Slik løser du kleskoden som bryllupsgjest

Nå nærmer bryllupssesongen seg med stormskritt, men hva kan du som gjest ha på deg? Jeg har satt sammen en liten guide til deg som står fast ved akkurat dette.

Kle deg etter kleskoden på invitasjonen: De fleste brudepar velger å merke invitasjonen med en kleskode for dagen. De vanligste er mørk dress, smoking, galla eller pent, men hva betyr alt dette?

Mørk dress: Dette er den dresskoden som er minst streng, men du skal likevel pynte deg. For mannen innebærer dette selvfølgelig å bære en mørk dress, mens kvinnen kan bruke både kort og lang kjole. Hun kan også velge et todelt antrekk, for eksempel en drakt med enten skjørt, eller penbukser.

Grå kjole / Rosa kjole (annonselenke) / Ferskenfarget kjole (annonselenke) / Rosa kjole

Smoking: Her skal mennene selvsagt bære smoking. Sort eller mørk blå med sorte eller hvite bukseseler og lakksko. Selskapsuniform for de militære kan også brukes her. Kvinnen skal bruke en lang aftenkjole, eller hun kan gå for en litt kortere festvariant.

Rosa kjole / Lilla kjole / Flerfarget paljettkjole

Pent: Her kan du være litt avslappet, men du skal likevel være pyntet. Menn skal ikke gå i korte bukser, men kan fint ha en annen penbukse enn dressbukser. For damene gjelder mye av det samme som under «mørk dress».

Blomsterkjole / Gul kjole / Turkis blomsterkjole (annonselenker)

Galla: Alle menn skal bære kjole & hvitt, eller uniform. Kvinnen skal matche mannen med en lang aftenkjole. Bunad er faktisk lov å bruke her.

Blå kjole 1 / Blå kjole 2 / Ferskenfarget kjole

Andre ting som er verdt å tenke på: 

♥ Hvit er brudens farge, så unngå dette med mindre bruden har sagt at det er ok.

♥ Både rødt og sort var veldig fyfy en gang i tiden, men med årene er dette farger som er mer og mer akseptert i bryllup. Du kan fint bruke sort kjole, og dersom du faller for en kjole med en rolig, rød farge, er det ingenting i veien for at du kan gå med den. Velg likevel ikke å kombinere de to fargene, det kan fort bli ganske dramatisk.

Ellers bør du tenke på at dette er brudeparets dag, og det er de som skal være i fokus. Har du en sentral rolle i bryllupet, som brudepike eller forlover, kan det være fint å samkjøre fargene på dine klær med de andre som også har sentrale roller. Dette er helt sikkert noe bruden har styr på, men det skader aldri å spørre en stresset dame!

De fleste kjolene over er fra onlineformals.com, og for en stund siden ordnet jeg med en rabattkode til alle som liker fanpagesiden til nettbutikken: facebook.com/onlineformals. Koden er CAROLINE, og gir deg:

♥ 50 dollar i rabatt på frakten (dvs. at frakten koster deg 40 dollar)

♥ smykkegave

♥ bra cups

♥ kjolepose til den fine kjolen din

Lykke til med jakten på den perfekte kjolen!

107 kommentarer

 1. Hihiii:) Heldigvis slipper jeg dette problemet fordi jeg skal ha på meg brudekjole!!!!!! Men mange av de innbedte sliter med å finne
  den perfekte «gjestekjolen», det er ikke enkelt! Misunner dem virkelig ikke :/ Det er så enkelt for menn 😀

 2. For et flott innlegg! Du er så flink 🙂 Hva hadde dere i deres bryllup? 🙂

 3. Jeg skal i bryllup i sommer, og det står at jenter skal ha lang kjole. Har du tips om noen andre sider som har lange kjoler? Har sjekket ut nelly, bubbleroom, h&m og de andre «vanlige», men vil ha noe litt finere enn typisk sommerkjole liksom..

  1. Hei!

   Du har kanskje prøvd allerede, men Coast har mye fint! I tillegg har også Zara en del fine lange kjoler 🙂 Lykke til!

   1. Merethe

    Mango eller Oasis kan også ha en del fint 🙂

  2. Du kan og se på Sorbet ( tidligere B-Young) , Match og Selected Femme 🙂

   1. Ingvild

    Ej he nettopp bestillt mej lang fin kjole fra tbdress.com 🙂 mange fine kjola til fantastiske prisa:)

 4. Du mener vel at menn skal bære skjorte, og ikke en kjole? hiih 🙂

  1. det heter faktisk kjole og hvitt:) eller livkjole / snippkjole. google it 🙂

   1. Trodde virkelig dette var allmenkunnskap… Caroline har skrevet helt riktig 🙂

 5. Hei ! supert innlegg, dette kom akkurat på rett tidspunkt 🙂 Jeg skal i bryllup i sommer, og jeg har allerede kjøpt kjole for bryllupsdagen. Men dette er er helgebryllup slik som dere hadde, der alle gjestene er samlet fra fredag til søndag. Mitt dilemma er derfor hva jeg skal kle meg i på fredag og søndag, kan du hjelpe meg med dette? 🙂

 6. Herlig fine kjoler!! <3

 7. Hihi, liker! Får finne frem til dette innlegget om et års tid, til gjestene våre;)

 8. Elisabeth

  Kjempe stilig innlegg, tusen takk for koden:D

 9. hei, flott innlegg!
  min mor gifter seg i august i år og jeg ser at kombinere rød og sort kjole kan være en bom, men rød og sort er liksom «mine» farger å jeg har funnet drømmekjolen min i disse fargene og min mor mente den var perfekt for meg! kan det da likevell være en bom i ett bryllup tror du? 🙂

  Du har ikke kunnet lagt ut sånne småting som man kan ha i bryllup, som pynt, bordoppsett osv 🙂
  min mor kunne trenge noen tips 😀

  Flott blogg! leser fast flere ganger om dagen 😀

  1. Fotballfrue

   Dersom moren din sier det er greit, og det er hennes bryllup, ville jeg nok gått for det 🙂 Jeg har mange tips fra vårt eget bryllup liggende i kategorien «bryllup» Også er det en del tips i boken 😉

   Klem 🙂

 10. En utrolig bra guide!! Flink du er 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 🙂

   – C

 11. Jeg trenger heldigvis ikke tenke på dette i det neste bryllupet jeg skal i, for det er nemlig mitt eget! 😀

  Jeg har valgt Mørk dress/bunad som kleskode, men det er tydelig at min familie ikke skjønner seg helt på dette med kleskoder. For alle damene ringte meg i panikk fordi de trodde de MÅTTE bruke bunad 😛 Hehe. Så jeg måtte sende ut et lite informasjonsskriv til alle, for å forklare dette litt nærmere… De er nå søte da! 😉

  Jeg valgte bunad i bryllupet jeg var i for to år siden, rett og slett for å slippe stresset med å finne en passende kjole. Dessuten er jeg veldig glad i bunaden min <3

  1. Fotballfrue

   Haha, søte 😀

   – C

 12. Jeg har den ferskenfarget kjolen som jeg fikk kjøpt på DHGATE.com…Den er helt nydelig!!

 13. Veldig flotte kjoler =) takk for tips. Men det er også en annonse for firmaer som du tjener penger på at vi handler fra når vi slår inn den koden. Da må vel innlegget merkes med annonse eller noe som synes? Du viser også frem smykker fra Treasures her, er det lovlig? hva er reglene ang egen blogg og eget firma i forhold til markedsføring? PS! Jeg er ikke ute etter å ta deg på dette 😉

  1. Fotballfrue

   Jeg tjener ingenting på å gi dere en rabattkode, og da må det heller ikke merkes 🙂 Det som må merkes i dette innlegget, har jeg allerede merket (bak de gjeldende linkene)

   Ja, det er lov med egenreklame (treasures). Vi er hele tiden i dialog med forbrukerombudet, og vet vi gjør ting etter loven 🙂

   – C

 14. Christine

  Men når du kommer med nesten bare forslag som har bare skuldre så burde du vel tipse om noe sjal o.l. også?
  I kirka må man dekke til skuldrene vettu.

  1. Fotballfrue

   Å finne fine sjal på nett, er svært vanskelig :/ Men jeg regner med de fleste er klar over at sjal i kirken er ganske normalt 😉

   – C

   1. Gjelder dette for forlovere også på et sommerbryllup… ?

   2. på galla er det rimelig «påbudt» å dekke skuldrene da 😉

    Jeg ville definitivt dekket til skuldrene i kirken. Hør med bruden. La henne rettlede deg. Det viktigste er at brudeparet er fornøyd 😉

    Om man dekker skuldrene eller ikke, har ingenting med årstid å gjøre, men etikette og kleskode 😉

 15. Lenken til den side blomsterkjolen funker ikke:( hvor er den fra?:)

  1. Fotballfrue

   Asos.com 🙂

   – C

 16. Tusen takk 🙂 Men er det bare meg eller har du postet dette innleget før? 😛

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg skrev et lignende for blogit i fjor, og et lignende her året før der igjen, men ikke likt dette 🙂

   – C

 17. jeg er på lafemefashion siden, men hvordan bestiller man til Norge?? jeg får ikke opp det alternativet =( suuuper side da =)

  1. Fotballfrue

   Lafemme har jeg aldri bestilt fra før, men fra onlineformals begynner jeg å få god erfaring nå 😉

   – C

   1. Hei Caroline!
    Fine kjoler. Jeg likte spesielt de lange kjolene fra onlineformals. Men jeg lurer på hvor lange de egentlig er? Jeg er 1,76 høy og er redd kjolen er for kort hvis jeg bestiller en. Det står ingenting om hvor lange de er på siden…

    -E

 18. Hei!

  Lurte på størrelsene, hvor store er str. 0, 2, 4, 6 og 8?
  Skummelt bare å satse på en str. når kjolene er så dyre:)

  1. Fotballfrue

   0=xxs/xs, også går det oppover 🙂 Lønner seg å bruke de oppgitte målene 🙂

   – C

   1. Caroline

    Hei, skal i bryllup 4 august 🙂 så tenkte eg å bestille en kjole!
    jeg er vel en størrelse s/m å lurte på om du vet noe om de er små i størrelsen?
    Og er størrelse 4 passende for meg da?
    Klem :-))

   2. Fotballfrue

    Hmmm. . 2 er s og 4 er m. Så nå ble jeg usikker :O Du kan ikke måle deg da?

   3. 0 = 32 2 = 34 4 = 36 6 = 38

    Det er USA størrelser. UK har litt mindre, og der er 6 = 36

   4. Fotballfrue

    Hmm. Jeg bruker USA 0 og de kjolene kan være litt store, mens UK6 ofte sitter som et skudd. Merkelig. Sikker på det ikke er omvendt?

    – C

 19. Veldig fin guide, kan tenke meg at sånt tar tid, men flink er du i hvert fall!:D

 20. Herre, så mange fine kjoler! Men har hørt om flere som ikke «aksepterer» kjoler som går over kneet. Hva tenker du om det? Og hvordan var det i ditt bryllupp? Var du «streng» på kleskode og lenge?

  1. Fotballfrue

   Har aldri jeg hørt om, men om bruden er streng på dette, kan man evnt. høre om det er ok å skifte etter middagen 🙂

   Jeg var ikke streng på noe, men jeg var klar på at rosa var farge for brudepikene og hvitt for meg, vi hadde kleskoden mørk dress 🙂

   – C

  2. Hva skal man gjøre da? Sende gjestene hjem igjen om de ikke har holdt seg innenfor kleskoden ;)? Nei, det er viktig å huske at et bryllup handler om menneskene og det som skal feires og ikke om kjolene matcher eller går over knærene;) jeg har et tips til vordende bruder og det er å ikke henge seg opp i detaljer, men nyyyte dagen :))

   1. Fotballfrue

    Selvfølgelig sender man ikke gjestene hjem, men en kleskode er jo til for å overholdes. Handler rett og slett om respekt for de som gifter seg, og har brukt månedsvis på å planlegge festen 🙂

    Vi nøt dagen vår til det fulle, selv om vi hadde planlagt ned til minste detalj.

    – C

   2. Man hiver selvfølgelig ikke gjestene ut igjen, men det er kanskje ikke like hyggelig å ha en isfront mellom deg og bruden på en av de viktigste dagene i livet hennes. For har faktisk hørt om folk som blir så sure.

   3. Pernille

    Spør du meg, så mener jeg det er ganske frekt å gå i mot brudens ønsker i et bryllup… Er bruden oppegående, så klarer hun vel fint å overse det, men det er jo klart det er irriterende :/

 21. Supert innlegg!

 22. Hei! Et litt annet spørsmål her… Jeg satt nettopp på Nelly.com for litt nettshopping, også kom jeg over skoene du hadde designet for Nelly. Jeg lurer på om det kommer inn flere av de i flere størrelser. Det var kunn 36/37 igjen av denj blågrønne som jeg har så fryktelig lyst på. Kanskje du kan svare på det? 🙂

 23. Dolly Duck

  Flott innlegg Caroline.. kjekt med inspo:)

  Men undrer meg over at du kune legger ut bilder av stankelben, det har du alltid gjort når du legger ut inspirasjonsbilder. Men det er nok fordi man selvfølgelig velger det man selv synes er pent, og det ligger nok i underbevisstheten hos deg.. siden du selv er en lang og slank en;)
  Samme som når jeg ser etter inspo, så finner jeg alltid slike som ligner meg.. lita og litt mer kompakt;)

  1. Ehhhh…. kva i all verda meinte du med ein sånn kommentar? Reknar med Caroline ser på kjolane, og ikkje
   kroppen til personen under.

   Kva er det med at folk alltid skal komme med sånne kommentarar?

 24. Hei!

  Flott innlegg, men hvilken type kjole bør jeg velge dersom det ikke står noen kleskode i innvitasjonen og bruden ikke har noe ønske. Er juni-bryllup og kjæresten min er forlover. Vanskelig. Har du noen tips ? 🙂

  1. Hvis det ikke står noe, regnes det som et sted mellom pent og mørk dress.
   Jeg ville nok ikke overpyntet, men heller ikke gått i lys bukse. Du står nok veldig fritt til å selv velge hva som er konfortabelt for deg. Jeg ville tro at mannen din kommer til å gå i dress siden han er forlover, om han skulle hatt sjakett, livkjole eller smoking, ville du kanskje visst det? og dermed ville kledkoden din vært lettere å gjette seg til 😉 Dermed ville jeg tro at det er en ganske uformell kleskode. OG det er jo det bruden ga utrykk for

   En sommerkjole du trives i vil nok være et godt valg. Jeg ville ikke valgt for kort kjole og ikke i for lyse farger. Du er nok veldig safe i rosa, lilla, blå, grønn, turkis, gul, oransj. Siden det er såpass fritt kan du nok og gå for svart eller rødt, selvom det egentlig er litt fyfyfarger

   Lykke til!

 25. Hei! for en fanstastisk blogg du skrive! digger den!

  Men angående kjoler, siden du har lagt ut er jo bare tynne jenter, hva med oss som ligger på en XL /XXL i hverdagen? har du noen kjole tips til oss også?
  Eller blir de kanskje litt mye styr og lage til flere alternativer? de skjønner jeg jo om de blir de:)

 26. Veldig greit at du kom med dette akkurat nå da jeg skal i bryllup om under en måned og har lenge lurt på hva som er greit å gå med og ikke. Tusen takk skal du ha! Du er en lifesaver, atter en gang. 😀

 27. Jeanette H

  Bra innlegg:) Men skal man ikke også unngå rød kjole fordi det betyr at du har ligget med brudgommen?;) hehe

 28. Du er så utrolig dyktig, elsker ALLE innleggene dine 🙂 Dette var et veldig bra og gjennomført innlegg. Føler det er viktig å skryte ekstra når man ser du har lagt til en del jobb i dette. Åhh, gleder meg til det er min tur, elsker bryllup! 😀 Nå har jeg sett en del bryllup i virkeligheten, på tv og film, og jeg må si at ingen har så langt slått ditt bryllup. Mer gjennomført og nydelig skal man lete lenge etter! Håper min dag blir like fin, når den tid kommer!

 29. Hei!
  For et flott innlegg. Jeg har veldig lyst til å bestille meg den ene kjolen som du la ut, det eneste jeg sliter med er fargene. Den beigeaktige kjolen som de viser her, vet du hvilken farge det er? Kanskje et dumt spm men jeg har ikke så greier på det. Synes den var utrolig vakker.
  https://www.onlineformals.com/product/LAFEMME12-Z16802/La-Femme-16802-Seventeen-Magazine-Prom-Dress.html

  Kepp up the good work!

 30. Pinkfish

  Maa si meg litt uenig i kjoelevalgene her. Jeg bor i USA og dette er kjoler tenaaringer bruker naar de skal paa prom.

  1. Så kjoler som blir brukt på ball, kan ikke brukes i bryllup? Alle disse kjolene kan fint brukes i bryllup, avhengig av kleskode og tidspunkt.

   Hilsen journalist i Bryllupsmagasin.

   1. Pinkfish

    Jo, saa klart de kan! Men ball og prom er jo to helt forskjellige ting. Ball ser jeg for meg litt eldre personer enn de som gaar paa prom. =) Syntes kjolene var fine men litt usikker paa om man kunne brukt kjoler som dette her borte (i USA). Likte den korte kjolen fra Nelly da, syntes den hadde mer stil enn de andre. Leter etter noe jeg selv kan bruke i bryllup i Mai, saa syntes artikkelen var veldig bra om ikke annet. =)

   2. Har vært i flere bryllup her i USA, og mange av gjestene har brukt lignende kjoler som dette. Så det har nok mer med stil og smak å gjøre. Jeg kommer til å velge noe ganske annet til California bryllupet jeg skal på i mai. Men er jo flott å se hva man kan bruke, og eksempel til kleskodene! Likte dette innlegget svært godt.

  2. Enig i den. Jeg er 27 år og syns flesteparten av kjolene blir litt for sweet sixteen. Hadde aldri stilt i bryllup i en slik kjole.

 31. Alle bør faktisk vite at det overhodet ikke passer seg med kort kjole i bryllup. I alle fall ikke etter internasjonale standarder. Coctailparty ja, bryllup – ALDRI.

  1. Fotballfrue

   Mange velger å skifte etter seremonien 🙂

   – C

   1. Andrea

    Tror det kommer veldig an på hvor bryllupet holdes og generelt hvor formelt det er. Selv er jeg født og oppvokst på «bygda», og samtlige bryllup jeg har vært i, har vært holdt på det lokale samfunnshuset, hvor det rett og slett har vært veldig uformelt, uten noen som helst kleskode for verken kvinner eller menn. Tror nok i grunn at dette er det mest normale.

  2. Pinkfish

   Syntes det var artig at du nevnte det for her i USA ser man kun brudepikene i lange kjoler. Ser aldri noen gjester (med mindre de er moren til bruden etc) med lange kjoler. Syntes egentlig det er litt dumt, syntes det er mer classy med lange kjoler….

   1. Det er jo ikek helt sant da. Jeg bor selv i USA, og skal gifte meg her til sommeren. Og mine brudepiker skal ha korte kjoler (litt nedfor kneet da). Og til Linda ville jeg bare si at jeg synes godt gjerstene mine kan ha korte kjoler også (spesielt siden det er så varmt her om sommeren).

   2. Det er ganske «vanlig» å ha kort kjole på sommerbryllup jo – kort som i rett under knærne.
    Det er noen som rett og slett føler at de er mer komfortable i det 🙂 Og så lenge brudeparet ikke spesifiserer at de ønsker galla og kjolen er klassisk pen, så er ikke det feil.

 32. Michelle

  DET var mange fine kjoler det!!! skulle ønske anledningene til å bruke slike kom mye oftere!!! ahhh

 33. Hei, jeg trodde det var lov å ha på bunad uansett hva kleskoden var? Ikke at jeg har bunad, men jeg bare lurte. Vi skal også i bryllup i sommer og invitasjonen sier: kofte, bunad, kjole, dress, så det åpner jo for det meste 🙂 Åh, jeg gleder meg sånn. Holder på med en lavkarbodiett for tida og prøver å komme meg i form/ned i vekt. Ser ut til at det går sakte, men sikkert 😀

  Men jeg lurer på, kan du skrive et innlegg om menn og dress? Hva slags snitt er «in» for tida og har du noen formening om hvilket snitt som er finest på hvilken kroppsfasong på menn? Et tips fra meg er å kjøpe en vest til å ha under dressen, gjerne en billig en på HM. Kjæresten min gjorde det og selv om dressen hans var sånn midt på treet dyr fra Dressmann ble han da spurt om den var skreddersydd! Og så synes jeg det ser bedre ut med vest når de etter hvert kaster jakka…. Hva tror du om dette?

  1. Klart, man kan bruke bunad når som helst.
   Bunad er «regnet» som et gallaplagg, men det kan fint brukes i alle former for bryllup. MEN, jeg ville nok unngått det i en uformell kleskode og vurdert det i pent. I de tre mer «pyntede» kategoriene, så er det fritt frem

 34. Det er helt riktig som du sier at man tradisjonelt skulle unngå svart kjole i bryllup. Dette er det færre og færre som bryr seg om, og jeg ser ofte svarte kjoler i bryllup. Det skjærer meg i hjertet hver gang! Man unngår svart fordi det regnes som en sørgefarge. Som brud hadde jeg tatt det ganske ille opp om gjestene mine ønsket å markere sorg i bryllupet mitt! Et bryllup skal være en gledens dag, og da ønsker man å se kjoler og bunader i alle regnbuens glade farger! Jeg skal selv gifte meg, og gruer meg for å se svarte kjoler. Samtidig vet jeg ikke helt hvordan jeg kan hinte om dette på en fin måte, men kan bare oppfordre alle lesere av denne bloggen til å tenke over at bruden kanskje ikke ønsker sørgefarge i det som skal være hennes lykkeligste dag.

  1. Gjestene som velger svarte kjoler mener da virkelig ikke å markere sorg… !!!

   Svart er en farge det også, og det er tradisjonelt sett en farge for sorg – ja – men det er ikke så uvanlig lenger å bruke svart som en klassisk farge. Klassiske coctail-kjoler er jo svarte 🙂

   Akkurat der ville jeg hatt mer tillit til gjestene mine hvis de kom i svart – du er nok den eneste som tenker i de baner, gitt.

   1. Louise har nok rett. Tradisjonellt og etter skikk og bruk skal man ikke bruke sort i bryllup. Dette er etikette. MEN, de fleste begynner å slipper mer opp på dette. Det er som Hilde sier en veldig klassisk farge og noe som passer til alt.

    til deg Louise, ville jeg nok oppfordret i invitasjon uner kleskode eller på en bryllupsside på nett (om dere har det) ca slik; Kledkode; Mørk dress (feks) Vi feirer vår kjærlighet og lykke, og ønsker å se dere i vakre, skarpe, lyse farger som gjenspeiler gleden på en slik dag.
    Her bytter du ut og fyller inn det som passer så klart, men noe i den duren. Man kan og rett og slett si at man «ikke ønsker mørke kjoler»

 35. Savner tips til oss med litt brede skuldre.. Ikke pent med kjoler som stopper over brystet eller bare har smalt stoff over skuldrene:/ det er super pent på slik kropp som du har,men dessverre ikke pent overhode på meg…

 36. Caroline, jeg tror jeg nettopp ble litt forelsket i deg 😉 Er jo AKKURAT dette jeg trengte. Tusen takk for et flott og inspirerende innlegg, jeg elsker det 😀 Nå blir det ikke noe problem å finne kjole til bryllupet jeg skal til. Igjen, tusen tusen takk 🙂
  Klem.

  1. Fotballfrue

   Hahaha, love <3

 37. Utrolig mange nydelig kjoler! I like onlineformals.com! 😀
  Skal selv i bryllup i sommer – gleder meg! Er like koselig hver gang!

 38. Hei 🙂
  Likte den lyseblå, blomstrete kjolen veldig godt!
  Men linken funket ikke, så kan du legge den ved her hvis du svarer meg?
  -Takk på forhånd! 🙂

 39. Herregud, jeg DRØMTE faktisk at det plutselig ikke var lov å kle seg i hvitt lenger (altså til vanlig). Jeg husker ikke helt hvorfor, men jeg ble helt fra meg fordi jeg aldri kunne bruke yndlingscardiganen min igjen (som er hvit). Jeg er hundre prosent sikker på at det er fordi du advarer om hvitt i bryllup. HAHA DIN SKYLD!! :O

  1. Fotballfrue

   Hahha, sorry 😉

   – C

 40. kjære caroline!
  fine kjoler du har plukket ut.
  men noen oppfølgende spørsmål;
  hvis det ikke står noe om antrekk, men bare at feiringen etter kirken vil være i kirkestuen og at man kan gå med bunad; hvordan ville du kledd deg som jente da, hvis du ikke har bunad?
  det er i slutten av mai, så kan man gå med en lang sommerlig kjole?
  og hva slags gave er greit å gi om man ikke vil gi penger?(dvs hvis penger, hvor mye er «normalt» til en venninne som ikke er din nærmeste?) kan man gi smykkegave, dvs som altså bare blir til den ene av brudeparet?

 41. en ting til;
  disse kjolene er kjempefine, men litt dyre…
  lurer på hvor lang leveringstid det er ,og om det kommer porto osv i tillegg til den prisen som står på siden i dollar?

  1. Fotballfrue

   Det avhenger av om de er på lager eller ei, men til meg bruker det ta 1-2 uker 🙂

   – C

 42. Hei! 🙂
  Har spurt en gang før uten å få svar, så jeg prøver igjen 🙂
  Er det noen ekstra kostnader i tillegg til frakt og pris når du bestiller fra onlineformals.net? Toll og sånt?
  Hvor lenge varer rabattkoden?
  Hadde satt stor pris på svar! ♥

  1. Fotballfrue

   Ja, det kommer alltid i tillegg når du hanlder fra utlandet. Skrev om det her: https://fotballfrue.no/?p=13153 🙂

   – C

 43. For et perfekt innlegg, akkurat det jeg trengte siden jeg skal i bryllup selv i sommer. Men jeg har funnet den perfekte kjolen på lipsy, også lurer jeg på om du har noe erfaring med levering, toll og frakt der i fra? har aldri bestilt i fra den siden. Kun du ha vært så snill og lagt svaret som bare en lite «note» i et innlegg? : – ))

 44. Annonselenken til de blomstrede skolene fungerer ikke…hvor er de fra ? Hjeeelp!

  1. Fotballfrue

   NÅ er det fikset 🙂

   – C

 45. Jeg må ærlig talt innrømme at jeg hadde reagert dersom noen hadde kommet i de fleste av disse kjolene i mitt kommende bryllup. De korte kjolene er jo superkorte! Og kjoler med masse glitter og strass som bryllupsgjest? Jeg er i tillegg helt uenig med deg når det gjelder svart og rødt, men her vet jeg at det er forskjellige meninger.

 46. Helt grei guide, men utrolig lite elegant å velge en lårkort kjole i et bryllup. Det passer kun for en tacky gjest som ønsker å ta oppmerksomheten vekk fra bruden..

 47. Hei!

  Utrolig fine tips!

  Har du tips til fine sko også? Ikke skyhøye 😀

 48. Jeg skal i konfirmasjon til lillesøsteren min denne våren, og lillesøsteren min har bunaden ( Har arvet den av bestemor så vi deler på den). Noen forslag til hva jeg skal ha på meg? Kan ikke være for glam, men må jo være pyntet. Står helt fast jeg :/

 49. å, farlig å ha sånne innlegg for sånne som er så svake for kjoler som meg ^^ hehe

 50. Kunne du laget et oppfølgingsinnlegg om tips til utdrikningslag også.. ?? 🙂

  Er ikke det sånn du liker å skrive om? Med alle bryllup følger det utdrikningslag, og jeg er looooooooooost……………. !

 51. Hei!
  Du er så flink!!
  Kan du skrive noen tips om hvordan få stroppløse kjoler til å holde seg oppe. Bruker du hollywood teip?
  Også har meg ein kjole hvor det ikke tar seg ut med stropper bak, men klarer meg ik uten bh! Og hvor finnes evt stroppløsekopper å kjøpe??
  No tips på dette?

 52. Denne posten passet meg fint nå som jeg er invitrt i brylupp for første gang alene!

  https://annascloset.wordpress.com

 53. Kjempe fine smykker! :):)

 54. Er det mange som bruker slik kleskode i invitasjonene enda? Har vært invitert i en del bryllup etterhvert, men har ikke sett noen hvor det står kleskode:o Kanskje det er bare jeg som har teite venner, haha.
  Har akkurat bestilt meg kjole til «svigersøster» sitt bryllup, og den er så fiin! Hun har lilla som fargetema, og jeg har bestilt den fineste lavendelfargede kjolen ever, gleder meg !

 55. Karoline

  Fint innlegg!
  Blå kjole 2 er lik som ballkjolen min 🙂

 56. FANTASTISK!!!!Du redda dagen,og eg har no skaffa meg kjole til bryllupet om 1 mnd, takk takk takk :):)

 57. heij! Jeg lurer på hvordan størrelsene er i sånn 34, 36, 38 osv? Når det står 2,4.6,8 osv på noen nett sider : – ) Hvordan finner jeg ut hvordan jeg str jeg må ha? : – D

  Digg blogg, håper du svareeer!! : – D

 58. Hei!

  Skal i bryllup om to uker, og det haster litt med kjole! Men jeg vet ikke hva jeg skal velge!!
  Har du forslag til kjoler som kan brukes i et litt «stivt» høstbryllup i landlige omgivelser?

  Håper virkelig du kan hjelpe meg! Er begynt å stresse litt :/

 59. Hjelp!!!
  Kommer ikke inn på linken til den rosa kjolen øverst på siden, den med et bånd rundt midjen.. Kjempelekker, og er akkurat det jeg ser etter!! Vil ha!! Kan du sende meg en link som virker så jeg får kjøpt den.:):)

 60. Caroline Engen

  Hei Caroline

  Lillesøsteren min skal gifte seg til sommeren. Jeg falt for La Femme kjolen du har publisert bilde av og lurer på hva du betalte i alt for den med frakt og tollavgifter?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager, men det husker jeg ikke :/ Men toll er litt over 10 prosent av kjøpssummen + frakt, og i tillegg kommer mva. på 25 prosent 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *