Oppskrift: Cookies ala Caroline

Det var jo, som jeg fortalte dere, den store husmordagen på tirsdag. Jeg tok meg derfor friheten til å eksperimentere litt med LCHF-bakst. Jeg fokuserte på at jeg ville bake noe som ikke tok for lang tid, samtidig som ingrediensene ikke skulle være umulig å få tak i. Jeg brukte rett og slett det jeg hadde her hjemme. Resultatet ble upåklagelig, om jeg får si det selv. Det er i hvert fall ikke flere cookies igjen her hjemme. Det er vel et godt tegn?

Dette trenger du til ca. 30 stk.:

 • 200 gram skåldede mandler
 • 120 gram sukrin – kjøpes hos de fleste helsekostbutikker
 • 1 teskje mandelessens
 • 1 teskje vaniljeessens

Tilsett gjerne en halv teskje (eller mer) med vaniljepulver også, eventuelt en vaniljestang. Vi har kjøpt dette i Sverige.

 • En halv teskje salt
 • 100 – 110 gram ekte meierismør fra Tine. Dette er ganske hardt, så mykne det gjerne litt i ovnen / mikroovnen først. Bland inn 100 gram i starten, og se om dette holder. Dersom deigen ikke blir fast nok, tilsetter du litt til.

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 150 grader. Bland alle ingrediensene godt sammen, slik at det tilslutt blir en typisk cookiedeig. .

. . som denne:

Rull deigen til små kuler, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Sett deretter brettet inn i ovnen (i midten) i 5 minutter. .

. . og ta brettet ut igjen. Press kulene ned med en skje eller gaffel, slik at de får den typiske kjekseformen.

Sett deretter brettet inn igjen, denne gangen i 15 minutter. Hold øye med kjeksen underveis, mine stod i 20 minutter og ble litt brent, men vi liker det sånn 😀 Dette velger du jo selv.

Så er det viktig at du lar kjeksen stå urørt i ca. 30 minutter, slik at de blir harde.

And that’s the way the cookie crumbles

Håper det smaker!

114 kommentarer

 1. ÅÅÅåh, namm! Det så utrolig godt ut! Spørs om ikke jeg må prøve å lage det en dag 😉

 2. Jeg trodde først at det var sjokolade i dem siden de så så mørke ut, men basically består de altså kun av mandler, sukrin og smør? De ser skikkelig gode ut : )

 3. De så kjempe gode ut ! :))

 4. Herlig, Caroline!:D men hvordan velger dere ut en vinner fra konkurransen fra peaks hair?er det sånn at dere leser igjennom alle kommentarene og velger en utifra det hun har skrevet eller er det tilfeldig valgt? 🙂 det er jo snart 2000 som har meldt seg på! heheheh 🙂

 5. Så flink du er. Det så veldig godt ut! kan du vær så snill å legge ut kakao-oppskriften også?

  Klem 🙂

 6. ønsker meg selv lykke til med den «la de stå urørt i 30 min»…. tusen takk for oppskrift, håper de er like gode som biscottiene dine, for de går ned på høykant her hos meg<3 lager masse mandelmel i samme slengen slik at jeg har når jeg vil bake, for er jo egentlig skåldingen/raspingen som tar lengst tid.

 7. Åh, jeg simpelthen ELSKER når du legger ut oppskrifter!!! Alltid gode tips til matlaging, med fine bilder. Så forseggjort;) Den blomkålstuingen din (blant annet), har jeg heeelt hekta på. Den er fantastisk, og jeg lager den som tilbehør til utrolig mye forskjellig. Takk, takk, takk, Caroline!:)

 8. Kansje du skal satse på et kokkeyrke i fremtiden? For du er flink! <3

 9. Hei! De så deilige ut 🙂 Har forresten et tips ang meierismør: Hvis du bruker mye smør i hverdagen, så kan du fint la smøret stå ute (altså ikke i kjøleskapet) hele tiden. Da har du alltid klart romtemperert smør hvis du vil bake oftere (når man baker med smør er det svært sjeldent at smøret skal være kaldt, uavhengig av om det er lavkarbo eller vanlig bakst). Smøret holder seg kjempelenge, hadde en pakke stående ute i nesten to uker uten at det ble dårlig. Bare pass på at det er pakket godt inn (hvis du kjøper smøret i papir), så er det ikke noe problem 🙂 Bare pass på at det ikke står midt i solsteiken, for da smelter det.

  Ha en fin dag!

  Klem fra meg

 10. takk for oppskrift! Her kommer en tilbake som både er low carb og kanskje tar ennå kortere tid å lage- derav navnet 15 minutes cakes! 🙂
  du trenger 1 egg, 150 g peanöttsmör, 1 ts bakepulver, 1/2 ts vanilje (samme type som du brukte) og ca 1 kopp sukrin. Bland alt sammen og rull sammen kuler som du trykker litt flate. Inn i ovnen i 7-10 min på 150 grader, og vips så er de klare!

  green choice ökologisk peanöttsmör har lite karbohydrater og anbefales veldig. Fås på de fleste coop butikker. Her er en link så du kan se hvordan det ser ut: https://www.superbest.dk/produkt/peanut-butter-crunchy-oekologisk

  Ha en fin dag!

 11. Mmmmmm de så GODE ut!! Syns deigen også så god ut, før du stekte de, hihi!

  Her hvor jeg bor, så har de begynt å selge Sukrin og Sukrinmelis på Meny :))

 12. Hvor mange karbs blir det i alle eller pr kjeks?

  1. Fotballfrue

   Tror jeg kom fram til 30 i hele? Husker ikke helt :/

   – C

 13. Hei Caroline! (vet dette blir litt ut av sammenheng, men spør fordi om) Jeg har fulgt bloggen din siden litt før dere giftet dere, og for ikke lenge siden satt jeg å så gjennom inleggene om bryllupet deres, der leste jeg at du sa du skulle legge ut en film, men jeg kunne ikke finne den! Tror du at du kommer til å legge den ut noen gang? Bryllupet deres så fantastisk ut, og det hadde vært gøy å se en liten videosnutt 🙂

 14. De såg himla god ut =)

  Själv bakade jag «KÄRLEKSMUMS» till min kära sambo i tisdags och en morotskaka. Och om man som mig INTE kör Lchf så kan man typ byta ut smör/margarin i mye till kesam istället.

  Jag bakar ALLTID med sukrin, mandelmel och kesam. Massor av gott och proteinrikt, vilket blir sunt 😉

  Ha en UNDERBAR fri dag!

 15. åå det så utrolig godt ut.

 16. Så bra oppskrift siden jeg ikke spiser sukker. 🙂 Ps meierismør kan man ha stående på benken, da blir den helt myk og smørefin.

 17. karoline

  Spiser du aldri vanlig sjokolade og godterier? Huff, det virker så tøft 😛

  1. Fotballfrue

   Nei, nesten aldri, og det er overhodet ikke vanskelig når du har et LCHF kosthold 🙂

   – C

   1. karoline

    Kanskje jeg skulle prøvd 🙂

 18. Hei Caroline! Kjeksene hørtes fantastiske ut å skal prøves 🙂 jeg lurte på hvor du hadde kjøpt den svarte toppen i forrige innlegg? Du skriver veldig bra å jeg er fast leser! Keep up the amazing work girly! 🙂

 19. Er det bra med så mye sukrin? Har hørt at søtstoffer kan være veldig kreftframkallende? Ser det er mange lavkarbobloggere som bruker mye av det..

  1. Fotballfrue

   Sukrin er 100% naturlig 🙂

   – C

   1. emilie

    Nå vet ikke jeg om sukrin er kreftfremkallende eller ikke, men det er ikke automatisk slik at ting som er naturlig ikke er kreftfremkallende.

   2. Kamilla

    Asbest for eksempel….

 20. marianne

  hei Caroline!

  Jeg er fast leser av bloggen din og ble inspirert til å teste ut LCHF etter å ha lest om det her- pluss lest boken fra Dr.H.
  Det er en merkelig måte å spise på syntes jeg- som er svært opptatt)som deg sikkert) av å holde et ok kosthold og trene jevnlig. Merket som forventet at matlysten var redusert- ble dog kvalm etter 2 dager og hadde ingen matlyst. Greit jeg var mett., men treningen gikk trått også. Løpingen var utrolig tung- fikk melkesyre noe jeg aldri får etter bare 10 minuttter.
  Etter 2 uker hadde jeg gått ned litt over 2 kg- vell og bra, men jeg merket ingenting til økt energi snarere tvert imot hadde jeg ekstrem hodepine. liten treningslyst og dårlig matlyst. Siker ikke at dietten er dårlig- tvert om. Men den funket IKKE på meg:-) JEg ble rett og slett kvalm av tanken på meierismør og seterrømme…så å holder jeg meg til godt gammeldags lavkarbo- null brød,ris og poteter, masse frukt og grønt og magre alternativer= LYKKELIG:-))
  men takk for inspirasjonen, du må ha en viljestyrke som ikke ligner noe!
  hilsen en som leser til finanseksamen- og ikke finner viljestyrke til å holde seg borte fra bloggen din

  1. Fotballfrue

   Du prøvde i 2 uker? Du vet at kroppen trenger 4 MÅNEDER (på det meste) på å tilpasse se så store endringer? Hvor mye grønnsaker og bær spiste du?

   Jeg også ble kvalm i starten, da kroppen min ikke var komfortabel med så mye fett. Men nå er det problemfritt 🙂

   – C

  2. Men hvor henter du næring og energi fra dersom du hverken spiser fett eller karbohydrater? Lavkarbo handler jo om å velge fett som næringskilde over karbohydrater. Siden du ikke velger fett, bør du vel i det minste velge litt karbo? Grovt brød, knekkebrød etc.?

   1. hvis du har fulgt med, så spise hu fett, å man får energi fra fett og litt i fra protein..

   2. Fotballfrue

    Tror hun sikter til Marianne 🙂

    – C

   3. haha, ja, det kan hend det ^^

   4. marianne

    næring og energi? det får jeg fra masse grønt, og frukt, nøtter og avokado. Spise jo fett selvfølgelig, men velger ikke helfett, og jeg får i meg nok karber i frukt og grønt.
    Prøvde i 2 uker ja- er klar over at det tar lenger tid å venne seg til en så stor forandring. Men jeg spydde nesten av tanken på mere creme fraiche og rømme. Spise nok grønt og bær ja- grønt til alle dagens måltider.
    Ville bare ha frem at det passer ikke alle:-)) og karber er ikke den verste fienden bare man velger de rette. JEg føler meg iallefall MYE mer energisk – og har ikke hopdepine heller.
    Var bare ment som en erfaring- ikke som noe negativt iforhold til LCHF.

   5. Fotballfrue

    Neida, jeg skjønner det. Men den reaksjonen du fikk, burde du jo forutsett :/ Hva var poenget med å prøve, hvis du like vel hadde tenkt til å gi opp? Du vet jo ikke om LCHF passer for deg nå, i og med at du igrunn aldri begynte :/

    – C

   6. Dette synes jeg var litt på kanten av frekkhet søte deg;) Som hun sier så passer faktisk ikke den dietten for alle. Du har rett i at det tar lang tid å venne seg til det,men hun kan allikevel ha prøvd. Alle liker ikke mat med bare fett og uten karbohydrater,og omvendt.
    Jeg personlig ville ikke sagt dette er det sunneste alternativet. Hvis du plutselig bestemmer deg for å spise mer karbohydrater ila livet så vil du nok legge på deg de kiloene du mistet når du kuttet det ut. Hva skjedde med den gode gamle metoden, spis sunt,ofte og tren! Da er det ikke galt å ta en kakebit en gang iblant:)

   7. Fotballfrue

    Men søte deg, jeg har ikke sagt at LCHF passer alle, sier bare at hun ikke kan påstå at den ikke passer henne etter kun 2 uker 🙂 Hvis alle skulle gjort opp status etter 2 uker på LCHF, hadde ingen passet dette KOSTHOLDET.

    Jeg har ikke gått ned et gram på LCHF, og hvis jeg skulle finne på å spise mer karbohydrater en gang i fremtiden, så vil jeg gå opp noen kilo ja. Men det er «usynlige» kilo, da det er glykogen som lagres i musklene 🙂 Så ingen fare.

    Jeg foretrekker den litt mer moderne metoden: spis mye, sunt og sjelden. Tren, også tar jeg en kakebit en gang i blant 🙂

    – C

   8. Noen klarer som sagt ikke legge om hele kostholdet. Flott at dette passer deg utmerket,men har på følelse av at dette kostholdet ikke kommer til å vare livet ut,ikke engang for deg. At det er «usynlige» kilo kan jeg ikke helt si meg enig i. Eller,iallefall ikke for alle sin del,men kanskje din:)

    Men ellers kan jeg jo si at jeg synes bloggen din er kjempefin,men har følt at du tar deg litt for nær av visse kommentarer. Ta det med en klype salt, kan jo tross alt ikke være enige om alt:)

   9. Fotballfrue

    Hvorfor ikke, det er jo ikke vanskelig i det hele tatt 🙂

    – C

   10. CC: Du tar deg jo tydeligvis like nær av kommentar du også 😉 Det kalles en DISKUSJON, kjære venn.

   11. Solveig

    Så spis Cocosa i stedet, så slipper du så mye fett i kosten. Piece of cake!

   12. marianne

    Men jeg må jo innrømme at jeg prøvde! Men om alle blir så kvalme at de omtrent spyr ved tanken på mat i starten kan dette umulig være et kosthold som passer de fleste. Moderne eller ikke- et balansert kosthold har aldri vært feil.
    Jeg trener like mye som deg Caroliner- trener mye tunge vekter i tillegg og er fullstendig klar o ver at kroppen trenger fett og proteiner, men jeg ville ALDRI anbefalt noen å gå rundt å være fysisk dårlig over flere dager oga maten de spiser. Treningen min på de to ukene ble det iallefall ingen dreis over.
    ALL mulig respekt til deg Caroline- og alle andre LCHFère- men jeg står på mitt og mener dette kostholdet ikke passer alle:-)
    Og jeg vil si at jeg prøvde. Men livet er for kort til å gå rundt å være dårlig pga maten du spiser!

   13. Fotballfrue

    De som ønsker å prøve LCHF, og støter på dette problemet, pleier å ta overgangen gradvis 🙂 Sier jo seg selv at når kroppen plutselig skal behandle dobbelt så mye energi fra samme mengde som før, så blir det trøbbel 🙂

    – C

   14. Stemmer at dette ikke passer for alle – jeg har levd i ketose i noen måneder og hadde ekstremt mye hodepine og ble tilslutt så matlei at jeg ville spy av tanken på mer pinjekjerner, creme fraiche og smør. Det er rett og slett så lite friskt – klarer ikke den fettsmaken :-S

    Har ca samme bygning som Caroline, men trener kanskje litt mer og det funket iallefall ikke for meg. Og jeg prøvde 😉 Mulig det er sånn for folk som trener såpass mye? Vet ikke jeg 🙂

   15. Fotballfrue

    Funker fint for Lars-Kristian 🙂 Hvor mye grønnsaker og karbo fikk du i deg?

    Poenget mitt over var ikke at det passer for alle, men at hun umulig kan vite om det passer for henne etter kun 2 uker 🙂

    – C

 21. De der skal jeg virkelig prøve å ordne en dag 🙂

 22. Naaam, nå fikk jeg lyst til å bake 😀

 23. Jeanette

  Hvordan får du skallet av mandlene? jeg prøvde en gang med å koke de litt,men det funka jo ikke:/

 24. får alltid lyst til å prøve snacksen du lager, og blir alltid like lei meg når det inneholder mandler eller andre nøtter 🙁

  1. Fotballfrue

   Hva med isen og smashen?

   – C

   1. Jeg laget isen din til 17. mai, og den var kjempegod!! Hele familien synes den var kjmpegod – så den anbefales virkelig 😀 Tenkte jeg skulle prøve med bringebær neste gang 🙂

   2. Fotballfrue

    Det er bare å eksperimentere 🙂

    – C

   3. ja, isen var herlig:):)

 25. Nam, kjeksene så veldig gode ut! 🙂 Tror kanskje jeg får prøve å bake noe lignende en dag, men har en søster som er dødelig allergisk mot nøtter. Noen forslag til hva jeg kan bytte ut nøttene med? 🙂

  1. Kokosmel! Kjøpes på helsekost.

   1. Astrid

    Ah, takk! 🙂

 26. Hei 🙂 Du har en utrolig fin og inspirerende blogg! Disse kjeksene så kjempegode ut 🙂
  Jeg skulle gjerne prøvd å ha et lchf-kosthold selv, men jeg spiser kun fisk av kjøtt, så tror det hadde blitt dyrt og ganske ensidig. Jeg har et (dumt) spørsmål: når du går på lchf og har gått på det såpass lenge, er du da også i ketose ?

 27. Det så super godt ut! Skal testes ut!:D

 28. Du er virkelig superwoman. Trener, baker, jobber og står på hele tiden! Tilogmed nå i en periode som er så vanskelig for deg. Håper du tar deg tid til å slappe ordentlig av inniblant, særlig nå. Alle skjønner om du har andre ting å tenke på en bloggen! Du er virkelig et forbilde uansett, sterk og flink. Begravelsen i morgen blir sikkert veldig vond, men fin også. Bra at dere har så mange gode minner.
  Klem

 29. Karoline

  Jeg bruker en del sukrin, og lurer fælt på om det er skadelig. F.eks i store mengder. Jeg syns det høres for godt ut til å være sant at det har 0 kalorier, og smaker som sukker. Hvorfor bruker ikke bare alle det da, siden verden lider av fedme?

  Hadde satt stor pris på å få svar, hvis noen visste noe om dette 🙂

  1. Fotballfrue

   Det smaker ikke 100% som sukker, men nesten helt likt 🙂 Sukrin er helt naturlig, og har utrolig mange fordeler. Det motvirker blant annet hull i tenner, og opptrer også som antioksidanter og motvirker dannelse av frie radikaler i blodet 🙂

   – C

 30. Du er så flink! Kjeksene så deilige ut 🙂 Du er virkelig en inspirasjonskilde for trening og sunt kosthold 🙂 Blir kjempeglad når du legger ut oppskrifter, du skjønner deg virkelig på god mat 🙂 Flinke Caroline!

 31. Hei! Du kommer med mange bra mattips! Jeg lurte på om du kunne lage ett innlegg om hva du spiser i løpet av en dag? I forhold til proteiner, karbohydrater osv. Og når du «unner» deg noe godt 🙂 Hadde vært en bra innlegg!

 32. Henriette

  Så flink du er:) Håper jeg også blir en like flink husmor en dag:) Men jeg har et lite spørsmål: Dersom man ikke går 100% på lchf, blir det da feil å spise noen måltider om dagen som er lchf, og de andre måltidene med feks brød og ris o.l.? Da får man vel både mye karbohydrater og mye fett, noe jeg antar at ikke er så gunstig? Ha en fin dag i solen, Oslo er helt nydelig i dag:)

  1. Fotballfrue

   Hvis du skal kombinere det, må du passe på at du ikke spiser for mye 🙂 Et høyt inntak av karbohydrater, i tillegg til mye fett, vil fremprovosere fettlagring :/

   – C

 33. De så utrolig gode ut! Yummi 😀 Så flink du er! Dette skal jeg teste en gang ;p

 34. Jeanette

  Enig med de som sier at isen du la ut oppskrift på var god.Siden jeg ikke har LCHF kosthold,byttet jeg ut fløten med lettfløte.Ble likevel kjempegodt:D Også var den så enkel å lage! Trodde ikke det var så lett å lage hjemmelaget is.

  1. Fotballfrue

   Selv om du ikke har et LCHF kosthold, bør du aldri bytte ut hel-produkter med lettprodukter :/

   – C

   1. Malene

    Hvorfor ikke egentlig? Lurer av ren nysgjerrighet 🙂

   2. Jeanett

    Aldri blir vel feil å si? Ingenting farlig med å bytte ut helmelk og kremfløte med lettmelk og lettfløte, disse inneholder jo ingen tilleggsstoffer som ikke er bra, bare mindre fett. Og noen av oss har jo behov for litt mindre fett, og da funker disse fint.
    Er vel heller lettprodukter som lettbrus o.l. som ikke er så lurt alltid fordi de er tilsatt søtningsstoffer. 🙂

   3. Fotballfrue

    Melk er kanskje greit, men andre lettprodukter er ofte tilsatt sukker :/

    – C

 35. Marte K.

  Er det mulig (værtfall realistisk og ok) å ha et lavkarbo-kosthold om man er diabetiker som i
  tillegg er allergisk mot nøtter, mandler og egg? 😀
  Niesen min bor på hybel (hun er 20) og har kjempelyst til å prøve det ut, men er usikker
  på om det kommer til å fungere.
  På forhånd takk for svaret, du er super! 😀

  1. Fotballfrue

   Selvfølgelig fungerer det. Det finnes jo massevis av fete meieriprodukter 🙂

   – C

   1. marte K.

    Men alle LCHF-oppskriftene du har lagt ut har jo inneholdt enten egg eller mandler.
    I tillegg sier du ofte at nøtter kan være nok til lunsj. Skjønner ikke hvordan det går opp!
    Hun har forresten gluten-allergi i tillegg, om det har noe å si 🙂

   2. Fotballfrue

    Da tror jeg du bør lete litt bedre 🙂 Lasagne, fiskegryten, blomkålmos, fete sauser, fete kjøttstykker etc. Ingen av de inneholder nøtter, mandler eller egg 🙂 Ellers er det jo bare å kutte ut det potet, pasta, ris, korn og sukker, og slenge en ekstra smørklatt eller spiseskje med Creme Fraiche i sausen 🙂

    – C

   3. marte K.

    Dette er jo kun middager. . 😀

   4. Fotballfrue

    Hvis det er bakst du er ute etter, så er ikke dette en allergifri blogg 🙁

    – C

 36. Er rømmegrøt lov på LCHF? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ikke med mel, men det er bare å google «lavkarbo rømmegrøt», så kommer det opp masse oppskrifter 🙂

   – C

 37. De såg utrolig gode ut! Nesten slik at jeg vurderer lavkarbo bare for å kunne spise de med god samvittighet 😉

  Hadde sikkert vert godt med noen biter sjokolade i (du kan spise sånn 70% sjokolade, sant?)

  1. Fotballfrue

   Det her kan du vel strengt talt spise med god samvitighet uansett.. 🙂 Sjokalde høres godt ut 🙂

   – C

 38. Så gøy med slike oppskrifter! Blir så inspirert av deg – du er dyktig og driver deg selv frem på alle måter.
  Noen spørsmål ifht til bakingen:

  Kan man få kjøpt ferdig skåldede mandler, hvis ikke – hvordan gjør man det?
  Har du brukt en god gammeldags mandelkvern?

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

   Jeg hadde ferdige liggende 😀 brukte en mixmaster 😉

   – C

 39. Mandlane er skålda! imårra blir det baking før jobb 🙂

 40. De så veldig gode ut! 🙂 Og veldig enkle virker de også. Sikkert noe jeg kunne klart også 😛 Kunne du skrevet litt mer om hva du spiser i det daglige? En typisk dag f.eks? Jeg vurderer å forsøke meg. Men jeg er veldig glad i brød og pasta. Finnes det noe alternativer? Hvor får man kjøpt dem?

 41. Nå står det ett brett med ferdige coockies her og det lukter himmelsk!! Takk for inspirasjonen =)

 42. Man kan bestille vaniljepulver på http://www.helseogkost.no

 43. Hei, nå har jeg ventet i en liten time og har endelig smakt kjeksene.. NAM!
  Jeg byttet ut litt av mandelmelet ( ca 60g) med en blanding av knuste linfrø og sesamfrø- kjempe gode. Takk for oppskriften!

 44. Etter du har skoldet mandlene knuser du de i mixmasteren eller bruker de hele?

  1. man må knuse dem slik at de blir et slags «mel» 🙂

 45. Veldig god oppskrift:) men mine smakte litt «kaldt» pga sukrinen:( noe tips for å få den «kalde» følelsen vekk?

  1. Fotballfrue

   Du kan bruke splenda i stedet? 🙂

   – C

   1. Elisabeth

    Jeg lagde med splenda og 70% sjokoladebiter, ble suuuper godt!! Perfekt på en regnværsdag som denne! La om i februar, og er storfornøyd! Moren min, som alltid har sverget til Grethe Roede skal også prøve nå, fordi hun ser den store forskjellen på meg.
    Tusen takk for inspo, Caroline, jeg har riktig nok hatt en mer gradvis overgang enn det det ser ut som at du hadde, men nå er jeg helt inni det! 😀

    .. Hvis du har en god kakao oppskrift må du gjerne dele den!

 46. Hei Caroline. Kjempefin blogg og mange nyttige tips og oppskrifter, jeg ville bare spørre om noe; går det an å bruke f.eks. natreen i stedet for sukrin? eller blir det feil? Hva er i så fall forskjellen på disse to?

  Og så lurte jeg om du i et innlegg kunne vise hvordan men trener den nederste delen av magemusklene, siden man i vanlige situps kun trener den øverste delen? 🙂

  Hadde vert veldig hyggelig. elsker bloggen din 🙂

 47. Hei! Jeg har også laget disse, og det gikk vel strengt talt ikke så bra under stekingen. De «smeltet» fælt, og mye av væsken rant utover. Tok de ut og tømte væsken, for så å prøve igjen. Etter de ble kjølt ned funket det fint, og nå er de harde og gode, akkurat som vanlige cookies. Var veldig «kaldt» med all den sukrinen, så kommer nok til å kutte ned en del neste gang.

  Jeg har spist ganske mange av de allerede, og føler meg nesten litt oppblåst, på samme måte som om det skulle vært any other kind of cookies. Jeg begynte på lavkarbo for to uker siden (har prøvd det før, men ga opp da jeg ikke greide å kose meg med maten, helt annerledes nå, da jeg har en fantastisk samboer som lager vakre middager og desserter). Dette var saker!:)

  Men over til spørsmålet: Hvor mange karber er dette, ca? Redd for at jeg spiser for mange og tuller med dietten. Setter stor pris på svar!:-)

 48. De så kjempegode ut. Har også bakt mye cookies med mandler i det siste (med mørke sjokoladebiter),men med en litt annen oppskrift. SÅ godt:) Har du forresten smakt disse lavkarbonudlene: https://www.iherb.com/Miracle-Noodle-Shirataki-Pasta-7-oz-198-g/36679?at=0 ? Tenkte kanskje det var noe for deg:)

 49. Hei Caroline

  Hvorfor skolder du egentlig mandlene? Har det egentlig noe å si om man har skallet på eller ikke?
  Lyst til å bake de i kveld, men da må det bli mandler med skall:o)

  1. Fotballfrue

   Nei, det har ikke så mye å si. Fargen blir penere bare 😉

   Jeg pleier å kjøpe ferdigskoldet 🙂 Litt juks er lov.

   – C

   1. Cecilie

    Takk for rask tilbakemelding. Da skal jeg bake de i kveld, med skall:o)

    Pleier alltid å skolde de selv, er jo ran av priser de skal ha for ferdig skoldede mandler i butikk/helsekost:o)

 50. Ane Kristiane

  Hei Caroline!

  Cookiene ser helt fantastisk gode ut! Hvor mye karber er det per kjeks?

  Jeg går ikke selv på LCHF kostholdet, men har begrenset meg til ikke spise pasta, brød, ris osv. Spiser fortsatt massevis av frukt, grønnsaker og annet (selv om jeg har lest at man skal holde seg unna visse typer av disse). Har også økt inntaket av fett med meieriprodukter osv, men samtidig så klarer jeg ikke å slutte å spise godteri og brød på noen dager.

  Kan du gi meg noen råd på hvordan jeg kan bli bedre med kostholdet og ikke få sånne dager hvor jeg sklir av? Hadde vært kjempetakknemlig for det!

  1. Ane Kristiane

   Vil bare inkludere det at jeg vet man ikke skal spise så mye av frukt og nøtter på lavkarbo, men som sagt, jeg går ikke på LCHF dietten til punkt og prikke. Men i ettertid har jeg kanskje tenkt at det er et smart sjakk trekk 😉

 51. Hvor mange karber er det pr cookie?

  1. Fotballfrue

   Troooor det er 30 i hele deigen, så da kommer det an på hvor mange cookies du velger å trille 🙂

   – C

 52. Hei Caroline.

  Skal det være 120 gram sukrin? Jeg tok i 12 gram, og det ble kjempesøtt!

  Kakene mine ble helt mislykket, alt smøret bare rant utover, så det ble bare en diger brent kake…
  Får prøve igjen en annen gang =)

  1. Fotballfrue

   Det skal være 120 gram ja, 12 gram er jo ingenting :O

   – C

 53. Da har jeg prøvd ut cookiesene for andre gang. Den første gangen ble med sukker, siden jeg ikke hadde sukrin. Cookiesene var ikke overraskende nok kjempegode! Den andre gangen hadde jeg kjøpt sukrin, og resultatet ble nesten ikke spisende. Sukrinsmaken var så sterk at kaka ikke var spisende i det hele tatt. Tok jeg for mye sukrin ? litt rart siden jeg fulgte oppskriften..

 54. […] Jeg hadde lyst til å prøve ut cookies a la Caroline. […]

 55. […] jeg de cookies ala Caroline, i dag tror jeg de skal få et nytt navn: Smørkjeks. De er så GODE! Oppskriften finner du her. Vær oppmerksom på at de kan flyte VELDIG utover, men bare la de stå ut tiden, og bruk heller en […]

 56. Karen Marie

  Gleder meg masse!

 57. okei…………. slik ble mitt resultat iverfall…. bilde: https://p.twimg.com/Aly_nnvCIAEUZTk.jpg:large

  1. Fotballfrue

   Haha, det er det verste jeg har sett :O Hvordan klarte du det? :O

   – C

 58. Disse står i ovnen min nå.. sååå spent på resultatet 😀 Hadde bare 100 gram mandler, så brukte litt valnøtter, hasselnøtter og kokos istedet. Smakte godt av deigen hvertfall 🙂

 59. De ble kjempegod! Vil kanskje prøve å bruke et annet søtstoff neste gang, evt. blande Sukrin med f.eks Tagatesse eller Splenda. Ble liksom bittelitt for mye av den kalde Sukrinsmaken. Men absolutt gode fordet altså, så takk for fin oppskrift:)

 60. Wiktoria

  Mmmm.. Disse ble kjempe gode =) Litt søte, men det er smak og behag. Dette skal jeg lage mere av! Takk for en supergod oppskrif! =)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *