Oppskrift på skikkelige boller: LCHF

Herregud! Jeg klarte det! Beklager at jeg er så innmari positiv i dag, men jeg kan ikke noe for det. Ingenting er bedre enn følelsen av å få til noe, er du ikke enig? Samme kicket jeg fikk hver gang det vanket en 6´er på skolen. En blir sulten på mer. Nå er jeg i en lykkeboble ut av en annen verden, fordi jeg faktisk klarte å lage lavkarboboller som smaker boller 🙂

Og når dette kommer fra meg, er de virkelig bra, for jeg er et bollemonster. Det eneste negative er at hver gang jeg spiste boller tidligere, holdt det aldri med en eller to. Jeg måtte ha minst seks eller syv (eller åtte), og det endte alltid med at jeg lå i en eneste stor menneskelig krøll på sofaen resten av dagen. Dette var mye av grunnen til at vi valgte å legge om til LCHF (mine magesmerter relatert til det), og nå som jeg også kan spise skikkelige BOLLER i dette kostholdet, kan jeg nesten ikke be om noe mer. Jeg er happy! Og nå tenkte jeg å være en barmhjertig samaritan, og dele herligheten / hemmeligheten med dere. Men ikke gi den videre, da. . Mihihi 😀 Det ble forresten bare seks boller, så det kan kanskje lønne seg å doble oppskriften?

Du trenger: 

 • 80 gram mandelmel
 • 1 egg
 • 2 ss kremfløte
 • 3 ss kesam
 • 4-5 ss sukrin
 • en klype salt
 • 50 gram smør
 • en toppet teskje bakepulver
 • 2-3 ss fiberhusk
 • 2 ss kardemomme

 Slik gjør du:

Pisk sammen egg og sukrin.

Etter hvert kan du tilsette kesam og fløte til egget og sukrinen.

I mellomtiden smelter du smøret. Bland alt det tørre sammen.  .

. . og tilsett dette til deigen.

Ha i smøret tilslutt (du kan helt sikkert tilsette smøret til det våte først, men jeg gjorde det i denne rekkefølgen, så da kan det være lurt å skrive det sånn)

Husk MASSE kardemomme! Gjerne mer enn 2 ss.

Nå har du forhåpentligvis en fantastisk bolledeig i bakebollen foran den 😀 Du kan med fordel la den hvile 10-15 minutter. Deretter triller du kuler på et brett med bakepapir, og setter alle sammen inn i midten av stekeovnen. 180 grader, 20-25 minutter.

Smaker best 30 sekunder etter at de har kommet ut av ovnen. Mmmmmmmm ♥


The whole shebang inneholder 12,1 gram karbohydrater, så i en bolle er det altså rundt 2 gram. Good, right? 

Grunnen til at bollene er så mørke, er på grunn av mandelmelet. Det er så MØRKT. Vet noen hvor det finnes lyst mandelmel for tiden? Hadde vært kjekt å vite 😀 Mye lettere å farge marsipandeig også. .

Ha en fantastisk fredagskveld!

340 kommentarer

 1. Hei Caroline! Jeg har et spm ang. lchf oppskriftene. Jeg ønsker ikke å følge det kostholdet, men vil bare få et sunnere kosthold. Kan jeg da med trygghet bruke f.eks denne oppskrifte, og andre lchf-brød oppskrifter?? 🙂

  1. Fotballfrue

   Absolutt 🙂

   – C

 2. Hei,
  jeg prøvde å lage disse bollene i dag, men bolle oppskriften gav bare 6 boller og de var veldig klissete og jobbe med og sprak veldig opp da jeg skulle lage hull til vaniljekremen. Blir dinne også slik som dette?
  Var ikke veldig delikate…. jeg er jo så glad i boller og skoleboller så ble veldig glad da jeg fant denne oppskriften. Har gått over til LCH kosthold for noen uker siden, og magen er som ny! 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei 🙁 Mine ble helt fine.

  2. Samme her…6 boller og klissete deig. skal prøve med mer mandelmel neste gang 🙂 Super smak på de 6 bollene jeg fikk!

 3. Hvor stort er (sånn ca.) fettinnholde i disse da? : D

 4. Hei!
  Vet du om et godt alternativ til mandelmel? Har nøtteallergi, men vil så gjerne prøve å lage bollene 8)
  På forhånd takk!

  1. Skulle foreslå kokosmel, men det er vel strengt tatt også en nøtt:P….

   1. Hei. Kokos er ikke en nøtt. Det bare heter nøtt. Det er faktisk en frukt.
    Så da vet du det 🙂
    Jeg har selv nøtteallergi og bruker kokosmel som et godt alternativ. Er heldigvis ikke allergisk mot ORDET «nøtt» 🙂

  2. Nina Nicolaisen

   Mandler er en frukt

 5. Laget disse bollene i dag, med noen små endringer. Siden jeg spiser lite melkeprodukter, byttet jeg ut kesam og fløte med kokosmelk (den tykke massen på toppen) og litt sitrondråper (for å få syrligheten til kesam) og brukte litt kokosolje og Ghee smør istedetfor vanlig smør. Og dette funket som bare det- bollene ble kjempegode! Det er de beste «alternative» bollene jeg har klart å lage til dags dato:):) (Byttet også ut en av spiseskjeene med sukrin med kokossukker, for å få en litt ekstra søtsmak).

  Så tusen takk for oppskriften, den er kjempegod! Og kan tydeligvis fint brukes som basis dersom en må gjøre små endringer grunnet diett eller lignende også!:):)

 6. MariSafari

  hei, kan man bruke splenda istedenfor sukrin, eller har dette ulik effekt på deigen?

  1. Fotballfrue

   Nei, det vil ikke ha så mye å si på deigen, men husk at splenda måles i andre forhold 🙂

   – C

 7. Ann-Kristin

  Hei Caroline 🙂

  Takk for mange gode oppskrifter og fine bilder!

  Jeg har prøvd å bake disse bollene noen ganger, men de blir enten flate og geleaktige eller stenharde:-D Det jeg lurer på om det er det fettreduserte mandelmelet fra Funksjonell Mat som du bruker? Det var i alle fall det som var brunt i en periode… Når jeg bruker det, virker det nesten som det er altfor lite væske i deigen, og den blir som en murstein. Så har jeg prøvde å ha i ganske mye mindre mel, men følte at jeg måtte øke væskemengden, og da ble de litt geleaktige som om de var mest basert på fiberhusk.

  Jeg syns at resultatet blir bedre med finmalte mandler (ikke tørket eller fettredusert), selv om de blir flate da også. Men det ser jo ikke ut som om det er det du bruker?? Kan du skrive hva melet du bruker heter og hvor det kommer fra? Og hva slags fiberhusk bruker du??

  På forhånd takk for svar.

  Hilsen glad i boller 🙂

 8. Tusen takk for denne oppskriften! Bollene var suuupergode 🙂 Dette blir nok en gjenganger!

  1. Forresten: Lurt å bruke engangshansker når bollene rulles, deigen er litt klissete!

 9. Samantha

  Hei, Caroline.

  Er det mulig å bruke steviosa sukker, istedenfor sukrin i oppskriften? Eventuelt hvor mye steviosa sukker bør jeg bruke, ettersom den er sterkere enn sukrin?

  1. Fotballfrue

   Ja, det kan du nok gjøre 🙂 Akkurat målenhetene på stevia er jeg litt usikker på , men det skal stå forklart et sted på pakken 🙂

 10. Tusen takk for digg oppskrift. Bollene smakte snydens, og blir nok en ukentlig begivenhet her i huset:).

  1. Fotballfrue

   Haha, herlig 😀

 11. Hei. Ville bare si at disse bollene ble helt utrolig gode. Jeg sløyfet til og med smøret, likevel ble de saftige og søte. Tusen takk for tips.

 12. […] Bollene til fruen  var helt greie å trille ut! […]

 13. Hei, har bare soft flora i huset, går det å lage bollene med det? Eller blir det feil i forhold til lavkarbo? Funker det også med laktosefri kremfløte?

  1. Fotballfrue

   Ville ikke brukt soft flora da dette er et margarin som jeg selv aldri bruker, men dersom det egner seg til baking og du synes det er ok, kan du for all del bruke det 🙂 Laktosefri kremfløte går helt sikkert fint 🙂

 14. Anne Berit

  Naaam! Laget disse, bare med sukrinmelis i stedet for sukrin
  Laget dobbel oppskrift (11 boller), men de ble bittesmå 😛 Men takk for oppskrift!

 15. Karianne

  Jeg bruker lyst mandelmel og kjøpt på helsekosten life, fra funksjonell mat:)

 16. Jeg lagde disse i dag ,og de ble kjempegode,men jeg hadde nok ikke brukt over 2 ss med kardemomme jeg da jeg brukte 2,5 ss og jeg synes d ble for mye :/ Men jeg skal bake enda en batch no å prøve med litt mindre,så blir de nok perfekt:) Du er flink! Og gratulerer med jenta,du har en fantastisk tid i vente,men det har du vel allerede fått kjenne på:D God helg!

 17. Kristine

  Åh, disse smakte helt fantastisk! Nå kan jeg mumse boller til det er tomt med god samvittighet 🙂 Tusen, tusen takk, Caroline! Du er best 😀

 18. Liv Vadla

  Kan man bruke noe annet enn mandelmel? Jeg tåler ingen form for nøtter,,, de ser jo så gode ut,men frister ikke å få masse utslett….. 🙁

 19. NAAAAM! Tusen takk for denne oppskriften:)

 20. Definitivt huket AV bokmerkinga. De var svette, fæle, og smakte IKKE godt. Smakte ikke bolle!! Men denne kommentaren kommer nok ikke på trykk uansett, siden du sletter enhver form for kommentarer som ikke er ros. Det er jo rart.

  1. Haha 😀 Dagens morsomste, uten tvil. Du kan ikke lese mye i kommentarfeltet 😉

 21. Trine Lotte

  Nam ! Disse bollene ble en suksess og smakte veldig godt 🙂

 22. Marianne

  Super oppskrift! Gleder meg til å smake! Hadde ikke sukrin, så jeg brukte en «dæsj» splenda og tagatesse istedet, og hadde bare vaniliekesam..
  Men bare røra/deigen ble jo såå go!
  Er så godt med ting som ikke smaker bare egg, og har «eggekonsistens»..
  Nå står bollene i ovnen, og jeg gleder meg!
  Takk for at du deler! Og takk for at du er så positiv! ☀️☀️

 23. Tilsatte 30 g ekstra mandelmel og da ble ikke deigen klissete i det hele tatt, men fin og jobbe med til å rulle 6 fine boller. Jeg knuste også mandlene selv da jeg var tom for mandelmel.Jeg hadde ikke fløte så brukte ekstra lett melk i stedet, hadde kun vanilje kesam så brukte det. Disse ble KNALLGODE!! :))) takk for god oppskrift 🙂

 24. Mmmm nam! Håper de er gode kalde også. Spiste en med en gang de kom ut av ovnen.

 25. Christine

  Er det noe man kan bruke i stede for fiberhusk. Har ikke klart å få tak idet.

 26. Marilen

  Desse må eg prøve! 🙂 Men er det ok å fryse bollene?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *