Ukens leserspørsmål

Kan du fortelle om klokken du bruker når du trener? 

Veldig mange har den siste tiden spurt om treningsklokken min. Jeg vant en Nike+ GPS-klokke i en løpekonkurranse i sommer, og mottok klokken kort tid etterpå. Jeg ble totalt forelsket med én gang, og har ikke kastet et eneste blikk på Nike Sportsbandet mitt siden (som jeg så flittig brukte før).

Denne klokken fungerer på samme måte som Nike Sportsband på flere områder, men klokken har så mye mer. Min streiket i kofferten på vei hjem fra Maldivene, men nå er den endelig i orden igjen, og herregud, som jeg har savnet den! Løpingen har liksom ikke vært det samme uten. Jeg har bare løpt og ofte ønsket å bli ferdig med det, fordi jeg vet at tallene på mølla stemmer ganske dårlig med virkeligheten. I dag var første gang siden tidlig i desember at klokken har vært på armen min, og jeg klinket til med 12 kilometer på 1 time og 3 minutter. Det er lenge siden sist jeg løp så langt, uten klokken har jeg lett gitt meg på 8 eller 10 kilometer. Så trenger du motivasjon: Skaff deg en treningskompis aka en treningsklokke.

Det geniale med denne er at den kan brukes både ute og inne. Ute trenger du bare å aktivere GPS-knappen (da løper du med målinger fra TomTom), og du trenger ikke bruke chipen i skoen. Chipen følger med i pakken når du kjøper klokken. Skal du løpe inne, aktiverer du bare chip-knappen, og starter å løpe. Det kan lønne seg å kalibrere løpingen slik at den blir riktig i forhold til deg og din vekt. Det gjør du når du har løpt din første økt med klokken (helst så kort som mulig, for eks. 100 meter) og deretter plugger du den inn i dataen. Det er veldig lett å forstå uten nøye forlaring fra meg. Klokken har egen USB-inngang i reimen.

♥ Nike+ GPS Watch lister de 50 siste øktene for deg, veier 63 gram, og er vanntett. Den kartlegger tid, distanse, fart og forbrente kalorier. Dersom du har pulsbelte kartlegger den hjerterytme også. Det følger ikke med, men det kan du kjøpe ved siden av. Både pulsbeltene fra Polar Wearlink+ og fra Transmitter Nike+ fungerer.

♥ Klokken har touchscreen for å gi skjermen lys.

♥ Batteriene lader seg når du plugger den inn i dataen, da åpner også Nike sine hjemmesider seg automatisk, hvor du logger inn og kan se oversikten over alle løpeøktene dine.

♥ Klokken lagrer personlige rekorder for deg, som for eksempel beste 5 kilometer og beste 10 kilometer. Gir deg alltid en boost etter endt løpeøkt. I dag fikk jeg: Great first run. Haha!

Jeg satt ny rekord på mila i sommer 😀 

Søkte litt rundt på nett, og ser at prisen spenner seg fra 1500,- til 1900,- avhengig av hvor du kjøper den. Den kan kjøpes hos de fleste sportsbutikker i Norge, men også flere steder på nett. Det er bare å google navnet på klokken for å få opp forhandlere: Nike+ GPS Watch. 

Dette var alt jeg kom på. I love, love, love my watch!

114 kommentarer

 1. […] gjøre i hele mitt liv. Så en mil for henne er nok ingenting, men hva med 1 mil på 45 minutter? (Fotballfrue løper 10 km på 47.58…) Har regnet ut gjennomsnittfarten, og tror det er […]

 2. En helt genial klokke! Kan jeg spør hvilken nettside du kjøpte den fra? Har så lyst på den klokka altså 🙂

 3. Kan man bruke denne klokken uten å ha nike sko, med tanke på chip ? jeg kunne tenke meg denne klokken, men kan ikke bruke nikesko pga belastning osv 🙁

 4. følger det med pulsbelte når man kjøper klokken?

 5. Jeg skjønner ikke noe av de punktene du ser langs med grafen (bilde 2). På min følger ikke linjene og punktene hverandre i det hele tatt, slik som de gjør på din.. Trodde punktene skulle markere hver kilometer på grafen som viser farten/speed? Prøvde å gå inn på settings og endre, men skjønner fortsatt ikke noe.. 🙁 Kanskje du kan forklare?

 6. Karoline

  Først må jeg bare si at jeg er stor fan av bloggen din, det er den eneste jeg må innom hver dag! Elsker at du skriver om alt fra trening til mote og deler dine tips og erfaringer:)
  Prøver selv og trene mest mulig i uken, men når jeg drar hjemmefra rundt 06.30 ogkommer hjem 15.00/16.00, i tillegg til lekser blir det noen ganger en liten utfordring. Lurte på om du har noen tips til å skvise inn en økt så tidlig som mulig, er ikke stor fan av å trene sent på kvelden. Som deg er jeg mest glad i å løpe, men trener også styrke og med rockering! På forhånd takk:)

 7. Hvor har dere kjøpt klokken?

 8. Hvordan funker denne klokken med tanke på intervaler?

  1. Fotballfrue

   Du bare stopper den 🙂

   – C

 9. Hei!

  Har du erfaring med noen billigere slike klokker eller belter som du snakker om? Kunne tenkt meg en som ikke var så dyr i og med at det blir min første… Gidder ikke kjøpe noe skrap heller! TakK!

  Ida

 10. […] Denne har jeg siklet på lenge, og må innrømme at jeg falt enda mer for den etter å ha lest dette innlegget. Elsker at den har store tall og at man lett kan plugge den til dataen, denne er på ønskelisten […]

 11. Karoline

  Hei 🙂
  Lurte på om du må ha en spesiell type sko for å bruke nike + sportband?

 12. Malin Sofie

  Hei! Jeg trenger hjelp med klokka mi! Håper du har tid til å svare meg! Jeg får ikke til å stille inn så jeg får opp km og ikke miles på klokka. Og hvordan stiller jeg inn alder, vekt og sånne ting? Håper virkelig du kan svare meg, er så kjedelig å ikke få brukt den ordentlig!

 13. Hei:)

  Står at du ikke bruker pulsbeltet, men håper du kanskje kan svare likevel; Hvis man bruker pulsbeltet, kan man vise hjerteslag per minutt eller prosent av makspuls i displayet?

  Er på utkikk etter en klokke som viser tid, distanse og puls (helst også i % av makspuls), og lurer på om denne hadde vært noe for meg! 🙂

  1. Fotballfrue

   Kamilla bruker pulsbelte til sin klokke 🙂 Sjekk her: http://kamillak.com/2012/03/trening-uke-10/

   Klem!

 14. Hei! Har kjøpt meg denne klokka nå, og prøvde i dag å laste opp min første treningstur. Kommer opp på Nike + Connect at all ny aktivitet er lastet opp, men finner ikke økta inne på profilsiden inne på nikeplus.com. Har du peiling på hva dette kan komme av? 🙂

 15. Benedicte

  Hei! Jeg har fått Nike +GPS klokke til jul, men får den ikke på. Det står at jeg skal holde inne «Velg» knappen, den grønne knappen i 3 sekunder, men fremdeles går den ikke på. Jeg har også prøvd å lade den, men det skjer ingenting. Vet du hvordan jeg kan få den på eller om dette betyr at den er ødelagt fra før? Håper på svar, for jeg vil begynne å trene med den så fort som mulig. God jul!:)

 16. Caroline/fotballfrue, jeg lurte på noe med denne klokken! Har denne sånne sone-instillinger også? Slik at hvis du kobler den opp mot et pulsbelte, vil den da vise om du ligger i type grønn/gul/rød sone?

  Hilsen Maja 😀

 17. Hanne N

  Heisann, og godt nytt år!

  Jeg var så heldig å få en slik klokke til jul, og den sto faktisk på ønskelisten takket være dette blogginnlegget 🙂 Ble veldig interessert i denne klokken og synes den virker helt topp. Nå har jeg bare et spørsmål; Hvordan har du fått satt opp displayet slik? Ser at man kan velge hva man vil vise når man kobler den til macen, men det er fortsatt kun to opplysninger man får på klokkeskjermen. Ikke fire, slik som du har her..?

  Sier på forhånd tusen hjertelig takk for svar!
  Ha en fin kveld 🙂

 18. Hei Caroline! Jeg har kjøpt meg nike+ klokka, men på trening i dag kom det bare opp sånn 0,12 km og 14 kalorier ellernoe, og jeg løp 6 km og forbrant en del mer… hehe! Vet du hva som er galt? Hadde chipen i skoen, gikk litt med den først, men hang seg opp…. Vet du hva jeg har gjort feil? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, det var merkelig 🙁 Kanskje den ikke registrerte ordentlig? Høres jo ikke sånn ut :/

   – C

 19. Kan en for eksempel slå av GPS funksjonen og bare slå på fotsensoren/chipen i skoen til innendørsaktiviteter, eller er chipen avhengig av at GPS er på????? Jeg har kjøpt klokken, men er nokså ny bruker…

  1. Fotballfrue

   Den kan fint brukes inne 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *