LCHF-burger: Brød & dressing

Denne oppskriften vet jeg mange som følger meg på Facebook har ventet på! Det er noen uker siden jeg lagde dette, og siden jeg lager så mye mat, er det ofte vanskelig å bestemme hva jeg skal legge ut og ikke. Brukte litt tid på å finne de perfekte oppskriftene til både brød og dressing, men jeg er utrolig fornøyd nå. Smaker himmelsk. Skal love Lars-Kristian smilte fra øre til øre da han kom hjem fra trening, og jeg fortalte at det var burgere på menyen!

Til 4 burgerbrød (8 deler) trenger du:

 • 6 egg
 • 1/2 ts. salt
 • 1 ss. fiberhusk (kjøpes på helsekost eller Meny)
 • 200 gram philadelphiaost
 • 1/2 ts. bakepulver
 • 6 ss. linfrø
 • oregano
 • sesamfrø
 • hvitløkspulver / havsalt

Slik gjør du:

Skill plommen fra hviten, men ta vare på begge deler. Start med å piske eggeplommene.

Pisk helt til de har blitt lyse i farge, og ganske luftige. Dette kan ta litt tid, avhengig av hva slags redskap du bruker.

Bland inn philadelphiaost, fiberhusk og salt i plommene, og bland godt.

Pisk eggehvitene stive.

Tilsett hviten til den andre blandingen (den med plommer, ost, salt og fiberhusk). Dette skal vendes forsiktig inn, siden det er såpass luftig. Bruk en slikkepott og store bevegelser. Ikke bruk kjøkkenmaskin til dette. Her tilsetter du også bakepulver og linfrø.

La røren hvile i noen minutter, slik at fiberhusken får svellet skikkelig. Lag deretter til 8 like store deler på et brett, bruk bakepapir. På 4 av delene strør du sesamfrø, oregano og kanskje litt hvitløkspulver eller havsalt. Det holder å kun bruke sesamfrø, men de andre smakstilsetningene jeg brukte, satte en ekstra god smak på brødene.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med underveis, og ta dem ut når du synes fargen er passe.

Under steketiden kan du lage dressingen.

Til hamburgerdressingen trenger du:

 • 1/2 dl. majones
 • 8-10 suragurker
 • 1/2 dl. créme fraîche
 • smak til med chilipulver, jeg brukte ca. 1 ts.
 • 1 ss. chilisaus

Slik gjør du:

Finhakk suragurkene, dersom du ikke kjøper dem ferdig hakket.

Disse blander du sammen med alle de andre ingrediensene. Dette blir den beste hamburgedressingen du har smakt, jeg lover!

Smelt gjerne litt ost over hamburgerne. .

. . og ha på det du vil av tilbehør, som salatblader, løk, tomat og selvsagt, dressing.

FORNØYD!

Håper det smaker

150 kommentarer

 1. Hei! Vi skal prøve oss på disse hamburgerbrødene i kveld, men her i England finner jeg ikke fiberhusk. Kan jeg bruke hvetemel i stede? Jeg skjønner at de da ikke vil være lavkarbovennlige, men det er ikke et problem for meg. Lurer bare på om mel og fiberhusk vil funke på samme måte i denne oppskriften? 🙂

  1. Fotballfrue

   fiberhusk er ment for å binde deigen, så du kan kanskje prøve? 🙂

 2. Sorry I’m not from europe and I’d love to do this but I don’t know what is fiberhusk and philadelphiaost, could someone please tell me what it is and what could I replace them with?

  1. Fiberhusk is a type of flour with less carbs and philadelphiaost is cremecheese 😉

  2. fiberhusk is not some kind of flour with less carbs. its psyllium seeds, called «psyllium husk powder» in english, with no carbs at all! 🙂

 3. Hei! Jeg sitte her med «kokeboken» din, og skulle til å lage disse hamburgerene. Da jeg var ferdig og blande alt, og skulle lese hva jeg skulle gjøre videre, hvor mye ovnen skulle stå på, hvor lenge de skulle være i osv, så fant jeg ingenting? Du har glemt å skrive det inn i oppskriften på hamburgerbrødene! Så da var det bare å slå opp datan og finne oppskriften på bloggen din!

  Men, det jeg lurte på, har du glemt å skrive det inn, eller er det bare min «kokebok» som er en trykkfeil i?

  1. Det er trykkfeil :/

 4. Trykkfeil, som vil si i alle bøkene?:( Så det hjelper ikke å kjøpe en ny?

  Jaja! Gode var de i allefall 😀

  1. Ja, i alle bøkene :/ Er noen andre småfeil også, men husker ikke helt hvor og hva.

 5. […] Hjemmelaget hamburger av karbonadedeig, med min egen dressing til. Sprøstekte potetbåter, evnt søtpotet. Salat og lavkarbo hamburgerbrød.  […]

 6. Hvordan er disse å fryse ned? Blir de veldig tørre? Tenkte å lage en god del å legge i fryseren, slik at jeg slipper å bake hver gang vi skal ha burgere;)

  Gleder meg til å prøve å lage dem, ser gode ut 🙂

 7. Disse ser ut til å bli veldig gode, men jeg måtte lage flere hamburgerbrød av den oppskriften enn kun 4/8 😉 gleder meg til å smake 🙂

 8. Går det an å bytte ut Philadelphia osten med 200g Norwegia ost?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det ville jeg ikke gjort :/

 9. Burgerbrød oppbevares i kjøleskap eller? Holdbarhet?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *