Ostekake med smak av sommer

Endelig er den her! Oppskriften på den helt fantastiske ostekaken jeg bakte til Lars-Kristians bursdag. Denne gangen surfet jeg litt rundt på nett etter inspirasjon, ettersom kake er noe jeg sjelden baker. Da jeg kom over denne på LCHF-bloggen, ble jeg veldig fristet av alle de deilige ingrediensene. Har bare gjort noen bittesmå endringer.

Deler forklaringen inn i to, bunn og topp. Tenker vi starter med kakebunnen, som er laget av deilige hasselnøtter og mørk sjokolade.

Dette trenger du:

 • 2 egg
 • 100 gram mørk sjokolade
 • vaniljepulver og vaniljeessens
 • 100 gram meierismør
 • 100 gram malte hasselnøtter, jeg kjøpte ferdigmalte på helsekosten
 • 3 spiseskjeer sukrin

Slik gjør du:

Smelt smør og sjokolade i en kjele.

La dette avkjøles, mens du pisker eggene. 

Rør deretter eggene inn i smør-og sjokoladeblandingen.

Tilsett de malte hasselnøttene, et teskje vaniljepulver (kan sløyfes), noen dråper vaniljeessens og sukrinen. Smak til slik at du synes den er passe søt.

Hell alt over i en smurt kakeform, og stek bunnen på 180 grader i 15 minutter.

Når den er ferdig, lar du den avkjøles.

Så var det toppingen, selve kremen av kremen! For å lage denne, trenger du:

 • 2 dl. vann
 • skallet av 2 lime
 • saften av 2 lime
 • 3 spiseskjeer sukrinmelis
 • 6 plater gelatin
 • 1 pakke philadelphiaost
 • 1 pakke seterrømme
 • 1 pakke kremfløte
 • 100 gram sukrinmelis
 • vaniljeessens

Slik gjør du:

Skold av limen, slik at du har dette klart.

Legg gelatingplatene i kaldt vann i noen minutter, til de blir myke. Når de har blitt det, klemmer du av vannet.

Kok opp 2 dl. vann og ha gelatingplatene oppi.

Tillsett også limesaften, limeskallet og 3 spiseskjeer sukrinmelis. Rør godt, og sett blandingen litt i kjøleskapet til den blir litt kald. Det skal ikke stivne.

Mens blandingen står kaldt, kan du piske krem av fløten. Deretter tilsetter du rømme, philadelphia, vaniljeessens og 100 gram sukrinmelis.

Når blandingen er jevn og fin, tilsetter du den avkjølte gelatinblandingen. Rør godt, før du heller ostetoppingen over kakebunnen.

La kaken stå avkjølt i 4-5 timer, slik at toppen stivner som den skal. Riv gjerne litt sjokolade og lime på toppen – smaker himmelsk!

Lykke til ♥

129 kommentarer

 1. Den kaka så ubeskriveldig god ut!

 2. mmm<3 den så utrolig god ut!

 3. Camilla

  Skolde limen? Er det en skrivefeil, eller skolder du den før du rasper den?

  Kaka så veldig god ut! 😀

 4. Michelle

  takk for oppskriften!!! skal prøves ut 😀 deilig!! vil også punktere at du er veldig flink å forklare på en veldig enkle og ordentlig måte! ja takk til flere slike oppskrifter =D

 5. Når blir vinnerne av bok-konkurransen kåret? Den kaka vil jeg lage!

 6. Så fantastisk god ut! Du har en flott blogg! Dette passer kanskje ikke inn her, men har du tips til øvelser for å trene innside av lår? Har veldig slapp hud der, spesielt foran helt øverst. Kan bare glemme å gå i bikini… Føler ingen øvelser jeg har prøvd hjelper! Takker for svar:)

 7. Heisann!

  Er det mulig å bytte ut gelatin platene med noe annet? Håper du kan svare, for den kaken så veldig god ut. Synd å ikke kunne lage den pga allergi i heimen,

  Og går det greit å lage med sukker og vaniljesukker istedet for sukrin og pulver? Bruker evt samme mengde?

  venter på svar 🙂

  1. Fotballfrue

   Gelatin er det som holder toppingen sammen,uten det,vil nok kaken falle sammen :/ Du kan bytte ut det andre vil jeg tro 🙂 Gelatin har de forresten i alle dagligvarebutikker 🙂

   – C

   1. Katarina

    Du kan bruke gelepulver. blande med ca 2,5 dl kokende vann, og la avkjøle til kald, men ikke stiv før du pisker den inn i resten 🙂

   2. Tusen takk for svar 🙂 Skal prøve meg på den i helgen med gelepulver..

    God helg!

   3. Så dumt at man må ha gelatin. Den kaka så utrolig god ut. Men er veggis, å siden gelatin er laget av knokler til dyr, så får jeg ikke spist den. 🙁

   4. Fotballfrue

    Jeg har lest at det utvinnes fra fiskebein og hud. Men om du ikke spiser fisk heller, så blir det litt vanskelig. Er tips om hva du kan erstatte det med i kommentarfeltet lenger opp!

    – C

   5. Du har delevis rett. det er laget av dyr og fisk knokler.. men spiser ikke fisk heller.

    mener du der det står at man kan bruke gele? Gele er laget av gelatin så kan ikke spise det heller 🙁 nedtur. men tror du at hvis jeg dropper å bruke gelatin eller gele så vil ikke toppen bli sånn som den skal?

   6. Fotballfrue

    Da blir den ikke stiv,nei 😉 Teor ganske sikkert den vil falle sammen :/

    – C

   7. Har du prøvd å bruke agar agar? Det er et alternativ til gelatin som er laget av alger. Litt vanskelig å få tak i, men ikke umulig 😉

  2. Hvis du er ute etter et svinefritt alternativ til gelatin, kan man kjøpe «agar agar» på helsekosten. Denne er basert på tang istedet for på bein fra dyr, men fungerer på samme måte.
   Hilsen kaja

 8. Lise K.

  Hei! Spennende oppskrift, som jeg fikk lyst til å prøve. Lurte bare på et par ting; hvilken størrelse på
  kakeformen brukte du ? (hvis du kunne målt diameteren) -og – kan du gjøre den ferdig, f.eks dagen før du skal servere den ? (Jeg har ingen erfaring med ostekake fra før).
  På forhånd; tusen takk ! Mvh Lise

 9. Kaka står i kjøleskapet nå:) Hadde sett den på lchf-bloggen og bestemt meg for å prøve den jeg og:) Du er flink å pynte, og jeg tror jeg stjeler ideen med raspet sjokolade/limeskall på toppen:) Håper svigermor som vi skal på middag til i dag liker den:)

  Er litt lei av at jeg føler jeg må overbevise folk om at lchf ikke er en slankekur(jeg er like slank som deg, men spiser det fordi jeg hadde lite energi og kroppen min ikke klarer å gjøre se nytte av karbohydrater). Hva sier du til folk når du får den reaksjonen(som du også sikkert får) om at du slanker deg når du er så tynn. Jeg vet liksom ikke hva jeg skal si og syns det er veldig ekkelt.

 10. den så og hørtes superNAM ut:) tåler dessverre ikke nøtter. hva tror du om kjeksbunn i stedet?

  1. Fotballfrue

   Høres bra ut,hvis du ikke spiser lchf 🙂

   – C

 11. hvilken diameter er det på kakeformen du har brukt?

 12. dette så jo bare heeeelt himmelsk ut!

 13. Denne må jeg lage!! 🙂

 14. Hei, så ut som ei god kake. Men tror du det går an å bruke splenda i stedet for sukrin?

 15. Kaka ser himmelsk ut! Den må jeg prøve 🙂 Skal prøve å lage bounty’s i dag, det blir spennende 😉
  Du har en kjempefin blogg, Caroline og mange herlige oppskrifter som jeg mer enn gjerne prøver ut!

  Maldivene ser forresten veldig fristende ut…det er vel bare å fylle sparegrisen!

  Stå på 🙂

 16. Flink du är! Ha en fin kväll

  // http://pernillabredolt.blogspot.com

 17. Kaken ser veldig god ut 🙂
  Når du tar oppskrifter fra andre blogger er det normal høflighet å linke til den bloggen 😉 lchf-bloggen altså. Bare et tips 😉

  1. Fotballfrue

   jeg har linket til bloggen, har gjort det fra dag 1. Jeg kan nettskikk..

   – C

   1. Sorry, så det ikke før nå! Legger meg flat 🙂

 18. mmmm 🙂 den så god ut!! tusen takk for tipset!

 19. Marianne

  Du virker som en utrolig god kokk, skulle ønske jeg var like flink som deg!

 20. jannike

  prøvde den ut, virkelig en suksess! familien elsket den, så tusen takk!

 21. Jeg elsker philadelphiaost-iskake, så da jeg så denne oppskriften tenkte jeg at det måtte bli en suksess! Lagde den i dag, og desverre ble det en skuffelse for meg. Syntes ikke den syrlige rømmesmaken hørte hjemme, og kaken la seg tungt i magen. Gelatinen føltes altfor unaturlig og dissent. Limen hørtes bra ut i teorien, men det ble alt for mye! Bunnen var for heavy på «toppen» av det hele, helt overflødig… Jeg pleier å lage stivelsen av eggehvite, bunnen av knuste kjeks og toppen av det samme, minus rømme og gelatin/lime-blanding. Blir mye lettere å spise for meg! Pynter toppen med frisk frukt. Herlig 🙂

 22. Du er virkelig dyktig på matblogg – jeg får vann i munnen av å lese og se matpostene dine – fortsett slik – det er derfor jeg leser bloggen din 😉

 23. Nydelig kake! Jeg har på Det søte liv bloggen idag samlet sammen diverse oppskrifter på lavkarbokaker. Jeg fikk tips om denne oppskriften din og har tatt med bilde og link til bloggen din i dette innlegget. Hilsen Kristine

 24. Hvilken størrelse hadde du på springformen??

 25. Hei, Caroline 🙂
  Nå har jeg prøvd å lage ostekaka. Måtte smake litt på ostekremen før den stivnet og jeg tror jeg klarte det ganske bra for det smakte himmelsk!!

  Takk for flott oppskrift 🙂

  Stine, jeg brukte str. 24, den passet veldig bra for da får man litt høyde på kaka 🙂

 26. […] Nydelig ostekakeKosthold,Oppskrifter av blisunnOppskriften er funnet på bloggen til Caroline.  Jeg lagde den til en bursdag i sommer, og den falt i smak hos alle gjestene. Jeg brukte […]

 27. Silje Brynildsen

  Hei Caroline

  Kan jeg legge ut oppskriften på min blogg? Linket til din side såklart.

  Sommerklem fra Silje

 28. under opplæring

  noen som kan regne ut karbo innhold i denne kaka?????

 29. under opplæring

  Så at det var en som ikke synes kaka falt i smak pga den syrlige rømme smaken……Kunne d være en ide og bytte ut m mat yohurt tro??? Jeg har så lyst til å lage denna kaka selv,men blei skeptisk når d blei sagt at den var så tung og syrlig….?

  1. Fotballfrue

   Syrlig? Synes jeg absolutt ikke 🙂

   – C

   1. under opplæring

    Ja,nå står den i kjøleskapet!Fulgte din oppskrift jeg,elsker limesmak så jeg føler meg trygg på at den faller i smak…..Gleder meg til i kveld for da skal jeg SMAKE!! Er bedt i typisk høykarbo bursdag til søndag seddu,men siden jeg er såpass ny m dette kostholder (litt over en mnd) så vil jeg ikke gå på en kake smell…..Så jeg bare sa det som d var og sa jeg tok med meg min egen kake som jeg kan nyyyyyte m god samvittighet!! 🙂 Den er nok like go til søndag denne kan jeg tenke meg. Krysser fingrene og håper den blir like go som den ser ut!!

    Takk for oppskrift!

    :))

   2. under opplæring

    Åhhhhh…Naaaaam! Den blei veldig go asså,blei i grunn bedre og bedre for hver bit jeg tok! Denne skal jeg anbefale til andre som liker oskekaker!
    -Enig med deg,var ikke syrlig i det hele tatt! Lurer faktisk på om jeg skal ta safte av 3 lime neste gang i stedet for to……Brukte du selv to eller tre lime?

    Ha en finfin helg!

 30. Hei!:)
  Lurte på en ting. Når du sir en pakke philadelphiaost, meina du en på 100 eller 200 gram? 🙂

  1. Fotballfrue

   200 gram 🙂

   – C

 31. Heihei! Denne kaka så veldig veldig GOD ut må jeg si 🙂 HAr veldig lyst og lage denne.
  Jeg har bursdag i helgen . er dette noe du vil anbefale og servere ? Flere som har smakt denne ?

  1. Fotballfrue

   Denne er fantastisk god!

   Gratulerer på forskudd 😀

 32. Hei du,;) Er denne kaken og lavkarbo? Hva spiser du feks når du er ute på restaurant osv, når du følger så konkret en lavkarbodiett som du gjør? Prøvde for en stund siden, men ble veldig kvalm av dette kostholdet. Men veldig lyst til å prøve igjen, da det ser veldig inspirerende ut her inne. Men hva spiser du av tilbehør til middag feks? Hva kan du spise og ikke spise, var litt vanskelig dette syntes jeg. Så må bare spørre, virker jo som om du har ganske god peiling. Så håper på svar:)

 33. I love you Caroline Berg <3
  Eg fekk imponere de 2 karer jeg dater no,hihi skal ta et valg snart.

 34. under opplæring

  Hei! Har lyst til å lage denne kaka til en konfirmasjon men lurte på om å ha friske bær på toppen i tillegg til revet sjokolade og lime!Åssen tror du d blir???Og ville du helt over bæra m en gang før fyllet får satt seg liksom?? Er litt redd for og tukle m den vettufor den var veldig god som den er også.Så bare føre meg at m masse friske bær ville den sett enda mer smashing ut!……?
  🙂

 35. kristin

  Hei !

  Jeg skal lage denne til en konfirmasjon på søndag, men tror jeg må lage den på fredag for å rekke det. Hvordan er det å la denne stå i kjøleskapet i 2 dager ? 🙂

 36. Marie Frøyen

  Hei! Hvilken pakke på philadelfiaen bruker du? 200 g eller 300 g? 🙂

  1. Fotballfrue

   200 🙂

   – C

 37. Henriette :)

  Hei 🙂 Kan jeg spørre hva du har endret fra den originale oppskriften på LCHF bloggen og hvorfor? Lurer også på størrelsen på formen du brukte! Jeg så at du skrev at du lagde ostekake til mannen din nylig med smak av bringebær og lime. Er det denne du da lagde og hvordan fikk du tilsatt bringebær? Takk for at du inspirerer!

 38. Hei

  Jeg er veldig var for isingen sukrin kan gi. Kan jeg bytte ut sukrin med sukrin+?
  Kan også sukrinmelis byttes ut emd sukrin+ eller blir det helt feil tror du? Setter veldig pris på svar!!!

 39. Karoline

  Beste kaken ever;)

 40. Henriette

  Tusen takk for en nydelig og oppfriskende oppskrift på ostekake. Jeg er veldig glad i ostekake og har igrunn savnet en skikkelig god variant på lavkarbo – ingen som helt har klart å erstatte den «gode gamle på høykarbo». Men denne likte jeg veldig godt. Den var ganske grei å lage og den smakte utrolig nydelig….bunnen, ostekremen, hele pakken var fantastisk! 🙂 Nam, nam…

 41. Marianne

  Laget denne i går:-) smakte NYDELIG. Kjente ingen kunstig søtsmak i det hele tatt. Bunnen så litt rar ut da jeg tok den ut av ovnen, fordi det lå masse smeltet smør og fløt. Men da kaken kjølnet så hadde smøret trukket inn i deigen. Bunnen ble til slutt veldig god, og en perfekt kombinasjon med ostekremen

 42. Den oppskrift er dårlig.
  Kaken er sur og smaken av lime er for sterkt (har brukt bare 1 stk lime). Den smakte mye bedre før jeg hadde lime i kremen.
  Sorry, men skal jeg aldri lage en av dine oppskriftene igjen.

  1. Caroline

   Hver sin smak, vi liker den, og de fleste tilbakemeldingene er udelt positive 🙂

 43. […] fant oppskriften hos Caroline B Eriksen som selv fant oppskriften hos LCHF – Bloggen. Kaken smaker som Caroline sier – himmelsk! […]

 44. Cecilie

  Lager den for andre gang nå. Fantastisk god!!!

  1. Caroline

   Så bra du liker den 😀 Har du prøvd versjonen uten lime? Den er nesten bedre :p

   1. Cecilie

    Hmmm… Will try!

 45. Renee Olsson

  Hur mycket innehåller ett paket flöte? Ett paket römme ? och en förpackning Philadelphia ? Finns ju olika storlekar …

 46. Nina olsen

  kan en bruke bare mandler i bunnen med smøret i stedefor hasselnøtter?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *