Oppskrift: Pannekaker & syltetøy

Her kommer oppskriften på pannekakene jeg lagde i går. Søren at denne ikke er med i boken, de ble jo SÅ gode! Dersom du skal spise disse til middag i dag: Forbered deg på å rulle i seng, for du kommer aldri til å klare å stoppe og spise. I promise!

Av denne røren fikk vi ca. 10-12 pannekaker. Vi ble mette med stor M.

Du trenger: 

  • 1 boks seterrømme
  • 8 egg
  • 8 ts. sukrin
  • 2 ts. bakepulver
  • 1 ts. salt (smak til )
  • 2 ts. vaniljepulver (kjøpes på helsekost)
  • 1 ts. JBKM blandes godt med 1 dl. vann. Ha gjerne dette i en beholder og rist til alt er godt blandet. Det er viktig at det ikke er noen klumper.


Slik gjør du: 

Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk helst en kjøkkenmaskin og bland godt i noen minutter. Smak deg gjerne frem med vaniljesukkeret, jeg brukte ca. 2 ts. Ha en god kladd smør i varm stekepanne, og hell i passelig med røre. Stek i noen minutter, før du snur og steker på andre siden. Serveres med hjemmelaget syltetøy (oppskrift under)

Blåbærsyltetøy: 

  • 250 gram frosne blåbær
  • 50 gram sukrin

Bringebærsyltetøy:

  • 250 gram frosne bringebær
  • 50 gram sukrin

Ha bær og sukrin i en blender, og kjør på maks styrke til alt er godt blandet. La stå i noen minutter slik at det blir syltetøykonsistens.

Dere! Det er Pancake Day i England i dag, og det var helt tilfeldig at jeg la ut denne. GØY! Nå MÅ dere jo bare lage 😀

Håper det smaker ♥

108 kommentarer

  1. Hei!

    Dette med LFHC: er ikke det farlig? Med tanke på at du ser fin ut utenfra, men inni legger fettet seg rundt hjertet osv.. Mannen din og du spiser ikke noe karbohydrater men utrolig mye fett – igjen, er ikke det farlig?

    1. Fotballfrue

      Du får bedre helse av å spise LCHF, dvs mindre fett i blodet, og lavere risiko for hjerte- og karsykdommer.

      Vi spiser ikke utrolig mye fett, og vi spiser karbohydrater. Ca 55 – 70 prosen av energien fra fett, resten fra karbo og proteiner. Fett inneholder mer enne dobbelt så mye energi som proteiner og karbohydrater, derfor er ikke mengden så mye som det kanskje ser ut til.

      – C

  2. Daniella

    Hei Caroline! Jeg elsker LCHF og spiser kun det, men lurte på om jeg kunne erstatte jbkm med noe annet? og er det dette det kalles? hvor får man evt tak i dette produktet! fortsett å legge ut gode oppskrifter, jeg prøver så og si alle 🙂

    1. Fotballfrue

      Jeg kjøper på helsekosten, for eks. sunkost 🙂 Vet dessverre ikke om noe tilsvarende :/

      – C

      1. Daniella

        Takk 🙂 da prøver jeg å få tak i det på sunkosten 🙂
        Håper du snart gir oss en god vaffel oppskrift 🙂

      2. Fotballfrue

        Det ligger på bloggen allerede 😀

        – C

  3. Elsker bloggen din! Men bare lurer. Om du aldri spiser f.eks Freia sjokolade eller chips? I så fall er du god!

    1. Fotballfrue

      Freia mørk sjokolade spiser jeg ofte, men over 70 prosent. Chips har jeg aldri vært noe fan av, dessuten er det uheldig å kombinere slike karbohydrater med så mye fett som jeg spiser :/

      – C

  4. monica storsve

    heii, disse så nydelige ut! Men hvordan er det å bytte ut sæterrømmen med mager kesam ? siden jeg ikke spiser fettet 🙂

    1. Fotballfrue

      Det aner jeg ikke, har ikke prøvd 😉

      – C

      1. Jeg testet med mager kesam igår, ble helt supert!

  5. Nam, så godt ut! Studerer i England nå, ble mye pannekaker i går. Tungt å trene i dag, men for all del – kan ikke klage på pannekakedagen!

  6. Æsj, prøvde akkurat ut oppskriften.. Det smakte jo helt forferdelig! Ble jo eggerøre-konsistens, va gjorde jeg feil?

    1. Fotballfrue

      Da vet jeg dessverre ikke hva du har gjort feil, for mine ble så lagt fra eggerøre som du kan komme 🙂

      – C

      1. Ååå disse ble suuper gode!!
        Mine ble akkurat som dine, Caroline. Viktig å ikke lage de for tykke;)
        du er så flink på kjøkkenet! Gleder meg til flere LCHF oppskrifter!!:)

      2. Fotballfrue

        Jeg vet, de er kjempegode 🙂

        – C

  7. Takk for oppskrift! Disse skal definitivt prøves ut 🙂

  8. Dwightinha

    Oh wow, så lekkert. Går over på LCHF med det samme hvis deter slik jeg kan spise.
    Fikk forresten boken til Hexeberg i gave forleden. Veldig interessant. Teller på knappene om jeg skal hive meg i det.

  9. Ann-Kristin

    Hei Caroline!

    Takk for mange gode oppskrifter, og flotte og inspirerende bilder!

    Jeg prøvde å lage disse pannekakene. men røren tyknet absolutt ikke med 1 ts jbkm. Derfor tok jeg i en til, og deretter enda en, og lot røren stå i en halvtimes tid imellom hver, men den tyknet ikke likevel gitt. Jeg stekte to pannekaker og det gikk jo på et vis, men den var veldig tyntflytende. Nå står resten i kjøleskapet til i morgen. Har du (eller noen andre…) noen som helst slags idé om hva som gikk galt? (Jeg gjorde som du skrev med å riste jbkm’et ut i vann, og det var ingen klumper da jeg hadde det i røren.)

    Jeg lurer på boken din også, hvor mange oppskrifter kommer den til å inneholde? Gleder meg:-)

    Klem

    1. Fotballfrue

      Ristet du ut 1 ts. i dl. vann? Så merkelig :O Funket her 🙂

      Den inneholder mellom 60 og 70 🙂

      Klem 🙂

  10. De var bare fantastisk, til og med jentungen min på 11 år synest de var NAM!! TAKK!! Jeg trengte noe nytt og godt ♥
    Jeg tilsatt 2 ts med glutenmel i tillegg, og det ble supert!

    klem

    1. Fotballfrue

      Så gøy 😀

  11. Hei, lagd pannekake en gang tidliger, de ble knall goe!
    Nå hadde jeg ikke rømme, men brukte cottage cheese i steden for, ble full treffer det også, litt tykkere, men det gjør ikke no:)
    Takk for masse flott inspirasjon både i forhold til mote og mat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *