Oppskrift: Cookies ala Caroline

Det var jo, som jeg fortalte dere, den store husmordagen på tirsdag. Jeg tok meg derfor friheten til å eksperimentere litt med LCHF-bakst. Jeg fokuserte på at jeg ville bake noe som ikke tok for lang tid, samtidig som ingrediensene ikke skulle være umulig å få tak i. Jeg brukte rett og slett det jeg hadde her hjemme. Resultatet ble upåklagelig, om jeg får si det selv. Det er i hvert fall ikke flere cookies igjen her hjemme. Det er vel et godt tegn?

Dette trenger du til ca. 30 stk.:

 • 200 gram skåldede mandler
 • 120 gram sukrin – kjøpes hos de fleste helsekostbutikker
 • 1 teskje mandelessens
 • 1 teskje vaniljeessens

Tilsett gjerne en halv teskje (eller mer) med vaniljepulver også, eventuelt en vaniljestang. Vi har kjøpt dette i Sverige.

 • En halv teskje salt
 • 100 – 110 gram ekte meierismør fra Tine. Dette er ganske hardt, så mykne det gjerne litt i ovnen / mikroovnen først. Bland inn 100 gram i starten, og se om dette holder. Dersom deigen ikke blir fast nok, tilsetter du litt til.

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 150 grader. Bland alle ingrediensene godt sammen, slik at det tilslutt blir en typisk cookiedeig. .

. . som denne:

Rull deigen til små kuler, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Sett deretter brettet inn i ovnen (i midten) i 5 minutter. .

. . og ta brettet ut igjen. Press kulene ned med en skje eller gaffel, slik at de får den typiske kjekseformen.

Sett deretter brettet inn igjen, denne gangen i 15 minutter. Hold øye med kjeksen underveis, mine stod i 20 minutter og ble litt brent, men vi liker det sånn 😀 Dette velger du jo selv.

Så er det viktig at du lar kjeksen stå urørt i ca. 30 minutter, slik at de blir harde.

And that’s the way the cookie crumbles

Håper det smaker!

114 kommentarer

 1. Hei Caroline

  Hvorfor skolder du egentlig mandlene? Har det egentlig noe å si om man har skallet på eller ikke?
  Lyst til å bake de i kveld, men da må det bli mandler med skall:o)

  1. Fotballfrue

   Nei, det har ikke så mye å si. Fargen blir penere bare 😉

   Jeg pleier å kjøpe ferdigskoldet 🙂 Litt juks er lov.

   – C

   1. Cecilie

    Takk for rask tilbakemelding. Da skal jeg bake de i kveld, med skall:o)

    Pleier alltid å skolde de selv, er jo ran av priser de skal ha for ferdig skoldede mandler i butikk/helsekost:o)

 2. Ane Kristiane

  Hei Caroline!

  Cookiene ser helt fantastisk gode ut! Hvor mye karber er det per kjeks?

  Jeg går ikke selv på LCHF kostholdet, men har begrenset meg til ikke spise pasta, brød, ris osv. Spiser fortsatt massevis av frukt, grønnsaker og annet (selv om jeg har lest at man skal holde seg unna visse typer av disse). Har også økt inntaket av fett med meieriprodukter osv, men samtidig så klarer jeg ikke å slutte å spise godteri og brød på noen dager.

  Kan du gi meg noen råd på hvordan jeg kan bli bedre med kostholdet og ikke få sånne dager hvor jeg sklir av? Hadde vært kjempetakknemlig for det!

  1. Ane Kristiane

   Vil bare inkludere det at jeg vet man ikke skal spise så mye av frukt og nøtter på lavkarbo, men som sagt, jeg går ikke på LCHF dietten til punkt og prikke. Men i ettertid har jeg kanskje tenkt at det er et smart sjakk trekk 😉

 3. Hvor mange karber er det pr cookie?

  1. Fotballfrue

   Troooor det er 30 i hele deigen, så da kommer det an på hvor mange cookies du velger å trille 🙂

   – C

 4. Hei Caroline.

  Skal det være 120 gram sukrin? Jeg tok i 12 gram, og det ble kjempesøtt!

  Kakene mine ble helt mislykket, alt smøret bare rant utover, så det ble bare en diger brent kake…
  Får prøve igjen en annen gang =)

  1. Fotballfrue

   Det skal være 120 gram ja, 12 gram er jo ingenting :O

   – C

 5. Da har jeg prøvd ut cookiesene for andre gang. Den første gangen ble med sukker, siden jeg ikke hadde sukrin. Cookiesene var ikke overraskende nok kjempegode! Den andre gangen hadde jeg kjøpt sukrin, og resultatet ble nesten ikke spisende. Sukrinsmaken var så sterk at kaka ikke var spisende i det hele tatt. Tok jeg for mye sukrin ? litt rart siden jeg fulgte oppskriften..

 6. […] Jeg hadde lyst til å prøve ut cookies a la Caroline. […]

 7. […] jeg de cookies ala Caroline, i dag tror jeg de skal få et nytt navn: Smørkjeks. De er så GODE! Oppskriften finner du her. Vær oppmerksom på at de kan flyte VELDIG utover, men bare la de stå ut tiden, og bruk heller en […]

 8. Karen Marie

  Gleder meg masse!

 9. okei…………. slik ble mitt resultat iverfall…. bilde: https://p.twimg.com/Aly_nnvCIAEUZTk.jpg:large

  1. Fotballfrue

   Haha, det er det verste jeg har sett :O Hvordan klarte du det? :O

   – C

 10. Disse står i ovnen min nå.. sååå spent på resultatet 😀 Hadde bare 100 gram mandler, så brukte litt valnøtter, hasselnøtter og kokos istedet. Smakte godt av deigen hvertfall 🙂

 11. De ble kjempegod! Vil kanskje prøve å bruke et annet søtstoff neste gang, evt. blande Sukrin med f.eks Tagatesse eller Splenda. Ble liksom bittelitt for mye av den kalde Sukrinsmaken. Men absolutt gode fordet altså, så takk for fin oppskrift:)

 12. Wiktoria

  Mmmm.. Disse ble kjempe gode =) Litt søte, men det er smak og behag. Dette skal jeg lage mere av! Takk for en supergod oppskrif! =)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *