Middelhavskjeks ala Caroline

Her kommer oppskriften på kjeksen jeg lagde tidligere i sommer, da vi blant annet var på sykkeltur for å finne ost. Det var en fiiin kveld  Valgte å lage disse med litt ekstra krydder, så navnet ble rett og slett Middelhavskjeks. Krydderet og oljen jeg har brukt kan fint sløyfes, faktisk lagde jeg én deig med og én uten. Smaker best 10 minutter etter steketid, men kan fint spises dagen etterpå også, dersom du er flink til å oppbevare dem i en tett boks.

Dette trenger du for ca. 10-12 kjeks:

 • 2 eggehvitter
 • 1 ts. salt
 • 1 ts. sukrin
 • 2 ts. fiberhusk (kjøpes i helsekosten)
 • 1 dl. mandelmel (evnt. 2 dl. malte mandler)
 • 1 dl. sesamfrø
 • havsalt
 • tørket timian og rosmarin
Slik gjør du: 
Bland alle ingrediensene i en bakebolle, og rør til du får en skikkelig deig.

Den kan fort bli litt klissete, så ha gjerne litt ekstra mandelmel tilgjengelig, dersom du skulle trenge det. Form til små kuler, som du trykker ut på et stekebrett med bakepapir. Dette kan også være litt klissete, så bruk gjerne en spiseskje eller lignende for å få til runde kjeks, eventuelt ha litt olje på fingrene så du bare kan presse de utover – det gjorde jeg.

Dersom du ønsker helt vanlige kjeks, kan dette steget sløyfes, men det er litt ekstra spennende med litt smaker. Ha en dråpe kaldpresset olivenolje på alle, og strø over en klype havsalt per kjeks. Deretter presser du litt krydder (jeg brukte timian og rosmarin) på toppen av kjeksene.

I tillegg hadde jeg noen soltørkede tomater i olje liggende, så jeg valgte å bruke denne oljen og noen hakkede tomater på noen kjeks også. Ble utrolig godt!

Settes inn i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, avhengig av hvor sprø du liker dem. La kjeksen hvile i ca. 10 minutter etter steketiden.

Nytes alene, med ekte smør, eller med deilige oster og rødvin ♥ 

Håper det smaker!

59 kommentarer

 1. Oj, disse så kjempe gode ut! elsker ost-kjeks-vin kvelder så disse skal definitivt prøves 🙂 er gravid, så jeg kan dessverre ikke drikke vin eller spise brie etc, men finnes mange gode alternative oster som fortsatt kan nytes 🙂 hvor får du kjøpt mandelmel forresten? har ikke fått tak i dette noen steder, og begynner å bli litt lei av å skolde og male selv… hehe

  ha en fortsatt fin dag <3

  1. Fotballfrue

   På helsekosten 🙂

   – C

  2. Det er dyrt, 90 kr for èn pose..

   1. Lisbeth

    Prøv iherb.com

   2. Ja, men den varer nå ganske lenge da. Bruker jo sjeldent mer enn 2 ss per gang 🙂

   3. Jeg fant mandelmel på helsekosten til 36 kr for en pose 🙂 på naturkost!

 2. Hvor er fatene fra? Nydelig! 🙂

  1. Fotballfrue

   Åhlens 🙂

   – C

 3. Mmm, det så godt ut! 😀

 4. Michelle

  nam, så kjempe gode ut! for et flott service i rosa du har =)

 5. Henriette

  Mmm, de så nydelige ut! Du er FLINK:)

  Jeg har et lite spørsmål. Er dette noe man kan spise med ditt kosthold, eller er det for mange karber (8,8 per porsjon)? Det så så godt ut: http://kamillak.com/2011/08/frokost-ala-kamilla-k/

  1. Fotballfrue

   Det kan du fint spise 🙂

   – C

   1. Henriette

    Takk for svar. Setter veldig pris på at du tar deg tid til å svare, det er ikke mange som gjør det! Ha en fin dag i Oslosolen, skikkelig sommervarme i dag:)

   2. Det er jo 32.8 karber i denne da. Ettersom hva hun har skrevet i hvertfall. Det er jo en del i havregrynet.

   3. Fotballfrue

    Det er nok litt mye ja :/ men 8.8 er ikke mye 🙂

    – C

 6. Leena-Mari

  Jeg er rett og slett blitt avhenigi av bloggen din, leser den hver dag med morgenkaffen eller på jobb..:)

  Du skriver så mye bra, så mye inspirerende og du ser bare helt fabelaktig ut!! 🙂 Gleder meg til Oslo-guide, for jeg skal nedover om knappe to uker 🙂

  Sensommerhilsen fra Nord 🙂

 7. caroline

  Hei C, lite spørsmål; spiser du noe særlig avocado?

  Frokosten min idag bestod av noen skiver Norvegia ost og en halv avocado – føles ganske riktig på LCHF men er litt usikker.. Har selvfølgelig prøvd ut ALLE frokostforslagene dine og liker de kjempegodtn men idag måtte det gå kjappt!

  Hvor ofte spiser du frukt? Etpar ganger i uken? Takk for svar, setter jeg stor pris på!

  Fantastisk fin heade, by the way! Og takk for nok en spennende opprskrift som skal prøves ut.

  Klem!

 8. AH! perfekt . Disse skal jeg prøve neste gang det er ost og kjeks kveld. Mens de andre knasker på usunne Ritz kjeks og andre hvete produkter. hihi

 9. Veronica

  Du er så flink til å lage sunn mat, Caroline! 🙂 Jeg har aldri tid eller ork til det. Misunner all energien du har! 🙂

 10. Elisabeth

  Å himmel og hav, dette så godt ut! :-)))

 11. Såg godt ut 😀

 12. mm, d så skikkelig godt ut! Tror nok jeg må prøve ut disse selv 🙂 Takk for tips og oppskrift 🙂

 13. endelig kom oppskriften jeg har ventet på !!! takk. her skal det bakes..eller lages kjeks ja. jeg prøvde oppskriften på hamburgerbrødene og de var skikkelig gode. blir nok en fast oppskrift og bruke her i huset ja. så jeg har stooooore forventinger til kjeksen. takk for at du er så generøs og deler med oss.

 14. Må bare spørre. Du bruker jo daglig ganske høye sko. Er du ikke redd for å få hallux valgus? (skjev stortå) Har det selv å det er så ubehagelig. Jeg fikk det ikke pga høye sko, men arvet det + brukt smale fotballsko. Har operert tre ganger, men ikke blitt noe bedre, så jeg må hele tiden tenke på hvordan sko jeg kan/ikke kan gå med :/

 15. blir du ikke lei av å gå hjemme hele dagen? skjønner jo at du har mye å gjøre, men blir du aaaldri fristet på en «ordentlig» jobb? :=)

  1. Fotballfrue

   Jeg går absolutt ikke hjemme hele dagen, er ofte i møter, jobbreiser osv. Mange som driver for seg selv, savner ofte kollegaer og lignende, men jeg trives ganske bra med det 🙂 En gang i fremtiden vil vi forhåpentligvis utvide Treasures, og da vil det bli rom for kollegaer og et «vanlig» arbeidsmiljø 🙂

   – C

   1. ser nå etter at jeg skrev det at «gå hjemme hele dagen» ble helt feil… vet jo at du ikke gjør det, leser jo bloggen din hver dag… mente egentlig bare det du svarte på, om du savner kollegaer osv… 🙂

   2. Fotballfrue

    Det var det jeg tenkte 🙂

    – C

   3. 😉

 16. Hei Caroline, trenger noen tips, og håper du har noen gode : ))

  Jeg trener som regel hver dag, og er stortsett fornøyd med kroppen.. Men en ting jeg misliker veldig, er armene mine… Det er vanskelig og forklare, men de er store, og formløse i forhold til alt annet på kroppen,, vil at de skal passe til resten, mer slanke… og jeg håper virkelig du har noen gode tips til å trene armene slankere : )
  Setter veldig stor pris på tilbakemelding, ha en fortsatt kjempe fin dag !: )

  1. Fotballfrue

   Uff, er redd jeg ikke har så gode tips til deg. Er nemlig veldig dårlig på å trene armene selv. Bruker hantler de gangene de får trent seg, også beveger de seg ganske bra ved løping også 😉

   – C

 17. Du er så flink!!! Ikke bare er det du lager er godt (dvs. du og mannen din spiser det iallefall) men du får alt du lager til å se så delikat ut! Når jeg baker noe så ser det ut som sorpekaker fra barnehagetiden eventuelt som et noe har eksplodert i grytene/på tallerkenen… tilogmed det letteste som å dyppe jordbær i sjokolade ser helt grusomt ut når jeg gjør det haha 😛 😀

  1. Måtte bare smile av den kommentaren.. Kunne SÅ ha skrevet d samme selv.. Hvordan får hun det til 🙂 (?) hehe jeg vil også klare å lage kjeks som ser ut som kjeks.. .

   1. Fotballfrue

    Jeg er sikker på at dere bare er kritiske til dere selv 🙂 Ha troa, også kommer kunnskapen av seg selv 🙂

    Klemmer til begge!

 18. Hallo.
  Fulgt med på bloggen din en god stund nå.
  Er det noen grunn til at det virker som om at alt maten din er glutenfri?
  Syns det er litt artig, har cøliaki selv, og jeg tror alle oppskriftene jeg har kommet over foreløpig fra deg er flotte for meg!

  1. Fotballfrue

   Så bra 😀 Vi har et LCHF kosthold, og bruker derfor ikke produkter som hvetemel, sukker etc. Ingen av oss har cøliaki, men kjempeflott at oppskriftene mine fungerer for deg 🙂

   – C

   1. Hei, du lager masse mat som ser godt ut. venter i spenning på oppskrift på lavkarbo focaccia og sjokoladekaken:)

   2. Fotballfrue

    Kan ikke love at disse kommer på bloggen. Sparer dem til en spesiell anledning 😉

    – C

 19. det er alltid en fryd å lese bloggen din! Disse kjeksene må prøves:) Takk for at du deler av deg med alle tips og inspirasjon. Stå på! Heia Caroline!

 20. Du er så flink, Caroline : )

 21. Seriøst. Jeg.elsker.deg. Skal prøve disse asap!

 22. Nam,disse er så gode.Jeg baker dem,men da under navnet mandelkjeks.Så gode til ost 🙂
  Klem

  1. Fotballfrue

   På samme måte som meg? Har jeg ikke sett noe sted 🙂

   – C

 23. Hei , kult at du bruker fiber husk , fordi jeg har cøliaki og må derfor bruke glutenfritt.
  skal prøve og lage de imorgen 🙂 har du flere opskrifter på noe som er glutenfitt som du lager ? 🙂

  1. det kule da er jo at alle oppskriftene er glutenfrie 😉

 24. Hei, de så utrolig gode ut!
  Jeg får veldig ofte lyst til å lage maten du har lagt ut oppskrift på om igjen, men jeg orker ikke å bla gjennom vær enenste side å lete etter en spesiell oppskrift. Det som hadde vært supert hadde vært en egen sånn inngang sånn som du har f.eks. (bryllupet , om meg osv.) med alle oppskriftene, du orker kanskje ikke ordne det, men det hadde vært helt supert :))

  1. Fotballfrue

   Jeg har jo allrede en kategori til høyre som heter «mat» 🙂

   – C

   1. Jeg ønsker meg underkategorier, så det hadde vært enklere å finne tilbake til de eldste oppskriftene, innleggene er lange og det blir mange sider å bla igjennom. Vet det går an å søke, men det er ikke alltid man vet hva man skal søke etter. For eksempel hvis man lurer på hva man skal ha til middag 🙂

 25. Jeg bakte kjeksene i går og og de ble veldig populære blant både de med LCHF kosthold og resten!:)
  Nå vet jeg ikke om du allerede vet om det, men jeg har gått over til å bruke Himalaya salt istedenfor vanlig salt og havsalt.
  «Sunnere», smaker bedre og ser spennende ut på bordet.:)
  Fåes hos alle helsekost.

  Ylva

 26. Johanna

  Hej! Vart köper du sukrin? Mvh Johanna

  1. Fotballfrue

   På helsekosten, for eks. Sunkost 🙂 Eller på funksjonellmat.no 🙂

   – C

 27. […] og kjeks er ikke det sunneste som finnes, men tenkte faktisk å prøve meg med å lage egne kjeks, etter oppskrift fra Fotballfrue, skader jo ikke å […]

 28. Du skriver at Fiberhusk finnes kun i helsekosten.. men den ligger blant cøliakivarene (glutenfritt) i vanlige dagligvarebutikker 🙂 Men desidert billigst i sverige 🙂

 29. Madeleine

  Fantastisk oppskrift. Veldig spennende med forskjellige krydder på dem, også så raskt å «smelle» sammen! Det ble tidenes fredagskos her i stua, med ost, kjeks, rødvin og et par biter mørk sjokolade. Perfekt avslutning på en altfor lang studieuke. 🙂
  Du er en inspirasjon, Caroline!

 30. Ragnhild

  Hei du, hvordan klarer du å få kjeksene så tynne? Fantastisk oppskrift, prøvde meg på den her om dagen, men jeg klarte ikke å «kjevle» ut kjeksene, så de ble mer som stekte klumper.. like gode, da.. Deigen er jo så klissete..

 31. […] I morgen skal vi på årets første piknik! Til bursdagen min så fikk jeg en hel haug med piknik ting som bare har ligget og ventet på godt vær, og med værmeldingen for denne uken så blir det jo helt perfekt! I den anledning tenkte jeg og slå på stortromma med noen skikkelig gode hjemmelagte kjekst med smak av middelhavet, oppskriften fant jeg her!. […]

 32. Herlig! Men hva er grunnen til at man må bruke 2 dl mandelmel hvis man maler mandlene selv vs. det kjøpte mandelmelet? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det kjøpte suger til seg mye mer væske 🙂

   – C

 33. Ville bare si at jeg prøvde meg på oppskriften din i dag, og det ble kjempegodt. Tusen takk for at du deler av dine egne oppdagelser og erfaringer. Jeg byttet imidlertid ut mandelmel med kokosmel og kuttet ut sesamfrø (allergisk mot mandler og sesam), men med noen småjusteringer som passer bedre for kokosmel ble det helt knall.

  Har for øvrig registrert at du ofte bruker mandelmel. Hvis du får besøk av mandelallergiker en gang eller selv også får lyst på en variasjon, kan jeg anbefale Aman Prana sitt kokosmel. Kun 4 karber per 100 g.
  http://www.helseogkost.no/nettbutikk/abc-alle-varemerker/aman-prana/kokos-mel-glutenfritt-500-g (for informasjon)
  http://www.proteinbutikken.no/products/31299-aman-prana-cocos-mel-glutenfritt-1-kilo.aspx (for best pris)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *