Oppskrift: deilig dressing

Denne dressingen er perfekt til sommerens mange grillretter, spesielt er den god sammen med salater med fisk eller kylling som hovedingrediens.

I dag blir den brukt som tilbehør til vår hovedrett, som vil bestå av laks og asparges. Salaten ved siden av skal inneholde ruccola, tomater, oliven, løk og denne smakfulle dressingen. Den tilfører så utrolig mye smak, og er rett og slett eksotisk god! Perfekt å blande inn dersom salat er det eneste som skal stå på menyen, viser dere en hel oppskrift med det senere. I første omgang får dere oppskriften på dressinge alene.

Dette trenger du:

 • en halv boks crème fraîche
 • ca. 200 gram soltørkede tomater. Dersom du har et lavkarbokosthold som meg, kan det lønne seg å se på karbohydratinnholdet per 100 gram bak på matvaren. Denne fra Eldorado har 9 gram per 100 gram, og det funker helt fint, siden vi uansett ikke spiser mengder av det.

Slik gjør du:

Dersom du ikke kjøper ferdig hakkede tomater, hakker du dem i små biter selv.

Bland inn passe mengde crème fraîche, når salaten kun skal fungere som tilbehør og ikke hovedrett, holder det med en halv boks. Dersom du skal lage en salat som skal være hovedretten, anbefaler jeg å bruke hele boksen.

Pass på å blande inn en god mengde med oljen som tomatene ligger i også, det tilsetter litt ekstra smak, samtidig som dressingen ikke blir så tykk.

Rør godt, og tilsett gjerne litt pepper.

Bruk fantasien, denne passer til det meste. Håper det smaker

51 kommentarer

 1. Så kjempedeilig ut! 😀 Gleder meg til å se salaten også.
  Men er det ikke veldig mye karbo i sol tørkede tomater?

  1. Fotballfrue

   Nei 🙂

   – C

 2. Vi lagde nesten sånn her om dagen men bare det at vi glemte nok og tilsette oljen =D

 3. Nina Julianne

  Denne skal jeg prøve !
  Har blitt veldig fan av å bruke Crème Fraîche istedet for rømme i det siste. Har gjerne en dæsj ved siden av til Tikka Masala og lignende retter =D
  Du har vel ikke en god oppskrift på aioli? Hjemmelaget er best, selv om den til Fondua er kjempegod =)

  1. Fotballfrue

   JO 😀 Det har jeg! Kan legge den ut senere jeg 😀 Egg, majones og masse hvitløk, så er du der 🙂

   – C

   1. Nina Julianne

    Ikke verre altså ! =P
    Gleder meg til å prøve den. Er så greit å ha en oppskrift også heller finne på egne tvister på de, enn å finne på alt fra grunnen av.. Kjøpte et krydder i Marokko for noen uker siden, som sikkert vil være perfekt i denne dressingen og !

    Forresten, tittet litt innom de forskjellige sidene under headeren, og du heter vel strengt tatt ikke Caroline Berg lenger ;D Hehe.. «Om meg» siden trenger kanskje en pittelitten oppdatering ^^,

 4. Hei Caroline:)

  er så gøy når du legger ut slike oppskrifter og ideer til oss lesere:)

  Må man ha soltørkede tomater, eller kan man bruke vanlige? Blir den like god da?

  hadde satt pris på svar:) Stå på jenta, du er virkelig flink!

  1. Fotballfrue

   Anbefaler ikke vanlige 😉

   – C

 5. Så fantastisk godt ut 😀 Den skal jeg absolutt prøve ut. Takk for oppskriften <3

 6. ÅÅ.. denne så kjempegod ut! Jeg er råglad i soltørkede tomater, så denne må virkelig prøves ut 🙂 Takk!

 7. christine

  heia:) det ser kjempe godt ut. og jeg elsker stilen din:) ligner veldig på min. hehe, din er inspirerene.
  jeg lurte på om det komme rinn flere statementsmykker på treasures.no.du har utrolig mye fint der og jeg leter over alt etter det perfekte og du har mange fine og lurer bar epå om det kommer flere.hehe.

 8. Deilig!

 9. http://www.matvareguiden.no/Tomater-solt%F8rkede

  er da rimelig mye karbo i soltørka tomater 🙂

  1. Fotballfrue

   Det kommer helt an på hvilket merke du velger 🙂 De jeg bruker inneholder 9 gram.

   – C

 10. Skal prøves 😀

 11. Hei 🙂

  I svarene fra Dr. Hexeberg står det at undervektige går opp i vekt hvis de begynner på lavkarbo. Hvorfor er det slik? Viil det si at de normaliserer vekten, eller at kostholdet ikke er gunstig for dem?

  Jeg er 1,73-74 høy og veier rundt 60 kg. Jeg tror jeg er normalvektig. Vet ikke om jeg egentlig taper på å kutte karbohydrater (trener regelmessig), eller om det kanskje ikke vil påvirke vekten min men være positivt for humør, hud o.l.

  Jeg holder en stabil vekt med normalt inntak av karbohydrater, og har ikke lyst å begynne på noe som egentlig ikke er egnet for meg 🙂 Men har eksem og kunne tenkt meg å teste ut om dette kunne blitt bedre med lavkarbo.

  Hilsen meg

  1. Fotballfrue

   LCHF gjør at kroppens hormonsystem kommer i balanse, derfor vil undervektige gå opp i vekt, og overvektige gå ned i vekt 🙂 Mange overvektige går ned i vekt selv om de lever på kalorioverskudd, nettop fordi kroppens hormonsystem er i balanse 🙂

   Vet ikke om det bare er måten du skriver på, eller om du har misforstått, men LCHF betyr ikke at du skal kutte ut karbohydrater 🙂 Spis rikelig med grønnsaker, bær, nøtter og meieriprodukter (ikke mye melk).

   Noen som lever LCHF og er normalvektige inntar også små mengder med havre og ekstra grove kornsorter, dette er noe du må føle deg frem på, da det er forskjellig hva hver enkelt trives med 🙂

   – C

  2. Hilde nummer 2

   Synes det høres usannsynlig ut som Caroline skriver at det er kroppens hormonsystem som determinerer hvorvidt en person går opp eller ned i vekt … Til syvende og sist så er det kalorier inn – kalorier ut som er det avgjørende. Ikke den mest hardbarka lavkarboentusiast kan overbevise meg om noe annet! Man går aldri ned i vekt når man lever på kalorioverskudd. Årsaken til at overvektige går ned er at de spiser fett, som metter bedre og gjør at søtsuget (og i de fleste tilfeller hovedårsaken til overvekten) blir borte. Undervektige vil derimot kunne gå opp fordi de inntar mat med høyere energitetthet enn tidligere. Innbiller meg at til og med dr Hexeberg nylig anbefalte en overvektig, som ikke syntes hun gikk ned tilstrekkelig, å kutte på matinntaket …

   MEN når det er sagt, så har alle godt av å kutte ned på raske karbohydrater. Jeg har omtrent samme BMI som deg, og har opplevd at å kutte litt har gitt meg både bedre humør og finere hud. Personlig er et strikst LCHF-kosthold uaktuelt for meg, litt fordi jeg ikke er så innmari glad i fettrik mat, men i hovedsak fordi jeg ikke ser noen grunn til å være så nøye med hva jeg spiser 😉 Men jeg kutter der det lar seg gjøre – mest for å slippe den oppblåste magen raske karbohydrater fører med seg :-O Bortsett fra de vanlig rådene som å spise mindre sukker er det superlett å bake brød uten vanlig mel, kutte ut juice og lignende, erstatte sukker med sukrin her og der samt å ikke spise så enormt mye frukt. Folk har et litt forvridd syn på hva som er sunt, og glemmer at fruktsukker også er sukker. OG at light ikke nødvendigvis betyr verken sunt eller slankende, men gjerne redusert fett => fettet er erstattet med sukker. Vinninga opp i spinnga der ja! Så det kan være små endringer som gjør mye bra for kropp og sjel 🙂

   Hilsen Hilde nummer 2(som for ordens skyld har signert med Hilde nummer 2, så det ikke skal se ut som jeg svarer på et innlegg jeg selv har skrevet … 😛 )

   1. Fotballfrue

    Kroppen er ikke et lukket system. Se svarene fra Dr.Hexeberg, overskuddsfett kommer ut via avføring 🙂 Skaldemann, hvis du har hørt om han, gikk ned massevis av kilo på et ganske høyt kalorioverskudd 🙂

    – C

   2. Elisabeth

    Hvis overskuddsfettet kommer ut via avføringa, kan man egentlig bare spise så mye mat man vil uten å legge på seg? Så lenge man spiser godt med fett og holder karboinntaket lavt såklart. Hvis man er i ketose for eksempel, er det mulig å gå opp i vekt om man spiser større mengder mat enn det man trenger?

    (Jeg spiser normale mengder mat, men har en tendens til å kose meg litt for mye med fløte og sukrin, mandler, «Øffer» fleskesvor o. l på kveldene..)

   3. Fotballfrue

    Så lenge karbohydratnivået er lavt nok, ja 🙂 Men det er jo grenser for hvor mye fett du klarer å putte i deg før du blir kvalm 🙂

    – C

 12. Så supert at du legger ut oppskrifter! Er så fint å få litt ny inspirasjon! Dessuten liker jeg mye av det du lager. Prøvde torskegratengen din med afrikansk paprika her om dagen, og den var jo bare «mmmoooaaahh»!!:-) Fortsett gjerne å legge ut litt oppskrifter i ny og ne!:-)

 13. Jubii den glæder jeg mig til at prøve.
  Du ved jeg er en kæmpe fan af dine opskrifter:O)

  Har du prøvet pandekagerne fra LCHF-bloggen?

  Dejlig aften

  <3
  Pia Sabine

 14. Mm, det så godt ut! 🙂 Mamma har begynt å lage en voldsomt god kålsalat! Hodekål, paprika, purre, rømme eller creme fraiche, evt dijonsennep, salt og pepper og voila! Og det passer nesten til alt 😀

  1. Mmm – DET hørtes godt ut!!

   Blir jo i ekstremt sommer-grill-modus med disse oppskriftene 😉

 15. Cecilie Maria

  Det høres veldig godt ut – soltørkede tomater er herlig i salat – SÅ mye smak! <3 Denne dressingen skal jeg prøve!! Takk for tips – du er en utrolig flink blogger…

 16. Den så kjempegod ut! Søren at jeg ikke så den før vi grillet i dag, for jeg synes salaten min ble skikkelig kjedelig :p Skal hvertfall prøve den en annen gang 🙂 Og legg gjerne ut oppskrift på aioli også!!

 17. karoline

  Hei! Så du hadde skrevet tidligere at du har fått finere hud av LCHF? Du har nydelig hud, men på hvilken måte har LCHF forbedret den; renere, mer glød, mindre porer, mindre tørr? Håper du svarer…:)

 18. eva-ppk

  jeg elsker opskriftene din, håper du fortsetter med det.. lærer mye av det <3

 19. Hei;) kan ikke du legge ut den treningsmusikken du hører på nå?;)

 20. Hei Caroline! Ville bare si at jeg håper det går bra med deg, jeg 🙂 Du er virkelig en sterk og beundringsverdig jente!

  Klemmer og varme tanker til deg

 21. Namm, det så godt ut! Den skal absolutt testes ut ;D Takk for tips!

 22. Jeanette

  Så perfekt at du kom med denne nå! Satt med en tørr kyllingfilet i sted og følte det satt fast i halsen:P trenger noe som dette på den ja. Takk skal du ha:D

 23. Hei! Kan ikke forestille meg sorgen du går igjennom nå.. aner ikke hva jeg hadde gjort hvis jeg mistet min mormor!! Synes du er flink og sterk som holder motet oppe, selv hvor urettferdig verden er mot deg!

  Jeg har et spørsmål til deg som jeg håper du kan svare meg på. Jeg og kjæresten har 3 års dag neste helg, og jeg klarer ikke å finne på noe å gi til han på dagen.. Føler jeg har gjort alt før og er helt tom for ideer, så da tenkte jeg at du måtte være den rette personen å spørre om tips? 🙂 Budsjettet er ikke såå stort da vi skal til syden neste måned. Håper du har noen gode tips, jeg er heelt blank!!

  1. Matilde

   Denne er ganske «litt på kanten», men lapdance er det sjeldent en gutt sier neitakk til 🙂 Ellers kan du gjøre det jeg gjorde for kjæresten min på bursdagen hans, og vasket hele bilen hans mens han var på jobb 🙂 Et siste tips var noe han satte utrolig stor pris på: jeg lagde 5 gavekort på 5 mase-, klage-, og sytefri helger 🙂 Hehe. Lykke til!

 24. Enkelt jo! Så godt ut 🙂

 25. ÅH! Det hørtes og så helt fantastisk ut! Vi skal faktisk ha salat til middag imorgen, så sa skal jeg faktisk slå til med denne godbiten! Spennende! 🙂

 26. Matilde

  nammm!!! gleder meg til å prøve den ut 🙂

 27. Mariken

  det så godt ut ^^

 28. lagde (nesten) denne til dagens middag – hjemmelaget pizza! vi hadde ikke annet enn rømme i hus, men den ble kjempegod! takk for tipset 😀

 29. jeg har nettop begynt på lavkarbo, og så langt går det kjempebra! har ikke lenger søtsug og småspiser aldri. 🙂
  Men jeg bare lurte på noe, ca. hvor mange karbohydrater spiser du/ dere til dagen ?
  Dressingen skal absolutt prøves 😉

 30. Hei Caroline.
  Jeg føler at dette blir et litt random spørsmål, men jeg kjører på likevel.
  Til en lavkarbo diett, ødelegger det hele greia da med å spise frukt? For uten frukt så mister jeg all energien min, og da klarer jeg ikke konsentrere meg om noenting. Hvor passer frukt inn i bildet, på en måte?
  Håper du kan svare, og jeg håper du klarer deg bra selvom det har skjedd mye trist i livet ditt i det siste.
  Hilsen Pernille

  1. Fotballfrue

   Om du vil spise frukt eller ikke bestemmer du selv, men du bør uansett innta små mengder, 2 om dagen for eksempel. Hvis du er veldig overvektig og vil slanke deg, burde du kutte det fullstendig. Frukt består av sukker i naturlig form, og fungerer derfor ikke bra i store mengder. Hvis du føler at du ikke har energi, burde du ta en kikk på fettinntaket ditt, eventuelt øke karboinntaket ved hjelp av mer grønnsaker og spesielt nøtter 🙂

   Spiser du grønnsaker?

   – C

   1. Jeg spiste en del grønnsaker før, til middag og sånn, men det har blitt mindre av det.
    Jeg trodde man ikke skulle spise så mye nøtter?

    -Pernille

 31. Jeg spiser grønnsaker når vi har det til middag, men det har begynt å bli sjelden. Og det er ikke alltid jeg rekker hjem til middag. Men da skal jeg senke frukt-inntaket til max to om dagen. 🙂
  Også trodde jeg man ikke skulle spise så mye nøtter?

  -Pernille

  1. Fotballfrue

   Etter fett, er grønnsaker og bær det viktigste på LCHF. Uten grønnsaker og bær, vil du ikke få i deg de vitaminene, mineralene og antioksidantene kroppen din trenger. Litt av poenget med LCHF, er at man skal øke inntaket av grønnsaker, og da spesielt grønnsaker som vokser over jorden. Hvis du ikke får i deg nok grønnsaker og bær, vi du fort føle deg slapp og sliten, da kroppen mangler viktige vitaminer og mineraler.

   Det jeg vil råde deg til, er: SPIS MASSE BÆR OG GRØNNSAKER 😀 Gjerne til hvert eneste måltid. Paprika og tomat til frokost, blomkål, hodekål, surkål og brokkoli til middag f. eks 🙂

   Nå vet jeg ikke noe om din kroppsvekt, eller om du er overvektig, undervektig eller normalvektig, men nøtter er en fin kilde til fett og karbohydrater 🙂 Personlig vil jeg anbefale deg å få i deg minimun 40 gram karbohydrater i løpet av dagen. Dette dekker hjernens behov, slik at kroppen slipper å produsere glukose selv 🙂 En pose nøtter er en super lunsj, og veldig enkelt å ta med seg 🙂 Velg de nøttene som ikke er tilsatt annet enn salt og oljer, dette står på pakken 🙂

   Anbefaler deg å gå til innkjøp av en LCHF bok, gjerne Dr.Hexebergs – Frisk med lavkarbo, der vil du lære mye 🙂

   – C

   1. Den boken hørtes ut som en veldog god ide.
    Takk for tipsene! Jeg skal se hva jeg kan få endret i kostholdet mitt. Og da forhåpentligvis slik at det rommer mer grønnsaker og bær og nøtter 😀
    Det var egentlig godt å høre at jeg kans spise nøtter med god samvittighet!

    Tusen takk ^^
    -Pernille

   2. Fotballfrue

    Det er aldri feil å skaffe seg kunnskaper, du vil lære mye om hvordan mat fungerer i kroppen 🙂 Pass på å få i deg nok fett, og hiv inn på med grønnsaker, bær og litt nøtter (Ikke spis 500 gram nøtter f.eks :p 100 – 200 gram går fint)

    – C

   3. Neineinei, man skal spise med måte, ikke sant 🙂
    Jeg sjekket litt rundt den boken da, men hun har jo gitt ut flere bøker angående lavkarbo. Hvilken anbefaler du?

    -Pernille

   4. Fotballfrue

    Anbefaler den jeg har nevnt over her 🙂

    – C

 32. Denne er så god at jeg nesten spiser den med skje her nå 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *