Oppsummering 2011: Januar – April

Har fått mange forespørsler om jeg ikke kan ha en oppsummering av året som har gått, slik jeg hadde i fjor, og det er klart jeg kan! Deler opp året i tre, fire måneder av gangen. I første omgang tar vi en titt på januar, februar, mars og april.

Minner fra januar:

Vi var mye på Norefjell i fjor, feiret både nyttårsaften og bursdagen min der, i tillegg til noen helgeturer i ny og ne.

Nyttårskjolen 2010 – 2011:

Lek i snøen:

Jeg ble 24!

Håper på å dra tilbake før vinteren er over, elsker den plassen!

Jeg skrev et utfyllende innlegg om treningsmotivasjon, og laget også noen motiverende setninger til meg selv:

Jeg kom omsider frem til TIDENES beste LCHF-pizzaoppskrift. .

. . og var på min første bryllupsfotoshoot i forbindelse med noe annet et vårt eget bryllup, nemlig for salongen Arous. Utrolig gøy!

Lars-Kristian hadde allerede vært syk i to uker da jeg reiste for å gjøre denne shooten, og jeg kjente selv at jeg ble dårligere og dårligere for hvert bilde vi tok. Så var jeg smittet, og lå rett ut i nesten 2 uker fra jeg kom hjem den dagen.

Jeg vinket farvel til min gode venn Christoffer, som skulle reise til The Big Apple, og være borte altfor lenge (nå har han reist igjen). .

Minner fra februar: 

Februar startet med at Lars-Kristian dro avgårde på treningsleir. Jeg hater den tiden av året, og forsøker alltid å holde meg så opptatt som mulig mens han er borte. Jeg tok derfor med meg vofsene til Sarpsborg, og etter noen dager der, bar det avgårde til jentetur på Gålå. Fantastisk!

Etter hvert fikk jeg endelig bildene fra shooten som brud i januar. .

. . og ventet utålmodig på Lars-Kristian da han endelig skulle komme hjem fra La Manga.

Rett etter at han kom hjem, var vi veldig lykkelige, helt til vi fikk den forferdelige beskjeden om at Lars-Kristian hadde mistet sin beste venn og forlover i en flyulykke. Februar ble aldri noe særlig bra etter dette, og heller ikke mars og april, men vi prøvde sakte men sikkert å gjenoppta hverdagen. Det siste jeg gjorde i februar var å spille inn første episode av TvTing, sammen med blant andre fine Trine.

Se episodene her.

Minner fra mars: 

Kneskaden jeg dro på meg mens Lars-Kristian var på treningsleir, var verre enn noen gang. Jeg dro til fysio to ganger i uken, og gjorde masse egentrening relatert på kneet, både hjemme og på SATS.

Kjeeedelig å ikke løøøpe!

Vi bestemte oss for å leve så økologisk som mulig (det gjør vi fortsatt).

Jeg gjorde i stand til å være med i en sak om de moderne husfruene i magasinet D2:

Deretter dro vi til Ålesund for både minnestund og 90-årslag. Det var en utrolig merkelig helg, fylt med følelser jeg aldri kommer til å klare å sette ord på. Det er noe rart med det å ta farvel med en 28-åring, samtidig som du skal feire at noen blir så gamle.

Dagen etter våknet jeg av en telefon fra mamma. Onkel hadde gått bort. Jeg visste verken opp eller ned på verden, og kunne ikke forstå hvorfor så mange mennesker plutselig skulle taes fra oss. Det var en veldig vanskelig tid.

Etter hvert som dagene gikk, hadde vi mange fine og lange vårturer i Oslosola. .

. . jeg forelsket meg fullstendig i nelliker. .

. . og fikk med meg den kjente LCHF-legen Dr. Hexeberg på spørsmålsrunde her på bloggen. Les spørsmål og svar her.

Vi var på Latter med gode venner, og hadde fotoshoot med flinke Benny før åpningen av nettbutikken vår, Treasures.no.

Jeg var dødsstolt da vi mottok fraktposene våre. .

. . også åpnet vi med et smell! Gleder meg til nyåpning i løpet av januar!

Minner fra april: 

Jeg var med på trykk i magasinet ID. .

. . og feiret en VELDIG sen 24-årsdag med gode venninner:

Jeg ble introdusert for triggerpunktbehandling MED strøm av fysio, og synes egentlig at det var ganske ubehagelig. Men hjalp på kneet, det gjorde det!

Jeg var med gjengen hos Coverbrands på Cosmopolitan Beauty Awards, kjempegøy og utrolig vakre detaljer. .

Vi var med i magasinet Bryllupsreiser. .

. . også reiste vi på shoppingbananastur til Køben.

Da vi kom hjem fikk vi gjester til påskemiddag. .

. . jeg laget LCHF-påskeegg til mannen. .

. . og vi reiste på hytta for å feire.

 

Lars-Kristian reiste hjem for å jobbe / trene, og jeg ble igjen. Deretter kom han tilbake, og jeg ble SÅ glad! Vi hadde noen fantastiske dager der.

Så utfordret jeg meg selv og løpeforbudet mitt med årets første løpetur ute! Det ble Sognsvann x 3, kneet kjentes bra og jeg var lykkelig.

De neste fire månedene kommer etter hvert. Nå skal jeg lage LCHF-julemakroner 😀

168 kommentarer

 1. Etter alt det tøffe og vanskelige dere har vært gjennom i år, så er det utrolig inspirerende å se hvordan dere har klart å ha et positivt syn på livet. Det virker som dere tar godt vare på hverandre, og finner god støtte i det å være sammen. Håper dere får et fantastisk 2012 🙂

 2. Du er så utrolig vakker, Caroline! Også virker det som om du har det perfekte liv! Håper du vet at du er ett stort forbilde for mange jenter i ungdomsalderen (som jeg er i). Du er aboslutt mitt største forbilde!! Aldri slutt å blogg! :DD

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, Hanna <3

 3. Endelig kom du med oppsummering, jeg liker! Har fulgt deg i hele år, men fint å se oppsummeringsinnlegg likevel, for det virker som om du har hatt et veldig spennende år 🙂

 4. Et fantastisk innlegg! 🙂 det er så kjekt for oss lesere å få en slik god oppsummering av hva vi faktisk har fått være med på 🙂 Tusen takk til deg, Caroline, for at vi får ta del i livet ditt 🙂

  1. Fotballfrue

   <3

 5. Hei!
  Jeg lurer på om du kan anbefale steder å bo på Norefjell? 🙂 Har dere noen gode erfaringer?:)

 6. ååå, trist å lese det du har opplevd! Det å miste noen må være helt grusomt, har aldri selv opplevd dette, og orker heller ikke tanken på at jeg kommer til å oppleve dette.. =/

  Veldig flott oppsumering av året, vakre deg. Har fulgt bloggen din hele året, og føler ikke det va lenge siden jeg leste om den tragiske flyulykken som skjedde. GUD, tiden har gått fort!!;o

  Jeg har fulgt bloggen din veldig lenge, og DENNE bloggen er jo bare helt fantastisk!!!Du sko bare visst hvor mange ganger jeg er innpå å sjekker bloggen din, du er en STOR inspirasjon for mange 🙂

 7. Emilie Linnea

  Likte innlegget veldig godt! 😀

 8. Fint innlegg:-)
  Her er hva jeg ønsker å lese mer om i det nye året (synes å huske at du spurte om det for en stund siden? :p)
  – Interiør til våren/ sommeren (hvilke farger osv som er i vinden)
  – Billig vs dyrt (elsker de innleggene dine!)
  – Trening (hvilke styrkeøvelser du gjør, hvis du har byttet siden du lagde forrige innlegg? og masse treningsbilder, det motiverer i allefall meg!)
  – Innlegg der du feks viser frem dine topp 5 av kjoler, vesker, sko, jaker osv fra klesskapet ditt
  – Hverdagsinnlegg

  Jeg leser bloggen din hver dag, og synes du er kjempeflink som får det til så bra 🙂

 9. Hei Caroline! Jeg syntes du er så flink til å sette ord på og skrive om det som er både vondt og godt. Nettopp det gjør at jeg liker bloggen din! 🙂 Hver gang jeg leser om deg og Lars-Kristian gleder jeg med mer og mer til jeg bli eldre og kan dele noe så flott med en gutt! Håper dere har en deilig tirsdag i flott hus!

  Stor klem!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

   Stor klem tilbake 🙂

 10. Kristine

  Hei! Flott bloggen.. men hva står LCHF for?

  1. Fotballfrue

   Low Carb High Fat 🙂

   – C

 11. Husker enda godt da dere skulle åpne Treasures, det er virkelig en butikk med god smak! : )

 12. du er en utrolig sterk jente med en stor personlighet virker det som =) stå på videre du er råå flink 🙂 klem fra jente 24 sandefjord

  1. Fotballfrue

   Tusen takk <3

 13. Kooselig! Blir liksom påminnet hvorfor jeg har klikket meg inn her hver dag de siste årene 😉
  Forresten, du skrev jo et stykke for Det Nye, har du fått tak i det på pdf? Rakk aldri å kjøpe bladet :/

  Ha en god bakedag videre!

 14. flott innlegg som du sikkert har lagt mye arbeid i:) kjekt med oppsummeringer! godt nyttår, Caroline!

 15. Dette likte jeg <3

 16. Gode du!

  Har året virkelig gått så fort? Jeg begynnte å følge bloggen din for under ett år siden, så de første månedene har jeg ikke fått med meg. Men hva skimter jeg i notatblokken din? Graviditet? Hi hi 🙂

  Håper året 2012 blir et fantastisk år, og dere slipper å miste fler nære og kjære. Det er ofte slik at mister man en, så ramler det gjerne fler etter. Håper dere har fått kvoten deres nå.

  Lykke til med hus og alle prosjekt det medfører. Ja, og kokeboken 🙂 Gleder meg!
  (og du og du, er du ikke mer enn 24? ja, snart 25, du verden så klok du er)

  1. det er ikke fordi hun der gravid at det står der, men grunner for å trene, og under et svangerskap er det sundt og bra med en veltrent kropp ellernoe hehe 😉

 17. Så gøy å se igjen noen av opplevelsene vi har fått dele med deg! Håper 2012 vil bli et godt år for deg og dine! 🙂 Du er et flott forbilde for meg og mange andre jenter, slutt aldri å være DEG! Du virkelig en flink blogger 🙂

 18. Jeg håper du vet hvor mye du egentlig betyr. Til tross for alt det vonde som har skjedd deg i 2011, er du den sterkeste personen jeg vet om. Hadde det ikke vært for at jeg på noen av de mest triste dagene bare kunne gå inn på bloggen din å lese vet jeg ikke helt hva jeg hadde gjort. Du betyr utrolig mye Caroline og jeg ønsker både deg og Lars Kristian alt vell i 2012.

  Stor klem<3

 19. Helene Sofie

  Åååh, Caroline! Jeg elsker bloggen din! 🙂 Du blogger så bra, og du er alltid positiv! Selv om du sikkert også har dårlige dager 😀 Aldri slutt å blogg, så lover jeg å aldri slutte å lese bloggen din!

  STÅ PÅ CAROLINE <3

 20. Hei Caroline! <3
  Du er et STORT forbilde til meg (og sikkert mange andre),
  Håper du kommer til å bogge så lenge som mulig!<3

 21. Caroline, jeg beundrer deg! Du er mitt største forbilde og største inspirasjonskilde når det kommer til holdninger og livsstil. Jeg misunner motivasjonen og ferdigheten din til å være så utrolig effektiv. Jeg håper 2012 blir minst like bra som 2011 for deg 🙂

 22. KristinV

  Fine, men også tunge måneder dere hadde. Du virker så sterk, sprudlene, positiv og full av energi. 🙂

 23. masse nydelige bilder! 😀 Ha et godt nytt år!

  https://inamakeup.blogg.no/

 24. Du og Lars-Kristian er utrolig søte sammen :)) jeg lurer på, hva var det første du tenkte da du møtte han for første gang ? :))
  Stor klem

 25. Marita Ø

  Herlig innlegg, både på godt og vondt <3 Du er så flink til å finne de rette ordene, alltid! Veldig interessant og følge deg Caroline, gleder meg til å fortsette og lese, lese og atter lese denne fansiden min i mange år fremover! Lurer så fælt på hva som skjer om sånn… et par år frem i tid! Hihi 🙂

  Godt nyttår, og lykke til i 2012 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, søte <3

   Klem til deg 🙂

 26. Veldig koselig innlegg! De bildene av deg som brud er så vakre..

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

 27. utrolig fin blogg du har, og utrolig fin kropp! 😀 hvor lang er du/hvor mye veier du? 🙂

  1. Hun er ca. 170 cm, og vekten sin har hun ikke oppgitt. Har vel egentlig ikke så mye å si heller :p

 28. Jannicke

  Lyst til å fortelle hva du hadde i LCHF-påsekegget?

  Ha en fin kveld!

  1. Fotballfrue

   Alt er linket til i bloggen 🙂 Bare å søke på påskesnacks 🙂

   – C

 29. Inger Lise

  Hei 🙂
  Jeg lurer på hvilket hotel dere bodde på da dere var i København, og om du har noen du kan anbefale som ligger ganske sentralt? 🙂

  1. Jeg kan anbefale Hotel Gulsmeden 🙂 bor alltid på ett av de hotellene ( er en mini kjede med tre hotell i København) når jeg er i byen 🙂 økologisk mat, himmelsenger og løveføtter på badekarene 😉

 30. Hei Caroline!
  Godt nytt år til deg og Lars Kristian, gøy med slike oppsummeringer – spesielt for en fast leser 🙂 Jeg bare lurte på hva serviset du brukte under påskefrokosten heter? Det var så klassisk og fint!
  Klem

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, det samme til deg 🙂

   Serviset er sterling fra wedgewood 🙂

   – C

 31. Hei!
  jeg lurer på en ting som ikke har så mye med dette innlegget å gjøre, men.. Hvordan var det for deg da ronaldo (?) begynte å bli kjønnsmoden? markerte han mye/lite? hva gjorde du isåfall for å unngå dette, også i forhold til andre hunder, når de var på besøk eller dere hos dem 🙂
  setter pris på om du svarer, har en chihuahua selv som er i kjønnsmodningen!

  utrolig flott blogg forresten. Du er et forbilde for meg når det kommer til treningen! henter mye inspirasjon å motivasjon her inne 🙂

 32. Great photos love your first look!!!

 33. Det er kjempe gøy å lese bloggen din Caroline:)
  Den er så utrolig gjennomført! Henter masse inspirasjon fra deg.
  Goo’klem:)

 34. whaat!! strikkepinner;o haha

 35. Håper og tror at dette året blir mye bedre for dere. Ingen som fortjener å oppleve så mye motgang på et år. <3

 36. Veronika

  Åh, herlige bilder! 🙂

 37. Synes det er flott at du har delt så mye med leserne dine 🙂 Har vært morsomt å følge bloggen din dette året! Du er flink og stpr virkelig på!

 38. Du er flink, Caroline :)) Stå på!

 39. Nydelige mennesker, og fantastiske bilder 🙂 Er alltid gøy med slike oppsummeringer. Du og LK er sterke mennesker, og jeg tror 2012 blir et bra år for dere 🙂 Det fortjener dere. Klem

 40. kristine

  Såå bra! Du er så flink som legger mye jobb innleggene dine. Det merkes og settes pris på ;D
  PÅ det nederste bilde på januar, husker du hvilken bukse du har på deg da? Innmari fin <3
  PS: GODT NYTTÅR til deg og din mann, samt de to små med fire ben <3

 41. du lever vikelig drømmelivet, Caroline ! du skulle bare visst hvor heldig du er, som kan bruke så mye penger på klær, reiser og god mat. Mange greier ikke engang å holde et tak over hode… Lev vær dag, og vær takknemlig over alle opplevelser og erfaringer du har som bare en 24 åring ! du er et godt forbilde når det gjelder trening, kosthold og på alle andre mulige måter. Jeg håper når jeg blir like gammel som deg at jeg vil ha et like fantastisk liv som deg. Jeg er bare 13år, men har veldig lyst til å bli klesdesigner. Jeg syr mine egene kjoler, og ble nettopp kåret til årest stil på skolen min. Du er en virkelig vakker og innspirerende jente !

 42. Ragnhild

  Hei, tenkte jeg skulle anbefale dere stedet å være i vinter på Norefjell! https://www.norefjellhytta.com/ Utrolig koselig sted. Vet at innhaveren av TM design selv har vært der og at hun trivdes. Ser ut til at året ditt har vært både litt opp og litt ned, så det har vel for din del vært fint å ha Lars-Kristian ved din side. Håper 2012 blir supert!!
  – Ragnhild.

 43. JULEMAKRONER!! HERREGUD, nå er jeg spent!!! elsker makroner!

  Koselig å se igjen disse bildene igjen! Har fulgt bloggen din i akkurat 1 & 1/2 år nå, digger deg like mye fortsatt som jeg gjorde første gang jeg klikket meg inn på bloggen din, og blir fortsatt glad av å lese den! :):) Du skriver utrolig bra, og er utrolig vakker! Ønsker deg masse lykke i 2012, og så jeg gleder meg til å følge bloggen din videre!

  Lykke til med makronene, gleder meg til oppskriften! :):)

  Hilsen meg ♥

 44. Morsomt med oppsummering!!:) Men den nydelige nyttårskjolen din, hvor er den fra?! Ahh.. Drømmekjole jo!

 45. Jeg er i det forløbne år blevet fast (dansk) læser af din skønne blog.
  Det er sjovt at følge med i dit norske liv – jeg kan alligevel genkende meget, da jeg selv er fodboldfrue og kender alt til flytning, træning og lange træningslejrer i opstarten.

  Jeg elsker din ærlighed, umiddelbarhed og din rene skønhed.. Efter et sådan turbulent år, ønsker jeg jer begge et fantastisk 2012 fyldt med glæde.

  1. er det ikke vanskelig og slitsomt for deg som er dansk, å lese blogger på norsk? jeg blir stresset bare av tanken å lese en dansk blogg… hehehe 😀

   1. Nej, faktisk ikke 🙂 Der er da ord, sætninger og talemåder, som jeg snubler over – og lige må slå op eller google. Men jeg synes bare, at I dejlige norske piger bare har meget bedre blogs 🙂

 46. Haha,har du begynt å tenke på å lære deg å strikke?Hehe,morsom avsender altså,men står der ikke hvem avsenderen er på pakken da?
  https://www.tv2.no/underholdning/gkn/-jeg-kan-ikke-forstaa-hvorfor-noen-har-sendt-meg-dette-3673460.html
  Hihihi <3

 47. Hei 🙂 Kanskje litt tilfeldig spørsmål, men hvor er egentlig globalen når man legger øyenskygge? Hihi:)

 48. https://www.tv2.no/gmn/bekymret-lege-lavkarbodiett-kan-gi-helseplager-3595062.html
  økt risiko for hjerte- og karsykdommer.. kanskje lchf ikke er så genialt?

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Jeg vil anbefale deg å slutte å ta useriøse overskrifter i tabloide medier seriøst, for dette stemmer nok ikke 🙂

   Når denne legen kun har en fire ukers studie å vise til, bør vel saken tas med en klype salt. De fleste som går over til LCHF, vil merke en økning i kolesterolet de 2-4 første måndene, før verdiene faller ned på normalt nivå. Men å snakke om totalkolesterol blir igrunn litt useriøst, og jeg håper denne legen vet at det er mer sammensatt enn som så 🙂 Å ha et høyt totalkolesterol kan i svært mange tilfeller være bedre enn et lavt.

   Oslo-studien som han tar frem som et eksempel, er også en meget dårlig undersøkelse, da det ikke ble tatt høyde for røyke-, alkohol- og treningsvaner.

   Det finnes masse forskning som viser at LCHF virker postivt på hjerte- og karsykdommer, og forbedrer kolesterolprofilen 🙂

   1. Jeg håper du som selvutnevnt ekspert på området kan redgjøre for statistikken bak disse studiene? Kan du for eksempel redgjøre for p-verdier og hvordan du tolker disse i forhold til nevnte studier? Du kan jo for eksempel begynne med å lese deg opp på forskjellen på relativ risiko og absolutt risiko.

    Hvorfor nevner jeg dette? Jo, fordi LCHF- debatten er en debatt om folkehelse. Flott at du og din kone syns LCHF passer for dere, men om dette skal anbefales til Norges befolkning som et tiltak for bedret folkehelse, syns jeg virkelig du bør overlate til de med utdannelse å diskutere. Du faller rett og slett igjennom.

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Nils, jeg har ikke noen som helst forutsetning for å lese forskningsrapporter på den måten som du krever av meg, det får andre gjøre 🙂

    Hvis du ønsker det, kan jeg godt linke til en meget god kilde som har tatt de for seg.

    Det jeg derimot kan se, er at alle studier som blir tatt frem som et bevis mot LCHF, er ganske så dårlige. De aller fleste av de tar faktisk ikke for seg LCHF i det hele tatt.

    Som du sikkert ser, så er det ikke vi som byr opp til diskusjon, er er det de som kommenterer som gjør. Så den siste kommentaren din kan vel i beste fall kalle irrelevant.

    Sist jeg sjekket, var vi så heldige at vi levde i et demokratisk land. Det vil si at ytringsfriheten gjelder for alle, og det er opp til hver enkelt å vurdere sine kilder. Men å komme her å si at vi ikke skal få lov å ytre våres mening om hva som er sunt og hva som ikke er sunt, blir for dumt.

   3. Kjære Lars Kristian.
    Jeg prøvde ikke å utfordre demokratiet. Jeg utfordrer hvordan du tolker studier uten å kunne statistikk. Siden du og din velskapte kone tydeligvis brenner for tema kan jeg godt hjelpe dere på vei.

    Her er en video som omhandler hypotesetesting (basic statistikk)
    Du og fottballfrue mener Lavkarbo har gunstig helseeffekt -> et glimrende forslag!
    Da vil man i vitenskaplig sammenheng teste dette mot en 0-Hypotese, som er det motsatte. Altså at lavkarbo ikke ikke gir en helseforskjell.

    Ved sammenlikning av disse hyptesene kan man regne ut sannsynlighet for at lavkarbo har effekt.

    Se følgende video, og si fra om du har forstått.
    https://www.khanacademy.org/video/hypothesis-testing-and-p-values?playlist=Statistics

    Ny og enda viktigere leksjon følger, hvis du er interessert vel og merke.

    Ps. jeg tar gjerne et hurtigkurs i defensiv struktur. Det trengs på sør arena.

   4. Lars-Kristian Eriksen

    Spennende, skal ta en titt på det i løpet av kvelden 🙂

   5. Jeg var innom kostdoktoren.se
    Der er det mange linker til bøker og blogger som mener noe om LCHF.
    Det er imidlertid ingen vitenskaplige kilder som sier noe troverdig, hverken for eller imot LCHF.

    Her følger et minikurs i å søke vitenskaplig troverdig informasjon, basert på eget søk:
    (Før du starter, gå til helsebiblioteket.no, som er inngangsporten til alt jeg snakker om, uten å være for frekk virker det som du til nå har brukt google og youtube)

    Jeg jobbet i akuttmottak i sommer, og så en skremmende høy andel av brystsmertepasienter som kom inn med ketose. Ettersom de ikke hadde diabetes var ketosen trolig forårsaket av LCHF-diett. Det er langt fra noe bevis eller en kilde, men det gjorde meg nysgjerrig på om det finnes troverdig kunnskap om tema.

    Det beste er å søke i oversiktsdatabaser som McMaster+, UpToDate eller BestPractice. Dette er «toppnivået» for vitenskaplig kunnskap, fordi de lager oversikter basert på alle tilgjengelige artikler og studier. Ryker du et leddbånd finner du den mest oppdaterte info om behandling i verden her. Man finner desverre ingenting om LCHF, hvilket gjenspeiler at kunnskap mangler.

    (Det finnes også lavere nivåer i kunnskapshierarkiet, men de går jeg ikke inn på – fordi det ikke står noe om LCHF. Se https://kunnskapsbasertpraksis.no/ hvis du vil vite hva jeg utelater)

    Ved søk i laveste nivå i kunnskapsierarkiet som heter Pubmed (database for søk på enkeltstudier) er det mye info om både dietter med lavkarbo og høyt fettinnhold, men ingen som kombinerer begge.

    Kostdoktoren.se nevner to relativt gode kilder som sier at å redusere mengden karbohydrat har gunstig helseeffekt, særlig hos diabetikere.
    (Han nevner også en rekke elendige og håpløse kilder som ikke bringer noe fornuftig inn i debatten)
    De to gode studiene har i tillegg vært velkjent i åresvis, og er felles for alle dietter og helsedirektoratets anbefalinger. Dette får du bekreftet ved å f.eks søke på diabetes på øverste nivå i kunnskapshierarkiet.

    Han ignorerer imidlertid de tunge og store studiene som viser klar sammenheng mellom lipidnivå og risikoen for å utvikle koronarsykdom mm.. Dette finner du ved å søke på øverste nivå i kunnskapshierarkiet.

    Jeg vet at hvis du er strikt med dietten og trener mye, så kan du hypotetisk oppnå en ok balanse mellom HDL og LDL. MEN! husk at Ola og Kari nordmann sliter med å klare å trene en halvtime daglig og ta sin ene blodtrykksmedisin. Det er derfor utopisk å anbefale dette til folk flest. Jeg tror det øker dødelighet betydelig, men har ikke kontrollerte studier som kan støtte dette enda. På samme måte som Kostdoktoren ikke har studier som gjør det etisk forsvarlig å anbefale det han gjør.

    Poenget er: Vær varsom med sterke meninger om LCHF. Det passer ikke for alle. Reduksjon i raske karbohydrater (LC) er bra for alle, men fløte og smør i store mengder vet vi mye om.

    Var dette nyttig?

    (Skulle du bli skadet (bank i bordet) på fotballbanen vet du nå hvor du skal søke for å sjekke om det medisinske apparatet i Odd behandler riktig i forhold til best tilgjengelig kunnskap – de bør bruke denne innfallsvinkelen til kunnskap)

   6. Lars-Kristian Eriksen

    Hva med forskningen som Espen Rostrup viser til? Det er forskningsartikler publisert i de mest anerkjente magasinene i verden. De tar for seg et LCHF kosthold, og viser veldig bra resultater.

    Så vidt jeg vet, er det ingen forskning som tar for seg et lavt inntak av karbohydrater, og et høyere inntak av fett, som viser at det ikke er bra. Jeg har i hvert fall aldri sett det. De studiene som visstnok viser at fett er så farlig, består av kosthold hvor karboinntaket er alt for høyt til at det kan kalles lavkarbo.

    Leser du litt rundt på nett om folks erfaringer med lavkarbo, ser du fort at det som går igjen er helt fine lipidnivåer. Jeg har selv tatt blodprøver, og merker at de gangene hvor jeg øker inntaket av karbohydrater, så stiger LDL kolesterolet. Spiser jeg strikt LCHF, synker LDL, og HDL øker.

    I Lillestrøm hadde vi et samarbeid med sykehuset i Trondheim. Vi sendte inn blodprøver, og fettsyrebalansen ble målt for å kunne fastlå hvor godt beskyttet vi var mot hjerte- og karsykdommer. Beskyttelsen ble målt fra 0 – 100. De tre første gangene lå jeg under 50, men etter at jeg la om til LCHF, fikk jeg beste score i førte test etterpå. Når jeg fortalte at jeg spiste LCHF, måtte jeg ta testen på nytt, fordi de trodde det var feil. Greit nok det, fikk samme resultat 🙂

   7. Jeg finner et innlegg hos Rostrup som heter «10 dokumenterte fakta om lavkarbo-diett», er det dette du mener?

    Dette er jo studier på LC som helsedirektoratet anbefaler, og ikke LCHF. Hvis Rostrup kan vise meg studier på LCHF publisert i tidskrift med rimelig impactfactor så hadde det vært topp!?

    Jeg prøvde i mitt forrige innlegg å si at personlige erfaringer ikke kan vektlegges vitenskaplig. Du er ung, trener 90% mer enn en gjennomsnittsnordmannen og hadde trolig hatt fine verdier om du levde utelukkende på eggeplommer, lakris og kokekaffe.

    Viktig å understreke at jeg ikke angriper din LCHF-diett, men mener det er uetisk å anbefale LCHF til hele folket med bakgrunn i dagens kunnskapsgrunnlag.

   8. Lars-Kristian Eriksen

    https://espenrostrup.com/2011/04/11/mettet-fett-igjen/

    Blant annet.

    Jeg er sikker på at hvis du tar deg tid til å lese bloggen, vil du finne masse interessant. Han bruker studier publisert i de største tidsskriftene 🙂

    I forhold til myndighetene, er jeg helt enig at det er uetisk å anbefale et kosthold man vet «for lite» om. Men jeg hadde satt pris på en smule ydmykhet. Staten forsøker å latterliggjøre et kosthold som har gjort en hel haug med mennesker frisk fra diverse livsstilssykdommer. Det er en forsvarsteknikk som vitner litt om frykt. En skulle nesten tro at de ikke var interessert i å finne ut hva som er best, men i stedet er for stolt til å innrømme at det i det minste er en mulighet for at lavkarbo faktisk er tingen. I hvert fall når det ikke finnes noe forskning som tar for seg LCHF, og viser at det er farlig.

   9. Jeg skrev et innlegg basert på kunnskapsbasertpraksis.no om trygg innhenting av medisinskkunnskap, er det sensurert*?

   10. Lars-Kristian Eriksen

    Lå i spam 🙂

   11. Og så finnes det studier som viser at det ikke er så bra. Folk finner livstiler som funker for dem, men å latterliggjøre legen som har uttalt seg her blir søkt. Jeg skjønner at dette funker for dere, men det er ikke alle det gagner, og da å hånliggjøre ALLE artiklene som lages og som omtaler LCHF som noe negativt vitner om arroganse syns jeg.

    Jeg bryr meg et hakk midt i ryggen om hva naboen spiser eller ikke, men jeg ville holdt meg for god å å kritisere alt annet. Jeg har selv prøvd og det var ikke noe for meg, men det vil ikke dermed være sagt at det ikke funker for deg. Ser du poenget??

   12. Lars-Kristian Eriksen

    MEG: Nei, det finnes ingen studier som viser at LCHF ikke er bra 🙂

   13. Omg, selvfølgelig finnes det, bare søk på nettet! nesten bare negativt som kommer opp!

   14. Lars-Kristian Eriksen

    Julie: Åh, hvor da? Hvis du ønsker å bidra bør du i det minste poste en link.

   15. Kan ikke du Lars Kristian komme med noen god forskningsartikler som viser hvor bra LCHF er? Jeg kunne gjerne tenke meg å analysere disse atiklene. Du sier KUN negativt om alle artikler som fronter noe dårlig om LCHF. Da kan du gjerne vise de ULTIMATE artiklene som viser at det ikke går ann å ta noen LCHF forsning på noen områder??

   16. Lars-Kristian Eriksen

    Det har jeg gjort flere ganger, Hanne 🙂

    Ta en tur innom bloggen til Espen Rostrup, eller besøk kostdoktorn.se. Der får du studiene forklart på en folkelig måte, og kun de beste rapportene blir brukt 🙂

   17. Kaffor tror folk at karbohydrater e fullstendig gudd? Vet dokk ikkje at karbo omdannes te glukose i blodet, å de som inntar for mye av dette ( det vil sei norsk kosthold, med litt kveldskos) og uten trening føre te overskudd av glukose (om det ikkje blir forbrent) lagres i cellene som triglyserider som nettopp e fett.. problemet e jo då at du blir feide og pga det elendlige kostholdet bestående av Toro lasagne bidrar ikkje te de viktige fettsyrene heller.

    Lars eller Caroline: Hadde dokke forhøyet nivå av triglycerider når dokk tok blodprøve? I think not? uansett onkelen min fikk diabetes.. en av faktorene var at han hadde nesten 180 i triglyserin i blodet og for lite av HDL.. dårlig kosthold tipper jeg var årsaken.. mye sukker,fett og lite mosjon..

   18. Lars-Kristian Eriksen

    Hei a 🙂

    Caroline målte aldri triglycerider før hun begynte, men hun hadde vel neppe forhøyet nivå. Jeg hadde 0,65, og nå er det nede i 0,5 🙂

    Mye sukker, og mye fett, er en dårlig kombinasjon. Særlig hvis du ikke mosjonerer :/

   19. Du skriver at «kun de beste rapportene blir brukt»… mange av de studiene som er nevnt her er meget svake.. Jeg har nå lest og analysert de mest aktuelle (flere var alt for dårlige, og de er publisert på helt latterlig dårlige steder…)
    Det er så utrolig morsomt at du kan total kritisere, og si til Hege at hun ikke må lese alt som blir skrevet. Hva gjør du selv?

   20. Lars-Kristian Eriksen

    Morsomme påstander, Hanne. Dette er studier publisert i de mest anerkjente forskningsmagasinene i verden. Hadde Espen Rostrup sett at du kritiserte kildene hans, tror jeg han hadde sett svart. Jeg kan godt gi deg en kort brief om de aktuelle magasinene.

    – Journal of the American Medical Association – According to the Journal Citation Reports, the journal has a 2009 impact factor of 28.899, ranking it 3rd among 133 journals in the category «Medicine, General & Internal»

    – The New England Journal of Medicine – The journal usually has the highest impact factor of the journals of clinical medicine (including the Journal of the American Medical Association, and The Lancet); in 2006, the impact factor was 51, according to the Journal Citation Reports, the first research journal to break 50

    – The American Journal of Clinical Nutrition – According to the Journal Citation Reports, it has a 2009 impact factor of 6.307, ranking it third among 66 journals in the category «Nutrition & Dietetics

    – Annals of Internal Medicine – The journal had a 2011 impact factor of 16.7, which makes it among the most-cited of general clinical medical journals, only exceeded by Journal of the American Medical Association, The Lancet and New England Journal of Medicine.

    Forskjellen mellom meg og Hege, er at hun ikke en gang vet hva hun diskuterer. Hun vet jo ikke hva LCHF er engang. Hun tar tydeligvis kunnskapen sin fra VG og Dagbladet, jeg leser bøker og blogger av leger og forskere. I tillegg har jeg mine egne erfaringer og blodtester 🙂

    Kan du gjøre meg en tjeneste, Hanne? Gå inn på Espen Rostrup sin facebookside, og så skriver du der at studiene han publiserer er dårlige, og at de er publisert på latterlige steder. Se hva han svarer 😛 Det ville gjort kvelden min 😀

    Jeg venter i spenning. Facebooksiden finner du her: https://www.facebook.com/pages/espenrostrupcom/189909841050523

   21. Det har jeg ingen behov for Lars Kristian. Jeg var ute etter å få en innsikt i ditt kunnskapsnivå siden du mener du (og din kone?!) er eksperter på området. Det har jeg fått, så jeg er fornøyd:)

   22. Lars-Kristian Eriksen

    Hanne: Jeg har aldri kalt meg ekspert, heller ikke Caroline 🙂 Jeg henter bare min kunnskap fra gode og relevante kilder.

    At noen vil anse meg som en ekspert, sier vel mest om det kunnskapsnivået som finnes, angående helse og mat, på generelt basis.

   23. Stella

    Tja, alle kan vel sitere Wikipedia og hva en tredjepart har sagt om hvilken av de organisasjonene du har nevnt. Går du derimot litt dypere og ser nærmere på American Medical Association, ser du at et er ikke alt gull som glimrer. Din kone, som er journalist, burde vite viktigheten av kildekritikk! 😀

   24. Lars-Kristian Eriksen

    Spiller det noen rolle hvem og hva som er sitert? Det som står i omtalen om de aktuelle tidsskriftene stemmer jo. De er regnet som de største og mest anerkjente i verden.

    Men til syvende og sist, så er det ikke mine kilder, men Espen Rostrup sine, kan ikke du fortelle han hor dårlige de er? Han kan svare mye bedre på det enn meg. Jeg setter en hundrings på at du ikke tør…

   25. » Å ha et høyt totalkolesterol kan i svært mange tilfeller være bedre enn et høyt.» ?

   26. Lars-Kristian Eriksen

    Marit: Skal selvfølgelig være lavt tilslutt 🙂

   27. Selv tror jeg på å spise mer grønnsaker og mindre poteter, ris og brød osv. Er så enkelt som å lage en deilig salat til middagen i stedet for risen eller potetene. For mye karbs er ikke bra, men jeg går ikke på LCHF, og passer på min egen kropp kombinert med trening. Jeg kunne aldri gått på full LCHF-diett, men synes LK og Caroline er TØFFE som tørr å fortsette med denne livstilen etter alle de tåpelige overskriftene till vg & dagbladet, og alt vrøvlet om hvooooor farlig lavkarbo er. Ingenting for meg, jeg spiser heller mer grønnsaker, men koser meg med potetgull i helgene og vanlig pizza med bunn, men HERREGUD. De er voksne mennesker, som kan ta vare på sin egen helse. Om de fortsatt om 10 år går på LCHF, så har de vel funnet sin livsstil, og det er deres valg. Så spar dere (gjleder alle som prøver seg i nesten hvert innlegg) for tåpelige linker om mennesker som går på ekstemversionene av LCHF, og vær heller uenig inni dere. For dere kommer ikke til å knekke dette sterke ekteparets bein i nesa! 😀

   28. Lars-Kristian Eriksen

    Takk for den, S 🙂

    Alle trenger ikke gå på LCHF, men for mange er det en nødvendighet. Å kutte ned på karbohydratene er noe alle har godt av 🙂

    Vi har sikkert tredoblet inntaket av grønnsaker etter at vi la om til LCHF. Grønnsakene blir jo brukt som en erstatter for de matvarene vi har kuttet ut. For å få opp fettinnholdet bruker vi nøtter, fete meieriprodukter og oster i salatene 🙂

   29. For første gang ser jeg at det er diskusjon og litt kritikk som får lov å komme frem….. På tide. Mye å si, men kan ihvertfall Fortelle at det kostholdet deres er for KORTSIKTIG bruk og effektivt for å gå ned i vekt på kort sikt. Kroppen går inn i en ketosetilstand hvor den forbrenner sitt eget fett. Til din opplysning har f eks din kone ikke fett omtrent og på lang sikt kan dette være skadelig. Det er litt moderne og nytt og vi har ikke sett bivirkningene ennå. Dette kommer ut fra ideen om steinalderdiett, men husk at vi bruker hjernen enormt mer avansert nå. Jeg har utdannelse innen sykepleier og ernæring og kan fortelle at jeg selv ikke spiser sukker, brød, hvit pasta etc, men er ikke fanatiker som det dere holder på med….. Det finnes en sunn og gylden middelvei. Og når man snakker om lavkarbo i barnehagen blir jeg sint! Unger i voksealderen og særlig da hjernen skal ikke ha så mye fett og de trenger karbohydrater, men med lav glykemisk index.

   30. Lars-Kristian Eriksen

    Hei Hege.

    Jeg skjønner ikke helt hva du snakker om nå, det er ganske få kommentarer som ikke blir godkjent.

    Du sier at det er for kortsiktig bruk, og for å gå ned i vekt. Du vet at et kosthold basert på McDonalds også kan brukes til å gå ned i vekt? Det handler om hvor mye du spiser. At kroppen går inn i en ketosetilstand, hvor den forbrenner sitt eget fett, kommer jo helt an på hvor mye vedkommende spiser. Får du i deg nok mat, forbrennes ikke kroppsfettet. Denne ketosetilstanden som visstnok er så farlig, kan du lese mer om her: https://www.friskogfunksjonell.no/ketose-eller-ketoacidose/

    Det er kanskje ikke kjent for det, men flere og flere idrettsutøvere benytter seg av LCHF. Blant annet en OL vinner i skiskyting, en av verdens beste i Triathlon, og årets idrettsutøver 2011, Novak Djokovic.

    Som sykepleier burde du kanskje vite at hjernen kan benytte seg av opp til 75 prosent av energien fra ketoner.

    Du sier: «Og når man snakker om lavkarbo i barnehagen blir jeg sint! Unger i voksealderen og særlig da hjernen skal ikke ha så mye fett og de trenger karbohydrater, men med lav glykemisk index.»

    Det har kanskje gått deg hus forbi at det spises karbohydrater på LCHF? Du henger deg opp i tabloide overskrifter og pinlige myter om LCHF, i stedet for å skaffe deg kunnskaper om kostholdet.

    Er du forresten klar over at hjernen trenger fett for å bygge seg opp? Hjernen inneholder svært mange langkjeda, flerumetta fett, som for eksempel omega 3-fettsyrene EPA og DHA. DHA er viktig for utvikling og vekst av hjernen. I løpet av livet skjer det stadig nydanning og omstrukturering i hjernen, og det hevdes at fettsyresammensetninga i kosten påvirker hvordan mennesket lærer, og hvordan erfaringer forandrer oss. Ca. 30 % av vevet i hjernen og netthinnen består av fettsyrene EPA, DHA og GLA, og øyet og hjernen er helt avhengig av disse fettsyrene for å opprettholde normal aktivitet. Studier og forskning viser at alvorlige lidelser kan skyldes mangel på visse fettsyrer, inkludert anoreksi, ADHD, dysleksi, depresjoner, kronisk tretthet og schizofreni, tilstander som også kan ha helt andre årsaker. Slike lidelser har sitt utspring i hjernen, noe som viser hvor viktig fettsyrene er.

    PS: Resten av kommentaren din ble moderert vekk. I stedet for å holde barna dine vekke fra bloggen til Caroline, burde du kanskje vurdere din egen tilstedeværelse rundt de? Bare et tips. Makan til språk har jeg ikke sett på lenge…

   31. … og DER scora LK mål;) Imponerende!

   32. Lars-Kristian Eriksen

    Elise: Takker 🙂

 49. Takk for en treningsbukse du anbefalte for litt siden! ♥ Har skaffa meg den nå og er kjempefornøyd!

 50. LCHF-julemakroner… Høres spennende ut, Caroline 🙂 Lurer på hvordan dette ser ut, mmmm *hinthint*

 51. Wow, tenk at tiden går så fort! Husker jo alt når jeg ser det nå igjen (: De brudebildene er jo bare SÅ fine da..!

  – L

 52. Heihei Caroline 🙂
  du, jeg lurte på en ting. Var nettopp innom salgsbloggen, og fikk veldig lyst på en kjole. Men det er jo veldig lenge siden du postet at det var til salgs. Er det solgt, eller selger du det enda? 🙂

 53. Hei Caroline:) Jeg har nettopp begynnt å lese bloggen din, å må bare gi deg ros for hvor utrolig flink du er til å skrive, og du er en fantastisk inspirasjon 🙂 Kunne du lagt ut en link til det blogginnlegget der du skriver om treningsmotivasjonen din? Har veldig lyst å lese det og kanskje få noen tips selv 😀
  Line 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for rosen 🙂

   Jeg har skrevet flere innlegg om det, bare søk på treningsmotivasjon i søkefeltet 🙂

   – C

 54. Du er så utrolig pen! Hyggelig med en kommentar tilbake:)

 55. Ragnhild

  hva står LCHF for?
  elsker bloggen din du er så flink til å skrive<3

  1. Fotballfrue

   Low Carb, High Fat 🙂

   – C

 56. Nydelige bilder av deg, spesielt de som er tatt av fotograf=) Elsker forresten heels’a dine=)

 57. SarpeRaz

  Takk for en flott oppsummering Caroline, jeg er stolt av å få følge deg på både opp- og nedturer. Du er en vakker solstråle som vil nå langt med din lyse personlighet og din sult på alt hva livet har å tilby. Jeg håper du fortsetter som blogger i årevis fremover!

  Stor varm vinterklem fra meg.

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig 🙂

   Varme klemmer til deg også!

   – C

 58. Jeg blir like glad hver gang jeg titter innom bloggen din, og du er like nydelig på innsiden som på utsiden! 🙂 Takk for at du deler hverdagen din med oss, og jeg blir like inspirert hver eneste gang! 🙂 Ha en fortryllende kveld skjønne deg! 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

   Ha en fin kveld du også!

   – C

 59. Fantastisk bra innlegg, gleder meg til del 2 og 3! Du har så god kvalitet på innleggene dine;)

 60. Michelle

  Hei Caroline 🙂

  Først vil jeg si at det var mange fine bilder, ser ut som en tid fylt med sorg og glede. Godt å se at dere alltid har hverandre.
  Men når det kommer til kneet ditt, var det vanlig fysio du gikk til? fikk du noen spesielle øvelser eller tips som virkelig virket for deg? Har selv ikke kunne løpt på lang tid nå, kun sykling har fungert 🙁 Føles jo ikke helt det samme ut. håper du kan hjelpe!

  ha en fin kveld videre 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg gikk til fysioen til Lillestrøm 🙂 Fikk masse øvelser som skulle hjelpe mot smertene.

   – C

   1. Michelle

    Takk for svar! Godt du ble bedre 🙂 Måtte det mange behandlinger til før du ble bedre?

 61. Fantastisk flott innlegg 😀 Gleder meg masse til de neste. Du er så flink!!

 62. ville bare takke deg for at vi får lov til å følge hverdagen din. på godt og vondt. Du er en virkelig inspirasjon for meg. De dagene jeg har vært giddaslaus har jeg lest bloggen din og kommet meg opp av sofaen, å fått gjort noe nyttig eller noe for å kose meg ute i naturen:) fortsett sånn caroline, det er nok mange av leserne som får utrettet noe stort i livet eller hverdagen pga inspirasjonen fra deg:)

 63. Oi oi oi, masse flotte bilder! Brudebildene var helt fantastiske!!! 🙂

 64. Fant du ut av alle strikkepinnene?

 65. Imponert over deg! Du er fantastisk!

 66. Hvilken str har du i den nyttårskjolenfra i fjor?

 67. For ei fantastisk jente du er Caroline ! Jeg ser opp til deg, treningen, maten, huset, arbeidskraften din og egentlig hele deg 🙂 Du er en stor motivasjon for oss som leser bloggen din !

 68. Du er god du, Caroline 🙂 Håper det nye året blir fantastisk! <3

 69. Hei

  Hvem er målgruppen din for boken du lager? Er det blogglesere eller satser du på å vinne gjennom på markedet på vegne av at bloggen er kjent?

  1. Fotballfrue

   Målgruppen er fra 20 + 🙂

   Trenger ikke være bloggleser for å kjøpe den, det holder å være glad i mat 🙂

   – C

 70. stine jeanette

  Caroline, jeg vil bare si at du er en utrolig sterk person! Håper 2012 blir ett bedre år for deg om Lars- Kristian, dere fortjener virkelig det nå 🙂 virker som dere har fått en god start ihvertfall!
  Har du sett dette foresten? ( https://www.spillape.no/Spill/Caroline_Make_up) litt morsomt når jeg fant min lillesøster spille dette 🙂

 71. virker som et fint år. gleder meg til boken kommer! 🙂

 72. Det var virkelig et interessant innlegg å lese! Masse inspirerende bilder både av antrekkene og treningsrelaterte ting! 😀 Du er så vakker på alle bildene!

 73. For et BRA innlegg! Har lest bloggen din siden i sommer, så veldig greit med en oppsumering 🙂 Må bare si at du er en utrolig vakker og inspirerende jente, Caroline! Alltid moro å stikke innom bloggen din og se en ny oppdatering. Håper 2012 blir et fantastisk år for deg og dine 🙂 Klem

 74. synnøve

  Du er så nydelig på de brudebildene at jeg blir helt matt. Ser ut til at den salongen arous har mye flott, stemmer det? Hvor ligger den?:) Blir ikke slank og nett brud jeg…skulle hatt str 32…men nå er jeg gravid, og det er selvsagt lykke…men da blir det jo gravid brud med mage…så den må bli større den kjolen:D

 75. Er det sånn at dere som spiser LCHF mat, ikke spiser godterie, chips osv? og når dere er på resturang, finner dere retter som er av LCHF? eller spiser dere »normal» mat også? hehe

  1. Fotballfrue

   Vi spiser svært lite sukkertøy, men det gjorde vi ikke før heller 🙂

   LCHF er helt normal mat 😉

   – C

 76. Veldig fin oppsummering, gleder meg til resten! Du er jo bare så sprudlende og herlig. Kan ikke annet enn å smile 😀 *gliiiiiis*

 77. dette er hyyyper viktig. dette må du svare på 😛
  kan du være så snill og legge ut eks på hva man kan spise på LCHF livsstilen ? og hva man ikke kan spise på det.. og kanskje noen eksempler på middager osv? 🙂 🙂

  1. Fotballfrue

   Alle typer kjøtt( kylling, svin, okse, vilt ), fisk, egg, rømme, creme freche, de fleste grønnsaker og bær, oster (ikke brunost), nøtter etc.

   Det vi spiser i moderate mengder er pasta, ris, poteter, brød, frukt, sukkertøy, brus, juice 🙂

   – C

 78. Hei Caroline 🙂
  Så noen videoer av deg på nettet istad, og du virker som en så søt og hyggelig jente! Når jeg hørte stemmen din hørte jeg at du var helt ærlig og så søt, og jeg fikk egentlig et ganske stort sjokk om hvordan stemmen din hørtes ut, og det var altså til det positive. Man kan høre på deg at du er en ærlig og rettferdig person. Jeg vil bare si til deg at alle tidligere frekke kommentarer er bare på grunn av sjalusi. Jeg trodde aldri at man kunne bli så avhengig av en blogg. Men du er virkelig en fantastisk og herlig person, både ut og inn. Jeg vil bare takke deg for at du holder denne bloggen oppe. Du hjelper virkelig mange jenter om alt. Har vi noen spørsmål, er du alltid der for oss:-) Jeg har flere ganger kommentert i kommentarfeltet og jeg har nesten alltid fått svar og dette setter jeg virkelig veldig stor pris på. Jeg tror ikke du skjønner helt hvor mye jeg setter pris på denne bloggen uansett hvor mye jeg beskriver det for deg, for jeg kunne nemlig skrevet 100 sider om deg og hvorfor du er verdt å følge. Stå på Caroline, aldri la deg knekke! U know! The hater´s gonna hate! 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for hyggelige ord, Isabel 😀

   Setter like stor pris på lesere som deg! 🙂

   – C

 79. Først vil jeg bare begynne å si at jeg virkelig elsker bloggen din og du virker som en flott dame ! Du er virkelig et av mine forbilder<3
  Det er bare en ting jeg lurer på, og det er om du kan lage et veldig detaljert innlegg om hvordan du trener programmet ditt når du kjører "mage" – programmet ditt ?? gjerne også med bilder. Du har en ubeskrivelig fin kropp som mange misunner deg, så det hadde vært nyttig for sikkert flere enn meg å få en liten "opplæring" fra en som TYDELIG kan det 🙂 håper virkelig du leser dette og jeg håper veldig veldig fælt at du lager et sånt innlegg !

 80. hva, mistet Lars Kristian bestevennen sin? Shit, det tror jeg ikke du fortalte på bloggen på den tiden det skjedde? jeg kan ikke huske å ha lest det på bloggen din. stakkars da.. hva het han?

  1. Fotballfrue

   Joda, blogget en del om det :/

   – C

 81. Hei! Jeg ville bare si at du er en utrolig flott dame, herregud, jeg beundrer deg virkelig! Lurte på om du hadde noen tips til å trene lår og rumpe, for å få dem tynnere/slankere? Jeg har ganske store og kraftige lår, og skulle så gjerne hatt like fine legger, lår og rumpe som deg! Håper du kan svare meg, vet ikke hva jeg skal gjøre 🙁

  1. Fotballfrue

   Takk for fine ord 🙂

   Skal du slanke bort overflødig kroppsfett, vil jeg anbefale kardiotrening. Kostholdet har også svært mye å si, og du burde kutte ut/ned på alt som inneholder sukker og hvitt mel.

   – C

   1. Åh, da forstår jeg 🙂 Tusen takk for tipset, du er et stort forbilde!

   2. Styrketrening er også veldig viktig. Gode baseøvelser som knebøy, utfall osv.

 82. Så mange flotte bilder, og så mange gode minner <3
  Ha en fin dag Caroline!

 83. Josefine

  Så gøy med slike innlegg! 😀
  Når huset er ferdig hadde det vært veldig gøy hvis du kunne tatt bilder og filmet rommene i huset! F.eks. ett og ett rom eller noe sånn og lagt ut en filmsnutt i ny og ne 😀

 84. Hvor på bloggen din er det søkefeltet? Det har aldri kommet opp på pc`n min. Og den er nyoppdatert på explorer, firefox og alt. Er det bare jeg som har det problemet? Hadde vært gøy å gått inn på noen av de innleggene som du nevner i oppsummeringen. Kan du ikke lage sånn «se her» opplegg eller at vi bare kan trykke på overskriften til det du nevner. HAr sett de har gjort det på flere andre blogger som driver med oppsummering.

  1. Fotballfrue

   Det skal befinne seg oppe til høyre 🙂

   – C

 85. Jeg liker disse oppsumeringene til dere stor-bloggerne. Spennende å se hele året på èn gang, og spennende å se hvor lenge man har fulgt med! Cathinthecity er den jeg har fulgt lengst – helt fra hun startet, og deg startet jeg visst å følge i februar et sted.. Godt nyttår!

 86. Så flott innlegg! Ekstra gøy siden jeg startet å lese bloggen din først i mai. Stå på, du er en flott jente!

 87. Er sofaen på bildene hvit eller offwhite?

  1. Fotballfrue

   Hvit 🙂

   – C

 88. Jeanette

  Hei, godt nyttår 🙂 Så gøy å lese om oppsummering 🙂 Stå på, begge to Caroline og Lars-Kristian 🙂 Ha en fortsatt fin dag. Ps. gleder meg å se hva slags julemakroner du har laget 🙂

 89. Utrolig godt indlæg! Det er så inspirerende at se dine outfits, hihi. Elsker din blog. Du virker som et fantastisk menneske! 😀
  Godt nytår til dig og dine kære. Kram!

 90. Jeg digger bloggen din!!!! Du er en inspirasjon!!
  Kan du svare meg på hvor du har kjøpt nyttårskjolen din fra i fjor? Den rosa med fjær! På forhånd, takk:):)

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Asos.com 🙂

   – C

 91. Kjempe flott innlegg! Og du er så vakker 🙂 Håper 2012 blir et knallbra år for deg, og jeg gleder meg til å følge deg her på bloggen 🙂

 92. Madeleine

  Hei Caroline!

  Jeg er så utrolig misunnelig på deg! <3 Du har det perfekte liv 🙂 Du er absolutt mitt forbilde, og jeg elsker bloggen din. Du skriver så mye og ikke så lite som mange gjør, å det liker jeg! 🙂 Håper jeg kommer til og få et like kjekt liv som deg når jeg blir stor! <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, Madeleine! Men nå må du ikke glemme å se det positive i ditt eget liv også, jeg er sikker på at du har det minst like bra, om du tenker etter 🙂

   Klemmer 🙂

 93. Caroline, du hører det hele tiden men det er verdt å gjenta: Du stråler som en skinnende diamant!
  Hva er hemmeligheten til porselenshuden din? 😀

  1. Fotballfrue

   Wæææ, så snill du er! Jeg aner ikke :O Ole Henriksen, Smashbox og GloMinerals? :p

   Klemmer 😀

 94. På «bilde nr 14» har du på deg en fantastisk vakker genser jeg har lett kjempelenge etter! Den i silke med blonder på brystet. Kunne du vært en engel å fortalt meg her du har fått tak i den? Hilsen fast leser:)

  1. Fotballfrue

   H&M Trend 😀

   – C

   1. H&M Trend – Love it <3 <3 <3
    Skulle ØNSKE H&M Trend var i en av H&M's butikker i Bærum/Asker også – slik at man slapp å reise til Oslo hver gang! Har ikke du noen gode kontakter som kan gjøre noe med dette? 😀 😀 😀

 95. Ser ut som et fantastisk spennende år Caroline!
  Kjempeglad i bloggen din! Du kler den asos kjolen øverst i innlegget veldig godt!
  Klem fra Oda! <3 😀

 96. Hei!

  Har aldri vært noe fan av verken bloggen eller deg før, syns det har vært veldig mye «se på mitt perfekte liv»-ish, og mye kropp, utseende og materialistiske greier. Sistnevnte er det veldig mye av enda, men jeg begynner å beundre deg litt for treningsmotivasjonen, og jeg blir helt overrasket hver gang jeg ser at du er så ung! Jeg syns du både ser (ikke negavtivt ment, du ser bare…voksen ut) og lever et liv som ikke tilsier at du bare er 24! Du har mye ståpåvilje, og det er gøy å se hvor utrolig mye energi du bruker på f.eks bare et middagsselskap. Så nå kikker jeg ikke bare innom bloggen din fordi det så og si alltid er noe nytt, men nå liker jeg mer og mer det jeg leser også!

 97. Cecilie SL

  Du er fantastisk! Ser du har brukt tid på dette innlegget, du gir så mye til leserne dine. Håper du får tid til deg selv mellom trening, bloggen, ærender og ikke minst det nye huset! Du er så innspirerende, stå på!!

 98. stesøsteren min giftet seg i den kjolen du hadde på shooten. Den er virkelig fin! 😀

  1. Fotballfrue

   Ja, kjempefin 🙂

   – C

 99. jeanette

  hei
  jeg gifter meg i august og denne kjolen du har på som brud i januar inlegget… hvor er den fra? merke?
  på forhånd takk:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *