Frokost: Minipannekaker

Dette er fantastisk! Du vet du har funnet kostholdet kostholdet i ditt liv, når morningen kan starte med et så deilig måltid som dette. Det krever litt tid, så i første omgang anbefaler jeg dette som lørdag-eller søndagsfrokost. Smaker himmelsk når de er litt lune, men kan fint ligge i brødpose over natten, og spises dagen etterpå. Dersom du pisker litt krem og tilsetter litt sukrin, kan de også nytes som en deilig dessert.

For ca. 8 litt store frokostpletter trenger du: 

 • 3 egg
 • 3 spiseskjeer matyoghurt
 • 1-2 spiseskjeer fiberhusk
 • 1-2 spiseskjeer kokosflak
 • litt salt
 • smør til steking
 • bær og kokos for topping

Slik gjør du: 

Bland egg, yoghurt og fiberhusk.

Smak til med salt, og tilsett så mye kokos du selv foretrekker i røren. Jeg brukte 2 spiseskjeer fordi jeg synes det er så innmari godt.

La røren stå i et par minutter, slik at fiberhusken får gjort jobben sin. Deretter danderer du små eller store pletter i en stekepanne med mye smør, dette kan være litt klissete i starten, så bruk gjerne en skje til hjelp. Stek til de er gylne på hver side.

Serveres med friske bær og kokosflak. Helt nydelig!

Håper det smaker ♥ 

159 kommentarer

 1. Hva gjør du den dagen du blir gravid? Det kan være uheldig å gå kun på lavkarbo i svangerskapet.
  Det var hvertfall det jeg fikk vite da jeg ville begynne med det under ammingen.

  1. Fotballfrue

   Det er overhodet ikke uheldig å ha et lavkarbokosthold under svangerskap 🙂

   De som kommer med den type påstander, vet rett og slett ikke hva LCHF er :/

   – C

   1. Elizabeth

    Helt enig med Caroline! Nå vet du ikke hva du snakker om. Jeg har gått på LCHF hele svangerskapet, og kommer ikke til å slutte med det når jeg ammer. Og babyen ser frisk og rask ut, og ikke minst jeg er frisk.

    Enkelte mener at det kan være «uheldig» å være i ketose under svangerskapet og amming, men dette er ikke bevist med studier. Det blir aldri gjort eksperimenter på gravide kvinner, så vi får nok heller ikke vite om dette virkelig er farlig eller ikke. Uansett det er stor forskjell på å spise LCHF og være i ketose.

    Her er det virkelig om å gjøre å «ta» Caroline uansett hva hun gjør! Stå på Caroline, jeg elsker når du har oppskrifter på bloggen!

   2. Ketose under svangerskap/amming er vel ikke å anbefale grunnet den høye fettfprbrenningen…har forstått det slik at miljøgiftene som er lagret i fettet blir løst opp og går over til fosteret/ i melken i større konsentrasjoner enn vanlig og det er jo ikke ønskelig…Nå er jo ikke lchf nødvendigvis ketose heller, da..

   3. Fotballfrue

    Det er ingen som har forsket på ulike kosthold ved svangerskap, derfor er dette ennå upløyd mark. Dog skjønner jeg ikke at noe som er sunt for et voksent menneske, skal være det stikk motsatte for et foster 🙂

    – C

   4. Maten er nok sunn nok for et foster/baby (det skal jeg ikke uttale meg sikkert om for det har jeg ikke greie på;) men miljøgiftene som løser seg opp og transporteres UT av mors kropp ved stor vektreduksjon er skadelig. Det gjelder jo for alle kosthold der fettprosenten minskes og har ingenting med lchf å gjøre, men her var det snakk om ketose og lchf, i ketose forbrennes fett og følgelig løser miljøgiftene seg opp og transporteres videre. Om en ikke ammer eller gror en baby så forsvinner disse giftene ut med urin, svette etc og er ikke til skade. Miljøgifter er ikke sunt for hverken liten eller stor og det tror jeg alle er enige i 🙂

   5. Fotballfrue

    Det tror jeg vi alle kan være enige i.

    Slanking under svangerskap er vel uansett ikke anbefalt, og LCHF kan jo fint praktiseres uten det målet 🙂

    – C

   6. lykkeliten

    Poenget her Blir vel at fosteret / det brystspisende barnet tar til seg næring naturligvis for å overleve , men også for å vokse. Det er en stor forskjell på fosteret
    / babyens behov og de voksnes. Mye vi spiser til vanlig er direkte farlig for fosteret. De har behov for gjerne andré ting enn de voksne. Når det ikke er forsket på hvordan kan du da si at det overhode ikke er farlig for fosteret med mor mrd dette kostholdet? Det Blir motstridende. Når det er sagt sier jeg meg verken enig eller uenig i lavkarbo, lchf i svangerskapet, men valgte selv å følge statens matportal som opplyser og legger føringer for ett trygt og sunt kosthold under svangerskapet! Anbefalinger lagt til grunn av mennesker med fagkompetanse på område, graviditet , kosthold, fostre, amming og babymat! Likevel synest jeg det er unødvendigat du skal få pes for noe du enda ikke har gjort, når di Blir gravid vil du jo gjøre det beste for barnet uansett om det er mye fett, lite karbo og omvendt! Gleder meg mest til gravid moten vi får lære om når du en gang venter en:-)

   7. Fotballfrue

    Jeg tror det beste en kan gjøre, er å spise variert og sunt. Et liberalt LCHF kosthold, tror jeg vil være det beste valget 🙂

    – C

   8. PS, Lykkeliten ! Må bare arrestere deg litt og rydde opp i noen begreper her: Barnet er forhåpentlig ikke «Brystspisende» ? Håper virkelig at det DIER………. Altså: Mor AMMER barnet, Barnet DIER, det barnet spiser er da: MORSMELK, ikke PUPP !!! :)))))

   9. Påfuglen

    Jeg har spist lchf i mange år og føler meg mye friskere og gladere på det kostholdet. Vel gravid i fjor og fortsatte på lchf og hadde er fantastisk svangerskap, fått en nydelig velskapt gutt som legene og helsesøsteene blir veldig overrasket over hvor sterk han er og tidlig ute motorisk. Han er både lenger og tyngre for sine 4 mnd og storkoser seg på melk lagd av mor på lchf… Er veldig vanskelig for meg å forstå at det ville være bedre for han på noe tidspunkt, i graviditeten eller nå, å heller få raske karbohydrater som poteter, ris etc isteden for sunne grønnsaker som brokkoli osv. Så lenge man går opp i vekt uansett kosthold, så frigjøres ikke fettet på kroppen ut i blodbanen og over til baby, så det er et merkelig argument. Har til gode å lese noe som skulle være fordel med høykarbokost enda.

    Morsomt forøvrig med blogg med gode lchf oppskrifter, Caroline.
    Stå på!

   10. ahh den evige kostholdsdiskusjon. Det er alt etter hvem du spørr, for noen funker lavkarbo best og andre ett lavkalori kosthold best. whatever works:)

   11. Gunn Alice Skålnes

    Da jeg ble garvid var jeg i ketose og leste nette opp og ned angående dette og bestemte meg for å kutte siden det er så lite om det. Tenkte det jeg var på den beste siden da. Er veldig lett å bli gravid på sånne dietter med lite karbohydrater. Vi prøvde flere ganger og denne gangen trodde jeg ikke det kom til å gå så fort siden jeg hadde vært lenge av p-pillen før, men jeg tror ikke det tok stort lenger en en uke eller to.

   12. Gunn Alice Skålnes

    Men uansett så er dette et kosthold som menneskene levde på lang tilbake i tid. Det beste er nok kansje å hvertfall ikke begynne på et sånnt kosthold når man blir garvid tror jeg.

   13. Fotballfrue

    Ingen burde legge om et kosthold så drastisk under et svangerskap 🙂

    – C

  2. Det er vel mer snakk om at man ikke skal BEGYNNE med lavkarbo MENS man er gravid/ammer, og det same gjelder for stort sett alle kostholdsendringer, i alle fall om de kan innebære vekttap, noe lavkarbo stort sett gjør. Ellers er det bare bra å gå på lavkarbo eller nesten et hvilket som helst annet kosthold enn det standard norske kostholdet med masse brødmat/pasta/hvit ris mens man er gravid, så lenge kroppen er vant med og trives med det.

   1. Fotballfrue

    Tror du har rett i det meste her, store endringer rett før, eller under et svangerskap tviler jeg på er bra. At LCHF stort sett fører til vekttap, gjelder de som allerede er overvektige. Er du undervektig eller normalvektig vil du enten holde deg stabilt, eller gå opp i vekt 🙂

    – C

   2. Akkurat det med vekten tror jeg faktisk varierer veldig fra person til person. Moren min startet på dette kostholdet for fire måneder siden fordi hun har en sykdom det skal hjelpe mot, og også fordi hun følte veldig sukkersug ofte. Hun var overhodet ikke i nærheten av overvektig da hun begynte, men tynn som en strek, og hun har gått ned flere kilo etter at hun startet. Så tror kanskje at normalvektige/undervektige også kan gå ned i vekt 🙂

   3. Fotballfrue

    Hvor mange kilo er dette snakk om da? Husk at du mister en del kilo i vannvekt og muskelglykogen, dette kan derfor ikke regnes som «reell tap av kroppsvekt».

    Hvis hun i tillegg spiser for lite, noe som lett kan skje på LCHF, da du er mett mye lenger, vil hun også mest sannsynlig gå ned i vekt.

    – C

   4. Tusen takk for at du svarer så fint og tydelig, Caroline! Jeg vurderer faktisk å begynne på lavkarbo, og om jeg ikke gjør det, så har jeg uansett begynt å kutte ned på karbohydratene. Blir inspirert av deg og de fristende oppskriftene du legger ut 🙂

   5. Jaja, du har sikkert rett 🙂 Kanskje jeg bare var litt upresis i forhold til å blande begrepene vekttap og reelt tap av kroppsvekt. Jeg har ikke akkurat spurt hvor mange kilo hun har gått ned, det eneste hun sa var at buksene hennes sitter mye løsere nå enn de gjorde før.

    Det kan selvfølgelig hende at hun spiser «for lite,» men hele greia med lavkarbo er vel at du spiser deg mett (på et fettrikt kosthold) og at du så holder deg mett lenger? (Ja, vet at det bare er veldig kort sagt, men uansett.) Så, med andre ord: Når du ikke føler behov for mer mat fordi du har spist deg mett, blir det vel ikke helt riktig å snakke om at hun spiser «for lite?» Må man spise seg overmett til måltidene for at man skal få i seg «nok» mat da? Eller hvordan er det?

   6. Fotballfrue

    Neida, spis deg mett 🙂 Vi reagerer alle forskjellig, og så lenge hun er normalvektig, mener vel kroppen at dette er hennes ideelle vekt kanskje 🙂

    – C

 2. Så nydelig ut! Liker veldig godt når du legger ut oppskrifter! Heldigvis er sola tilbake
  i dag, så ha en fin dag, Caroline!

 3. Charlotte

  De så fantastisk gode ut! Takk for oppskrift:) De tror jeg må prøves ut til helgen. Ønsker deg en fin dag:)

 4. Du er så utrolig inspirerende, Caroline! Håper du får en super dag 🙂

 5. Namnam! Må prøves! 🙂

 6. Kjente jeg ble ekstra sulten nå 🙂

 7. DEN oppskriften skal jeg ta vare på til jeg kommer hjem igjen og kan lage disse for kjæresten min 😀

 8. ååå så deilig! Hvor mange «trenger» man for å bli mett? Er ikke så veldig sulten på morningen..

  1. Fotballfrue

   Det avhenger av hvor store du lager dem 🙂 Foreslår at du prøver deg frem.

   – C

 9. Mmm 🙂 Dette så godt ut! Jeg er ikke så veldig glad i kokos… men smaker den veldig eggete uten kokos? Som en omelett liksom?

 10. Ragnhild

  Dette så godt ut! Og siden de ikke inneholder masse fett kan man fint spise dem om man ikke har et høy-fett-kosthold.
  Kanskje bruke litt havregryn istedetfor fiberhusk. 🙂

 11. ej hvor er du god 🙂 de ser rigtig lækre ud, og må også være sunde med det indhold! Smager de af pandekager ? 🙂

 12. Hva er egentlig fiberhusk? 🙂

 13. veronika

  Ønskeinnlegg: barnedåpstyling! Altså; ikke dåpsbarnet, men oss som gjester. 🙂

 14. Mmmmmh. 😀 Yummy.

 15. Mmm, dette så kjempegodt ut! Tror nesten jeg må prøve å lage dette til kvelds 🙂 Men en ting jeg ikke finner ut av noen steder, er fiberhusk og kruskakli omtrent det samme?
  Elsker når du legger ut oppskrifter på bloggen, driver å pløyer meg gjennom mat-kategorien din nå etter jeg startet på LCHF 😀

  1. Jeg er ikke helt sikker, men tror ikke det er det samme. Fiberhusk gjør at deigen/røra ikke «smuldrer», men henger sammen, mens min erfaring er at kruskakli gjør det motsatte. De kan altså ikke erstatte hverandre.

 16. Så deilig dette så ut.:)

  Håper du får en strålende dag, Caroline! Og at ikke sure og kjipe kommentarer ødelegger dagen din.

 17. Disse så gode ut! Men smaker de veldig egg? Har prøvd meg på noen lapper før, og de smakte så ille egg at jeg blir litt kvalm bare av tanken enda..

  1. Fotballfrue

   Egg? Nei, det synes jeg ikke.

   – C

   1. Bra, da skal jeg definitivt prøve dem 🙂 Takk for flotte oppskrifter generelt forresten!

 18. Tror jeg er heldig, for jeg kan spise akkurat hva jeg vil uten å legge på meg så mye som et gram. Ikke trener jeg noe særlig heller, men kroppen er akkurat slik jeg vil ha den:D Tror jeg skal prøve disse jeg også;)

  1. Det indre som teller, sies det 😉

 19. Dette ser godt ut! Kan man bytte ut fiberhusk med f.eks kruskakli eller havrekli hvis man ikke kjører LCHF-kosthold? Fiberhusk er så dyrt..

 20. Michelle

  Deilig, den beste lørdag frokosten uten tvil 🙂

 21. Jeanette

  ser kjempegodt ut!

 22. Disse må jeg forsøke med en gang, som en sen lunsj. De ser sååå gode ut 😀

  1. Må bare følge opp med at de ble knallgode. Jeg hadde riktignok ikke fiberhusk, og brukte derfor johannesbrødkjernemel i stedet for som bindemiddel. Da ble røra litt tynn, så jeg hev oppi litt bakepro (proteinpulver), og vips 😀 Knallgodt 😀

 23. Tusen takk for oppskrift Caroline, denne må prøves asap! Du er bestandig så flink til å legge ut oppskrifter, keep up the good work 😉 Jeg prøvde forresten vaffeloppskriften din som lapper i helgen, og det fungerte også utmerket.

 24. oh my holy lord.. Jeg kommer på frokost neste uke <3 hhaha

 25. Hei. Er ikke så veldig belest på dette med et LFC kosthold.
  Jeg lurer bare på hva som skjer hvis man ikke spiser fete oster, ekte margarin, kremføte osv men heller velger de magre produktene?
  Er man da på en lavkaloridiett og ikke LFC?

  1. Hele poenget med LCHF er jo nettopp det at man skal spise mye fett, altså ikke margarin men smør, kremfløte, rømme og lignende produkter. Eller produkter med få karbohydrater. Hvis du velger magre produkter med lite fett kalles ikke det for LCHF.

 26. Hei, Caroline! Jeg har lyst til å prøve lavkarbo, og har lest litt om det, men problemet er at jeg tåler verken egg eller melkeprodukter, heller ikke gluten og aspartam. I tillegg sliter jeg med et stort matsug etter tidligere spiseforstyrrelse, så jeg bare lurer på om du har noen råd, egentlig? Hva kan jeg spise annet enn det åpenbare? Og hvordan få vekk det verste karbo-suget den første tiden? Syns det er så bra at du skriver om lchf her, det vil påvirke mange i samme retning! 🙂

 27. Jeg lurer på en ting. Er alle oppskriftene du legger ut LCHF-oppskrifter? 🙂
  Også må jeg bare si at jeg syntes du er utrolig vakker, jeg får stor inspirasjon av å lese denne bloggen! Absolutt min favorittblogg. Stå på!

  Ha en fortsatt fin dag! 🙂

 28. Jeg skulle prøve dette ,men fikk ikke panekakene til å henge sammen… Derfor endte det med at jeg lagde hele til en slags «omelett»; om du forstår..
  også lurte jeg på en ting til.. Jeg er veldig tynn.. Veier omtrent 47 kg og er 160 cm .. Jeg har ikke mye matlyst, men spiser. Hva skal jeg gjøre for å legge på meg? — klem! ;))

 29. vibeke:)

  Hei Caroline;)
  Jeg må bare si at dette er den første gangen jeg har faktisk satt meg ned å lese en blogg… Det er svært spennende;) Jeg går på lavkarbo selv, å det er svært spennende…du flink som legger ut bilder av hva du lager! Det er jo motiverende for de som vil starte eller går allerede på LCHF-diett…

  For oss så er lavkarbo kostholdet en livsstil endring for meg og mannen min… Det er jo fantastisk godt samtidig som det er lett å lage;)

  fortsetter å lese bloggen din;)

  Vibeke 🙂

 30. Det ser veldig godt ut. Hadde håpet at oppskriften kom ut til i dag tidlig, men ser ut som det blir minipannekaker i morgen 🙂

  Takk for oppskrift!

 31. Nam! Det må prøves 🙂

 32. Får du aldri lyst til å skeie ut? Får du aldri lyst på ostepop eller potetgull med dip? Jeg skulle så gjerne vært flinkere med kostholdet mitt, men jeg tror ikke jeg hadde klart å fjerne de gode tingene man har på en lørdagskveld..

  1. Fotballfrue

   Det er da masse godt man kan ha på en lørdagskveld som ikke inneholder sukker 🙂

   Jeg går ut i fra at du har et karbohydratrikt kosthold, og da er det veldig vanskelig å kutte ut søtsakene. Det er fordi karbohydratene du inntar hver dag, er med på å opprettholde søtsuget.

   – C

 33. Jeg bruker å lage noe lignende, men som i tillegg inneholder cottage cheese, linfrø, solsikkefrø og kanel! Kjempegodt, men kanskje litt «heavy» til frokost. 🙂

 34. Hei!

  Jeg har bare noen spørsmål til deg ang. kostholdet ditt… Er det ikke fryktelig slitsomt og hele tiden tenke på hva du putter i munnen? Kan du aldri unne deg normal mat og slappe av? Og hva gjør du når du spiser ute eller får servert «normal» mat hos gjester? Kan du spise det da…? Eller takker du nei? Og kommer du til å klare og spise og trene sånn hele livet…? Hva når du får barn? Blir det ikke fryktelig slitsomt og skulle tenke på det hele tiden da, og måtte trenge «spesialingredienser»?

  Stiller ikke disse spørsmålene for å være frekk, men bare rett og slett fordi jeg lurer… 😉 Du er isåfall kjempeflink om du klarer å opprettholde dette kostholdet hele livet. Eller hender det at du skeier ut og tar deg litt pasta eller ris til maten? Og får du aldri skikkelig lyst på nybakte rundstykker, skillingsboller eller smågodt en gang i blant…? Hm…høres bare så fryktelig slitsomt ut og måtte være så asketisk hele tiden… Hadde det ikke vært best å bare slappe av på det, spise og trene normalt? Du hadde nok sett fantastisk ut uansett! 😉

  Men stå på videre, hvis du virkelig har troa på kostholdet ditt! 🙂 Mente ikke å rakke ned på deg, noen ærlige spørsmål bare…fra en som er nysgjerrig!

  1. Har det aldri slått deg at folk er forskjellige? Noen er opptatte av å være sunne og friske og liker å spise sunt. Det virker kanskje slitsomt for mennesker som ikke er opptatt av helse og som for det meste spiser usunt.

   Er ikke grønnsaker, frukt, ost, egg, kjøtt, fisk m.m. «normalt mat»? Herlighet.

   1. Det er da ikke vanskeligere å handle inn og bruke f.eks sukrin og mandelmel enn sukker og hvetemel?
    Merkelig hvordan så mange antar at alle som spiser «annerledes» strever seg gjennom det.. Vi er ikke alle forført av toro og kims 😀

   2. Andrea

    Såååå enig. Spiser du dritt, føler du deg som dritt 😉 Selv synes jeg det er deilig å slippe å føle meg som dritt, og når det er sagt, man spiser absolutt «normal» mat selv om man kutter ned på karbohydratene. Nybakte rundstykker, smågodt og skillingsboller er jeg ganske sikker på at Caroline kan unne seg en gang i blant dersom hun får fryktelig lyst på det. Men som Cass sier, folk er forskjellige. Ikke alle craver etter søtt!

   3. Unødvendig å svare med frekk tone til Wenice, når hun skriver at hun ikke mener å være frekk. Det er lov til å lure når man ikke vet.

   4. Wenice

    Spurte ikke for å frekk, nei… 😉 Bare rett og slett fordi jeg lurte.

    Og jeg spsier ikke dritt og lever usunt. Jeg trener 3-4 ganger i uka, spiser sunt og variert. Jeg er slank, så er ikke der det ligger! Lurte rett og slett bare på hvorfor hun ikke unner seg noe godt innimellom (som potetgulll, normal sjokolade, smågodt, skillingsboller etc)…

   5. Fotballfrue

    Jeg fatter ikke at alt som visst nok skal være så «godt», MÅ inneholde mengder med sukker.

    – C

 35. Hei!

  Har du noe tips til hvordan man kan få i seg nok fiber uten å spise brød etc. når man spiser lavkarbo?

  Takk 🙂

  1. Fotballfrue

   Masse grønnsaker og bær. litt frukt, og nøtter 🙂

   – C

 36. Jeg går ikke på LCHF kosthold, og lurer på hva man kan bruke istedet for Fiberhusk? Vanlig hvetemel? 🙂

  1. Fotballfrue

   Fiberhusk er ikke farlig for de som ikke har et LCHF kosthold 🙂

   – C

   1. Neida, det trodde jeg ikke. Men bare lurer på om man kan bruke hvetemel i stedet for fiberhusk når jeg ikke har det? Og heller ikke får tak i det før jeg skal lage disse nydelighetene <3

 37. Disse så jo bare helt nydelige ut !
  Du kan jo alt 😀
  Jeg må også prøve meg på lapper snart ..
  ElisesBakery

 38. Er det sånn at man kan spise så mye man vil, så lenge man ikke spiser for mye karbohydrater? 🙂

  1. Fotballfrue

   På en måte, ja 🙂

   – C

 39. Jeanette

  hvor mange pannekaker blir dette? det kommer jo så klart an på hvor store man lager dem,men hvor mange ble det når du laget de`?

  1. Det står øverst 😉

 40. Nå må jeg spørre eksperten…. For vel 4 mnd la jeg om kostholdet til lchf og har fått mer energi, mindre verk i kroppen og minus 14 kg…jippi! Men så sjekket jeg kolesterol verdiene og den hadde gått opp 0,5 ! Det var jo slettes ikke ønskelig! Det gode kolesterolet hadde ikke endret seg selv om jeg har spist mye avocado, laks og valnøtter. Nå er jeg i villrede om hva jeg bør gjøre….har du noen tips? Av animalsk fett spiser jeg ca 1dl gresk youghurt til frokost, litt ost i løpet av dagen ( brie, mozerella, feta o.l), litt lettrømme, egg, litt smør….hva gjør jeg galt? Har veldig liten lyst å begynne med mer karb, for jeg merker st kroppen trives med dette kostholdet, men når kolesterolet blir for høyt, så må jo noe gjøres..

  1. Fotballfrue

   Hei!

   0,5 er jo ikke rare endringen, i tillegg har ikke totalkolesterolet så mye å si. Det som er betyr noe, er forholdet mellom totalkolesterol og HDL, og triglyseridnivåene. I tillegg er 4 mnd litt kort tid, jeg ville ventet 6-7, før jeg tok tallene seriøst. Når du legger om kostholdet, vet du nemlig aldri helt hvordan kroppen vil reagere i begynnelsen 🙂

   Hvis du vil, kan du skrive inn de forskjellige tallene: HDL, LDL, og triglyserider 🙂

   – C

   1. Tusen takk for oppmuntrende svar 🙂 jeg skal finne detaljene 🙂

   2. christine

    En økning på 0,5 i kolesterolet er jo ikke ønskelig, og høyt kolesterol er jo en risikofaktor for åreforklalkning, Anne skriver at det gode kolesterolet, altså HDL, ikke har økt, så det vil si at det kun er det dårlige som har økt, noe som ikke er bra. En økning på 0,5 på 4 mnd vil jeg si er endel. Min skepsis for et LCHF-kosthold går nettopp på dette med økning i kroppens fettsyrer, og dets senere effekt. Men, jeg ville nok sjekket om et par mnd igjen for å se hvordan tallene ser ut da, slik at kroppen har fått stabilisert seg. Vi er jo alle forskjellige, og noen har jo problemer med kolesterol, så å følge det opp ville jeg gjort, i tilfelle din kropp ikke takler et slikt kosthold. 🙂

   3. Fotballfrue

    En økning på 0,5 på 4mnd, er irrelevant. Lars-Kristian hadde også en økning på de første 3 mnd, dog av det gode og det dårlige kolesterolet, men etter 7 mnd var det totale gått ned. Triglyseridverdiene er uansett nesten like viktig som kolesterolverdiene.

    90% av alle som går på lchf, opplever bedre kolesterolverdier 🙂

    – C

   4. christine

    Jeg sier jo at jeg ville ha sjekket om et par mnd for å se om ting har stabilisert seg. Selvsagt er ikke en økning på 0,5 irrelevant! Det kan jo indikere at kroppen ikke takler det høye fettinnaket, og dersom det vil fortsette å øke er jo dette noe man må ta tak i.

   5. Fotballfrue

    Jeg mener bare at det er irrelevant i forhold til at det har gått så kort tid, i tillegg til at 0,5 ikke er så mye. Det kan også hende at hun har verdens beste kolesterolverdier, selv om det dårlige har økt med 0,5 🙂

    Husk at kroppen ikke er vant til det høye fettinntaket, du vet aldri hvordan den vil reagere de første mnd. Hun bør derfor ikke bekymre seg unødig 🙂

    – C

 41. Ser veldig gode ut! 🙂

 42. De så sykt gode ut! Skal prøves. Men lurer på om jeg skal bytte ut matyoghurten med rømme.. 🙂

  1. Fotballfrue

   Du kan også prøve Tyrkisk Yoghurt, hvis du ønsker mer fett. Rømme kan jo også være et alternativ sammen med bærene 🙂

   – C

 43. Var på Meny og tenkte på deg: De har Atkins-barer på tilbud hos Meny denne uken. Koster 19,90,- pr. stk. Vet ikke hva de koster til vanlig 🙂

  1. Fotballfrue

   Å! Det var rimelig 😀 Takk for tips 😀

   – C

 44. Takk for tipset! Prøvde no nettop med rømme i staden for yoghurt, sidan vi aldri har yoghurt, og i alle fall ikkje matyoghurt, og med ein sukrinsmørkrem. nam!

 45. Hei, Caroline!

  Har endelig tatt mot til meg, har hatt lyst til dette lenge; å kommentere på bloggen din!
  Jeg ønsker bare å si at du er en stor inspirasjon, og at det å klikke seg inn på bloggen din er et stort høydepunkt! Det kan til og med gjøre vanskelige dager lysere. Du er flott!

  I dag var jeg ikke sikker på om jeg orket å trene, men etter en tur innom bloggen din fikk jeg kledd på meg tightsen og snørt løpeskoene. 17 kilometer, Caroline! MEG, mølla, 1 og 1/2 time… HELT FANTASTISK :DD
  Takk for inspirasjonen! Jeg så kanskje ikke ut som deg etterpå (må vel bli ett par timer til på mølla før jeg får slike bein :p), men jeg følte i alle fall at jeg glødet, slik jeg så ofte ser at du gjør.

  Fortsett å blogg, drit i haters og vær deg, for du er fantastisk!

  Klem!

 46. anonym18

  OMG! hvor lenge skal dere egentlig kritisere henne for kostholdet sitt? herregud altså. hun er et fritt menneske, hun kan få ha hva kosthold hun vil. jeg leser denne bloggen fordi jeg synes enkelte ting er inspirerende og gøy. Det betyr ikke at jeg er enig i alt hun gjør, kosthold, trening, eller for den slags skyld, jeg liker ikke alltid hva hun går med. Men jeg gidd faen ikke å sitte her å kritisere bloggen hennes. fyfaen, slutt å les den da! jeg er så jævlig lei av å se den konstante kritikken! dere må jammen bruke mye tid og energi på dette. tipper dere sitter og tripper hjemme, og sjekker annenhvert sekund om hun har svart. GET A LIFE.

  1. Take a chill-pill! Det er ikke kritikk. LCHF er et annerledes kosthold enn det Ola Normann er vant til, folk er nysgjerrige. Folk lurer på om Caroline får lyst på søtsaker en gang i blant. Om hun kan spise «vanlig» mat, altså mat med karbohydrater i, på restaurant eller hos gjester. Er det kritikk, så vet ikke jeg.
   Ro deg ned.

 47. Julianne

  Tusen takk for tipset! Jeg prøvde å lage det nå nettopp, bare at jeg brukte naturell yoghurt istedenfor matyoghurt. De smakte nesten ingenting.. :S De smakte veldig omelett-aktig. Er dette pga at jeg brukte naturell, eller skal de være sånn?

  1. Fotballfrue

   De er ganske milde i smaken 🙂

   – C

 48. Hei 🙂 Du har en fantastisk blogg btw:)) Går selv på ketolyse kuren og lurer på hvis mye karber denne røren inneholder? Fantastisk og kunne leke seg med maten og de ulike oppskriftene! Er nå på min 5 uke og gleder meg til resten av livet på et lavkarbo kosthold:)) Takk for inspirasjon!

 49. Heisann 🙂
  Jeg går ikke på LCHF kosthold, men jeg måtte prøve meg på disse da jeg aller helst vil spise litt sunt i hverdagen. Syns de var helt ok! Men fikk ikke tak i fiberhusk, men brukte kruskalki. Det funka. Antar at det er sunt? Men det jeg egentlig lurer på, er dette noe som er en sunn frokost dersom man ikke går på LCHF kosthold? Kan man bytte ut noen vanlige retter, med LCHF retter å få noe ut av det? Om du vet da 🙂

 50. Hei!

  FIKK IKKE SVAR PÅ SPØRSMÅLENE MINE ISTA, SÅ PRØVER IGJEN… 😉

  Jeg har bare noen spørsmål til deg ang. kostholdet ditt… Er det ikke fryktelig slitsomt og hele tiden tenke på hva du putter i munnen? Kan du aldri unne deg normal mat og slappe av? Og hva gjør du når du spiser ute eller får servert “normal” mat hos gjester? Kan du spise det da…? Eller takker du nei? Og kommer du til å klare og spise og trene sånn hele livet…? Hva når du får barn? Blir det ikke fryktelig slitsomt og skulle tenke på det hele tiden da, og måtte trenge “spesialingredienser”?

  Stiller ikke disse spørsmålene for å være frekk, men bare rett og slett fordi jeg lurer… 😉 Du er isåfall kjempeflink om du klarer å opprettholde dette kostholdet hele livet. Eller hender det at du skeier ut og tar deg litt pasta eller ris til maten? Og får du aldri skikkelig lyst på nybakte rundstykker, skillingsboller eller smågodt en gang i blant…? Hm…høres bare så fryktelig slitsomt ut og måtte være så asketisk hele tiden… Hadde det ikke vært best å bare slappe av på det, spise og trene normalt? Du hadde nok sett fantastisk ut uansett! 😉

  Men stå på videre, hvis du virkelig har troa på kostholdet ditt! 🙂 Mente ikke å rakke ned på deg, noen ærlige spørsmål bare…fra en som er nysgjerrig!

  1. Fotballfrue

   For å være helt ærlig så skjønner jeg ikke spørsmålene dine. Alle mennesker, uansett kosthold, må til en viss grad tenke over hva de putter i munnen. Med mindre de ikke bryr seg om sin egen helse. Dette er ikke noe som er unikt for LCHF 🙂

   Hva er det som er unormalt med LCHF mat? Hvitt kjøtt, rødt kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt, bær, rømme, smør, ost, osv. Er ikke dette ganske «normale» matvarer? Hva er egentlig «normal mat»? I løpet av de siste årene, begrepet «normal mat» blitt ganske relativt 🙂

   Spiser du ute er det bare å be om ekstra grønnsaker, eller en blomkålpuré i stedet for poteter, verre er det ikke 🙂

   Både jeg og Lars-Kristian føler oss 100 ganger bedre på LCHF, derfor har vi det kostholdet.

   For å være helt ærlig, så tror jeg ikke du helt vet hva LCHF er. Hadde du gjort det, hadde du ikke sett på det som så slitsomt 🙂

   – C

   1. Wenice

    Takk for svar! 🙂

    Jeg spurte bare rett og slett fordi jeg lurte… Om det er vanskelig å leve med. Men hvis ikke det er noe problem for deg, så er jo det kjempeflott! Bra du er fornøyd med det.

    Men hender det aldri du får lyst på normal sjokolade (ikke lavkarbo) eller smågodt, da? Jeg lever og spiser sunt og variert, trener 3-4 ganger i uka og unner meg noe i helgene hvis jeg har lyst på. Lever «normalt» og er slank, som deg… Men virket bare på meg som du strever så mange ganger (siden du er så veldig opptatt av det, og snakker om det på bloggen hele tiden). Du trenger jo ikke slanke deg akkurat. 😉

    Men stå på videre hvis det holder deg frisk og du føler deg vel med det! 🙂

   2. Fotballfrue

    Jeg strever overhodet ikke 🙂 Skulle det hende at jeg får lyst på smågodt i form av sukker som jeg vanligvis ikke spiser, så spiser jeg naturligvis det 🙂 Du kan skeie ut på LCHF, akkurat som i andre kosthold. Jeg spiste jo både is og makaroner da jeg var i Nice for eks., mest fordi jeg var i Frankrike og måtte smake på makaroner og iskrem derfra 🙂 På en annen side, med dette kostholdet er ikke søtsuget der, så det er veldig sjelden jeg føler at jeg «må ha» smågodt eller potetgull. Jeg spiser jo mørk sjokolade nesten hver dag, da dette er fint på LCHF 🙂 Atkinsbarene er også himmelske, i tillegg til all kremen og annet godt jeg heller vil spise, enn akkurat godteri 🙂

    – C

   3. Wenice

    Først må jeg si at du er veldig flink til å svare…! 🙂

    Og all respekt til deg, som klarer å gjennomføre det du gjør! Kanskje jeg skulle endre litt på mitt eget kosthold? Hehe, har nemlig litt søtsug av og til, men kanskje jeg slipper det hvis jeg bytter ut noen ting? Trenger jo ikke legge heelt om? Eller må jeg det…? 😉

  2. Jeg kan bare overleve hvis jeg spiser som henne. men jeg har diabetes. Og takket jeg til henne at jeg kan nyte så mange forskjellig mat, fordi hun viser det på bloggen hennes. Ellers tror jeg alle produkt med høy karbohydrater er falske mat. Du trenger ikke dem. (brød og potet – kanskje hvis du arbeider i en gruve)

 51. Hørtes kjempegodt ut <3 Er så glad i kokos 🙂

 52. Vet du ca hvor mange karbohydrater det er i lappene? det så godt ut!

  1. Ja, hvor mange karbohydrater er det i pannekakene? Kan vel ikke spise så mange uten at det går ut over kostholdet?

   1. Fotballfrue

    Pannekakene er lavkarbo, så her kan du fråtse. Det er vel under 1 gram per 🙂

    – C

   2. Takk for en super god oppskrift, og ikke minst lettvint☺️ et spørsmål, vet du hva næringsinnholdet er i disse? Ser at du har skrevet under 1 gram per på karbohydrater. Mener du 1 gram karbohydrater per. en porsjon på ca 20-30 gram?Eller per. 100 gram? takk for all hjelp

   3. Nina jeanette

    Hvor mange gram el hvor mange pannekaker spiser du ?
    Holder på og legge om til lav karbo selv

    Har tidligere brukt protein pulver og mandel mel som er kjempe nam Men er litt mere karbo i de

 53. Herlig, jeg lagde noe lignende til ungene sist helg, men brukte kremost istedenfor yoghurt. Ble godt, og godtatt som pannekaker selv av min ekstremt kresne eldstemann. 🙂 Men røra fortsatte å tykne veldig etter at jeg hadde begynt på steikinga, så måtte spe med melk underveis, synes de ble litt «grøtete» inni med for tykk røre…

  Lurer på om du kan spørre Lars Kristian om dette: Blir man (du) tregere i spurten etter en stund på lavkarbo? Begynte å tenke på dette da jeg leste over her du skrev at glykogen-lagrene blir mindre. Lurer også litt på hvordan det går med lange harde intervall-økter feks? (Hvis fotballspillere driver med det da 😉 )

 54. Hei Caroline! En venninne av meg sin mor gikk for en stund siden på LCHF, men etter en god stund fikk hun beskjed om at kostholdet hadde utløst en soppinfeksjon innvendig i kroppen hennes. Denne soppen er veldig vanskelig og bli kvitt og selv nå lenge etter hun sluttet på LCHF er den ikke borte selv om hun har og begynt å ta tabletter som skal fjerne den. hun fikk også beskjed om at dette kostholdet kunne gjøre store skader på leveren og på balansen i næringsstoffer. Du vet sikkert allerede om dette, men ville informere deg alikevel, slik at hvis du ikke skulle ha hørt om soppfaren så kan du få skjekket det. Håper for all del du ikke har fått det, ikke vet jeg om du har undersøkt det med legen din, men venninnen min sin mor sin lege sa hvertfall at nyere undersøkelser viser at flere som går på LCHF får en slik soppinfeksjon.

  Lykke til videre meg blogging, kosthold, karriere og alt annet!

  Vennlig hilsen Emilie

  1. Fotballfrue

   Jeg har aldri hørt om noen andre som har fått denne soppinfeksjonen, hun var nok bare veldig uheldig :/

   At du kommer i ubalanse når det gjelder næringsstoffer stemmer nok ikke, vet ikke hvor denne legen har det i fra 🙂

   – C

   1. Lisemor

    Dette høres litt merkelig ut. Soppinfeksjoner næres nemlig ofte av SUKKER. Mange med tilbakevendende soppinfeksjoner både på innside, utside, nedentil eller i tarmene får tips om å kutte NED på sukker i kostholdet får å få bukt med infeksjonen.. Noen tror visst at det å leve med LCHF er å kun spise bacon, egg og smør i uante mengder. DET er FEIL og heller ikke bra for noen. Men så er det vel heller ikke det Caroline gjør. Om hun har et avslappet forhold til mat vet bare hun selv, men kostholdet er både sunt og variert. Heia caroline! Fortsett med oppskriftsonsdag! 😉

 55. Må bare si dette. Jeg testet disse ut i går, og det smakte jo pannekake! Ny favoritt dette 🙂

 56. […] Frokost: Minipannekaker « Fotballfrue. […]

 57. hvor får du tak i fiberhusk igjen? Har de det på matbutikker?.. har ikke funnet det skjønner du 🙂

  1. Fotballfrue

   Meny hadde det sist jeg sjekket 🙂 eller helsekost 🙂

   – C

 58. Hei Hei. Står å lager disse minipannekakene nå Karoline 🙂 macen og meg ved kjøkkenbenken 🙂
  tenkte å lage røren nå, slik at det bare er å steke i morgen tidlig, men et spørsmål 🙂 skal det være røre, eller deig? min er nå en deigklump i bollen 🙂

  Tusen takk for en flott og inspirerende blogg!!!

  1. Fotballfrue

   Den vil bli litt deigete, men når den havner på stekepannen vil den «myke» seg opp 🙂

 59. Hei,
  hva skjer dersom man ikke har kokos i røra? Bør jeg erstatte det med noe annet? Har ikke kokos, og gidder ikke dra i butikken…

  1. Nina jeanette

   Går Ann og bruke mandelmel

 60. Ragnhild

  Prøvde det nå, og det var kjempegodt!

  Hadde hverken fiberhusk eller matyoughurt så jeg byttet det ut med sammalt hvetemel og lettrømme. Det funket kjempefint.

  Alternativ for de som ikke spiser lavkarbo 🙂

 61. Hei! Jeg lurte på om du har hørt noe om kokosblomstsukker? Jeg klarer ikke å finne en ordentlig liste over næringsinnholdet.. Mulig det kan brukes istedet for sukrin?..

  1. Fotballfrue

   Hmm. Det er ukjent for meg, men kokos er jo bra på lchf. Prøv 🙂

   – C

 62. Hei!
  så kjempe godt ut!
  hva gjør du viss du er på besøk og får mat som har langt fra lchf- kosthold å gjøre?

  1. Fotballfrue

   Det meste er lchf, bare du kutter ut de raske karbene. Dersom ikke fett er tilgjengelig, får jeg bare droppe det for det ene måltidet 🙂 Men som oftest blir det jo servert saus, og da er det bare å helle på 😀

   – C

 63. Prøver de nå, men har ikke fiberhusk eller matyoghurt. Forsøker å bytte det ut med litt soyamel og yoghurt naturell, så får vi se hvordan det blir 🙂

 64. Hei og takk for fint frokostforslag. Vil du ha flere oppskrifter, vær velkommen til http://www.superkokken.no
  Beste hilsen fra Superkokken 🙂

 65. Cottage cheese er helt fantastisk å ha i pannekaker, bør prøves 🙂

 66. Disse var utrolig gode. Takk for oppskriften =)

 67. Desse var kjempe gode,lagde de litt store så ble mett på bare en,haha:) har fulgt bloggen din en stund nå, den er så kos:))

 68. Disse er bare helt sinnsykt gode, har spist til frokost tre dager forrige uke! Takk 🙂
  PS: hvor kjøper du fiberhusk og hvilken funksjon har det i deigen?

  1. Fotballfrue

   Så bra at du liker dem 😀 Weee 😀 Jeg kjøpte en svær pakke på meny forrige gang, men har tidligere kjøpt på helsekosten 🙂 Det er der de som regel har det. Det har den funksjonen at det binder ingrediensene i deigen sammen 🙂

   1. Nina jeanette

    Hvor stor er den
    Fikk nettopp tilsendt en til Spania. Nå og min var temmelig liten ;(

 69. Dette skal jeg ha til frokost i morgen 🙂 Thank god for Like knappen på bloglovin!!

 70. Jeg la merke til at du ikke har svart NOEN som har spurt om en kan bruke kruskakli istedenfor fiberhusk! Er dette fordi du ikke vet? Fordi da kan du bare si det ; )
  Jeg lurer på det samme. Er det noe jeg kan bruke istedenfor fiberhusk? : )
  Liker bloggen din

  -Julie

  1. Fotballfrue

   Jeg aner ikke, men det er jo ikke verre enn å gjøre et forsøk 😉

   – C

  2. Nina jeanette

   Det spørs vel litt på om det har likt karbo innhold ???

 71. Ok!:)
  Vet du om noe sunt og godt til å ha oppå disse? : )
  Annet enn det du har på bildet:)

 72. Hei:)

  Vet du om vanlig yoghurt naturell vil fungere?

 73. Nydelige pannekaker 🙂 Laget disse i går men laget de i vaffeljern og ble såååå gode 🙂

 74. Hei,

  satt her på lørdagskvelden, og ble litt fysen… Prøvde meg på disse pannekakene. De ble helt perfekte, og med kanel og sukker (natreen) ble det en deilig lørdagskos:) Takk for oppskrift!

 75. Hei, jeg lurer paa hvor lenge disse pannekakene holder seg og om de bor oppbevares i kjoleskapet (lurer ogsaa paa det samme mht vaflene)? Og dersom man har begynt pa LCHF i hovedsak for aa gaa ned i vekt, er det ok og spise polser uten karbohydrater (som for eksempel maarpolse), spekemat og pate (ordentlig, ikke vanlig leverpostei) uten karbohydrater?

  Takk for svar. 🙂

  Anette

 76. Smaker de her som vanlige pannekaker? Hvis ikke, kan du prøve å lage en pannekakeoppskrift som smaker og ligner veldig på amerikanske pannekaker? En annen ting, er det godt å ta bittelitt bakepulver inn i oppskriften for å få den litt mer luftig og stor?

  1. Nina jeanette

   Hvis du bruker bake pulver tilsetter du mere karbo hydrater

 77. Hei Caroline 🙂
  Har prøvd og lage disse med både gresk yoghurt og skyr, i og med at det var det jeg hadde i kjøleskapet 🙂 det ble kjempegodt! 🙂

 78. […] stole the original recipe from Fotballfrue This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. ← Demonic Angel vs […]

 79. Hei Fotballfrue,

  Vi er et kjærestepar og vi digger deg. Du er flott!
  Nå skal vi på butikken for å kjøpe inn til lapper.
  Vi gleder oss!

  Klem,
  Goggen & Oda <3 GoDa07

 80. Kan røren stå i kjøleskap over natten? 🙂

 81. Hei hei!

  Tusen takk for fine oppskrifter Caroline! 🙂 Jeg er nettopp begynt å kutte ned på karbohydratene, så gøy med oppskrifter som faktisk smaker som vanlige pannekaker og metter godt. Er det ok om jeg låner med meg denne over på min blogg mot kreditering til deg? 🙂

  Klem fra Trine på Klisjéhjemmet

  1. Caroline

   Det går helt fint, Trine 🙂

 82. Hei Caroline Har gått på LCHF i en periode, men har også spist vanlig mat, men grunnen til at jeg skriver til deg, er at jeg må skryte av oppskriftene din, keg har nemlig Cøliaki, og nesten alle dine oppskrifter er glutenfrie, å dette er så bra, har vendt meg til å lage mat fra bunnen av fra jeg fikk cøliaki, men pga veldig mye karbohydrater i mel og ferdig produktene til nesten alle merkene jeg kjøper, derfor valgte jeg å gå på lavkarbo, å har ikke angret meg siden. Hvor får jeg tak i boken din?
  Mvh
  SILJE SLYNGSTAD

  1. Nina jeanette

   Hvilken bok ?

 83. Hei! Endelig fant jeg en god pannekakeoppskrift☺ tusen takk 🙂 og tiden takk for at du er så flink til å legge ut oppskrifter på bloggen din! Gjør matlagingen så mye enklere for oss andre (hvertfall meg) som ikke er flink nok til å skrive ned når jeg forsøker meg frem. Hihi 🙂

 84. Hei. Kan jeg bruke tyrkisk yoghurt når det står matyoghurt?
  Elsker knekkebrødene fra knekkebrødoppskriften din. Tusen takk for at du legger ut så fine oppskrifter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *