Den store partykjoleguiden

Skal du på julebord i nærmeste fremtid, men har ingen anelse om hva du skal ha på deg? Gjelder dette tilfeldigvis jobbfesten, bursdagen til venninnen din, middagsparty, julaften og nyttårsaften også? Her har jeg samlet et knippe av sesongens fineste festkjoler, samt litt inspirasjon for å hjelpe deg i gang:

Glitz and glamour: De kjolene som uten tvil er hottest i år er de metalliske, i fargene gull og sølv, i tillegg til en hel masse glitter og paljetter. Du kommer ikke nærmere en skikkelig festkjole enn dette!

Her finner du kjolene (fra venstre og bortover): Fantastisk vakker kjole som jeg MÅTTE klikket hjem i går kveld, fra Lipsy. Kjole i gull med brokademønster fra Nelly. Sort paljettkjole med åpen rygg fra Nelly. Gullkjole fra H&M. Paljettkjole i flere farger fra VILA. Sølvkjole med diamanter fra Nelly. Sort paljettkjole fra ONE. Grå paljettkjole fra Nelly. Bronsefarget paljettkjole fra French Connection.

Den lille sorte er aldri feil, og i år finnes den i utallige varianter. Gå gjerne for en med langt slep, eller den mer klassiske med noen spesielle detaljer.

Sort kjole fra NLY Trend. Sort kjole med slep fra Asos. Klassisk sort med annerledes skjæring fra Asos.

Sort & hvitt: Dersom du ikke føler for å kjøre helsort, er det utrolig lekkert å kombinere sort og hvitt, slik som Hayden gjorde under EMA.

Sort og hvit tettsittende kjole fra TLW. Sort og hvit med bånd i livet fra TLW. One shoulder fra Elise Ryan.

Sarte farger: Selena Gomez var slående vakker under European Music Awards. Gjør som henne og velg duse farger på årets festkjoler.

One shoulder fra Nelly. Pudderrosa fra Lipsy. Grå fjærkjole fra Asos.

De tradisjonelle: Farger som marineblått, lilla og rødt vil alltid være riktig i en høysesong som julen.

Marineblå longsleev fra Asos. Rød minikjole fra Asos. Lilla velourkjole fra H&M. Blå kjole herfra og lilla kjole herfra. Blå halterneck fra Club L.

Håper dette var til hjelp for dere som ønsket en slik guide ♥ 

Enkelte lenker er annonsebaserte 

178 kommentarer

 1. Trude A

  Mitt i blinken Caroline. Kjempebra å få inspirasjon til hva man kan ha på seg på julebordet eller i juleselskapet.
  Jeg har enda ikke turt å bestille klær fra nettet. Rett og slett fordi jeg synes det er så vanskelig å vite hvilke størrelse man skal velge og hvilke modell man kler. Ser for meg at jeg må sende alt tilbake. Men det virker som alle andre rundt meg får det til.. Men nå vet jeg iallefall hva jeg skal være på utkikk etter i butikken 😉

  Ha en fin kveld og mange klemmer til deg som bruker en haug av tid på å gi oss inspirasjon!!!

 2. Perfekt tidspunkt for dette innlegget. Skal på julebord den 25. og vet ikke hva jeg skal ha på meg. Takk for hjelpen 😉 Du er så dyktig!

 3. Camilla

  <3

 4. Kristin

  Dette innlegget skal du ha skryt for! Fantastisk fine kjoler. Jeg vet nesten ikke hvem jeg skal velge. 🙂 Du gjør en så utrolig god jobb for tiden. Gleder meg til husflytting og Maldivene.

  1. Fotballfrue

   Så utrolig hyggelig å høre, tusen takk 😀

   Hyl! Jeg gleder meg jeg også!

 5. Camilla

  Jeg bare lurte på noe når vi først snakker om shopping…
  Er du av typen som shopper impulsivt eller tenker du over om du egentlig får brukt det osv? Selv er jeg dessverre førstnevnte til tider:P

  1. Fotballfrue

   Impulsiv.no :O

 6. Ingebjørg

  Detta var til stor hjelp:D fant fant kjolen til julebordet 😀 Tusen takk <3

 7. Her vises det at du har lagt ned MYE arbeid Caroline.Virkelig bra og gjennomført.
  Men fikk litt sjokk over kommentarene til hun som mente disse kjolene var «horete» og ikke passet seg til julebord med jobben.Jeg skal selv ha et paljett skjørt som går rett nedenfor rumpa,men så er overdelen langermet og heller ikke utringet.Trodde det skulle gå fint jeg helt til folk begynner å si at man da må ha svart strømpebukse under.Det hadde jeg jo ikke tenkt til,men vil ikke at de eldre på jobb skal se på meg som for lettkledd…

  1. Fotballfrue

   Ikke bry deg NOE om hva andre mener! Dersom du føler deg vel, skal du gå akkurat som planlagt 🙂

   1. Tok å prøvde det på meg igjen og jeg føler meg veldig bra i det.Så da er det avgjort.Hadde forsåvidt kort skjørt ifjor også,og da var det bare skryt å få.Tingen er å få det til å se klassisk og sexy ut på en gang:)
    Rart hvor lett man kan la seg påvirke av hva enkelte sier,men ikke søren om jeg skal gå å føle meg usikker pga noen snerper uten like.Det handler jo som du sier mest av alt om å føle seg vel selv.Den sikkerheten skinner jo gjennom,uansett hva man velger å ha på seg.

   2. Fotballfrue

    Det er veldig sant 🙂

    Klem!

   3. Camilla

    Enig! Likte utsagnet over her fra deg Caroline:D So true, so true.

 8. Jeg har lest bloggen din en stund, og synes det er krydder i en ellers så travel studiehverdag 🙂 Mange av kjolene her synes jeg er fortreffelige, og stilen din er nydelig! Du gjør mange ting som beundrer meg, for jeg hadde aldri orket å ha så mange baller i luften på en gang. Men til tider syntes jeg at du er litt dårlig til å ta imot kritikk. Til å være den mest leste bloggen i Norge, må du regne med å få negative kommentarer også, jeg mener ikke at du skal finne deg i alt, mange av dem er uten mening i det hele tatt (som noen av de over), men noen har et poeng som jeg av og til synes du overser. Men vær stolt over det du driver med, flotte arbeidsjernet! 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg synes jeg tar i mot konstruktiv kritikk på en fin måte 🙂 Mange ganger føler jeg at jeg ikke får lov til å være uenig når noen kritiserer, men jeg har da all rett til å «svare for meg» som alle andre, uten at det skal regnes som at jeg er dårlig på å motta kritikk. Det er alltid to sider av en sak, og alle kan ikke være enige 🙂 Jeg kan ikke bare nikke og være enig dersom jeg ikke er enig, kun fordi det er kritikk. Mener jeg 🙂

   – C

   1. Selvfølgelig skal du ikke det, var ikke det jeg ville fram til, er bare til tider jeg syns du virker litt krass på kommentarer, men når man leser en tekst kan ting også fort bli misforsått 🙂 Ha en flott kveld videre 🙂

   2. Fotballfrue

    Ja, det er sant. Det kan nok bli misforstått fra både min side, og fra lesernes :/

    Flott kveld tilbake 🙂

 9. Birgitta

  Tusen takk for et utrolig inspirerende innlegg!! Fikk nesten vann i munnen av å se så mye fint..Tror nok kontoen min ble litt fattigere, uff. Ser at du har brukt tid på dette og gjort ordentlig research, men jeg syns absolutt det er verdt det! Stå på, Caroline 🙂

 10. Så utrolig mange fine kjoler 🙂 Takk for inspirasjon!

 11. Ninetta Bagarelli

  Åh, så gøy med en kjoleguide! :-)Du er flink.
  Jeg skulle ønske jeg var 10 år yngre og 10 kilo lettere, da hadde jeg handlet inn minst halvparten av disse kjolene….:-) .
  Jeg er 178 cm lang og har langt liv, så korte kjoler blir topper til meg. Jeg har fine former (med god hjelp av hold-in:-D )men glinsende, korte kjoler blir for mye! Så jeg deler flere lesers ønske om en guide for….tja….oss med former og større kropper;-)

  Måtte bare le da jeg kjørte til jobb i dag – jeg kjørte forbi ei lita snelle på 16-17, som så ut som en kopi av deg:-D Mulberryliknende veske, og et antrekk identisk med et av dine høstantrekk. Lillesøsteren min er også sterkt inspirert av deg, så du er et forbilde for mange.

  1. Hva med å kjøre en kjole i 50’s stil? Det er utrolig lekkert og passer ofte bedre til de med litt former, syns jeg. Det finnes flere vintage butikker og slikt som har kule og fine kjoler inspirert av 50 tallet, jeg har tatt meg den frihet og finne frem en link til en variant av den lille sorte, 50’s style.

   http://www.manillusion.no/alika-dress-sort-p-5288.html

   1. Ninetta Bagarelli

    Herlig kjole 😀
    Åhhhh….denne kjolen MÅ jeg ha!
    Tusen takk, da vet jeg hvor jeg skal henvende meg om jeg trenger flere tips;-)
    KLEM:-)

 12. Jeg er ikke xs, og vil nok heller aldri bli det, men paljettkjolen kommer til å bli smashing på julebord med jentene uansett 😉 Holdning, folkens, is the key, vær glad for den du er 🙂

  Super guide, ble dyrt 😀

 13. Skal erobre min fremtidige ektemann i den gullkjolen fra H&M!! Banna bein!! Din blogg er super, Caroline. Jeg titter innom flere ganger om dagen når jeg sitter på jobb. Og du er forresten aldeles nydelig!

 14. Ninetta Bagarelli

  En utfordring til deg, og et instendig ønske fra min side….:-)

  1. Jeg skulle ønske vi lesere kunne sende inn et forslag hver til tema på innlegg…..så trekker du et av forslagene, og tar utfordringen;-) Det hadde vært kjempegøy, og i og med at du legger ned endel timer bak hvert innlegg, vil det jo blir bra uansett tema;-) Hadde ikke det vært en gøy konkuranse ??

  2. I januar skal jeg reise til et vaaarmt land, men må dessverre være påkledd:( Jeg har letet masse på diverse nettbutikker etter passende klær, men har ikke sansen. Jeg ønsker meg veldig en…tildekket-men-lettkledd-oglekker-guide! 😀
  Så jeg må nesten bare si på fjortisers vis: PLIIIIIS….!!!

  Stor klem

 15. Hei! 🙂 Vet du om asos får inn den marineblå longsleev? Har så veldig, veldig lyst på den!- men så er den utsolgt…

 16. Ååå, jeg vil ha absolutt ALLE sammen! For en fin guide<3

 17. Dette innlegget har jeg ventet lenge på! 🙂 Jeg gikk innom bikbok etter jobb idag å kjøpte meg en svart kjole, men litt «annerledes» enn helt normal men likevel ganske enkel! Da tenkte jeg på dette innlegget, hihi. Takk 🙂

 18. Hei! 🙂 Dette vet helt sikkert du… Hvordan er det med asos og toll egentlig? Har ikke bestillt noe derfra før, og klarer ikke å bli enig med meg selv om siden er helt engelsk eller ikke siden det står norske priser og sånn 🙂

 19. Når det blir mange kommentarer på kommentarer, slik som den øverste her da folk klikka i vinkel og janteloven slo til for fullt, så forsvinner en del kommentarer ut i intet til høyre på bloggen, og det er ikke mulig å lese mer. Hvorfor skjer dette? Bra innlegg Caroline!:)

  1. Fotballfrue

   Aner ikke :O Skal høre med Nettavisen 🙂

   – C

   1. Skjer ikke med Firefox og safari 🙂

 20. matilde

  Ahh, det var mange flotte tips! TUSEN HJERTELIG TAKK! <3 fire av kjolene er på vei til meg nå!! 😀

 21. Kjempe fin og inspirerende guide 🙂

 22. Heilei Khan

  hei caroline! jeg lurte på noe, at jeg har så lyst til å bestille noen kjloer fra asos, men jeg vet ikke hvordan frakten fungerer! eller dette me str :-/// så jeg lurte på om du værsosnill kunne forklare litt? <3

 23. Heilei Khan

  en ting til, leste en kommentar legre opp, og ville bare si: IKKE FORANDRE MÅTEN DU SKRIVE PÅ! du har rett til å si det du, og er en perfekt forbilde! (bare at trenings innleggene kan bli litt mange av og til, hehe. Men det er det du liker å gjøre, så ja 😀 )

  1. Fotballfrue

   Takk for det 😀

   Mange vil gjerne ha flere treningsinnlegg, så jeg må bare variere 😉

   Klem!

   1. Heilei Khan

    sier bare sannheten! 😀 men kan du vere så snill å svare på det jeg skrev rett oppom? dette med asos og frakt? jeg måå bestille en kjole derfra!! 🙂

    ps. selvom jeg ikke kjenner deg så setter jeg utrolig stor pris på at du finst og har denne bloggen, der du deler alt med oss!

 24. Veldig bra innlegg!! Elsker paljettkjolen fra vila!:-)

 25. Kristine

  Herlig kjoleinnlegg!! Super inspirasjon! Stå på, digger alt du gjør 🙂

 26. Ble forelsket i den ene kjolen fra Nelly som så ut som en korsett på overdelen. Den er nå bestilt å skal bli den kjolen jeg feirer det nye året 2012 velkommen:)

 27. hei alle modellene er vakre. Jeg liker alle disse designene. fin samling.

 28. Veldig fin blogg Caroline!

  Jeg gikk inn på bloggen din igår kveld og så den flotte kjoleguiden din!Falt pladask for den ene kjolen så jeg gikk inn på Nelly.com for første gang og ble sittende i flere timer!!!:)Jeg har nå bestilt meg den ene kjolen du anbefalte (pluss 2 andre) og jeg har store planer om å bruke den på årets julebord!

  Ønsker deg med det samme hjertlig velkommen til oss på Elixia i desember!Hilsen Instruktør på Elixia Skien

 29. Margrete

  Åh, fant MASSE her jeg bare må kjøpe med meg hjem! Det er lov å handle på mastercard når det nærmer seg jul, eller? Elsker den ene sølvkjolen fra Nelly! Du er flink til å lete fram kjoleskatter 🙂

 30. Utrolig LEKRE kjoler 🙂

 31. jeg kjøpte den lilla, syns det var kjempemange fine jeg

 32. Birgitte

  Kjempefin kjole guide, Caroline! :))

 33. camilla

  Kjempe bra guide! har lett lenge etter forslag til kjoler og kan si jeg kunne bestilt alle her!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *