Fromagerie

Ah, jeg SKAL lære meg fransk! Finnes det noe mer romantisk enn ost, kjeks, fyldig rødvin og en kjekk, mørkhåret mann som hvisker franske fraser inn i øret ditt? Når jeg tenker meg om, burde faktisk Lars-Kristian lære seg fransk også. .

Syklet til Fromagerie for kveldens osteinnkjøp, og for å lufte hodet litt etter endt arbeidsdag. En utrolig koselig, liten ostebutikk. De har til og med en fristende meny, og noen sitteplasser både ute og inne for de som måtte ønske det.

Her får du vite alt du vil om ost, hvilken vin som passer til, hvordan den skal lukte og oppbevares.

Bakte noen veldig spennende kjeks tidligere i dag, tror de kommer til å passe absolutt perfekt til osten.

Fant også noen memory lane i en blomsterbutikk langs veien. Forferdelig dyre, men vel verdt hver krone. Får sånn flashback til brudebuketten min Dessuten holder de en liten evighet.

Så må jeg fortelle dere, at etter å ha jobbet halve dagen med facebookproblemet, løste det seg heldigvis tilslutt. Er så glad for at jeg har gode venner og bekjente som stiller opp for meg når det trengs. Tusen takk for all hjelp, og ikke minst, takk til facebookteamet som hjalp meg. Jeg er så utrolig takknemlig.

Nå er helgen rett rundt hjørnet her hos oss. Skal tenne et lys i kveld, for å markere at det allerede er en uke siden tragedien 

50 kommentarer

 1. Vanvittig fin bukett 😀

  Ha ei strålende helg 😉

 2. Mmmm..håper dere tester blåmugg & Sauternes. Bedre miks av muggost og søt dessertvin finnes ikke, yamyam:))

 3. elisabeth

  i frankrike bruker de bare brød/baguette til ost 😀

  1. Fotballfrue

   Ja,det vet jeg 🙂 baguette under armen <3

   – C

 4. nydelig blomster! hehe, du går i flate sko. uvant å se ;D

 5. Blomsterjentene

  Det der er ikke Memory Lane.
  Ligner mer på Ocean Song.

  1. Fotballfrue

   Det er memory lane,ja! Jeg hadde kun disse i brudebuketten min og vet godt hvordan de ser ut 🙂 Spurte også spesifikt i butikken i stad. Så jo,dette er menory lane 🙂

   – C

   1. Hva kosta de? 🙂

  2. Blomsterdekoratøren

   Ligner ikke ocean song i det heletatt.. Ocean Song er dus lilla, ensfarget.

 6. Michelle T. O

  Vi tenner også lys her ikveld, utrolig at det allerede er en uke siden… ønsker dere en vidunderlig helg 🙂

 7. Hei Karoline,så pen du er!!!!

  Jeg skal også tenn lys,det har jeg gjort hver dag siden dette grufulle hendte. Ønsker deg en riktig god helg.Klem til deg fra Karin i Trondheim

 8. Flott bukett! Hvor kjøpte du den? og hva ligger prisen på? har lett og lett etter de rosene, men ingen som har! Skal selv ha de i min brudebukett 🙂

 9. Så fint! 😀 Virelig koselig butikk da! 🙂 Kjekt med slike små perler i bykaoset! 😀

 10. Så kjempefin du var på håret!! 😀
  Du kunne vel ikke vist hvordan du gjør det, jeg greier ALDRI å få det til å henge….

 11. Michelle

  å kjekt at alt ordnet seg for deg!!! 😉 Er veldig enig med deg, fransk, ost, kjekt, vin og alt som hører til! helst sittende i en liten oste restaurant i Paris, med utsikt mot eifeltårnet <3 😀
  ha en strålende fredag!

 12. Kristina

  Ville bare si at jeg hadde besøk av mamma i dag til lunsj, og jeg lagde vårsalaten din, den ble helt utrolig god. Tusen takk for mye god mat inspirasjon! Stå på videre Caroline 🙂
  Sommer klem

 13. Det så koselig ut 🙂 Husker jeg kunne en god del fransk på ungdomskolen, men falt ut av det da jeg helelr valgte kinesisk på vgs.. Nå kan jeg svært lite. Bare å hive seg på et kurs og lære om man virkelig vil 😀

 14. haha, du får lære oss blogglesere noen franske gloser også da!;-)

 15. Lizbeth Osnes - Behind the scenes.

  Jeg syns også fransk er så utrolig vakkert! 🙂 Har så lyst å lære meg å like diverse oster, men det nærmeste jeg kommer oste-elskeren i meg er Norvegia og ekte, norsk brunost! =)

 16. Ååå… Kom hjem fra Paris på mandag og savner det allerede… Ostebutikkene der er helt fantastiske, akkurat som resten av Paris<3

 17. Hei Caroline 🙂
  Er fast leser av bloggen din, du er fantastisk !
  Kan vi få oppskriften på kjeksene,
  Ville gjerne prøve 😀

 18. Så utrolig fin du var på håret! Kan du vise hvordan du gjør det? Jeg har prøvd å lage noe lignende selv, men når jeg surrer håret rundt hestehalen, så faller det alltid ut igjen.

 19. Fransk er noe jeg også vil lære meg. En eller annen gang, er jeg nødt til å bo ett eller to år i Frankrike. Elsker landet, atmosfæren, osten, vinen, brødet, stranden. ALT! Herlig land 🙂

 20. Hvorfor bruker du ordet «PERFEKT» i omtrent halvparten av innleggene dine?. Det går igjen. Sjekk nedover hver gang du skal beskrive no ved noe av det du har gjort eller skal gjøre. Prøver hardt å skape en ytre av perfeksjon på en irriterende måte.

  1. Fotballfrue

   Er du lettere irritabel, eller?

   – C

   1. Ida Marie

    Åååå, digger deg Caroline!! Haha, du er så genial i måten du svarer på! 😀

  2. Wow, for et bittert liv du må ha, Lina 😀 Skulle ønske alle var så positive og like opptimistiske som deg, Caroline. Vi trenger flere slike mennesker her i verden 🙂 Er alltid godt å svippe innom bloggen din, det letter faktisk på humøret hvis dagen er treig, trist og kjedelig.

   1. For en PERFEKT klagekommentar, Lina..

 21. Så bra at facebookproblemet ble løst, det er så slitsomt og unødvendig at folk gjør sånt! Kjenner jeg blir irritert på dine vegne! Eelsker franske oster og Frankrike generelt, har feriert på den franske rivieraen mange somrer på rad, ELSKER DET LANDET. Du var utrolig søt idag, shortsen og hårfrisyren gjorde deg rett og slett SØT:) følger bloggen din fast, er alltid innom minst en gang om dagen og elsker den! Du skriver så bra, alt er så oversiktelig! Også liker jeg at du skriver om trening, mat og mote – 3 ting jeg elsker å få nye tips om! Stå på videre, fotballfrue! Du er kjempeflink<3

 22. Fromagerie er et utrolig hyggelig sted, og de har bra mat 🙂 Skulle du ved et tidspunkt ønske deg en karbohydrat-fix, anbefales crepes på det varmeste 😉

 23. Mais bien sur! Jeg lærte meg fransk pga Helene et les garçons;)
  I <3 Grunerløkka! Der får du alt! Jeg ønsket meg borddekorasjoner og blomsterbukett til bryllupet derfra; men det ble for dyrt for vårt budsjett (som var under halvparten av deres).
  Du må prøve les crepes på fromageriet… Heeelt himmelsk! Men du får prøve det en dag i fremtiden hvor du har hviledag fra lhcf- kosten;)

 24. KAn vi ikke få oppskrift på kjeksene?! de så utrolig gode ut 🙂

 25. Nydelige roser, og sikkert en henrivende ost! God helg til dere <3 Klem, fast leser 😉

 26. Det er sykt hvor fort tiden har gått… rart at det allerede er en uke siden man satt klistret til tven i sjokk! :- det så i alle fall ut som en utrolig koselig butikk, og det er definitivt flere som vurderer å dra med seg typen på franskkurs! 😉

 27. Å, det så utrolig godt ut! Får ta meg en tur dit neste gang jeg er i Oslo, jeg simpelten elsker ost!!<3 Ha en nydelig dag:)

 28. Hei,
  Vil du legge ut oppskriften på kjeksene dine? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, det kommer 🙂

   – C

 29. Åh, tror jeg skal ha de blomstene når jeg gifter meg en gang i framtiden! Som du, hehe. . Men de er jo utrolig nydelige da. Er det de samme jeg har her – https://aidylpaidyl.blogg.no/1311875290_si_det_til_dem_du_e_g.html – ?

  Enig der, fransk er så .. deilig å høre på, alt blir så sensuelt, hehe 😛

 30. Min brudebukett besto også av slike roser da jeg giftet meg for to år siden. De er helt nydelige, og fremkaller verdens beste minner. <3

  Fromagerie savnes forøvrig dypt etter å ha flyttet fra løkka og Oslo. Sukk.

 31. Henriette

  hvor har du kjøpt skoene du har på?
  de var utrolig finee <3

 32. Hva kostet blomstene? 🙂 Hadde selv planer om å dekorere med disse rosene på bursdagen
  min, men om de er veldig dyre dropper jeg det. . setter pris på svar her, ikke på mail!

  1. Fotballfrue

   270,- for 10 stykk 🙂

   – C

   1. Å, takk for svar 😀
    Skal visst nå på jakt etter noen alternativ til memory lane. . :/

 33. Er ikke det der ‘Birkelundens lille franske ostebutikk’? Lignet veldig. Eller kanskje de har skiftet navn? Så koselig der 🙂 Føler nesten man er litt i Frankrike! Perfekt når man vil kose seg litt ekstra 🙂

 34. Så merkelig å se deg uten høye hæler 😉
  Nyyydelig roser forresten!

 35. Den butikken heter ikke Fromagerie. Fromagerie ligger i Bogstadveien. Den der heter rett og slett «Den lille franske ostebutikken».

  1. Fotballfrue

   Den heter nok begge deler, jeg spurte mannen som jobber der 🙂 Fromagerie er kun en betegnelse på at det er en ostebutikk. På nett heter den franskostebutikk.no. Kjært barn har mange navn?

   – C

 36. Jeg må si at hvis det er et romantisk språk så er det spansk 😉
  ikke for å skryte assa, men maten i Spania er sååå god. Anbefales sterkt !

 37. De rosene skal jeg også bruke i brudebuketten min! Nydelige!:)

 38. cathrine

  Kan du ikke legge ut oppskrift på de salte kjeksene?:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *