Slik løser du kleskoden som bryllupsgjest

Nå nærmer bryllupssesongen seg med stormskritt, men hva kan du som gjest ha på deg? Jeg har satt sammen en liten guide til deg som står fast ved akkurat dette.

Kle deg etter kleskoden på invitasjonen: De fleste brudepar velger å merke invitasjonen med en kleskode for dagen. De vanligste er mørk dress, smoking, galla eller pent, men hva betyr alt dette?

Mørk dress: Dette er den dresskoden som er minst streng, men du skal likevel pynte deg. For mannen innebærer dette selvfølgelig å bære en mørk dress, mens kvinnen kan bruke både kort og lang kjole. Hun kan også velge et todelt antrekk, for eksempel en drakt med enten skjørt, eller penbukser.

Grå kjole / Rosa kjole (annonselenke) / Ferskenfarget kjole (annonselenke) / Rosa kjole

Smoking: Her skal mennene selvsagt bære smoking. Sort eller mørk blå med sorte eller hvite bukseseler og lakksko. Selskapsuniform for de militære kan også brukes her. Kvinnen skal bruke en lang aftenkjole, eller hun kan gå for en litt kortere festvariant.

Rosa kjole / Lilla kjole / Flerfarget paljettkjole

Pent: Her kan du være litt avslappet, men du skal likevel være pyntet. Menn skal ikke gå i korte bukser, men kan fint ha en annen penbukse enn dressbukser. For damene gjelder mye av det samme som under «mørk dress».

Blomsterkjole / Gul kjole / Turkis blomsterkjole (annonselenker)

Galla: Alle menn skal bære kjole & hvitt, eller uniform. Kvinnen skal matche mannen med en lang aftenkjole. Bunad er faktisk lov å bruke her.

Blå kjole 1 / Blå kjole 2 / Ferskenfarget kjole

Andre ting som er verdt å tenke på: 

♥ Hvit er brudens farge, så unngå dette med mindre bruden har sagt at det er ok.

♥ Både rødt og sort var veldig fyfy en gang i tiden, men med årene er dette farger som er mer og mer akseptert i bryllup. Du kan fint bruke sort kjole, og dersom du faller for en kjole med en rolig, rød farge, er det ingenting i veien for at du kan gå med den. Velg likevel ikke å kombinere de to fargene, det kan fort bli ganske dramatisk.

Ellers bør du tenke på at dette er brudeparets dag, og det er de som skal være i fokus. Har du en sentral rolle i bryllupet, som brudepike eller forlover, kan det være fint å samkjøre fargene på dine klær med de andre som også har sentrale roller. Dette er helt sikkert noe bruden har styr på, men det skader aldri å spørre en stresset dame!

De fleste kjolene over er fra onlineformals.com, og for en stund siden ordnet jeg med en rabattkode til alle som liker fanpagesiden til nettbutikken: facebook.com/onlineformals. Koden er CAROLINE, og gir deg:

♥ 50 dollar i rabatt på frakten (dvs. at frakten koster deg 40 dollar)

♥ smykkegave

♥ bra cups

♥ kjolepose til den fine kjolen din

Lykke til med jakten på den perfekte kjolen!

107 kommentarer

 1. Hei!
  Du er så flink!!
  Kan du skrive noen tips om hvordan få stroppløse kjoler til å holde seg oppe. Bruker du hollywood teip?
  Også har meg ein kjole hvor det ikke tar seg ut med stropper bak, men klarer meg ik uten bh! Og hvor finnes evt stroppløsekopper å kjøpe??
  No tips på dette?

 2. Denne posten passet meg fint nå som jeg er invitrt i brylupp for første gang alene!

  http://annascloset.wordpress.com

 3. Kjempe fine smykker! :):)

 4. Er det mange som bruker slik kleskode i invitasjonene enda? Har vært invitert i en del bryllup etterhvert, men har ikke sett noen hvor det står kleskode:o Kanskje det er bare jeg som har teite venner, haha.
  Har akkurat bestilt meg kjole til «svigersøster» sitt bryllup, og den er så fiin! Hun har lilla som fargetema, og jeg har bestilt den fineste lavendelfargede kjolen ever, gleder meg !

 5. Karoline

  Fint innlegg!
  Blå kjole 2 er lik som ballkjolen min 🙂

 6. FANTASTISK!!!!Du redda dagen,og eg har no skaffa meg kjole til bryllupet om 1 mnd, takk takk takk :):)

 7. heij! Jeg lurer på hvordan størrelsene er i sånn 34, 36, 38 osv? Når det står 2,4.6,8 osv på noen nett sider : – ) Hvordan finner jeg ut hvordan jeg str jeg må ha? : – D

  Digg blogg, håper du svareeer!! : – D

 8. Kristin

  Hei!

  Skal i bryllup om to uker, og det haster litt med kjole! Men jeg vet ikke hva jeg skal velge!!
  Har du forslag til kjoler som kan brukes i et litt «stivt» høstbryllup i landlige omgivelser?

  Håper virkelig du kan hjelpe meg! Er begynt å stresse litt :/

 9. Hjelp!!!
  Kommer ikke inn på linken til den rosa kjolen øverst på siden, den med et bånd rundt midjen.. Kjempelekker, og er akkurat det jeg ser etter!! Vil ha!! Kan du sende meg en link som virker så jeg får kjøpt den.:):)

 10. Caroline Engen

  Hei Caroline

  Lillesøsteren min skal gifte seg til sommeren. Jeg falt for La Femme kjolen du har publisert bilde av og lurer på hva du betalte i alt for den med frakt og tollavgifter?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager, men det husker jeg ikke :/ Men toll er litt over 10 prosent av kjøpssummen + frakt, og i tillegg kommer mva. på 25 prosent 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *