Mason Pearson

God morgen på selveste kvinnedagen ♥

Jeg har fått en del spørsmål om hårbørsten min etter at jeg postet bilder av stylingbordet til Nikola under photoshooten for DetNye for snart en uke siden. Han hadde Mason Pearson i alle former, mikser og fasonger, og det forstår jeg godt. Dette er hårbørsten over alle hårbørster.

Selv har jeg den som heter Handy Mix. Min er fra MakeStyle.no og koster 949,-

Mason Pearson blir kalt hair-treatment børsten fordi den masserer hodebunnen, og framkaller naturlige oljer fra håret slik at det blir silkeblankt etter børsting. Den børster håret hver dag uten å skade det. Du kan altså børste så mye og ofte du vil, denne hårbørsten vil ta vare på håret ditt, ikke slite på det. I tillegg er den laget slik at du lett får ut floker. Dette er DYRE børster, men til gjengjeld er de eksklusive og varer et helt liv. Hvor mange børster har du ikke mistet fordi du ikke tar vare på de? Har du investert i en så dyr og bra børste, så tar du vare på den som en baby  ♥ Kan vaskes med sjampo og balsam. Hele utvalget som selges hos MakeStyle finner du her. 

Fun fact: Børsten blir brukt av kongefamilien i England og blir omtalt som verdens beste børste. Alle er laget for hånd. Jeg elsker  vintagepregetover den: Gammeldags og upyntet. Det følger med et hefte for hvordan den skal behandles, til og med en børste til børsten, som du skal bruke for å fjerne alle hårene dine fra den.

Ofte kan du velge mellom mix og nature. Forskjellen på disse to ligger i børstehårene:

Mix har både naturhår og nylon. Nylonbustene masserer hovedbunnen og kommer dypere inn i håret.

Nature er kun bestående av naturhår. Mange liker å kun ha naturhår uten nylonstrenger.

I ♥ Mason Pearson!

Sponset produkt 

73 kommentarer

 1. Ønsker deg en fin 8.mars! Nyt dagen vennen

 2. Eep! Nesten 1000 kroner for en hårbørste? Da skal den jammen være god 🙂 Helst få håret mitt til å bli langt i løpet av en uke iherdig børsting. 🙂

  1. Hildegunn

   Du må da forstå at du ikke absolutt MÅ bestille deg en slik børste, bare fordi Caroline har gjort det?

   1. Hvor i alle dager sier Darling Grey at hun i det hele tatt vurderer å kjøpe seg en slik børste? Hun konstaterer at den er dyr, og det er den.

    Caroline, gratulerer med kvinnedagen! 🙂 Med fare for å beskyldes for å reklamere for egen blogg, tror jeg kanskje du vil like innlegget mitt for i dag. 🙂

    Ha en fin dag! 🙂

   2. Men herregud da Hildegunn, det var vel ikke akkurat det som ble sagt heller.

   3. Stine Marthinsen

    Hun har aldri sagt at hun føler hun må det. Slapp av.

   4. Wæh, mente da absolutt ikke kommentaren min som noen form for kritikk, og om noen har tatt seg nær av det så unnskylder jeg!

 3. Jeanette

  Denne børsten er det beste du kan bruke til hundene dine også! Har blitt brukt i mange mange år i hunde verden. Har lang håret collie og denne børsten er bare fantastiske! Selges i alle gode dyrebutikker. Og etter som jeg ser så er det akkurat samme typer børster som du viste frem! Bare en liten avsporing…. Ha en herlig dag! 🙂

 4. Så supert at du lager et slikt innlegg. Det er helt sikkert veldig mange som lurer på hva det er som gjør håret ditt så vakkert, og å invistere i en god børste er sikkert en liten begynnelse. Jeg kunne virkelig tenkt meg å prøve denne børsten selv.

  Ønsker deg en god torsdag.
  Rebekka
  https://rebekkafylling.com

 5. Vittig! Når jeg googler den, så kommer det også opp hundebørster 🙂 MEN den så veldig bra ut 🙂

 6. Marianne

  Hei søte Caroline!:0)

  Lurer på om du kan lage et innlegg om hva man liksom»må ha» innen klesmote?:0) Skal shoppes i helgen så det hadde vært kjempe gøy å få noen gode ideer..
  Ha en strålende dag!

 7. thank you for the tip!! i am currently looking for a new hairbrush. and i would like to have the worlds best brush. . . 🙂

  https://profdrskinnybitch.blogspot.com/

 8. Veronika

  Takk for tipset! 🙂

  Har du noen tips til hva man kan bruke til en lilla bukse? 🙂

  Ha en fin torsdag! 😀

 9. man betaler da nesten ikke 1000 kr for en børste?! du må tenke at alle ikke har like mye penger som deg selv.herregud

  1. HAHA! den var god… jeg er litt overrasket over at folk i det hele tatt gidder å skrive slike kommentarer !;p Man MÅ absolutt ikke kjøpe det andre folk reklamerer for;D Men noen må jo henge seg opp i ALT!

  2. Jeg har virkelig ikke like god råd som Caroline, men kjøpte denne børsten for et halvt år siden, og den er vel verdt investeringen! Kan du ikke bare være glad for tips, og slutte å være så misunnelig?!

  3. Det står jo «sponset produkt» under, så hun har sikkert ikke brukt 1000,- på en hårbørste hun heller:)

  4. Dette er ikke hvilken som helst hårbørste, lille venn, dette er DEN hårbørsten.
   Og har du prøvd den betaler du gladelig tusen kr for den.
   Disse finnes også opp til 1600 kr!! 😉

   Og selvfølgelig kan man bruke tusen kr på en hårbørste? Hva er greia med den??
   Enkelte folk RØYKER for tusen kr, og intet annet enn dødt hår og dau hud skjer! (plus kreft og minimum ti års kortere levetid da.)
   Så tusen kr for en hårbørste er bare etpar fester for enkelte.
   Det handler om PRIORITERING.

  5. Men for guds skyld da. Noen betaler nesten 1000,- for en hårbørste og noen bryr seg tydeligvis alt for mye hva andre gjør med sine egne penger.

 10. Hehehe, litt morsomt å se at du skriver om denne- jeg bestilte meg akkurat en slik igår! 🙂

 11. «fremkaller naturlige oljer fra håret» – festlig….

  1. Det var kanskje ikke helt bra formulert, men du forstår vel hva hun mener?! Børstingen anses å stimulere hodebunnen og den naturlige produksjon av olje son skjer i hårposene. Håret har dessuten godt av at oljen fordeles langs hele håret vha børsting…

  2. tina-jeanette

   hodebunnsfett da eller? 😐

   1. Johanne

    Tenkte litt på det samme – tror nok ikke denne børsten hadde passet til meg i alle fall 😛 Men sikkert bra for de som sliter med tørt hår og sånt da 🙂

  3. hehehehe, ja kanskje ikke den beste reklamen =P

 12. Disse børstene er faktisk ganske mye billigere i ride/hunde butikker. Akkurat samme børst, men til en mye lavere pris:

  https://www.lowenborg.no/ebiz/products.html?ebiz_products.pid=900482&cid=749858&mpid=749846

 13. God formiddag! 🙂
  Brukes det verken melk, gjær eller ‘vanlig’ mel i lavkarbo? Lurer på om lavkarbo kan være medisinen mot candida i magen…
  Klem

  1. Fotballfrue

   Melk kan brukes, men det er ikke et must 🙂 Utover dette er det verken mel eller gjør, nei 🙂

   Klem 🙂

 14. Øhm.. Nå følte jeg meg en smule spesiell som faktisk har denne børsten til katten min (bare versjonen for dyr), haha! Ante ikke engang at disse børstene eksisterte for annet enn hund og katt.

 15. Mange som bruker den børsten til hunder med lang pels. Siden jeg har kort hår, så har jeg jo ikke brukt for den selv, men jeg kjøpte en til hunden min 🙂 Knall fornøyd! Sliter minimalt på pelsen 🙂

 16. Nå er det vel ikke akkurat sånn at Caroline står med en pistol mot hodene våre og truer oss til å kjøpe denne, er det?
  Om folk synes den er for dyr eller ikke bra nok, så er det jo bare å la være å kjøpe.

  Man MÅ ikke skaffe seg alt som blir anbefalt på blogg, i tilfelle noen trodde det. 😉

  1. Blir feil av deg å sette pistol i en ironisk setning i disse tider, synes jeg.

   1. Ehhh….det var kanskje litt hårsårt, når «sette en pistol mot tinningen» er et velkjent uttrykk for å tvinge noen til noe? Dessuten var dette ikke bruk av ironi, men derimot sarkasme.

 17. Michelle

  TUSEN TAKK for dette innlegget! Har selv tenkt å kjøpe en, for har jo hørt så mange frisører, kjendiser og alle mulige som anbefaler den (ja, selv kongefamilien i England.. hehe) en har ikke helt fått ed hva som er så bra med den, men det fikk jo du forklart her 😀 Du er super Caroline, det er ikke første gang jeg finner svar på noe jeg har lurt på her!
  Ha en fantastisk dag <3

 18. latterlig å ha en børste for 1000 kr. beklager med dette kan du ikke mene. du har unge lesere og du reklamerer for dyre luksusprodukter. skam.

  1. Fotballfrue

   De fleste av mine lesere er på min alder, og disponerer dermed sine egne penger 🙂 Mener du heller at jeg skal reklamere for billig skvip? Jeg skjønner ikke? Dette er en investering, et kvalitetsprodukt som du vil ha for alltid. Det er vel en grunn til at de kongelige bruker den 🙂 Når det er sagt: Dette er en anbefaling av et produkt jeg synes er veldig bra. Du trenger ikke kjøpe den, det er bare et tips. Skam deg heller selv, tror jeg. For å skrive før du tenker 🙂

   – C

  2. Kvalitet koster, vet du.
   Det må da være flott at hun reklamerer for en knakende god børste? Det er vel verre ting unge jenter kan like enn å ha fint hår?
   Mange kjøper klær for tusen kr hver eneste måned.
   Noen kjøper snop for tusen kr for et par mndr.
   Denne børsten har du resten av livet, så alt i alt er den billig 😉

   Og jeg er 31 år.

  3. nora andersen

   Jeg er 15, og er da virkelig ikke et problem at hun reklamerer for dyre ting? Handler om hva man prioriterer å bruke pengene sine på… just sayin

 19. Hva menes med naturlig? Det er vel hår fra villsvin (boar bristle) de bruker? Jeg synes det er ekkelt… Hadde holdt meg til de som er 100% nylon…

 20. victoria

  Jeg har faktisk denne børsten, ble litt skuffet…Men kan dog hende at det er noe med mitt hår..?

  1. Da håper jeg du har kjøpt hos autorisert forhandler? For det finnes utrolig mange fake ute og går, som alt annet i denne bransjen.
   Ser f.eks shampoer og sånt også. Hos enkelte butikker, f.eks blivakker, har de ikke autorisasjon for å selge og får ikke produktene fra norge som frisører gjør, så her er det mye humbug. Samme med de børstene. på ebay f.eks selger de slike fake-børster i hopetall, men sier de er ekte 🙁 og kvaliteten er dessverre elendig.

 21. Fikk meg en riktig god latter av innlegget, denne børsten er nemlig den BESTE til hunderasen pomeranian, så min
  kjære Fiona har selvsagt en slik…. Den er nok billigere i dyrebutikker, kjøpte min på Laguen Storsenter, og der kostet
  frn ca. 525,-

  Slår et slag for børsten enten du bruker den på hund eller deg selv!!

  Gratulerer med dagen alle jenter !!

 22. har kikat på den med & tänkte köpt den senast i london ska nog göra det nästa gång finns ju olika modeller vet jag kikade på en för ca 500 kr :)men denna är säkert bättre & större så klart!

 23. Jeg trenger ny børste…hadde ikke tenkt å kjøpe noe i denne prisklassen akkurat, men kanskje jeg skal gjøre det likevel. Er litt i tvil om jeg skal velge den med bare naturhår. Har hatt naturhårbørste før og fikk så «elektrisk» hår av det. Vet du om man lett kan få det av denne børsten også??

 24. Så fin hårbørste. Selvom den er dyr, blir den jo verdt det hvis man tenker langsiktig. Pluss at man slipper å slite så ekstra mye på håret. Dessuten blir man anbefalt av frisører å kjøpe dyre hårprodukter, og man kjenner stor forskjell på billigbutikk hårbørster fra f.eks H&M, iforhold til frisørhårbørster.
  Forresten, jeg skaffet meg GHD paddle brush for en stund sidden og er kjempe fornøyd. Føler at jeg ikke mister så mye hår som jeg gjorde før. Har du prøvd GHD paddle brush?

 25. Ja, det kan høres mye ut for en hårbørste, men dere som har prøvd den kommer aldri til å prøve annet igjen når denne først er uttestet.
  Håret ser bare helt fantastisk ut, og den sliter mye mindre enn vanlige børster.
  Det er en grunn for at dette er Rolls Roycen i hårbørstenes verden, altså! 😉

  En annen ting, noen har falt for fristelsen til å kjøpt fra ebay for en hudrelapp, men dette er helt falske kopier som ikke gir noe bra hår i det hele tatt. Har sett slike, esken er lik, men når man sammenligner børstene med ekte vare, ser man forskjellen.

  Disse børstene er dyre å produsere, det er svinebust i de også, og du får ikke en ekte vare til 100 kr, sånn er det bare. De fins ikke. Da er det falsk kopi. og det vil man ikke ha 😉

  Og ja, det er samme som selges for hunder, faktisk 😉

 26. Jeg har lest et sted at denne børsten av laget av villsvinhår. Da starter jeg å lure på hvordan denne prossesen har gått, om dyret har hatt vondt osv. Vet du noe om dette, Caroline? Hvis ja; kunne du ha skrevet noe om dette også? Liker ikke å kjøpe produkter som jeg ikke kjenner bakgrunnen til, om du skjønner!:)

 27. Lizbeth Osnes - Behind the scenes..

  Jeg syns det virker som om den er verdt det, jeg =)

  Klem fra Lizbethosnes.com – Behind the scenes.. Her skriver jeg flere innlegg daglig om min glade hverdag med mote, skjønnhet, shopping, vennskap, tanker, meninger, bloggtips, bokomtaler – og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Min blogg er min terapi, min hobby og min lidenskap. Og ja, selvfølgelig kommenterer jeg tilbake – som normal blogghøflighet 🙂 Lizbethosnes.com!

 28. det var en helt syykt dyr børste!! 😮 Mener at min bestemor har en helt lik en som hun kjøpte på sparkjøp jeg… verden vil bedras.

  1. Fotballfrue

   Hehe, da kan jeg fortelle deg at det har hun ikke :p Det er en grunn til at kongefamilien i England bruker denne, dette er eksklusive vare, ikke noe SPAR kan tilby.

   – C

   1. Sparkjøp er noe annet enn SPAR, Caroline :p

   2. Pøh, poteto-potatoes,
    både spar og sparkjøp går for det samme her, du får ikke kjøpt MP på noen av stedene, vær sikker 😉

 29. Elsker når Caroline kommer med tips jeg:) Jeg har kjøpt en del av produktene hun reklamerer for og har ALLTID vert kjempefornøgd.Bla SVEA dunjakken og GlO minerals sminke:) Tviler på at jeg kommer til og bruke penger på denne børsten da jeg allerede er fornøgd med den jeg har:) (Selv om den kommer fra Bunnpris,hihi) Men kanskje dette tipset kommer mange til gode, så skjønner ikke heeeelt problemet…

 30. Hei!
  Ble faktisk tipset av en vennine av meg om bloggen din rett før jul, i forhold til å gi meg litt inspirasjon til mitt bryllup nå til sommeren. Hvis jeg skulle gå tom for inpirasjon, mente hun at du kunne bidra med noe. Og det synes jeg uten tvil, og er blitt en fast leser! Synes virkelig dette er en god blogg, og merker gleden du har ved å skrive også 🙂 I tillegg digger jeg energien og vilje din til å stå på til enhver tid!
  Ville bare fortelle at du er en som inspirerer meg veldig!
  Og synes det er helt utrolig at folk kan holde på sånn som de gjør, bare fordi du blogger om noe du liker og synes funker. Da kan de like gjerne la vær å kommentere synes nå jeg.. Helt enig at den er litt dyr, men det koster med kvalitet og noen ganger kan man kanskje la det være litt eksluksivt også, for sin egen skyld! Bare å prioteritere det, så får man det man vil ha 😉

  Stå på Caroline, du gir gode tips for de som er villige til å ta de imot! 🙂

 31. Hei Caroline! Jeg leser bloggen din daglig, og pleier også av og til å kikke innom kommentarfeltet. Det er da jeg begynner å tvile på mennesket. Hvem er det som våger å være så frekk og sitte der skjult bak en pcskjerm og regelrett mobbe deg? De ville jo aldri hatt guts til å si det til deg face-to-face. Folk finner visst ALLTID en grunn til å kritisere deg, og det for de minste ting! Hvilket dopapir du bruker, og at gardinene dine er krøllete osv.

  Det jeg vil si er at jeg beundrer deg _virkelig_ for at du tydeligvis lar dette prelle rett av deg. Jeg har selv i min barndom vært offer for mobbing, og vet hvor sårende det kan være å få stygge kommentarer hver dag. Du må være laget av stål som tåler å høre dette hver dag, selv om du ikke skulle behøve det. Du er et flott menneske, og et kjempefint forbilde for meg og andre unge kvinner!

  Klem fra Maja

 32. Vdr at børstene lages av villsvinhårstrå, så kan jeg her trøste med at det nok ikke er særlig krise.
  Er selv ivrig dyreverner, og jeg ville aldri gått med pels, f.eks, hvor dyr skal lide og dø ene og alene pga pelsen.
  Når det gjelder villsvin, napper de ikke av hårene mens det er levende, så det lider ikke grunnet dette.
  Hårene tas på villsvin som er skutt, det er riktig, men man skyter ikke villsvin bare for hårstråene MP lager børster av.
  Sånn sett er dette mere snakk om full utnytting av hele dyret. Istedenfor at skinn med hår bare kastes etter at dyrene er skutt, utnytter de her hårstråene og får laget eksklusive børster av dem.

  Det er heller ikke ekkelt å ha svinebust på børsten. Dyr er ikke ekle, og børstene er behandlet, rengjort, sterilisert++ you name it.
  Da synes jeg nesten det er eklere med extensions, som kommer fra mennesker, men det er ikke det, for det er selvfølgelig behandlet og sterilisert til de grader der og. Men grisen er iallefall ikke ekkel 🙂

 33. Wow ble veldig paff,en så dyr hårbørste. Man skal jo bytte ut børsten inni mellom,så dette var litt i overklasse syns jeg. Men sikkert bra tips

  1. Man SKAL ikke bytte en hårbørste ut innimellom, spesielt ikke med naturbust.
   De eneste børstene man SKAL bytte er disse med stålstenger og små runde plastkuler i tuppene på.
   Når disse kulene begynner å falle av gjør taggene skade på hår og hodebunn og må byttes.
   Ellers vil en børste fra MP aldri trenge å byttes, f.eks. (med mindre du knekker skaftet 😉

 34. Himmel og hav som det tar fyr i kommentarfeltet da! Jeg synes du kommer med gode tips, og selv velger jeg alltid kvalitet framfor kvantitet når det kommer til hud og hår.:)

  Gratulerer med dagen!

 35. HAHA!! 1000 kroner for en hårbørste? Er det mulig?! For en HÅRBØRSTE?! Tåpelig å bruke 1000 kroner på en hårbørste. Får da virkelig gode hårbørster for 50 kroner på H&M. My god.

  1. Fotballfrue

   Nei, du får ikke så gode hårbørster på H&M.

   – C

  2. Så kjøp deg den på H&M da. Ikke verre enn det!;)

 36. mason pearson, er ikke det en hundebørste??? 🙂 oppdretteren vår har sagt at den er veldig bra på hunder, kanskje de finnes også for menneske hår da 🙂 hehhe det visste jeg ikke

 37. Christina

  Dere vet at hvilken som helst hårbørste stimulerer hodebunnen og får kjertlene til å produsere talg og fett? En vanlig hodebunnsmassasje gjør også susen. For de som plages med fett hår, er det ikke å anbefale.

  (skriveleif i teksten: det er hodebunnen som fremkaller fettet, ikke håret. Håret i seg selv er dødt)

  1. Fotballfrue

   Det var den informasjonen jeg fikk, typ: Ordrett. Men da skal jeg rette opp i det.

   – C

 38. Mason Pearson hårbørsten havnet rett i ønskelista mi iallefall, men den var litt dyr… men den virket jo ekstremt bra da!!!

 39. Dette er samme børstene jeg bruker på pelsen til hundene mine… og man finner de rimerligere her 😛
  https://hunden.mamutweb.com/Shop/List/-Mason-Pearson/95/1

  1. Fotballfrue

   Jeg tror ikke det er de samme, for i bruksanvisningen til min børste, står det at jeg ikke skal bruke den på hund :/ Eller kanskje jeg leste feil? Det må jeg sjekke!

   – C

 40. Josefine

  De så gode ut! Jeg synes forresten du burde donere penger til KONY saken og gjøre det du kan for å hjelpe! Alle barn fortjener en like trygg oppvekst og du som har sååå god mulighet til å hjelpe ved å donere synes jeg virkelig burde gjøre det! Men det kommer jo ann på om mistankene mine om at du er ganske overfladisk stemmer…

  1. Fotballfrue

   hva snakker du om? at du kan være så frekk. selvfølgelig har jeg donert selv. jeg er så lei av å måtte ramse opp alle fadderbarna mine og hjertesakene mine hver eneste gang noen er kritiske. skjerp deg!

 41. Det er akkurat samme børster for mennesker og hunder, veldig populær i hundeverdenen blandt langhårede utstillingshunder, et must.

 42. Etter å ha lest i bloggen din og mange andre steder om denne børsten falt den rett i ønskelisten min.Mannen min overassket meg med denne idag til 40 årsgave til meg på litt forskudd.Gjett om jeg ble glad!!!! hurra!.Leser i bruksanvisingen på min og der står det at det ikke kan brukes på hund???Mener jeg leste på mason pearson engelske side at de kunne det?…Syns det var merkelig.Men uansett så merket jeg med en gang jeg strøk den igjennom håret,så ble håret glatt og veldig blankt..! Anbefales! Takk for alt du viser og digger test produkter og gjør det selv,for jeg syns det er så gøy å finne produkter som kan være bra og tipse andre om det.Flott blogg og flott er du også!

  Vennlig Hilsen Eva helen

 43. Børstene til Mason Pearson er fantastiske. Har hatt min i ihvertfall 9år nå.
  Den er med villsvin og syntetbust og fantastisk. Dattera mi på 5år nekter å få knuter gredd med annet enn denne børsten.
  Har ikke den største versjonen og betalte vel den gangen 650kr tenker jeg, men veldig verdt kronene.
  Jeg brukte min på hund i førsten hehe.. men så ble den vasket og overtatt av meg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *