Knekkebrød ala Caroline

Weee! Disse ble så gode at jeg må dele oppskriften med dere umiddelbart! Har laget knekkebrød før, men de har ikke blitt like bra. Kjempegøy å lykkes på kjøkkenet. Vi spiste disse til kvelds i går, men også til frokost i dag. Vil tro de holder seg kjempebra i noen dager, bare husk at de må oppbevares tørt.

Jeg fikk to brett ut av disse ingrediensene: 

 • 125 gram mandler
 • 60 gram hasselnøtter
 • 3 dl. solsikkekjerner
 • 2-3 dl. sesamfrø
 • 2 spiseskjeer fiberhusk (kjøpes på helsekostbutikk eller Meny)
 • 5 dl. vann
 • 1-2 teskjeer salt (smak gjerne til)

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 160 grader, varmluft. Finhakk mandler og hasselnøtter i en miksmaster, og ha alle ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett vann og rør godt. Nå er røren veldig flytende, så la den svelle i 10-15 minutter, slik at den blir fastere (fiberhusk gjør underverker).

Ha bakepapir på to stekebrett, og fordel røren jevnt på disse to. Det beste er å bruke en slikkepott og smøre deigen utover bakepapiret. Bare prøv deg fram.

Kan være en fordel å smøre slik at det blir en stor firkant, dette gir penest resultat.

Rut opp med en kniv eller et pizzahjul, og sette brettene inn i ovnene. Sett det ene helt øverst, og det andre helt nederst. Etter 35 minutter bytter du plass på brettene, og lar de stå i 35 minutter til. Dersom du ikke har varmluftovn, tror jeg det blir best om brettene står 70 minutter hver for seg, midt i ovnen.

Etter steketiden ta du brettene ut, og knekker opp med en gang. Dersom det du rutet opp før stekingen har forsvunnet litt, gjør du det bare om igjen. Her må du være rask, så det ikke blir altfor sprøtt før du får lagd fine ruter.

Voila!

Serveres med smør, pålegg og masse grønt. Mmmmm ♥ 

155 kommentarer

 1. åh det så godt ut! og ikke minst sunnt! 😀

 2. Du er flink! Min samboer lager også hjemmelaget knekkebrød. Det kan man spise på lchf altså. Da kan man jo bare kose seg 🙂 Masse deilig pålegg.

 3. ååå, de sååå herlige ut! takk for tips kjære du;)
  ha en flott dag!! klem

 4. ååååååååååå:)

  Det såg helt fantastisk ut:)

  Du Caroline, jeg har lenge villa spurt deg om TACO og LCHF kosthold, har heller aldri sett at du har hatt det på menyen…

  Kan du fortelle om dette er noe dukan spise evt, hva kan du bytte ut med ??
  Jeg lever ikke etter LCHF jeg er en str STooooor og spiser altfor mye og helt feil, å jeg vet det.
  Men dette er av ren nysgjerrighet 🙂

  Hadde vært kjempe fint med svar 🙂

  klem fra Ålesund 🙂

  1. Fotballfrue

   Tacosalat 😀 Det er kjempegodt, bare kutt brødet / lefsa, og lag helst eget krydder (men butikkrydderet går også) 🙂

   Klem 🙂

   1. Jeg spiser tacokjøttdeig med krydder, og for litt ekstra smak har jeg tomater og løk oppi. Jeg lager Guacamole ved siden av, den kan du også ha løk, tomat og mais oppi. Ved siden av har jeg rømme og masse ost og salat. Du skal merke deg at det er litt karber i mais og tomater, og krydderet, men det er et supert lavkarboalternativ i forhold til hvor mye karber som er i tortillaskjellene og lefsene.

   2. Det er veldig godt med ostechips (det du kaller osteflarn?) til taco. 🙂 Jeg lager dem riktignok bare av norvegia + oregano. Iallefall veldig godt hvis man syns tacosalat blir litt kjedelig. 🙂

   3. Jeg tror ikke at det gjør noe å spise taco eller noe annet usunnt en gang i uken,visst man er flink å sunn resten av uken:) Man må ha lov å kose seg ekstra i helgen(velg en av dagene;)) Visst ikke går de fleste,utenom de med ståldisiplin på en smell.

 5. Christina

  Det er ingenting som hjemmelaga knekkebrød!!!:)

  Et lite tips: jeg pleier å steke de en liiiten stund, og SÅ dele de opp i ruter.. Da er d lettere å skjære i dem..:)

  Nyyyyt!!!:)

 6. Takk for tips. Disse må prøves til helgen. 🙂

  Jeg har nå spist lavkarbo i litt over en uke. Svimmelhet og hodepine er i ferd med å gi seg, og jeg stortrives så langt med masse god mat og mange nye retter. Det jeg derimot ikke kjenner så mye til, er denne langvarige metthetsfølelsen. Er dette også noe som kommer etterhvert som kroppen tilpasser seg? Føler absolutt jeg spiser nok og at jeg får i meg nok fett. Noen tanker?

  1. Fotballfrue

   Spiser du til du er mett? Da skal fettet gjøre at du holder lenge :/

   – C

   1. Får prøve å øke mengden litt. Er vant til mange små måltider, så kjenner jeg er litt redd for å spise for mye. 🙂

    Takk for svar!

   2. chrissie

    Hei Stine. Jeg kjenner til fenomenet. Kan tenke meg at det er en kombinasjon av små måltider, og at du får «avvenningssymptomer». Slik jeg forstår det så er suget eller sulten du kjenner på antakeligvis karbo-abstinenser. Den langvarige metthetsfølelsen opptrer ikke som vanlig metthetsfølelse, mer som en rolig avbalansert tilfreds følelse. Og det tar noen uker før den slår inn. Spesielt om du har vært plaget med svingende blodsukker. Vel, dette er ikke noen beviste fakta, men min egen opplevelse. 🙂 Lykke til!!

 7. De så gode ut!! Må prøves 🙂

 8. Så kjempegode ut! Synes virkelig du burde satse på en kokebok en gang i fremtiden ;-D Serviset var også nydelig 🙂

 9. Tips for å få knekkebrød helt sprø: Stek (varmluftsovn) knekkebrødene i 20 minutter, bytt plass på brettene, stek i 20 minutter til, stek deretter 20 minutert til med en gløtt på ovnsdøra, avkjøl på rist. Da er de sprø som om du skulle kjøpt dem i butikken 🙂

  1. Fotballfrue

   Det ble disse også 😀

   – C

 10. Jeanette

  morsomt at du la ut oppskrift på dette i dag,for jeg skal nemelig lage hjemmelagde knekkebrød i dag;)

 11. Ser at du også har latt deg inspirere av Hexeberg 😀 Jeg lagde knekkebrødene tidligere i uka, og hadde gresskarkjerner i røra – det var også ekstremt godt!

 12. Er disse sunne for oss som ikke spiser lavkarbo? 🙂

  1. Fotballfrue

   Selvfølgelig 🙂

   – C

   1. Flott! Da får jeg prøve 😀

 13. Åh, det er så sinnsvakt godt med sånn hjemmelaget knekkebrød!

 14. ENDELIG en ukomplisert knekkebrødoppskrift, takk 🙂

 15. Jeg tenkte jeg skulle bestille litt på coverbrands, så har jeg klikket de tingene jeg vil ha. Så klikker jeg på «gå til kassse», så henger siden seg opp. Har prøvd flere ganger, og prøvde i går også. HVa kan jeg gjøre, vil helst bestille mens det er tilbud : )

 16. Hei.
  Knekkebrødene så kjempegode ut. Disse må prøves.
  Her er en annen oppskrift som jeg tror passer ditt kosthold. Lett og lage og nydelig på smak.
  2,5 dl sesamfrø
  2,5 dl. linfrø
  2,5 dl. solsikkekjerner
  litt finhakkede valnøtter
  litt salt eller buljongpulver
  5 egg (store)
  Mikses sammen kraftig i kjøkkenmaskin og smøres utover 2 plater. Stekes i 8 min før de tas ut og rutes opp. Stekes videre ca. 12 min.
  Midt i ovn i 190 grader.(ikke varmluft)
  Tas ut, og legges over på rist. Brytes fra hverandre når de er litt avkjølt.
  Bon apetitt. 😉

 17. Den oppskriften bruker mamma også 🙂 Utrolig god, har spist det til frokost hver dag denna uka når jeg har vært på besøk 🙂 Ho har en litt anna måte med steketid og oppkutting, men ellers lik 😀

  1. Fotballfrue

   Tuller du? Jeg fant den jo opp selv :/

   – C

   1. Hun mente sikkert den jeg hadde lagt ut. 😉

   2. Men det er jo identisk grunnoppskrift med den som ligger på lavkarbo.no og lCHF-bloggen og ingridsblogg.no og mange andrer lavkarboblogger og i bøker – du har bare nøtter istedet for linfrø og kl i 🙂 Ellers er det nøyaktig samme innhold og fremgangsmåte og stekemåte (og utseende og smak)

    Jeg bruker ogå denne grunnoppskriften, men bytter ut kli med bokhvete (som er glutenfritt) men ellers er jo alt klin likt, så jeg anser meg ikke som «oppfinner» av oppskriften fordi jeg bytter ut en ingrediens 🙂

    Sjekk : https://www.ingridsblogg.no/?p=406705

    Men kjepegode – det blir de 🙂

   3. Fotballfrue

    Hvor er likeheten? Ser ingen likhet annet enn fiberhusk og solsikkekjerner?

    – C

   4. Enig, den er ikke spesielt lik, disse knekkebrøene smaker nok veldig forskjellig! Fortsett å legge ut flotte oppskrifter Caroline, du er en stor inspirasjon!

   5. Skjønner Caroline jeg, dette er jo ikke samme oppskrift. Det er jo klart at knekkebrød ikke kan lages på tusenvis av forskjellige måter, noen likheter vil det derfor alltid være, uten at det betyr at det er den samme.

    Er det timian i en oppskrift, og oregano i en annen, så er det to forskjellige oppskrifter.

 18. Nathalie

  hihi, et helt urelevant spørsmål men ble bare litt nysgjerrig! Hva er det som står i krukken ved muslien? Båndspagetti?? Den må vel begynne å bli gammel i deres hjem 😀 hehe. Men fin pynt da! 😉 Jeg skal prøve disse knekkebrødene i helgen 😀

  1. Fotballfrue

   Tenkte spørsmålet kom 😉 De er helt nye faktisk,kjøpte pga prospektbildene på leiligheten. Tar seg bra ut på bilder 😉

   – C

   1. Nathalie

    Ja jeg tenkte det når jeg skrev at «nå blir jeg en av de håpløse som legger merke til de rareste ting». 😛 Btw: Jeg pynter med mandariner i en skål i julen selv om jeg ikke spiser det selv! 😉 haha.

 19. DET skal jeg lage i kveld 😀 kjenner vann i munnen allerede!

  forrsten, anbefaler jeg: http://www.feelunique.com
  vanligvis er det slik at når man bestiller varer fra andre nettbutikker, må man betale toll for varer over 200. På feeluniqe er denne grensa på 1000 kr (!!). Ordningen deres er slik at man fortsatt betaler toll, MEN det geniale er at de betaler tilbake utgiftene ved fortolling. GENIALT 🙂
  bare et tips 😀

 20. Hei! Satt på skolen og skulle spille litt på 123spill.no istad og på fremsiden der stod det et spill hvor du er med i. Et sminkespill hvor man kan sminke deg hvordan vi vil! 🙂

  Direktelink: https://www.spillape.no/Spill/Caroline_Make_up

 21. Elisabeth

  Vi har laget sånne hjemme her i 1-2 år nå og jeg elsker dem. Jeg er bare 15 år og har alltid vært ganske kresen, så disse er gode:) Det er ikke sikkert det er akkurat det samme i. Men det som er poenget mitt er uansett at de kan ligge lengre enn et par dager. Hos oss kan de til og med lige i 1-2 uker og de er fortsatt veldig gode. Vi har dem oppi en tett boks, tørt og i romtemperatur, og de holder seg helt fine!:-) Det som er moro er jo dersom du blir lei av dine så kan du endre noe av det du har oppi, siden det er mange som lager disse men med forskjellig oppi. Vi spiser dem også som «snacks». Ikke som godteri, men mer sånn at det går ann å ha en liten boks med et par stk oppi veska/bagen/sekken og de er greie å bare tygge på dersom man trenger litt energi:-)

 22. Digger deg Caroline! Det er en inspirasjon å lese bloggen din hver dag. Stå på 😀

 23. Marita Ø

  Oh! 30 nye innlegg på meg! Jeg kom hjem fra ferie i går kveld, og etter det har jeg vel rukket å lest meg gjennom de nye innleggene som har dukket opp 😀 Kjente jeg virkelig savna å lese bloggen din, og lurte på hvor mye jeg egentlig hadde gått glipp av, hehe! Men nå har jeg jammen lest gjennom absolutt alt. MORO! 🙂 Blir aldri lei av å lese og følge med på deg Caroline, og gleder meg til å fortsette 🙂 Tror det rett og slett er blitt et lite must i hverdagen min, med all denne inspirasjonen 😀

  Klem!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀 har savnet kommentarene dine! Velkommen hjem 🙂

   Klem!

 24. Hva er det egentlig fiberhus gjør med deigen? Lurer på om det går an å bruke fiberrik kruskakli istedetfor?

  1. Fiberhusk brukes i glutenfritt bakverk for å gjøre deigen fyldigere og mere holdbar. Du kan ikke bytte ut denne, men du kan bytte nøttene med kruskakli 🙂 Det er slik orginaloppskriften er (eller iallefall den som har ligger på divere lavkarboforum i noen år) Jeg vil bake glutenfritt så jeg bruker bokhvete istedet for kruskakli.

   1. Det forklarer hvorfor jeg mislyktes med hamburgerbrødene… Takk for svar! 😀

 25. Ingeborg

  De så gode ut – skal prøves ut i kveld.

  Men, jeg sliter sånn med at knekkebrødene sitter fast i bakepapiret jeg… har du noen tips? Ser ut til at dine slipper papiret lett.

  1. Det hjelper veldig å bruke bakepapir av god kvalitet. Stekte knekkebrød med billigpapir en gang, og det skjer ikke igjen. Papiret satt som klistret fast 🙂
   Toppits sitt bakepapir er f.eks et sikkert valg. Lykke til 🙂

 26. De ser utrolig gode ut! Neste gang bør du prøve å tilsette linfrø, og chia frø!!

 27. Mmmm… de så skikkelig gode ut! 🙂 Enig med Vibeke her at du burde satse på kokebok etterhvert. Det hadde sikkert blitt en slager. Også kunne du tatt alle bildene tl boken på det fine, nye kjøkkenet ditt 😉

  Jeg har et lite spørsmål til oppskriften som jeg lurer på om du kan svare på.. Kan man bruke mandelmel istedenfor å knuse mandlene selv? Jeg har nemlig kjøpt en pakke og vet liksom ikke helt hva jeg skal bruke den til.. 😛

 28. Takk for oppskrift!! 125 g mandler og 65 g hasselnøtter, hvor mange dl er det ca før de er hakket? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det vet jeg ikke :/

   – C

   1. 1 dl mandler er 65 gram, og 1 dl nøttekjerner er 50 gram! 🙂

    https://www.matoppskrift.no/sider/maalvekt.asp

 29. Prinsesse Marthe

  Åh. minner voldsomt om noen mammaen min har laget tidligere. Så og si samme oppskrift, og de ser jo helt like ut også! Uansett, de er kjempegode og gjør deg sånn «godmett» samtidig som de metter veldig lenge! 🙂

  Må bare få sagt at du er utrolig inspirerende Caroline! Skjønner ikke hvordan du får tid til alt 😉

 30. Tusen takk for at du deler denne oppskriften. Gleder meg veldig til å prøve den. Har prøvd flere lavkarbo knekkebrødoppskrifter, men ennå ikke blitt 100% fornøyd med resultatet på noen av dem. Kanskje jeg blir det med denne?
  Ha en fin dag, søte deg!

 31. Nam! Disse er så gode:) Mamma lager helt like, bare at steker de litt før hun ruter de opp. Hun har også funnet på oppskriften selv. Great minds think alike 😉

 32. Isabella

  Ser utrolig deilige ut !!!!
  Har akkurat begynt på lav karbo diett.
  Var senest i går i butikken, for å se etter knekkebrød som inneholdt nøtter.
  Føler meg skikklig tung og uggen …
  Men har skjønt at det er vanlig i begynnelsen av kostholds endring

  1. Hvis du ikke finner knekkebrød du kan bruke i butikken, kan Fiberrik være et fint alternativ 🙂 Den med solsikke har noe sånt som 2,8 g karbo pr stk, og med masse pålegg holder 2 stk lenge.

   1. Isabella

    Takk for tips !

    Vanskelig med lav karbo i begynnelsen – når man er litt usikker ….

 33. Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. (Hverdag, mote, anoreksi, skjønnhet, tips, blogganbefalinger ++)

  Så flink du er, altså =) Skikkelig kone du! 🙂

  Jeg har forresten en konkurranse gående hvor du kan vinne en DIGITAL FOTORAMME til verdi av 899,-! Dette er ikke ment som spam, men jeg vet selv hvor irriterende det er å gå glipp av konkurranser.. Konkurransen ligger i menyen under headeren min =)

 34. Ja, disse er kjempegode! Har lagd de samme selv, bare med linfrø, i lang tid nå, og de er bestandig en slager – både hos oss lavkarbotilhengere og andre. Herlig! 🙂

 35. ÅÅ. de så kjempe gode ut.. Hjemme lager vi også kjempe gode knekkebrød. Enkelt og godt!

 36. christina

  Hei! Disse så gode ut! Må prøves 😉 tenkte å gi deg ett oppskrift tips som jeg har fått relativt dilla på som helgekos 😉 Jeg tok rett og slett og lagde bunnen til ostekaken du har postet tidligere (men med mandelmel) helte røren i muffinsformer og stekte i ovnen! Når de har stekt i 15 min, kokte jeg opp fløte og 70% sjokolade og helte over som glasur og satte i kjøleskapet! Himmelsk 😉

 37. Ser veldig gode ut!

 38. øm, det er en ting jeg lurer på. hvordan klarer du å huske alle som kommenterer? for noen ganger skriver du: åh, har savna kommentarene dine (som her opp) eller noe lignende som om du kjenner dem, gjør du det? 🙂

  1. Fotballfrue

   Kjenner ikke vedkommende,men jeg har jo hukommelse 😉

   – C

   1. Og IP-adresser! Og mailadresser! Og oversikt over tidligere kommentarer 😉

    Jeg vil prøve knekkebrødene dine. Fiberrik er nydelig, men ganske dyrt for en fattig student.
    Har du vurdert å måle kolestreolet ditt? Jeg gjorde det her, og det har økt kraftig, særlig det «farlige». Troooor kanskje jeg holder meg litt unna mettet fett fremover, spiser heller enumettet og flerumettet, og ser om det bedrer seg. Hva tror du?

   2. Fotballfrue

    Jeg har ikke målt, men Lars-Kristian har det, han hadde helt fine verdier 🙂

    – C

   3. Jeg målte mitt også etter å ha gått en tid på lchf, og det hadde steget (det dårlige altså). Skummelt.. :S Også en av hovedgrunnene til at jeg sluttet (itillegg til alt det negative jeg har lest om det..).

 39. Tonje Kristin

  Det eneste jeg savner med mat-postene dine er karboinnhold. Jeg liker å vite, men hater å regne det ut, og det virker som at du har kontroll sånn sett 🙂

 40. Hei Caroline! 🙂 Jeg lurte, teller du kalorier også? Jeg lurte på hvor mange kalorier det er i ett slikt knekkebrød ca? 🙂

  Klem Pia

  1. Fotballfrue

   Aner ikke. Kcal er ingen vits å ha oversikt over 😉

   – C

 41. Takk for at du har en så fiiiin blogg:) blir aldri trøtt av å lese hos deg:)

  Gratulerer med hus forresten, vi stablet ved i dag og kom til å tenke på dere:) he he:) Så jeg tenkte å minne dere på at dere kanskje burde kjøpe ved, er vanskelig og dyrt når snøen kommer!

 42. ser kjempegodt ut!!
  har du en oppskrift på brød også`? gjerne loff til feks reker osv.
  har du prøvd bakepro?

  kan man spise frørik på lavkarbo? noe sier man ikke kan det.. blir litt forvirret 🙂

 43. Hei Caroline,

  Vi er to jenter som studerer i Skottland, og vi leter etter fiberhusk! Du har masse bra oppskrifter vi vil prøve ut, inkludert dette knekkebrødet. Vet du hva det kan hete på engelsk?

  Klemmer fra Tonje og Julie

  1. Hvis dere leser inne på lavkarbo.no , tror jeg dere vil finne svar på det. Er mange der som bruker å bestille fra utlandet, bl.a iherb… Så prøv å søk på iherb tråder o.l..

   1. Det heter psyllium husk:)

 44. Mmmm. Ser nydelig ut! Jeg pleier å lage noen med litt rugmel i, men disse er jo heeeelt low carb. Me like! 🙂 Disse skal lett prøves altså! Ha en fin dag, søte deg 🙂

 45. haha, mamma lager noen lignende, bare ikke med helt de samme ingrediensene som deg. de er så gode!! i tillegg føler jeg meg alltid så sunn og flink når jeg spiser dem, haha 🙂 håper du får en fin torsdag videre!

  1. Fotballfrue

   Ja, ikke sant 😀 De er helt elsk!

   – C

 46. Åh dem så gode ut, veldig delikate! 🙂

  🙂

 47. Mamma lager de samme, de er sinnsykt gode! 🙂

 48. Jeg som alltid har hatet knekkebrød fikk utrolig lyst på de du lagde nå …. Kanskje jeg kan be mamma lage, så jeg har noe å spise på nå som jeg er syk ( ja, influensaen kom til meg igår kveld -.- )

 49. Gjett hva som står og sveller nå? 😉 Gleeeeder meg til å smake på resultate. Deilig å endelig føle seg passelig frisk igjen, og da måtte jeg bare prøve ut disse med det samme. Elsker å føle meg opplagt nok til å klare å gjøre noe igjen 😀

  1. Fotballfrue

   Å, så gøy 😀 Håper det blir bra 🙂

   Klem!

   1. Merethe

    Aaah, de smaker himmelsk 😀 Gjett at de kommer til å forsvinne fort..Takk for herlig oppskrift 🙂
    Klem <3

 50. Beklager fotballfrue, men det er nok ikke din oppskrift 🙂 Kjenner mange som bruker den oppskriften 😀

  Men den er kjempe god uansett

  1. Fotballfrue

   Det tviler jeg veldig sterkt på, da jeg valgte ut ingredienser og mengde helt etter eget hode. Sjansene for at min oppskrift er lik noen andres, er mikroskopiske.

   – C

   1. Sjansen for at oppskriften kan være lik noen andres er da vel ikke mikroskopiske? Det var vel å ta litt hardt i. Florerer jo med oppskrifter på knekkebrød, derfor er vel kanskje sjansen stor for at oppskriften er lik noen andres.

    Men de så utrolig god ut:) Du er skikkelig flink:)

   2. Fotballfrue

    Jeg mener prikk lik, mål og alt. DET skal godt gjøres, for ja, det florerer, og jeg har prøvd hardt å tenke ut min egen 🙂

    – C

   3. Ja, det er vel strengt tatt umulig. Jeg har aldri sett en slik oppskrift før, så den skal prøves:D
    Tviler dog for at jeg får mitt måltid til å se like delikat ut:P Du skulle jo egentlig bare blitt kokk, for du er utrolig flink. Tror faktisk ikke du helt vet selv hvor flink du er, og da mener jeg med alt. Du har den beste bloggen i verden hvor du deler så utrolig masse med oss og en utrolig bra nettbutikk.

    Du er bare utrolig flink du Caroline:)

   4. Fotballfrue

    Uæ, dette ble så mye at jeg rødmer :O Takk for så fine ord, jeg er sikker på at dine blir like bra – om ikke bedre!

    Klem 🙂

   5. Cathrine

    Det finnes sikkert lignende oppskrifter men ikke helt like hvis du har tengt de ut sel 🙂
    de ser utrolig gode ut, de skal lett prøves ut !!

 51. Går det an å bruke noe annet enn mandler (eller nøtter)? Er allergisk mot det 🙂

  1. Fotballfrue

   Nøtter må du nok bruke, er jeg redd :/ Evnt. at du kun bruker frø?

   – C

   1. En oppskrift uten nøtter til Lena;)
    Knekkebrød
    (ca 30 stk)
    50 g kruskakli
    125 g havregryn
    100 g linfrø
    100 g sesamfrø
    100 g solsikkekjerne
    100 g gresskarkjerner
    1 ts salt
    6 dl vann

 52. Elisabeth

  Woooow, må si jeg er imponert, du er utrolig dyktig:D jeg har ikke gått over til lavkarbo, men disse må absolott prøves ut! <3

 53. Karen Marie

  Så godt! Disse skal jeg prøve 😀 Jeg bruker denne oppskriften:
  4 dl grov sammalt rug
  5 dl store havregryn
  2 dl solsikkekjerner
  1 dl sesamfrø
  1 dl linfrø
  4 dl kruskakli
  mandler
  1 ts salt
  minst 8 dl vann

  Vet ikke om du kan spise rug… Men de er iallfall kjempegode <3

 54. Siste bilde så helt fantastisk ut! Studerer for øyeblikket i Cairo og her er det bare fast food! Det er helt utrolig hvor lite sunt det går an å få tak i. Jeg har heller ikke tilgang til noe delikat kjøkken, så slike knekkebrød blir en umulighet. Gleder meg matmessig til å komme hjem til Norge, ellers har jeg det helt supert her! 🙂

 55. De så nydelige ut Caroline 🙂

 56. SolveigH

  Nå er det lenge siden jeg har kommentert. *Må skjerpe meg*
  Jeg lager knekkebrød hver til annenhver uke, men en annen oppskrift med mest frø. Denne skal jeg virkelig prøve ut. Det kan nok være lurt med en forandring, så jeg ikke blir lei de jeg lager nå. Jeg lagde forresten frokostblandingen din for første gang i forrige uke. Den er supergod!! Tenkte jeg skulle prøve å ha oppi litt tranebær og tørkede aprikoser neste gang jeg skal spise den =)

  Jeg så det nye serviset du har kjøpt deg, og det var kjempefint. Det er så koselig med et litt romantisk servise, istede for bare de vanlige vite som «alle» har, inkludert vi 😉 Hvor er det rosa og hvite serviset ditt på bildet fra? Det var utrolig søtt!!

  Stor klem til deg <3

  1. Fotballfrue

   Så godt å høre! Å tilsette til kardemomme og vaniljepulver gjør også susen 🙂 Serviset på dette bildet er fra Åhlens 🙂

   Klem tilbake 🙂

   1. Solveig H

    Tusen takk =) Det skal jeg teste 😉

 57. Michelle

  ser sunne og gode ut 😀

 58. Om man ikke har varmluftsfunksjoner på ovnen kan man ha den i 35 min med ovnen lukket og 35 min med døren litt på gløtt! Viktig at man da bytter plass på brettene både når ovnen er åpen og lukket! En annen ting for å få mindre karbs, så bruker jeg solsikkekjerner, sesamfrø, vann, salt, fiberhusk og Bakepro! Bakepro er fantastisk, anbefaler dette til ALLE som er på lavkarbo(diett) kommer ikke til å angre! Kan bare kaker, lapper osv..! En helt annen hverdag for oss lavkarboer;)

 59. Åh, pleier å lage de knekkebrødene. De er så gode! Spesielt når de er helt ferske, med Philadelphia-ost. Ah, smaskens!

 60. sendte oppskriften så fort jeg kunne til moren min, og innen jeg var hjemme fra skolen sto nybakte knekkebrød på kjøkkenbenken, en spesialoppskrift fra Caroline, fotballfrue. Mor synes dem var heelt fantastiske, og sa at de kommer til å forsvinne på et lite blunk. Hun måtte sende de videre til ei venninne, for hun likte dem så godt 😀 Masse creds til deg!

  men lurer på om du kanskje kan skrive et inlegg om kalorier, eller du teller da og tenker på når du skal spise. om mat, hva som er viktig å få i seg (hvilken mat du finner det i), er fett viktig? sukkermengde? osv, hvis du forstår…

  takk på forhånd! 🙂

  1. Fotballfrue

   Så koselig 😀

   Jeg teller ikke kalorier 🙂 Jeg spiser masse fett (gjerne mettet fett også) og de karbohydratene som jeg mener er riktige: Grønnsaker, bær og for eks. mørk sjokolade 🙂

   – C

   1. amalie

    aha, skjønner! tusen takk 😀

 61. mm, så godt det så ut! Jeg skal lage knekkebrød i kveld og det var fint med litt inspo;)

 62. Ine Sofie

  Høres supergode ut! Skal testes!
  Jeg har også en oppskrift du burde prøve, men det blir mere brødaktig. Jeg spiser verken gluten eller melkeprodukter, så denne er kjempefin som en erstatter, for jeg liker ikke glutenfrie ferdigbrød (stappfult av karbohydrater). Etter jeg fant denne oppskriften har jeg hvertfall fått helt dilla, gjør hverdagen litt enklere. + at de er fulle av proteiner og fett, så supersunne!
  Så her er den;
  2,5 dl mandler
  2 dl valnøtter
  1,5 dl linfrø
  1 dl sesamfrø
  5 egg
  (dette er til ett brett)
  Frøene finhakker jeg i en krydderknuser, og mandlene og nøttene i blender!
  En del av linfrøene kan også være godt å ikke finhakke.
  Så rører man det sammen til det blir en ganske klissete røre, og tar en bolle med vann og bruker vann på hendene for å jevne ut massen på stekebrettet, eller så er det også fint å bruke en kjevle, så blir de helt jevne, også deler jeg de inn i ruter slik som du har gjort.
  Ovnen skal på 200 gr, og brødene skal stå i ca. 10 – 15 minutter.
  De blir supergode, og innimellom til «dessert» tar jeg brunost(geitost) med masse smør på de, det er GODT!!
  Du får gi en tilbakemelding om du prøver å lage de, om hva du syns 🙂

 63. Tusen takk for en fantastisk oppskrift! Perfekt for meg med cøliaki.. Kjempe deilig med meierismør.. Du er flink til å sette sammen oppskrifter… igjen tusen takk for at du deler 🙂

 64. så duktig du är 🙂

 65. Åh, disse må jeg prøve! Har hatt lenge lyst til å lage hjemmelagde knekkebrød nå.. Takk for oppskrift!

 66. Hvordan oppbevarer du dem? 🙂 Jeg bakte knekkebrød for en ukes tid siden. men de ble selvfølgelig myke da jeg la dem i plastboks.

 67. Da står herligheten i ovnen, og som jeg gleder meg til en liten kveldssnack!! Det lukter så herlig at jeg bare måååååå 😀

 68. Lurt å kjevle ut knekkebrødene mellom 2 bakepapir, da blir de jevne og det går fort !

 69. Ååårh, disse så nyyydelige ut! Skal virkelig prøve de!

  Flere helsekostbuttikker har begynt å selge lavkarbobrød og -pizzamix nå, fra noe som kalles Adam’s Fitnessfood, har du prøvd noe av disse? Jeg lagde brødet i dag, og det ble kjempegodt, men de bruker tørrgjær i brødet. Er dette dumt om man satser på LCHF? De baserer blandingene sine på mandelmel og eggehvitepulver, så det burde jo være bra?

  De lager også en egen lavkarbopasta laget av erteprotein, egg og spelt, har 9 karber per 100 gram, så er jo litt da, men mye bedre enn vanlig pasta. Spent på å prøve! 🙂

  1. Prøvde forresten pastaen i dag, og den var veldig god!! Holdt lenge med 50 gram pasta, så det blir 4,5 karber pr porsjon, så det burde være lov å kose seg med av og ti! 🙂

   Skal prøve knekkebrødoppskriften i morra! Gleder meg!

 70. Ann-Hege

  Laget disse i kveld, de ble helt nydelige! (Måtte bruke valnøtter istedet for hasselnøtter for det hadde jeg ikke, men det gikk helt fint) Nystekte knekkebrød og sukkerfri kakao til kvelds = ekte hverdagslykke med god samvittighet! 🙂

  Denne oppskriften er en keeper, takk for at du deler!

  Spørsmål: Bruker du/dere noe slags kosttilskudd nå som dere er LCHF-ere, eller dekker dere alle behov med kosten deres?

  1. Fotballfrue

   Så godt å høre 😀 Tar ikke noe kosttilskudd foreløpig 🙂

   – C

 71. Dette mååå jeg lage!! Holder på å lese meg opp på lavkarbo diett nå. Hadde håpet at dette kanskje kunne tatt knekkern på fødsel kiloene:P

  1. Fotballfrue

   Det er jeg ikke i tvil om at LCHF vil gjøre 🙂

   – C

 72. TUSEN takk for en fantastisk knekkebrød oppskrift!:)
  Prøver å begynne på LCHF kostholdet, men er ikke alltid like lett å kutte ut det man er vandt til å spise.
  Er sikker på at disse knekkebrødene vil gjøre det mye enklere! De smakte supergodt!:)

 73. Kult! Men tror du det går ann å evnt droppe eller erstatte sesamfrøene med noe annet? Har aldri vært glad i det :/

  1. Fotballfrue

   Linfrø kanskje? 🙂

   – C

 74. Hei!
  Følger bloggen din fast, men har aldri kommentert før. Nå må jeg bare legge igjen et stort
  kompliment til deg, for disse knekkebrødene ble bare knallgode!! (har bakt endel slag for å si det sånn….)Disse blir fast inventar i knekkebrødboksen min 😉 Riktig god lørdag til deg! Klem

 75. Takk for inspirerende oppskrift! Jeg er et null-talent på kjøkkenet, men klarte likevel å mekke sammen BRØD igår.
  Oppskriften var 500 g mandler (malte de), 4 eggehviter, 8 egg, 2 dl matyoughurt, en klype salt (kan fint sløyfes), 1 ts bakepulver. Stapp i to brødformer, stek på 180 grader i 30 min. Dette gav to nokså kompakte, men saftige brød. Smør og hvitost på ? ELSK.

  Nå stikker jeg ut å løper 10 K’s. Snakkes 😀

 76. under opplæring

  Er det noen som kunne ha regnet sammen karbo innholdet på dette?? Jeg får ikke til det enda jeg er temmelig ny i detta seddu…..Men de var rett og slett grisegode!

 77. Er veldig godt med gresskarkjerner i knekkebrødene også!! 😉

 78. Nå er straks søndagsfrokosten klar 😀 Blitt helt hekta på disse. Jeg har pleid å spise fiberrik som knekkebrød, men fikk de litt oppi halsen etterhvert :p De er jo så tørre og smakløse i forhold til disse 🙂

 79. mmm.. prøvde meg på oppskriften din, og disse ble kjempegode!! 🙂

 80. Madeleine

  Seriøst, dette var en helt fantastisk oppskrift Caroline! Jeg måtte innom intet mindre enn fire supermarkeder og syv helsekostforretninger før jeg fant fiberhusk (rettere sagt noen som kunne -bestille- fiberhusk). Tror ikke det er helt vanlig å bruke det her i Sør-Europa. Men etter en bit av disse knekkebrødene var det virkelig verdt det. Elsker å kunne smøre noen knekkebrød når jeg ikke har tid til å lage mat, så denne oppskriften setter jeg oppriktig pris på at du deler med oss. 🙂
  Gleder meg masse til kokeboken din kommer ut!
  – Madeleine 🙂

 81. Disse har jeg laget nå flere ganger og de er utrolig gode!
  I kveld skal vi prøve vaflene dine også. Må si at jeg gleder meg til kokeboka di kommer for du har mange flotte oppskrifter. Håper den også blir full av mange fine bilder som du har her på bloggen din 🙂

  Ha en fortsatt fin romjul!

 82. HeI Caroline =) Er ikke den som kommenterer noe i det hele tatt egentlig. Men leser bloggen din =)
  Fikk endelig knotet meg til og lage disse knekkebrødene dine i går, og er helt «blown away». ! De er jo knallgode=) Fytti rakkern så gode de var. Har aldri vært noe super fan av knekke brød, men disse altså var noe for seg selv =)

 83. Hei, takk for gode oppskrifter! Jeg har nettopp byttet til lavkarbo, og det første jeg gjorde var å bake ut ifra denne oppskriften. Jeg lurer på hvor mange knekkebrød du anbefaler daglig? Jeg spiser de med eggesalat og spekeskinke. Utrolig godt!

 84. Hei!
  Vet ikke om det har blitt spurt om tidligere, men hvor mange karbohydrater er det pr. knekkebrød ca?
  Takk for masse inspirasjon!

 85. Hei. Jeg gleder meg til i kveld…da skal jeg bake desse. Så supergode ut 🙂
  jeg la inn alle ingrediensene på diett og fikk da 16,1 g karbohydrat i hele røra. Kan det stemme??? Syns det sto at du fikk 2 brett ut av denne røra og da kanskje 24 knekkebrød totalt. Dvs at hvert knekkebrød har 0,67 karber?? Syns det hørtes lite ut…men om det stemmer er det jo SUPERT!!!! Love it

  1. Ja, da har jeg laget dem OG smakt dem. NAM sier jeg bare…så fantastisk gode. Dette blir favoritten altså. Jeg fikk hele 32 knekkebrød ut av den røra, så da blei det ikke mange karbohydratene i hver gitt. Takk for oppskrift!

 86. Kristian

  Hei.
  Ville bare takke for en fantastisk oppskrift, dette er med å hjelpe med mot sommerens mål.
  For min del begynte jeg å trene masse og spise sunnere for en tid tilbake, men på 85 kg ville ikke vekta mer ned.
  Etter jeg begynte på lavkarbo for 2 måneder siden samt fortsatte treningen med blant annet PT 2 ganger i uka begynte vekta igjen å gå ned og jeg har bare 3 kg igjen før sommerens mål på 75 kg.

  Det er stor inspirasjon å lese din blogg som er en av flere momenter som gjør at jeg når mine personlige mål.
  Lavkarbo + trening = sant 🙂

  Hilsen Kristian

  1. Fotballfrue

   Herlig, så flink du er! Stå på videre 🙂

   Klem 🙂

 87. Jag bytte ut hasselnötterna mot mandel eftersom att jag inte hade hasselnötter hemma och det blev jättebra. Strödde även på torkad rosmarin och flingsalt innan jag gräddade dem och det blev jättegott! =) Underbart recept som jag skrivit ut och ska göra fler gånger!

 88. Dette ser så utrolig godt ut! Antar du ikke kan svare på dette spørsmålet, men vet du om det går an å lage disse i mikro eller i stekepanne? Bor for øyeblikket i Paris, og har dessverre ikke stekovn(!). Vet du evt om et bra alternativ? Takk for kjempebra frokostoppskrifter!!

 89. Hei.
  Jeg har fulgt oppskriften din og knekkebrødene blir superdigge!
  Men det blir så mye luft inni knekkebrødene, de blir porøse.
  Har du noen tips til hvordan jeg kan få de «tettere»?
  Klem fra Maja:)

 90. Kan man bruke linfrø istedenfor sesamfrø?

  1. Fotballfrue

   Du kan jo prøve 🙂

 91. hei,
  hva kan jeg bruke istedenfor solsikkefrø?

 92. Hva kan jeg bruke istedenfor solsikkekjerner?

  1. Ann Mari

   Gresskarkjerner

 93. Har du noe forslag til hva jeg kan bytte ut solsikkekjerner/frø med? 🙂

 94. Therese Vikan

  Skal nøttene hakkes opp?

 95. Christine

  Vil bare si takk for denne oppskriften, den er så god. Ikveld blir det lørdagskos med ost og knekkebrød,,,nam, nam

 96. […] Jeg skal bake knekkebrød, og smaksette med rosemarin og havsalt. Nam. 2. På torsdag skal Release Dans og trening testes ut. […]

 97. Jeg har prøvd utallige oppskrifter på forskjellig typer knekkebrød.. vet ikke om jeg vil prøve disse å feile igjen. Å nei jeg er ikke dårlig på kjøkkenet for en eller annen grunn er dette tricky for meg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *