Tips til påskeegg uten sukker

God kveld, skjønne!

I morgen er jo butikkene åpne for noen timer igjen, og derfor tenkte jeg å tipse dere om godteri til påskeegget som er perfekt for oss som har et LCHF-kosthold, eller som bare ønsker et sunnere alternativ. Nå er det nøyaktig ett år siden jeg gjorde noe lignende, og innholdet i våre egg er mye det samme i år, så dette blir mye relinking, men igjen, jeg har jo fått så mange nye lesere siden den tid 😀 Disse godbitene finner du også oppskriften på i kokeboken min.

1. Spicy Påskemandler: Disse er så utrolig gode! Oppskriften la jeg ut i fjor, og den finner du her.

2. Baconsmash: Bedre enn originalen, spør du meg! I hvert fall om du er glad i mørk sjokolade. Oppskriften finner du her.

3. Påskemarsipan: Denne er selvskreven! I boken har jeg skrevet to forskjellige oppskrifter på marsipan, men den enkleste er absolutt denne. Tilsett gul konditorfarge, og pynt den med kokos eller nøtter. Mye bedre enn «vanlig» marsipan! Oppskriften finner du her.

4. Påskeskum: Denne oppskriften er ny i år, og har også fått plass i boken min. Dette er godteri som minner meg om barndommen, rosa påskeharer i skum har alltid hatt en fast plass i mitt påskeegg, og må selvsagt være med selv om jeg er voksen. Denne utgaven er verken rosa eller full av sukker, men smaker desto bedre. Inspirasjon til denne varianten fant jeg hos Linn, som også lager veldig mye godt!

Til ca. 20 skumruter trenger du: 

 • 1 dl vann
 • 1 dl sukrin
 • 1 eggehvitte
 • 1 pakke sukkerfrie karameller (kjøpes på helsekosten, for eks. Sunkost)
 • 2 ss gelantinpulver
 • 1-2 plater mørk sjokolade

Slik gjør du: 

Ha alle karamellene i en kjele, og smelt disse over vannbad.

Mens disse smelter, kan du blande sammen sukrin og ½ dl. vann. Når karamellene er ferdige, tilsetter du sukrin og ½ dl. vann til blandingen. Dette skal kokes opp, og putre i noen minutter, til det får en litt tykk konistens.

Mens dette står på platen, kan du ta ½ dl. varmt vann i en bolle, og strø gelatinpulver over. Visp eggehvitten helt stiv i mellomtiden. Når gelatinblandingen har stått i noen minutter, heller du dette over i kjelen. Rør forsiktig, og la den hvile noen minutter. Nå blander du den flytende blandingen forsiktig inn i hvitten. Tilsett litt og litt i en tynn stråle.

Fortsett å vispe blandingen til den blir ganske seigtflytende, men ikke pisk den for lenge, da kan den bli ødelagt. Hell blandingen i en liten smurt form, og sett det hele i kjøleskapet noen timer. Ta deretter blandingen ut av formen, bruk et pizzahjul eller en skarp kniv til å skjære blandingen i terninger.

Dyppes i smeltet sjokolade.

La sjokoladetrekket stivne i kjøleskapet, før du legger påskeskummet i påskeegget. Lover at dette blir en sikker vinner hos både store og små!

Håper dere vil bruke tipsene til årets påskeegg. Ha en deilig langfredag, vi skal lage litt middag nå, så blir det filmkveld. Sjokoladekake står i ovnen 😀

58 kommentarer

 1. Venta på et sånt innlegg 😀
  Ha en fin langfredag du også 🙂

 2. Birgitte

  God påske, Caroline! 😀

 3. Sånne skumterninger må jeg definitivt prøve 😀 De så knallgode ut!!

 4. Nam!! Takk for påminnelsen 🙂 De baconsmashene MÅ jeg bare prøve! Og selvfølgelig marsipanen. Er 100% sikker på at den smaker utrolig mye bedre enn den typiske kjøpemarsipanen. Jeg elsker som sagt marsipan, men den eneste som er ordentlig god i butikken er den med mørk sjokolade (Premium). Fortsatt fin fredag til deg/dere 🙂

 5. Selv om du la ut disse i fjor er det like moro å se oppskriftene på nytt i år også. Gjenbruk er lov, det er vel sånn de fleste ukebladene gjør også?! 😉 Ønsker dere en flott langfredag. Kos dere med film og kake 🙂

 6. Hei! elsker bloggen din ! viste du at det finnes et spill på 123 spill som er om deg? https://www.spillape.no/Spill/Caroline_Make_up ! det var skikkelig random at jeg kom over det, og jeg måtte le 😀

 7. Stilig, sistnevnte var spennende 🙂 Blir dessverre ikke tid til å lage selv, så jeg må nok være trofast mot de gode gamle favoittene jeg får i kiosken. Er det påske, så er det påske 😀

 8. Kristine

  Wow – for en inspirasjon Caroline!! god påske pene deg!

 9. Åååå, Caroline, hvor genialt! Så mye forskjellig og godt, i tillegg til sukkerfritt:D Ha en flott langfredag!

 10. Jeanette

  herlighet så godt det så ut!

 11. TAKK! 😀 God påske!

 12. Setter VELDIG pris på dette innlegget, tusen takk! 🙂

 13. Skummet så utrolig godt ut! Det gjorde egentlig alt, hehe 🙂

 14. Ingeborg

  Hei ! Jeg lurer på en ting, jeg har kjøpt boken din å jeg ønsker å lage noen godsaker som står i boken din, men jeg vil lage de uten lchf så jeg lurer på om jeg kan bytte ut sukrin med sukker osv ?

  1. Hvorfor skal du bytte ut sukrin med sukker?

   1. Ja, da vil de ikke akkurat bli veldig sunne 😛 Sukker trigger insulin-uskillelse til blodet, og da vil fettet du spiser, bli lagret på kroppen. Og du vil bli sulten igjen etter mye kortere tid. Det kan være ok om du sliter med for høy forbrenning, da. Men stabilt blodsukker er veldig behagelig, det er derfor Caroline og mange andre velger sukrin.

    Du må gjerne lage godiset med sukker, men da kan du ikke spise spesielt mye, om du ikke vil legge på deg. Dessuten er disse oppskriftene spesielt tilpasset lhcf, det finnes bedre oppskrifter om du kan bruke hvetemel, sukker, honning o.l.

    Sukrin er litt mindre søtt enn sukker (ca 80%), det kan tenkes du vil ha en anelse mindre sukker. Smak på røren.

   2. Sukker er jo gift for kroppen, det koster jo ingenting å bytte det ut med sukrin, så hvorfor ikke bare gjøre det? At sukker påvirker insulin er vel det minst bekymringsfulle av de negative effektene…

   3. Kristin

    Straks dukker det opp forskning som sier at sukring er usunt av gud-vet-hvilken-grunn. Det har til dags dato ikke kommet på markedet et produkt som har kunnet erstatte sukker, helt uten «bivirkninger». Mange velger derfor fortsatt sukker, fordi de føler at det er dette produktet de har best oversikt over – tross alt. Mange har et måteholdent forhold til sukker, og merker verken svingende blodsukker eller vektoppgang – og velger derfor å spise dette. Jeg feks kan ikke spise noe kunstig søtning (fruktose går bra, sukrin har jeg aldri spist), jeg blir kvalm og kaster opp.

    I tillegg har man også problemet med at sukring er veldig dyrt sammenlignet med vanlig sukker. Mange har rett og slett ikke råd. Det samme gjelder om man skal spise lchf generelt. Korn, pasta, ris og potet er «billig fyll» i et vanlig norsk kosthold. Mange er avhengig av dette for å få hjulene til å gå rundt.

   4. Lars-Kristian Eriksen

    Sukrin er et helt naturlig produkt, og går gjennom kroppen uten å bli tatt opp. I tillegg inneholder det masse antioksidanter. Det er med andre ord ikke kunstig søting, og ingen negative bi-effekter.

    LCHF har dyrere enkeltprodukter, men samtidig spiser du mindre mat (volum) på lchf, enn på et vanlig kosthold. Men om du lever på nudler og hvit ris, så er jo hva som helst dyrere.

   5. Fordi sukrin gir en ekkel kald sukkersmak som ikke er god. Det er ikke alle som elsker smaken av sukrin. Jeg synes det fungerer i varme ting, men ikke i avkjølt/kald mat.

  2. Jeg lagde marsipanen med sukker, ikke sukrin, jeg syns det ble godt;)
   Da er jo hele vitsen med det sunne borte, men det er jo påske så jeg syns det er greit:P

 15. Det så jo nesten ut som skikkelig godteri:)

 16. Hei på deg

  Så fint at du deler sunne oppskrifter! Det er så mye annet godt man kan spise istedet for alt skvipet man finner i butikken.
  Men du, jeg vil selge boken din i butikken min for det er allerede noen som har etterspurt den. Siden jeg er i Norge nå i påsken, kan jeg ta med meg noen bøker tilbake. Skal jeg kontakte Lille Måne direkte eller?

  Fortsatt god påske, det er jo deilig å være hjemme også, spesielt når man kan spise god påskedigg, trene, sove og drikke kaffe!

  Klem fra melissa

 17. så kjempegodt ut 😀 jeg har produsert MASSE konfekt i det siste :))

 18. Flink du er, ser utrolig godt ut! 🙂 ha en fin kveld videre <3

 19. MMM….dette såg godt ut! Fikk boken din i posten for noen dager siden, og jeg må si at det er den skjønneste boken noen sinne! SÅÅÅ fine bilder!!!! Ser du har lagt mye arbeid bak:) Gleder meg til og prøve oppskriftene også:) Ha en fortsatt fin påske Caroline!

 20. Dette skal jeg prøve meg på i morgen ! Tusen takk for at du delte dette 🙂

  Klem <3

 21. Nammmi, så herlig Caroline 🙂 Dette må testes 🙂 For dere som vil, har jeg konkurranse hvor du kan vinne ett gavekort på bloggen min nå, gå inn å meld dere på 🙂 Ha en fortsatt fin påske 🙂

 22. Er karamellene med maltitol eller maltitolsirup?

 23. God langfredag, Caroline! Er du ferdig med innkjøpet til Treasures? Ellers vil jeg bare si at jeg vet om én som vil klikke hjem smykker hvis du finner rosa perler 😉 Jeg benytter anledningen til å ønske deg og dine er fortsatt god påske 🙂

 24. Elisabeth

  Tusen takk:D elsker sånne skumgodteri jeg også!

 25. Mmm, de skumfirantene så kjempe gode ut 😀 fortsatt god påske!!

 26. Virkelig helt FLOTT at man kan spise så mye godt og vite at det faktisk er SUNT! 😀 Selv om det skader ikke i ny og ne med den ordentlige varianten, men veldig godt å vite at med disse oppskriftene kan man faktisk spise marsipan og sjokolade oftere 😀 Yuum!
  By the way – bloggen til Linn var og veldig bra. Jeg likte spesielt oppskriften på det brødet og kikertpannekake med laks, salat og rømme. Så ordentlig godt ut! Kjente jeg og ble litt nysgjerrig på den kaka som var til moren hennes (sjokoladekake/brownie kake med blåbær som pynt), men fant ingen oppskrift :-/ Kanskje du kunne prøvd deg på en lignende Caroline? 😉 GOD PÅSKE!

 27. Kunne du lage et innlegg om acaiforte? Det hadde vært supert!

 28. Heihei :- DD håper du har en fin påske, men jeg ahr ett lite spørsmål ! er det pga joggingen at du har de fine slanke beina dine? har sett du har ett så nydelig mellomrom mellom beina som gjør de enda finere og er alt det bare av joggingen du driver med? 🙂 holder på å trener nå fortiden og skal gjøre en del mer før sommeren så derfor jeg lurer 🙂 kos og klem fra meg♥

 29. NAM! jeg skulle ønske jeg var like flink som deg når det gjelder å lage mat.. føler alt jeg driver med på kjøkkenet blir som et science project gone wrong..uansett, god påske!:)

 30. Oppskrift på sjokoladekaka? ha en fin påskeaften 🙂

 31. SÅ mye godt! Hvem trenger sukker liksom? Sukrin <3 Du frister veldig med din verson av smash, tror den må lages ved en anledning!
  Ha en riktig fin påskeaften, skjønne.

 32. Hei,

  Tusen takk for en flott og velskrevet blogg. Du inspirerer.

  Jeg lurer på en ting, ønsker en diskusjon for læringens skyld; Hva tenker du om at kostholdet du har antagelig ikke vil fungere om vi skal ha en bærekraftig utvikling? Om hele verden skulle levd på dette kostholdet, ville det rett og slett ikke vært nok mat til alle.

  1. Fotballfrue

   Du er sikkert person nr. 1000 som spør om dette, og da svarer jeg at akkurat dette spørsmålet er irrelevant. Matkulturene er forskjellige fra land til land, en teori bygget på at alle skal ha samme kosthold er derfor så usannsynlig at det ikke er noe poeng å tenke over.

   Når det gjelder lavkarbo og miljø, så er det også et komplekst spørsmål, Espen Rostrup skriver et bra innlegg om det her; https://espenrostrup.com/2011/10/03/lavkarbo-og-miljo/ 🙂

   – C

   1. Hei

    Takk for link, Jeg synes denne debatten kan være lærerik, selv om jeg som deg synes diskusjonen er litt irrelvant slik verden er. Maten er jo desverre ikke helt rettferdig fordelt. Jeg er i ferd med å bli veldig engasjert og tilhenger av økologisk mat og kosthold, Ble derfor glad for denne linken for alle vinklinger er interessant. (Jeg har ikke ett LCHF kosthold)

    Ønsker deg en god påske. Liker bloggen din godt og synes du sprer glede og inspirasjon til kvinner i alle aldre. Tusen takk.

    Line

 33. Jeg vil slå et slag for valnøtt»marsipan». Veldig godt!:D

 34. God påske!
  Anbefaler bruk av stevia som søtningsmiddel) https://www.iherb.com/stevia#p=1&sr=4?rcode=evo218

 35. Christine

  Hei! Jeg skrev en tidligere kommentar og lurte på noe angående VS bikiniene og str i topp, men den ble ikke godkjent? Jeg har sett du har en sånn bombshell bikini, og lurer på hvordan str er der. Jeg bruker 70 B i bh, men skjønner ikke helt str der inne 😛 Kan du hjelpe meg?

 36. Påskeskummet så herlig ut! <3
  Klemklem 🙂 🙂

 37. Delicious! Yummy 🙂

  I invite you to
  https://fashion-whoknow.blogspot.com/

 38. Michelle

  så utrolig søt du er mot han Caroline! hadde blitt så utrolig glad i jeg hadde hatt en kjæreste som hadde laget hjemmelaget påskeegg til meg 😀 Dere er heldige som har hverandre, har fått inntrykk at dere begge er flinke til å overraske og glede hverandre (for ikke å nevne den nye Mulberry vesken du fikk av han) 😀
  God påske søtinger

 39. ååh jeg lagde påskemarsipan for noen dager siden, skal prøve de skumgreiene også:)

 40. Jeg vil bare si at jeg elsker bloggen din, og du er en person jeg ser veldig opp til. Livet ditt er så fantastisk og du har en fantastisk mann. I år ville ikke jeg ha så mye godteri i påskeegget, så i stede fikk jeg boken din! jeg ble utrolig glad og startet å se i den med en gang. jeg har allerede merket av mange oppskrifter jeg vil prøve ut. Jeg digger også treningssidene! Tusen takk for at du lagde den, den blir en stor inspirasjonskilde for meg!
  – klem Solveig

 41. Å guuuuud. Neste år blir det sukkerfritt påskeegg på småjentene. De har vært så høye på sukker denne påsken. Vi har vært på mye besøk og det har vært påskegodter på alle bord… Sukk… Hehe. Når jeg vet om disse oppskriftene kan vi i det minste kontrollere litt bedre hva godteri de får i seg her hjemme… Skal prøve påskeskummet nå, selv om påsken nesten er over 🙂

  1. Fotballfrue

   Haha, ser det for meg :p Dette kan du jo prøve allerede til helgen 🙂

   Klem!

 42. Hei Caroline!

  Først vil jeg si tusen takk for gode oppskrifter! Det veldig inspirerende!!!
  Jeg har begynt å lese bloggen din ikke så lenge siden og jeg synes du er kjempe flink! Bloggen din kan jeg sammenligne med en doktorgrad oppgave i mote, mat og trening 😉 (jeg har skrev doktorgraden selv men i klimadynamikk ;-)) Alt er supert professionalt 🙂 Jeg kunne tenke at det er 50 personer som jobber rund deg for å lage så pen blogg. 100%!!! Du er kjempe flink!

  Men du, jeg har et spørsmål om LCHF… Har du gått ned noen kilo i vekten siden du har begynt med LCHF (Det er ett år alreade sant?)? Eller har vekten blitt mer stabilt? Mit mål er å gå ned i vekt bare et par kilo. Men slik at de kommer ikke tilbake 🙂 De kiloene sitter altid på meg uansett hvor mye jeg trener… (v. 63, h. 173). Så jeg vurdere å gå på LCHF…

  1. Beklage hvis jeg har skrevet litt feil, jeg er en russisk jente og fremdeles lære norsk 😉

  2. Fotballfrue

   Takk for fine ord 😀

   Jeg har aldri gått ned i vekt, men vekten min har alltid vært stabil 🙂 Dersom du går 100 prosent inn for LCHF og holder deg på et relativt lavft inntak av karbohydrater, lover jeg deg at du vil gå ned i vekt!

   Klemmer 🙂

 43. Trenger man lyst mandelmel fra helsekost for å lage marsipanen? Eller kan man skolde mandlene og lage sitt eget mel?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *