Oppskrift: Skoleboller

Kom nettopp hjem fra en SVETT økt. Jeg har økt hastigheten i langkjøringene mine fra 9 / 9.5 til 10 / 10.5 km. i timen, og det kjenner jeg, for å si det slik. . Jeg ser ut som en vandrende vanndam, og gleder meg stort til en dusj. Men først har jeg jo lovet dere oppskriften på skolebollene mine! Dere må få den før helgen setter skikkelig inn. Bolleoppskriften har dere fått allerede, det er bare å klikke seg inn her. Den eneste forskjellen fra den jeg postet den gangen og de jeg laget på onsdag, er mandelmelet. Jeg benyttet meg av lyst mandelmel som jeg kjøpte i Sverige for en stund siden, i stedet for mørkt. Begge deler funker kjempefint, de ser bare litt finere ut når de er lyse.

Her kommer i hvert fall oppskriften på eggekrem. Dette er nok til minst 20 boller vil jeg tro, kanskje til flere også. Jeg doblet bolleoppskriften min, men kunne fint tredoblet den og likevel hatt nok eggekrem. Jeg er bare redd at dersom du halverer oppskriften, vil ikke røren bli gul nok, for den er ganske svak gul allerede. Men det bestemmer du helt selv.

Du trenger: 

 • 2 eggeplommer
 • 1 ss. johannesbrødkjernemel (ristes GODT ut i ca. 1-1.5 dl. vann)
 • 1 teskje vaniljepulver (jeg bruker et økologisk vaniljepulver fra Funksjonell Mat)
 • 2.5 dl. helmelk
 • 1 dl. kremfløte
 • 1 dl. sukrin

Slik gjør du:

Ha vaniljepulveret og helmelk i en kjele. Kok opp og pisk godt underveis. La dette stå og hvile mens du pisker eggeplommer sammen med sukrin og JBKM-blandingen.

Hell deretter melkeblandingen over i eggeblandingen og bland godt. Pisk hele tiden. Nå skal blandingen avkjøles. Sett den inn i kjøleskapet i ca. 30 minutter, før du tar den ut igjen. Mens du venter kan du lage bollene.

Når blandingen er avkjølet, pisker du krem av 1 dl. fløte og vender dette inn med en slikkepott. Nå er eggekremen ferdig.

NB! Før du setter bollene inn i ovnen, lager du plass til eggekremen. Jeg brukte faktisk en teklype som jeg presset i midten av bollen. Da ble de kjempefine! De flyter litt ut under steketiden på grunn av dette, så ta høyde for det når de plasseres på stekebrettet. Mine ligger akkurat litt for tett, selv om det egentlig bare er koselig at de får den lille kanten på siden som på bakeriene.

Melis lager du av sukrinmelis og vann, også strør du kokosmasse over. Da blir de så fine!

Håper dere lager, får til og liker! God helg ♥ Blir glad om du liker meg på facebook!

98 kommentarer

 1. Kanskje et dumt spørsmål.. Men hva vil det si at johannesbrødkjernemelet skal ristes godt ut i vann? Vil fryktelig gjerne prøve meg på denne oppskriften!

 2. så gøy å se at du og kan unne deg noe søtt avogtil!
  Har fått intrykk av at du har et veldig strukturert kosthold og lite søtsaker, noe som egentlig er veldig bra , men må likevel kunne unne seg noe godt avogtil så veldig positivt at du gjør det! det tror jeg nok mange andre også mener:-)

  1. Fotballfrue

   Sånne type søtsaker lager jeg 1-3 ganger i uka 🙂

   – C

 3. Lagte skolebollene i dag, og JEG VIL HA MER! De var aldeles nydelige, og etter min smak betraktelig bedre enn «vanlige» boller!!! Gratulerer, Caroline, du er amazing 🙂 ♥

  1. Fotballfrue

   Å, så bra at du likte dem 😀

   Tusen takk <3

   Klem 🙂

 4. Jeg skulle mer enn gjerne smakt de bollene som du har laget! De ser både fine og gode ut! Mine boller derimot ser ikke bra ut, og smaker aldeles ikke godt.. :/ Kjipern!

  1. Fotballfrue

   Tenkte å gjøre det på videoblogg, jeg 😀 Har fått masse skryt for de fra andre, men det er også noen som ikke får til. Merkelig :/

   1. Så gøy! Gleder meg til å se 😀

 5. […] resten av oppskriften her! oktober 6th, 2012 | Tags: lavkarbo, lchf, oppskrift, skoleboller, skolebrød | Category: […]

 6. Jeg har så lyst å lage disse til fredagskosen, men har ikke jbkm, hva kan jeg erstatte med?

 7. Lagte bollene i dag og de var helt nyyyydelige. Kommer til å bli laget mye fremover nå:) Vaniljekremen fikk jeg ikke helt til, ble veldig bløt og smakte egentlig bare sukrin:/

 8. Jeg ser du er veldig flink til å lage my forskjellig og go mat i lavkarbo style.
  Jeg har akkuratt begynt å utforske lavkarbo og har prøvd flere ganger og lage rundstykker uten og lykkes. Enten blir det for mye frø for meg, eller for mye smak av mandelmelet. Har du en oppskrift du kan tipse meg med? Jeg vil så gjerne lykkes,

 9. Mikaela

  Ser fantastisk gode ut Veit du hvor mange karbohydrater det er pr.bolle ca ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *