Luksus VS: Budsjett

Jeg steilet nesten da jeg på min faste shoppe-seg-blakk-på-nettshoppingsøndag oppdaget en tro kopi av mine favorittskopar fra Sam Edelman, Zoe Wedge Ankle Boot:

Jeg har disse i fargen Black Almond, men kunne gjerne tenke meg et par i sort også. Kanskje jeg heller skal gå for den rimelige varianten? Forskjellen er jo nesten ikke å legge merke til ved første øyekast. De er nesten like fine begge to, men prisen – der er den store forskjellen!

Luksus Zoe Wedge Ankel Boot i Black Almond finner du her // Budsjett Ameena Nelly Shoes finner du her.

68 kommentarer

 1. De skoene fra Nelly var jo bare helt nydelige. Likte de faktisk bedre enn originalen.

  Syns forøvrig du er veldig flink til å finne ting som ligner. Mange magasiner som har luksus vs. budsjett klarer ikke å finne noe likt i det hele tatt.

  1. De er bestilt!!!! Jeg gleeeeeeder meg!!!! Takk for en super blogg 🙂

 2. Wow nesten helt like, ikke store forskjellen! 😀

 3. Oi, de var veldig like 🙂 Da kan man godt gå for den rimeligste varianten, ja 😀 Men tror du det er stor forskjell på kvalitet, og hvordan de er å gå i?

 4. Likheten er jo slående! Jeg er litt lei av denne modellen, men hvis jeg hadde måttet velge hadde det nesten vært ett fett – de er jo helt like 🙂

 5. Finnes det noe bedre enn å öppdage noe slikt? Nå var ikke dette helt min stil, men det er såå deilig å gjøre noen skikkelig kupp:-) Du burde absolutt gå for den billige varianten:-)

  Klem

 6. Veldig like ja! Tror jeg ville gått for budsjett-versjonen;)

 7. Er det ikke litt synd at det skal bli laget så tro kopier av en designersko? Eller hva mener du om slike saker? En ting er å bli inspirert, det er jo sånn moteverdenen fungerer, men når det blir så likt, vet jeg ikke helt om jeg klarer å sette pris på det på samme måte.

  1. Fotballfrue

   Jeg er ikke noe fan av kopier, men synes det er morsomt å lage disse innleggene. Og når det ikke er tro kopi, men noe som ligner, så kand et jo være kjempegreit for studenter og de som ikke har råd til å bruke tusenvis på sko 🙂 Synes det er flott med rimelige alternativer, men som sagt, ikke tro kopi 🙂

   – C

   1. Sam Edelman-skoen er jo en kopi av en ankelstøvlett fra Balenciaga.

 8. De billige så faktisk veldig fine ut, men regner med de er utsolgt innen du har bestemt deg 😛

  Annet spørsmål: Kan du anbefale en hvitvin som ikke er så kvalmende/søt? Regner med du holder deg unna de søteste:)

 9. Budsjett 🙂 større forskjell på prisen enn det er på skoene.

 10. Ville nok gått for budsjett 🙂

 11. Syns orginalene var finest 🙂 Så hvis du vil ta deg rå til dem syns jeg du skal kjøre på med Zoe Wedge! 😀

  1. Fotballfrue

   Jeg har jo Zoe Wedge i beige / sort, så jeg vet ikke om jeg skal kjøpe enda et par :p

   – C

 12. Det er så dumt med kopier, kan de ikke prøve å designe noe som ikke er SÅ likt merkevare…?

 13. Jacklinn

  Jeg har de fra nelly, super gode å gå i. Og mange som kommenterer dem 🙂

 14. Marita Ø

  Budsjett her altså! 🙂

 15. Yvonne:)

  Modekungen.se har også et par som ligner veldig, jeg synes de er dødskule, men har også bestilt meg det paret her fra Nelly:-)

 16. de er så sinnsykt like. jeg mener de fra nelly er mye finere!

 17. De var utrolig like! Jeg ville ha gått budsjett:))

 18. Syns det er genialt med sånne innlegg Caroline! Så kan vi som studerer følge moten også 🙂

 19. Helene ♥

  Elsk!!

  Det var Oscars i natt, og da mange fine kjoler. Har et STORT ønske om at du lager et innlegg om de fineste og verste kjolene osv., elsker når du har slike innlegg!

  https://starlounge.no.msn.com/kjendis.aspx?cp-documentid=160653434

  1. Fotballfrue

   Men det kan jeg jo 😀

   – C

   1. Elise Tonette

    Jaaaaaa! det hadde vært morsomt!:D veldig god ide!! også er det sikkert litt morsomt for deg å lage og, Caroline:D

 20. Hei Caroline! 🙂
  Jeg har bare ett spørsmål som ikke har noe med dette å gjøre, men håper du kan svare! Får dere inn det nydelige drømmefanger-smykket som dere hadde på Treasures igjen? Har sett etter ett drømmefanger-smykke kjempelenge, så jeg hadde satt SÅ pris på om dere kunne få det inn igjen, det er så utrooolig fint!
  Stor klem fra meg 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er mange som venter på dette, så jeg håper selvsagt at vi tar det inn igjen veldig snart 🙂 Er i dialog med leverandør 🙂

   Klem tilbake 🙂

  2. Signerer denne!

 21. Begge to er jo fine, men synes de fra Sam Edelman er hakket finere (:

 22. Ej hadde kjørt dei billige, når du allereide he luksus varianten 😉

 23. Leste på facebook at du var sliten og hadde treningsfri dag nummer 2..
  Har bare en ting å si; sånn er det å gå på lavkarbo
  Går selv på idrettslinje og trener 14 timer i uka + masse andre plikter og hobbier! Masse overskudd hver eneste dag, her går det selvfølgelig i masse karbohydrater! 😉 bare et lite tips, husk på hva alt fettet gjør med kroppen..

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Sånn er det å gå på lavkarbo? For en lavpannet kommentar.. Aldri hatt så mye energi etter at vi la om til lavkarbo vi. Trøtte ettermiddagen har blitt til energirike ettermiddager, jeg kan trene hardere enn jeg gjorde med oppkarbing, jeg bygger muskler raskere og jeg har en optimal fettprosent. Fettprosenten var noe jeg aldri klarte å gå noe særlig ned på med mengder av karbo, men etter at jeg la om, falt den med en gang 🙂

   Du henger deg dessverre opp i gamle fordommer og uvitenhet, jeg håper ikke dette er pensum på idrettsklassen din..

   Si meg, hva er det dette fettet gjør med kroppen?

   Du burde skrevet: «husk hva karbohydrater gjør med kroppen.» Det hadde passet bedre…

   1. anonym

    …. hjerte og karsykdommer kanskje…alle forskere sier det vil komme masse av det i tiden framover…. spise masse umettet fettt som det er i smør.. uffameg! men for all del, bare fortsett dere…

   2. Lars-Kristian Eriksen

    For det første så er det mye METTET fett i smør, ikke umettet.

    For det andre så finnes det ikke hold i disse påstandene om at LCHF øker faren for hjerte- og karsykdommer. Forskning viser at høyt fettinntak sammen med et høyt karboinntak er farlig, men kutter du ned på karbohydratene blir situasjonen en helt annen. Nyere forskning gjort på LCHF, viser faktisk at LCHF hjelper MOT livsstilssykdommer.

    Det er ikke uten grunn at det finnes klinikker som bruker LCHF-kosthold som medisin mot livsstilssykdommer som har kommet pga for mye karbohydrater i kosten.

   3. anonym

    Det var mettet jeg mente, og det er det som er skadelig..
    Stemmer for Therese Johaug jeg, og høykarbokost! Det er da man når langt! 🙂

   4. Lars-Kristian Eriksen

    «Det er da man når langt»? For en tåpelig påstand..

    Javel, da stemmer jeg for Jonas Colting, verdensmester i verdens hardeste idrett. På LCHF 🙂 Langrenn er en mikroidrett i verdenssammenheng, og blir et støvkorn sammenlignet.. Bjørn Ferry går også på ski, han fikk markant bedre resultater etter at han la om fra høykarbo til LCHF. Har det noen gang slått deg at kanskje Therese Johaug hadde prestert bedre på LCHF enn høykarbo?

    Uansett, med mindre du er toppidrettsutøver bør du styre langt unna kostholdet som Marit Bjørgen og Therese Johaug har. De driver med toppidrett, noe som langt ifra er en normal situasjon for kroppen. Og unormale situasjoner, krever unormale metoder. Mannen i gate bør derfor ikke kopiere kosthold til en toppidrettsutøver 🙂

    Mettet fett er uansett ikke skadelig. Karbohydrater i store mengder, og spesielt fruktsukker, sukker og stivelse, det er det som er skadelig..

   5. anonym

    haha, tror jeg og.. bare forsvarer deg du, egentlig litt latterlig..
    mannen i gate trenger ikke ha kosthold som en toppidrettsutøver vet du, det er bare å trappe litt ned på mengdene 😉
    for all det, fortsett med det kostholdet ditt du, men vi får se hvem som lever lengst!

   6. Lars-Kristian Eriksen

    Nei, det er ikke bare å kutte ned på mengden, det var ikke det jeg siktet til. Mannen i gata har ikke bruk for et kosthold bestående av 60 e% fra karbo, og børpå ingen måte «gjøre som Johaug». Det er flere grunner til at vi blir feitere og feitere, og en av de er et alt for høyt inntak av karbohydrater.

    I følge St.Olavs Hospital i Trondheim har jeg perfekte blodverdier. Når jeg sa at jeg spiste LCHF, ville de teste en gang til :p Greit sa jeg, og fikk samme resultat 🙂

    «Hvem som lever lengst»? Hjelpes…

    Les en bok og skaff deg relevant kunnskap, dette har jeg ikke tid til..

   7. anonym

    perfekt du, alle burde gjøre som deg, du gjør jo alt helt riktig……
    hjelpes sier jeg og dette blir for dumt, holder meg til sunnmatogtrening.blogg.no, her er det ei jente som virkelig har peiling! 😉

   8. Lars-Kristian Eriksen

    Hvorfor har du behov for å komme hit å fortelle noe som er så uinteressant. LML? Jeg bryr meg da fint lite hvem du mener har god peiling…

    Så på bloggen til denne jenta, stod ingenting der som understrekte at hun hadde særlig god peiling… God mat så det derimot ut som hun lagde, ganske likt det vi spiser, minus kornproduktene 🙂

   9. Anonym

    Dette har du ikke tid til? Da kan du vel bare slutte å svare, da? Herregud, beklager at jeg sier dette, men du er helt patetisk. Hvordan i alle dager KAN Therese Johaug bli bedre enn det hun er, kan du fortelle meg det? Hun er jo en av de desidert beste skiløperne i hele verden, HVORFOR i all verden skal hun da legge om kostholdet? Hun blir bedre og bedre (uten å gå på LCHF), eller skal du benekte det også? Du har kanskje lest artikler og studert ernæring et år på Bjørknes, men den besserwisser-tonen din er bare helt usmakelig.

   10. Lars-Kristian Eriksen

    Kjære anonym, når du først skal legge inn en kommentar, så vil det være hensiktsmessig å lese tråden du kommenterer i :p For nå har du nemlig lagt igjen en kommentar som ikke har noe med saken og gjøre… Jeg har aldri sagt noe om at Therese Johaug kan bli bedre om hun legger om kostholdet, jeg sa at «mannen i gata» ikke bør etterstrebe å ha et lignende kosthold som en toppidrettsutøver. Mengden karbohydrater som Johaug presser i seg er det ingen hensikt at stillesittende nordmenn også gjør.

    Når det gjelder din egen, helt usaklige kommentar, så tipper jeg Johaug kan bli bedre enn det hun er nå. Det er jeg 100 prosent sikker på at hun tror at hun kan bli selv også. Hvis du er uenig, vet du nok ikke så mye om hvordan en idrettsutøver tenker. Den dagen Johaug står opp og tror hun ikke kan bli bedre, den dagen er hun ferdig som utøver.

    Får inntrykk av at du tror at jeg mener at LCHF er eneste veien til Rom, da tar du fullstendig feil, og bør snarest sette deg inn i saken.

 24. Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Kommenterer selvfølgelig tilbake.

  Ååhh, de var herlige! 😀 Jeg har sååå lyst på! =)

  Klem fra Lizbeth Osnes – Behind the scenes.. Der du aldri riktig vet hva du får – bortsett fra flere daglige innlegg. Bloggen handler om min glade hverdag med mote, skjønnhet, fest, shopping, vennskap, tanker, meninger, kjærlighet, bloggtips, bokomtaler, tips i livet generelt – og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Min blogg er min terapi, min hobby og min lidenskap. LIZBETHOSNES.COM

 25. Birgitte

  Hei hei!
  Synes absolutt du kan ta de billigste, sparer mye penger og skoene er nesten helt like!
  Men jeg bare lurte på om man kan spise is når man går på lav karbo? 🙂

  1. Fotballfrue

   Hjemmelaget fløteis er gull! Ikke diskvarianten som er proppet med sukker. Sjekk oppskriften på bloggen her 🙂

   – C

 26. Sam Edelman i brun er på salg på Shopbop.com. Kun 870,- Det er ganske så billig 🙂

 27. Caroline

  Jeg skjønner ikke helt at det er lov jeg. De er jo rene kopiene, har ikke designere copyright på klær og sko? :O Syns Nelly sine produksjoner er helt like bare i billigere varianter, noe som jeg ser er poenget, men hvordan kan det være LOV?

  1. Jeg har blitt fortalt at skoprodusenter kan produsere sko som er ganske like hverandre, men minst 7 ting må være ulike fra «originalen». Dette kan jo være høyden på hælen, detaljer, stoff osv 🙂

 28. utrolig hvor like ting kan være! tror nesten jeg likte de billie best jeg 🙂

 29. Ida Sofie E.A

  Jeg personelig synes at budsjett skoene var finere 🙂

 30. Hei Caroline! 🙂
  Synes det virker så lenge siden sist du ga oss «treningsreferat» fra uken før. Må si jeg elsker de referatene, men har du sluttet med dem? :/ Jeg har blitt treningsnarkoman (my word) og blir så utrolig motivert av bloggen din 🙂

  1. Fotballfrue

   Tenkte kanskje dette ble litt kjedelig i lengden, men jeg kan jo gjøre det utover i uken 🙂

   Klem 🙂

   1. Skjønner at det kanskje kan virke slik, men personlig blir jeg aldri lei blogging om trening, uansett hva det er snakk om 🙂 Er ikke så mange rundt meg som er like opptatt av det som meg, og da er bloggen din så fin å ha.
    Klem 🙂

   2. christine

    Ja, gjør d!! Får ekstra trenings kick hver gang:) INSPIRASJON!!:) Digger instillingen din forresten:)

 31. Hei! Vil bare gi deg en liten motivasjonskommentar! Har nettopp opplevd et brudd med kjæresten (som jeg trodde var mannen jeg skulle tilbringe resten av livet med) etter 3 år. Når jeg står opp om morgenen er det første jeg tenker på er han, men etter å ha stått opp så går jeg inn å leser bloggen din. Du gir meg så mye motivasjon og det blir lettere å være til en stund. Du er ei fantastisk jente som står på. Ikke nok med det; du bryr deg om andre. Du har også inspirert meg til å begynne å trene, og det går så mye lettere når jeg vet at du er ute å trener nesten hver dag. Å lese bloggen din gjør også at jeg på nytt tørr å drømme om framtiden. Du har hele pakka å jeg unner deg å være lykkelig! Stå på videre.. jeg GLEDER meg til å følge deg og bloggen videre. <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fantastiske ord! Du er sterk som finner inspirasjon til tross for alt 🙂

   Sender deg mange klemmer, og ønsker deg alt godt <3

 32. Nå synes jeg du fortjente en hyggelig kommentar, siden det var en god miks i det siste innlegget ditt, hehe. Huff, skjønner godt at dagen gikk litt i krøll da du mistet bussen 🙁 Det værste jeg vet er å være sent ute til forelesninger. Jeg må ha satt meg ned, og lagt notatbok og penn klar på pulten før foreleseren kommer inn. Klarer ikke komme hastende inn i siste liten :-/

  Du har en helt herlig blogg, og sprer så mye glede hver eneste dag!!! Innleggene dine er varierte, du blogger ofte, og svarer på mange kommentarer. Hva mer kan vi blogglesere drømme om?! 😉

  Ha en fin kveld 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, søte! Så god du er <3 Utrolig hyggelig å høre! Kjenner til følelsen, huff :/

   Klemmer til deg 🙂

 33. Jeg er altfor glad i å kjøpe sko altfor ofte.. Så jeg går nesten bestandig for budsjettvariantene. Da kan jeg kjøpe 4 som nesten ligner i stedenfor 1 som er the real deal! Sukk, den skodilla, den skodilla.

  1. Fotballfrue

   Hehe 🙂

   – C

 34. Ai ai ai!!! Disse MÅ jeg ha! 😀
  Tusen takk for tipset!

 35. åå de var utrolig kule! Jeg ser omtrent ikke forskjell på dem. Så jeg ville nok gått for den billige varianten. da sparer du litt penger, så kan du heller kjøpe deg noe annet fint for pengene du sparte! 🙂

  Leser bloggen din hver dag! Du har en utrolig, inspirerende og herlig blogg caroline! fortsett slik! 😀
  Ps:

 36. Jeg har de fra Nelly, og de er veldig behagelig å gå med 🙂 Virker som om de har god kvalitet også!

 37. Syns faktisk kopien va mykje finere! Go for it! 🙂

 38. Herlighet Caroline. Jeg må slutte å lese bloggen din jeg, du aner ikke hvor mange skopar jeg og du har som er like nå. Hvis samboeren min hadde visst at du var min skoinspirasjonskilde ville han lagt ned veto på at din blogg ikke skal leses mer 🙂

  Jeg klikket hjem de fra nelly i går, budsjett er tingen!!

 39. Marianne

  Hei<3 Jeg lurte på om du kanskje kunne laget et slikt innlegg om denne vesken: https://www.brandsinfashion.com/tote-brown-p-448.html
  Jeg elsker bloggen din forresten, får så utrolig mye inspirasjon fra deg!!

 40. Josefine

  Jeg synes de fra Sam Edelman var myyyye finere enn de fra Nelly! Ikke tvil om hva jeg ville kjøpt, det er så verdt å legge litt ekstra i noen sko 😀

 41. Nå har det seg sånn at begge to faktisk er kopier av Balenciaga sine. Det er ikke ment som kritikk av innlegget, du skrev jo ikke at den Sam var orginalen;) Likevel viktig å få fakta på plass, hehe.. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *