Adopter verdens beste venn!

For noen uker siden mottok jeg en mail fra en helt fantastisk organisasjon, som jeg veldig gjerne vil at flere skal få øynene opp for: Budadogs.

Budadogs er drevet av norske veterinærstudenter i Budapest. De redder hjemløse og uønskede hunder ved å finne et nytt hjem til dem i andre land. Kanskje du kunne tenke deg å hjelpe en hjemløs hund, og få den til å føle seg ønsket?

Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Litt informasjon til deg som kanskje er interessert: 

Hundene sendes til Norge, Sverige, Finland, Frankrike, Irland, Tyskland, Polen og til andre steder i Ungarn.
Når Budadogs får inn en hund, gjennomgår den en grundig veterinærundersøkelse og blir behandlet for eventuelle sykdommer.
Før den sendes til sine nye eiere, plasseres den i et fosterhjem. Der begynner hundens sosialisering og adferdstrening.
Budadogs tar også inn noen hunder som trenger akutt hjelp på grunn av vanskøtsel eller mishandling. Disse blir ikke adoptert bort.
De nye eierne betaler kun for flybilletten og vaksinering, ut over dette koster det ingenting å adoptere en hund fra Budadogs.
Budadogs er nøye med hvem de velger ut som «adoptivforeldre», og de nye eierne følges opp i etterkant.

Her kan du lese mer om våre hunder.

38 kommentarer

 1. For et flott tiltak av disse studentene 🙂

 2. Vet faktisk om tre stykker som har hunder derfra. Helt fantastiske dyr som virkelig setter pris på å ha fått et bedre liv. Helt genialt tiltak! Har lyst til å adoptere derfra selv. En hund er som et familiemedlem man føler ekstra omsorg for. <3

 3. Dette er et flott og viktig innlegg! Det er så bra at du skriver om slike ting! Eg hund gir så utrolig mye glede. Det er så fantastisk å bli kjent med hundens personlighet, og virkelig finne en aller beste venn, som ALLTID blir glad for å se deg. Herlige dyr. Jeg er så glad i hunden min, han lyser virkelig opp hverdagen! 🙂
  Så må jeg bare få sagt at innlegget om hundene deres er veldig bra!! Flotte bilder, tekst og utrolig flotte hunder. Det er så fint å se hvor mye dere bryr dere om dem. Det er ganske utrolig hvor mye de faktisk forstår. De er virkelig ikke dumme disse søte skapningene 😉
  Har du forresten sett den nye reklamen om en hund som ligger i baksetet i en låst bil? Det er veldig varmt ute, og spesielt i bilen, og den ligger helt urørlig å bare puster tung. Ingen vindu er åpne, og den får ikke frisk luft. Helt til to jenter kommer å knuser vinduet, får hunden ut, og får gitt den vann. Herlighet, jeg blir helt dårlig av den reklamen, selv om den ender godt. Å se at en hund har det vondt, er veldig vondt selv. Kom bare til å tenke på den reklamen av dette innlegget. Det er så mange hunder som ikke blir tatt godt nok vare på. Det er fantastisk at du skriver om dette! virkelig.

 4. Jeg satt barnevakt for en Budadog i juni! Makan til fin hund skal man lete lenge etter – lydig, glad og snill. Virker nesten som om gatehundene forstår og er takknemlige for at de blir «reddet» og kommer til gode hjem, og oppfører seg pent i takknemlighet…

 5. Tviler ikke på at de i Budadogs gjør en kjempe bra jobb for disse hundene og at det er flotte dyr,men det sitter faktisk mange hunder i Norge også som ikke har ett hjem. Jeg har selv adoptert en vakker liten fyr fra omplasseringsenter her i Norge. Han er av rasen Bichon Frise og var 15 måneder da jeg fikk han.
  Jeg mener ikke å være negativ med dette innlegget verken til den jobben budadogs gjør eller deres hunder,men vil sette søkelyset på at det er mange firbeinte i vårt eget land som også trenger et hjem 🙂
  Klrm fra Elin

 6. Så fantastisk! Flott at du skriver om det på bloggen din og, Caroline 🙂

 7. fantastisk! skal definitivt adoptere en hund derfra når jeg flytter for meg selv. for et initiativ! 🙂

 8. For en fantastisk organisasjon! Vi trenger flere slike mennesker, som trår til og hjelper dyr overalt i verden:)

  1. ENIG!!

 9. Cecilie Maria

  For et nydelig iniatativ! Slikt gjør meg varm og glad i hjertet <3

 10. Så fint at du belyser sliker temaer, Caroline!

 11. Michelle

  Syns et er kjempe bra at store bloggere som deg informerer om slikt! Så når det faktisk ut til et X antall med mennesker 😉 Det er så viktig at vi mennesker er med å støtte slike organisasjoner som gjør hva de kan for å ta vare på de søte, forsvarsløse dyrene!!! 🙂

 12. Så fin organisasjon! Virkelig flott å hjelpe dyr som trenger det! Kommer garantert til å få meg hund når jeg flytter hjemmefra 😉

 13. Er desverre allergisk mot alle pelsdyr. Ganske kjipt, for jeg ønsker meg en hund som kan kooose med meg, hihi =)

 14. Jeg har hørt om slike organisasjoner for ikke så lenge siden som bare skal være svindel. At man bare sender penger og at man ender opp med å ikke få noen hund. Håper ikke dette er noe slikt, for i så fall er det noe veldig bra de gjør 🙂

  1. Dette er en veldig seriøs organisasjon, de bryr seg om hvem som får hundene de sender av gårde og de tar dette veldig seriøst! Har selv hund derfra og det har vært helt fantastisk! Han er så flott og er verdens fineste hund! Han ble funnet bundet fast på et jorde, han var veldig mager og redd. Han var veldig skeptisk til fremmede med en gang vi fikk han, men med litt trening så er han helt over det nå:-)

   Men jeg vet at det er mange useriøse folk! Brent med på det før! Men Budadogs er bra!

 15. Jeg har aldri kommentert noe den lange tiden jeg lest bloggen din, men jeg vil bare gi deg ros ! Dette er noe av det viktigste temaet man kan ta opp mener jeg, alle burde hjelpe dyr som trenger ett bedre hjem! Det er jeg sikker på at alle som eier en hund, katt eller hva som helst kan skrive under på! Kjærlighet til dyr er ekstremt stor!

 16. Jeg har adoptert en hund gjennom Budadogs! Han heter Frost og han er fantastisk! Verdens rareste godgutt. Vi ville gjerne ha en hund som virkelig trengte oss, og valgte derfor å adoptere. Det er en helt fantastisk organisasjon, og det er så flott at du blogger om dette! Er så glad i bloggen din, masse inspirasjon og ikke minst godt innhold!

  Så adopter hund folkens! Det er en utrolig givende følelse, vi er så glad i hunden vår!

 17. Tusen takk for fin omtale, det varmer.

  1. Det er du(!) som varmer hundene <3 fantastisk herlig

 18. Aaaww, så bra tiltak! =)
  Skal jeg noen gang få meg hund skal jeg helt klart vurdere å adoptere herfra. Veldig bra at store bloggere som deg tar opp slike ting så mane mennesker får det med seg og kan spre det videre. Jeg kommer ihvertfall til å anbefale Budadogs til mine kjente! =)

 19. Har hørt en del om det… Min storebror og hannes kjæreste studerer i budapest, og hun var å snakket med noen som hadde adoptert en hund der fra.. hunden hadde fått alt for lite mat, og tur en gang om dagen, ellers lå den mesteparten av tiden i bur… Men det er vell bedre enn det som kunne ha skjedd med den 🙂 Nå har de adoptert sin egen hund derfra

 20. SUPERBRA at du tok opp dette!!! hadde aldri hørt om siden før, men nå er den delt på alle mulige måter! håper så mange andre får øynene opp for dette! 🙂

  ALL ROS TIL STUDENTENE! fortsett det gode arbeidet!: )

 21. Fantastiskt bra tiltak!
  Jeg skal definitivt passe på å spre dette.

 22. De gjør en viktig jobb, ingen tvil om det. Bare husk alle de hundene som sitter på kennel rundt omkring i Norge og som heller ikke har noe hjem! La oss ikke la dem i stikken bare fordi de ikke er «eksotiske» eller like morsomme gatemikser som man finner i varmere land 🙂

 23. Å, da hørtes jo kjempe flott ut! 😀 bra da finst noko sånt 🙂

 24. For et utrolig bra tiltak! Disse folkene virker som utrolig flotte mennesker 🙂 Jeg skulle mer enn gjerne ha adoptert en av disse hundene, virkelig, men her hjemme har vi allerede 3 hunder, og foreldrene mine sier at vi allerede har mer enn nok… :-/
  God sommer! <3

 25. Utrolig bra at du formidler dette utrolig viktige budskapet, de gjør en kjempe innsats! Syns rett og slett at det var kjempe gøy at du skrev om Budadogs 🙂

 26. Runa (i Budadogs)

  Jeg blir helt rørt av alle de fine tilbakemeldingene Caroline (her bloggeren) får for å ha nevnt Budadogs.
  Da jeg studerte i Budapest jobbet jeg for Budadogs. Vi brukte mange timer hver dag! Men mest krevende var det mentale aspektet av jobben. Det å alltid få inn nye hunder. Hver uke! Ofte hunder med omfattende medisinke behov. Det er alltid en til hund som trenger hjelp.
  Jeg kommer alltid til å gjøre det jeg kan for Budadogs, Anouska og Caroline (de som driver Budadogs). De gjør en helt fantastisk jobb!

  Får jeg ta meg den frihet til å be dere om å hjelpe Budadogs på den måten dere best klarer?
  Ikke alle kan adoptere, men dt kommer inn nye hunder hele tiden, og Budadogs trenger stadig donasjoner.

  Tusen takk til Caroline Berg Eriksen for å blogge om Budadogs!!!

  1. flott runa:)

 27. Kathrine

  Takk for innlegget, og et kjempebra sådan:) du setter lys på en kjempefin organisasjon som trenger hjelp i form av både donasjon og adopsjon! Igjen, takk!:)

 28. Så flott at du skriver om dette. Slike organisasjoner bruker sjeldent penger på markedsføring, men dyra sine, og jeg syntes derfor det er flott at du gir dem muligheten til å profilere seg gjennom din blogg. VELDIG BRA!!!

 29. så bra tiltak da!

  har kommet over flere slike «organisasjoner» som kun er ute etter og svindle mennesker desverre..
  Dyreelskeren som jeg er så kunne jeg virkelig tenkt meg og gi en 4 bent sak en hel masse kjærlighet som den skulle hatt i utgangs punktet..
  Har selv en yorkie som er svart så bortskjemt 😉

  Blir ofte mobbet fordi jeg «duller» sånn med henne, men da svarer jeg bare «noen er stygge med dyrene sine, mens jeg er tvert det motsatte og ser ingenting i veien med det».
  gir du en hund kjærlighet så får du trefoldigt tilbake..

  Ingenting er bedre enn en kald snute og en våt suss om morgenen fra en som er glad du våkner til 😉

 30. Utrolig bra! Blir så glad når jeg ser at folk engasjerer seg i slike ting. Har selv 3 hunder. Har adoptert 2. Adopterte en fra Spania. en Yorkie. Han er nå 4 år. har har levd 3 år av livet sitt i et bur i en valpefabrikk i spania. Dem skulle egentlig avlive han, men en dame klarte å redde han og flere. Så nå er han hos meg. Den andre hunden fant jeg gatelangs i spania. Helt forlatt var henne for seg selv. En tibetansk spaniel mix. Så da tok jeg og min kjære med henne hjem, å siden har hun vært en del av familien.
  Utrolig at folk kan gjøre slike ting mot slike herlige skapninger.

  Kjempe bra innlegg!

 31. Kjenner folk som har adoptert derfra, verdens snilleste hunder! Skal adoptere derfra til neste år når jeg har tid til hund! Gleder meg kjempe masse til å redde en hund å gi den et godt hjem<3

 32. Jeg har nettopp adoptert hund derifra selv, han kommer i september til Norge. Gleder meg som en unge på julaften 🙂 Budadogs har vært veldig flinke til å gi informasjon hele veien. Jeg har hatt gjevnlig kontakt via mail og di svarer alltid så godt di kan når jeg lurer på noe. Fikk også snakket med hun som har hatt hunden i fosterhjem der nede og har fått all informasjon jeg trenger om hunden for å vite hvordan han er.

  Er veldig fornøyd med Budadogs og skal garrantert ha en til hund om noen år, da kommer Budadogs til å være ett alternativ for meg når hund nr 2 skal i hus.

  Alle som er på utkikk etter hund anbefaler jeg å ta en titt innom hjemmesiden deres, det er mange som trenger ett hjem og kjærlighet 🙂

 33. Åh, NÅ ble jeg glad Caroline!! Har ikke sett dette innlegget før, men så UTROLIG bra at du har skrevet om en så viktig sak 🙂 Nå fikk du en STOR stjerne i boka hos meg ihvertfall (og sikkert hos mange andre hundeelskere)! Jeg sendte deg en mail for en stund siden om hva du hadde gjort med Hugo når han var valp, da jeg selv vurderte sterkt å anskaffe meg en (takk for svar forresten), men change of plans – jeg venter nå på å få i hus en helt nydelig hund fra budadogs <3 3 år gammel dachsmix som kanskje kommer allerede på fredag 😀

  Stå på fantastiske menneskeskapning!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *