Herregud! Jeg klarte det! Beklager at jeg er så innmari positiv i dag, men jeg kan ikke noe for det. Ingenting er bedre enn følelsen av å få til noe, er du ikke enig? Samme kicket jeg fikk hver gang det vanket en 6´er på skolen. En blir sulten på mer. Nå er jeg i en lykkeboble ut av en annen verden, fordi jeg faktisk klarte å lage lavkarboboller som smaker boller 🙂

Og når dette kommer fra meg, er de virkelig bra, for jeg er et bollemonster. Det eneste negative er at hver gang jeg spiste boller tidligere, holdt det aldri med en eller to. Jeg måtte ha minst seks eller syv (eller åtte), og det endte alltid med at jeg lå i en eneste stor menneskelig krøll på sofaen resten av dagen. Dette var mye av grunnen til at vi valgte å legge om til LCHF (mine magesmerter relatert til det), og nå som jeg også kan spise skikkelige BOLLER i dette kostholdet, kan jeg nesten ikke be om noe mer. Jeg er happy! Og nå tenkte jeg å være en barmhjertig samaritan, og dele herligheten / hemmeligheten med dere. Men ikke gi den videre, da. . Mihihi 😀 Det ble forresten bare seks boller, så det kan kanskje lønne seg å doble oppskriften?
Du trenger:
- 80 gram mandelmel
- 1 egg
- 2 ss kremfløte
- 3 ss kesam
- 4-5 ss sukrin
- en klype salt
- 50 gram smør
- en toppet teskje bakepulver
- 2-3 ss fiberhusk
- 2 ss kardemomme
Slik gjør du:
Pisk sammen egg og sukrin.
Etter hvert kan du tilsette kesam og fløte til egget og sukrinen.
I mellomtiden smelter du smøret. Bland alt det tørre sammen. .
. . og tilsett dette til deigen.
Ha i smøret tilslutt (du kan helt sikkert tilsette smøret til det våte først, men jeg gjorde det i denne rekkefølgen, så da kan det være lurt å skrive det sånn)
Husk MASSE kardemomme! Gjerne mer enn 2 ss.
Nå har du forhåpentligvis en fantastisk bolledeig i bakebollen foran den 😀 Du kan med fordel la den hvile 10-15 minutter. Deretter triller du kuler på et brett med bakepapir, og setter alle sammen inn i midten av stekeovnen. 180 grader, 20-25 minutter.
Smaker best 30 sekunder etter at de har kommet ut av ovnen. Mmmmmmmm ♥

The whole shebang inneholder 12,1 gram karbohydrater, så i en bolle er det altså rundt 2 gram. Good, right?
Grunnen til at bollene er så mørke, er på grunn av mandelmelet. Det er så MØRKT. Vet noen hvor det finnes lyst mandelmel for tiden? Hadde vært kjekt å vite 😀 Mye lettere å farge marsipandeig også. .
Ha en fantastisk fredagskveld!
GLEDER meg til å prøve!!:D
Hei Caroline!
Vanligvis ville jeg ikke brukt et sånt sted til å «reklammere», men dette står meg nært hjerte. Det har seg sånn at Sandefjord kommune har bestemt at vi ikke skal ha julebelysning i våre gater denne julen. Dette dreper mye av julestemningen i vår flotte by. Jeg har skrevet litt om det på min blogg, samt linket til facebook-gruppen og vår lokalavis. Hadde satt enormt stor pris på hjelp til å fremme dette, uansett hvordan. Og hvis ikke så har jeg hvertfall forsøkt. Klem fra Hanne 🙂
Uff, da! For en forferdelig beslutning :O
Larvik sparer også. Jeg får ikke jobbet lenger fordi de ikke har råd til å bruke meg som ekstrahjelp :-/ Verdens rikeste land, med beboere som betaler høyest skatt i Europa (og da er lønnsnivå tatt i betrakning) – da burde det gå an med julelys! I det MINSTE!
Jeg synes det er mye tullete innstramninger som et rikt land kunne løst på bedre måter (mindre statlig sløseri på konsulenter, for eksempel), men det blir for dumt å ikke ha fakta på sin siden år man klager:
https://www.aftenposten.no/pengenedine/article3077397.ece
Vi betaler ikke høyest skatt i Europa. Vi ligger faktisk ganske komfortabelt på alle sammenliknende europeiske tabeller. Vi kan klage på at lederne våres er dårlige til å bruke pengene de har og at en hver idiot kunne laget et bedre fungerende helsevesen, men vi betaler rett og slett ikke mye skatt.
Nå overser du en viktig skatt, som denne artikkelen ikke tar høyde for; avgifter!
Tar du de med i betraktningen, ligger vi helt i toppen 🙁
Huff, nei å spare på julebelysningen er ikke noe landet kan være bekjent med, syns jeg. Julelys er en av de små tingene som gjør livet så mye finere 🙂
Mmm, Lene prøve!
Haha. Du smitter positivitet og glede gjennom pc`n. Jeg leser og smiiiiilller. Takk for det. Syns det er så deilig at vi kan tillate oss å være godt fornøyd med oss selv når vi lykkes.
Ha ei god helg.
🙂
Haha, er vel ikke noe å beklage for at du er positiv, vel! Det smitter 😀 Er alltid gøy å lykkes med noe, spesielt noe så godt som boller, wii!
Mmmm.:D Dette skal prøves! Har god erfaring med skoleboller, meen jeg får ikke alltid tak i sukkerfri vaniljesaus/krem, så det blir litt vanskelig å lage. De så ganske grove ut. Er det lyset som gjør det, eller er de ganske mørke? 🙂
Det er mandelmelet. Vet ikke hvorfor mandelmel kun selges så mørkt for tiden :/
– C
Aha. det burde jeg skjønt :p Jeg har kjøpt mandelmel fra USA (iherb). og det er bleket. Jeg tror ikke det er så veldig sunt, så neste gang blir det heller litt mørkere boller og ubleket mel 🙂
Sånn som jeg har forstått det blir mandelmelet mørkere om det er laget av mandler som ikke er skoldet. og lysere uten skall.. Tror jeg… 🙂
Boller skal prøves!!!
Hei! Jeg har nettopp kjøpt lyst mandelmel på helios. 🙂
En god ide er og skolde mandlene, så male dem til mel i foodprosessor (eller blender)
Det er litt mer som skal til før det blir mel, det skal tørke si ovnen osv. Har ikke tid :p
– C
Hehe, ikke for å være ekstremt negativ, men jeg nekter å tro at disse er like gode som vanlige boller. Ikke i nærheten en gang. For det går ikke an! Boller <3
Nesten så jeg må prøve oppskriften bare for å sjekke, men akkurat nå er jeg alt for tiltaksløs etter en hard uke så må i såfall utsettes.
Tro meg! LK trodde det var bolleboller 😀
SHIT! Da må jeg bare ta meg i nakkeskinnet og komme meg opp av sofaen i løpet av kvelden da, hehe. Skal gi deg tilbakemelding om jeg er enig (når jeg omsider får meg i gang da) 😉
NAM! *glefs*
Næhaha 😀
– C
Mmmm! De der MÅ jeg bare prøve!
Boller er virkelig noe av det beste jeg vet, men får så ufattelig vondt i magen av det, så disse er vel bedre, regner jeg med?
Du har forresten ikke prøvd å laget med kokosmel? Jeg kokkelerte litt for en stund siden, og mikset med masse forskjellig, deriblant kokosmel OG mandelmel + biter av mørk sjokolade. Resultatet ble fantastisk!!
Så bra 🙂 Ett tips er å legge de tettere, da blir boller (og annen hvetebakst) enda mer saftige! Når du må «bryte» de fra hverandre ;D Ha en fiiiiiiin helg 😀
Flinka 😀
Nå har vi akkurat bakt ostekaken din, så den står å godgjør seg i kjøleskapet as we speak 😀
Du er super inspirasjon 🙂
Hurra!! Dette gleder jeg meg til å prøve. Må bare kjøpe inn litt mer sukrin. Dette er bare en liten tanke, men hvis du fjerner skallet av mandlene, og så kverner det opp til mandel mel vil det nok ikke bli så mørkt. Dette tar jo lengere tid, men det er verdt et forsøk 😉
Da må man også tørke melet i to timer i stekeovnen på 150 grader med åpen dør 🙂
Fantastisk! Du er flink:-)
grattis med både løpe-pers og bake-pers, hehe;-D
Kan du ikke legge ut oppskriften på tapas som du lagde for en tid tilbake???<3 tapas!!! Mvh. Jeanette.
Ikke ennå 😉
– C
Ikke beklag at du sprudler over av positivitet kjære deg 🙂 Gratulerer med bolleresultatet, det er jo fantastisk som du finner på oppskrifter som funker!
De så supergode ut! Gleder meg til å bake de på Søndag, og elsker at du deler oppskrifter 😀
Du er så vanvittig flink på kjøkkenet, Caroline! Flink som prøver deg fram og lykkes 🙂
Så flink du er, Caroline!!! :- D
Det er så kjekt å lese når du er så glad, gleder smitter over fra skjermen 😀
Ha ein fantastisk kveld 😀
Det er det som er så bra med deg, at du TØR å si at du er fornøyd med ting du gjør og er stolt av ting du oppnår! Tror de fleste trenger å tørre å være litt mer stolt av ting man får til 🙂
Du har blitt en ræser på kjøkkenet! Du og KitchenAiden din 😉
Ha en fiiiin helg 😀
de så annerledes ut enn vanlige boller? På siste bilde ser det ut som sånn skjeks, fordi de er litt sprukket (?)! 🙂 Men tviler ikke på at de er gode 🙂 Skal nok prøve dem ut se,hehe skal gi tilbakemelding ogsåå….
Det er to typer mandelmel! De som er laget uten skallet på (blanched almond flour), og de som er laget med skallet. De som er laget med skallet er mørkere i fargen, men de inneholder også litt mindre karbohydrater pga fiberet i mandelskallet. Til type kakebakst anbefales mandelmel laget av skoldede mandler, for da blir deigen lettere og mer fluffy (og lysere)… ikke så tung og kornete som med «vanlig» mandelmel.
Aha. Da er kanskje ikke mandelmeldet jeg har fra iherb bleket likevel :p Så da er det bare å komme igang med bakingen. Tjohei 😀
Nei, det er nok ikke det 🙂 Tror det kun er hvetemel som blekes (mulig jeg tar feil). Men jeg har lest det flere steder at folk omtaler «blanched» mel som bleket mel, så det er sikkert en del folk som er litt lost in translation 😛
Hei! Jeg lurer på om du kunne ha gjort no kult for meg.. Jeg er student ved university of California, Berkeley! Vi har fått en oppgave om å lage en video og poste den på youtube, det er her du kommer inn. Vi skal bruke sosiale media og internett til å spre videoen, får vi flere hits enn vår professor får vi A+ på oppgaven!! Det hadde vært utrolig kult å sett effekten av en post på din blog om vår video! Det er en artig video! ;D Håper på svar!
https://www.youtube.com/watch?v=fA5ljkKuSYY&feature=feedlik
Jeg vet hvem jeg ønsker meg som personlig trener og kokk, jo Caroline 😀
Du er så flink, hvordan er det mulig 🙂 og den positiviteten din må du aldri beklage. Den smitter hvertfall over på meg og det er så deilig 🙂
Kos dere 🙂
<3
Jeg også vil ha deg som kokk og personlig trener, haha 😉 Utrolig bra jobbet, disse skal jeg lage, yum!!
jg vil også ha deg som kokk og personlig trener !!! 😀 😉
du er jo helt fantastisk !!
håper du nyyyter hvert sekund !
JA!!`Jeg vil også!!
Jobbtilbudene står i kø 😉 ;*
Hehe, vi kan starte budrundeXD
Nam nam nam!! Sånt kan vi lavkarbo folk like:-) og IKKE nullkarbo folk;p hehe!
Dette skal absolutt bakes i bakerunden min imårra:) da blir det kjeks ala caroline,lavkarbo knekkebrød og boller:) Meen jeg skulle ønske at du ville dele brødoppskriften din…;)
Vet du om det vil funke fint og male mandler og ikke mandelmel?
Hvis du vil ha hvitt mandelmel, er det lett å lage det selv, Kjøp mandler, la de ligge i vann til skallet løsner, da er det lett å få skallet av, når du har fått skallet av mandlene kan du godt la de få tørke litt før du kjører di i fotprossesoren, så har du hvitt mandelmel 🙂
Hei. Jeg har akkurat bestilt lyst mandelmel fra Lavkarbohuset.
Gleder meg til å prøve ut oppskriften din, takk for at du deler den! Jeg har også funnet en oppskrift på kanelsnurrer som skal prøves ut. Hvetebaksten er nemlig noe av det jeg har savnet mest etter overgangen til lavkarbo!
Ønsker deg en strålende helg!
Disse bollene så nydelige ut! Må ut å handle imorra og prøve meg på disse. Men med 4 i huset må jeg vel dobble oppskriften både en og to ganger for att alle skal bli fonøyd 🙂
Flott att du prøver ut og tester oppskrifter og deler med oss. Er dette en oppskrift helt etter eget hode, eller har du tatt litt fra andre oppskrifter på lav-karbo boller?
Skulle også kommentere innlegget med bilde av deg og LK men det er stengt? Noen grunn til det? Var ett utrolig koselig bilde som du må ta godt vare på.:-)
Ønsker dere begge en flott helg med masse kos.
Klem Britt 🙂
Denne er fra eget hode 🙂 Tok utgangspunkt i en vanlig bolleoppskrift jeg brukte før 🙂
Klemmer 🙂
ELSKER oppskriftene dine Caroline! =)
Disse skal jeg lage på Søndag, takk for at du deler oppskriftene med oss!
Ha en flott helg 🙂
Hei Caroline, du ruler på kjøkkenet:) herlig inspirasjon til tusen. Mulig du ikke vil dele, men kan jeg spørre deg hvor du ligger på karbo skalaen per dag, eller hva ditt mål er på antall karbo? ha en fiin fiin fredag. Ps. grunnen til at keg spør er at jeg er fersk innenfor livsstilen, og elsker den, kroppen magen og alt er plutselig i balanse og jeg har noen herlige ettermiddaget med overskudd til å være gøyaal med mine to søte små :=)
Dette MÅ prøves <3 Har prøvd en bolleopskrift, men den måtte jeg bruke muffinsformer til 🙂 Ble gode de også, men var noe mer karbohydrater i de per bolle, så liker at de inneholder så lite karbo <3<3
Så utrolig hærlig med sånne positive mennesker som deg:)) jeg sjekker bloggen din flere ganger om dagen men kommenterer aldri, men nå måtte jeg bare gi deg en positiv tilbakemelding.. Fortsett med ditt gode humør og spre det rundt deg, slike mennesker vil vi ha flere av:))
Åh dæven, tusen TUSEN takk for at du deler denne oppskriften! Jeg er bolle-o-man selv, og får på samme måte som deg vondt i maven av spesielt hvetemel!
Jeg gleder meg til å prøve denne!
Har du noen erfaring med soyaprotein og bakemix, forresten?
De ser litt tunge ut. Er de det, eller er de vanlig «bollete» i konsistensen? Mandelmel gir jo en utrolig god smak på alt, så ser for meg de smaker himmelsk.
De er litt «grovere» i konsistensen enn hveteboller 🙂
– C
Weeee, denne skal jeg teste ut i helgen! 😀 Håper virkelig at du kommer til å gi ut kokebok, Caroline! 🙂
Jeg kjøper lyst mandelmel (av skoldete mandler) på helsekost på Nordbysenteret i Sverige, men tror også Sunkost har lyst mandelmel 🙂 Smaker jo nesten det samme, men foretrekker det lyse 🙂
Så flink du er!! Gir meg gode tips på veien etter jeg fikk cøliaki og ikke har turt å bake noe enda siden det er ganske nytt for meg. Og at det er lavkarbo er jo bare et pluss. Du imponerer og inspirerer!
hvordan smaker de? virker veldig gode hverfall.
Må si du er flink å finne dine egne oppskrifter;)
Her er en på valnøttkaker/kjeks:
200 g valnøtter
2 1/2 dl sukrinmelis
1 eggehvite
Kjør nøttene i foodprossesor til mel.Bland i melis og eggehvite.Trill små kuler som du presser flatt ned på bakepapiret.Stekes i ovnen på 200 grader i ca 10-15 minutter
Jeg kjøpte lyst mandelmel på Sunkost Colosseum på onsdag 🙂
Åååh, er dette veldig usunt som ikke er på LCHF, i forhold til vanlige boller? Jeg elsker boller, men jeg spiser ikke brød, knekkebrød, ris, potet osv (både på grunn av min vrange mage, og fordi jeg ikke vil spise så mye karbo), men jeg er ikke på lavkarbo! Boller er det eneste jeg savner!!
Nei, det er sunne boller, enten du går på LCHF eller ikke 🙂
Høres ut som du er ganske så bra på lavkarbo, spør du meg :p
– C
Samme med meg, men spiser eks. poteter visst det passer til en middag og hjemmelagde knekkebrød som forsåvidt er lchf. Er ikke fan av bød. Skeier selfølgelig ut i helger (lørdag)
hehehe, ja skulle jo tro det, vil gjerne prøvd det 100% med mer fett og smør og hele pakka.. Men jeg er og blir ei pingle, tørr ikke :p
Det er jo nesten modigere å spise lavfett enn høyfett. Fett er jo noe av det viktigste som puttes i kroppen, og uten det stopper systemet opp :/
– C
lol!
Disse så egentlig ikke ut som vanlige boller siden de var så mørke. Tror heller ikke de kan vere så gode. men men.. 🙂
Skal de ikke heve? :p
Deigen kan vente i 10 minutter. Hvis du vil ha større boller, lager du de bare større 🙂
Smakte himmelsk, i tillegg er de sunne 🙂
– C
Disse bollene ser utrolig gode ut!!! Gjett om jeg skal prøve ut disse iløpet av helga. Du nevner 6´ere i innlegget ditt, fikk du mange av dem da du gikk på skolen?
Du er bare fantastisk! Og fortsetter bare med å imponere!;) elsker å lese bloggen din hver dag! Ha en nydelig fredag!:)
disse skal prøves! takk for oppskrift 🙂
Mitt mandelmel er lyst, det er kjøpt på helsekosten:)
Smaker vel sikkert det samme?:)
Gleder meg til å lage boller! Tusen takk
God helg til deg og din kjære!
Du er utrolig flink! Er innom bloggen din flere ganger daglig, og jeg er imponert over hvor flink du er til å legge ut nye spennende innlegg så ofte som du gjør.
Du ståler og ser virkelig lykkelig ut:) Jeg liker positive mennesker som deg.
Jeg liker måten du svarer på når du får negative kommentarer. Mange er nok missunnelig på deg og hva du får til i livet ditt.
Stå på videre! Det virker som klarer de målene du setter deg:)
De skal lages i morgen!!!
Lyst mandelmel: https://www.iherb.com/Fun-Fresh-Foods-Gluten-Free-California-Almond-Flour-14-oz-396-g/33574?at=0&rcode=NEB207
Har du sett dette? kjempe moro 🙂 visste ikke at det var et spill om deg, hehe!
https://www.123spill.no/spill/3480.php
Artig! 🙂
Får man kjøpt ferdig mandelmel? :p
Ja, på helsekost 🙂
– C
Å kjære Caroline! Du smitter glede og positiv energi gjennom PC’n. Dette skal prøves. Flinke og søte deg. Du har en fantastisk blogg.
Åh, NAMMMIS! Endelig noen som kan å ordne gode, sunne boller! 😀 Lover deg en ting: disse skal testes ut! Hva vil du evt. anbefale som pålegg? Smør og brunost/syltetøy må jo være herlig for den som ikke kjører 100% LCHF 🙂
Klem
Anbefaler deg å ha masse smør på, og ev hvit ost! Driiiiiitgodt 😀
Hei Caroline!
Masse ros til deg for mange oppskifter som ser fantastiske ut!
Men, jeg tåler ikke fiber særlig godt, og du bruker fiberhusk i mange av dine bakverk. jeg tenker at deigen kanskje ikke vil holde seg så godt sammen uten, men tror du man kunne sløyfet det? eller har du tips til ting som kan erstatte dette i oppskriften?
Hei!
Jeg er litt usikker på dette med LCHF, kunne du skrevet et innlegg om hva det går ut på? (om du ikke alt har gjort det tidligere, og heller kan slenge ut en link)
Hvorfor er det så sundt i forhold til andre dietter/kostholds tips?
Hva ER egentlig best ekte eller kunstige matvarer? (sukker, mel osv)
Mitt første synspunkt var «man må jo bli fryktelig «tykk» på innsiden av kroppen!» (Da tenker jeg på alt som har med de indre organer å gjøre)
Men vil gjerne høre fra en erfaren bruker som deg! 🙂
Du kan søke på LCHF i søkefeltet 🙂
– C
Å, så herlige ut!:) Så flink du er!:):) Tror du det går an å lage dem med noe annet enn melkeprodukter?
Hei! Jeg går på lavkarbo men har nøtteallergi, er derfor usikker på om jeg kan tørre å bruke mandelmel i baking. Finnes det et alternativ? Går det an å bruke kokosmel eller fiberfin? Elsker boller og har sååå lyst til å bake et lavkarboalternativ 🙂
Jeg lagde disse med en gang 😀 Brukte vaniljekesam, og ca 20 gram kokosmel (siden jeg ble tom for mandelmel) og det ble kjempegodt 😀 Neste gang skal jeg ha rosiner i, og jeg skal også prøve å lage skoleboller med sukrinmelis og sånne bokser med soyavaniljekrem. Nam, nam, nam! Takk for oppskriften 🙂
I morgen har jeg for en gangs skyld en lørdag fri, så da skal jeg lage dine knekkebrød (noe av de beste knekkebrødene jeg har smakt), tenkte å prøve meg på kjeks og nå må jeg nok prøve disse bollene også! Jeg drømmer om boller :p hehehe
Takk for oppskrift!! 😀
Nå kan det hende noen har sagt det før meg, men det er vel fordi mandlene ikke er skoldet og skallet fjernet at det er så mørkt. Hvis du lager ditt eget mandelmel og skolder mandlene på forhånd så blir jo melet lyst. Det er jo sånn man lager marsipan. Halvparten skoldede mandler og halvparten melis. Marsipanen er jo lys så..
Ah, så kjempegodt ut! Du er så flink! Jeg storhandlet faktisk på sunkost i dag, deriblant mandelmel og fiberhusk. Dette skal jeg absolutt lage i løpet av helgen. Er det vanlig bakepulver du bruker, som man kjøper i matbutikk?:)
Ha en kjempefin helg:)
Herregud! Disse var fantastisk gode!!! Jeg visste ikke at jeg savnet boller så mye! Går på lchf selv,men det blir ikke laget så mye utenom det vanlige,så jeg er evig takknemlig for at du eksprimenterer slik at jeg kan lage så mye godt! Fortsett med det! 😀 og de var virkelig gode!
de så skikkelig gode ut. Men man kan sikkert også erstatte noe av mandelmelet med kokosmel?
Må no prøves iløpet av helga 😉
når jeg baker med mandelmel kjøper jeg skoldete mandler og kverner selv. da blir det lyst 🙂
Jeg har helt nylig begynt på lavkarbo sammen med ektemannen. Er kjempefornøyd med at det er så mye godt jeg kan spise! Jeg småspiser mye mindre og er generelt ikke sulten på samme måte som tidligere. Jeg har fått ufattelig med energi også, og flyr rundt som en Duracell-kanin. Jeg bruker ofte bloggen din som opplæring og inspirasjon, og knekkebrødene dine er fantastiske!
Men jeg syns av og til at det kan være litt vrient å handle mat, for jeg må jo sjekke enhver vare for karbohydrater, sukkerarter, E-stoffer og eventuelt stivelse. Hvor lang tid tok det før du kunne handle og lage mat uten altfor mye tenking og sjekking?
Hei, har du «alltid» vært opptatt av sunn kost og trening? 🙂
God helg!
Så spennende!
Tar dere blodprøver med gjevne mellomrom for å sjekke utviklingen av kolestrolet deres? Da tenker jeg på både det gode og dårlige kolestrolet. Vet om mange som har fått økt det gode kolestrolet, men hvor det dårlig kolestrolet også har økt samtidig under LCHF kosthold.
Lars-Kristian har tatt, han hadde den økningen du snakker om, 7,2 i totalkolesterol tror jeg 🙂 Det som ikke vises på de blodprøvene, er størrelsen på LDL kolesterolet, det øker nemlig ved et høyt inntak av mettet fett, noe som er bra 🙂
– C
LDL er det dårlige kolesterolet, ikke villed leserne dine ved å utbasunere slike påstander Caroline! Det er en teori som det ikke er mye hold i. Dere LCHF fanatikere burde lære dere mer om forskningsmetodikk, dere leser forskningsresultater en selektiv måte og finner nok en del av det dere vil finne. Alle andre studier blir stemplet som feil. Hvordan kan dere påstå det når dere ikke vet noe om kvaliteten på studiene??
Mitt råd til dere lesere er å forstå at Carolines syn er hennes syn og ikke nødvendigvis den hele og fulle sannhet.
Lytt til dem som har myye mer kunnskap om dette, da nytter det ikke å som Caroline her gjør. Leser et par bøker og tror hun er ekspert
LDL er det «dårlige» kolesterolet, og HDL det «gode». Caroline har ikke påstått noe annet, har hun?
Når det gjelder LDL og partikkelstørrelser, kan du lese følgende; https://espenrostrup.com/2011/09/03/bedre-kolesterol-med-fet-mat/
Der er det linket til forskningsresultater, publisert i de største og mest anerkjente magasinene.
Hvis du skal kritisere forskning, teorier o.l, bør du først og fremst ta tak i dagens kolesterolhypotese, basert på Ancel Keys teorier.
Flere jeg kjenner har også fått sjekket LDL kolestrolet og dette har også økt. Altså at det gode kolestrolet økte (som jo er kjempebra) men det gjorde også det dårlige kolestrolet LDL (noe som er alt annet enn bra) Noen hadde også kontroll av kolestrolet etter at de sluttet på LCHF etter et gitt antall uker, og da hadde ikke det dårlige kolestrolet gått tilbake igjen. og det er jo ikke så bra.
Jeg spurte ikke for å kritisere, bare fordi jeg var nysgjerrig. 🙂 Ble som de andre her litt forvirret over svaret, da du skrev » LDL kolesterolet, det øker nemlig ved et høyt inntak av mettet fett, noe som er bra :)»
Kan misstolkes, men ser at både Lars-Kristian og flere har kommentert det.
Og debatten om hvorvidt LCHF er bra eller ikke skal ikke jeg slenge meg på.
Da misforstod du litt. Jeg mente at størrelsen på LDL partiklene øker, pga mettet fett, og det er bra 🙂 Det kan du lese mer om i linken.
Det er litt tidlig å måle kolesterol noen uker etter en kostholdsendring. 5-6 mnd er vel det anbefalte 🙂
– C
HDL er bra ja. Ikke LDL
Det er jeg klar over, men jeg mente LDL i forrige kommentar 🙂
– C
For å si det enkelt ; Når kroppen forbrenner fett, noe som er kolestrol, vil kolestrolet i blodet øke over en viss tid fordi at blodet er jo det som frakter avfallstoffene rundt i kroppen. Kolestrolet må skilles ut i blodet for at kroppen skal kvitte seg med det 🙂
Etter ca 6 mnd har dette stabilisert seg, og kolestrolet ditt vil i de aller fleste tilfeller være «perfekt».
Må arrestere deg «litt» der 😉
Fett og kolesterol er to helt forskjellige ting, noe de færreste faktisk vet.
Ellers er jeg enig i at det stabiliserer seg etter en stund 🙂
Ah, boller er så godt!! 😀
Men funket det å lage uten gjær? Også lurte jeg på om det finnes noe lavkarbo mel som ikke er basert på nøtter/mandler?
kokosmel??
Wow, så utrolig flink du er, Caroline! Imponert! 🙂
Skal se om jeg får laget dem en dag, så supergode ut! <3
Så veldig godt ut! Fikk litt julestemning, i og med at de hadde litt samme farge som pepperkaker, haha 🙂
Ville bare fortelle deg noe litt morsomt; jeg surret litt rundt på google etter sminken din og slikt, og kom plutselig til 123spill.no – der noen hadde laget ett spill om deg, der de skal sminke deg og bytte klær, osv! Måtte jo le litt, for det lignet ganske! Også var det jo noen av klærne som var lik dine +++ .. tenkte kanskje du ville sjekke det ut, her har du link; https://www.123spill.no/spill/3480.php
Ha en fin kveld videre!
Er det riktig at det skal være 2 ss kardemomme og ikke 2ts? Hørtes litt mye ut med spiseskjeer 🙂
Det er spiseskjeer, men det beste er om du smaker til 🙂 I love kardemomme!
– C
ååh, for noen herlige boller! Er akkurat ferdig med å steke, og de var virkelig DEILIGE!
Takk så mye for at du delte oppskriften av vellykkede boller 😀
Jeg har kjøpt lyst mandelmel på helsekost butikken i Bogstadveien! 🙂
Ååå, dette på jeg prøve en gang! Har egentlig savnet boller siden jeg begynte å spise lavkarbo, elsker boller 🙂
Tror du det går å lage kanelboller med denne oppskriften? :))
Det tror jeg 🙂 bare klappe ut deigen og kjøre på med smør og sukrin 😉
Skal prøve det i dag, veldig spent 😀
Har du noen tips til treningsmusikk?
Savner dem 😀
får vann i munnen av disse bildene:) skal absolutt bake disse en dag:D flink er du!!
Helt ute av det blå, dette spørsmålet, men
har du prøvd baremineralspudder(foundation) kontra glominerals(foundation)pudder? Evt. hvem ville du anbefalt? Og, har du også prøvd Glominrals pressed base foundation?
😀
Spennende oppskrift. Kanskje dette skal prøves ut på søndagen =)
Lurte på en ting med klokka di, bruker du pulsbelte når du trener?
Eller dropper du pulsmålingen og fokuserer på hvor mange km/mil du klarer på en økt ?
Det ser virkelig godt ut- du er så flink med de oppskriftene altså!!
Det jeg lurte på, var egentlig angående de cupcakesene du la ut for en liten stund siden! Moren min har bursdag til helgen, og jeg vil gjerne lage noe godt lavkarbo til henne! 🙂 Kunne du ha lagt ut den oppskriften?
God helg!!
Åååååh endelig, gleder meg til å prøve =)
Prøv å se på https://www.lavkarbo-torget.no, der har de sikkert no =) Men du har vel sikkert vært å sett der du!
Frida
Nei, det har jeg ikke. Takk for tips 😀
– C
ååh, nam! 😀 Boller er jo bare sååå godt!
Jeg har hatt en super fredag 😀 Feiret venninne bursdag i dag 😉
Ha en kjempefin kveld videre! ( liker du 3D-tv’en? 😛 )
I love it! Selv om den er LITT for stor 😉 Hehe. . Kos deg masse i helgen <3
Klem!
Haha, hva er det med gutter og store tv’er?
Ha en fin helg du også! <3
MÅ PRØVES 😀 såg knallgode ut!
Åh nam! 🙂 Du er så flink, og ikke unnskyld deg for at du er positiv- det både kler deg og smitter 😀 Ha en fortsatt fin helg dere herlige mennesker 🙂
Ææ, herlig!!
Fant du opp denne oppskriften etter eget hode? 😮
Du er jo virkelig en superwoman, du! 😀
GOD HELG! You go, girl <3
Ja, det gjorde jeg 😀 Veldig fornøyd 🙂
Klem!
Jeg vil også bake! Har prøvd å finne ut av dette selv, uten å lykkes.. Vet du om det er no man kan erstatte mandelmelet med? Jeg er allergisk mot mandler og nøtter 🙁
Uff, så innmari kjedelig 🙁 Har du søkt på nett? Kanskje soyamel?
– C
Evt. kokosmel=)? Vil kanskje gi en god søt smak på bollene:)?
Malte sesamfrø, er også noe jeg ville vurdert:)
Lagte forresten disse bollene dine selv, men tror kanskje du er hakket mer glad i kardemomme enn meg;) Skal gis et nytt forsøk til helgen tenker jeg, med halvparten av kardommen kanskje:) Utenom det, ble de helt upåklagelige:D!
Hei, skjønne deg 🙂
Jeg spurte deg i går angående speilet dere har plassert i gangen, og var inne på nettsiden til IKEA nå for å se, er det dette dere har: https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/10121252/#/10121252/ ?
Ønsker deg en herlig oktoberhelg 🙂
Dette er det: https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00081591/ 🙂
– C
Jaa! Tusen takk 😀
Haha neei. Ser selvfølgelig nå at det ikke er det samme :/ Søren og!
Kjære, Caroline!
Jeg vil aldri i mitt liv høre igjen at du faktisk beklager at du er for positiv! 🙂 Er dessverre altfor mange der ute som kunne hatt litt mer positiv innstilling til ting! Keep going! 🙂
God helg til deg! 😀
såå utrolig spennede! Så , så utrolig godt ut Caroline : – D hvordan får du det til? hvor har du lært alt dette?
Selvlært :p Så har jeg en mor som elsker å lage mat 🙂
Klem!
kommer opp feil bloggadressen så bloggen min er puddingbloggen.blogg.no haha, ikke det at det betyr noe særlig da men : – P
Skulle ønske jeg også kunne være så kreativ på kjøkkenet! beunder deg sånn : – D
Disse så gode ut 😀 Når kommer oppskriften på cupcakesene du laget for en stund tilbake ?:)
på nyåret som hun har sagt
Det finnes lyst mandelmel på helsekost butikker, man må bare se på hvordan de ser ut inni innpakkingen, jeg kjøpte det for et par uker siden da jeg skulle lage makroner (anbefales), og da kjøpte jeg lyst mandelmel i helsekost butikk, det var en 1kg. gjennomsiktig pose =)
Ps: jeg blir så glad og positiv av sånne positive og happy innlegg!! keep up the good work =)
Nam, de så gode ut!
Disse må jeg prøve! Tusen ganger takk Caroline:D
Et lite tips til alle som jeg gjør, er rett og slett å maler mitt eget mandelmel, mye billigere.
Da blir det lyst. Men hvis jeg ikke tar helt feil har du gjort det før.
Takk for at du deler 🙂 Du er en knupp altså:) Gleder meg til å prøve de. Selv lider jeg av det samme som deg om jeg spiser vanlig boller. Den gjæren og hveten tåler magen min virkelig ikke. Den blir oppblåst og jeg får knip i magen. Men fint at man kan lage så mye gode erstatninger på Lavkarbo:)
Disse skal prøves. Kanskje alt i morgen 🙂
Har selv lagt merke til at mandelmelet har blitt mørkere enn det var før. Selv pleier jeg ofte å male mandler selv, og da blir det fint mel og mye lysere. Jeg kjøpte en billig mandelkvern på loppemarked til kun 10 kr. Ett skikkelig kupp 🙂 Bruker den ofte.
Wiih, fikk lyst til å prøve de selv om jeg ikke er på noe lchfkosthold! 😀
Jeg har et spørsmål, jeg er slank og veltrent med ganske store muskler i beina osvosv… Uansett, magen er flat, men jeg får ikke vekk sidefettet som ligger på hoftene mine 🙁 Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, trener 5-6 ganger i uken, men det vil ikke vekk… Har du noen treningstips til meg? 🙂 Tenkte at hvis jeg først skulle spørre noen, er du helt klart rett person å spørre!
Helgeklem!
De selger hvert fall mandelmel fra funksjonell mat på Meny Ringnes Park, men har ikke noe forhold til mandelmel, så du vet vel best selv om dette er mørkt eller ikke. Meny Ringnes Park er for øvrig en fantastisk butikk, men nok om det.
Uansett er det vel bare å dra fram kverna, og å skolde selv;) Man får vel og kjøpt ferdig skoldete, så slepper man hvert fall det.
Hei,
Hva gjør jeg som er allergisk på nøtter?:((
Siden du bruker mandelmel…
nam! jeg slumper og prøver meg frem når jeg baker, og det er jo det morsomste?
ha en fin helg, klem!
Veldig rart med bakepulver og ikke gjær i boller. Hva koster mandelmel? Jeg kjøpte sukrin, det er jo shitdyrt.
Hva gjør jeg som har nøtterallergi?? Du bruker jo mandelmel:((
Lag mandelmel selv. superlett!
Hei har kjøpt helt lyst mandelmel på Iherb.com 🙂 Denne oppskriften må prøves !
Topp for en glutenallergiker :0)
Brukte du fettredusert mandelmel, eller bare vanlig mel basert på kvernede mandler?
Vanlig 🙂
– C
Mandelmelet fra Funksjonell mat er fettredusert, så det må vel være førstenevnete 🙂 Vanlig mandelmel er billigere.
Jeg lagde dem i dag. Fantastiske! <3
Wow, du er kjempeflink! 🙂 Mikser og trikser på kjøkkenet til du får til det du vil, da er det lov å være stolt av resultatet!
fristene 🙂 må bare si unnskyld for at jeg stirret sånn når jeg så deg på gunerius i går, er ikke sikkert du merker det, men sier unnskyld alikevel. Du skal vite at jeg er så uuutrolig fan av deg, så å se deg »live» var virkelig en opplevelse:) virker kanskje litt desperat, men ikke tro jeg er gal!
Wiii, jeg løp 9 km på 49 minutter UTE! 🙂 Målet var 10 km, men det er absolutt umulig når man løper ute (det veldig mye motbakker osv.) Er tross alt kun 14 om 20 dager så jeg har forsatt noen år å gå på 🙂
Grattis 🙂
– C
Namm disse bollene så virkelig gode ut!! Vil prøve å lage disse imorgen, men har du forslag til hva man kan bruke isteden for meieriproduktene? Får så innmari vondt i magen av melkeprodukter ser du, men har utrolig lyst til å få til gode boller! Prøvde meg på et alternativ til kanelsnurrer for litt siden, men de smakte ikke som boller i det hele tatt=/
Håper du har en strålende helg videre!
Klem=)
Disse så ufattelig gode ut. Faktisk så gode, at jeg måtte ta meg en gåtur til byen, ens ærend for å kjøpe mandelmel. 🙂
Et spørsmål: Jeg leste i kommentarene på et gammelt innlegg at du av og til skjeier ut med litt smågodt eller bakevarer. Gjør du det enda, eller var det bare i begynnelsen? Årsaken til at jeg spør er at jeg lurer på effekten av en slik utskeielse. Gikk på en sukkersmell i går, og nå har jeg plutselig fått litt fettangst igjen. :p Burde jeg bare fortsette med mitt nå vanlige lavkarbo kosthold som før, eller burde jeg ta hensyn til sprekken?
Du skal ikke bekymre deg for det du gjør av og til, det er totalen som teller 🙂
– C
Jeg synes det er kjempefint at du lager så mye mat. Men synes du bruker de samme ingrediensene i alt, smaker ikke mye av det du lager veldig likt?
Absolutt ikke, mye av det fungerer på samme måte som vanlig mel, og smaker derfor ikke så veldig mye. Det er de små detaljene som gjør den store forskjellen i smaken, i dette tilfellet kesam og kardemomme 🙂
– C
Utrolig bra jobba! Glad for at dette ikke var en av de oppskriftene du måtte vente med å dele, da hadde du satt oss skikkelig på pinebenken siden du sier at det ble så bra!;)
Hei, Caroline! Har du fått koden til sesongsalget til Nelly? Jeg er så spent på hva som ligger der! 🙂
Har ikke fått den ennå, men kommer snart 🙂
– C
Hvor kjøpte du den fantastiske jakken i innlegget » I feel like autumn»?
Elsker den!! Fantastisk blogg<3
XOXO Anonym
Merket er Mary Jane, kommer et innlegg om den snart 🙂
– C
Nam! Disse så supergode ut 😀 Kan man få dem til uten kjøkkenmaskin, tror du?
MMMmm!! Du er flink 🙂 kan du skrive kcal, protein og fett i hele deigen og?
herlig! har ikke lagd mat en eneste gang mens jeg har vært her i en måned. skal være her to mnd til- i england!
har de alle disse ingrediensene her da?tror ikke det..? fikk lyst til å prøve å lage dem,så gode ut!
lurer egentlig på hvor du vil anbefale meg å bestille billigst og best canada goose trilium sort parka og uggs mørkeblå triplet eller bailey button fra ,mtp shipping og det hele, når jeg befinner meg i england! hadde vært greit å slippe å betale tusener for nevnte!
Det er ikke så rart at du fikk vondt i magen av å spise hveteboller, hvis du alltid spiste 6-8 stk! Det tror jeg hvem som helst ville fått vondt i magen av 😛
Brukte du fettredusert mandelmel, eller vanlig av kvernede mandler? Synes ofte fullfett-mel smaker bedre, men vil lage denne helt etter din oppskrift siden du sier det ble så bra =)
Bollene kom akkurat ut av ovnen og de smaker HIMMELSK! Du er fantastisk!
Shit, de så gode ut! Skal testes 🙂
Har akkurat bakt bollene og må si de smakte fantastisk 🙂 Jeg har et lyst mandelmel som jeg bestilte på funkjsonellmat.no
Hurra 😀
Hei! Jeg er veldig opptatt av trening og kosthold. Jeg prøver å ikke få i meg så mye sukker, og jeg har kuttet ut pasta, potet, alt av stivelse. Men jeg spiser epler, knekkebrød osv.
Men jeg tenkte å lage disse bollene, men er de «sunne» for meg som ikke går på lavkarbo? eller det er det mye kalorier i disse?
🙂
De er sunne for deg også 🙂
– C
De har et helt hvitt mandelmel på Iherb, California almond flour.:) Klem
Takk 😀
Klem tilbake!
Endelig brødmat som ikkje smaker og har konsistens av egg!! Flott, gleder meg til fleire oppskrifter =) God helg
På Life har de et lyst mandelmel i det samme merket som Sukrin (funksjonell mat) 🙂
Har de? Finner bare det mørkemørke her i Oslo 🙁
– C
Hmm, merkelig.. De har i hvertfall her i haugesund, Hvis de ikke har i Oslo, kan du jo spør om de kan bestille 🙂
Bolleelsker som jeg er, ble jeg rett og slett nødt til å prøve denne oppskriften – fantastisk!:)) Deigen min ble litt for klissete til å trilles, så ble nødt til å bruke muffinsformer… De står i ovnen nå, så håper det blir bra. Litt mer mandelmel neste gang kanskje, eller skal deigen være slik? Takk for inspirerende blogg!
Min deig var ikke klissete, det var rart :O Bare å fylle på med mel og sukrin, i så fall 🙂
– C
Nam, de ble himmelsk gode til tross:D
I dag har jeg endelig fått laget bollene dine! De ble knallgoe, men jeg fikk også klissete deig. Det er to ting som kan ha gjort det som jeg kommer på – enten har jeg pisket sukrin og egg for lenge i starten (men da skulle de vel kanskje bare blitt mer luftige?), eller så er det fordi jeg har brukt et annet mandelmel enn deg. Har du fått prøvd å lage de med lyst mandelmel enda? Det er det jeg bruker, men det er et merke som er kjøpt i utlandet (mye billigere), så kan jo være andre forskjeller også, enn bare at melet er laget med og uten skall. Jeg fylte på med litt mer mandelmel, men deigen forble klissete, så jeg satte de i topper på stekebrettet. De gled litt ut og ble litt flate, men heldigvis veldig gode! 🙂
Nå står bollene i ovenen, gleder meg til å smake 🙂
Jeg elsker og forguder aaalt du gjør. Du er mitt aller største forbilde, og blir så inspirert av alt du gjør!
Hei.
Jeg lagde disse i dag, og de var virkelig gode! 🙂 Hadde ikke mandelmel, men mandelflak som jeg kjørte i foodprosesseren, og da ble de lyse og fine.Min mann foreslo å lage dem en gang til, men denne gang mindre og med mørke, sukkerfrie sjokoladebiter 🙂 (maryland cookies) God lørdag! Takk for masse bra inspirasjon 🙂
Prøvde disse i dag. Ble gode, og mektige (Holdt lenge med 2 små) men ikke som boller-boller.
Hadde i kanel istedefor kardemomme, men ellers alt likt. Hadde mager kesam med vaniljesmak og lett bringbærsyltetøy på de, passet bra.
Du MÅ ha kardemomme. Det er bollekrydder numbre uno! Blir ikke like bra med kanel :/
Numbre uno? haha bra du ikke er spansklærer ;p
Mener jeg har sett et lysere mandelmel i en gjennomsiktig pakke. (sånn pakke som mandler fra eldorado kommer i, bare gjennomsiktig) 🙂
…bare en ting å si å si om bollene -N.Y.D.E.L.I.G!!!!!!! Takk for at du deler den og alle dine andre fristende oppskrifter. Ha en HERLIG lørdagskveld ♥
Må bare si at du lager fantastiske oppskrifter!
Dette smakte akkurat som vanlige boller 🙂
Tusen takk for alle oppskrifter du legger ut- av en eller annen grunn ender de som favoritt hver gang! 😉
Hei!
Jeg er veldig stor fan av bloggen din, og har lest den fast i halvannet år nå sånn ca. Jeg vet jeg ikke er veldig god til å kommentere, men denne gangen vil jeg bare spørre deg om to ting:
– Mandelmel, er det veldig forskjellig fra kvernede mandler? Altså, kan man bruke det i oppskrifter som krever kvernede mandler? Og hvor får man kjøpt det?
– Nå som julen nærmer seg, kan du ikke kanskje overveie å lage på noen juleoppskrifter? 😀
Hilsen meg, som heier på deg! ;D
Mine ble også VELDIG klissete. Umulig å rulle :-/ Men tror jeg skal forsøke EN GANG TIL. De ble jo så fine på bildene dine
Hey Caroline,
I tried to bake your skikkelige boller, but the dough became quite liquid. I even tried to bake them two times. I also waited for 15 minutes, but the dough didn’t become fixed :
Hurra! Nå ble jeg glad <3
Takk søte du for en kjempefin oppskrift satt akkurat tenna i en og det smakte nydelig, om man tar bort sukrin og kardemomme blir det sikkert kjempegode rundstykker også:) grattis med en fin oppskrift! Klem
Jeg lagde disse idag med hvitt mandelmel og de smakte veldig mye marzipan :/ Fungerer sikkert bedre med mørkt, så tror jeg må prøve meg på det. Ellers har jeg prøvd flere av oppskriftene dine, bl.a. lasagnen, og de smakte alle HIMMELSK! Så tusen takk som deler det du kokkelerer 😀
så jo gode ut til å være LCHF !
Lager bare med mye carb jeg :-DD
As you please 😉
– C
Hei! Om du vil ha et mandelmel som er lyst,så er det bare å lage mandelmelet selv! ;D Det du gjør er at du skåner mandlene(du koker de lett i vann)så er det bare å dra av skinnet på de etter de har kokt litt,også har du de oppi en blender og kjører på full hastighet(eller foodprosessor)til det blir som pulver-lyst mandelmel! ;D
Hei! Jeg lagde bollene idag for synd ideen var glimrende. Sunne boller! Men syns de ble litt tørre og kanskje litt «smuldrete» også. Smaken var god men kunne feks ikke skjære de i to for da ble det veldig mye smuler. Tenkte det ville hjulpet med melis på men fungerer sukrinmelis likt som vanlig melis? Eller har noen andre tips om hvordan gjøre de mer saftig? Mer kesam? Takknemlig for tips 🙂
Det var rart,mine ble ikke sånn (som du ser) mine ble nesten for saftige :p hva slags mel brukte du?
– C
hehe ikke si beklager for at du er posititv, det er bare en bra ting det 😀
Brukte mandelmel fra Funksjonell Mat. Jeg doblet oppskriften. Kanskje det er derfor..? Smaken ble i hvertfall god 🙂 Har du prøvd sukrinmelis? Ellers takk for en inspirerende blogg! Det går ikke an å bli for positiv så ikke unnskyld deg for det. Unnskyld heller de som alltid er negative.. 😉
Hva med oss som har nøtteallergi? Alt du har laget av søtsaker nesten innholder nøtter,mandler osv.. til og med frokostblanding.. Jeg vil spise sunt, men det er vanskelig når alt nesten innholder nøtter. Har du noen andre oppskrifter eller tips?
Hei!
Liker veldig godt at du legger ut oppskrifter. Tror du at du kunne skrevet hvor lang tid de enkelte matrettene eller bakeverkene tar å lage? Så vet man jo hvor mye tid man bør beregne på kjøkkenet selv 🙂
Om mandelmelet er lyst eller mørkt tror jeg kommer an på om det er mandler malt med skallet på eller ikke.
Det jeg har kjøpt fra Netrition eller iHerb er mørkt, men det fra Funksjonellmat er lyst…
Man får også full-fat mandelmel og fettredusert, det kan kanskje også ha noe å si?
Hva med å blande mandelmel og kokosmel – da vil de jo bli lysere og kanskje litt mer fluffy?
Mandelmel er ganske tungt/kompakt.
Ellers så spiller jo ikke fargen så stor rolle hvis de smaker godt da! 🙂
Skal definitivt prøve dem til barna i kveld hvis jeg har alt i hus av ingredienser – takk for at du deler oppskrifter!
Det vet jeg, men funksjonell mat har sluttet å selge lyst her i Oslo. Finner det ingen steder. Får heller bestille på nett 🙂
– C
Lurte på en ting – hvordan ble de å spise dagen etterpå? Var de tørre da?
Nei, de var så ferske og fine 🙂
– C
Nå står bollene i ovnen! Så spent:):) Det lukter iallefall himmelsk!
Prøvde bollene i dag, de ble sykt gode! 😀
No står desse bollene i ovnen,er veldig spent 🙂 hadde ikkje kesam og fløte,så brukte creme fraiche og melk i staden for,deigen blei lett i trille ut,og det lukter godt 🙂 takk for oppskrift.
Så flott 😀 Håper det blir bra 🙂
– C
Huff, mine ble akkurat ferdige. noe av det verste jeg har bakt, haha. de ville ikke heve seg, og ble deigete inni og litt svidd utenpå. men jeg tviler ikke på at DINE ble knallgode, det er nok bare jeg som ikke er noen baker;) skal gjøre et nytt forsøk en annen gang. I mellomtiden har jeg et brett med energibarer stående i fryseren! Satser på bedre resultat:D
Uff, så synd! Hva slags mandelmel brukte du?
Klemmer!
brukte et mørkt mandelmel fra sunkost. de kom i en hvit/grønn pose med forsegling. opplevde også at deigen ble klissete, så får prøve med mer mel og sukrin neste gang:) skal foresten prøve pizzaen din til helgen, og det går sikkert bedre! pizza kan jeg, haha.
Hei! Jeg er allergisk mot melk og lurer på; tror du de blir like gode med eks soya naturell yoghurt? Eller har du noen andre bedre forslag til å erstatte kesamen? 🙂 Tåler fløte og såkalt ekte meierismør, så som oftest går det bra å følge oppskriftene dine! Tusen takk, de er alltid like god! 😀
Nå står bollene i ovnen å steker as we speak, herregud som jeg gleder meg!! 🙂 Mandags kveld, Ylvis, ferske boller (med GOD samvittighet!) og te, kan det bli bedre?!?! Think not! 😀
Tusen takk for at du deler så mange oppskrifter, har prøvd mange av dem og elsker dem. Bruker dog bjørkesøt istedet for sukrin, men det funker så og si likt. Lever ikke LCHF-style, men styrer unna sukker og gluten, og mange av lavkarbo-oppskrifter passer utmerket til det. Du inspirerer og gleder hverdagen min og mange andres, både med oppskrifter, oppmuntring, motivasjon og tips. Takk for at du er du og at du deler det med oss, rett og slett! 🙂
Klem fra Tromsø.
Håper de blir bra 🙂
– C
Gikk ned på høykant både hos meg og samboer, kjempegode! 🙂
Ser at noen har nevnt det allerede; du burde gi ut oppskriftsbok. Den perfekte julegave julen 2012?! 😉
Hei! Utrolig mange gode oppskrifter du legger ut! Skal prøve disse bollene snart.
https://www.funksjonellmat.no/oppskrifter/sjokoladekuler/ – håper du kan legge ut en oppskrift på lavkarbo sjokoladekuler med kokos en dag. Det er så godt! Men de i linken inneholder havregryn…
Ha en fin kveld !
Hei Caroline 🙂 Er ikke ei bakejente av meg, men da jeg leste denne oppskriften måtte den prøves. Bakte boller i går, og de ble helt fantastiske 🙂 Hurra! Severte til mine kollegaer på jobb idag, og de spurte om oppskriften med en gang. Tusen takk 🙂
Hei Caroline! Jeg bare lurer på hvorfor du ikke bruker mager kesam istedet for original? Og har du prøvd stevia istedet for sukrin? Klem fra meg :o)
Dette er ikke mager kesam, det er original 🙂 Merkelig nok står det at det er en mager kremost, men da er vel den megre varianten ekstra mager :p I utgangspunktet ville jeg kanskje prøvd rømme eller creme fraiche, men kesam hadde vi 🙂
– C
Mente hvorfor du ikke bruker mager kesam. Den er virkelig å anbefale, full av proteiner :o) Bruker den til alt jeg :o)
Fordi det er mindre fett i mager, og jeg vil ha mye fett 🙂
– C
Dette skal prøves ut i helgen!! Takk for en fin og spennende oppskrift, og GRATULERER!! Helt sykt at du klarte å løpe 11 km på 50 minutter! Det er motivasjon for meg, jeg får lyst til å lykkes i mine mål innen trening også! Takk for at du har en super blogg som gir unge og gamle motivasjon og inspirasjon – innen både trening, mat og mote 🙂
Tusen takk for fine ord 🙂 Håper oppskriften faller i smak 😀
– C
Mine ble flate 🙁 Men veldig god på smak, takk for oppskrift!!
Hva kan jeg ha gjort feil?
Åh, dette var akkurat det jeg lette etter! Strålende! Men jeg lurer på om det går ann å bruke fruktose istenfor sukkrin? Og fiberhusk er en erstatning for vanlig hvetemel, ikke sant?
Jeg ville ikke brukt fruktose, men heller vanlig sukker i så fall. Når det gjelder fiberhusk, så fungerer det på en annen måte enn hvetemel, og du må derfor bruke litt andre forhold. Du må nesten bare prøve deg frem, eller bare lage vanlige boller 🙂
– C
Hei, jeg lagde nettopp disse bollene med seterømme i steden for kesam ( hadde ikke kesam) og med kokkosmel i steden for mandelmel og de ble kjempe gode, tror dog jeg ville kutten ned mengden på kokkosmelet til neste gang.. kanskje 50-60 g for deigen ble litt tørr .. Bollene ble hvertfall veeeeldig gode
Bra eksperimentert 🙂
– C
Nyyyyydelig gode boller! Takk for oppskrift! 😀
Herlig at du likte dem 😀
– C
Endelig fikk jeg tid til å prøve bollene dine – og de ble virkelig supergode !!!
Jeg blandet 50/50 sukrin og splenda (familien er ikke så begeistret for den litt «kalde» sukrins-smaken) og blandet 50/50 mandelmel og kokosmel (for å ikke få de så tunge, men luftigere) og de ble knallgode!
Takk for at du deler supre oppskrifter!!
Kjære Caroline..!
I love you!!! Disse bollene var helt fantastiske!! Til og med ungene likte de.. 😀
Jeg brukte creme fresh for det var det vi hadde, men det funka som bare det.. 🙂
Jeg har nesten dårlig samvittighet her jeg sitter for jeg føler at jeg har skeia ut.. 😀
Tusen millioner takk for NYDELIG oppskrift!!
Sier bare WOW! sitter å nyyter disse bollene «as we speak», utrolig positivt overrasket Caroline! dette ER jo boller! inrømmer jeg var skeptisk til å begynne med, men disse var hærlige! disse må du ta patent på ;D
Tusen takk for en fantastisk blogg!<3
kan man bruke noe annet enn kesam? som vanilje kesam eller creme frech?
[…] opp klokken seks for å bake boller i dag, denne gangen med lyst mandelmel. Oppskriften finner du her. Rakk ikke i går kveld, og forrige gang jeg var i Drammen glemte jeg baksten hjemme, så jeg hadde […]
Ville bare spørre om det er mulig å lage med mandelmel som jeg selv lager av kvernede mandler? Er nemmelig tom for mandelmel:( Du er forresten en fantastisk inspirerende og rollemodell kvinne! Du er mitt forbilde og uten deg hadde jeg aldri klart å gå ned 10kg! Tusen takk, Caroline:)<3
Lyst å prøve de ja:-) Går d an å bytte kesam med yoghurt naturell tro?
Jeg er et skikkelig bollemenneske, og måtte bare prøve disse! Nå er de gamle byttet ut med disse for å se det sånn! Noe så nydelig <3 Nå kan jeg endelig kose meg med masse boller : ) Tusen takk, Caroline!
Hurra! Bare hyggelig 😀
– C
Lagde disse i helgen! De ble relativt kompakte, så to boller var liksom nok. Vet du hvilket hevemiddel man kan bruke på lavkarbo? Har hørt noe om natron eller noe sånt.
Jeg doblet forøvrig oppskriften, siden jeg var igang.. Holy mother, du behøver ikke å doble mengden kardemomme!
Haha, kardemomme <3 Det beste er å smake seg frem 😉 Jeg er en kardemommeoholiker (?) 😀
Bakepulver kan du bruke 🙂
– C
[…] Sånn der OMG jeg har spist waay too mye. På hva da? Jo…boller! Ikke vanlige boller dog, men lavkarboboller. De er faktisk veldig gode. Ikke helt som vanlige herlige hveteboller dog, men en god erstatter. […]
[…] Oppskriften er hentet fra bloggen til Caroline/fotballfrue. Jeg reduserte på mengden søtt og mengden kardemomme, og hadde i melk i stedet for fløte (ut i fra hva jeg hadde i kjøleskapet). Ferdige ser de ut som smårare kjeks, men de er myke og smaker altså kjempegodt! Ikke som hveteboller, men absolutt godt, og helt uten mageknip* […]
Tuuusen takk Caroline! Jeg eeeelsker boller, og disse er NYDELIGE! siden du la oppskriften forrige uke har jeg lagd disse 4 GANGER! :O med dobbel oppskrift til og med 😛 Vet du caloriinnhold også? Går lavkarbo, men liker å ha litt styr på kaloriene i tillegg
Hei!
Nå skal jeg prøve meg på bollene. Går ikke på lavkarbo, men tenkte å prøve en sunnere variant uten hvetemel. Jeg bare syntes det var så fryktelig dyrt med 90 kroner for mandelmel på helsekosten, i forhold til andre typer mel du får på butikken til 10-20 kroner. Finnes det noen steder der det er billigere?
Kjæresten min holdt på å tørne da jeg hadde kjøpt fiberhusk og mandelmel til 200 kroner for å lage boller, men jeg har lovet at de skal smake godt, hehe. Han likte derimot svært godt at det er så mye proteiner i mandelmel. Dette blir spennende!
Bollene ble godkjent av alle gutta i kollektivet! Takk for oppskriften! 🙂
Jeg er ikke på lavkarbo, men jeg får så vondt i magen av hvitt mel at jeg måtte prøve disse!
Fantastisk, tusen takk Caroline. Boller uten å få mageknip, hurra!
Ble så glad når jeg endelig så at noen hadde lagt ut oppskrift på lavkarbo boller som ser GODE ut!:D Og til mandelmel spm ditt: På Kinsarvik fruktutsalg (Bergen, men har visst en butikk på Sandvika Storsenter) kjøpte jeg 1 kg hvitt mandelmel.. 135 kr for å slippe å male opp mandler selv en stund er jo ikke ille:)
[…] Til lørdagsgodt lagde jeg Fotballfrue sine lavkarboboller. […]
[…] Link til kilde» Aktuelle blogginnlegg This entry was posted in norke by admin. Bookmark the […]
[…] lavkarbo å sjekke ut oppskriftene til vår alles kjære Caroline! Her finner du oppskrifter på boller, is og […]
Hei! Lurer på hvor mange boller du fikk ut av denne deigen? 🙂
Hei!:)
Jeg har nettopp satt bollene mine i ovnen, men røren min ble litt bløt..;-) så jeg fikk ikke rullet ut til boller, men måtte bruke en spisekje og dandere deigen som boller.
Jeg doblet oppskriften din, og fulgte den til punkt og prikke. Kan det være at jeg malte mandler istede for å kjøpe mandelmel på helsekost?
Lot du deigen stå i 10-15 min. før du prøvde å rulle bollene? Det gjorde susen for meg! Fiberhusken trenger litt tid til å «godgjøre» seg 🙂
Jeg har ikke vekt, så jeg lurer på om du vet ca hvor mange dl mel vi snakker her? 🙂
Jeg har heller ikke kjøkkenvekt, så det jeg gjorde var å blande alt anna først, også hadde jeg oppi mandelmelet tilslutt – helt til deigen fikk «riktig» konsistens. Funka bra for meg 🙂
Likte bollan kjempegodt! I dag har jeg bakt opp dobbelt, så no kan eksamenstida bare komme. Nam, nam!
Gleder meg forresten til boka di kommer ut 🙂
Disse var helt fantastiske! Nam 😀
SUPER DEILIG DEIG!! er denne glutenfri? viss den er det, begynner jeg å grine for da har du gjort livet mitt 1000000 ganger lettere!
NYDLIGE boller…tusen takk for oppskrift… jeg bytta ut sukrin med tagatesse(brukte 1ss) må bare huske å ikke steike over 160grader 😉 Flott blogg flott person – gleder meg te å se boka di 🙂
Herreguuuuud!! Disse var NYDELIGE, Caroline! Så kreativ du er! Tusen takk for oppskriften – disse kommer jeg til å lage ofte fremover 🙂
..Og så utrolig mettende!?? Spiste 2 små boller for over 4 timer siden til frokost, og er enda mett! Og de får bort alt av sukkersug. Sammensetningen av ingrediensene i disse bollene må jo være kjempebra. Kanskje LCHF er noe likevel..?
Holy mama! De bollene var syyykt gode!
Weeee 😀
Jeg lagde disse først etter originalopppskrift, men syntes det ble litt i overkant av mandelsmak. Så jeg prøvde å lage med 50/50 kokos/mandelmel, men dette gjorde at de ble veldig tørre.
Skal holde meg til originaloppskriften framover, bollene var saftige og imponerende like hveteboller. Må bare venne meg til tanken at boller smaker mandler fra nå av 🙂
Kjenner ikke mandelsmaken, jeg :O
Nå har jeg akkurat prøvd meg på bolle oppskriften din, jeg er litt skeptisk på om de ble slik som de skal være. De ble litt seig/gummi konsistens. Har akkurat tatt de ut fra oven. Må de sette seg litt, eller er det noe som ikke helt stemmer?:-P
Da er det noe som ikke stemmer :/
– C
De ble veldig bra når de fikk avkjølt seg litt:-)
Hei Caroline.
Jeg lurte litt på disse bollene.. Det var veldig mange kommentarer her, og noen så ut til å ikke dreie seg om bollene, så fant ut at det kan kreve mye å gå igjennom alle for å se om du allerede har svart på det – så, jeg spør heller: Har du prøvd å lage dem uten kesam, og hvor sentral er den for resultatet? Jeg har veldig lyst til å prøve denne oppskriften, men jeg har laktoseintolleranse, så jeg kan ikke spise kesam.. Vet ikke hvor godt rømme kan funke som erstatning evt…?
Nei, det har jeg ikke prøvd, dessverre. Det skader aldri å prøve, jeg tok kesam fordi det gir så myk og deilig bakst, samt en veldig god smak 🙂
– C
Hei, kom over bolleoppskriften din igår og rushet på butikken for å kjøpe det jeg trengte 😀 må si de er FANTASTISKE! så spørsmålet mitt, kan disse spises til f.eks frokost eller lunsj? eller er det snacks? bør kanskje nevnes at jeg ikke går på lavkarbo.. takk på forhånd, gleder meg masse til kokeboken din! <3
Hei 🙂
Jeg lurte på en ting angående mandelmelet.. har du brukt det fettreduserte mandelmelet fra funksjonellmat.no i denne oppskriften? Hvis ikke, hvor mye mel burde jeg bruke siden fettredusert mel trekker til seg mer væske? Det var det eneste jeg fikk tak i :/ Håper det går fint, for jeg sitter her klar til å lage bollene dine NÅ! 🙂 så håper på svar fort!! 😀
På forhånd takk!
Ja, jeg regner med det er det jeg har brukt? Den grønne pakningen med mørkt mandelmel fra funskjonell mat 🙂
– C
Okei takk for svar 😀 du er super!!
Hei, Caroline.
Jeg har prøvd bolleoppskriften flere ganger. De er kjempe-gode. Sist jeg bakte dem malte jeg 80 gram skåldede mandler selv og tilsatte minst en ss bourbon vanilje, halverte kardemommen.
Bollene blir mye mere «fluffy» når man maler mandlene selv merket jeg.
De «blåser seg opp» i ovnen og blir mye mindre kompakte en med mandelmel fra helsekosten.
Vaniljen dufter himmelsk sammen med kardemommen ( som jeg personlig syntes ble litt sterk i den originale oppskriften, men det er jo bare et spørsmål om smak. )
Tusen takk for en inspirerende blogg og lykke til med boken din!
Jeg heier på deg ! Husk at det er veldig få mennesker som klarer å virkelig unne et suksessfullt menneske fremgang 😉
🙂 Helene
Denne prøver jeg å lage i dag med laktosefri yogurt i pga laktoseintoleranse i familien. Håper det blir bra også 🙂
Hei Caroline!
Vet du hvor mange kalorier det er ca. i hver bolle? 🙂
[…] mitt tips nr. 1 i dag: Bak LCHF-bollene mine og pisk krem ved siden av. Oppskriften finner du her. Det er jo […]
[…] før helgen setter skikkelig inn. Bolleoppskriften har dere fått allerede, det er bare å klikke seg inn her. Den eneste forskjellen fra den jeg postet den gangen og de jeg laget på onsdag, er mandelmelet. […]
hahah! sitter å ler av meg selv. Når jeg endelig fikk ut fingern til å lage de fantastiske LCHF bollene dine så fikk jeg meg en skikkelig latterkrampe! Deigen var drit god, men hvordan i helsike fikk du de så fine?!? Mine ble fetteflat som en pannekake. hva er trikset Caroline, jeg fulgte oppskriften etter punkt og prikke! Ha en fin lørdag 😀
Til dere som lurer på kalorier: i hele oppskriften er det ca 900 kcal. Da blir det 150 kcal i hver bolle 🙂
Namnam, leste oppskriften din og måtte bake med en gang. Freestyla litt og brukte xylitol isteden for sukrin, og philadelfia i steden for kesam, men det funket fint 😀 Hilsen Bolla 😉
Hei Caroline! Jeg har et spm ang. lchf oppskriftene. Jeg ønsker ikke å følge det kostholdet, men vil bare få et sunnere kosthold. Kan jeg da med trygghet bruke f.eks denne oppskrifte, og andre lchf-brød oppskrifter?? 🙂
Absolutt 🙂
– C
Hei,
jeg prøvde å lage disse bollene i dag, men bolle oppskriften gav bare 6 boller og de var veldig klissete og jobbe med og sprak veldig opp da jeg skulle lage hull til vaniljekremen. Blir dinne også slik som dette?
Var ikke veldig delikate…. jeg er jo så glad i boller og skoleboller så ble veldig glad da jeg fant denne oppskriften. Har gått over til LCH kosthold for noen uker siden, og magen er som ny! 🙂
Nei 🙁 Mine ble helt fine.
Samme her…6 boller og klissete deig. skal prøve med mer mandelmel neste gang 🙂 Super smak på de 6 bollene jeg fikk!
Hvor stort er (sånn ca.) fettinnholde i disse da? : D
[…] ♥ Boller […]
Hei!
Vet du om et godt alternativ til mandelmel? Har nøtteallergi, men vil så gjerne prøve å lage bollene 8)
På forhånd takk!
Skulle foreslå kokosmel, men det er vel strengt tatt også en nøtt:P….
Hei. Kokos er ikke en nøtt. Det bare heter nøtt. Det er faktisk en frukt.
Så da vet du det 🙂
Jeg har selv nøtteallergi og bruker kokosmel som et godt alternativ. Er heldigvis ikke allergisk mot ORDET «nøtt» 🙂
Mandler er en frukt
Laget disse bollene i dag, med noen små endringer. Siden jeg spiser lite melkeprodukter, byttet jeg ut kesam og fløte med kokosmelk (den tykke massen på toppen) og litt sitrondråper (for å få syrligheten til kesam) og brukte litt kokosolje og Ghee smør istedetfor vanlig smør. Og dette funket som bare det- bollene ble kjempegode! Det er de beste «alternative» bollene jeg har klart å lage til dags dato:):) (Byttet også ut en av spiseskjeene med sukrin med kokossukker, for å få en litt ekstra søtsmak).
Så tusen takk for oppskriften, den er kjempegod! Og kan tydeligvis fint brukes som basis dersom en må gjøre små endringer grunnet diett eller lignende også!:):)
hei, kan man bruke splenda istedenfor sukrin, eller har dette ulik effekt på deigen?
Nei, det vil ikke ha så mye å si på deigen, men husk at splenda måles i andre forhold 🙂
– C
Hei Caroline 🙂
Takk for mange gode oppskrifter og fine bilder!
Jeg har prøvd å bake disse bollene noen ganger, men de blir enten flate og geleaktige eller stenharde:-D Det jeg lurer på om det er det fettreduserte mandelmelet fra Funksjonell Mat som du bruker? Det var i alle fall det som var brunt i en periode… Når jeg bruker det, virker det nesten som det er altfor lite væske i deigen, og den blir som en murstein. Så har jeg prøvde å ha i ganske mye mindre mel, men følte at jeg måtte øke væskemengden, og da ble de litt geleaktige som om de var mest basert på fiberhusk.
Jeg syns at resultatet blir bedre med finmalte mandler (ikke tørket eller fettredusert), selv om de blir flate da også. Men det ser jo ikke ut som om det er det du bruker?? Kan du skrive hva melet du bruker heter og hvor det kommer fra? Og hva slags fiberhusk bruker du??
På forhånd takk for svar.
Hilsen glad i boller 🙂
Tusen takk for denne oppskriften! Bollene var suuupergode 🙂 Dette blir nok en gjenganger!
Forresten: Lurt å bruke engangshansker når bollene rulles, deigen er litt klissete!
Hei, Caroline.
Er det mulig å bruke steviosa sukker, istedenfor sukrin i oppskriften? Eventuelt hvor mye steviosa sukker bør jeg bruke, ettersom den er sterkere enn sukrin?
Ja, det kan du nok gjøre 🙂 Akkurat målenhetene på stevia er jeg litt usikker på , men det skal stå forklart et sted på pakken 🙂
Tusen takk for digg oppskrift. Bollene smakte snydens, og blir nok en ukentlig begivenhet her i huset:).
Haha, herlig 😀
Hei. Ville bare si at disse bollene ble helt utrolig gode. Jeg sløyfet til og med smøret, likevel ble de saftige og søte. Tusen takk for tips.
[…] Bollene til fruen var helt greie å trille ut! […]
Hei, har bare soft flora i huset, går det å lage bollene med det? Eller blir det feil i forhold til lavkarbo? Funker det også med laktosefri kremfløte?
Ville ikke brukt soft flora da dette er et margarin som jeg selv aldri bruker, men dersom det egner seg til baking og du synes det er ok, kan du for all del bruke det 🙂 Laktosefri kremfløte går helt sikkert fint 🙂
Naaam! Laget disse, bare med sukrinmelis i stedet for sukrin
Laget dobbel oppskrift (11 boller), men de ble bittesmå 😛 Men takk for oppskrift!
Jeg bruker lyst mandelmel og kjøpt på helsekosten life, fra funksjonell mat:)
Jeg lagde disse i dag ,og de ble kjempegode,men jeg hadde nok ikke brukt over 2 ss med kardemomme jeg da jeg brukte 2,5 ss og jeg synes d ble for mye :/ Men jeg skal bake enda en batch no å prøve med litt mindre,så blir de nok perfekt:) Du er flink! Og gratulerer med jenta,du har en fantastisk tid i vente,men det har du vel allerede fått kjenne på:D God helg!
Åh, disse smakte helt fantastisk! Nå kan jeg mumse boller til det er tomt med god samvittighet 🙂 Tusen, tusen takk, Caroline! Du er best 😀
Kan man bruke noe annet enn mandelmel? Jeg tåler ingen form for nøtter,,, de ser jo så gode ut,men frister ikke å få masse utslett….. 🙁
NAAAAM! Tusen takk for denne oppskriften:)
Definitivt huket AV bokmerkinga. De var svette, fæle, og smakte IKKE godt. Smakte ikke bolle!! Men denne kommentaren kommer nok ikke på trykk uansett, siden du sletter enhver form for kommentarer som ikke er ros. Det er jo rart.
Haha 😀 Dagens morsomste, uten tvil. Du kan ikke lese mye i kommentarfeltet 😉
Nam ! Disse bollene ble en suksess og smakte veldig godt 🙂
Super oppskrift! Gleder meg til å smake! Hadde ikke sukrin, så jeg brukte en «dæsj» splenda og tagatesse istedet, og hadde bare vaniliekesam..
Men bare røra/deigen ble jo såå go!
Er så godt med ting som ikke smaker bare egg, og har «eggekonsistens»..
Nå står bollene i ovnen, og jeg gleder meg!
Takk for at du deler! Og takk for at du er så positiv! ☀️☀️
Tilsatte 30 g ekstra mandelmel og da ble ikke deigen klissete i det hele tatt, men fin og jobbe med til å rulle 6 fine boller. Jeg knuste også mandlene selv da jeg var tom for mandelmel.Jeg hadde ikke fløte så brukte ekstra lett melk i stedet, hadde kun vanilje kesam så brukte det. Disse ble KNALLGODE!! :))) takk for god oppskrift 🙂
Mmmm nam! Håper de er gode kalde også. Spiste en med en gang de kom ut av ovnen.
Er det noe man kan bruke i stede for fiberhusk. Har ikke klart å få tak idet.
Desse må eg prøve! 🙂 Men er det ok å fryse bollene?