Annerledes

Alt er så stille og rart i dag. Så annerledes. Det er ikke slik en lørdag i hovedstaden vår skal være. Jeg ser det på menneskene rundt meg, ser det i ansiktene deres. Vi er alle preget av gårsdagen. Jeg kjenner det på kroppen også. Jeg er sliten. Tenk at vi faktisk var der da det skjedde. Jeg går bare rundt meg selv,  tenker hele tiden, vet ikke helt hva jeg skal gjøre, skrive eller si. For jeg vet at ord ikke strekker til oppi alt dette. Det er ingenting vi kan gjøre for å skru tilbake tiden, og få tapte liv tilbake.

Foto: Dagbladet

Altfor mange mennesker har mistet livet, uskyldige mennesker, mange helt i starten av det de helt sikkert så for seg å bli et langt og godt liv. At dette har skjedd er helt ufattelig. At noen kan finne på å utsette medmennesker for slike handlinger er helt utenfor min forståelse. Jeg blir så sint.

Håper dere har det ok, sender en varm klem til alle mine fantastiske lesere. Samtidig vil jeg sende min dypeste medfølelse og støtte til alle pårørende. Måtte alle de omkomne hvile i fred

53 kommentarer

 1. Uvirkelig</3

 2. Michelle

  Ja, det er ingen ord som kan beskrive og strekke til det som har skjedd!!! det er helt uvirkelig!!! Sitter på andre siden av kloden med en klump i halsen av å se hvor fælt de hjemme har det 🙁 jeg sender mine tanker til alle drepte, skadde og pårørte <3

 3. Charlotte

  Charlotte , German vi har skrevet en plakat og lagt blomster med kort til minne for alle ofrene og pårørende på den blå stenen i Bergen! Vi oppfordrer ALLE til å gå se og minnes de døde i denne forferdelige katastrofen! Oppfordrer alle til det samme!

 4. Helt grusomt! 92 døde til nå =/ rest in peace

 5. Kathrine

  Heilt ufattelig. ……..I!
  I går blei Norge forandra.
  at ein (?) mann kan gjør noe så ubeskrivelig grusomt.. … uvirkelig…
  Klem til alle , både kjente og ukjente.

 6. Ingen ord vil noen gang nå opp til noe sånn! Det er helt uvirkelig, skjønner absoulutt ingen ting. Tenk og være så gal og ville gjøre andre uskyldige mennesker noe så vondt.. Huff, kondolerer til alle omkomne og støtte til de pårørende!

 7. Off, det finst ikkje ord.. Det er heilt fryktelig.

 8. Det er helt forferdelig… Vårt lille trygge Norge<3
  Jeg lurer på hvordan du lager sånn hjerte på mac??

 9. Er det ikke underlig? Lørdag, ukens travleste dag; også ligger byen helt grå og stille. Det ligger liksom et tungt stålteppe over alle i dag, alle tenker det samme og alle føler en slags tyngde i brystet. Jeg bor 10 minutter fra Utøya og forstår akkurat hva du snakker om. Det er så uvirkelig.

 10. Jeg har det akkurat som deg. Selv om jeg ikke var der det skjedde. Dessverre er det flere fra byen vår som er enten skadet eller savnet. Utrolig trist 🙁

 11. Hvil i fred <3

 12. Veldig fint skrevet om den tragiske hendelsen. Du skriver gode ord. Håper du er okei. Tenker mye på de stakkars, stakkars ungdommene på utøya, og alle de grusomme tingene de har bevitnet. Også på menneskene som befant seg i Oslo sentrum. Tenker på de pårørende, de omkommede og de som enda er savnet.

 13. Det hele er egentlig så uvirkelig som det kan få blitt. Hadde ikke trodd at dette skulle skje i Norge..ihvertfall ikke nå. Og hadde heller aldri trodd at ÉN nordmann, en eneste en, kan ha gjort så mye skade på sitt eget land! Det er helt sykt. og heldigvis får han den lengste straffen her i Norge. Skulle bare manglet! Hadde han vært i Usa hadde han vært død nå!

  Tenker på alle de pårørende som har mistet sine kjære. Aldri får de se sin aller kjæreste igjen.. 🙁
  Og ikke minst de uvitende. Som har ett lite håp om at deres kjære fortsatt er i live.

  Hvil i fred alle som omkom <3

 14. silje marie

  det er så vondt. jeg er så sint.. jeg mistet ei venninne på utøya :(( dessverre hadde vi mistet mye kontakten pga flytting, mn dt siste hun sa til meg for et par måneder siden var at hun lovet å ta seg en tur snart. nå blir besøket i begravelsen hennes 🙁 det er så sårt!! så fordømt urettferdig 🙁

 15. Karoline

  <3

  Glad for at du og Lars Kristian er ok!

 16. Det er helt uvirkelig, ord strekker virkelig ikke til. Sender varme tanker til de pårørende. Hvil i fred alle omkomne. Jeg greier ikke å forstå at folk er i stand til å gjøre slike ting!
  Bra du og Lars Kristian kom fra det hele uten fysiske skader! <3

 17. Dette er så uvirkelig, må være rart å være i oslo og være midt oppi det hele. Tung stemning i Norge idag. Her i Stavanger har de avlyst gladmat-festivalen, overalt flagges det på halv stang og jeg har stått på jobb i hele dag uten nesten en eneste kunde.

 18. Hello Caroline, I follow everyday your blog and for the first time i’ve decided to leave a comment. I write from Italy and I would let you know how much it grieves me to hear of this tragedy. I regard with big esteem Norway and Noewegian people and I feel so close to you and your pain. a big hug. lella.

  1. Fotballfrue

   Thank you so much, your support means so much for Norway!

   Big hug back <3

 19. Carolinee 🙁 <3

 20. Hvil i fred alle som mistet livet i denne forferdelige handlingen. Hvem kan ha hjerte til å gjøre noe så vondt mot andre mennesker? Skjønner det bare ikke. 22/07/11 vil bli en dag som vi aldri vil glemme. Vonde minner.

  Glad for at du og Lars Kristian er ok! <3

 21. Vil anbefale ALLE Å LESE DETTE: https://prableen.origo.no/-/bulletin/show/672218_helvete-paa-utoeya?ref=mst ( kopier og lim inn).

  – Sitter tårevåt å leser. LES

 22. Dette er helt ufattelig tragisk! Vår familie er i dyp sorg etter at min mann mistet sin kjære tremenning i bomben, hun hadde egentlig ferie, men bestemte seg for å jobbe litt ekstra i går……. det er ufattelig at en kan miste noen på denne måten pga at noen andre mennesker har slike mørke tanker…

  Hvil i fred alle som er omkommet…..våre hjeter brister for alle familiene

 23. Fint skrevet!

  En fra skolen min er savnet etter skytingen!
  Dette er den værste sommerferien jeg tror jeg kommer til å oppleve!
  For noen uker siden døde mammaen og pappaen til en god vennine av meg, og mammaen til en annen god vennine! Begravelsen var helt forferdelig! Og nå, en annen jeg kjenner kan ogsåvære død! Livet er urettferdig!:-(:-(

 24. Jeg sitter på jobb å hører på tv2 nyhetene heletiden i håp om at jeg får vite noe om venninnen min som er savnet på Utøya enda. Mobilen gikk plutselig av og får ikke vite noe.

  1. Funnet.. men ikke slik som vi alle håpet på

   1. Fotballfrue

    Er så lei for det!

  2. kondolerer til alle pårørte ..

 25. Uff, dette er forferdelig!

  Dette håper jeg blir den værste sommerferien som jeg opplever! Jeg har mistet 3 personer som var ganske nære, og nå kanskje 4, siden en i 10. klasse på skolen min er savnet etter skytingen på Utøya.

  En vennine av meg har mistet moren og faren sin, og en annen god vennine av meg har mistet moren sin! begge i båtulykke. Begravelsen var så tung, og når jeg kommer hjem ser jeg at regjeringskvartalet er bombet, og av det er skyting på Utøya.

  Jeg håper jeg ikke opplever en slik sommerferie noen gang igjen! Det er så urettferdig!

  Jeg har opplevd nok dødsfall i min krets nå, jeg vil bare ha fred!

  Hvil i fred alle sammen <3

  Klem <3

 26. Det er så ufattelig! Jeg skjønner ikke dette, og jeg tror helt ærlig ikke det er så utrolig mange som skjønner noe heller.. Jeg får så vondt i meg av de stakkars ungdommene på Utøya! Som har sprunget rundt blandt lik og blod i full panikk i ca 1,5 time! Huff.. En kompis av meg er skutt i foten og har mistet mye blod.. Føler med alle andre som har mistet noen eller ikke vet noe om sine kjære!!

 27. En stor og varm klem tilbake til deg og, Caroline. Det er viktig at alle står sammen i en slik stund. Som Jens Stoltenberg sa; Vi skal vise at dette gjør oss sterkere. Ingen av de i syv Oslo eller alle ungdommene på Utøya som døde gjor det forgjeves.
  Fortsett kampen mot denne ubeskrivelige ondskapen. Ingen skal få gjøre dette igjen.
  <3

 28. Syns det er helt forferdelig. var en tur på butikken i dag, og stemningen var helt rar noe som er helt forståelig.

 29. Dette er en helt uvirkelig, hjerteskjærende og grusom hendelse. Kan ikke fatte at det går an å være så ondskapsfull. Så mange uskyldige mennesker. Må morderen brenne i helvete.

  Sender gode tanker til alle berørte av denne tragedien. Det er helt ubeskrivelig trist.

 30. Dette er helt jævelig 🙁 Skulle ikke kunne skje i Norge..

 31. Lene-Marie Haugland

  Broren til min forlovede er en av de savnede i hordaland=( Det er utrolig tungt å ikke vite!

 32. Karoline

  Helt uvirkelig.. Har ikke ord!
  Sender varme tanker til alle de pårørende <3

 33. forferdelig!!!!!

 34. Samboeren min skulle egentlig delta å en debatt på Utøya på vegne av unge høyre, men måtte HELDIGVIS jobbe denne dagen, så han var der ikke. Jeg klarer ikke forestille meg et scenario hvor han skulle vært der. Flere av hans venner var der, de er heldigvis i god behold… men jeg kjenner dessverre til noen døde. Ikke nære bekjente, men folk jeg visste hvem var, og det er utrolig ekkelt.. Det gjør det hele mer virkelig. jeg får utrolig dårlig samvittighet over å tenke at det kunne vært verre – samboeren min kunne vært der – men jeg kan ikke noe for det. Det er bare tilfeldigheter som gjør at han ikke var der, og det eneste jeg klarer å tenke er at jeg hadde vært død innvendig om han hadde vært der… Han kunne overlevd, men de minuttene, timene i uvisshet hadde vært døden.

 35. Det er helt uvirkelig og forferdelig at noe slikt har skjedd i vårt kjære, lille Norge 🙁
  Mine tanker går til de pårørende, overlevende, omkommede og alle som er berørt av denne tragiske hendelsen! Hvil i fred♥

 36. Mannen la til og med ut en video der han «sier» ifra om at han skulle gjøre noe.. helt grusomt! la til og med ut bilder av seg selv i videoen .. syke mann

  https://www.youtube.com/watch?v=cTB478fDCa4

 37. Patrycja

  My thoughts and prayers are with the families of the deceased.This is so terrible and sad.
  Patrycja,Poland

 38. Ragnhild

  Det er umulig å finne ord som beskriver disse tragiske hendelsene. Det er så uvirkelig, så feil. Jeg kan ikke forstå at et menneske kan gjøre så stor skade, for så å mene at «det var nødvendig». Hva er det som har skjedd med verdenen vi lever i, hvor er tryggheten som en gang var? Venner og bekjente lurer på hvor søster, bror, sønn eller datter befinner seg. Levende eller død? Dette er en hverdag vårt land skulle være foruten. Flyktninger kommer til oss fra krig og elendighet, og mister familiemedlemmer der de trodde de kunne søke ly. Hvis ikke Norge er et trygt land, er ingen land trygge. Jeg er redd.

 39. Godt skrevet Caroline! Bra du skriver litt om dette. Det jeg egentlig håper er at du fortsetter bloggingen fremover nå. Jeg hadde flere nære og bekjente på Utøya, alle klarte seg, men er veldig preget. Jeg trenger å lese om noe annet på enkelte nettsteder, og håper du vil poste hverdagshendelser i dagene fremover.

  Jeg tror jeg, og mange andre, får i oss litt for mye av det her. Jeg gjør ikke annet om dagen enn å se tv, oppdatere nettaviser, og facebook er jo dekket av informasjon.

  Det ville vært til stor hjelp for mange tror jeg. Det er ikke for å glemme dette, for det er umulig, men for å få tankene over på noe annet i ny og ne, som et lite fristed.

 40. Ingen har det Ok i dag. Dette er grusomt, ord strekker ikke til. Ser på nyhetene HELE tiden. Det er som et mareritt man håper å våkne fra snart……..

 41. Ja, vanskelig å finne ord. Vi må ta vare på hverandre:-) Stor klem til alle som leser dette:-)

 42. Hei Caroline!

  Godt å vite at dere har det bra. Her hjemme i bygda er det heller motsatt. En veldig god kompis av meg er savnet. På en så liten plass i Telemark kjenner allle, alle. Det verste er uvissheten og all ventingen. Kunne de ikke bare funnet han i god behold en plass? Helt uvirkelig.. Sender mine tanker til alle som har mistet noen, eller venter på svar.

 43. Det er så trist! Var der ikke selv, men kjenner en som var på Utøya. Han har det heldigvis etter forholdene bra, men sitter selvfølgelig med mye vonde minner. Tenk at så mange mennesker måtte oppleve denne tragedien 🙁

 44. Støttende sørger

  Jeg sitter her gråtkvalt , jeg kan ikke tro at det uvirkelige faktisk har skjedd!!!!Norge blir aldri det samme! Pga en fucking jævel som har problemer Alle som mister sine kjære pga han! Som kun var ungdom med stort mot og engasjerte , som ville være med å utrette noe i denne verdenen!!! De fortjener/fortjente det virkelig ikke i det hele tatt! Jeg vet enda ikke om jeg kjente noen som var ut på øya eller om de fortsatt er med oss lengere. Men uansett gråter jeg og gråter med tanke på alle de pårørende som aldri får sett sine kjære mer!!! jeg vil bare si at jeg føler med dere !!!!<33333

 45. Det er helt ufattelig.. Venninda mi fikk ikke reise ifjor men i år for hun var nå fylt 15 år. Hun er en av de 4 siste savnede og en annen jeg har danset med i flere år er også blant de fire.. dette er virkelig helt uffatelig og man prøver alt man kan for å tenke positivt å håpe men….

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *