My cup of tea

Var forferdelig kald i kroppen etter å ha tuslet hjem fra SATS i dag, og hadde utrolig lyst på en kopp te for å finne både arbeidsro og varmen igjen. Jeg brukte fantasien, og resultatet ble noe av det beste jeg har smakt på ages! Du trenger ikke så mange ingredienser, dessuten tror jeg dette er noe de fleste LCHF-ere (haha) har i kjøkkenskapet: Te, helmelk, fløte, sukrin og koksmelk.

Her er oppskriften: 

Pisk 4 spiseskjeer fløte til krem. Vend inn 3 spiseskjeer kokosmelk (jeg bruker en fra Santa Maria). .

. . og 1 spiseskje sukrin. Pisk videre til du selv synes konsistensen er passe.

Ha din favoritt-te i en teklype, min er for tiden denne:

Kok opp litt vann.

Fyll bunnen av koppen med kokende vann, og la teklypen trekke i ca. 3-4 minutter.

I mellomtiden koker du opp 1 dl. helmelk.

Når melken koker, heller du den over i koppen, og tilsetter kremblandingen. Rør godt, og la gjerne teklypen være i koppen. Konsistensen blir myk og kremete, og smaken er helt himmelsk!

Dette er ganske mektig, så ikke drikk den rett før eller etter middag. Kanskje med noe snask til 71˚ Nord i kveld? Det skal jeg!

Nyt ♥ 

114 kommentarer

 1. Ugh…det syns jeg så kvlmende ut og ikke mye som te. det er grunnen til at jeg ikke klarer tanken på lchf, mye kvalmt og ekkelt fett. ikke godt! Nei tyr heller til sunn livsstil med sunne råvrer og moderate mengder med carber jeg.

  1. Fotballfrue

   Trist at du har misforstått hva lchf går ut på 🙁 Anbefaler deg å lese deg opp, dersom du tror det kun dreier seg om fett. Jeg har nemlig en sunn livsstil med sunne råvarer og moderate mengder karbo 🙂 Ligger på ca. 100 gram om dagen, mest fra grønnsaker og nøtter. .

   – C

   1. Hehe …jeg har nok ikke misforstått hva lchf går ut på…jeg liker bare ikke den mat! Det kan jo ikke være for alle og du må vel tåle og høre det uten å begynne å si at jeg har misforstått..Og du kan vel heller ikke nekte for at det innebærer å spi se mer fett enn vanlig. Jrg liker bare ikke smaken og liker ikke følel sen det gir meg etter å h a spist smør , majo og fløte.Fear deal ! ???

   2. Fotballfrue

    Du skriver jo som at fett er noe usunt, og det virker som du tror at lchf handler om å proppe seg full av fett. Det er jo helt feil, og vitner om dårlig kunnskap :/

    Det er ikke noe annet enn en vanesak 🙂 Jeg likte det heller ikke i begynnelsen, men tok det gradvis, og nå er det ingen problem. Smør benytter jo alle kokker, rett og slett fordi det gir den beste smaken.

    Forskning viser også at du vil ha mer av det du spiser mye av, og mindre av det du spiser lite av. Har du et fettfattig kosthold, vil lysten på fettrik mat automatisk bli liten. Det forklarer hvorfor du ikke liker smaken på smør, fløte etc 🙂

    – C

 2. Hei! Jeg prøvde å lage denne te’en til kveldskos ikveld, og jeg må bare si; den var HIMMELSK! Jeg kommer til å prøve flere av oppskriftene du legger ut 🙂 stå på, jente, du er fantastisk!

  Klem!

  1. Fotballfrue

   Jippi 🙂

   – C

 3. […] har satt kulden inn for alvor, og Modette anbefaler en god kopp te, á la Caroline Berg i […]

 4. Det så veldig godt ut !!!
  Hvor har du kjøpt den te’en ?
  Mvh / Bella

 5. […] Oppskrift te / Oppskrift kakao  […]

 6. Mye fristende oppskrifter på bloggen din, og med innbydende visuell fremstilling !
  Skulle bare ønske det var oppdellt i subkategorier under «mat» så jeg fant lettere frem =)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *