Yey or ney?

Selv om jeg nødig vil innrømme det, er det faktisk snart på tide å gå til innkjøp av denne sesongens høst-og vinterjakke. I følge diverse motemagsiner som jeg har trykket til brystet, er det teddyjakken som i år får smykke seg med tittelen: Årets it-jakke.

Acne // Barbara Bui 

Som den fahiongale jenta jeg er, pleier jeg som regel å sluke det meste jeg leser i disse bladene rått, men denne gangen vet jeg ikke. Jeg elsket fjorårets aviatorjakke og fuskepels, men er i tvil om denne kommer til å overta i min garderobe.

Hva tror du?

88 kommentarer

 1. Ikke helt meg iallefall. 🙂

 2. Fin å ha til og fra trening, men ikke til vanlig 🙂

 3. Ikke meg i det hele tatt,kanskje noen klarer å rocke den, men det blir ikke meg! Sikkert litt smak og behag 🙂

 4. Tror nok jeg holder meg til fjorårets mote denne gangen. Bedre å gå med noe man føler seg vel i og stråle av selvtillit enn å følge moten og føle seg ukomfertabel. Så: NEY!

 5. Den blir nok ikke å finne i mitt skap hvertfall. Minner meg veldig om en slags fleecejakke jeg brukte på barneskolen i sin tid, og den er IKKE fin nå når jeg ser tilbake på den :p

 6. Hei 🙂 Jeg bare lurer på en ting.. Hvis du fornyer garderoben din med nye klær hver sesong, hva gjør du så med de «gamle»? Blir de bare hengende, eller hender det du tar de med ut på luftetur selv om de er fra i fjor? Hehe, ser bare for meg et veldigoverfyllt klesskap her.. ;P
  Ha en flott dag, selv om det bøtter ned :-/

  Klem Monika 🙂

 7. Skeptisk..! Men nå er det mange trender jeg har vært skeptisk til
  tidligere som har vokst på meg, og jeg har endt opp med å like etter litt! Så skal aldri si aldri 😉

 8. Jeg ville sett ut som en bolle!

 9. Den til høyre var ok, men ellers nei…

 10. Selv om det er fashion så svelger jeg ikke den kamelen der.

 11. Jeg synes det er trist at sunne, oppegående og selvstendige jenter lar andre mennesker diktere hva de skal ha seg. Spar verden for unødvendig forbruk og benytt fjorårets jakke i år også – den ser helt sikkert like flott ut i år!

  1. Helt enig! Mote og stil er dessuten ikke alltid like forenlige, syns nå jeg.

   1. jeg er helt enig også. man må ikke på død og liv følge motebildet

   2. Fotballfrue

    Dette er jo også for å sette fokus på fashion, fatter ikke hva som er galt med det.

    – C

   3. Camilla

    Så nå ble det galt å spørre hva folk synes om en trend? Selvfølgelig trenger man ikke følge trendene slavisk, men jeg er sikker på at dere som snakker om gjenbruk har mer enn en jakke selv;)

 12. Yey! :)))

 13. MichelleW

  Ney for meg! Hun ser ut som en bamse på det bildet til venstre..men likte navnet på jakka..’teddyjakke’ er jo så koselig et navn 🙂

 14. ikke helt min stil! men kul, da 🙂

 15. Den til høyre var utrolig kul. Men ser ikke ut som den hadde taklet norsk høstreg så bra. Så jeg ville nok ikke lagt alt for mye peger inn i en jakke som knapt kunne brukes.

 16. Dette var nok ikke helt min type jakker, men som den moteintreserte jeg er, så skal jeg ikke si att det er umulig att noe sånt finner veien til min garderobe, bare jeg får vent meg litt til det.. Datteren min likte heller ikke akkurat disse jakkene. Hun er hjemme i frimenuttet for å hente matpakken, og fikk titte raskt på disse.

  Jeg har en jakke jeg kjøpte i fjor i københavn, som jeg tror blir min favoritt også iår. Hva datteren velger når vi nå skal kjøpe jakke er jeg usikker på, men vi skal ta turen til oslo for å se hva vi kan finne så det blir spennende. Moro å høre om en sånn jakke finner veien til ditt skap.

  Hadde også vært gøy om du innimellom viste litt mote for herrer, da vi er mange som kunne tenkt oss å bli tipset om kule/klassiske/tøffe klær til være kjære. Du har så god smak, att jeg også tror du kunne laget gode innlegg om høstens mote for menn i forskjellige prisklasser.

 17. Elisabeth

  Hei Fotballfrue! Dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men ville bare si tusen takk for den treningsmotivasjonen du sprer til alle leserne dine! Jeg ELSKER at du skriver så mye om trening og hvor godt det er for kroppen at vi beveger oss. Du burde fått en pris for det arbeidet du faktisk gjør med folks holdninger og motivasjon! keep up the good work 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, Elisabeth <3

   Klem!

   1. Camilla

    Enig!

   2. Karoline

    JA! Helt enig! Det er liksom så mye ¨lettere å komme seg til treningssenteret når man
    leser bloggen din Caroline, og har i bakhodet hvor mye man får igjen for det! 🙂
    En annen ting også er at din blogg skiller seg veldig positivt ut fra de fleste «rosa-og moteblogger», da du gir så mye mer av deg selv føler jeg! Tusen takk!

   3. Susanne

    Ja, det er så sant!

 18. Her kommer et big NEY fra meg. It’s just all wrong. :S

 19. Catharina

  Jeg forbinder slike jakker med russetiden. Fulle russ som brukte dem på treff for å holde varmen. Synes ikke det er noe fashion med en slik jakke. Liker bedre fjorårets trendjakker. 🙂

  1. Fotballfrue

   Haha, enig 😉

   – C

 20. Hei Caroline 🙂 hvilke programmer bruker du for å lage headere, bildekollasjer osv til bloggen din? Trenger litt tips 😉

 21. Ney.

 22. Kjempefin for en tur på byen! Først barberer man leggene, så kler man seg ut som en tykk bjørn.

 23. Jeg likte den til høyre, utrolig nok!

 24. NEY! jeg begynte å tenke på sånne blåe dresser med bamsefòr når jeg så disse. fysj 😛 det er absolutt ikke alt som er IN som er fint. håper mange klarer å «tenke selv» og sortere ut hva de kler og ikke følge trender blindt, men bli inspirert. det er dèt catwalken gjør, inspirerer. den sier ikke «bamsejakker er in, og alle skal bruke det»

 25. Ney:p

 26. Hørt om Gjenbruk kjære deg?. Tror du fint kan bruke jakken fra ifjor, selv om den kanksje ikke er 100 % helt «inn».

  1. Fotballfrue

   Dette er jo også for å sette fokus på fashion, fatter ikke hva som er galt med det.

   – C

   1. Camilla

    Hva er galt med å kjøpe en ny jakke til vinteren? Caroline må da få kjøpe seg en ny jakke uten at noen skal protestere mot det, tipper alle leserne til Caroline kjøper seg nye klær inn i mellom for å si det sånn;)

 27. Ney! fjorårets var mye bedre 😀

 28. Jeg har allerede kjøpt meg en lignende som den til høyre. Personlig syns jeg de er kjempekule! : )

 29. Jeg har sett noen fine varianter! Surface to Air har en kjempekul (og svinedyr!) en. Ikke det mest flatterende man kan ta på seg da.. 😉

 30. Jeg likte jakka, men ville ikke gått med den selv, tror jeg, føler det er en inne-og-kose-seg jakke;)
  Har du alltid vært like opptatt av mote og klær?:)

 31. Lizbeth Osnes - Hverdag, mote, anoreksi, skjønnhet, blogganbefalinger.

  En litt større variant av aviatorjakken vil også være hot =)

 32. Veldig meg! Men tror bare den vil være fin i en kort modell, så man ikke blir seende ut som en ostepopp. Kanskje ikke så tykk heller? Kan jo fort bli litt mye 🙂

 33. Ney!

 34. Et stort NEY!
  Kan ikke fatte at noen syns det der er fint. Virkelig så langt unna min stil man kan komme..

 35. Definitivt ja, om man finner den perfekte. Og aviator-jakkene er ikke helt ute ennå. Jeg trenger uansett nye vinterjakker, har kun en som teller 90% som vinterjakke. Kastet begge boblejakkene, som er generelt lite brukt. Men de passer ikke til noe som helst. Og jeg gidder ikke kjøpe andre klær som passer til boblejakke. Da bruker jeg heller trenchcoaten fra i fjor høst.

 36. Hmm.. Dette blir litt russejakke for meg.. Tror jeg må venne meg litt til deg først hvertfall. Kanskje den vokser litt på meg? Hehe. Men foreløpig blir det et nei fra meg. Meen, jeg er helt sikker på at det er mange som klarer å bære en sånn jakke og få det til å se smashing ut!!

 37. Ney, ney og atter ney!

 38. Ney fra meg!
  Men lurte på om du kunne svare på et spørsmål som ikke har med innlegget å gjøre. Kan man på lchf spise ubegrenset mengde egg? Jeg elsker egg, og spiser alltid to til frokost. Men liker også å bruke eggerøre og smør som tilbehør til middag, og lager meg ofte kaker/»brød» med mye egg i. Er dette farlig for kolesterolet?

  1. Fotballfrue

   Nei, det er ikke farlig 🙂 Jeg spiser egg hver dag til frokost, Lars-Kristian og. Ingen av oss har merket noen økning i kolesterolet 🙂

   – C

  2. Oda Sofie

   Tror den tankegangen henger igjen fra gammelt av. Fordi egg har mye kolestrol, tok man tidligere beslutningen at man også fikk i seg mye kolestrol, som ville øke ditt eget kolestrolnivå. Dette er det endel forskning på, og det er heldigvis ikke tilfelle! Her hjemme spises det egg «i hytt og pine» og ingen av oss (som har testet seg) har fått noen økning i kolestrolet. Som sagt, det er en teori som tidligere var svært utbredt, men som nå er kastet vekk pga forskning.

   1. Men jeg og spiser egg til frokost. Men om det er farlig å spise 5 egg per dag f.eks?

   2. Fotballfrue

    Lars-Kristian spiser 3-4 egg til frokost hver dag, han har ikke tatt noe skade av det 🙂

    – C

   3. Oki, takk for svar! Var det jeg lurte på, trodde dere begge spiste bare 1-2 egg hver til frokost:) Men da er det vel ikke farlig for meg heller å spise 2 egg til frokost og to senere på dagen. Takk for at du er et levende lchf leksikon! Føler det er mye tryggere å spørre deg enn å spørre på lavkarboforum – deg «kjenner» jeg jo på en måte:)

 39. Har teddyfor innvendig på vinerjakka mi jeg ^^

 40. Synes den var fin 🙂 Hva synes du om ekte pels? Har arvet en pelsjakke ifra min mormor. Har egentlig alltid tatt motstand fra ordentlig pels, men synes også det er litt dumt at den bare skal gå til «waste.» Er også utrolig FIN! Er litt redd for å få stygge blikk om jeg går med den. Klem

 41. Nei, jeg likte ikke disse jakkene

 42. fysj! Neii! ser ut som et vandrende teppe.

 43. Margrete

  Likte den hvite bedre enn den andre for å si det slik. Men tviler på at jeg ville kjøpt den egentlig…

 44. kanskje.. yey 🙂

 45. Brun-ney, hvit-yey!

 46. Alexandra

  Ney! Skal man først ha noe sånt, må det bli en fin og deilig fleecegenser.. Ellers synes jeg at de «klassiske jakkene» og fjorårets trender slår dette her! Jeg er veldig fan av skinnjakker på høsten 🙂

  1. Fotballfrue

   Det samme 😀

   – C

 47. Hva med en poncho? Hva synes du om det?
  Kan du ikke style en poncho? Jeg vil gjerne kjøpe meg, men den må jo brukes og! :- )

 48. Jeg digger de jakkene! :))

 49. Av og til er det greit å skille mellom mote og trend. Dette er trend. Og jakka er dritstygg. Nei, Caro, NEI! Invester i en vakker kåpe i stedet!

 50. ney 😛

 51. Den første minner om onepiece og den andre om en fleece jakke jeg hadde i russetiden! Altså noe jeg ikke kunne brukt til hverdagen. Da går jeg heller for fjorårets anorakk eller jakke med fuskepels! 🙂

 52. Hei.

  Leste Dagbladet (papirutgaven) idag. De hadde en sak om lavkarbokosthold. Jeg vet du er en «forkjemper» for dette kostholdet. Tenkte jeg skulle tipse deg om saken. De bekrefter iallefall alt jeg lærte i studietiden.

  Lykke til videre med bloggen og Treasures 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, disse artiklene er virkelig morsomme 😀 Den ene er dummere enn den andre. .

   – C

   1. Dumme? Bare fordi de har et annet syn på kosthold enn deg? Det vil alltid være artikler som motsier dine synspunkt på et så omdiskutert tema som lavkarbokosthold, blir for dumt å si at «den ene er dummere enn den andre» av den grunn.

   2. Fotballfrue

    Ja, dumme 🙂

    Det går ikke på hvilket kosthold som er best, for der skjønner jeg at det er uenighet. Det går på at de ikke vet hva LCHF er, gang på gang påstår de at det spises mindre grønnsaker, og at det oppstår vitaminmangler o.l. Dette er jo bare tull, og noe de tar ut av løse luften.

    Jeg kan også legge til at jeg synes de er morsomme. De påstår at økt inntak av fett, vil øke kolesterolet. Da er det jo merkelig at 99% av de som lever LCHF opplever bedre kolesterolverdier 🙂

    Men det er det samme for meg, både jeg og Lars-Kristian føler oss 100 ganger bedre på LCHF, i tillegg til at alle prøver og tester er bedre enn før vi begynte 🙂 Velg det du mener er best, men du ser jo hvor myndighetenes anbefalinger fører oss…..

    – C

   3. Ragnhild

    Nå er du litt dum 🙂 Artikkelen omhandlet ketolyse, den ekstreme varianten av lavkarbo og ganske ulik måten du og mannen spiser. For det andre, dersom folk virkelig fulgte kostholdsrådene til myndighetene hadde det gått ganske bra med de fleste. De anbefaler bla mye grønnsaker, litt frukt, grove kornprodukter, fisk, bruke matoljer istedetfor smør og at man skal spise litt nøtter hver dag. Anbefalingene deres er basert på et stort forskningsmateriale! De anbefaler forresten en relativt høy andel fett (20-30% av energiinntaket) Og at karbohydratene skal være av den langsomme typen som ikke gir rask blodsukkerstigning. Nesten litt samme filosofi som bak lavkarbokonseptet deres? Om du liker det eller ikke finnes det mye forskning som støtter opp under at det er smart å anbefale et slikt kosthold til befolkningen generelt. (og ja, jeg vet at det også finnes forskning som backer opp lavkarbo-kosthold)

   4. Fotballfrue

    Som sagt, så har jeg ikke lest artikkelen 🙂 Omhandler den de ekstreme variantene så forstår jeg skepsisen, men husk at de som spiser LCHF på den måten har hatt behov for ekstreme endringer.

    Anbefalingene til helsemyndighetene er i seg selv ikke så halvgale, bortsett bra at de anbefaler margarin i stedet for smør :O Problemet er bare at det ikke er behov for å innta så mye karbohydrater som de anbefaler. Med all stillesittingen i dagens samfunn, er det dømt til å gå galt :/

    – C

   5. Ragnhild

    Jeg er tilbøyelig til å være enig. Uansett burde folk bevege seg mer! Der er du et godt forbilde 🙂

   6. Fotballfrue

    Tusen takk, Ragnhild 🙂

    – C

 53. Hei, Caroline! 🙂
  Hvis du føler deg vel i sånne jakker, så kan du jo godt gjøre det! De er sikkert gode og varme 😉
  Men personlig så synes jeg ikke at de var noe fine. Jeg foretrekker heller skinnjakker og kåper om høsten, og noen deilige dunjakker om vinteren. Synes forresten at fjorårets jakke var fin, så da kan du jo bruke den og da 😉

  PS: elsker bloggen din! Veldig mye inspirasjon å hente her.

 54. yey yey!! Min favoritt er en hvit teddycoat fra Surface to Air 🙂

 55. Christina

  Alt kler den smukke (altså deg) 🙂

  Men faktisk så liker jeg «Surface To Air teddycoat» og den er jo såå varm og god også!
  Har ikke noe bilde, men du kan sikkert google 😉

 56. Ney. Og fysj. 😉

 57. Syntes de ser fantastisk deilige ut til å gå en søndagstur i!

 58. Jeg synes ikke den er pæn, så for mig er det ney 🙂

 59. Hehe, min spontane reaksjon til bildene var å le høyt..så ett stort ney herifra hvertfall 😉

 60. Åh, verdens beste stoff på en kald høst/vinterkveld! Deilig at den kommer på moten, kanskje jeg for en gangs skyld kan følge moten 😀

 61. Tja… Kanskje den hvite til høyre? Den kunne funket om den hadde blitt pairet med noe litt rocka kanskje, tror nå jeg! 🙂 Sorte pumps og mørke jeans…

 62. Åh nei hversåsnill, den var grusom. Og ikke følg alt av trender a, det blir så kjedelig :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *