LCHF-burger: Brød & dressing

Denne oppskriften vet jeg mange som følger meg på Facebook har ventet på! Det er noen uker siden jeg lagde dette, og siden jeg lager så mye mat, er det ofte vanskelig å bestemme hva jeg skal legge ut og ikke. Brukte litt tid på å finne de perfekte oppskriftene til både brød og dressing, men jeg er utrolig fornøyd nå. Smaker himmelsk. Skal love Lars-Kristian smilte fra øre til øre da han kom hjem fra trening, og jeg fortalte at det var burgere på menyen!

Til 4 burgerbrød (8 deler) trenger du:

  • 6 egg
  • 1/2 ts. salt
  • 1 ss. fiberhusk (kjøpes på helsekost eller Meny)
  • 200 gram philadelphiaost
  • 1/2 ts. bakepulver
  • 6 ss. linfrø
  • oregano
  • sesamfrø
  • hvitløkspulver / havsalt

Slik gjør du:

Skill plommen fra hviten, men ta vare på begge deler. Start med å piske eggeplommene.

Pisk helt til de har blitt lyse i farge, og ganske luftige. Dette kan ta litt tid, avhengig av hva slags redskap du bruker.

Bland inn philadelphiaost, fiberhusk og salt i plommene, og bland godt.

Pisk eggehvitene stive.

Tilsett hviten til den andre blandingen (den med plommer, ost, salt og fiberhusk). Dette skal vendes forsiktig inn, siden det er såpass luftig. Bruk en slikkepott og store bevegelser. Ikke bruk kjøkkenmaskin til dette. Her tilsetter du også bakepulver og linfrø.

La røren hvile i noen minutter, slik at fiberhusken får svellet skikkelig. Lag deretter til 8 like store deler på et brett, bruk bakepapir. På 4 av delene strør du sesamfrø, oregano og kanskje litt hvitløkspulver eller havsalt. Det holder å kun bruke sesamfrø, men de andre smakstilsetningene jeg brukte, satte en ekstra god smak på brødene.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med underveis, og ta dem ut når du synes fargen er passe.

Under steketiden kan du lage dressingen.

Til hamburgerdressingen trenger du:

  • 1/2 dl. majones
  • 8-10 suragurker
  • 1/2 dl. créme fraîche
  • smak til med chilipulver, jeg brukte ca. 1 ts.
  • 1 ss. chilisaus

Slik gjør du:

Finhakk suragurkene, dersom du ikke kjøper dem ferdig hakket.

Disse blander du sammen med alle de andre ingrediensene. Dette blir den beste hamburgedressingen du har smakt, jeg lover!

Smelt gjerne litt ost over hamburgerne. .

. . og ha på det du vil av tilbehør, som salatblader, løk, tomat og selvsagt, dressing.

FORNØYD!

Håper det smaker

149 kommentarer

  1. Silje 27

    Dette var en super oppskrift!!;o) Siden jeg har cøliaki,så går jeg fort matlei,men når jeg leste bloggen din i dag,var det å springe på butikken jeg gjorde først!!YUMMI,sier jeg bare,de smakte like godt som de så ut!!!Og jeg ble stapp mett av bare en! Tok en liten vri å brukte kyllingsliders istedet for storfekjøtt! 10 poeng til deg;o)

  2. Bettina

    Åååå, Lars-Kristian er så fin!!!

  3. JEG LAGDE DEN I DAG TIL FAMILIEN, gud som jeg elsket det, se på hjemme siden min, så har jeg skrivd om deg også http://lasarableue.blogg.no/?c=1310917866 Jeg har bgynt med lavkarbo også, klart det i 4 mnd nå! kjempe stolt ! 😀

  4. Jeg elsker at du legger ut oppskrifter, bare å legge ut enda flere:)

  5. Oda Sofie

    Du burde nesten laget en liten mini-på-siden-blogg med alle oppskriftene, a-la-slagsbloggen. Alt er jo så godt, men jeg forstår jo forsåvidt at bloggen ikke kan inneholde matoppskrifter hver eneste dag, selvom jeg selv ikke hadde hatt noe mot det – så gode de ser ut til å være! 😀

  6. Hei 🙂 såg kjempegodt ut, men hvorfor bruker du glutenfrie varer i burgerene ? Har en av dere cøliaki eller er det bedre med glutenfritt med tanke på lavkarbo ? har selv cøliaki og holder på med lavkarbo men har ikke gått så dypt inn i oppskrifter osv enda .. 🙂

  7. Susanne

    Tusen takk for dette innlegget. Det betydde mer enn du aner for meg å kunne lese et hverdagslig innlegg på bloggen din i dag. Skriverier om alt det fæle er å finne overalt, og det er jo selvfølgelig ikke rart, men i dag trengte jeg å lese om noe slikt som dette. <3

  8. Ingvild

    Det så utrolig godt ut!

    Fikk veldig lyst til å lage hamburgere nå, men har et lite problem. Finner ikke fiberhusk noen plasser, har lett i matbutikker (vi har desverre ikke meny i nærheten) og sunnkost butikken her men de har det ikke. Lurte på om det er mulig å bruke fiberrk kruskali (50% kostfiber)?

    1. Kruskakli og fiberhusk er ikke det samme. Fiberhusk fungerer litt som et bindemiddel og suger til seg fuktighet, noe som er nødvendig om man ikke bruker mel o.l i baksten 🙂

      Du kan prøve å erstatte fiberhusk med noe som heter johannesbrødkjernemel, som er et annet fortyknings- og bindemiddel mange lchf`ere bruker mye 🙂 Dette skal de ha på helsekost, eller så kan de bestille det inn på apotek, der kalles det nestargel. 🙂

  9. Tusen takk! :DD Akkurat det jeg trang, spiser alt for mye sunn hjemmelaget hamburger med usunt brød og dressing!

  10. Mona Renate

    Du må bare forsette å legge ut oppskrifter Caroline, for dette er toppen 😀
    Gøy at du også eksperimenterer, jeg skal kjøpe meg en stor flott bok som jeg skal skrive alle de deilige oppskriftene du legger ut, slik at jeg har dem for hånden når jeg vil prøve noe nytt..
    Jeg har en nokså tander samboer som ikke liker annet enn junk nesten, så kanskje denne burgeren vil falle ismak, da vil jo både han og jeg være super fornøyd 😀

  11. Mmmh. yummy yummy. 🙂

  12. Marianne

    Disse burgerne så jo helt fantastisk gode ut 🙂 Skal definitivt prøves!

    Har nettopp begynt å lese bloggen din, og jeg syns du er utrolig inspirerende! Jeg begynte på lavkarbo i går. Hehe:-) Merker at jeg sliter litt med kreativiteten, men det kommer vel etterhvert med kunnskapen. Syns det er flott å kunne titte inn her å få inspirasjon. Så fortsett med det gode arbeidet! Vært veldig interessant å se hva du spiser ila en hel dag også! Jeg har et par spørsmål til deg;

    Det er veldig lett å ty til egg både til frokost og til kvelds, er det en grense for hvor mange egg man maximalt bør spise i løpet av en dag?

    Og er «lavkarbo» bare slangordet for LCHF? Eller er det flere varianter av lavkarbokosthold? Tenker på mengde fett man spiser f. eks?

    Ha en fin dag:-) Gleder meg til neste innlegg 😀

  13. Sitter og spiser det nå.. veldig godt 🙂 Liker oppskriftene du kommer med!

  14. I loved this recipe. I’ll make it in the weekend.

    1. Fotballfrue

      Really nice to hear 😀

      Hug!

  15. Du er fantastisk flink på oppskrifter, både denne og laksesalaten var jeg faktisk litt skeptisk til, men alt er FANTASTISK godt!! Prøvde denne i dag, og ble så utrolig glad, for at jeg kan spise burger igjen ( synes til og med den var bedre enn de vanlige jeg har savnet ) . Flere enn meg som ønsker seg flere oppskrifter? jeg håper det :)) klem

  16. Karoline

    Å, nam, disse så fantastisk gode ut! Håperhåperhåper det kommer focacciaoppskrift også…?

  17. Hei! Flott oppskrift!
    Vet du hvor mange karbo. det er i 1 porsjon?

    Marte – 17 år – Trondheim

  18. Jeanet O. Sæhle

    Fantastisk oppskrift!

    Også er den jo glutenfri, jeg har lenge prøvd å finne en oppskrift som er glutenfri og GOD! Det er jo umulig, og de som er ferdige og du får kjøpt i butikken gjør at tanken på hamburger ikke er noe serlig. Men med denne knall oppskriften kan jeg finne frem hamburgerne igjen 🙂

    Tusen takk!

  19. Denne oppskriften skal jeg jammen teste ut snart. Har vært temmelig oppgitt over å ikke kunne spise hamburger med brød. Nå må du bare finne meg en magisk måte å lage potetbåter uten masse karbohydrater i 😉

  20. hei:) tror du man kan bruke kesam istedenfor philadelphia ost? 🙂

  21. Christine

    hei, kan du fryse disse LCHF-burgerbrødene? 🙂 så kjempegode ut og skal prøve med på de i morgen!

  22. Hei 🙂

    Vet du hvor mye karbohydrater det er i ett hamburgerbrød? De ser kjempe gode ut! Liker at du legger ut oppskrifter og bilder underveis i matlagingen! Fint for andre som går på lavkarbo 🙂

  23. Hei Caroline!

    Vi har laget disse hamburgerene dine i dag, og de smakte himmelsk. Vi har linka til deg på bloggen vår 🙂 Men, vi lurte på en ting.. Vet du om det går an å fryse ned brøda, eller er det umulig siden det er egg?

    Mvh B og T.

    1. Fotballfrue

      Vi har ikke prøvd det, så det vet jeg ikke :/

      – C

  24. Camilla

    Jeg lagde disse i dag, og jeg må bare si.. NAM! 🙂 Og de smakte ikke så eggete som jeg forventet.

    Et godt tips er å lage noen med ost&skinke! Bare dropp oregano, og ha salt, pepper og sesamfrø på i stedet. Stek de i ca. 10 min. Ha på en skive med skinke og en skive med ost, og stek de i ca. 5 min til. Yummy!

  25. […] (Oppskrift på dressing hentet fra fotballfrue.no, her.) […]

  26. Siden du er verdens beste tipser også i matveien, fortjener du å få litt tips tilbake igjen også! :O Lagde verdens beste måltid til middag i dag, og det beste av alt: Jeg er 99% sikker på at dette er lavkarbo- vennlig mat!! 😀 Rettens navn: «Ovnsstekt svinefilet med spinat og fetaost.» Sjekk forsiden på meny.no for den eksakte oppskriften:) Vi hadde blomkålpure som tilbehør, og det smakte himmelsk!! 😀 anbefaler denne på det varmeste!

    Kos og Klems

  27. Denne oppskriften var helt genial! Jeg prøvde nettopp, men klarte å være litt for brutal da jeg skulle vende inn eggeplommene, så jeg endte opp med at røra ble for løs. Det ente opp med at jeg tømte alt på stekebrettet, smurte det utover og stekte det som en pizza i ovnen. Da det ble ferdig kutta jeg det opp i 16 ruter som fungerer kjempebra å spise på samme måte som brødskiver med pålegg på. Supergodt var det også. 😀

  28. Hei! Vet du om det er ok å fryse hamburgerbrødene? Greit å lage litt flere i slengen, og heller ta opp når jeg vil ha. Du har veldig mange spennende oppskrifter her til oss som følger LCHF. 🙂

    1. Fotballfrue

      Så bra at du synes det 😀

      Jeg har ikke prøvd å fryse dem før, men det skader ikke å prøve 🙂

      – C

  29. Birgitte

    Hei!
    Tusen takk for mange fine oppskrifter. Disse brødene er sikkert også fine som pizzabunn. Evt med pesto, spekeskinke og masse mozzarella ; )

  30. […] fare for at dette blir et uheldig langt innlegg, legger jeg ved hva de inneholder, så kan dere klikke her, for […]

  31. […] Lavkarbo Hamburgerbrød oppskriften finner du her […]

  32. […] Oppskriften på hamburger brød finner du her  […]

  33. Jeanette

    Hei:)
    Kan man bruke CC i stedet for kremost?

  34. How to make Greek Potatoes…

    […]LCHF-burger: Brød & dressing « Fotballfrue[…]…

  35. […] karri (oppskrift her) Rødvin // Hamburger (oppskrift her) med lavkarbo hamburgerbrød (oppskrift her) […]

  36. dæven så bra oppskrift! takk takk!

    1. Fotballfrue

      Woho, bare hyggelig 🙂

      – C

      1. Du har offisielt enda en fan 🙂 Skal sjekke bloggen din ofte nå! Takk igjen for supre oppskrifter! Du er veldig krestiv og flink til å lage mat! Heldig han karen der haha :)! Han burde ta godt vare på deg :)! ønsker dere begge en riktig god påske også!

      2. Mente kreativ* 😛

  37. Huff jeg ble skikkelig stressa nå. Akkurat nå holdt jeg på å blande ingrediensene til hamburgerbrødet da jeg oppdaget at det ikke sto noe som helst skrevet hvordan de skulle stekes i boken din! Verket hvordan, hvor lenge eller hvor varmt! Heldigvis kom jeg på at du tidligere hadde lagt ut oppskriften på dette på bloggen din så jeg fant heldigvis ut av det 😉 Gleder meg til å prøve de ut!

  38. Kristin

    Hei Caroline:)

    Prøvde nettopp denne oppskriften.. var kjempe god.. og dressingen var faktisk den beste jeg har smakt 🙂 Takk for oppskrift og gode tips eller i bloggen din:)

    Mvh
    Kristin

    1. Fotballfrue

      Så bra å høre 😀

      – C

  39. Hei Caroline! Elsker denne oppskriften, den er så god! Men har et lite problem, får aldri eggehviten til å bli så stiv som din. Hvor lenge mixer du de, og tilsetter du noe? Takk for god oppskrift!

  40. […] ♥ Hamburgerbrød og dressing […]

  41. […] og litt annet enn det som står i oppskriften, så jeg bestemte meg for å blande oppskriften på burgebrødene og pizzabunnen jeg lager på […]

  42. […] Link til denne oppskriften finner dere her: http://fotballfrue.no/?p=7863 […]

  43. Hei!
    har sittet i dag og kikket gjennom oppskriftene dine og fant ut at denne måtte jeg prøve!
    Jeg har glutenallergi og har slitt m å finne gode glutenfrie hamburgerbrød, men nå har jeg endelig funnet en god oppskrift! TUSEN TAKK 🙂

    mvh Charlotte

  44. Det så fantastisk godt ut! Får vann i munnen.. Du er så utrolig dyktig på kjøkkenet Caroline, en sann inspirasjon 🙂
    Men jeg lurer på hvilke burgere du brukte? 🙂

    1. Fotballfrue

      Takk 😀 Du kan jo fint lage egne burgere, men de du får kjøpt i butikken er helt ok 🙂

      – C

  45. Jeg gledet meg til å spise dette i dag, og jeg ble så skuffet! Det ble jo ikke brød, men faste omeletter. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Kanskje det går an å få det mer «brødete» om jeg tar i bakemiks eller glutenmel eller noe?
    Setter pris på oppskriftene dine selv om dette ikke falt helt i smak, altså. Prøvde buttercookiesene dine eller hva de nå enn het, og de ble veldig gode! Neste gang skal jeg allikevel bruke hermesetas som søtning, greier ikke venne meg til den isingen 🙂

  46. Hei!

    Synes denne hamburgerbrød oppskriften er kjempe god! Har bare et spørsmål, hvor lenge kan røren stå før den må stekes?

    1. Fotballfrue

      Det vet jeg ikke, jeg pleier å lage mine med en gang. Du kan jo evnt. tilsette fiberhusken de siste 10 min. røren står? Den sveller jo så fort 🙂

      – C

  47. […] resten av oppskriften her! oktober 5th, 2012 | Tags: hamburger, lavkarbo, lchf, middag, oppkrift | Category: Hamburger, […]

  48. Prøver å lage dissr nå, men steketiden sto ikke i boka di:/
    så måtte lete her, litt tungvindt for en dårlig kokk som meg.

    1. Fotballfrue

      Beklager, det er en trykkfeil (eller en glemsel) 🙁

      1. Gikk bra siden du hadde skrevet innlegget, skal ha vennepar på middag i kveld og vi gleder oss 😀

  49. Camilla

    OMG!!! disse ser virkelig gode ut, kanskje det blir ukens lørdagskos 🙂 synes du har en kjempefin blogg, har lest den daglig omtrent i halvannet år, kjempeartig med oppskrifter. Kanskje du kunne ha forslag til kveldssnacks/mat også? er ganske ny på lavkarbo og trenger inspirasjon 🙂

  50. Hei:-) kan man fryse hamburgerbrødene?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *