Oppskrift: Kyllingsalat med rosmarindressing

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for salater med masse godt og rømmedressing, så denne ble til etter en periode hvor jeg var altfor demotivert til å lage store og tidkrevende middager. I ettertid har den fort blitt en hit her i huset, og de siste månedene har den stått på ukesmenyen mer enn ofte. Nå tenkte jeg det var på tide å gi oppskriften videre til dere.

Til 2 trenger du: 

 • Crispysalat
 • 3 kyllingfileter
 • Smør til steking
 • Salt & pepper
 • 200 gram fetaost
 • Pinjekjerner
 • 10 soltørkede tomater
 • 1 rødløk
 • Cherrytomater

Slik gjør du:

Salte og pepre kyllingfiletene, del de opp i passe terninger, og stek bitene i ca. 1 ss meierismør. La det avkjøle seg (gjerne i kjøleskapet) mens du hakker opp ingrediensene.

Bland alt i en stor salatbolle.

Dressing: 

 • Seterrømme
 • Rosmarin
 • Salt & pepper

Slik gjør du:

Jeg bruker nesten hele boksen med rosmarin (tørket) når jeg lager denne dressingen, fordi jeg synes det er så godt! Men du smaker best til selv, med både rosmarin, salt og pepper. Bland alt sammen med rømmen, og ha det gjerne i selve salaten, eventuelt ved siden av.

Dette er et lite stykke himmel, så godt! Kos deg ♥

63 kommentarer

 1. Nam! Det må jeg prøve! 🙂 Hvilken type fetaost bruker du?

  1. Fotballfrue

   En de hadde på butikken, husker ikke merket :/ Prøver å ikke bruke Apetina, selv om den er kjempegod. Ekte feta er jo så mye bedre 🙂

   – C

  2. Ekte feta, da råder jeg deg til å prøve en utenlandssjappe hvis du har det i nærheten.
   Den fetaen er som en drøm i forhold til de du kjøper i butikken og er myyye billigere.
   Takk for godt salattips, Fotballfrue!

 2. Det ser kjempegodt ut! Må si jeg skjønner litt mer at LCHF nå enn jeg gjorde i starten 🙂 Flott at dere lager så mye mat fra bunnen av!

 3. Skal definitivt prøves! Synes du hadde tatt veldig lekre bilder til dette innlegget – så profesjonelle ut. 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 🙂

   – C

 4. Ingvild

  Hørtes utrolig godt ut og vil garantert blir prøvd ut her også! 🙂 Jeg vil bare tips deg om at det ikke er anbefalt å avkjøle varm mat i kjøleskapet… Da stiger temperaturen i kjøleskapet og det er ikke gunstig for andre varer.

  Ha en forsatt fin kveld!

 5. Camilla

  Det ser godt ut!

  Du burde riste pinjekjernene, da kommer den nøtteaktige smaken tydeligere frem

  1. Fotballfrue

   De er ferdig ristet 😉

   – C

 6. Du er så flink. Et virkelig godt forbilde! Stå på:)

 7. Agus/Anne

  Tusen takk, Caroline! Den så fristende ut og må lages i morgen, kjenner jeg 🙂 Enig med Consuming, forresten. Alltid lekre og delikate bilder på bloggen din. Ha en fortsatt god kveld!

 8. Dette så kjempegodt ut!! Vi pleier å lage en litt liknende salat, med BBQ-dressing. Er din burgerdressing, men byttet ut ketchupen med BBQ-saus. Det er suuuuuuuuuupergodt 😀

 9. Du må aldri avkjøle varer i kjøleskapet! Bakteriene blomstrer! Søk litt rundt på dette… her er et utklipp fra Opplysningskontoret for frukt og grønt: «(…) dette har ikke bare å gjøre med at temperaturen i kjøleskapet synker for en kortere periode, men det har å gjøre med bakteriefloraen i maten som skal plasseres kaldt. Mat som er varm skal stå på benken og avkjøles helt før den settes i kjøleskapet.

  Bare et lite tips 🙂 Ser kjempegodt ut! Når kommer videoen fra ferien? 😀

  1. Fotballfrue

   Gjør det hele tiden vi, ikke direkte fra pannen, men etter ca 10 min setter vi det i kjøleskapet med plastfolie over.

   – C

   1. Ja, dere er jo i full rett til å gjøre som dere vil, jeg bare påpekte at det ikke er særlig hygienisk 🙂

   2. Mat bør stå en god stund i romtemperatur før den settes i kjøleskapet, og denne nedkjølingsprosessen bør gå så fort som mulig. Maten bør heller ikke dekkes til med plast før den er helt nedkjølt, siden kondensdannelsen som oppstår når maten dekkes til for tidlig kan gi svært god grobunn for bakterievekst.

    Sistnevnte er sannsynligvis ikke noe problem om maten spises raskt etterpå, men om det er en tid til man skal spise den, bør man absolutt ikke dekke til med plast før den er helt nedkjølt.

    Bare et lite tips. 🙂

   3. Om det blir bakterievekst vil immunforsvaret vårt bekjempe disse. Det er derfor Caroline enda ikke har blitt syk. Hvis man har svekket immunforsvar, er det viktig å tenke på disse tingene dere påpeker.

 10. Elisabeth

  Du er så utrolig god på kjøkkenet, Caroline:D

 11. Åh, denne skal jeg prøve ut . Jeg har en stor kjærlighet for salater med myyyyye snadder ned i!;D Jeg har spesielt lagt min elsk på tomater – mmmm…. Takk for tips! 🙂

  Rebekka
  http://rebekkafylling.com

 12. gud nå ble jeg sulten!! 😀 det er utrolig godt med rødløk i salaten syns jeg 😀 er ikke så lenge siden jeg begynte med det selv,og jeg er helt hektet nå 😉

 13. Susanne

  Så veldig godt ut!
  Personlig har jeg i kyllingen til slutt, varm, i salat.
  Jeg er alltid så kald selv, så er så godt med varm middag. Viss ikke bruker jeg varm pasta i!
  Det er kanskje ikke meningen det.. hehe :p

  1. Ikke meningen? Du lager da maten din som du selv liker den best.

 14. Det så herlig ut!Lurer bare på når du lager mat til to, får dere ofte rester eller lager du «akkurat»passe nok?som for eks denne salaten?

  1. Fotballfrue

   Her var det akkurat passe, litt til overs, men det gikk akkurat ned det også 😉 Vi lager ofte dobbelt opp for å ha til lunsj dagen etterpå, men ikke salat 😉

   – C

 15. Camilla

  Mitt liv hadde vært så mye enklere om jeg likte salatblader og tomat:P

  1. Det har aldri vært noe problem å lage salater uten tomat og salatblader, miks etter hjertens lyst med det nettopp du synes er best:)

 16. Caroline, is it not too delicate question to ask you how tall you are and how much you weight? I am just so impressed with your figure and I am simply wondering what should be my goal to look at least close 🙂

 17. Mmm, denne salaten hørtes himmelsk ut 🙂

 18. Så utrolig godt ut! Skal definitivt prøves.
  Og igjen: For noen bilder, disse ser skikkelig profesjonelle ut! Ha en riktig fin kveld! 🙂

 19. Åh, det virka veldig godt (: soltørkede tomater er så godt i salater!

 20. Jeg følger med på The River som går på MAX, og av og til ligner hun som spiller Lena skikkelig på deg.. Eloise Mumford heter hun.
  Her f.eks: http://shows.ctv.ca/cmsImages/17/w600_h338_crop_17981b14-3914-4d46-88e4-3faff9d10ccb.jpg
  🙂

 21. Nydelige Bilder, men savnet litt et bilde av det ferdige resultatet 🙂 Eller er det bare jeg som har oversett noe?

  Så ihverfall kjempegodt ut <3

  1. Fotballfrue

   Det var blitt mørkt da den var ferdig, så bildet ble så gult :/ Men det er jo bare å blande 🙂

   – C

 22. Tusen takk for oppskriften! Det så herlig ut. Håper du får en fin dag 🙂

 23. Michelle

  En god salat er alltid godt, blir aldri lei 😀

 24. yum-yum)) som alle ser appetittvekkende! må være svært velsmakende)
  Caroline, for deg å ha en deilig IHERB nyttige miljøvennlige matvarer og krydder http://www.iherb.com/Food-Grocery-Items?rcode=evo218
  Bon Appetit, og en god dag)

 25. Du kan umulig mene at du bruker nesten en hel boks med rosmarin. Det vil smake pyton da rosmarin er veldig aromatisk og sterkt.
  Og man skal aldri legg varm kylling i kjøleskapet, den smaker dessuten bedre når den er lun i salaten.

  1. Hvor kommer alt dette sinnet som herjer ute på diverse kommentarfelt på internett fra?

   Hvorfor skal noen bestemme for andre om kyllingen smaker «best» varm eller kald?

   Salaten ser kjempegod ut!:)

 26. Jeanette

  åh,ser så godt ut! Er også veldig glad i den salaten inspirert fra Lisboa,den er helt fantastisk god!

 27. Nå ble jeg fryktelig sulten! Det så og hørtes godt ut, særlig dressingen!

 28. Ingrid Svendsen

  God morgen solstråle 😀

  Å NAM!!!! Jeg elsker salatoppskriftene dine!!! Det er faktisk du som har fått meg til å like salat sånn ordentlig, og ikke minst: Lage hjemme. Så enkelt og så godt! Denne så bare fantastisk ut, gleder meg til å lage den til meg og samboeren 🙂

  Uff, jeg får så dårlig samvittighet når jeg er dårlig på å kommentere. jeg følger jo med hver dag, og tenker så masse fine ting. Du hadde fortjent å høre (lese) alt sammen. Må bli flinkere til å kommentere igjen 🙂 Elsket bildene av Hugo og Ronaldo i lek her om dagen, og antrekksbildene dine blir bare mer og mer spektakulære. Motebilder i blader kan egentlig bare gå og legge seg!!! Ønsker deg en helt fantastisk dag søte Caroline <3

  Masse klemmer <3

  Forresten så leste jeg nettopp i kommentarfeltet at det er intervju med Lasse i det nyeste VOF. Har fått det i posten, men ikke begynt på det enda. Gleder meg veldig til den artikkelen 😀

 29. Cecilie Marie

  Du har en fantastisk blogg, Caroline:)

  Har du prøvd med fersk rosmarin i rømmedressingen? Blir det bra? Er ikke så fan av tørkede krydderurter:)

  Ha en fin dag :))

  1. Fotballfrue

   Jeg har ikke prøvd med fersk, dessverre, men det er jo mulig at det er bedre? 🙂

   Klem 🙂

 30. Kjære Caroline tusen takk for alle gode tips. Jeg har i det siste brukt mye av dine oppskrifter til middag og typen min synes at jeg er verdens beste kokk og kjæreste wiiiiiiiiiiiiii takket deg <3 Jeg har et spml angående røren til vafler,jeg laga den på søndag kveld og tenkte vi skulle ha det til frukost dagen etter men vi hadde dårlig tid og kunne ikke begynne å steke de. Den har jeg fortsatt og lurer om den er brukbar etter 4 dager i kjøleskapet.

  Ha en fin dag fina 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, det vil jeg tro den er 🙂 Prøv 🙂

   Klem!

 31. nam, det saa godt ut! skal proeves!
  takk for at du delte oppskriften 🙂

 32. hvis jeg bestiller fra ASOS i dag. Tror du det har kommet innen to uker da?:)

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

   – C

 33. Hvorfor ble ikke kommentaren jeg sendte deg igår godkjent? Synes det er litt teit av deg å ikke svare på ting du har erfaring med. Jeg har lyst å gå på samme skole som deg.

  1. Fotballfrue

   Hvilken kommentar? Spør gjerne igjen 🙂 Det er ofte kommentarer havner i spamfilteret uten at jeg vet hvorfor. Jeg gikk i hvert fall på NKF, og synes det var en helt grei skole. Mange av de samme underviserne som på høgskolen, så veldig flinke lærere 🙂 Mye selvstendig, og det liker i hvert fall jeg 🙂

   – C

 34. Naaam! Men savner bilde av sluttresultatet! :p

  1. Fotballfrue

   Det blir bare alt sammen blandet 🙂 Var mørkt da jeg var ferdig i går, så bildet ble så gult. Ikke delikat :/

   – C

 35. For tiden er jeg et matvrak i forkledning – altså, jeg har lyst på alt men må holde meg til dietten min. Også kommer jeg over oppskrifter og bilder av mat som dette.. Bah! Ser i alle fall utrolig godt ut, savner smaken og konsistensen av rømme og fetaost! Mmm 🙂
  Ha en fin lillelørdag, Caroline <3

 36. mmmm det blir lunsjen i dag:)

 37. Naaaaam. Blir semi-alenemor i helgen jeg, da tror jeg jammen jeg skal mekke sammen noe lignende! 🙂

 38. Får middagsgjest om 40 minutter, og gjett hva jeg har laget 😀 Haha. Måtte smugspise på en soltørket tomat da, det er så godt! 🙂 Gleder meg til mat! Håper du har en fin dag!

  1. Fotballfrue

   Å, så gøy 😀

   Kos deg masse, skjønne <3

 39. Dagens middag 🙂 Bortsett fra fetaosten da..den kan ikke jeg spise :p
  Takk for supert tips 🙂

 40. Åh tusen takk for oppskrift! Spiser en del salat i huset for tiden, men er blitt litt lei den «gamle» nå. Det er så raskt og enkelt i en stressende hverdag, og ikke minst supergodt.

 41. Hei!
  Råder deg til å handle i utenlandssjappene når du er i storbyen. Mye bedre og billigere 🙂 Du blir lurt i dagligvarebutikken, men så er det jo ikke alle som har så mange alternativer heller da… Men tusen takk for tips!

 42. Det så nydelig ut! Den må jeg prøve i løpet av de nærmeste dagene:-)

 43. Nam! Prøver i morgen! Gleder meg allerede 😀

 44. Hatt dette til middag i dag – nydelig godt var det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *