Tankekaos

Sitter her med morgenkaffen, og synes det er så vanskelig å blogge om dagen. Jeg ikke vet hva jeg skal skrive eller hvordan. Jeg har lyst til at ting skal bli som før, men samtidig er jeg redd for å skrive eller gjøre noe feil, at noen skal føle at jeg ikke tar hensyn eller tro at jeg ikke tenker på det som har hendt.

Jeg har fått mange eposter fra dere de siste dagene, og de fleste av dere spør om jeg ikke vær så snill kan blogge om noe annet enn tragedien. At dere leser nok om det i media, og at når dere klikker dere inn her, hadde det vært godt å lese om noe helt hverdagslig og normalt, ikke noe trist og ubegripelig. Jeg skal prøve så godt jeg kan, men jeg tror det kan bli vanskelig nå i starten. Men vær så snill å husk, at selv om bloggen etter hvert vil bli som før igjen, betyr ikke det at tankene mine ikke er med alle pårørende og berørte etter fredagen. Jeg tenker på det som har hendt hele tiden, og prøver å forstå. Men jeg synes det er så vanskelig. Hver og en som har gått bort må aldri bli glemt, og vi må stå sammen i tiden som kommer.

I går var jeg sammen med noen av mine beste venninner, og det var så godt å se alle igjen. Det er som vanlig alt for lenge mellom hver gang, men når vi møtes er alt som før.

Dagen i dag skal være en skikkelig søndag for oss to. Lars-Kristian har fri fordi Tippeligaen ble utsatt som følge av det som har hendt, så vi skal være sammen, gå turer, prate.

Jeg har opplevd så mange dødsfall i 2011. Det er en vekkelse som stadig minner meg på at jeg ikke må ta noe for gitt. Vi må ikke ta livet for gitt. Vi må leve hver dag, og være takknemlige for at vi får være her. Jeg tror dèt er viktig å ha i tankene hver gang vi føler at dette er totalt meningsløst. Hver gang vi føler sinne fordi vi har mistet noen vi elsker.

64 kommentarer

 1. Katrine

  Du skriver skikkelig bra innlegg! 🙂 men synes også du burde ha denne tre-dagers sørgeperioden som er nasjonal. Og husk ett minutts stillhet klokken tolv i morgen:)

  1. Fotballfrue

   Jeg husker selvfølgelig stillheten,skal også gå i tog i dag 🙂 Men hva mener du med nasjonal sørgeperiode over 3 dager? Alle er tilbake på jobb i dag.

   – C

 2. Fine ord caroline!! Det har vært tungt å være her i stockholm å se på det fryktelige som har hendt i byen jeg før bodde i!! Jeg har grått mange tårer over den ufattelig urettferdige skjebnen til de stakkars menneskene som mistet livet på en sånn grusom måte! I dag spilltes den svenske tippeliga runden som normalt. Mannen var på banen så je dro på kamp. Jeg kom rett før avspark, og det første jeg ser er ett diiigert norsk flagg på banen, med gutter i svart sittende ærbødig på kne rundt. Før det ble gitt signal til ett minutts stillhet på hele stadion. Tårene bare sildret! Har aldri sett en hel fotballstadion være musestille på det viset. Der var virkelig spesielt… Er så glad for at så mange land støtter opp om norge nå!! Blogg om det som passer deg!! Herregud, denne tragedien er ikke bare å vifte til side!! Dere VAR jo der! Blogg i eget tempo. Og ingen skal våge seg kalle dEg hjerteløs. Vi leserne vet du ikke er det!!

 3. Du er ett fantastisk menneske Caroline! Blir oppriktig trist av å lese at du er «redd» for å blogge normalt igjen nå. De som mener du ikke bryr deg pga du blogger normalt igjen har jo virkelig problemer med å forstå. De som ikke bryr seg om dette er kalde, empati løse og ikke helt tilstede i denne verden vil jeg påstå. Jeg kjenner deg ikke personlig, men kan med 100% si at du så absolutt ikke er en person med disse dårlige kvalitetene. For min del gleder jeg meg litt til å få en annen ting å lese om..

 4. Eline-Victoria

  HEi Caroline! Jeg syns det er deilig å komme inn her og lese om noe annet, som du skriver i innlegget. skjønner at det er vanskelig å fokusere. Jeg var selv på jobb både på fredag og på lørdag og det var vanskelig å fokusere på noe som helst. Jobber på egon i Trondheim, har ikke tall på hvor MANGE pizza jeg lagde feil, Klarte bare ikke tenke klart.

  Takk for en fantastik blogg! <3

 5. Selv om det er fryktelig fælt og uvirkelig det som er skjedd så kan man ikke la hverdagen stoppe helt opp. Det blir nesten feil.

  Jeg lar ikke akkurat dette sette en stopper for ferien min. Jeg velger å nyte den tiden jeg har i Canada med familien min som bor her.

 6. Jeg tror kanskje det vil være klokt av deg å vente litt med å gå tilbake til den «vanlige» bloggingen. Dette (og det forrige) innlegget oppleves som meningsfylt. La det stå en stund. Vi skal tillate oss å stoppe opp og reflektere over hva som egentlig betyr noe når noe så dramatisk inntreffer, og jeg syns ikke nødvendigvis at «livet må gå videre» med én gang. Vi har, og skal ha, tid til å sørge.

 7. Fy søren, kunne ikke sakt det bedre selv !

  Vet heller ikke selv om jeg skal blogge vanlig, føler det er feil. Føler egentlig alt er feil etter det som skjedde. Føler det å ha det gøy og slikt er feil..

 8. Kjære Caroline. Jeg synes dette innlegget ditt var så fint, at jeg tok meg friheten til å sitere deg litt. Jeg lenket så klart til både deg og dette blogginnlegget. Håper det var greit? Du kan jo ta en titt 🙂

  Jeg forstår tankene dine veldig godt, og jeg deler dem med deg. Jeg synes det var veldig vanskelig å være på jobb på mandag. Jeg jobber i butikk – hvordan skulle jeg snakke med folk? Skulle jeg smile? Det var litt lettere i dag, men tankene svirrer fortsatt. Å skulle tenke på klær og interiør faller ikke helt naturlig, men sakte men sikkert vinkler vi oss dit igjen. At vi tenker på andre ting, betyr jo ikke at vi ikke tenker på ofre og pårørende. Jeg synes du har funnet en god balanse og en fin utvikling mot normalen 🙂 Jeg liker bloggen din veldig godt! Du virker som ei utrolig flott jente.

  Stor klem fra meg 🙂

 9. Synes heller ikke du skal bry deg om mailene/kommentarene du får om hva du bør blogge om og når. Det som har skjedd er helt forferdelig, og som noen over her nevnte, så var du jo midt i sentrum når det skjedde, også. Alle er preget, og alle sørger, og jeg synes vi mennesker bør få lov til å sørge så lenge vi føler for det. Du også, selv om du er blogger 🙂

  Håper du har det bra 🙂

 10. Camilla

  Har lest bloggen din av og på i noen år nå. Er ikke inne hver dag som mange andre, så å kalle meg en fast leser vil være litt å ta i, synes jeg.
  Og selv om det generelt er mange innlegg som ikke appelerer til meg, så synes jeg bloggen din er verdt å titte innom innimellom.

  Dette er første gang jeg leser gjennom bloggen din etter hendelsen pga ferie og det som skjedde, og vil bare si at dette må være det beste innlegget du noen gang har hatt. Og ikke bare pga at det er et vanskelig og kjært tema for oss i Norge.

  Håper du får en fin sommer videre, mens vi sakte men sikkert kommer tilbake til det Norge skal være. Med enda mer styrke og samhold enn før. 🙂

 11. Tack för den här bloggen, det är fantastiskt! Jag gillar den här typen av människor som delar kunskap med andra.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *