Knekkebrød ala Caroline

Weee! Disse ble så gode at jeg må dele oppskriften med dere umiddelbart! Har laget knekkebrød før, men de har ikke blitt like bra. Kjempegøy å lykkes på kjøkkenet. Vi spiste disse til kvelds i går, men også til frokost i dag. Vil tro de holder seg kjempebra i noen dager, bare husk at de må oppbevares tørt.

Jeg fikk to brett ut av disse ingrediensene: 

  • 125 gram mandler
  • 60 gram hasselnøtter
  • 3 dl. solsikkekjerner
  • 2-3 dl. sesamfrø
  • 2 spiseskjeer fiberhusk (kjøpes på helsekostbutikk eller Meny)
  • 5 dl. vann
  • 1-2 teskjeer salt (smak gjerne til)

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 160 grader, varmluft. Finhakk mandler og hasselnøtter i en miksmaster, og ha alle ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett vann og rør godt. Nå er røren veldig flytende, så la den svelle i 10-15 minutter, slik at den blir fastere (fiberhusk gjør underverker).

Ha bakepapir på to stekebrett, og fordel røren jevnt på disse to. Det beste er å bruke en slikkepott og smøre deigen utover bakepapiret. Bare prøv deg fram.

Kan være en fordel å smøre slik at det blir en stor firkant, dette gir penest resultat.

Rut opp med en kniv eller et pizzahjul, og sette brettene inn i ovnene. Sett det ene helt øverst, og det andre helt nederst. Etter 35 minutter bytter du plass på brettene, og lar de stå i 35 minutter til. Dersom du ikke har varmluftovn, tror jeg det blir best om brettene står 70 minutter hver for seg, midt i ovnen.

Etter steketiden ta du brettene ut, og knekker opp med en gang. Dersom det du rutet opp før stekingen har forsvunnet litt, gjør du det bare om igjen. Her må du være rask, så det ikke blir altfor sprøtt før du får lagd fine ruter.

Voila!

Serveres med smør, pålegg og masse grønt. Mmmmm ♥ 

155 kommentarer

  1. Går det an å bruke noe annet enn mandler (eller nøtter)? Er allergisk mot det 🙂

    1. Fotballfrue

      Nøtter må du nok bruke, er jeg redd :/ Evnt. at du kun bruker frø?

      – C

      1. En oppskrift uten nøtter til Lena;)
        Knekkebrød
        (ca 30 stk)
        50 g kruskakli
        125 g havregryn
        100 g linfrø
        100 g sesamfrø
        100 g solsikkekjerne
        100 g gresskarkjerner
        1 ts salt
        6 dl vann

  2. Elisabeth

    Woooow, må si jeg er imponert, du er utrolig dyktig:D jeg har ikke gått over til lavkarbo, men disse må absolott prøves ut! <3

  3. Karen Marie

    Så godt! Disse skal jeg prøve 😀 Jeg bruker denne oppskriften:
    4 dl grov sammalt rug
    5 dl store havregryn
    2 dl solsikkekjerner
    1 dl sesamfrø
    1 dl linfrø
    4 dl kruskakli
    mandler
    1 ts salt
    minst 8 dl vann

    Vet ikke om du kan spise rug… Men de er iallfall kjempegode <3

  4. Siste bilde så helt fantastisk ut! Studerer for øyeblikket i Cairo og her er det bare fast food! Det er helt utrolig hvor lite sunt det går an å få tak i. Jeg har heller ikke tilgang til noe delikat kjøkken, så slike knekkebrød blir en umulighet. Gleder meg matmessig til å komme hjem til Norge, ellers har jeg det helt supert her! 🙂

  5. De så nydelige ut Caroline 🙂

  6. SolveigH

    Nå er det lenge siden jeg har kommentert. *Må skjerpe meg*
    Jeg lager knekkebrød hver til annenhver uke, men en annen oppskrift med mest frø. Denne skal jeg virkelig prøve ut. Det kan nok være lurt med en forandring, så jeg ikke blir lei de jeg lager nå. Jeg lagde forresten frokostblandingen din for første gang i forrige uke. Den er supergod!! Tenkte jeg skulle prøve å ha oppi litt tranebær og tørkede aprikoser neste gang jeg skal spise den =)

    Jeg så det nye serviset du har kjøpt deg, og det var kjempefint. Det er så koselig med et litt romantisk servise, istede for bare de vanlige vite som «alle» har, inkludert vi 😉 Hvor er det rosa og hvite serviset ditt på bildet fra? Det var utrolig søtt!!

    Stor klem til deg <3

    1. Fotballfrue

      Så godt å høre! Å tilsette til kardemomme og vaniljepulver gjør også susen 🙂 Serviset på dette bildet er fra Åhlens 🙂

      Klem tilbake 🙂

      1. Solveig H

        Tusen takk =) Det skal jeg teste 😉

  7. Michelle

    ser sunne og gode ut 😀

  8. Katrine

    Om man ikke har varmluftsfunksjoner på ovnen kan man ha den i 35 min med ovnen lukket og 35 min med døren litt på gløtt! Viktig at man da bytter plass på brettene både når ovnen er åpen og lukket! En annen ting for å få mindre karbs, så bruker jeg solsikkekjerner, sesamfrø, vann, salt, fiberhusk og Bakepro! Bakepro er fantastisk, anbefaler dette til ALLE som er på lavkarbo(diett) kommer ikke til å angre! Kan bare kaker, lapper osv..! En helt annen hverdag for oss lavkarboer;)

  9. Åh, pleier å lage de knekkebrødene. De er så gode! Spesielt når de er helt ferske, med Philadelphia-ost. Ah, smaskens!

  10. sendte oppskriften så fort jeg kunne til moren min, og innen jeg var hjemme fra skolen sto nybakte knekkebrød på kjøkkenbenken, en spesialoppskrift fra Caroline, fotballfrue. Mor synes dem var heelt fantastiske, og sa at de kommer til å forsvinne på et lite blunk. Hun måtte sende de videre til ei venninne, for hun likte dem så godt 😀 Masse creds til deg!

    men lurer på om du kanskje kan skrive et inlegg om kalorier, eller du teller da og tenker på når du skal spise. om mat, hva som er viktig å få i seg (hvilken mat du finner det i), er fett viktig? sukkermengde? osv, hvis du forstår…

    takk på forhånd! 🙂

    1. Fotballfrue

      Så koselig 😀

      Jeg teller ikke kalorier 🙂 Jeg spiser masse fett (gjerne mettet fett også) og de karbohydratene som jeg mener er riktige: Grønnsaker, bær og for eks. mørk sjokolade 🙂

      – C

      1. amalie

        aha, skjønner! tusen takk 😀

  11. mm, så godt det så ut! Jeg skal lage knekkebrød i kveld og det var fint med litt inspo;)

  12. Ine Sofie

    Høres supergode ut! Skal testes!
    Jeg har også en oppskrift du burde prøve, men det blir mere brødaktig. Jeg spiser verken gluten eller melkeprodukter, så denne er kjempefin som en erstatter, for jeg liker ikke glutenfrie ferdigbrød (stappfult av karbohydrater). Etter jeg fant denne oppskriften har jeg hvertfall fått helt dilla, gjør hverdagen litt enklere. + at de er fulle av proteiner og fett, så supersunne!
    Så her er den;
    2,5 dl mandler
    2 dl valnøtter
    1,5 dl linfrø
    1 dl sesamfrø
    5 egg
    (dette er til ett brett)
    Frøene finhakker jeg i en krydderknuser, og mandlene og nøttene i blender!
    En del av linfrøene kan også være godt å ikke finhakke.
    Så rører man det sammen til det blir en ganske klissete røre, og tar en bolle med vann og bruker vann på hendene for å jevne ut massen på stekebrettet, eller så er det også fint å bruke en kjevle, så blir de helt jevne, også deler jeg de inn i ruter slik som du har gjort.
    Ovnen skal på 200 gr, og brødene skal stå i ca. 10 – 15 minutter.
    De blir supergode, og innimellom til «dessert» tar jeg brunost(geitost) med masse smør på de, det er GODT!!
    Du får gi en tilbakemelding om du prøver å lage de, om hva du syns 🙂

  13. Tusen takk for en fantastisk oppskrift! Perfekt for meg med cøliaki.. Kjempe deilig med meierismør.. Du er flink til å sette sammen oppskrifter… igjen tusen takk for at du deler 🙂

  14. så duktig du är 🙂

  15. Åh, disse må jeg prøve! Har hatt lenge lyst til å lage hjemmelagde knekkebrød nå.. Takk for oppskrift!

  16. Hvordan oppbevarer du dem? 🙂 Jeg bakte knekkebrød for en ukes tid siden. men de ble selvfølgelig myke da jeg la dem i plastboks.

  17. Da står herligheten i ovnen, og som jeg gleder meg til en liten kveldssnack!! Det lukter så herlig at jeg bare måååååå 😀

  18. Lurt å kjevle ut knekkebrødene mellom 2 bakepapir, da blir de jevne og det går fort !

  19. Ååårh, disse så nyyydelige ut! Skal virkelig prøve de!

    Flere helsekostbuttikker har begynt å selge lavkarbobrød og -pizzamix nå, fra noe som kalles Adam’s Fitnessfood, har du prøvd noe av disse? Jeg lagde brødet i dag, og det ble kjempegodt, men de bruker tørrgjær i brødet. Er dette dumt om man satser på LCHF? De baserer blandingene sine på mandelmel og eggehvitepulver, så det burde jo være bra?

    De lager også en egen lavkarbopasta laget av erteprotein, egg og spelt, har 9 karber per 100 gram, så er jo litt da, men mye bedre enn vanlig pasta. Spent på å prøve! 🙂

    1. Prøvde forresten pastaen i dag, og den var veldig god!! Holdt lenge med 50 gram pasta, så det blir 4,5 karber pr porsjon, så det burde være lov å kose seg med av og ti! 🙂

      Skal prøve knekkebrødoppskriften i morra! Gleder meg!

  20. Ann-Hege

    Laget disse i kveld, de ble helt nydelige! (Måtte bruke valnøtter istedet for hasselnøtter for det hadde jeg ikke, men det gikk helt fint) Nystekte knekkebrød og sukkerfri kakao til kvelds = ekte hverdagslykke med god samvittighet! 🙂

    Denne oppskriften er en keeper, takk for at du deler!

    Spørsmål: Bruker du/dere noe slags kosttilskudd nå som dere er LCHF-ere, eller dekker dere alle behov med kosten deres?

    1. Fotballfrue

      Så godt å høre 😀 Tar ikke noe kosttilskudd foreløpig 🙂

      – C

  21. Dette mååå jeg lage!! Holder på å lese meg opp på lavkarbo diett nå. Hadde håpet at dette kanskje kunne tatt knekkern på fødsel kiloene:P

    1. Fotballfrue

      Det er jeg ikke i tvil om at LCHF vil gjøre 🙂

      – C

  22. TUSEN takk for en fantastisk knekkebrød oppskrift!:)
    Prøver å begynne på LCHF kostholdet, men er ikke alltid like lett å kutte ut det man er vandt til å spise.
    Er sikker på at disse knekkebrødene vil gjøre det mye enklere! De smakte supergodt!:)

  23. Kult! Men tror du det går ann å evnt droppe eller erstatte sesamfrøene med noe annet? Har aldri vært glad i det :/

    1. Fotballfrue

      Linfrø kanskje? 🙂

      – C

  24. Hei!
    Følger bloggen din fast, men har aldri kommentert før. Nå må jeg bare legge igjen et stort
    kompliment til deg, for disse knekkebrødene ble bare knallgode!! (har bakt endel slag for å si det sånn….)Disse blir fast inventar i knekkebrødboksen min 😉 Riktig god lørdag til deg! Klem

  25. Takk for inspirerende oppskrift! Jeg er et null-talent på kjøkkenet, men klarte likevel å mekke sammen BRØD igår.
    Oppskriften var 500 g mandler (malte de), 4 eggehviter, 8 egg, 2 dl matyoughurt, en klype salt (kan fint sløyfes), 1 ts bakepulver. Stapp i to brødformer, stek på 180 grader i 30 min. Dette gav to nokså kompakte, men saftige brød. Smør og hvitost på ? ELSK.

    Nå stikker jeg ut å løper 10 K’s. Snakkes 😀

  26. under opplæring

    Er det noen som kunne ha regnet sammen karbo innholdet på dette?? Jeg får ikke til det enda jeg er temmelig ny i detta seddu…..Men de var rett og slett grisegode!

  27. Er veldig godt med gresskarkjerner i knekkebrødene også!! 😉

  28. Nå er straks søndagsfrokosten klar 😀 Blitt helt hekta på disse. Jeg har pleid å spise fiberrik som knekkebrød, men fikk de litt oppi halsen etterhvert :p De er jo så tørre og smakløse i forhold til disse 🙂

  29. mmm.. prøvde meg på oppskriften din, og disse ble kjempegode!! 🙂

  30. Madeleine

    Seriøst, dette var en helt fantastisk oppskrift Caroline! Jeg måtte innom intet mindre enn fire supermarkeder og syv helsekostforretninger før jeg fant fiberhusk (rettere sagt noen som kunne -bestille- fiberhusk). Tror ikke det er helt vanlig å bruke det her i Sør-Europa. Men etter en bit av disse knekkebrødene var det virkelig verdt det. Elsker å kunne smøre noen knekkebrød når jeg ikke har tid til å lage mat, så denne oppskriften setter jeg oppriktig pris på at du deler med oss. 🙂
    Gleder meg masse til kokeboken din kommer ut!
    – Madeleine 🙂

  31. Disse har jeg laget nå flere ganger og de er utrolig gode!
    I kveld skal vi prøve vaflene dine også. Må si at jeg gleder meg til kokeboka di kommer for du har mange flotte oppskrifter. Håper den også blir full av mange fine bilder som du har her på bloggen din 🙂

    Ha en fortsatt fin romjul!

  32. HeI Caroline =) Er ikke den som kommenterer noe i det hele tatt egentlig. Men leser bloggen din =)
    Fikk endelig knotet meg til og lage disse knekkebrødene dine i går, og er helt «blown away». ! De er jo knallgode=) Fytti rakkern så gode de var. Har aldri vært noe super fan av knekke brød, men disse altså var noe for seg selv =)

  33. Hei, takk for gode oppskrifter! Jeg har nettopp byttet til lavkarbo, og det første jeg gjorde var å bake ut ifra denne oppskriften. Jeg lurer på hvor mange knekkebrød du anbefaler daglig? Jeg spiser de med eggesalat og spekeskinke. Utrolig godt!

  34. Hei!
    Vet ikke om det har blitt spurt om tidligere, men hvor mange karbohydrater er det pr. knekkebrød ca?
    Takk for masse inspirasjon!

  35. Hei. Jeg gleder meg til i kveld…da skal jeg bake desse. Så supergode ut 🙂
    jeg la inn alle ingrediensene på diett og fikk da 16,1 g karbohydrat i hele røra. Kan det stemme??? Syns det sto at du fikk 2 brett ut av denne røra og da kanskje 24 knekkebrød totalt. Dvs at hvert knekkebrød har 0,67 karber?? Syns det hørtes lite ut…men om det stemmer er det jo SUPERT!!!! Love it

    1. Ja, da har jeg laget dem OG smakt dem. NAM sier jeg bare…så fantastisk gode. Dette blir favoritten altså. Jeg fikk hele 32 knekkebrød ut av den røra, så da blei det ikke mange karbohydratene i hver gitt. Takk for oppskrift!

  36. Kristian

    Hei.
    Ville bare takke for en fantastisk oppskrift, dette er med å hjelpe med mot sommerens mål.
    For min del begynte jeg å trene masse og spise sunnere for en tid tilbake, men på 85 kg ville ikke vekta mer ned.
    Etter jeg begynte på lavkarbo for 2 måneder siden samt fortsatte treningen med blant annet PT 2 ganger i uka begynte vekta igjen å gå ned og jeg har bare 3 kg igjen før sommerens mål på 75 kg.

    Det er stor inspirasjon å lese din blogg som er en av flere momenter som gjør at jeg når mine personlige mål.
    Lavkarbo + trening = sant 🙂

    Hilsen Kristian

    1. Fotballfrue

      Herlig, så flink du er! Stå på videre 🙂

      Klem 🙂

  37. Jag bytte ut hasselnötterna mot mandel eftersom att jag inte hade hasselnötter hemma och det blev jättebra. Strödde även på torkad rosmarin och flingsalt innan jag gräddade dem och det blev jättegott! =) Underbart recept som jag skrivit ut och ska göra fler gånger!

  38. Dette ser så utrolig godt ut! Antar du ikke kan svare på dette spørsmålet, men vet du om det går an å lage disse i mikro eller i stekepanne? Bor for øyeblikket i Paris, og har dessverre ikke stekovn(!). Vet du evt om et bra alternativ? Takk for kjempebra frokostoppskrifter!!

  39. Hei.
    Jeg har fulgt oppskriften din og knekkebrødene blir superdigge!
    Men det blir så mye luft inni knekkebrødene, de blir porøse.
    Har du noen tips til hvordan jeg kan få de «tettere»?
    Klem fra Maja:)

  40. Kan man bruke linfrø istedenfor sesamfrø?

    1. Fotballfrue

      Du kan jo prøve 🙂

  41. hei,
    hva kan jeg bruke istedenfor solsikkefrø?

  42. Hva kan jeg bruke istedenfor solsikkekjerner?

    1. Ann Mari

      Gresskarkjerner

  43. Har du noe forslag til hva jeg kan bytte ut solsikkekjerner/frø med? 🙂

  44. Therese Vikan

    Skal nøttene hakkes opp?

  45. Christine

    Vil bare si takk for denne oppskriften, den er så god. Ikveld blir det lørdagskos med ost og knekkebrød,,,nam, nam

  46. […] Jeg skal bake knekkebrød, og smaksette med rosemarin og havsalt. Nam. 2. På torsdag skal Release Dans og trening testes ut. […]

  47. Jeg har prøvd utallige oppskrifter på forskjellig typer knekkebrød.. vet ikke om jeg vil prøve disse å feile igjen. Å nei jeg er ikke dårlig på kjøkkenet for en eller annen grunn er dette tricky for meg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *