette? Oppskriften ligner en del på de andre brødene jeg har laget nemlig, men har ingen erfaring med gojibær. Er disse så smaksrike at det reduserer eggsmaken?

  mvh

  1. Fotballfrue

   Jeg synes ikke dette brødet smaker egg i det hele tatt, jeg. Det er jo så mange ingredienser i det 😀

   – C

 33. Hei Caroline! Jeg lurte på om du kunne lage et motivasjonsinnlegg om hvorfor man burde trene. Husker du har gjort det en gang før, men trenger å bli litt minnet på alle helseeffektene av trening. Det er jo vår, og tiden er inne for å komme seg tilbake på trening, trenger bare litt motivasjon.

  Tusen takk! Hilsen Helene

 34. Mauremor

  Jeg gleder meg utrolig mye til å kjøpe boka di!! 🙂 Blir det flere signeringer? Evt hvor? Du burde signere bøker og selge på nett, til oss som bor langt unna Oslo. 🙂

  1. Fotballfrue

   Det blir i Asker også, vet jeg 🙂

   – C

 35. Hei! Er fast leser av bloggen din, og har boken din!
  Jeg lurer på om du blir å ha boksignering bare i Oslo området eller blir du å komme lengere nord i landet?

  1. Fotballfrue

   Det vet jeg ikke ennå, men jeg skal høre med forlaget 😀

   Klem!

   1. Hihi, og Kr.sand! 😀 Da kommer jeg ;p

   2. Fotballfrue

    😀

   3. Kom til Tromsø!! 😀

 36. Veldig bra innlegg. Liker at du har med egne oppskrifter ect.. 🙂

 37. Tror ikke jeg hadde tålt det så godt dessverre.. Når jeg har hatt anoreksi i så mange år, er det ikke så mye som skal til før hele systemet kræsjer om ikke alt går som det skal 🙂 Men ååhh, så godt det så ut!

  Lizbeth Osnes – min hverdag med mine interesser, og lidelsen anoreksi. Lizbethosnes.com

 38. det så jo faktisk ganske godt ut

 39. Må gå til innkjøp av boken selv, ser ut som det er mye gode oppskrifter der !
  Har du et tips til hva man kan bytte ut kruskakli i brødet med ?, Tåler ikke gluten, men kunne tenke meg å bake det brødet – ser kjempegodt ut !
  Ha en flott dag !

  1. Fotballfrue

   Dessverre :/ Men jeg ser det har kommet noen eksempler over her 🙂

   Klem!

 40. Hei 🙂 Siden du er opptatt av innredning og interiør om dagen, lurte jeg på om du tilfeldigvis vet hvor man får tak i en klokkeboks? Ser de selger det på diverse nettsteder, men vet du om butikker som har slike? 🙂

  1. Fotballfrue

   Riviera Maison 😀

   – C

   1. Takk 😀

 41. Elizabeth

  Hi! 🙂

  Is there any chance that your book will be available in english too? 🙂

  1. Fotballfrue

   Yes, maybe 😀

   Hugs!

 42. Michaela

  Hei! Dette brødet gleeeeder jeg meg til å bake! Du får mange komplimenter hver dag, men det skader vel ikke med noen til? :p
  Ut i fra bloggen synes jeg du er vakker, kler deg utmerket, er jævelig god til å lage mat og er en snill og romantisk person 🙂
  Du er kjempe flott! Du har gitt meg treningsinspirasjon, og jeg tror jeg skal kjøpe meg en ny treningstights etterpå 🙂
  Ha en strålende dag!
  Kos og klem 😀

  1. Fotballfrue

   Haha, du er søt 😀 Tusen takk!

   Klemmer 🙂

 43. Du har jo snart avslørt hele boken din her på bloggen. Jeg liker boken din veldig godt. Kjøpte den for litt siden. Masse fine oppskrifter og jeg skal prøve den ørreten på januar i morgen:)

  1. Fotballfrue

   Nei, det har jeg ikke 😉 Dette er en av de få jeg har lagt ut.

   – C

 44. Ninetta Bagarelli

  For en spennende brødoppskrift, helt ulik alle andre lavkarbobrødoppskrifter jeg har sett. Denne skal prøves til helgen:-)

  Ser du er glad i Gojibær; er dette altså helt fint å spise på lavkarbokosthold ? Vet at det er små vitaminbomber, men har holdt meg unna fordi jeg husket dem som veldig søte.

  Du er så flink til å holde et jevnt nivå på bloggen din, jeg koser meg hver eneste dag med innleggene dine. – Og Lars-Kristians kostholdsråd/kommentarer gir definitivt noe ekstra for min del. Ha en super helg:-)

  1. Fotballfrue

   Bær er bra på lavkarbo, så i små doser er gojibær perfekt 🙂

   Klem!

 45. Har akkurat bestilt boka di fra bokkilden.no, gleder meg til den dumper ned i postkassen!
  Har du noen oversikt over hvor mange du har solgt så langt? Hadde vært litt morsomt å vite, men er kanskje tidlig ennå.

  Håper du får en fin torsdag 🙂

 46. Hei! Kan du skrive kaloriinnhold når du legger ut oppskriftene? 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg har null oversikt over kcal., dessverre, men det er jo ikke så vanskelig å regne ut 🙂 Jeg holder meg til karbohydratoversikten 😉

   – C

 47. Bør nøttene males? Eller holder det å bare hakke de så godt som mulig? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

   – C

   1. ElisabethH

    Ja hva da? haha 🙂

 48. Hei Caroline!

  1.Jeg lurer på; forbrenner man fett når man går på lchf, slik at kaloriinnholdet ikke har så mye å si iløpet av en dag?
  2. Har du planer om å gå på low carb – high fat resten av livet?
  3. når dere får barn, har dere planer om å ikke gi en liten baby karbohydrater? 🙂

  Jeg lurer på dette fordi jeg syns det er spennende og vite hva du mener. Og jeg mener dette i positiv forstand.

  Ha en fin dag! Nina

  1. Fotballfrue

   1. Kaloriinnholdet har alltid noe å si, men på LCHF sier kroppen i fra, sånn at det er lettere å ikke stadig ligge på kalorioverskudd. På LCHF brukes fett som energi, ja 🙂

   2. Ja, i utgangspunktet, men vet jo aldri hva livet bringer.

   3. Karbohydrater er en del av et LCHF-kosthold, men i moderate mengder 🙂

 49. Hei:)

  Lurte på om det finnes et alternativ til kruskakli? Har glutenallergi og kan ikke spise det. funker soyaflak?

  Takk for en superfin blogg og for at du deler himmelske oppskrifter:)

 50. Marita Ø

  Selv er jeg ikke noen fan av brød/brødskiver, men dette så jo faktisk saftig og godt ut! 😀 Må vel lære seg og bake brød og venne seg på det etter hvert også, hehe. Hva anbefaler du som pålegg på dette? 🙂

 51. Iben Aamodt Hjortshøj

  Det brødet så godt ut! 😀

 52. Ingrid Svendsen

  Ååååå som jeg skulle ønske at jeg ikke hadde planer på lørdag, da hadde jeg troppet opp på Storsenteret for å hilse på deg!!! Bor jo 5 min. unna….. Men samboeren og jeg skal til Sverige på harryhandel, hehe 😛 I dag skal vi (jeg) forresten lage thairetten din igjen, den ble såå god sist 😀
  Gleder meg vilt over at boken din gjør sånn suksess, tror du får spredt LCHF’s glade budskap bedre enn noen andre i Norge. Og det er så herlig 😀 Du fortjener alt det beste!!

  Klem fra meg

 53. Heisann. Jeg bare lurer på noen tips i forhold til lavkarbo. Hva av grønnsaker burde man spise, og kanskje noen småtips til mellommåltider? 🙂

  1. Fotballfrue

   Alt av grønnsaker 🙂 Mellommåltider kan være så mangt: Pisket krem og bær, cottage cheese og hjemmelaget mysli, tyrkisk yoghurt og bær eller sukkerfritt syltetøy (eller hjemmelaget) nøtter, øst med smør, ost med philadelphia, fiberrik med masse smør og pålegg, hjemmelaget knekkebørd, hjemmelaget kjeks, hjemmelaget brød, oliven, fetaost. . etc. 🙂

   – C

 54. Nam! Så utrolig godt ut 😀

 55. Hei! 🙂
  Jeg er en utrolig stor fan av deg, og har så utrolig lyst på boken din!
  Hvor kan jeg bestille den? 🙂

  1. Fotballfrue

   lillemaane.no 🙂

   – C

 56. Hanne Kristin

  Denne oppskriften er sååå herlig <3 har allerede prøvd den ut i flere varianter! Min personlige favoritt er med 1/2 revet gulrot i <3

  Jeg klarer virkelig ikke å legge fra meg boka di! Har bestemt meg for å prøve minst én av oppskriftene hver måned i boka når vi faktisk er i den måneden!

  1. Fotballfrue

   SÅ fantastsik å høre, gøy 😀

   Klem 🙂

 57. Gratulerer med boken, Caroline! Den er nydelig! Jeg synes denne boken er ikke helt vanlig kokebok, men litt mer 😉 Veldig pen, behagelig å lese og veldig inspirerende. Jeg gleder meg til å prøve mange av oppskriftene fra boken din!
  Klem

 58. Dette brødet skal jeg jammen meg bake både til datteren min og samboern og til meg selv. Ha ei strålende helg,du er veldig flink med mat,klem

 59. Hadde vært fint om du hadde kommet innom Strømmen storsenter for å signere bøker også!! 🙂 Det hadde vært supert!

 60. Problemet er bare at brødet ditt har totalt 2900-3000 kcal. Dvs ca 180-240 kcal per stykke avhengig av hvor tykt man skjærer det. Et vanlig brød inneholder til sammenlikning kun ca 100 kcal. For folk som skal ned i vekt/fettprosent er det viktig å ligge i underskudd sånn sett og dermed noe kjedelig at kun 2 brødskiver allerede er 400 kcal. Så skal du ha pålegg også…. Og da har du plutselig fått i deg over 1/4 av dagsinntaket.

  1. Fotballfrue

   Jeg regner med at du mener at en vanlig skive inneholder 100 kalorier, og ikke ett brød.

   På LCHF spiser du færre måltider enn i et karbohydratrikt-kosthold, men til gjengjeld er hvert enkelt måltid mer energirikt. De fleste som legger om til LCHF opplever helt ubevisst å gå ned i gjennomsnittlig kalori-inntak, til tross for at maten er mer energirik. Dette henger sammen med at «LCHF-mat» metter mer enn karbohydratrik mat, noe som fører til mindre småspising og færre mellommåltider.

   Det er vanlig å spise kun 2 eller 3 måltider på LCHF, og da er det jo ikke ille om frokosten består av 1/4 av dagsinntaket.

   1. jente23

    Ja, mente brødskive. Ok, I see. Har lurt litt på dette med kalorier nemlig, siden alt dere spiser er såppass kaloririkt.

 61. Hei Caroline.

  Liker bloggen din meget godt og er inne flere ganger til dagen. Kan du gjerna lage et innlegg hvor du skriver litt om hva som er basic og hva en alltid burde ha i hus når en går på lavkarbo? Er litt usikker på om du har gjort dette før, men klarte vertfall ikke å finne noe innlegg om det 🙂

 62. Jeg bakte dette i dag, samt lagde lasagnen din. Begge deler er bare helt fantastisk!!! OG i tillegg går det jo så raskt og greit å lage det! 🙂 Gleder meg til å få boka di! 🙂 God lørdagskveld!

 63. Heisann
  Dette brødet ser veldig godt ut ! Lurte på om du har hvor mye karb, protein osv dette inneholder. Finner ikke det noen plass (mulig jeg er blind)

 64. Ann-Hege

  Caroline, jeg rett og slett elsker dette brødet!!! Det er jo sååå godt, og så sunt! Jeg har laget det flere ganger, og både kjæresten og min kresne bestevenninne kaster seg over det om de får sjansen, må bake to i slengen ellers forvinner det med før kvelden er omme! 😉 Passer fint til oss som ikke er lavkarbere også, men som unngår hvetemel, gluten, sukker osv. Metter skikkelig godt! Så <3-lig tusen takk for oppskriften!

  Klem til deg! 🙂

  1. Fotballfrue

   Yey, herlig å høre 😀

   Klemmer tilbake 🙂

 65. Kan man bake brødet uten gojibær? 🙂

  1. Fotballfrue

   Absolutt 🙂

   – C

 66. Endelig et lavkarbobrød som smaker GODT! Har prøvd så mange, men føler de fleste blir litt klissete inni. Steker dette i 50 min i form, tar det ut av formen og steker det 10 min til — og da er det akkurat som et «vanlig» brød inni 🙂

 67. […] brød! I tillegg så smakte det kjempe godt! Må si. Jeg er veldig imponert. Jeg fant oppskrifter her, og det var faktisk utrolig enkelt å lage. Dette er et brød som er supersunt og stappfullt av […]

 68. […] Oppskriften er herfra Elisabeth Mat og kosthold Brød, Lavkarbo, LCHF […]

 69. […] resten av oppskriften her! oktober 7th, 2012 | Tags: brød, frokost, lavkarbo, lavkarbo brød, lchf, lunsj, oppskrift | […]

 70. Hei:) På lørdag lagde jeg lasagnen din med mascrpone og squash og den var helt nydelig! Til søndagsfrokosten i dag lagde jeg minipannekakene med kokos servert med frisk frukt, -kjempegode de også. Til lunsj i dag lagde jeg lunsjbrødet med gojibær og det var helt fantastisk!, skikkelig godt på smak og veldig mettende. Smakte skikkelig grovt også! Vi er 3 stk. I fam., som har fått cøliaki og dermed måtte legge om en del på kostholdet. Har savnet skikkelig smaken av grovbrød da vi ikke kan spise hverken, bygg, rug el, hvete. Så dette brødet var som sendt fra oven!:). Ville bare gi deg litt positiv tilbakemelding. Tror jammen jeg skal kjøpe kokeboka di også:). Ha en in søndag:)

 71. Takk for gode tips! Laget både lasagne (uten kjøttdeig, men med soya) og brød i går. Helt fantastisk, selv for oss veggiser 🙂

 72. siri-helene

  hei.har lyst til å lage lunsjbrødet ,men har verken kruskakli eller fibrex. kan jeg droppe det og ha mer av noe annet? det er søndag så ingen butikker er åpnet her på landet.klem siri-helene

 73. Hvor mye karbohydrater inneholder det?? 🙂

 74. Hei!
  Siden jeg ikke har kjøkkenvekt lurer jeg på cirka hvor mange dl. kruskakli man skal bruke.

  På forhånd takk for svar!
  Elsker bloggen din! <3

 75. Kristin

  Takk for oppskriften som redder mine matpakker i disse dager! Har dog løpt tom for linfrø og skiftet ut med solsikkekjerner – det ble megagodt. Vil også nevne, selv om det antakelig ikke blir lest her blant de mange kommentarene, at det går helt fint an å lage uten kjøkkenmaskin/eltekrok også. 🙂

 76. Julianne

  Er det egentlig cottage cheese oppi?

 77. Hei Caroline, jeg kjøpte nylig boken din med ufattelig masse gode og super enkle oppskrifter. Jeg har lagt min elsk på dette Lunsjbrødet men har en utfordring nå. Jeg har flyttet til Korea (pga min mans jobb) og her får jeg ikke tak i cottage cheese (å tro meg, jeg har prøvd) hehe… Å det ble jo krise for meg, siden dette et en ingrediens i oppskriften. Går det an å lage det uten, eller ha noe annet i i istedenfor??
  veldig flott blogg du ha og en nydelig datter =)

  Lykke til med den hektiske timeplanen din.

  Hilsen Wenche

  1. Hehe, usikker altså :/ Du må nesten bare prøve deg frem 🙂

   1. Jeg prøvde meg uten og det gikk helt fint =) hadde bare litt ekstra olje i.

 78. Hei Caroline.

  Hadde tenkt til å lage dette brødet, men så ser jeg at det er cottage cheese i det. Jeg har laktose intoleranse, har du noe forslag til hva jeg kan erstatte det med? 🙂

  Takk for mange supre oppskrifter!

  Klem Helene

  1. Prøver med CC jeg, så ser jeg hvordan det går. Er vel ikke så mye laktose i det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *