Energi i romjulen

Akkurat kommet tilbake til Siljan etter en ganske lang økt på ELIXIA i Skien. 60 minutter på mølla, mage og rygg. Fantastisk å være back on track. Det blir jo gjerne så som så med treningen i julen, ettersom det meste er stengt. Dessuten er jeg vel ikke alene om å fylle dagene med familie, venner og kos? Julen er bare en gang i året, og det er viktig å kose seg akkurat NÅ. Denne uken ser planen min slik ut:

Gleder meg til januar kommer, og jeg kan sette skikkelig i gang. Nytt år, nye mål, nytt hus, ny bok – nyttnyttnytt. Weeee ♥ 

Nå sitter jeg her og skal prøve å komme a jour med mailen. Det er søren ikke enkelt når den tyter fullstendig over. Vi snakker faktisk 402 uleste mails i skrivende stund, help me! Mannen sitter oppe i tv-stuen og ser på fotball, mens jeg sitter på kjøkkenet (mitt favorittsted) med litt rødvinsgløgg. For flasken må jo tømmes, right? Senere skal vi prøve å få sett ferdig Home Alone. Jeg sovnet rett før moren til Kevin kommer på at de har glemt han igjen hjemme. Var helt ødelagt i går.

Håper alle har en deilig kveld, og at ingen har tatt skade av Dagmar ♥ 

93 kommentarer

 1. Ingeborg

  Så herlig <3 Kan du legge ut bilder av hele huset hvis du er ferdig ?? 🙂

  1. Fotballfrue

   Vi er veldig langt fra ferdig 😉

   – C

 2. Utrolig at du rekker alt sammen Caroline! Du er virkelig en ekte superwoman!
  Håper dere koser dere masse resten av jula, og at bryllupet blir fantastisk 🙂 Gleder meg til å lese boka di 🙂
  Og forresten, kunne du ha lagt ut noen øvelser du gjør for baksiden av lårene + rumpe? Sliter med å finne øvelser som virkelig «tar» litt ekstra!
  Stor juleklem til dere alle 🙂

  1. Alle former for utfall! Enkelt og greit beste øvelsen for rumpe og bakside lår.

   1. Andrea

    Bulgarsk utfall, strake markløft, og knebøy! Med en del vekter selvfølgelig 🙂 Får ikke fin rumpe av å trene med kroppsvekt!

   2. Fotballfrue

    Jeg må si jeg er litt uenig i det med kroppsvekt 😉

    VS modellene, blant annet, trener uten vekter. Masse øvelser som kan brukes uten vekter, pilatesballer for eksempel.

    Jeg foretrekker i hvert fall å trene uten tunge vekter.

    – C

   3. Victoria’s Secret-modellene er vel ikke akkurat kjent for å ha sprettrumpe?

    De aller fleste modellene, bl.a. Erin Heatherton og Alessandra Ambrosio, har det jeg vil kalle flate rumper. Det var en artikkel hos Daily Mail som viste dette, men fant ikke linken nå.

   4. Fullstendig enig!

    Trener man bare med kroppsvekt, så blir ikke musklene tilstrekkelig utfordret etterhvert. Skal man bygge muskler, må man øke belastningen etterhvert som progresjonen kommer. Og for å få en mer spretten rumpe og strammere lår må faktisk muskelmassen opp, evt. samtidig som fettprosenten må ned, alt ettersom hva målet og utgangspunktet er.

    Sammenligning med VS-jentene er ikke helt relevant vil jeg si; de har absolutt ikke særlig med muskelmasse, de er bare ganske definerte. (Jeg ser absolutt at de har noe mer muskelmasse enn en vanlig catwalkmodell, altså.) Men at musklene synes er ikke det samme som at man er sterk eller at man er muskuløs, ei heller veltrent.

   5. Fotballfrue

    Jeg er fortsatt uenig, husk at ikke alle som trener, ønsker økning i muskelmasse. Går fint å trene uten vekter, men like vel oppnå en spretten rumpe og stramme lår.

    Sammenligningen med VS-modellene er absolutt relevant, diskusjonen handler jo ikke om økning i muskelmasse, men om strammere lår og rumpe.

    – C

   6. Har man en flat rumpe, får man ikke en spretten rumpe uten å øke i muskelmasse på rumpen. Muskelen må vokse = vekst i muskelmasse. Enkelt og greit.

   7. Fotballfrue

    Er man «ribbet» for muskler, er situasjonen selvsagt en annen 🙂

    – C

   8. Mye rett i det over her, men like mye uklart… det er utgangspunktet d kommer ann på. Noen trenger kun vedlikeholde/booste litt . noen har lett for å bygge muskler andre ikke. kommer helt ann på! Det er genetisk. .. Når vi blir eldre har vi også muskelsvinn å ta hensyn til. Det er ingenting feil med slik Caroline trener. Men no pain no gain.. om en vil bli mye sterkere må man øke.. ALLE vet det..Å hun kommer sikkert til å gjøre det den dagen det trengs.. Koker uansett ned til hvilke mål man har. lette vekter mange rep eller tunge vekter lite rep,-. funker begge deler,men til forskjellige formål.

   9. Nei, i grunnen ikke. Skal man forme en muskel (dvs. «stramme opp» og få sprettrumpe), må det faktisk muskelbygging inn i bildet. Om man har en perfekt form på muskelen, men bare for mye fett utenpå, holder det jo strengt tatt å gå ned i fettprosent. Da har jo slike VS-øvelser liten effekt utover det å forbrenne kalorier. De endrer ikke utseendet på muskelen i nevneverdig grad. (Man blir heller ikke særlig sterkere, og går glipp av den helsegevinsten. Men akkurat det blir litt på siden av diskusjonen.)

    Man får ikke store muskler av å trene med tunge vekter, men man får en mye raskere fremgang enn om man trener med lette vekter og mange repetisjoner. Jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor jenter er så redde for å trene med tunge vekter om de ønsker å endre kroppens utsende, som jo er det man egentlig ønsker om man vil «stramme opp». Det skal _enormt_ mye trening til, samt et ekstremt kraftig fokus på kosthold, for at man skal få «guttemuskler».

    Jeg tror den personlige treneren til VS-modellene ler hele veien til banken. Han/hun (sammen med mange andre) har klart å innbille altfor mange at det må trenes ørt-og-pørti repetisjoner med lave vekter /kroppsvekt for å unngå store muskler, men heller få såkalte lange, slanke muskler (hvilket er et tullebegrep, hvordan muskelen ser ut ved stadig økt belastning er i hovedsak genetisk bestemt). Saken er vel heller at de kunne oppnådd samme, om ikke bedre, effekt på kortere tid med fokus på kvalitet (tyngre vekter, få reps) fremfor kvantitet (lette vekter, mange reps).

   10. Er interessert i å begynne med litt mer styrketrening selv. Dere som har peiling, hvor mange ganger i uka «pr muskel» må man trene, og hvor lang tid vil det ta før man ser resultater? Er det nok med normalt sunt kosthold, eller må man på diett evt proteintilskudd i tillegg?

 3. Marte Sandland

  Du har så utrolig fine bein!

 4. Jeg må si du har kommet godt i gang med treningen allerede jeg;)
  Du er en stor motivasjon på treningsfronten for meg:D

 5. Birgitte

  Du sprer masse energi Caroline, håper du har en kjempe fin jul! 😀

 6. hei!

  Tror ikke du bør glede deg altfor mye til ski, er nok ikke beste føret på Geilo nå. Det øser ned med regn her nå 😛 Litt uvanlig kan du si…

  1. Fotballfrue

   Uff da :/

   – C

   1. Monica

    Men er meldt litt kaldere og litt snø, så kanskje det hjelper 😉 Får krysse fingrene 😉 Jeg står ikke på ski lengre, men kjedelig for dere som liker det 😉

    Velkommen til Geilo uansett ihvertfall 😉

 7. Jeanette

  Hei Caroline 🙂 Vet du når i januar boken din kommer ut? Har så veldig lyst på den 🙂

  1. Fotballfrue

   I mars kommer den 🙂

   – C

   1. jeanette

    Åå så lenge å vente, ja det er vel verdt det 😉 gleder meg 😉

   2. Hva slags bok har du skrevet? 🙂

   3. Tror hun skal lage en kokebok elns 🙂

 8. Jeg ble så glad av det første bildet!! Energien smitter nesten over dataskjermen :p Du får kose deg med arbeidet, og glede deg til film i kveld 😀

 9. Hei. Jeg kikker innom bloggen din flere ganger daglig, og synes den er utrolig inspirerende. Du skriver utrolig reflektert og treffende. Selv de temaer som i utgangspunktet ikke opptar meg, klarer du å formidle på en måte som fenger. Ser du får mange kommentarer om hvor pen og flott du er, den støtter jeg fullt ut. Imidlertid er det mye viktigere hvordan man er innvendig. Etter å ha lest bloggen din i ett år kan jeg med stor sikkerhet si at du er like nydelig innvendig. Fortsett det gode arbeidet du gjør. Takk for at du lyser opp hverdagen min:)

  1. Fotballfrue

   Tusen takk! Så utrolig hyggelig av deg, nå lyste du opp min dag 🙂

   Klem!

 10. Elisabeth

  Du er utrolig flink til å ta fine bilder i lufta:D hihi!

 11. Elsker energien og utstrålingen din (og bloggen din selvsalgt). God romjulstid <3
  Bruker du vanlig BH under sportsBHen? Synes det så sånn ut, skjønner du 😉

  1. Fotballfrue

   Hvor ser det sånn ut? 🙂 Det gjør jeg ikke 🙂

   God romjulstid tilbake <3

   1. Fotballfrue

    … nå ser jeg det! Er sømmene i sportsbhen 🙂

    – C

   2. Ingrid

    Er det Pierre Robert? Hvilken modell i såfall? Min har ikke sånn, kunne gjerne ønsket en slik, så fint ut!(hahah, uff, ble et litt rart komplement da..)

   3. Fotballfrue

    Ja, det er den nyeste 🙂

    – C

   4. Ingrid

    Unskyld å mase, haha. Vet du navnet på modellen? Bor i liten by, så vanskelig å få tak i rett uten navn. Og forresten, kunne du skrevet et innlegg om sportsbher eller undertøy til å trene i generelt? Hadde virkeelig blitt satt pris på! 😀

   5. Fotballfrue

    Vet dessverre ikke navnet :/

    – C

   6. Ingrid

    hmm… 🙁 Har søkt og sånn, men finner ikke noe med de sømmene. Jaja : ) Men kunne du tenkt å skrevet det innlegget? Har ikke noen ordentlig gode sportsbher lenger 🙁

   7. Marianne

    Enig, Innlegg om det, please! 😀

 12. har lyst til å bli litt slankere mellom lårene og lurer på om du har noen øvelser jeg kan gjøre hver dag, hjemme i stua? 🙂

  1. Da må du ned i fettprosent, det går ikke an å punktslanke.

 13. Michelle

  Ja, det beste med den siste uken i Desember, er at man har tid til å slappe av, tenke over året som har gått på godt og vondt og planlegge, sette mål og motivere seg til ett nytt å bedre år 😀 Og du skal virkelig vite at du sprer mye, og da mener jeg mye motivasjon og inspirasjon gjennom bloggen din! Derfor jeg rett og slett bare elsker den! Kos deg med rødvinsgløgg 🙂

 14. Heia 😉
  Lurer på hvor det hvite vitrine skapet ditt i stuen kommer fra?? Virkelig fint 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er fra Ikea 🙂

   – C

 15. Du e herlig du! 🙂 har sjølv vært å trent idag, det va heeerlig! 😀

 16. Hej, jag undrar hur du tränar dina armar?

 17. Du har akkurat passe størrelse på silikonpuppene dine- kler deg!

  1. Fotballfrue

   Hvilke silikonpupper? :p

   – C

   1. Hehee, tror det er en del som lurer på dette.. Har du brukt pushup i det siste, tenker spesielt i bikiniene dine? : ) (ikke frekt ment altså! Synes ikke det er tabu som mange andre..:P )

   2. Tror nok det er bikiniene fra VS. Mine er det hvertfall kjempe push-up i. Og om Caroline har silikon eller ikke spiller vel ingen rolle?

   3. Neinei, selvfølgelig ikke! Hun er nydelig uansett! 😀

  2. OMG!

 18. Hei, kan du skrive litt om hvilke øvelser du bruker for mage, rygg, rumpe og lår? 🙂 Hadde vært supert! Fortsatt god jul 🙂

 19. Det øverste bildet var rett og slett helt nydelig av deg! 🙂 Du inspirerer sånn med treningen. Nå MÅ jeg og komme i gang. Ikke bare sitte inne og spise sørlandschips. Haha.

  En ting jeg lurte på. Jeg må skrive inn navn og mailadresse hver gang jeg kommenterer. Er det bare min data som har det sånn, eller kan du ordne det slik at det blir husket?

 20. Du er så pen!:)

 21. Deilig når du spres energi, jeg får lyst til å trene!!! og det med alle mailene som venter…ta de litt etter litt, del de opp over noen dager..kjenner jeg deg rett går det nok unna.

 22. Bra noen har litt ekstra energi i julen til trening 😀

  https://inamakeup.blogg.no/

 23. På energihuset var det stappfult i dag!

 24. har du andre designervesker enn alexaen? i så fall hvilke? 🙂

 25. Jeg kommenterer sjelden bloggen, men nå følte jeg at jeg måtte.
  Du ser helt strålende ut på det øverste bildet, og det var utrolig vakkert av deg!
  Du ser jo alltid bra ut, men syntes det var ekstra fint bilde av deg:)

 26. Nydelig bilde av deg, det hvor du hopper. Fullt av energi og motivasjon! 🙂

 27. Har fulgt bloggen din i 2 år og det øverste bilde er det søteste jeg har sett hittil! haha! Åh, gleder meg til å se flere husbilder! Er så spent på hvordan du innreder alle rommene. 😀

 28. for noen fantastisk flotte LEGGER du har! haha, det har jeg aldri tenkt over hos noen før, men på dette bildet så jeg det med en gang, og tenkte nesten jeg måtte skrive det. og det blender godt inn med alt annet som er så vakkert på deg!

  klem! lykke til med alt på nyåret!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

   – C

 29. Får håpe været roer seg ned til torsdagen! Jeg bor på Geilo, og har bare sittet inne de 2 siste dagene.. Har ikke kunne ridd (på hesten min altså, haha) eller stått på slalom, for bakken har vært stengt.

  Stå på videre 😀

 30. 72-modell

  Hei. Takk for en inspirerende treningsblogg, samt mye annen god lesing selvfølgelig. Jeg lurer på om du noen gang har vurdert å kjøpe en tredemølle til hjemmebruk, og om du evt. har noen tips å komme med vedr. hva man bør velge. Har trent bra det siste året, men det er vanskelig komme seg på senter når man har barn. Jogging ute er jeg glad i, men her vi bor er det såpeglatt ca hele vinteren. Derfor vurdering av innkjøp av mølle! Fortsatt god jul! Nydelig hus forresten. Liker interiør godt også jeg, så blir spennende følge deg videre.

 31. Margrethe

  Hei! Har du noe tips til hvordan en som ikke har så bra kondis skal starte å øve opp kondisen? 🙂 Digger treningsinnlegg! Skulle ønske jeg klare 60 min

 32. Hei Fotballfrue

  Sitter å titter på treningsprogrammet ditt, og lurer på om du ikke trener bryst og skuldre? Eller forside ben?
  Mulig du har svart på lignende spørsmål før, men jeg har ikke sett det ihvertfall. Er det noen spesiell grunn for at du ikke trener disse muskelgruppene?

  Hilsen fra Bebe 😉

  1. Fotballfrue

   Det gjør jeg, men ikke denne uken 🙂

   – C

 33. Herlige bilder, elsker å se deg tilbake i vante omgivelser (på treningsfronten!!) 😀 Kjempeflotte julegaver dere har fått forøvrig, men den «muffinsen» fra Kremmerhuset, er det en oppbevaringsboks for smykker også? Hvor mange smykker kan den romme? Ønsker dere en videre flott romjulsfeiring:) Juleklem XOXO

  1. Fotballfrue

   Ja, det er en smykkesak 😀 Hmmm. Jeg vet ikke ennå, men jeg kommer helt sikkert til å ta bilder av den fremover, så du får se 😀

   Juleklem 🙂

   1. Camilla

    Min rommer «bare» to små smykker, lenke med et anheng, om du skjønner+ noen armbånd, er ikke plass til mange statement-smykker akkurat;)

 34. Å, spreka! 😀 Kan ikke du delta i et løp, du hadde sikkert gjort det kjempebra!! 😀 Hvor høy er du foresten? (du er mitt forbilde 🙂 )

  1. Fotballfrue

   Takk! Jeg har veldig lyst til det 🙂 Jeg er 170 🙂

   – C

   1. ja, så kunne du skrevet om løpet på bloggen! 😀 Så gøy! Tror Birkebeinerløpet hadde passet perfekt til deg! 🙂

 35. hei 🙂 Hor langt ca løper du når du bruker 60 minutter?

  1. Fotballfrue

   Alt fra 10-12 km. 🙂

   – C

 36. Du er så flink og inspirerende.:-)

  1. Fotballfrue

   Takk 😀

 37. så flink du er! 🙂

 38. Flink du er! Men jeg lurte på en ting, hvorfor jogger dagen etter å ha trent styrke bein/rumpe? Trodde muskelgruppene skulle ha hvile/restutisjon dagen etter man hadde trent styrke på de. Selvom jogging ikke er styrketrening og selvom man ikke direkte trener aller mest rumpe og bakside lår ved å jogge, så tror jeg det er lurt å beina hvile litt! Restitusjon er faktisk like viktig som selve treningen 🙂 Men siden du ikke er så opptatt av muskelvekst, så er det kanskje ikke så nøye, skulle bare gi deg et lite tips.

  Ha en fin dag videre <3

  1. Fotballfrue

   Restitusjon betyr ikke at du ikke skal bruke muskelen i det hele tatt. Se på idrettsutøvere, de har aktiv restitusjon etter konkurranse eller hard trening, gjerne sykling eller løping i 45 – 60 minutter. Du kan fint trene styrke på ben, for så å løpe dagen etterpå 🙂 Restitusjon trenger du kanskje 1- 2 dager i uken, avhengig av intensitetsnivå.

   – C

 39. Karoline

  Herlig bilde! Kan vi få se rommene i huset? 😀

  1. Fotballfrue

   Jeg har vist alt som er ferdig 🙂 Resten må vente til alt er klart 😉
   Vi mangler fortsatt en del møbler etc.

   – C

 40. Hei. Synes joggeskoene dine er så fine. Var det de du designet selv på en nettside? Kan du legge ved en link? Har så lyst på slike, for å få litt ekstra treningsmotivasjon!!

 41. Så innmari søt du var på det første bildet! 😀

 42. skjønner ikke hva greia me 60 min ++ på mølla er så bra.. nesten det eneste du gjør e å lette på kroppen, så lenge du ikke har oppoverbakke så klart. men hvorfor ikke ta intervaller med høyere tempo og ikke like lenge, er jo mye mer effektivt! det du gjør er jo gørr kjedelig…
  jeg går for en mer effektiv økt med mer utbytte

  1. Fotballfrue

   når har jeg sagt at jeg ikke løper intervaller? Skjønner ikke hvor du har det fra. Løper intervaller annen hver økt, jeg 🙂 4×4, og når jeg løper langkjøring løper jeg mellom 9 og 12, flott tempo det, skal jeg si deg 😀

   – C

   1. haha men da skjønner jeg! har bare fått med meg at du jogger i det uendelige nermest og det har irritert meg med andre som gjør det og ikke noe annet.. men det er jo kjempe bra av deg da!:) bra jeg tok det opp så jeg forstår:)

   2. Fotballfrue

    Jeg trener masse styrke også, så her er det variasjon så det holder 🙂

    – C

 43. Skog&mark

  Nå som du bor landlig til og skogen som nærmeste nabo, faller det seg ikke naturlig og løpe ute i skogen i 1- 1 1/2 time?? Mye bedre luft og trening…

  1. Fotballfrue

   Midt på vinteren? Overhodet ikke 😉

   – C

 44. Jannicke

  Har du tatt silikon? eller gjort noe med puppene??

  1. Fotballfrue

   Nei.

   – C

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *