Lag meksikansk tapas i helgen

Jeg nevnte jo her om dagen at vi hadde vårt første måltid ute på terrassen for sesongen, og at jeg for anledningen hadde kokkelert tapas mexican style. Endte opp med 5 forskjellige retter, som faktisk var mer enn nok. Vi hadde til og med rester til dagen etter! Oppskriftene har jeg tatt fra Santa Maria sine hjemmesider, siden jeg har vært så heldig å få tilsendt produktene. Flere oppskrifter finner du her.

Her er det jeg laget:

1. Jalapeño med cheddar 

Du trenger:

 • Red Jalapeño Halves 1 glass fra Santa Maria
 • Cheddarost 80 g skåret i staver
 • Bacon 4 stk delt på langs

Slik gjør du: 

Legg en ostestav i hver jalapeño, og surr en baconskive rundt. Ha alt i en ildfast form. Skru ovnen på det varmeste, og gratiner til baconet er godt stekt.

2. Chorizo med Escabeche 

Du trenger: 

 • 5 chorizopølser
 • 1 glass Escabeche fra Santa Maria

Slik gjør du:

Stek pølsene (gjerne samtidig inn i ovnen som retten over) på det varmeste i ca. 15 minutter. Server sammen med escabeche.

3. Cherry Peppers med Serrano & Cilantro 

Du trenger: 

 • Cherry Peppers 1 glass fra Santa Maria
 • 4 serranoskinkeskiver (finhakket)
 • 3 ss. philadelhpiaost
 • 1 ts. revet limeskall
 • 2 ts. frisk, hakket koriander
 • litt salt

Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene (gjerne i en stavmikser) og fyll alle cherry peppersene. Settes kaldt til servering.

4. Osteflarn mexican way 

Du trenger: 

 • 1/2 parmesanost
 • revet jarlsberg
 • meksikansk tapaskrydder fra Santa Maria

Slik gjør du: 

Bland begge ostetypene, og lag små hauger på et stekenrett med bakepapir. Strø over kryddermiksen. Stekes i ovnen på høyeste temperatur i ca. 13 minutter.

5. Mango Mojo Dressing 

Du trenger: 

 • 1 glass Mango Mojo fra Santa Maria
 • 1 – 2 never peanøtter
 • koriander

Slik gjør du: 

Hakk peanøttene og bland de inn i Mango Mojoen. Topp med litt koriander. Fantastisk som tilbehør til alt!

Tips: Lag aioli ved siden av!

Håper det smaker, god helg!

46 kommentarer

 1. Duer så flink å kokkelere! Det så utrolig godt ut, ble skikkelig sulten her nå.. GOD HELG TIL DERE 🙂

 2. Nå har jeg kjøpt boka di, og slenger meg på i rekken av positive tilbakemeldinger. Gleder meg til å lese i den og bli inspirert, den ser så flott og feelgood ut! God påske til dere!

 3. Som alle vakre! Det er hyggelig å merke alle dine flott arrangement i slike hyggelige omgivelser) For matlaging Jeg anbefaler å prøve disse krydder http://www.iherb.com/spice-seasoning?rcode=evo218&l=en, kostnaden for 2,64 dollar, og kvaliteten er utmerket! Ikke glem $ 10 rabatt på første bestilling!

 4. delicious ! 🙂

 5. Camilla

  Så mye godt!:D

 6. Er de tilsendte sausene du fikk LCHF-vennlige? Har fått med meg at du vanligvis lager sauser og lignende på egenhånd 🙂 Jalapeño og cherry peppers rettene så veldig gode ut!

 7. Mmm, mye godt! Tapas er genialt, da finner stort sett alle noe de liker 😀

 8. kristine

  mmm, så kjempegodt ut:-D

 9. Jeanette

  åh.nå ble jeg suuulten her! ser så godt ut da:D

 10. Jeanette

  åh.nå ble jeg suuulten her! ser så godt ut da:D

 11. Åh, herre 😀 Tusen takk for dette innlegget! FANTASTISK! Og alt ser utrolig flott ut, som alt annet du gjør 😉 Ha en fin påske 😀

 12. Kan Du legge ut et kyssebilde av Deg & L-K? Kribler i magen hver gang Jeg ser et kyssebilde Av Dere To.

  Jeg føler kjærligheten gjennom bloggen 🙂 Inspirerende!

 13. Så supergodt ut! takk for at du laget så detaljert innlegg, nå kan jo jeg også prøve 🙂

 14. Jeg må si en ting Caroline..
  Jeg har fulgt bloggen din helt fra starten, og sett utviklingen din, og det du har fått til.
  På mange måter har du inspirert meg til å stå opp hver eneste dag og gjøre mest mulig ut av dagen.
  Jeg pleier å skrive ned alt jeg skal gjøre unna og krysse av, hver eneste dag.
  Og jeg trener ganske mye.. dog med styrke, samt noe løping.
  Men en ting.. Jeg er så stolt av det du har fått til. At du står på hver eneste dag, og at du alene har oppnådd alt dette.
  jeg har en periode nå hvor jeg mistet søskenbarn i drukningsulykke.
  Dette gjør at jeg sliter med å stå opp på morgenen, planene mine går ikke som de skal, jeg er oppe på natta og klarer ikke å komme meg på trening.
  Og alt dette gir meg så enormt dårlig samvittighet! Jeg føler livet mitt raser sammen, fordi jeg ikke får dagene til å gå som jeg alltid har gjort.
  Og på en måte er det godt å komme inn på bloggen din og få et lite avbrekk, men også samtidig vondt at jeg ikke klarer å komme meg opp, når alle der ute «lever livet».
  Tusen takk for den sterke jenta du er.. jeg er sikker på at jeg uten din inspirasjon, hadde brukt lengre tid på å komme meg tilbake.
  Ha en fantastisk lørdag !

  1. Fotballfrue

   Kjære deg! Jeg er så lei for å høre om tapet ditt, det finnes ikke noe som er verre enn å miste noen som står deg nær. Savnet vil alltid være der, men likevel vil du etter hvert få det på avstand, selv om det vil ta tid. Sender deg mange gode tanker <3 Takk for fine ord.

   Mangle klemmer <3

 15. Du er utrolig flink å lage mat! Blir jo helt målløs her jeg sitter.. Kanskje jeg skulle tatt å testet ut dette! 🙂
  Ønsker deg en god lørdag!

  Rebekka
  http://fyllings.blogg.no

  1. Fotballfrue

   Tusen takk! Det er jo så gøy også 😀

   Klem!

 16. Dette såg utrolig godt ut! Takk for tips! 😀

 17. Ser veldig godt ut! Er det gluten i noen av sausene eller kan dette spises av oss med cøliaki? 🙂

 18. Dette er veldig godt! Lagde noe av d sist vi hadde veninnekveld:) Du var kjempeflink på Senkveld Caroline!! Forresten klikket jeg hjem boken din i dag:) Gleder meg til og lese og prøve meg på og kokkelere:) Dere må kose dere i Ålesund:) God Påske!!!

 19. veronica

  så deg i bladet det nye, du er så vakker!

 20. Amalie S

  Hei!

  Jeg vurderer å begynne med LCHF, spesielt nå som boken din har kommet ut! Mormoren min lagde verdens beste sjokoladekake for litt siden, det var lavkarbo og uten sukker. Da jeg skjønte at sjokolade kan smake BEDRE på lavkarbo, taper jeg ingenting på å begynne 😀

  Jeg har to spørsmål jeg håper du kan svare på!:) Jeg trener mye styrke for å opprettholde vekten min pga ekstremt høy forbrenning. Faller veldig fort ned i vekt dersom jeg ikke spiser mye. Jeg har jo alltid hørt at man burde spise brød, poteter osv for å bygge muskler. Er det noe spesielt innenfor LCHF man kan spise for å bygge muskler/gå opp i vekt? Og vet du kanskje noe om proteinpulver man får på helsekosten? Den jeg har er det endel karbohydrater i, tror jeg. Vet du kanskje om det finnes «lavkarbo-proteinpulver»?

  Jeg så nettopp backstageklippet av deg! Blir så utrolig glad på dine vegne og håper at alt går som det skal for deg videre. Må le av hvor søt du er! Du ler og smiler på hvert spørsmål, haha 😀

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Skal du bygge muskler, er det proteiner som gjelder, sammen med et moderat inntak av karbohydrater. Proteinpulver kan jeg ikke så mye om,em net tilskudd du kanskje kan vurdere er Kreatin. Det fungerer bare på 70 prosent av de som bruker det, men da fungerer det til gjengjeld bra. Du vil blant annet merke en umiddelbar vektøkning på 2-3 prosent 🙂

 21. Namm! Har dere husket Earth Hour? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

   – C

 22. Er det noe du kan – så er det mat! Hjertelig takk for at du deler mer enn rosa girl power 😉

  1. Fotballfrue

   Haha, bare hyggelig 😀

 23. Carina Elvestad

  Hei Caroline!

  Må si jeg er veldig glad i å lese bloggen din! Den er en kjempe fin sammensetning av fine bilder og tekst, og er en av de vel en få bloggene der jeg faktisk gidder å lese teksten! Kjempe bra! Du er en så positiv person, som utstråler masse positiv energi bare ved det du skriver her på bloggen! Du virker så utrolig jordnær og fantastisk! Du gjør en fantastisk bra insats! Så stå på, og fortsett å lev ut drømmene dine!

  Jeg lurer på en ting da! Når fant du ut hva du skulle bli? ( hva du skulle ta av utdannelse) Jeg er nå 20 år, og har ikke den fjerneste anelse om hva jeg har lyst til å gjøre..

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fine ord <3

   Jeg var lenge usikker, og har vært innom skuespiller, forfatter, kokk, barnelege, ja. . Men jeg har alltid hatt en forkjærlighet for å skrive, så je har lenge visst at det var dette jeg ønsket 🙂 Men jeg bestemte meg ikke hundre prosent før jeg var 19-20, så ikke forhast deg 🙂 Det kommer snart 🙂

   Klem!

 24. Du har den peneste bloggen,det peneste smilet,de peneste klærene.<3:-)

 25. hei! 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=6wxxDZjmkt8
  hva er dette? 😀 virket spennende!!

  også lurte jeg på en ting…kommer du til å linke snutten av senkveld der du er med? 😀 eller må jeg sitte oppe i natt å se det i reprise? hehe 😀

  1. Fotballfrue

   Ja, det kan jeg gjøre om det kommer på nett 🙂

   Lenken over er til VMS, som aldri ble noe av :/

   Klem!

 26. Når trekker du vinnere av konkurransen?

  1. Fotballfrue

   Senere i dag 🙂

   – C

 27. Måtte bare stikke innom og si at jeg har vært å sett på brudekjolen din i dag 🙂 Den var super nydelig! Og skoene var rå-lekkre! 🙂 Og jeg sitter igjen….FRYKTELIG giftesyk! En kjempe fin utstilling! Håper du og får anledning til å se den 🙂 Masse flotte kjoler fra mange flotte damer der! 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, så gøy at du likte den 😀 Gleder meg til å få den hjem igjen :p

   Klem 🙂

 28. Vi har også hatt tapas i dag sammen med naboen med barn.,Totält 7 stk.Har storkost oss. lagde alt for mange retter, ble litt ivrig. 🙂
  Ble en kjempekveld. Har allerede avtalt langfredagskos 🙂 Det består av hesteridning,god mat og drikke + kake.
  Vi damer har hver vår oppgave.
  ¨Nå skal jeg ha meg en god natt søvn og gleder meg masse til kampen Viking-Odd i morgen som jeg skal se på nett.

  1. Fotballfrue

   Hørtes veldig koselig ut 🙂

   Heia ODD 😀

 29. Nam!! Du er så flink! 🙂

 30. Du er så utrolig flink! 🙂 Så helt fantastisk godt ut! 🙂

 31. Kristin

  Mmm…ser kjempegodt & delikat ut =)

  Hvor er den fine «osteklokken» din fra? Så den avbildet i boken din også, wich i love by the way, den er bare så fin!

  Ønsker deg en fin dag =)

 32. Fantastisk innspirerende! Mye bedre enn matprat 😉 Gleder meg allerede til å overraske samboeren med nydelige tapasretter :))

 33. Yummy, mniam, mhmmm…..

 34. […] Sjekk ut hele utvalget på meksikansk tapas her, over 40 oppskrifter. Jeg har allerede plukket ut mine favoritter i ekte lchf-stil, og de finner du her. […]

 35. Har aldri laget tapas før, og jeg visste at du hadde lagt ut oppskrifter på det tidligere, så jeg tittet i arkivet og fant dette! Laget alt det du har lagt ut her, og det smakte bare helt nydelig! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *