Svar på spørsmålsrunde: Del II

Her kommer svar på den neste 20 + spørsmålene deres. Dette tar sin tid altså, jeg liker å gi dere skikkelige svar. Ble litt flere enn 20 spørsmål denne gangen, mange var så korte.

Kan du vise oss bilde av ditt favorittskopar? Mine favoritter akkurat nå er Evita Shoes og Lita Spike fra Jeffrey Campell. Jeg er fantastisk forelsket i begge to, og kunne faktisk hatt både Evita og Spike ved siden av meg om natten. Bortsett fra at Spike mest sannsynlig ikke hadde vært noen god sengekamerat. .

Evita Shoes finner du her, hos Bubbleroom.

Kan du si når boken din blir gitt ut? Boken skal være ute i butikkene ved slutten av mars.

Hvordan kom du på å lage boken du skal gi ut? Jeg ble kontakte av forlaget Lille Måne i slutten av mai 2011, hvor de lurte på om jeg kunne være interessert i å være med på et bokprosjekt. Jeg synes det hørtes kjempespennende ut, så vi satt opp et møte. Da det viste seg at prosjektet dreide seg om at jeg skulle gjøre en bok på egenhånd, fikk jeg nesten sjokk. Jeg ble både glad, spent og forvirret på en gang. Også var det selvsagt bare å sette i gang.

Kan du vise litt hvordan det ser ut rundt huset deres på utsiden? Jeg har ikke fått tatt noen særlige bilder av huset utenfor selv, men her er noen fra prospektet:

Hva kan gi deg en skikkelig dårlig dag? Ufine mennesker som ikke har respekt for andre. Sure mennesker som ikke smiler til verden rundt seg. Bortsett fra dette må det å forsove seg seile opp på en god tredjeplass. Finnes det noe verre? Hele dagen blir forsinket om jeg våkner 1-2 timer etter at jeg skal. Takk Gud for at dette ikke skjer så veldig ofte.

Hvorfor begynte du med LCHF? Vi valgte å legge om kosten sammen etter å ha lest noen bøker om emnet, vi ble rett og slett overbevist og ønsket å gi 100 prosent for å se hva dette faktisk gjorde med kroppen. Fordelene med et LCHF-kosthold er mange, og i ettertid har jeg merket at jeg har mer energi enn noen gang, jeg har aldri mensensmerter eller magesmerter, jeg får bedre utbytte av treningen, og fordi blodsukkeret mitt holder seg stabilt, er jeg heller aldri småslapp eller trøtt midt på dagen, som mange faktisk blir som følge av blodsukkersvingningen som skapes av karbohydrater. Pasta, ris, brød, poteter og lettprodukter er byttet ut med fete meieriprodukter, egg, bacon og smør. I tillegg er grønnsaker enda viktigere for oss enn tidligere, for å dekke behovet for vitaminer, antioksidanter og fiber. Blodverdiene våre er fantastiske, og fettprofilen i blodcellene våre er bedre enn tilfellet var før omleggingen av kosten. Kan man ønske mer?

Har du brukt alle skoene du har? Nei, det har jeg ikke. Ennå 😀

Hva slags type treningssko har du / anbefaler du? Dette er løpeskoene mine, 3 par fra Nike og 1 par fra Adidas. Hørte jeg godt brukt? Jeg er flink til å variere mellom alle disse. De er lette, gode, har fantastisk kvalitet og god demping. Demping er spesielt viktig for meg siden jeg løper såpass mye, og har hatt en kneskade over lang tid. De fra Adidas var jeg på Löplabbet og fikk anbefalt.

Jeg har Nike Lunargilde 1 (lyseblå), 2 (rosa) og 3 (sort og hvit) De sorte og hvite har jeg designet selv (dvs. farge og tekst) hos nike.com.

Disse to bytter jeg litt på når jeg trener styrke. Ofte har jeg med meg et par slik at jeg kan bytte etter løpeøkten, om jeg føler det er nødvendig.Tenk på at sålen bør være tynn ved styrketrening, dette er viktig på grunn av stabiliteten i beina ved for eks. styrketrening på beina. Det er en fordel å velge en lett sko. Disse er fra Adidas, og veier nesten ingenting.

Er du alvorlig eller pleier du å være veldig lettsindig og tøysete? Lettsindig og altfor tøysete, men i de rette sammenhengene. Spesielt samme med Lars-Kristian og venninnene mine.

Når fikk du ditt første kyss? Mitt første kysskyss fikk jeg da jeg var 14. Jeg var SÅ nervøs fordi han var to år (!!!) eldre enn meg. Haha 😀 Men det var veldig fint, da.

Hva er de mest positive og de mest negative sidene med å ha en blogg? Det mest positive er alle mulighetene jeg får som følge av bloggen, alt det morsomme og nye jeg får være med på, i tillegg til fantastiske lesere som kommer med så overveldende fine tilbakemeldinger hver dag. Jeg synes det er positivt at jeg har såpass mange lesere at jeg kan være med å bidra til noe, som for eksempel diverse innsamlinger når verden trenger det. Jeg får mails daglig hvor jenter og kvinner åpner seg for meg, og forteller meg at jeg på mange måter har hjulpet dem gjennom hverdagen eller gjennom en tøff periode. Det er en helt utrolig følelse, og jeg er så takknemlig for at jeg får være en del av livet deres. Når det gjelder det negative, må dette uten tvil være den oppfatningen enkelte kan få av meg når de stikker nesen innom her én eneste gang. At de kun ser meg for det overfladiske og dømmer meg før jeg rekker å fortelle hvem jeg egentlig er. At de ikke forstår at dette er en blogg, at dette IKKE er hele meg, men kun små deler av meg, og gjerne de overfladiske delene. Det er ingen hemmelighet at bloggen handler mye om materialistiske ting, men det betyr ikke at jeg kun ER dette. De som har fulgt med vet hva slags verdier jeg har, for jeg åpner meg også relativt ofte. Jeg er et menneske som alle andre, og skulle så gjerne ønske at alle hadde evne til å forstå det. Alle ryktene, sårende ord og kommentarer er negative sider. Men igjen, det er dette som gjør meg så sterk.

Hvordan løser dere det med lufting av hundene i hverdagen? Virker som om dere begge ofte er på farta. Hundene våre er så heldige som har hverandre, men vi har en regel som sier at de aldri skal være alene lenger enn seks timer, høyst åtte. Når det gjelder lufting får de en lang morgentur i halv åtte-tiden, deretter blir det enda en tur i 14-15-tiden (Lars-Kristian er som regel hjemme rundt der) og selfølgelig en litt lang kveldstur. Nå som vi har flyttet til et så landlig strøk blir det ofte små lufteturer gjennom hele dagen dersom en av oss er hjemme, for det er så enkelt å bare slippe vofsene på jordene og la de løpe fritt. Synet gjør meg så GLAD! Og jeg vet at de er fantastisk lykkelige over å endelig ha flyttet fra storbyen. De har en mye større frihet til å leve ut sin indre hund (hehe) på landet.

Hvordan holder dere som par romantikken og lidenskapen i behold? Sånn i forhold til hverdagensrutiner? Vi er så tullete, kiler hverandre og plager hverandre som to tenåringer. Vi er bestevenner, men også kjærester. Det er viktig å ha det gøy sammen. Det er viktig å le, å dele følelser, å være åpen, ærlig og å prate. Det er viktig å gi av seg selv. Gjør små ting for hverandre i hverdagen, kjøp med favorittsjokoladen hans hjem fra jobb, gi han en kopp kaffe før han rekker å hente den selv, smør kveldsmat til begge to og kryp opp i sofaen for å spise den sammen. Små, fine gleder i hverdagen er med på å bygge et forhold sterkt.

Hvordan fungerer det når dere får venner på besøk (som for noen helger siden)? Lager du kun LCHF-mat da også, eller serverer du for eksempel vanlig brød til frokost? Jeg lager LCHF-mat fordi dette er helt normal mat som alle kan spise. Den eneste forskjellen er at det gjerne mangler poteter, ris og raske karbohydrater, i tillegg har du gjerne en bedre saus og deiligere grønnsaker (ofte fordi de er smørdampet). Til frokost kan jeg finne på å bake lavkarbobrød, men jeg kjøper også vanlig brød, selvfølgelig.

Hvorfor valgte dere å flytte så langt ut på landet, er ikke du en byjente? Jo, jeg stortrives i storbyen (haha, bra setning). Mye sosialt liv og røre, herlig slarving på café og fantastiske shoppingmuligheter. Men når det er sagt, så ble vi siklende forelsket da vi var på visning i huset begge to, og vi hadde en magefølelse på at dette var riktig for oss. Vi måtte ha flyttet fra Oslo uansett, da Lars-Kristian skal spille for ODD Grenland i tre år fremover. Nå får vi smake litt på livet utenfor storbyen, og hittil synes jeg det er veldig greit. Dessuten er Oslo en ganske kort kjøretur unna.

Blir det like mye trening nå som når du bodde i Oslo? JA! Og nå har jeg jo også skaffet meg personlig trener én gang i uken. Kjempegøy! Trening gjør mye for meg.

Synes venninnene dine det er ok med bilde av dem på bloggen? Haha, svaret er vel NEI i de fleste situasjoner, og det synes jeg er litt trist. Det er faktisk litt sånn at alle gjemmer seg eller begynner å klage på sminke og hårsveis hver gang jeg drar frem kameraet. Men jeg skjønner det godt, og tvinger ingen. Når det er sagt er det veldig hyggelig de gangene de sier ja (hører dere??) 😀

Hvor lenge skal søsteren din være borte? Altfor lenge. Jeg savner henne hver dag. Hun kommer hjem i juni / juli.

Kan vi se bilder av deg fra du var liten? Ja! Disse har jeg vist før, men dere kan jo få se en gang til.

Her er jeg og storesøster som bittesmå drittunger. Å, som vi koste oss! Ja, selvsagt er vi helsøsken. Alle søsken er ikke like. Vi har samme fantastiske mor og far, som har vært sammen siden tenårene 😀 Lenge leve romantikken!

Hva jobber du som? Jeg er utdannet journalist, og er ansatt og medeier i firmaet Treasures som består av fotballfrue.no og nettbutikken treasures.no. Her er jeg ansvarlig for markedsføring, varekjøp, varelager og pakking. Det er en del forberedelser nå før vi åpner igjen som har blitt utsatt fordi jeg skriver bok, derfor får vi ikke åpnet før et stykke ut i februar. Jeg har fått min egen spalte i bladet MASSIV (kjempegøy) og når boken er ferdig, starter jeg også å skrive for side2Catwalk i tillegg til at helsematen.no skal få bein å gå på. Så er det bloggen da 😀 3 ganger om dagen oppdaterer jeg, og jeg skriver gjerne en ukeplan for hva jeg ønsker å publisere uke for uke. Jeg er spontan også altså, men jeg liker å ha en oversikt. Dette medfører research og planlegging. Jeg  bruker også en god del tid på å kommunisere med samarbeidspartnerne mine, som er ganske mange. Gøy, ofte stressende og alltid krevende hverdager. I like!

Les svarene på del I av spørsmålsrunden her. 

132 kommentarer

 1. Måtte du betale mye for Nike skoene du bestilte fra Nikeid? 🙂 Håper du kan svare!

  1. Fotballfrue

   Det var vel 1300,-? 🙂

   – C

   1. Ja okei, husker du hvor mye det var for frakt, hvor lang tid det tok og om de er små i størrelsene? 🙂 Har veldig lyst til å bestille et par… Men, vet ikke om jeg tørr..

   2. Ja okei, husker du hvor mye det var for frakt, hvor lang tid det tok og om de er små i størrelsene? 🙂 Har veldig lyst til å bestille et par… Men, vet ikke om jeg tørr..

 2. Så søt du var som liten! Det er du fortsatt selvfølgelig 🙂 Nydelig hus og elsker bildene av maten din! Nam!

 3. Du svarer veldig bra, det var bra du tok med spørsmål om bok og jobb, folk spør jo om det 24/7:P

 4. Da har jeg offisielt bestemt meg for å legge om til LCHF-kosthold!

  Jeg hadde aldri rørt tanken om trene, før for ett år siden – da jeg begynte å lese bloggen din. Nå trener jeg 3-4 ganger i uka. DU har bidratt til å gi meg en sunnere livsstil Caroline. TAKK for at du finnes Caroline – du er en stor inpirasjon i manges liv, det skal jeg love deg, spesielt i mitt! 😀 Stå på!!

  Stor klem.

 5. Gratulerer med overstått Caroline,håper dagen var fin uansett om ikke mannen var der!
  Herlige svar her forresten, du er en stor inspirasjon for meg. Stå på videre! 🙂

 6. Ah, det er dette som er grunnen til at jeg digger deg og bloggen din… Alt er liksom så gjennomført! Stå på 😀

 7. Du skriver at lavkarbo-kost er noe alle kan spise (i forbindelse med hva gjestene dine spiser), men selv om det ikke er skadelig for dere, så er det jo ikkje bra for en med et «vanlig» kosthold å spise masse fett i to-tre dager når de uansett returnerer til fettfattig karbo-høy kost når de kommer hjem. Det må du vel være enig i? Det er jo komboen fett + karbo som er uheldig. Ikke fett eller karbo hver for seg.

  1. Fotballfrue

   Hva du gjør i to-tre dager spiller liten rolle. Går du derimot over lang tid med et høyt fett- og karboinntak, bør du passe på det totale kalorinntaket ditt.

   Fett er noe kroppen trenger, uansett hvor mye karbohydrater man har i kostholdet sitt. Men som du sier, har man over tid et høyt karboinntak, bør du være forsiktig med fettinntaket 🙂

   – C

 8. Veldig gode svar! 😀 Beundrer virkelig alt du har klart opp igjennom..bok, blogg, starte egen nettbutikk, være gjestedesigner for nelly.com … ja, listen er lang!

  Ha en kjempefin dag videre, vakre Caroline! 😉

 9. Ragnhild

  Gleder meg så utrolig mye til boka di kommer ut:) Skal kjøpe den med en gang!!

 10. Flink du e.

 11. Du er så utrolig flink til å svare! Elsker bloggen din og deg ( kanskje ulitt å overdrive ) Du er så nydelig, kjempeflott forbilde 🙂 Virker som du har det perfekte liv med ektemann og drømme garderoben altså, unner deg alt:-) Ha en flott uke!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, Lise! Så hyggelig å høre!

   Klem 🙂

 12. Så flotte svar 🙂
  Jeg har to jenter med min mann og de er veldig ulike og jeg er SÅ lei av at folk kommenterer det , spesielt når jentene høre på. Voksne folk kan være så ubetenksomme. ikke anta at barn ikke er helsøsken bare fordi de ikke ligner!

 13. Så nydelig hus dere har:) Virkelig drømmehuset!

 14. Haha, du er så forferdelig søt på det bildet der du sitter i sofaen med søstra di 😀

  – L

 15. Elisabeth

  Utrolig gode og fyldige svar:D

 16. Hei Caroline! Veldig flotte svar, får et utrolig bra inntrykk av deg gjennom bloggen. Jeg er innom hver dag, og har lest helt siden november 2009, for å være presis. Alle som oppnår like mye som deg i en alder av 25 bør være utrolige stolte over seg selv!

  Også lurer jeg på en ting, får hundene løpe ute i hagen dersom de får lyst på en luftetur? Eller er de inne hele tiden utenom de «faste lufteturene»? De har jo store muligheter bare i hagen deres, heldige hunder! Stor klem til deg!

 17. Hei og hopp!

  Må bare si at du har en fantastisk blogg! Eneste bloggen jeg konsekvent følger hver dag 🙂 Leste ikke gjennom alle kommentarene over, (siden du får så utrolig mange :p) så kan hende noen har kommentert det allerede, men så at Lars-Kristian kommenterer han også – det syntes jeg var hyggelig^^, Bra mann du har som er engasjert i det du driver med^^, Så at du i et av svarene dine på spørsmålsrunden sier at noe av det negative med å ha blogg er at folk kan få et skjevt (overfladisk) inntrykk av deg, og det må jeg bare si at det skjønner jeg ikke er mulig. Selv gir denne bloggen meg et kjempe positivt bilde av deg, med så mange ulike sider 🙂 Men det er jo ikke så lett å forstå hva folk tolker ut i fra alltid… Uansett, stå på videre! Jeg setter i alle fall utrolig pris på alle innlegg du kommer med 🙂

  Klemklem

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fine ord! Jeg er veldig glad for at jeg har en mann som er såpass engasjert i det jeg gjør, jeg hadde aldri klart meg uten!

   Klem 🙂

 18. bra svart! men du har ikke krevende hverdager, virker som hverdagene dine bare er sus og dus. Min mor og far har også vært sammen siden tenårene 😀

  1. Fotballfrue

   Jeg har ikke krevende hverdager? Jeg har VELDIG krevende hverdager. Hva mener du?

   – C

 19. Camilla Lund

  Du er så fantastisk flink!!! 🙂

 20. Nordland

  «… og fettprofilen i blodcellene våre er bedre enn tilfellet var før omleggingen av kosten.» Det er ingenting som heter fettprofil i blodcellene…! Fettet i blodet finnes i chylomikroner som LDL, HDL, VLDL osv, og er IKKE festet til selve blodcellene (som består av røde blodceller som bærer oksygen/CO2 og immunceller som bla produserer antistoffer)..

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Fettprofilen i blodet skal det være 🙂

   Er du uenig i det, får du ta det opp med St. Olavs Hospital i Trondheim 😉

   1. Nordland

    Nei, jeg er ikke uenig i det, fordi det jo er den riktige måten å si det på? Heh, for en rar kommentar fra deg..

    Det virker kanskje som jeg rettet på en filleting – But it´s not; I alle fall ikke når man ellers fremstiller seg som en person med stor medisinsk kunnskap om kosthold…….

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Du virket bare som typen som liker å kverulere 🙂

    Det var jo ikke veldig vanskelig å forstå hva som var poenget……..

    Mener du at hvis jeg siterer en lege, og er åpen om det, så fremstiller jeg meg selv som en med medisinsk kunnskap om kosthold? Da legger du i så fall godviljen til, Nordland.

   3. Nordland

    Haha. Ja, på selv kjenner man andre, Lars-Kristian:)

    Nei, jeg mener egentlig ikke så mye om dine sitat; Det er ikke dine sitater om kosthold som har hundretusensvis av lesere. Jeg mener at når Caroline uttaler seg som en ekspert på kosthold, så burde hun også vise at hun vet nok til å skrive korrekt. Og jeg betviler ikke på hun vet veldig mye, men da har man ikke råd til å bomme på så enkle ting.

    Generelt:
    Jeg pleier å lese noen av kommentarene dine her i feltet noen ganger, og det virker som at du er opptatt av nyere forskning og evidensbasert kunnskap, så du må du jo være kjempeglad for at flere lesere velger å sette igang diskusjoner her som kan gi en god utveksling av fagstoff! Jeg vet det er mange her som studerer naturvitenskap i en eller annen form (og da blant annet ulike næringskilders metabolisme på mikronivå, så vel som et klinisk nivå), og selv om du vet mye og har lest mye om for eksempel kosthold, så mener jeg at man bør være litt forsiktig med å argumentere så sterkt for mekanismer som man kanskje ikke kjenner alle sidene av (fordi man ikke har studert det selv). Jeg sier ikke at du ikke har en kompetanse du også, jeg sier bare at når man ikke har en utdannelse på et område, så skal man også være forsiktig med hva man hardnakket påstår (selv når man siterer en lege). Man skal være ganske godt skolert hvis man selv skal forstå innholdet i gode medisinske artikler (publisert i tidskrifter med high impact) og ikke bare lese hva noen leger eller ernæringsfysiologer har lest, eller funnet fram til ved egen forskning på et tema. Dessverre er det ofte ikke så lett at man kan sette to streker under svaret på alt «forskning har vist» – all forskning har sitt kvalitetsnivå. Jeg anbefaler deg å lese om temaene du er interessert i i sekundærdatabaser (databaser som sammenfatter masse ulik forskning på et felt til en større artikkel) – Da er det mye lettere å se hvilke vitenskapelige resultater man virkelig kan konkludere med!

    Jeg synes det er veldig fint at du er så flink til å støtte opp om din ektefelle, men det er jo dumt hvis selvforsvaret ditt blir så sterkt at man ikke kan ha en gjensidig respekt for hverandres kunnskap. Eller hur?

   4. Lars-Kristian Eriksen

    Et viktig poeng er vel at Caroline, som meg, alltid siterer kilder med faglig tyngde 🙂

    Du har helt rett i at jeg liker diskusjonene. Ikke fordi jeg er så glad i å diskutere, men fordi jeg mener kosthold er et vesentlig problem i den vestlige verden (i den 3. verden også selvfølgelig, men det er en helt annen sak).

    Jeg holder meg kun på et overfladisk nivå, og har aldri hevdet noe som går på næringskilders metabolisme på mikronivå. Når vi først er inne på det faglige, så er det så mange påstander ute å går, at hver enkelt må rett og slett finne sin «reiligion», hvis du skjønner hva jeg mener. Uansett hva noen påstår, så er det alltid noen som er uenig.

    Uansett trenger man ikke være særlig lærd for å skjønne at det vestlige kostholdet er på vei i feil retning, og at noen grep må gjøres :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *