Er du lykkelig?

En kommentar jeg fikk i går, fikk meg til å stille vedkommende nettopp dette spørsmålet.

Du er du og du duger. Sangen jeg lærte da jeg var på leir på Isesjøbråten som 8-åring, og som jeg fortsatt tenker på. Lærer barn fortsatt denne? Det håper jeg, for budskapet er et av de viktigste jeg vet om. Et budskap vi burde fortelle oss selv dag ut og dag inn, fra vi møter denne verden til vi ikke eksisterer lenger. Jeg får daglig mail fra flere av dere, hvor dere åpner dere for meg og ønsker at jeg skal komme med råd til hvordan dere kan akseptere dere selv, være glad og lykkelig, fordi jeg virker så lykkelig. Og det er nettopp her nøkkelen ligger: Jeg er lykkelig.

Jeg vil tro at mye handler om alder, for når de fleste bikker 20-årene, kan jeg love at mye automatisk faller på plass i hodene våre. Med årene vil du lære deg å akseptere deg selv, kroppen din. Du vil tørre å stå for egne valg og gjøre deg opp egne meninger. Du vil ha funnet dine virkelige venner og kanskje din plass i livet, hva dine mål er og hva du ønsker å oppnå. Men på veien frem hit, må du akseptere å snuble noen ganger. Livet handler mye om å prøve og feile.

Still deg selv disse spørsmålene og skriv gjerne ned svarene dine: Hvorfor er jeg lykkelig? Hva gjør meg lykkelig?

Her er mine svar:

– Jeg er lykkelig fordi jeg har en mann jeg elsker og som elsker meg. Jeg er lykkelig fordi jeg har en jobb som gir meg mye, og som gjør at jeg gir alt. Jeg er lykkelig fordi jeg har fantastiske mennesker i livet mitt. Jeg er lykkelig fordi jeg er glad i meg selv, og jeg gjør det jeg kan for at jeg skal trives med meg selv.

– Familie, vennskap, kjærlighet og det at jeg aksepterer meg selv, gjør meg lykkelig. Jeg har tidlige vært åpen om at jeg hadde et litt vanskelig forhold til kroppen min en periode for noen år siden, så jeg vet godt hvordan det vil si å være i en situasjon hvor du ikke trives med deg selv. Det er alt annet enn enkelt. Trening og kosthold har lenge vært en av mine største lidenskaper, og dette er også noe som gjør meg lykkelig. Men dette er selvsagt ikke noe som interesserer alle, og da synes jeg heller ikke du skal presse deg selv til å prøve. Ikke gjør ting som gjør deg ulykkelig. Finn det som fungerer for deg. Min lykke er garantert ikke din lykke, og da synes jeg heller ikke du skal streve etter noe som ikke faller deg naturlig. Skjønner du hvor jeg vil? Du trenger ikke trene 5-6 ganger i uken selv om jeg gjør det, det kan fint holde med 2-3. Finn ut hva som passer for deg. Det er utrolig viktig.

Dette er også en av grunnene til at det har vært lenge siden jeg har lagt ut treningsplanene mine, og jeg vet ikke helt om jeg kommer til å gjøre det i fremtiden. Jeg vil ikke at noen skal kopiere det jeg gjør, for det er ikke sikkert dette passer for andre. For noen trener jeg mye, for andre kanskje litt lite, for noen akkurat passe, hvem vet. Likevel er det dette jeg liker, og det er det som gjør meg lykkelig. Om du blir glad av å spille fotball – gjør det! Blir du glad av å spise is – gjør det! Blir du glad av et glass vin før du kryper til sengs – unn deg det!

Jeg skjønner at det er altfor lett å sammenligne seg selv med andre i dag, så i stedet for denne sammenligningen, kan vi ikke heller la oss inspirere av hverandre? Dersom jeg legger ut treningsplanen min: La deg inspirere og motivere, du trenger ikke nødvendigvis kopiere. Akkurat her er det en stor og viktig forskjell.

En annen ting som jeg mener er svært viktig for å oppnå lykke, er å unna andre lykke også. Det er viktig å være glad på andres vegne. Noen ganger er det lett for mange å være negativt innstilt til ting, og da kommer du faktisk ingen vei. I hvert fall ingen vei mot lykke. Ofte skjønner jeg ikke hvor all negativiteten kommer fra, og nå kommer jeg til innledningen: I går fikk jeg faktisk en kommentar av en som irriterte seg over at jeg alltid var så positiv. Herlighet. Altså, mener du det? Er det negativt å være positiv? Jeg blir så oppgitt. Jeg kunne aldri i verden irritert meg over noen som var glad i livet og fornøyd med sin egen tilværelse. Er det vanskelig for deg å innse at andre har det bra, må du virkelig gå grundig til verks i deg selv, og finne ut hvorfor.

♥ La aldri noen fortelle deg at du ikke er bra nok. Ikke la andre fortelle deg hvordan du skal se ut. Lev hver dag. Gjør det du elsker med de du elsker. Ikke la skumle tanker ta overtaket. Føler du deg usikker, snakk med noen. Grip tak i problemet, og fortell deg selv at du er en fantastisk kvinne. Du er bra nok som du er. Som jeg har sagt tidligere: Vær din egen konkurrent. Bare da vil du finne lykke og fremgang. Velg en sunn og aktiv livsstil, men ikke bli fanatisk. Kos deg og LEV. Det kommer du uendelig langt med.

Setter du pris på slike innlegg, må du gjerne ta en titt på disse også: I dag er jeg lykkelig // Om kropp og mat // Vær fornøyd med deg selv 

405 kommentarer

  1. Cathrine

    Dette var fantastisk skrevet Caroline!!! Elsker den sangen som du referer til i begynnelsen 😉
    Har de to siste dagene lest masse på bloggen din, og jeg digger den!! Den inspirerer meg 😉 Stå på videre <3
    Du er du og du duger 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *