Caroline tester

Jeg har fått en del tilbakemeldinger på brunfargen min fra dere i det siste. Jeg har riktignok slikket sol noen timer i Nice, men sett bort fra det, har jeg faktisk ikke fått utnyttet det lille vi har sett til sommersola i Oslo i år. Det jeg derimot har gjort, er å legge farlige solraiumstråler langt bort, og heller testet noen selvbrunere. Og nå kan jeg si med hundre prosent sikkerhet at jeg har funnet min favoritt.

Blant de testede er blant andre Sensilis, som fristet meg fra hyllene i Vita med merkelappen «vinner av cosmopolitan beauty awards 2010». Denne har jeg testet i både votteverssjon og tubeversjon. Så flekkete som det jeg ble da jeg smurte meg med votten, har jeg aldri blitt før. Kremen på tube ga meg ingen farge i det hele tatt, i tillegg luktet den hinsides all fornuft. Ingen klarer å sove i den lukten. Mye mulig denne passer for de med litt lysere hud, at de kanskje kan få en fin farge, men som sagt, på meg funket den ikke overhodet.

En annen jeg har testet tidligere, og som jeg også var veldig fornøyd med, er FakeBake. Denne er veldig bra, bortsett fra at jeg skulle ønske fargen holdt litt lenger, i tillegg til at det er litt stress å måtte bruke hansker. Selve lukten på kremen i seg selv kunne også vært freshere, den lukter ikke særlig godt.

Den jeg har testet de siste ukene, og som topper alle jeg har testet hittil, er Xen-tan sin deep bronze lux. Denne er elsket av flere skjønnhetssalonger og kjendiser, og kommer ofte på listen over best i test i diverse magasiner verden over. Kanskje ikke så rart, fordi den er virkelig bra. For det første gir den en litt olivenbrun farge, ikke et eneste snev av oransje, og det liker vi! Den inneholder vitamin A og E, samt grønn te-ekstrakt og antioksidanter som mykgjør huden samtidig som den blir brunere. Dette er kjempebra, fordi enkelte selvbrunere har lettt for å tørke ut huden. Med xen-tan slipper du å påføre masse fuktighet hver dag for å holde på fargen lengst mulig. Et annet pluss er lukten. Selve kremen lukter deilig av vanilje.

Slik fungerte den på meg ved påføring:

Jeg påførte litt skjoldete med vilje, slik at jeg kunne sjekke om fargen likevel ble jevn – det ble den. Utrolig bra. Du trenger ikke bruke hansker, bare vaske hendene godt etter påføring. Fargen på selve kremen er ikke veldig mørk, men det er likevel lett å se hvor du har påført og ikke. Jeg brukte denne i ansiktet også.


Dag 1 og videre: 

Overflødig farge forsvant ved dagens første dusj, og jeg ble jevnt brun. En kjempefin farge. Jeg er veldig var på lukt, men denne var faktisk ikke helt ille om natten. Det lille hintet av selvbruner er der, men ikke i nærheten av så ille som jeg har opplevd før. Det jeg har brukt i tillegg til denne kremen er denne: scent secure lotion. Den luker bort en del av den klassiske selvbrunerlukten. Genialt. Jeg påførte denne hver dag for å unngå lukt, og den funket veldig fint etter min mening.

Etter dag èn, påførte jeg et nytt lag med selvbruner før jeg la meg, fordi jeg ønsket en litt dypere farge. Da ble fargen veldig brun og fin, og den holdt seg faktisk i en hel uke, før jeg følte at det var på tide med en ny påføring.

Selvbruneren jeg bruker finner du her // Scent secure her

Xen-tan er ikke testet på dyr, og er fri for parabener. Anbefaler disse produktene på det sterkeste!

Reklame 

63 kommentarer

 1. Skal prøve den 😉

 2. åh, må skaffe meg xen-tan når det nærmer seg vinteren 😀 Finner aldri noen selvbruninger som virkelig gjør susen og ser ekte ut!

  1. Denne kan også kjøpes på feelunique.com og koster 190 kr + gratis frakt. Sjekk ut
   http://www.feelunique.com/search?q=Xen-Tan+Deep+Bronze+Luxe&go=Go&curr=GBP

 3. Ah, dette innlegget kunne ikke kommet på ett mer passende tidspunkt 😀 Har prøvd utallige forskjellige selvbrunere de siste mnd. Den ene mer skuffende enn den andre..
  Men denne skal jeg absolutt kjøpe! Tusen takk for tips 🙂

 4. Tusen takk Caroline. Jeg har vært på utkikk etter en selvbruningskrem som ikke er dyretestet, uten parabener og som faktisk funker, -uten hell. Dette blir mitt neste kupp, takktakktakk 🙂

 5. Kan du ikke blogge litt mer om trening og ha litt mere oppskrifta på bloggen din, det er det som gjør at jeg liker bloggen din så godt og da er det så dumt når du ikke gjør det så mye som du gjorde før. Fikk motivasjon før når du skrev hva du skulle trene hver uke osv.

  1. Fotballfrue

   Alle har forskjellige behov,jeg prøver å få til en god miks,og kan ikke alltid tilfredsstille alle :/ jeg blogger jo masse om trening hver uke,og har alltid en oppskrift i uka.

   – C

 6. victoria

  Åhh, så fint at du endelig skriver om fake bake <3 Jeg har den, synes den funker veldig bra, og er enig i det du sier 🙂

  1. Fotballfrue

   Xen tan mener du? 🙂

   – C

 7. Skal prøves 🙂

 8. Elisabeth Medhus

  Har du testet St Tropez intensifier? viss ikke, så anbefaler jeg den på det sterkeste! De har den på vita til 399kr! den er i hvertfall verdt å prøve! lukter ikke ille heller.

  1. Fotballfrue

   Har bare lest om den ift xen tan,og sistnevnte kom bedre ut 😉

   – C

 9. Har du prøvd mary kay sin? Den er kanonbra! Lukter godt og smøres på som en vanlig fuktighetskrem. Jevn og fin i fargen, uten noe stress. Fargen holder også lenge, om du starter med å smøre deg hver kveld i 5 dager. Fantastisk!

 10. Beth-Alice

  Brun og fin du er! 😀

  Men den fra FakeBake.. eg kjøpte den rett etter at du hadde anbefalt den forrige gang, men no finner eg den ikkje på blivakker.no. Har du aning om den er der enda, men i ny flaske og design, eller finn du den samme brune flaska?

 11. Angelina

  Takk for tips!

  Hvordan redigerer du bildene dine? De med sirkler? I hvilket program og hvordan?
  Har sett deg gjøre det før på en del andre bilder, alltid lurt på det 🙂 <3

 12. Jeanette

  skjønner ikke at de ikke kan lage selvbruner med god lukt:P

  1. Handler ikke om å «lage de god lukt». Lukten oppstår når kremen kommer i kontakt med huden.

 13. Denne skal jeg prøve! Har litt dårlig erfaring med fake tan ift at jeg blir skjoldete, men lenge siden jeg har prøvd nå, så på tide å gi det et nytt forsøk! Hvor lenge varer en slik tube for deg?
  Også lurte jeg på, sånn bunshaper du viste «oppskrift» på tidligere, aner du hvor man får kjøpt det ferdig laget? 🙂

  1. Stine MM

   Ja, hvor mange påføringer tror du en flaske ca holder til? Du har jo sikkert ikke brukt opp din enda slik at du vet helt sikkert, men hva tror du Caroline? 🙂

   Ønsker deg en herlig mandag med masse energi til å blogge!

   1. Fotballfrue

    Uff, umulig å si. Det kommer jo an på hvor godt farge setter seg hos deg, om den varer en uke eller kanskje fem dager, eller hvor ofte du vedlikeholder? Jeg har brukt min fire ganger, og kan ikke se at jeg har brukt særlig mye på flasken. Men jeg tør ikke si noe på hvor lenge den burde holde :/

    – C

  2. Jeg var nylig i London, og kjøpte jeg en slik » bunshaper» på Primark;-) syns den funker veldig bra også!

   Du får sikkert kjøpt på h&m og slike butikker nå fremover:-)

 14. Har du testet ut faux tan fra bareMinerals? Har hørt mange bra omtaler om den, og tenkte å teste den ut selv, men nå ble jeg litt usikker om jeg burde prøve Xen-tan istedet..

  1. Fotballfrue

   Denne har jeg ikke testet 🙂

   – C

   1. Jeg har prøvd faux tan. Den er veldig god og gir fin og javn farge, den lukter selvbruning men er ikke av de værtse. Flasken er gnaske liten da, så hvis man skal bruke den på hele kroppen ofte så holder den ikke så lenge. Tilgjengjeld blir iallfall jeg brun nok etter kun en påføring, men jeg bruker den kun i ansiktet. 🙂

 15. Synes det kommer mye anbefalinger uten hold i. Du har tidligere anbefalt Fake Bake og skrytt den opp i skyene og sagt at til og med mannen din ble suuuperfornøyd, men nå mener du noe helt annet. Er det med andre ord lett å kjøpe din mening?

  Selv er jeg veldig fornøyd med Fake Bake, de har mange gode type form for selvbruning; mousse, krem for med/dark og Fair/med skintype, og airbrush og faux tan som er in case of emergencies og gir farge på sekundet. Fake Bake lukter lite noe jeg synes er positivt, de skal slettes ikke lukte parfyme lang vei og den inneholder heller ingen parabener og innholder botaniske extrakter og er noe av det bedre du kan bruke på huden din. husk at den skal du ha resten av livet og bruke PEG- innhold osv skader huden i det lange løp

  synes det er fint at du kommer med anbefalinger, men ikke gå tilbake på det i ettertid og si noe annet enn din første mening. dette får meg til å bli i tvil på hvorvidt jeg kan stole på at dette er din oprinnelige mening uten at du får nye «sponsede» produkter som er ZÅÅ mye bedre…

  håper du tar dette som konstruktiv kritikk, og at vi får flere fine anbefalinger uten sammenlikninger til «gamle» anbefalinger så vi slipper å føle oss lurt 😀

  1. Fotballfrue

   Nå tror jeg du bør lese dette innlegget en gang til, jeg skryter nemlig fortsatt av Fake Bake. Kritikken jeg kommer med angående lukten, tok jeg også opp i det innlegget du sikter til 🙂

   Som du ser, har jeg ikke gått tilbake på noe, men står for akkurat det samme 🙂

   – C

 16. Hei. Hvor finner du det bildet du bruker over originalbildet?? Det med lykulene, om du skjønner… 🙂

  1. Fotballfrue

   Google 🙂

   – C

   1. Litt mer konkret? Link? Håper på svar, du er til stor inspirasjon for både gutter og jenter:-)

 17. Interessant, både fordi jeg er litt redd for solskader og fordi jeg aldri har tid til å sole meg når det først er fint vær.. 🙂

 18. Testet du serviettene fra Comodynes som var på bildet også? De har fått god omtale, men jeg opplevde å bli veldig tørr i ansiktet av dem, dessuten fikk jeg litt kløe. Ellers ga de egentlig ok farge.

  Jeg kjøpte ansiktsutgaven til Fake Bake på Blivakker.no i sommer, men den var så tykk at jeg må bruke q-tips for å få noe ut av flasken. Vet ikke om den skal være sånn eller om det bare var min flaske som var sånn. Uansett, den luktet så ille at den orker jeg ikke å bruke.

  Min favoritt til kroppen er Xen-Tan Dark Tanning Lotion til kropp http://www.feelunique.com/p/Xen-Tan-Dark-Tanning-Lotion-236ml og Bare Escentuals Faux Tan Self Tanner til ansiktet http://www.feelunique.com/p/Bare-Escentuals-Faux-Tan-128ml – disse er de jeg får mest farge av, men jeg får ikke lett farge av noen selvbrunere.

  Har også Xen-Tan du har prøvd her og jeg er enig i at den er veldig behagelig å bruke. Deilig konsistens og lukter godt. Jeg får ikke så mye farge av den, men litt.

  Vil ellers få legge til at jeg synes du har en veldig bra blogg. Du skriver variert og virker som en svært reflektert og moden jente som er grundig i alt du gjør. Ikke minst setter jeg stor pris på å kunne lese en blogg som er så godt som fri for skrivefeil. Jeg må innrømme at jeg gremmes over mye dårlig norsk og mange skrivefeil på de fleste andre blogger jeg er innom. Det er derfor svært fortjent at du ligger på toppen av listen.

  1. Fotballfrue

   Ja, en sånn vott var det vel, tror jeg har brukt feil bilde, mener votten også var fra sensilis? Uansett, jeg likte det overhodet ikke, er enig i at det tørket ut huden, var vanskelig å sminke seg etterpå :p

   Det høres ut som det var noe galt med fakebakeproduktet, så tykk har jeg aldri opplevd den :/

   Tusen takk for både tips og fine ord <3

   Klem til deg 🙂

 19. Caroline

  Takk for tips, den må jeg teste ut 😉 Jeg har et spørsmål om de Rosa Adidas Adizero skoene. Jeg bruker vanligvis 39 i vanlige sko og 40 i joggesko, og siden jeg har lest at Adizero er noe store i størrelsen så endte jeg opp med å bestille de i 39 fra Nelly. Jeg fikk de nettopp i posten, men syns at de kanskje var bittelitt små til meg 🙁 Så det jeg lurer på er om dine sko har utvidet seg siden du begynte å bruke dem? Jeg har veldig lite lyst til å sende tilbake mine siden de nå er utsolgt hos Nelly. Også har jeg gått litt inne med de i håp at at de skal utvide seg litt, men har ikke merket noe enda. Vil gjerne høre dine erfaringer med skoene angående dette siden du har brukt de en stund nå? 🙂

  1. Fotballfrue

   Så merkelig! Jeg måtte gå ned en strl. da jeg prøvde dem. Og ja, de har utvidet seg også 🙂 Men det er jo ikke godt å løpe med for trange sko 🙁 Kanskje du burde bytte?

   – C

   1. Jeg synes også de var litt små i størrelsen. Bestilte str. 36,5, og jeg bruker enten 36 eller 37. Disse var mer som enn str. 35,5 eller 36.

 20. Hei:) har ikke noe med innlegget å gjøre, men jeg lurte på hvis du ikke skulle drive med det du gjør nå (eller vært utdannet journalist), hva ville du vært utdannet som/jobbet med da? Ellers så håper jeg du har en fin dag videre:)

  1. Fotballfrue

   Dersom jeg ikke var journalist, aner jeg ikke hva jeg ville ha gjort. Jeg brenner virkelig for det å skrive 🙂

   Klem 🙂

 21. Ragnhild

  CAROLINE, jeg klarer ikke å finne noe annet sted hvor du har svart på dette før. Har lett og lett i de siste innleggene og sett igjennom svar på kommentarer. Hvor har du kjøpt den fantastisk søte kjolen som har hvitt foldeskjørt og småblomstret overdel med rosa bla. ?? Jeg blir så takknemlig hvis du svarer, for jeg får ikke fred før jeg får kjøpt den!! 😛 Hilsen shopoholiker

  1. Fotballfrue

   Den kommer i et innlegg senere i dag, den er helt ny, brukte den for første gang i Nice 😀

   – C

   1. Ragnhild

    Supert! Nå ble jeg glad 😀

 22. Kristina

  Hei Caroline!

  Har du prøvd SunSpa sine selvbrunere?

  Jeg har akkurat prøvd SunSpa Original for ansiktet og SunSpa Fitness for kroppen. Og det er det enkleste jeg noen gang har gjort…..:-)

  Jeg fikk en virkelig fin gyllen og naturlig farge – fått mange komplimenter. Den var enkel å bruke samt luktfri…

  Denne sprayer du ganske enkelt på og får glød med en gang – etter 4-6 timer har du en fin farge.

  Fitness er spesielt lagd til deg som har et aktiv liv……) denne vant best i test i Woman nå i Juli!

  Kan varmt anbefales….

  Kristina

  1. Fotballfrue

   Hei! Er i dialog med sunspa faktisk, og har veldig lyst til å prøv disse også 🙂

   – C

   1. Kristina

    Det må du gjøre:-) Kjempe fin og bra blogg….

 23. Hei Caroline!
  Jeg har nå nylig begynt å følge med på bloggen din. Jeg ble litt interessert i bloggen din da det var så mye styr rundt deg i media, pga bildene du la ut av deg i bikini. Kan ikke skjønne hva de overdriver for. Du har en nydelig kropp! Ikke for stor og heller ikke for liten! 🙂
  Jeg har ikke fulgt med bloggen din så veldig lenge, men jeg må si jeg liker måten du skriver på. Og at du varierer veldig på hva du skriver om! 🙂 Det gjør det mer spennende å gå inn på bloggen din hver dag for å se hva du skriver om. Og jeg liker veldig godt tipsene dine, som du kommer med ofte. 🙂
  Jeg synes du virker som ei super dame med bein i nesa, og jeg kommer til å følge med bloggen din videre 🙂 Stå på! 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for så fine ord en mandagsmorgen 😀

   Sender deg en klem <3

 24. Jeg bruger selv xen-tan, den er så god. Jeg var bange for «dark» var for mørk da jeg selv er lys med rødt hår, men det er den ikke. Men i Danmark skal man betale told for at få den tilsendt fra england :O/
  Det er den jeg har prøvet der giver den smukkeste naturlige farve til hele kroppen, men den smitter desværre af i sengetøjet.

  Dejligste dag til min yndlings blogger <3
  Pia Sabine

 25. Kjekt med tips 😀

 26. Hvordan klarer du å få sånne lys sirkler på bildene dine?

 27. Elisabeth nilsen

  Hei Caroline 🙂 jeg blir bare nødt til å anbefale en selvbruning til deg! Faux tan fra bare minerals. Den er helt fantastisk! Fargen blir utrolig fin og jevn, og kremen lukter sjokolade!! Hva blir vel bedre enn det?:) i tillegg smitter den ikke over på klær, og den holder utrolig lenge. Selv om den koster litt mer enn andre selvbruninger, er det likevel verdt det. Drøy i bruk er den og 🙂 bare en liten anbefalning. Klem fra fast leser 🙂

 28. har noen prøvd loreal sin: sublime bronze, illuminating self-tanning care- legs? er den bra?

 29. Herlig med tips om selvbrunere! Selv har jeg vært gjennom en god del merker denne våren, og ikke funnet en som passet helt. Det jeg ofte synes selvbrunerene feiler med er at de rett og slett sitter igjen i treningstøyet etter en skikkelig økt. Smitter Xen-Tan av synes du? Det er alltid så kjedelig når det lyse treningstøyet, og annet lyst tøy forøvrig, blir misfarget av selvbruneren.

  Fin mandagskveld til deg, og takk for en deilig blogg!! 🙂

 30. Marianne

  Hej Caroline
  Jeg har også prøvd sunspa – Jeg kjøpte både Sunspa Fitness og Chocolate på http://www.selvbruner.no, da de hadde 10 % for 2 uker siden. Fikk produktene 2 dager etter;). Jeg så Fitness i Woman utgaven, hvor den var favoritt.

  Jeg trener en god del som du og må bare si, at begge er helt fantastiske. Fitness bruker jeg på kroppen og chokolate bruker jeg mest i ansiktet – man skyller overskuddsfargen av i dusjen og derefter smitter det ikke av på tøyet… og det beste av alt den stinker heller ikke he he..
  Kan kun anbefales – det er også blitt min favoritt.:-)

  Takk for en fin blogg hilsen her fra østfold

 31. Elsker denne selvbruneren selv 😀 Er helt enig med det du skriver her ! Laget faktisk en omtale på denne selv for noen dager siden ( med før og etter bilde: http://mallo88.blogg.no/1307889482_omtale_xentan_deep_br.html)

  Klem<3

 32. Så fint at du tester litt selvbrunere! Jeg tåler ikke sol, og blir helt utslitt av å bruke dårlige og illeluktende selvbrunere. I tillegg blir all denne testingen dyr!
  Men nå skal jeg jammen forsøke den du anbefaler der, kanskje jeg endelig kan være fin og brun på sommeren jeg og 😉

 33. Hvor redigerer du bildene dine, for å få de nydelige sirklene på? <3

  1. Er det ikke det som heter Bokeh?? 🙂 Søk på google så finner du mangen how-to ;D

 34. Hei ett produkt du virkelig bør prøve er norvell. bodde i usa å var det eneste de brukte på salongene der. koster ikke så allerverst heller jeg bruker one1 eller selvbrunings skummet, 🙂 burde prøves

 35. Jeg er helt avhengig av Norvell ansiktssprayen og skummet!! 🙂

 36. ikke testet på dyr:D.woop woop det liker vi.virker veldig bra så den prøver jeg:)

 37. Stine MM

  Maser litt igjen jeg da Caroline. Mye spørsmål ute å flyr her fra meg men; Smitter den av i sengetøyet? Så det var en kommentar over her der det sto noe om det 🙂

 38. Karoline

  Hei.
  Hvordan funker den selvbruningen i forhold til trening? Vet at med andre selvbruningskremer jeg har prøvd blir det stygge «skiller» og noe som ligner på skabb, hehe, der pulspelte og treningsbh sitter. Så jeg lurer på om denne er noe bedre? 🙂

  1. Fotballfrue

   Denne fungerer veldig fint i forhold til trening 🙂 Men det kan godt være fordi jeg ikke får en overdreven brunfarge, men veldig naturlig 🙂 Spraytan kan jo ikke sammenlignes, den fargen er jo kjempesterk – og naturlig nok blir den ujevn ved trening.

   – C

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *