Ukens leserspørsmål

Hvilke LCHF-bøker er dine favoritter?

Vi har en del fagbøker, men det vi har aller mest av, er kokebøker.

I disse henter jeg utrolig mye inspirasjon i hverdagen, både når det gjelder middag, kaker, desserter eller bare fine bilder. Cecilie fra bloggen fristendelavkarbo ga nylig ut en bok hos samme forlag som min kommer ut på, Lille Måne. Hennes bok er så vakker! Her finner du mange, deilige oppskrifter på snop uten sukker. Så er det selvfølgelig bøkene til Dr. Hexeberg og Dr. Dahlqvist, som er uunnværlige.

Elsker også disse bøkene:

De er så fine, i tillegg til å inneholde mange enkle småretter. Disse er ikke LCHF.

Det er også mange som lurer på hvor jeg henter inspirasjon til min egen bok fra. Vel, hovedsaklig inneholder den oppskrifter etter eget hode (som bollene mine, knekkebrød, pepperkaker, brød, rundstykker osv.), noen oppskrifter er grunnleggende lavkarbo (som for eks. blomkålmos), noen oppskrifter er «vanlige» oppskrifter hentet fra kokebøkene til mamma og mimmi som jeg har gjort lavkarbovennlige, mens andre oppskrifter kan være hentet fra diverse lavkarboforum eller kokebøker, som jeg har gjort min egen vri på, slik at jeg med rette kan kalle den «min».

Nå skal jeg vaske hele huset, i morgen er det jo fredag! Deilig torsdag til alle fine ♥

67 kommentarer

 1. Hei Caroline! Takk for mange flotte tips 🙂 Hva ville du anbefale av Nike+ Sportswatch (som du har) eller et pulsbelte med tilhørende klokke. Jeg elsker å løpe og vil gjerne ha noe som digitaliserer løpingen, men ønsker også oversikt over kcal forbruket under økta.. Noen tips her?

  1. Fotballfrue

   Du kan kjøpe pulsbelte til Nike-klokken 😀 Den er så bra, jeg ville gått for den 😀

   – C

   1. Takk :))

 2. har lenge gått rundt å tenkt på hvem du ligner på.. bree van de kamp fra frustrerte fruer! og der er IKKE noe negativt. påstår ikke at du kommer til å ende opp som en alkoholiker eller nervevrak, men hun er så hyggelig konstant, og har DEN husmorånden i seg. og så er hun så snill!

  1. Litt enig der faktisk 🙂

   1. Camilla

    Flere som har nevnt den faktisk;)

  2. Helt enig:) absolutt ikke negativt nei!! go Caroline!

  3. Bree van de Kamp er jo klin gæren, manisk perfeksjonist og overlesset av tvangstanker, så jeg vil nå ikke si at det er noe kompliment…

 3. Gleder meg til di bok kommer i butikkhyllene 😀

  Når kommer siste oppsummerings innlegg ? 😀
  Er så gøy å lese de..

  Ha en flott kveld 🙂

  1. Fotballfrue

   Så fort jeg får tid 🙂 Bruker så laang tid på de. Kanskje i morgen eller i kveld 😀

   – C

   1. Helene

    Helt topp 🙂
    Du er flinkest !!

 4. Mange fine bøker,der ja!
  Lenge siden du har hatt «Ukens leser spm», men du svarer jo på en del spm i kommentarer uansett;)

  1. Fotballfrue

   Ja, det er nettopp derfor :p

   – C

 5. love cookbooks!!! you have a pretty good collection!

  https://profdrskinnybitch.blogspot.com/

 6. Takk for tips 🙂

 7. Gleder meg til å se hvordan din kokebok blir seende ut.

  <3 astudentway.com

 8. Det er så godt når man endelig står der med et nyvasket hus ! Men nå kan det sies at jeg er litt spesiell, som liker å rydde i kjøleskapet, tørke støv og tømme posene etter handleturer osv 🙂

 9. når kommer kokeboka di ut? 🙂 den må jeg ha!

  1. Den kommer ut i mars engang 🙂

   1. Kristin

    Hvis man gidder å lese litt, ev bruke søkefeltet, og sikkert også google, så får man svar på sånne ting.

    Når denne boka kommer ut har Caroline sikkert svart på 8000 ganger, minst.

 10. Det er vildt at LCHF er så udbredt i Sverige og norge, jeg synes ikke der er så meget af det her i Danmark.
  Jeg glæder mig til dig bog kommer.
  Er det muligt at få et eksemplar af din bog sendt en til København? *krydser-fingre*

  <3
  Pia Sabine

  1. Fotballfrue

   Det kommer nok til Danmark også, skal du se 😉 Å, det hadde vært gøy å sende dit! Det gjør de helt sikkert 😀

   Klem til fine Pia S <3

 11. Michelle

  Vasket hele huset i dag jeg også! ingenting er som å starte helgen med et strøkent hus 😀

  1. Fotballfrue

   Ah, lykke!

   – C

 12. Jeg gleder meg til boken kommer 🙂 Ha en fin dag!

 13. Amalie B

  Hei Caroline!
  Jeg har akkurat begynt å endre til LCHF- livsstilen, ikke fordi jeg vil ned flere kilo (kanskje de «siste fire» men..) men fordi det er så mye mer variasjoner og smaker enn hva en «telle-kalori-til-du-ikke-kan-tenke-mer»-dietter, aka lavfett.
  I denne sammenhengen må jeg si du har vært en fantastisk inspirasjon! Tusen takk for flott lesning. Ikke minst skriver du pedagogisk bra og alle oppskriftene jeg har prøvd har blitt bra:) og jeg er IKKE noe bakegeni av ditt kaliber:))
  Anyway, lurer litt på det med å erstatte sukker med sukrin. Det funker jo kjempe. Men, du spiser bare slike LCHF-godiser i helgen? Eller er det såpass at man kan unne seg en liten bolle dersom det skulle passe seg?
  Et spm til; har du en dag i uken hvor du har totalt fri fra trening?

  1. Fotballfrue

   Hei Amalie! Så spennende at du har startet å endre livsstil! Er det ikke deilig å ikke tenke kcal? 😀 En befrielse, spør du meg 😉

   Jeg spiser ikke kun godis i helgene, men ofte i ukedagene også. Alt ettersom, jeg er over hodet ikke nazi (som veldig mange tror), men unner meg noe når jeg har lyst på. Jeg trener så mye uansett, så det skulle bare mangle 🙂

   Jeg har 1-2 fridager i uken, denne uken blir det lørdag 😀

   Klem 🙂

   1. Amalie B

    Tusen takk for svar!
    Herlig å ikke telle kalorier:)) Befrielse!
    Gleder meg til å kjøpe boken din i mars. Lykke til med deadline og hele pakka 🙂
    Ha en flott kveld og ei herlig helg.
    Klem

 14. Heii!
  Gleder meg kjempe mye til kokeboken din kommer ut!! 🙂
  når får man kjøpt denne?

  1. Fotballfrue

   I slutten av mars 🙂

   – C

 15. Marthe Marie

  Norges beste blogger spør du meg!! 🙂 Du gir meg så mye inspirasjon i hverdagen til å trene og virkelig stå på for å få et sunnere liv. Jeg skulle ønske jeg hadde det samme pågangsmotet som deg og at jeg selv kunne bare spise lavkarbomat, men siden jeg bor på hybel og har veldig dårlig råd må jeg nok ta til takke med det billige:) Gleder meg til boken din kommer ut!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, så fantastisk å høre <3

 16. Hei flinke Caroline!:) Setter veldig pris på dine tips og råd, og jeg lurer på om du bruker multivitamintilskudd, og i så fall hvilken? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det gjør jeg! Bruker et fra Sunkost, som er deres eget merke, for kvinner 🙂

   – C

 17. Hei!:) vet du hvorfor man ikke kan bruke SmileLab
  når man ammer? Utrolig dumt.. Har såå lyst å bruke det, men siden jeg ammer vet jeg ikke om jeg tør… 🙂

 18. Vet du hva? Du er kjempeflink! <3

 19. Sikkert trykket meg innom bloggen din over 20 ganger i dag, og dermed føler jeg at du aaaldri oppdaterer :p men det er jo klart at du gjør! Håper resten av oppsummeringen kommer snart, gleder meg til se andre ting du har gjort i 2011 som jeg selv har glemt 🙂 Haha. Rart hvordan folk blir så interessert i livet ditt? Ville i hvert fall jeg syns! 😉

  1. Fotballfrue

   Ja, det er helt sprøtt :p Men veldig hyggelig, da 😀 Kom innlegg nr. 3 i dag 😀

   – C

 20. Ragnhild

  Hei! Bruker du smile lab på over & underkjeve samtidig? Jeg er litt skeptisk til å svelge med all det i munnen, produserer jo spytt som bare f når de er på, men blir litt rar iganen etter å ha svelget mens jeg har det på. Er dette skadelig? Sto inne noe om det…

  1. Fotballfrue

   Jeg svelger aldri noe :/ Ja, bruker over og under 🙂

   – C

 21. Vad roligt med så många kokböcker! Kokböcker med många fina bilder ger så mycket härlig inspiration till att, som du säger, göra sina egna rätter med sin egna lilla twist på 😀

  Kram kram

 22. Flinke Caroline! 🙂 Vasker, baker og står på! Skikkelig koneemne, du! Tenker LK er fornøyd! 😉

  En ting bare… Gjør det noe om man lager lavkarbomat (dine oppskrifter) selvom man ikke går på LCHF? Det ser jo så godt ut, og gjør jo ingen ting om det er lite karbohydrater i 😉

  Stå på, gleder meg til å se kokeboken din! <3

  PS: Nå bor vi nesten på samme sted! (Jeg bor i Skien og trener også på Elixia…)

 23. Hadde en syk drøm! At du hadde tatt silikon:O hjeeelp… jeg måtte bare inn å sjekke med eeen gang, hahaa:p heldigvis var det bare en drøm.

  1. Fotballfrue

   Haha, det var nok en drøm, ja 😉

   – C

 24. Lykke til med boken din! 🙂

 25. Hei! Jeg lurer på en ting(helt teit) Skal kjøpe lik sofa som deg(bris) men lurer på om den kommer hel eller om man må sette den sammen?Er litt usikker om jeg får den i bilen liksom.skal ha 2setere…

  1. Fotballfrue

   Den kom i sin helhet 😀

   – C

 26. Hei Caroline 🙂

  Jeg sliter med mye leddsmerter, og tror jeg begynner å utvikle leddgikt/slitasjegikt. Jeg leste en gang for en stund siden at det var noen som hadde helt blitt kvitt leddsmertene etter å ha begynt med lavkarbo. Men man kan ikke tro på alt media skriver. Tror du kostholdet kan ha noe å bety for det? Har vurdert lenge å legge om til lavkarbo, og gleder meg hvertfall veldig til kokeboken din 😀

  1. Fotballfrue

   Jeg har lest om flere som har fått hjelp med både leddgikt, eksem, diverse leddsmerter og andre type eksemer, samt kvinnelige menssmerter og diverse magesmerter når de har lagt om. Det er verdt et forsøk 🙂

   Klem 🙂

 27. vet du om man kan gå på lavkarbo når man amme ?

  1. Fotballfrue

   Det er et helt normalt kosthold, så det tror jeg absolutt 🙂 Dersom du har dette kostholdet fra før av, vel og merke. Vet ikke om det er så lurt å legge om mens du ammer :/

   – C

   1. Så søt du er som viser fram boka mi, Caroline! Takk!

    Annette: Min egen erfaring og kommentarer jeg har fått fra lesere, er at du ikke må gå for lavt på karbohydratene nåt du fullammer. Hvis du ønsker å legge om kostholdet, kan det være lurt å først og fremst kutte ned på sukker og melprodukter og spise naturlig fett. For eksempel kan du spise litt brød til salaten, i stedet for å kutte helt. Spis litt frukt.

    Kroppen skal nemlig produsere melk, samt ha nok næring i melken til å mette et lite menneske som skal få nok energi til å vokse i rasende tempo. Hvis du teller karbohydrater, kan du starte med 100-150 (et normalt kosthold er 260 gram), og så justere opp eller ned hvis du trenger. Det merker du ved at barnet blir oftere sultent, utover det som er vanlig ved et økedøgn. Lykke til!

 28. Hei Caroline 🙂 Vet du om det går å bestille klær fra svenske nelly? De har en kjole jeg virkelig skulle hatt, som de ikke har på den norske siden! :/ Håper du svarer!

  1. Fotballfrue

   Det var rart, de skal jo ha samme lager :/ Prøv, da vel 😀 Elelr hør med kundeservice 🙂

   – C

 29. Dear Caroline,

  do you just use SUKRIN instead of sugar or do you also use other non-sugar sweeteners?

  Thanks, your blog is amazing and i also check it like 10 times a day. Love it!

  1. Fotballfrue

   Hi 😀 That is so nice of you, thank you <3 I use sukrin instead of sugar, and sometimes I also use sweetener with a different taste, like when I make cupcakes, I can use Stevia English Toffee and sukrin, just to get another taste 😀

   Hug!

 30. ÅH! Caroline! Du gjer ein kjempejobb med kokeboka virker det som! Går ikkje på LFCH kosthald, men tboka di virka så spennede at e får lyst til å kjøpe den å prøve ut nokken av oppskriftene sjølv. Særlig bolleoppskrifta trur e at e må prøve, for dei bollane ser bare syyykt gode ut! 😀

 31. Spiser ikke lavkarbo engang, men gleder meg til boken din! <3
  Er vel en ting eller to jeg kan ordne meg en søndags kveld tenker jeg. Vet du hva, flott at du deler oppskrifter med deg! Husker før i tiden da man alltid skulle ha "hemmelige familieoppskrifter" – Godt at du deler på godene (bokstavelig talt)

  Veldig spent på hvordan boken blir, ser for meg at det blir som et laaangt blogginnlegg med masse kos! 😀

 32. når kommer svarene på spørsmålsrunden? 🙂

 33. Hei, digger deg Caroline, men det er noe som virkelig plager meg; kostholdet ditt.
  Vet at du ikke liker at andre blander seg opp i det, men du har tenkt over konsekvensene du vil få av lavkarbo ja? Når du bokstavelig talt lever på fett, vil kroppen din fylles med fett og forkalkninger i blodårene dine. fettet trenger kolestrol for å fraktes rundt i blodsystemet, og tror du virkelig kroppen din klarer å produsere så mye kolestrol? Tenker meg at du har et ekstremt høyt kolestrolnivå iaf. Ikke bra. Blir døden tilig det.

  1. Fotballfrue

   Det stemmer nok ikke 😉 Det eneste LCHF fører med seg er bedre helse 🙂 Vi har helt fint kolesterol. Lars-Kristian har også mindre fett i blodet enn tidligere.

   Det er en myte uten hold i at LCHF gir dårlig kolesterol og øker faren for HKS. Ingen forskning viser at det er tilfellet 🙂

   – C

  2. Det stemmer overhodet ikke, jen. Om du ikke bruker det fettet du får i deg, ja, da vil det føre til en økt grad av fettansamlinger i kroppen. Men det er ikke noe forskjell på det og om man ikke bruker opp alt det sukkeret man har i seg, for det lagres jo også som fett. Lavkarbo er derfor ikke mer farlig hva fettlagre angår. Uansett er det en problemstilling du ikke trenger å bekymre deg over for Caroline sin del, da det er helt åpenbart at hun forbrenner alt hun spiser. Det jeg derimot syns er litt teit er at folk tror lavkarbo er så mye sunnere enn annet kosthold, noe det ikke er. Men fett er mer mettende enn sukker, så det du egentlig gjør på et lavkarbokosthold er å spise mindre. That’s it. Husk forresten at kolesterol er bra. Det er kolesterol som sørger for at temperaturen i kroppen ikke svinger så voldsomt, og hadde det ikke vært for det så ville proteinene og enzymene i kroppen vår degradert og vi hadde dødd. Tenk bare på hvor dårlig du føler deg med 39 i feber. 🙂 – «fun» fact 😛

 34. Haha, Cecilie er læreren min 🙂

 35. Hei Caroline!
  Jeg vurderer å bytte om til LCHF – kosthold og lurte på om det var en bok (andre enn din) som du ville anbefalt for en nybegynner?
  Elsker bloggen din! Du er en fantastisk inspirasjonskilde, gleder meg til boken din kommer ut 😀

  1. Fotballfrue

   Vi leste boken til Dr. Hexeberg: Frisk med lavkarbo 🙂 Anbefaler også Dahlqvist sin kokebok fra Lille Måne 🙂

   – C

   1. Tusen takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *