Lag konfekt på Valentine’s Day

God morgen alle fine lesere, og happy valentines day ♥

Har fått utrolig mange spørsmål om jeg ikke kan komme med tips til hva du kan gi kjæresten din på alle hjerters dag, og jeg synes det er så hyggelig at flere og flere har startet å sette pris på denne dagen. Det er en fantastisk tradisjon, men ikke nødevndigvis en tradisjon som innebærer at du skal bruke hundre- eller tusenvis av kroner på gaver. Jeg synes heller at dette er dagen hvor du skal vise følelsene dine litt mer offentlig. Kyss, hold hender og vis verden at dere elsker hverandre. Gi hverandre romantiske ord på vakre kort, og gjør noe ekstra hyggelig sammen.

I år blir dette litt vanskelig for oss, i og med at fotograf Benny skal bo her fra i dag til i morgen (høhø), men vi har hatt en så utrolig hyggelig weekend i København, at det ikke gjør så mye.

Mitt forslag til dere er derfor: Ikke fokuser for mye på gaver i dag (selv om det alltid er hyggelig med en liten ting i form av blomster, kort eller en sjokoladeplate), men gjør heller noe spesielt sammen. Gå på kino, fyr i peisen og nyt et deilig glass rødvin, gå en lang tur og lag kakao når dere kommer forfrosset inn igjen, lag en romantisk 3-retter for 2 eller litt hjertekonfekt.

Jeg hadde egentlig tenkt til å spare denne oppskriften til kokeboken, men jeg synes konfekt passer så bra å lage i dag, så jeg avslører den allerede nå:

Dere trenger: 

 • 100-150 gram mørk sjokolade (mørkere enn 70 prosent)
 • hakkede hasselnøtter eller lignende
 • 100 gram sukrinmelis
 • 50 gram smør
 • konditorfarge
 • silikonformer
 • 1 ts. vaniljesukker eller evnt. smakstilsetning ( jeg har brukt smakstilsetning med peppermynte og karamell, delte glasuresn i to)

Begge er kjøpt hos Panduro Hobby:

Silikonformene er også fra Panduro Hobby:

Slik gjør dere: 

Smelt 50 gram sjokolade i vannbad, og bland inn ønsket mengde hakkede hasselnøtter eller lignende . Hell blandingen over i konfektformer. Fordel jevnt mellom alle formene, ikke fyll mer enn halvparten av formene (helst litt mindre) Sett alle formene i fryseren i ca. 15 minutter.

I mellomtiden kan du lage smørkremen. Bland sammen sukrinmelis og smør (romtemperert). Bland inn vaniljepulver eller smakstilsetning, smak til. Bland passe mengde farge i røren, gjerne rød slik at den blir rosa (rød/rosa symboliserer jo kjærlighet)

Ta konfektformene ut av fryseren, og legg en klump med smørkrem på hver konfekt. Ikke for mye, husk at det på toppen her skal være sjokolade.

Smelt resten av sjokoladen (50-100 gram avhengig av hvor dype konfektformer du har) i vannbad, og hell over konfekten og smørkremen.

Settes kjølig til de har stivnet (ca. 15-30 min avh. av kjøl eller frys) Press konfekten ut av formene når de er ferdige, og server til din kjære på lekkert fat.

Kos dere i dag, håper det smaker ♥

146 kommentarer

 1. Wow, det så utrolig lekkert ut, du er så flink! (:

  – L

 2. Stine Maria

  Tusen takk for tips! Brukte appelisinsjokolade og det ble helt fantastisk!
  Desverre hadde jeg glemt at kjæresten min (som disse var en gave til) ikke liker appelsinsjokolade.. Men desto flere på meg 😀

 3. Hei, eg laget disse konfektene til mannen min igår rett før han kom heim frå jobb.
  Så både mannen og (spesielt) datteren vår på 4 år elsket de:D Eg fekk desverre ikkje
  smake pga mine egne regler, som går utpå å bare spise snop på lørdager, så gjett
  om eg skal mikse til noen sånne igjen på lørdag:D Tusen takk for at du delte oppskriften
  med oss, Caroline! Du er eit kjempeherlig vesen og din positive personlighet og sjarm er bare
  til å spise opp! Gleder meg til boken din kjem ut. Ha ein flott dag videre=)

 4. Ahh, jeg kikka i boka di, den må jeg nok nesten kjøpe ;D

  1. Fotballfrue

   Hehe, så bra 🙂

   – C

 5. […] resten av oppskriften her! oktober 9th, 2012 | Tags: Dessert, hjemmelaget, konfekt, lavkarbo, lchf, oppskrift | […]

 6. Åh så fine! Disse tenkte jeg å lage til jul å gi bort.. men jeg lurer på hvor lenge de kan holde seg i tette glass evt ? Må de stå kaldt pga smørkremen? Håper inderlig på svar:)

  Elsker bloggen din:)

 7. Thianna

  Hei! funker det å bruke sukrinsukker istedet for sukrinmelis? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei! Ikke bruk det :/

 8. Katrine

  Takk for god oppskrift! Nå står de og gjør seg gode og ferdige i fryseren (har selvfølgelig smakt allerede). Vet du hvordan de best oppbevares? Tørt? Kaldt?
  God Valentines!

  1. Fotballfrue

   I kjøleskap 🙂

   Klem!

 9. Hvor mange blir det (sånn ca)?

 10. Hei ♥ Hvor mye vanlig melis må jeg bruke om jeg skal ha dette i sreden for sukrinmelis?
  Hvor lenge holder konfekten seg, og hvor lenge om gangen kan den stå fremme uten å bli dårlig?
  Håper du kan svare meg med en gang du leser, hadde vært til stor hjelp!! Klem!

 11. Hei, Caroline!

  Jeg fikk veldig lyst til å lage slike å gi i julegave. Jeg har kjøpt en fin (og tett) krukke som jeg tenkte å legge dem i, og kan fikse at de står kaldt til pakken skal åpnes. Men jeg lurer på sånn ca hvor lenge konfekten holder seg?

 12. Hvor mange gram karbohydrater er det pr. hjerte?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *