Oppskrift: LCHF Energibarer

Laget disse på 1-2-3 i kveld, og føler jeg må dele oppskriften med dere asap! Grunnoppskriften har jeg stjålet fra Dr.Hexeberg sin kokebok: Frokost & Lunsj, så har jeg endret noe på innholdet.

Disse er SÅ gode! Gleder meg til å sette tenna i et par av dem etter trening i morgen.

Til selve bunnen trenger du: 

 • 1 dl. kokosolje (kjøpes hos helsekosten)
 • 2-3 spiseskjeer sukrin (kjøpes hos helsekosten)
 • 1/2 teskje vaniljepulver (kjøpes hos helsekosten)
 • 2.5 dl. müsli – se oppskrift her
 • litt salt
 • kokosmasse
Slik gjør du:

Smelt kokosoljen, og bland inn sukrinmelis og vaniljepulver.

Rør inn müslien.

Dekk en form av et slag (for eksempel en liten, ildfast form) med bakepapir, og hell over blandingen.

Strø kokosmasse over, og sett det hele inn i fryseren i ca. 30 minutter. Pass på at den står rett.

Topping (kan droppes): 

 • 50 gram mørk sjokolade, helst høyere enn 70 prosent
 • 2 spiseskjeer kokosolje
 • 1 spiseskje sukrinmelis
 • 1 spiseskje kremfløte

Slik gjør du:

Denne går fort å lage, gjør det ved slutten av de 30 minuttene til barene. Smelt sjokolade sammen med sukrinmelis, kokosolje og fløte.

Ta formen ut av fryseren, og skjær den harde bunnen i passe stykker. Bruk en spiseskje til å helle sjokoladetoppingen over barene.

Sett energibarene inn i fryseren igjen i cirka 15 minutter, så er de veldig klare for å nytes ♥ Oppbevares i en tett boks i enten fryser eller kjøleskap.

91 kommentarer

 1. De så syykt gode ut 😛 Tror det er det jeg må prøve å lage neste gang, jeg føler for å kokkelere litt.

 2. Å, de så skikkelig gode ut- og herlig at de også er lavkarbo!:) Det er forresten mye å spare på å kjøpe kokosolje og sukrin på iherb.com. Bare et lite tips hvis du bruker mye av disse ingrediensene:)

 3. victoria trondsen

  Linken til müslien funker ikke ;o

 4. Elisabeth

  MMMMMM! Top chef Caroline 😀

 5. Åååå! De barene så jeg katisk når jeg sniktittet i boken over nett. De ser magiske ut! Jeg skal virkelig teste de ut! Takk for oppskrift, søta! 🙂

 6. HeiHei Caroline !
  De så utrolig digge ut!
  passer disse til å spise når man er på ketolysekuren?
  kan kanskje lettere spørre deg om det er mange carbs i disse?
  Klem fast leser!

 7. De så kjempe gode ut, må prøves! 🙂 🙂 Men du, hva er egentlig forskjellen på LCHF og Ketolyse? 🙂

 8. Ser at noen andre har tipset deg om iherb.com – ville bare si at det er en veldig bra side! 🙂 De har feks fempakninger med alle tenkelige smaker i Atkinsbarer for rundt 8-9 dollar (dvs billig!!!) og frakten er også veldig lav dersom man ikkje bestiller flere kilo 🙂

 9. Hei!
  Vet du sånn ca hvor mange kalorier det er i en sånn bar?

  1. Fotballfrue

   Jeg teller ikke kalorier,men karbohydrater,så nei, dessverre :/

   – C

   1. Hvor mange karbohydrater er det ca i en slik bar da? Jeg følger med på oppskriftene dine pga jeg har ei søster med diabetes og oppskriftene dine er jo stort sett veldig diabetes-vennlige =)

 10. Åh, namnam! De lages jo helt motsatt av de jeg bruker, de skal nemlig i stekeovnen ;p Vil du anbefale boka med lunsj- og frokostoppskrifter? Den er oppe til vurdering her i gården 😉

  1. Fotballfrue

   Ja, anbefales 😀 Herlig bok, masse inspirasjon!

   Klem!

   1. Da er den klikket hjem til meg! Gleder meg til å prøve ut nye oppskrifter 😀 Tror den vil bli godt motatt av kjæresten som fortsatt er på «trasstadiet» fordi han vil spise vanlig mat som han kaller det :p

 11. Namnamnam! 😀

 12. Mulig det er jeg som ikke henger med nå, men inneholder ikke musli mye karbohydrater? Bare tenkte musli=korn=karbo..:)

  1. Fotballfrue

   Ikke denne type müsli 😉 Den er laget av nøtter med ganske lavt innhold av karber, se på oppskriften så skjønner du hva jeg mener 🙂

   – C

 13. Hei! Ville bare si takk for en fin blogg 🙂 Jeg tenkte også dele med meg av en fin og viktig video som en jeg kjenner har lagd. Hun har startet en ny organisasjon i Sverige som heter Ung Cancer. Det er super viktigt! Hvis du vil legge opp videon på din blogg så kommer maaange fler se den og maaange fler engasjere seg!! Lykke til med flytt og fremtiden!
  Klemmer
  /T

  https://www.youtube.com/watch?v=162gYmyiGrU&feature=share

  1. Samme konseptet som den kanadiske/amerikanske videoen om melanoma.
   Gjør veldig inntrykk! Bra noen tar initiativet til å lage sånt ! 🙂

 14. Michelle

  Herlig!!! takk for tipset, skal prøves ut 🙂

 15. De ser snadderlige ut! Gleder meg til å prøve!!

  Kunne du laget et innlegg om hvordan en normal måltidsdag og -uke ser ut for deg? Trenger så desperat litt råd og inspirasjon!

  Du er min heltinne!! Hehe 🙂

 16. Åh, de skal jeg prøve 😀

 17. Dette så nydelig ut! Elsker kombinasjonen kokos og sjokolade, mmm! 🙂

 18. De så utrolig gode ut:)

 19. jeg elsker at du legger ut sånne oppskrifter!! 😀 dette gjorde dagen min! skal lage dem i kveld! men kan man bruke solsikkeolje i stedet for kaldtpresset rapsolje?
  klem <3

  1. Fotballfrue

   Det er jeg usikker på, men det skal vel gå bra? 🙂

   – C

   1. Solsikkeolje er vel egentlig litt fy-fy på LCHF, er det ikke? Pga. fettsyresammensetningen?

   2. Fotballfrue

    Jo,du har rett! Gikk litt fort i svingene her :/ Det er kaldpresset olivenolje jeg tenkte på.. Solsikkeolje er ikke bra!

    – C

 20. Uhh de ser gode ud.
  Selvom vi lever af stenalderkost, kunne jeg godt finde på at servere dem for mine gæster i morgen aften, som en lille snack:O)

  Tak fordi du er dig Caroline<3

  Pia Sabine

  1. Kan jeg også lige spørge, hvad er kokosmasse?
   fordi i Danmark er det ligesom marcipan,
   og der er næsten kun sukker i?

 21. Hei! Nydelig oppskrift! 🙂 Lurer på en annen ting.. den treboksen du har på kjøkkenbenken din; «make it happen». Hvor har du fått kjøpt den?

  xoxo

 22. De så alldeles nydelige ut! Tror jammen jeg skal lage meg disse når jeg skal unne meg noe godt. Jeg er ikke på lavkarbo, men jeg vil absolutt kutte ned karbohydrater, og da er det gull med sånne småendringer!:)

  Tusen takk for den herlige inspirasjonen du er i en travel og hektisk hverdag, jeg får alltid energi av å gå inn på siden din! Er fast leser, men kommenterer sjelden. Keep up the good work! Må dessuten også si at takket være deg har jeg begynt å trene fast, og endret kosthold! 🙂

  Mange klemmer, og med et ønske om at dagen blir strålende!

 23. Hvor mye veier du?) Og hvis du har en vekst?

 24. Så kjempegode ut 🙂 Hvor kjøper du ingrediensene? 🙂

 25. Det ser kjempegodt ut:) vet du sånn ca hvor mange karber det er tilsammen ?:)

 26. TAKK!
  Holder på å gå på veggene her jeg av godtesjuke!!!
  Disse skal definitivt prøves ut:):)
  Stor takkeklem

 27. Kjære Caroline!
  Jeg synes du er så flink, rene Martha Stewart! 🙂
  Kunne du tenke deg å skrive noe om valget på mandag? Det er jo så viktig å få unge til å bruke stemmeretten sin om dagen, og du som har så enorm påvirkning på unge bør absolutt oppfordre til å bruke den 🙂
  Takk for en super blogg: OG GRATULERER MED TIDENES VILLA! *Misunnelig*

 28. Hei, Caroline!
  Dette har ikke noe med dette innlegget å gjøre, men er noe jeg savner!
  I fjor gikk jeg på vgs, og stod opp ganske så tidlig om morgenen, og noe av det første jeg sjekka var bloggen din fordi du alltid la ut et innlegg grytidlig om morgenen!
  Men nå etter jeg har startet på høgskole og står opp mye senere enn før, er det oftest ikke nye innlegg før jeg kommer hjem fra skolen igjen. Du har sikkert mye å gjøre om morgenen fortiden, men det er iallefall noe jeg savner 🙂

  Ha en fin dag! 🙂

 29. Er det mulig å smøre toppingen utover barene FØR man skjærer de opp i biter? Ser for meg at det blir penere (utseendemessig) da?

 30. For et nusselig servise! Hvor er det fra? 🙂

 31. Hei, jeg har sletet med å få postet innlegg på siden din, står at posten er sendt, men kommer aldri opp på kommentarfeltet ditt.

  (Så er vel ikke sikkert denne mld kommer opp heller da?)
  Er det noe jeg gjør feil?

 32. Hallo! Skal du stemme på mandag? Jeg er et nysgjerrig menneske, så jeg spør; på hvilket parti? Men vi har jo hemmelig valg, så ingen svarsplikt så klart ;)!

 33. Pia Aarskog

  veldig kjekt med sånne oppskrifter! vet du hvor mye karbohydrater og kcal det er i hele deigen elle i ca en bar? Er dette sånn du skal spise isteden for goteri, elle skal du spise det etter trening? 🙂

 34. Nina Charlotte

  Hello 🙂 Jeg er en jente som kommer fra sarpsborg og jeg digger bloggen din. Men jeg lurer på om det gjør noe om jeg lager sånn lavkarbo mat innimellom, selvom jeg ikke går på det… Men jeg vil jo teste dine oppskrifter. 🙂

 35. Hei vakre deg! Først må jeg gratulere deg med hus! Nydelig vakkert!! Så vil jeg takke deg for musli oppskriften, den reddet meg i starten av LCHF, da jeg ble lei av egg og bacon. Nå er det musli til frokost, lunsj og kvelds! Virkelig elsker den <3

  Klem

 36. Har du erfaring med noen andre typer søtningsmidler med 0 karbohydrater, som kan brukes i bakst? Jeg syns sukrin gir kuldesmak i munnen, og på i iherb finnes det jo «mer enn 3 dusin» forskjellige produkter å velge i mellom.. :o) så jeg vet ikke helt hva annet jeg skal gi meg ut på å prøve.

 37. Nam!!! 🙂

 38. Kan man lage disse energibarene uten LCHF-kosthold ingrediensene?Altså at man f.eks bruker vanlig melis isteden for sukrin melis? Vil de gi samme «energi-effekt» da?
  Litt dumme spørsmål, men bedre å spørre enn å lure, right?:)

  1. Fotballfrue

   Right 😉

   Nei, det vil jeg ikke anbefale. Da blir de som en typisk sjokolade i hvert fall, og bør kanskje spises i helgene i stedet 😉

   – C

 39. Hei!

  Hvilken helsekost kjøper du dette i? Har vært innom flere butikker, men synes at det er så mange som ikke har dette.

  Mvh Tine:)

  1. Fotballfrue

   Alle helsekostbutikker jeg har vært innom har disse varene, i både Fredrikstad, Ålesund, Oslo og Saprsborg 😉 Bare spør!

   – C

 40. Dette såg veeeldig godt ut! Men er kokosmasse det samme som tørka «kokosstrø» eller? Er ikkje heilt bevandra i den verden….

  1. Fotballfrue

   Tørket kokos, ja 🙂 Du ser det på bildet 🙂

   – C

 41. Disse skal definitivt prøves ut!! Satt å tenkte litt selv her en dag på hvordan jeg kunne laget energibarer, så passet jo utmerket at du kom med denne oppskriften nå 😀

 42. Ah, endelig! Har savnet lavkarbo bloggingen din… Hehe, men de så fantastisk gode ut! 🙂

 43. Ååh, det så godt ut!! 😀 Tror jeg må få prøvd det en uværsdag … 😛

 44. Så kjempe godt ut 🙂

 45. Disse så gode ut! Lurer på om de blir gode om man bytter ut musli med havregryn…

 46. Det så kjempe godt ut 🙂 men jeg lurte bare om du kunne gi oss en oppskrift på noe som har «vanlige» ingredienser.. er ikke alltid like lett å få tak i de ingrediensene du bruker i oppskriftene dine.

  1. Fotballfrue

   Dette finnes på helsekost 🙂 Når det gjelder sukkererstatning etc. må jeg bruke det jeg bruker, pga. kostholdet mitt 🙂

   – C

 47. Hei 🙂 Hvor har du kjøpt det treskiltet bak komfyren? «Make it happen» skiltet? Det er fantastisk fint 🙂

  1. Skiltet/bildet er kjøpt på kremmerhuset. Har det samme selv. 🙂

 48. Utrolig mange fine bilder og en spennende oppskrift 🙂 De så rett og slett UTROLIG gode ut!!

  Dere som er så interessert i mat har kanskje lyst til å vinne et abonnoment på Mat å Venner 😉

  Delta i konkurransen vår her: https://www.superkokken.no/vinn-arsabonnement-pa-mat-venner/2241

 49. hei,

  lagde både musli og energibarene «dine» i går, og vil si det ble perfekt:0)

  Sitter i skrivende stund og spiser kesam med musli på, og tar en kopp kaffe med en fløteskvett, og nyter at det er fredag og sol:0)

  Uansett, dine oppskrifter er verdifulle for mange av oss, og jeg gleder meg allerede til neste:0)

  God helg!

  1. Fotballfrue

   Å, herlig å høre Stine 😀 Ønsker deg en fin inngang til helgen <3

   Klem!

 50. Lagde disse i går etter jeg kom hjem fra trening, eller, byttet ut mange av ingrediensene siden jeg ikke bor der det er så stort utvalg! Men ble veldig gode, og sunne, takk for tips 🙂

 51. hei. tenkte å lage disse, og har sett på oppskriften til muslien……hva er tørket kokos? ikke det samme som kokosmasse eller?? og hvor får jeg evt kjøpt tørket kokos?? Takk 🙂

  1. Fotballfrue

   Hmmm. Jeg har skrevet kokosmasse :/

   – C

 52. anetteal

  Hei Caroline 🙂
  Hvor har du kjøpt serviset? eller er det arvegods?
  Det var kjempefint 🙂
  klem

 53. Henriette

  Hei! Går det an å drikke lightbrus hvis man skal ned i vekt med lcfh? Eller burde man holde seg unna? Takk for svar=)

  1. Fotballfrue

   Litt innimellom går fint 🙂

   – C

 54. De så bra gode ut! 🙂 Har du noen gang laget fylt paprika? Isåfall har du en yndlingsoppskrift? Det er såå godt, men noen oppskrifter er så dumme! 🙁

  1. Fotballfrue

   Ja, jeg ahr oppskrift her en plass. Skal vi se: https://fotballfrue.no/?p=182 🙂

   – C

 55. De har ikke kremmerhuset i Kristiansand 🙁 noen som vet om det selges på nettet ? Eller de har kanskje ikke «make it happen» skiltet lenger???

  1. Fotballfrue

   Det var en leser som skrev at de hadde fått det inn igjen i Ålesund for ikke så lenge siden 🙂 Så det kan jo være at det kommer inn i butikkene igjen 🙂

   – C

 56. NAM! De så sinnsykt gode ut 🙂

 57. kan man bruke sukrin sukker i stedenfor sukrin melis? kjøpte feil…

 58. margrethe

  Bakpå sukrinposen står det jo at det er 100 g karbohydrater pr 100 g. Jeg skjønner ikke det?

  1. Fotballfrue

   Les foran på posen også, så skjønner du det 🙂

   – C

 59. NAM! Så sykt godt ut! Må prøve en gang!

 60. […] hihi. Hvis du vil lage det samme finner du alle oppskriftene (+mange mange andre) på bloggen til Fotballfrue. Nå skal jeg nyte et glass rødvin sammen med en bar, belønning etter en fantastisk morsom Zumba […]

 61. Søde Caroline, jeg vil så gerne prøve at lave dem, men jeg kan ikke finde ud af hvad kokosmasse er. Er det det samme som kokosmel?

  <2

  1. Fotballfrue

   Kokosmasse er tørket kokos 😀 ikke mel!

   Stor klem til Danmark <3

 62. Åå, disse var helt fantastiske 😀
  Lagde disse her om dagen, og de forsvant med én gang! Nå skal jeg hive meg rundt og lage de. Det blir herlig kos på en søndagskveld 🙂 Takk for tipset og en helt fantastisk blogg, Caroline 🙂

 63. Hei :))
  Skal jeg blande sukrinmelis eller vanli sukrin i kokkosoljen ??

 64. Denne ble veldig søt og god, jeg vil nok bruke mindre sukrin neste gang. Minnet mer om snacks enn at den ble mettende synes jeg. Kan godt servers som konfekt også 🙂 Umulig å holde seg til en bit…:)

 65. takk for at du legger ut bilder da er det såå mye lettere når man skal kjøpe tingene 🙂

 66. Therese

  Disse så kjemoegode ut Skal prøves så fort jeg har alle ingredienser i hus

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *