Så kom regnet

Lurer på om dette været har kommet for å bli resten av sommeren? Håper ikke det. . Jeg har nettopp kommet ut av dusjen etter ukens femte treningsøkt. En kortkort økt med løping og tøying av kneet for det meste. Det var alt jeg rakk, har så mye på planen i dag. Nå sitter jeg og nyter restene av gårsdagens hjemmekokkelerte LCHF-focaccia og en kopp espresso, mens jeg skriver til dere.

Slynge ♥

Haha, uten sko er jeg helt nede. Jeg har alltid vært så myk i hofteleddene, ikke spør hvorfor.

Nå skal jeg snart avgårde til et møte, lurer på heels eller gummistøvler? Sistnevnte frister jo absolutt mest. . Vi får se an humøret. Så tenkte jeg å gå til innkjøp av en food processor. Hvilken er best? Lars-Kristian synes jeg fortjener en nå som jeg har blitt så flink til å eksperimentere på kjøkkenet 😀


65 kommentarer

 1. Viss du hadde vært her måtte du tatt gummistøvler ;))

 2. Food processor helt klart kitchen aid ingen over ingen ved siden den er best , har stått på min ønskeliste leeeenge, og så kommer den i alle slags flotte farger og trenger ikke å gjemmes bort i kjøkkenskapet

  1. Kitchen aid har kanskje finest design, men som bruksredskap er Kenwood Major uten tvil best! Definitivt noe av det mest «tesse» du kan investere i også. Min mormor har hatt sin i over 20 år(!) 😀
   Selv er jeg forelsket i min som jeg fikk til jul <3

 3. Herlighet, så myk du er!
  Håper for all del at sola titter mer fram i sommer, har ikke akkurat vært bortskjemt med finværet!
  Håper du får en fin dag, Caroline 🙂

 4. Anbefaler deg å legge litt penger i det, å kjøpe kenwood chef/major. Ikke kitchenaid, selvom det er lekre. De tar ikke like tunge store deiger slik som kenwood gjør.. og kenwood har ett hav av tillegsmaskiner du kan sette på… blender, grønnsakkutter, ismaskin, pastamaker, lasagnemaker er bare en brøkdel av utstyret man kan kjøpe! kvitta meg med blender og alt småtteri når jeg fikk den, den kan brukes til alt!

  1. Uten tvil, Kenwood! Har selv Kenwood major. Helt super! Og blendern knuser ALT, store isbiter og andre ting frittstående blenderer ofte taper kampen mot. Elkjøp har dem.

  2. Da tror jeg ikke du kjenner veldig til KitchenAid. De har også veldig mange tillegsprodukter – og JO, den elter seige deiger. Fordelen med denne, for Caroline som ikke har ett veldig stort kjøkken, er at hun kan bruke den som ett smykke på benken. Er også enklere å få seg til å bruke den, når den står fremme, og man slipper å krangle med skapet for å få den ut.

   Caroline, gå for KitchenAid!

   1. Jeg sier ikke at kitchenaid ikke har mange tilleggsprodukter.. jeg sier ikke at det er ett dårlig produkt.. jeg sier jeg syns kenwood er bedre. Det er en grunn til at voksne folk har hatt maskinen sin i 30 år og de fotsatt funker som nye. Kitchenaid elter sikkert seige deiger, men har ihvertfall ett rykte på seg om at den ikke elter STORE, tunge gjærdeiger. Har venniner som har kitchenaid og når de ser hvordan min elter sier de at de gjerne skulle hatt min kenwood istede! Men Kitenaid er ikke ett dårlig valg!

    Du får, som noen skriver under her, hyller som kan monteres i skapet som du bare flipper opp, som maskinen står på hele tiden, det er helt genialt! Å Caroline, tenk over; vil du ta opp plass på benken for en maskin? Siden du ikke har så stort kjøkken? Selvom de er stilige å se på! Jeg tror personlig jeg hadde irritert meg over det når jeg står å kokkelerer ting som har mye ingredienser, flere boller i bruk som står på benken osv…
    Lykke til med kjøpet uansett.. Du kommer til å elske maskinen du kjøper – alt blir mye enklere:)

   2. Louise

    Kenwood er best, og de varer en livstid. Min mormor har en i en grusom orangefarge som hun fikk til bryllupet sitt for 50 år siden!

  3. Jeg anbefaler absolutt Kenwood. Var lenge frem og tilbake i forhold til Kenwood/Kitchen Aid. Kitchen AId ser absolutt best ut, men har mye dårligere motor enn Kenwood. Som det sies her får man kjøpt utrolig mye tillegg til maskinen også. Dessuten er den bedre på pris.

 5. ja kenwood er mye bedre enn kitchenaid! (men også dyrere…) tror de har den på glasmagasinet.

 6. Kunne du ha lagt ut oppskriftene fra i går? Hørtes nydelig ut 😉

 7. Ja, fy för regnet! Du bör testa Davosgröt till frukost. Helt underbart gott och nyttigt!

 8. Jeg elsker min kenwood major 😀 Og det er så mye bra tilleggsutstyr å få kjøpt som en over nevnte. Ismaskin er genialt 😀

 9. Stine Mari

  Enig i at Kenwood Major er bedre enn Kitchen Aid, men må innrømme at KA tar seg desidert best ut på kjøkkenbenken!

 10. Ja, Kenwood er fantastisk! Kenwood Major. Jeg elsker min. Et tips er å kjøpe/montere en spesialhylle inni ett underskap på kjøkkenet, som fungerer som en slags «svinge» med metallarmer. Da står kenwooden fint på denne inni skapet, og når du skal bruke den bare svinger du hele hyllen ut og opp av skapet og vips så har du den i arbeidshøyde. Jeg bruker min maskin betraktelig mye mer etter jeg skaffet meg en sånn.

 11. iii hvor er du sej smukke<3

  Jeg er helt vild med de billeder som du ligger på bloggen for tiden, jeg elsker din redigering af farver og kanter <3

  I København regner det også, men håber det vil stoppe så jeg kan komme ud og løbe.

  <3
  Pia Sabine

  1. Fotballfrue

   Tusen takk! 😀

   Krysser fingrene for opphold i Køben, her er det jo flomvarsel :/

   Klem <3

 12. Kenwood Major! 🙂 ikke så pen som KitchenAid sin, men superfunksjonell. 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, jeg vil ha en pen en. . Heller mot Kitchen Aid i off white 😀

   – C

   1. Synes du gjorde et bra valg jeg! Det viktigste er jo at du skal ha en maskin du er fornøyd med 🙂 Så lenge du ikke skal bake brød til hele nabolaget så kommer den til å fungere ypperlig! (hvis det er det som står på planen får du si ifra, så kan jeg supplere med majoren :p)

 13. Her er det flomvarsel..og skal visst aldri ha kommet like mye regn her, som det skal i dag :/ Blæærh, litt av en sommer må jeg si!

 14. Jacklinn

  KENWOOD !!! 🙂 kvaliteten er utrolig bra .

 15. Karoline

  Jeg er akkurat ferdig med ukens fjerde treningsøkt! 😉 Det regner som bare rakkern her og! Godt at jeg reiser til Spania om to uker! 😀

 16. Christina

  Kenwood major eller chef 🙂 Eller Kitchen Aid da, så mange fine farger

 17. Hei! Kunne du lagt ut oppskriften på lavkarbo-kakaoen du lagde for en stund siden? I dag er det jo skikkelig kakaovær.. Ønsker deg en god helg! Klem fra fast leser

 18. Ina Christine

  Kenwood!! Ikke Kitchen Aid, de er rett og slett ikke gode nok.

 19. klart du fortjene da!:) eg har ingen aning om ka som er bra og dårlig, men håpe du finner ein du blir fornøyd med då 😀

 20. Kan du legge ut oppskrift på det du lagde i går? LCHF-focaccia, kjeks og aiolien? Har prøvd flere av oppskriftene dine, blant annet ostekaka som var KJEMPE GOD!! Tusen takk!!

 21. Kenwood uten tvil! Det er det beste av det beste 🙂 har en selv, og min mor har hatt sin i 20 år, og bruker den flittig fortsatt 😉

 22. Her er en svært god sammenligning av Kenwood og Kitchen Aid gjort av en svært god matblogger (les også kommentarene): https://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2010/08/kitchen-aid-vs-kenwood-major.html

  KA er langt finere å se på enn KW (når det er sagt så er på ingen måte KW stygg IMO), men jeg valgte KW fordi den er en arbeidshest. Motoreffekten (spesielt på Major og Chef-modellene) er mye større enn på KA. Det merkes nok ikke så mye når man skal piske eggedosis eller lage aioli, men hvis man f.eks skal bruke kjøttkvern (tilleggsutstyr på begge modeller), så hører jeg flere som sier at KA kan slite litt med motorkapasiteten.

  Når det er sagt så er nok grunnen til at mange velger KW fremfor KA at KW har større kapasitet (stor bolle), og kan ta brøddeig tilsvarende tre brød, mens en KA muligens klarer to små. Nå er vel ikke det et stort problem for dere som ikke spiser brød, men kapasiteten bør dere absolutt tenke på når dere velger.

 23. Helt klart Kitchen Aid sin!! 🙂 Jeg har selv den kremhvite blenderen og kjøkkenmaskinen, og skulle jeg hatt en food processor i tillegg hadde jeg valgt KA igjen.
  Minst like good ytelse, og overlegen på design!

  Royaldesign.no selger de også litt billigere om du vil spare noen tusen 🙂

 24. kitchenaid! Definitivt! Har den selv, såååå fornøyd:D

 25. Kitchen aid! Hva skal dere to med en svær kenwood som tar tunge deiger? 😉 Hvor mye kommer dere til å få brukt for det?
  Lover at en kitchen aid holder i massevis 😉 (Dessuten har dere vel ikke så stort kjøkken at dere kan bruke ett kjøkkenskap til èn maskin?)

 26. Lizbeth Osnes - Behind the scenes.

  Nawh, søteste siste setningen, da! 🙂 Jeg aner ikke hvilken som er best dessverre, men håper du vil skrive litt om den på bloggen når du gjør deg kjent med den =) Hva er de egentlig godt for?

 27. Hvilket app fra iphone er det som lager de fine bildene du tar med svart kant rundt? Eller redigerer du de i etterkant på dataen?

 28. Dwogjtinha

  Her hadde jeg kjøpt det i øverste hylle. Dvs. en Kenwood.

 29. Hei Caroline!

  Må først bare få begynne med å takke deg for en utrolig inspirerende blogg! Må inn å lese hver dag! 🙂
  Jeg har selv holdt meg til et noenlunde lavkarbo kosthold. Ikke helt til det fulle, men vært ganske flink. Gikk selv ner en god del kg ved dette, og har sverget til at lavkarbo er det beste siden! Jeg fikk nå for ikke lenge siden diagnosert cøliaki, hvor igjen lavkarbo virkelig har vært reddningen, siden så og si alle lavkarbo oppskrifter er glutenfrie! Derfor ønsker jeg nå å virkelig gå inn for et fullt lavkarbo kosthold, ordnetlig lavkarbo livstil! Det jeg da lurte på, er sånn ifht kalorier. Tar du noe hensyn til det?

  Takk igjen for en hærlig blogg, og ikke minst oppskrifter! 🙂

 30. Tina Aileen

  KitchenAid er definitivt kulest på design synes jeg 🙂

 31. Wow du er myk! Artig 🙂
  Jeg har KitchenAid, den er superfin og jeg er overrasket over hvor kraftig motor den har! Kenwood er sikkert god, kanskje bedre på enkelte områder, men fy fasan så stygg. Den kommer ikke inn i mitt hjem 😛

 32. Christine Victoria

  Vil bare sei at du er kjempe flinke å blogge.. Du har alltid nye spendene innlegg. Du er virkelig Norges største blogger! Den titelen fortjene du. Å du jobber virkelig hardt får å beholde den. Stå på! 😀

 33. Christine

  Kenwood tar større deiger, men uansett om jeg baker mye ville jeg aldri ha byttet ut den hvite KitchenAiden vi fikk i bryllupsgave, jeg absolutt elsker den!! Og i tillegg til å være superpraktisk tar den seg flott ut på kjøkkenbenken 😉 Lykke til med valget!

 34. Mona Elisabeth

  Ah, Caroline. Jeg virkelig elsker min KitchenAid! Den er jo så fantastisk!
  Fikk grini meg til en i rooosa som står som en drøm på kjøkkenbenken 😀

 35. Hei Caroline! Jeg lurte bare på hva slags ørepropper du bruker på trening? Jeg bruker bare de hvite som fulgte med iPhonen, men de er jo helt elendige under trening! :/ Har du noen tips? Skulle ønske jeg så så fresh og søt ut som deg på trening 😉

 36. Bare husk å sjekke watten på kitchen aiden før du kjøper den. Det er ikke likt på alle! De rosa for eksempel, er det mindre kraft i enn de svarte.. Men lurer på om det ikke varierer fra maskin til maskin??

 37. karoline

  Kenwood uten tvil, vi
  Kjøpte vår for 6 år siden og den er fortsatt god som ny 🙂

 38. Du har alltid vært så myk i hofteleddene? :p
  Trening og tøying hver dag gjør deg kanskje ikke født myk? :p

  1. Fotballfrue

   Jeg har gått i spagaten siden jeg prøvde da jeg var fire,så 🙂

   – C

 39. Hei på deg:) Jeg vil anbelfale KENWOOD KMIX..Den ligner på kitchen aid av utseende men er en kenwood.. Og de er jo kjent for å ha den beste kjøkkenmaskinen. Fins i mange farger.. Rød.rosa,svart,hvit osv…Jeg har kjøpt den hvite og jeg er knallfornøyd:)

 40. Hehe.. Deeen lange diskusjonen om hva som er best av kitchenAid og Kenwood. Må være koselig å ha så mange dedikerte og ivrige lesere 🙂 Har fulgt litt med på bloggen din i det siste selv, og må si den gir inspirasjon til det meste. Veldig bra blogg 😉

 41. Michelle

  Fatter ikke du får deg så langt ut i den spagaten. jeg får den aldre fint til, men ikke den! Ahhh, alltid gøy med nytt kjøkken utstyr 😀 Bare legge ut flere oppskrifter, er kjekt med litt inspirasjon fra andre 🙂

 42. Hei Caroline
  Jeg ser at en annen har lenket til innlegget jeg har skrevet i bloggen min om testen jeg har foretatt mellom KA og Kenwood Major, som kan leses her: https://kjoekkentjeneste.blogspot.com/2010/08/kitchen-aid-vs-kenwood-major.html

  Konklusjonen min er vel at det ikke er mye som skiller på de to maskinene og man må gjøre en vurdering basert på eget behov. Selv er jeg fornøyd med begge, men om jeg noen gang skal skifte ut den jeg har hjemme, blir det enda en KA. (Har KA på hytta.)

  Jeg ser imidlertid at det er foodprocessor du er ute etter, mens jeg regner med at det er kjøkkenmaskin de fleste har skrevet om i kommentarfeltet her. En foodprocessor er litt annerledes, siden den hovedsakelig består av et sett med kniver og boller, hvor poenget er å hakke/skive maten og ikke elte eller vispe den. Jeg har en foodprocessor fra KA også, og kan trygt anbefale den.

 43. Fine deg 🙂 Lurte på det du skrev om å løpe mila på 50 min. Løper du uten stopp da, eller har du korte «pauser» så det blir mer som intervaller?
  Ha en fin dag! 🙂

 44. Charlotte

  Kjære Caroline! Vær så snill å les dette om du kan.
  Det er en side som har brukt bilde av deg til å annonsere «All you need to know about the size zero diet» Jeg tviler at du vil være annonsør for dette.

  HER ER LINKEN:
  https://fem.mgid.com/pnews/1001755/i/635/pp/24/1/

 45. og dette VURDERER du??? Kitchen Aid – ingen over – ingen ved siden av 🙂

 46. Hei, er det bare meg eller har du det perfekte liv? Ikke at du/dere ikke kan ha noen problemer. Men dere spiser sunt, du har ekstreme fine klær, leiligheten er super fin, dere drar på fine, dyre, turer ofte. Du har jo så og si det livet alle jenter kan ønske seg! Kan ikke du fortelle oss litt om livet ditt og hvordan du/dere faktisk håndterer problemer?

 47. Bor ikke dere like bortenfor Youngstorget? Går det bra med dere???? Tenker på eksplosjonen

 48. Har du merket noe til eksplosjonen? Bor ikke i Oslo selv, men leste et sted at de hørte det helt ut til Nesodden …

 49. Så lenge du ikke har behov for å lage 4 brød i en deig ville jeg ha valgt kitchen aid. Mamma har Kenwood, og skryter ikke så veldig av den. Hun har hatt forskjellige siden hun selv var på min alder. En grunn til at flere har Kenwood enn Kitchen Aid er vel at Kitchen Aid er nyere i Norge, men mest populær i USA. Jeg fikk min i bryllupsgave og den er så fin 🙂

 50. Ann Kathrine

  Kære Caroline.

  Jeg ved ikke om du kan læse dansk, men jeg håber det.

  Jeg har læst din blog meget længe men aldrig skrevet en kommentar. Men det vil jeg altså gøre nu.

  Jeg håber du, L-K og alle du holder af og kender har det godt.

  Jeg ville altså lige skrive til dig, efter den eksplosion i Oslo.

  Kærlig hilsen Ann Kathrine fra Danmark

 51. Hei Caroline 🙂 Jeg løper en del jeg også, men i det siste har jeg ikke klart det fordi jeg har hatt utrolig vondt i kneet. Har ikke greid å løpe/trene i det hele tatt. Frykter for overbelastning eller jumpers knee. Hvilke øvelser anbefaler du? Håper på svar:)

 52. Få deg noen gummistøvler med heels, så blir det ikke noe problem å velge neste gang.. 😉

 53. Hvis du ser på spesifikasjonene for kjøkkenmaskinene så er det soleklart at Kenwood er kraftigere og mer robust (og dermed bedre?) enn KitchenAid. Kenwood Major: 1200 W, KitchenAid: 300 W. I tillegg har det kommet en mer «stilvennlig» Kenwood som heter kMix Kitchen Machine som kanskje ser litt finere ut(?) 🙂 Den har en effekt på 500 W. Så hvis du vil ha en kjøkkenmaskin som kan brukes til alt mulig burde du iallefall gå for en som har større effekt enn 300 W :))

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *