Bombe i Oslo sentrum

Herregud. Jeg er helt skjelven. Vi var på Jernia for å kjøpe foodprosessor i Torggata da bomben gikk av. Alt eksploderte rundt oss. Folk lå i gatene da vi kom ut. Absolutt alle rutene over hele var eksplodert, bilen vår er ødelagt. Jeg er bare så glad for at ingenting hendte med oss. Håper alt er bra med dere, og at det ikke skjer noe mer nå. Vi blir hentet av et vennepar hvert øyeblikk, her tør vi ikke være. Vi bor jo ikke så langt unna. .

179 kommentarer

 1. Det er helt sinnsykt!!! bra dere er like hele 🙂

 2. Jeg var også i sentrum når det skjedde! Merket at bakken og bygningene ristet, rutene knuste og en folkemengde som løp bort fra stedet! Var en helt forferdelig opplevelse! Håper det er første og siste gang vi opplever noe så grusomt.. I pray for a peaceful world!

 3. Helt forferdelig…

 4. grusomt 🙁 🙁 Tenker på alle som er rammet. Veldig glad for at dere ikke ble skadd!

 5. Katrine

  Bra å høre at det gikk bra med dere 🙂 Skjønner virkelig ikke at noen gjør slike ting! Varme tanker til ofrene og de pårørende! Hjelp forresten med å få #prayforNorway, #prayforUtøya og #prayforOslo som worldwide trends på Twitter 🙂 Oppfordrer også alle til å bytte Facebookbilde til det norske flagget 🙂

 6. Oh no. I am shocked and I don’t know what to say. Hope everything is okay with you.. Oh god.

 7. Angelica

  jeg har det helt forferdelig nå! kan ikke tru mine øyne! det gjør så vondt å se Norge slik på nyheter, det gjør vondt langt inn i hjertet! kan ikke fatte det,kan ikke takle det kan, jeg er helt sjokkert, tårene renner heldigvis ned nå så jeg får tatt det ut av hjertet ved å grine.. jeg kan ikke tru dette her, hva faen er det som skjer? hvem er det som gjør dette mot vakkre lille Norge? Norge fortjener dette her MINST i verden! jeg skulle ønsker vi tok igje mot de som gjorde dette så jævlig hardt! og jeg stiller opp med hva som helst for Norge!
  LA NORGE VÆRE I FRED</3 pell ut alle gaddafier av landet NÅ!!!! etter all den hjelpa Norge har stilt opp for undt om i verden, å mate tusen vis av muslimer her, alle de store penge summene til sudan og africa hjelpen etc..alle irakere og afganere etc som får mulighet til å danne seg en fremtid her som får mulighet til å snik sende tusenvis av kroner til familier og dritt i hjemmelanda sine.. så er det den takken vi får tilslutt? hva i helvette!!! nok er nok!!!!

  1. Elisabeth

   Jeg håper dere alle skammer dere nå når dere ser hvem som står bak angrepet, eller klarer dere å finne en måte likevel å skylde på muslinene for denne gale mannen?

   1. Karoline

    Elisabeth: Enig. Er helt tragisk hvordan en slik hendelse for folk til å ytre sine ekte, hobbyrasistiske meninger. Mer enn noen gang må vi stå sammen, være åpne og støtte hverandre, ikke anklage tankeløst i frykt.

 8. Angelica

  TIL TEITE FOLK SOM SKAL SAMMENLIGNE NORGE MED IRAK OG AFGANISTAN! Tenk dere om først, hva har Norge gjort for å fortjene dette? og tenk dere om hva har irak og afganistan gjort for å havnemidt opp i møkka si? iraq og afganistan har egentlig vært de teiteste landa i verden! ja det er hjerte skjærende å se hvordan de offrer liv og krigen der, men det er de selv som har bedt om det på flere måter! Det var iraq som unødvendig begynte å drepe og krige mot sine naboer, det var iraq som var største trusselen mot sammfunnets sikkerhet, ved å gå rundt å gi trusler! det var iraq som takklet en drittsekk masse morder president i flere ti år! og mange andre tabber som irak g afganistan har gjort, afganere var bare alt for dopa av heroinen sin til å orke å ta vare på sitt land på en riktig måte!

  DET ER IRAK OG AFGANISTAN SELV SOM HAR SLØSET BORT SINE LAND, KUN IRAK OG AFGANISTAN HAR SKYLDA I DET MØKKET DERES LAND SVØMMER I NÅ! MENS NORGE norge har jobbet beinhardt for gjøre tng riktig og bygge opp sitt federland, Norge har vært så fredeli i alle år, Norge har aldri vært en trussel for noen! a norge være i fred, Norge fortjener på ingen måter terror angrep, terrorister til helvette med dere jeg skal fra nå av be hverdag ti lGud for at deres liv blir værre en helvette håper dere lider av det værste i livet amen! Hilsen en mulism som ikke er så stolt av å være muslim på grunn av teite gaddafier!

  1. Sikkert mye sant i det du skriver, men jeg vil bare minne deg på at Norge faktisk er innblandet i krig, Vi har soldater i Afghanistan som tar livet av flere uskyldige mennesker der nede hver dag. Dette kommer likevel ikke så veldig godt frem i alle aviser og nyhetssendinger. Vi kan ikke si «Norge er uskyldige og fortjener ikke dette, Afghaistan var rusa, så de fortjener slik»? det syns jeg blir skrekkelig tragisk.

   1. Fotballfrue

    Tror du bør sette deg litt mer inn i hva Norges FREDSbevarende styrke gjør i Afghanista, Marte.

    – C

   2. Samme sier jeg. Hadde politikk og menneskerettigheter på skolen. Etter mine kilder så har norske soldater gjort mye positivt for netopp de sivile afghaniske folk. Bedret hverdagen deres med å bidra til bedre tjenester som helse, skole osv.. osv..
    De er jo der for å hjelpe de sivilie`ikke for å skde dem. Så du bør lese litt på nettet…

 9. Så bra at alt er bra med dere! Ser ut som dere var skummelt nærme.. Jeg kan ikke skjønne at det er filmet i Norge. Sånt skjer da ikke i landet mitt? Helt sykt!

 10. Må ha vært skummelt å stå der da det skjedde, håper det går bra med dere og de andre i Norge. ER selv på ferie i Danmark, men det er på nyhetene her og.

 11. helt grusomt. har ikke ord en gang!!

 12. EmilieHF

  <3

  Varme tanker til deg, mannen og hundene! Håper dere har det bra.

  – Synes det er utrolig bra at dere filmet, gir et innblikk på hva som har skjedd!
  Kjærlighet til dere <3

 13. Bra det gikk bra med dere! Jeg satt utenfor eger og tok en kaffe når det skjedde, selv der merket vi vibrasjonene og hørte smellet kraftig, vinduer knuste og vi var alle sikre på at det var noe rett i nærheten. Hadde ingen anelse om hvor ille det faktisk var før jeg 4 timer senere endelig kom meg ut av Oslo. Sykt..

 14. huff, håper det går bra med dere, må være litt av et sjokk å være så nærme!

  Leste forresten artikkelen om deg i hund og fritid på jobb i dag, snudde en kjedelig joggdag med en gang, hihi. Nydelig er du og hundene, altså!!

 15. Ragnhild

  Mine tanker går til de som er rammet av dette, pårørende til omkomne, skadede(fysisk og psykisk) samt den alle innen helse, polit osv. Dette er sykt uvirkelig. Nå er jeg glad jeg bor i Trondheim, tror ikke jeg hadde turt å bli i Oslo nå. Håper virkelig alt kommer for en dag, så vi får vite motivet og hvem som står bak.
  Tenker også på alle de som skal gå på jobb som normalt over helgen, som må lære seg å leve med denne trusselen hengende over seg, det blir nok tøft i tiden fremover.

  Til slutt vil jeg si at dette er en vekker for mange, dessverre kom det ikke som et sjokk på meg, snakket om det senest for et par dager siden med en venninne. Det var ikke om det skulle skje, men når. Påtide å få et litt mer synlig politi i norge, strengere grensekontroll osv. Vi må slutte å være naive.

 16. off. Så bra at det gikk fint med der da!

 17. Silje ¤

  Det er helt surrealistisk og uvirkelig det som har skjedd, og det har enda ikke helt gått opp for meg! Videoen din viser realiteten i det hele, og selve omfanget av det som har skjedd. Det gjør meg vondt å høre at så mange unge liv har gått tapt. I en så trist stund som dette så er det godt å vite at vi er et land som står sammen i sorg, og krig/ terror er ikke noe vi vil akseptere! Dette er IKKE noe som skal rå over oss!! Og sammen skal vi kjempe for rettferdighet, fred og et fritt land, hvor politikk, ytringsfrihet og demokrati skal fortsette å være viktige verdier for oss.

  Det er godt å få en oppdatering fra deg Caroline, og at du gir oss tilbakemelding på at ting er bra med deg og din kjære- fysisk, selv om dette også vil sette sine psykiske ringvirkninger på alle involverte! Jeg håper og tror at, til tross for alt dette vonde, så vil denne tragiske situasjonen føre befolkningen bare nærmere hverandre. Det er en styrke som vi skal ta vare på!

 18. det er helt uvirkelig at dette virkelig har skjedd i Norge, landet som lissom er så lite at vi kan ha det trygt! nå veit vi ikke hva eller hvem som står bak dette, men tankene våre burde først og fremst gå til de som er berørt av dette, og deres nærmeste! Vitkig at man stiller opp for hverandre i en tid som dette!

 19. Ufattelig. Håper det går bra med dere; bilen kan repareres!

 20. ingvild

  håper dere er i sikkerhet nå ! mine tanker går til dere <3

 21. Dette er utrolig vondt.. At noen kan gjøre slikt! Glad for å høre at det gikk bra med dere <3 Har tent lys for alle som er rammet av ulykkene i dag. Sender gode tanker til hele Norge <3

 22. Herregud! Håper det går bra med dere!!

 23. Kristin

  Grusomt!! Sterk filk, Caroline! Jeg kan ikke tro at dette har skjedd Norge..

 24. Det ble nesten mer virkelig alt sammen når jeg så videoen deres fra bakkenivå. Er helt forferdelig at dette har skjedd, og mine tanker går til alle berørt.

 25. Cathrine

  Hvordan går det med Hugo & Ronaldo? Hunden min er fortsatt litt skvetten merker jeg, reagerer for hver minste lyd. Huff.

 26. Jeg kjenner alt for mange på utrøya! min aller beste vennine er der! 🙁 Ja, kom deg bort så fort så mulig!!

 27. Christine

  Huff av meg, det er helt skrekkelig! Synn det med bilen deres, men aller mest med alle de folkene som er avdøde og de som ble skadet. Håper det ikke kommer flere bomber,det er så utrolig tragisk!

 28. herlighet, sykt!!!!!! bra det ikke skjedde noe med dere ;o Venninna mi er skutt i brystet og armen og lillesøstra finner de ikke D:

 29. Vet du får utrolig mange kommentarer, men ville veldig gjerne skrive noe til deg. Jeg stod rett ved bussholdeplassen uten for VG Huset med ryggen til høyblokka (Regjeringskvartalet) da bomben eksploderte. Fikk smell fra både siden og bak meg fra Regjeringskvartalet. Tok meg heldigvis ikke så lang før jeg skjønte at noe var galt og at jeg løp som et helvete. Er i sjokk og så glad for at jeg lever og alle jeg er glad i er i sikkerhet. Har kommet meg hjem og er sammen med familien min. Jeg begynte å gråte da jeg så videoen din fordi jeg føler så med deg. Håper dere begge har kommet i sikerhet og at dere tar vare på hverandre i denne tiden.

 30. kathrine

  Har noen av vinduene knust der du bor?

 31. Så utrolig godt å høre at alt er bra med dere! Det må ha vært skremmende å være så nært når det skjedde. Dere får prøve å få en så godt natts søvn som mulig, dette har vært en utrolig tragisk dag. (Hvordan gikk det med Hugo og Ronaldo forresten, stakkar, de må ha vært redde)

  <3

 32. Bor egentlig i Oslo, men er på ferie, frykter at byen jeg forlot ikke er byen jeg kommer tilbake til.

 33. Å herregud! håper alt får bra med dere, Caroline!!

 34. sitter oppe enda, og får ikke sove. kjæresten min var virkelig på nippet til å bli drep på utøyat i dag, og han så virkelig forferdelige ting. samtidig er venninnen til søstra mi savnet på utøya. dette er helt uvirkelig.

 35. Tankene går til alle de etterlatte. En utrolig trist dag…

 36. Linnéa

  Dette er det grusomste jeg har opplevd. Jeg syns det er bra at dere filmet, og at du laut vedeoen, så andre får se hvordan det oppleves for publikum!

 37. Så bra at det gikk fint med deg! Jeg er fortsatt litt i sjokk…
  firmenningen min var på jobb i regjeringsbygget da det smalt. Hun var savnet i flere timer og ligger nå på ullevål med hodeskader, er en av de 10 alvorligst skadde. Selv har jeg ikke hatt så mye kontakt med henne, men jeg synes så synd på den nærmeste familien, som lever i usikkerhet 🙁 og bestemoren hennes feiret 80 år torsdag kveld, hele familien var samlet til sommerfest og vi koste oss masse. Dagen etterpå skjer noe sånt…. ufattelig. Really makes you think!

 38. Herregud for en tragedie!
  Jeg er så utrolig glad for at jeg ikke var i Oslo da dette skjedde. Må ha vært en helt uvirklig, og jeg hadde vært drit redd, og hadde nok hatt veldig panikk!
  Bra det gikk fint med dere, og kjempe bra at Lars- Kristian fikk filmet, for det som skjedde i Oslo i går, det går nesten ikke an og beskrive!
  Tenker på alle pårørende, og alle som er skadet! Jeg får kjempe vondt inni meg, når jeg blar nedover på nyhtssider og ser og leser alt det forferdelige som er skjedd!

 39. Leste intervjuet deres i sunnmørsposten for noen minutter siden.
  Helt sykt!

 40. Håper dere er i trygghet nå. Mamma hadde selv vært på Oslo City og hun kunne fortelle at det ristet i hele bygningen så hadde en løpt og sagt det var en eksplosjon ved regjerignsbygget. Det var knust glass hun også måtte løpe over for å finne venninnen og datteren hennes. For jævlig.

 41. Er helt ufattelig det som har skjedd! Gär nesten ikke an ä sette ord pä hvor trist det er! Uvirkelig!

 42. Fy faen og heldige dere er…
  Det er godt at det ikke skjedde noe med dere, men uansett så er det skremmende når dere har opplevd dette…

 43. Stor klump i halsen når jeg ser denne filmen… Varme tanker til alle ofre og pårørende!

 44. Jeg var i Oslo selv da det smalt, helt forferdelig følelse! Gått rundt og vært smålig forberedt på at det skal skje igjen idag (lite sannsynlig, men). Våknet idag tidlig av tordenvær og trodde det var igang igjen.. Heh, litt overskeptisk kanskje :p

 45. Åh herregud, bra det gikk bra med dere!! Helt sykt alt dette her… Uvirkelig :S Selv om jeg selvfølgelig ikke kjenner dere personlig, blir jeg helt nummen av å tenke på at dere var så nære….

  Og er helt naturlig at Caroline tenkte på hundene!! Er ikke noe galt med det, er sånn at man tenker på de man er glad i når noe sånt skjer! Det er også en ting å kritisere liksom…!!

 46. Camilla

  Når jeg hørte at det var bombe i Oslo.. Satt jeg og såg på Tour De France sammen med foreldrene mine. Så en stund etterpå hørte jeg om skytingen på Utøya… Jeg kan fremdeles ikke tro at dette har skjedd. Helt forferdelig.

 47. Karen Marie

  Jeg også var bare du kvartal unna, og vinduene knuste og d ristet i hele bygningen. Helt sykt!!!

 48. Å fy søren.. veldig glad du er i god behold og at ikke noe hendte meg nettopp deg… <3 <3 <3

 49. Våken nordmann

  Det er kanskje feigt å dra av en ammoniumnitrat bilbombe nær der Norge besluttet på bombe Tripolis. Det er kanskje ikke like feigt å dra av over 500 kraftigere flybomber over Liberia mens Stoltenberg sitter trygt i Norge og hykler? Hvor mye «collateral damage» (penere ord for sivile ofre) synes arbeiderpartiregjeringen er akseptabelt pr. bombe i Libya? 10? Nå er tiden inne for refleksjon på alle plan. Statsministeren kan tørke krokodilletårene sine!!!

  1. Likte denne kommentaren.

 50. stakars alle meneskene som døde

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *