Endelig en skikkelig søndag

// har fått fullstendig dilla på Atkins sin kornblanding de siste dagene //

Det er disse søndagene jeg så ofte har savnet. Søndagene hvor vi ikke skal noe før langt ut på dagen, eller ikke skal noe i det hele tatt. Søndagene som blir tilbrakt i sengen med en god bok og en kopp sterk kaffe. Akkurat som da jeg var liten. Bortsett fra at den gangen var vel mannen erstattet med en bamse eller Ken, boken med Donald og kaffen med saft. Men likevel. .

Lars-Kristian har forresten utviklet et kjærlighetsforhold til Carl Hamilton den siste tiden, og sitter med nesa dypt i boka mer eller mindre konstant.

Jeg har ingen faste serier å lese på akkurat nå. Harry Hole får alltid bli med på ferie, men jeg tror ikke jeg vil ha så mye med han å gjøre i hverdagen. Serier vil jeg gjerne spare til lange, late dager på stranda. Helst i sola. Dessuten har jeg ikke hatt tid til å lese noe annet enn blader siden påsken. Da farte jeg nemlig gjennom en bok på to dager. Jeg er alltid sånn, klarer ikke legge fra meg lesestoff før jeg får vite asbolutt alt. I påsken var det Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr. Darcy som opptok store deler av tiden min. Forfatteren Ingrid Schibsted Jacobsens første bokutgivelse.

Til alle som har jaktet på forelskelsen i tenårene, i håp om at alt skal ende som i de romantiske komediene eller romanene: LES DEN! Den er fantastisk. Morsom, lettlest, språklig god med herlige skildringer, og så til de grader gjenkjennelig. Jeg ble pinlig berørt opptil flere ganger i løpet av én side, og måtte lese videre selv om jeg var redd for å vite hva Ingrid sitt neste trekk ville være. .

Nå star valget mellom disse to, hvilken skal jeg starte på?

Heller litt mot The Uglies. Lurer på om det er dit verden faktisk er på vei.

95 kommentarer

 1. Du burde lese «Svart Mamba» av Nadifa Mohamed… en utrolig fin bok. Den handler om en ti år gammel gutt som har mistet moren sin, og faren har han aldri møtt. Han drar for å finne faren, og boken handler om hans reise, og det han opplever av krig, brutalitet og stor menneskelighet. Øst-Afrika 1935. Jeg klarte ikke legge fra meg boke ett sekund… Eller så foreslår jeg; Barnepiken av Kathryn Stockett. Fantastisk bok! Handler om forholdet mellom den sorte hushjelpen og deres hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. I en liten by i Mississippi, hvor man møter tre svært forskjellige kvinner, som finner hverandre i felles utfordringer av grenser. Den vant Cappelen Damms bestselger roman og er en internasjonal suksess.. 🙂 bare noen forslag… å nyte en deilig bok man ikke klarer å legge fra seg i sommerferien er bare heelt fantastisk! 🙂

 2. så koselig 🙂 Dere er så søte sammen <3

 3. Ha en riktig fin søndag. I dag har det vært skikkelig innevær og deilig å ligge i senga med en god bok. Jeg leser Stephen R. Covey sin bok «The 7 habits of highly effective people» Anbefaler virkelig alle å lese denne. Har kun kommet til habit #1, men det er litt å gjøre på den fronten:) Må øve hver dag.

  En quote:
  What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.

  Ha en fin dag videre <3

 4. Ha en flott søndagskveld 😀

 5. Du bør lese God natt, Miranda! Anbefales på det sterkeste..
  Jeg er ingen lesehest, tvert imot. men den boken har jeg faktisk lest 3 ganger

 6. så bra, kos deg! det fortjener du.

 7. Hei.
  Vet ikke hva du liker å lese, men har 3 bøker å anbefale! Min topp 3 liste er som følger: ØYA av Victoria Hislop, DEN GLEMTE HAGEN av Kate Morton og TILBAKE TIL RIVERTON av Kate Morton!!!! Helt fantastisk lesing alle tre! Går å venter på den siste boka av Kate M., angrer DYPT på at jeg valgte å kjøpe den gjennom bokklubben og ikke gikk rett til bokhandelen:-) (eneste jeg trøster meg med, er at da hadde jeg vel vært ferdig med den nå, og ikke hatt noe å glede meg til:-)))
  Fin dag ønskes:-)

 8. Hvordan reagerte kroppen din når du gikk over til lchf kosthold? var det tyngre å trene den første tiden?

 9. les uglies, en utrolig bra bok som jeg anbefaler på det sterkeste!

 10. Heisann! Spør om et teit spørsmål som jeg så inderlig ønsker svar på. Du har ingenting med det å gjøre, men jeg har lett over hele internett og finner ikke svar. Jeg ønsker meg en jobb på en klesbutikk eller noe, men jeg er bare 16 år. Vet du om noen butikker som ansetter 16åringer? Noen kjekke butikker for ungdom selvfølgelig ville jo bare vært et pluss. Uansett,takker for svar på forhånd!
  Helt fantastisk blogg,følger deg hver dag. Du skriver så utrolig bra!! 😀

 11. Åå, herlig og ha noen sånne dager også 🙂 For meg så er det øving til prøve, skal ha landkunnskapsprøve om Cuba, Den dominikanske republikk, Spania, Argentina og Mexico imorgen! Sitter enda i pysjamasen, hehe!!

  Forresten du MÅ lese Idas dans, om du ikke har lest den.. Det er en mors fortelling om dattera som fikk kreft som 18åring.. jeg gren meg gjennom boka på 2 dager. ABSOLUTT TIL Å ANBEFALE!

  Ha en fin dag! <3

 12. Det høres ut som en herlig måte å tilbringe søndagen på! 🙂 Har du lest Øya av Victoria Hislop forresten? Ble helt fortapt i den da jeg leste den… Selvom mange sier den er en «mamma»-type bok. Ha en super søndag videre!! 😀

 13. åhh elsker sånne søndager selv;) de er synd det bare er så få av de, men det er vel det som gjør de så spesielle! En bok jeg kan abefale om du er klar for tårer er Idas sand av Gunnhild Corwin! Helt fantastisk bok, basert på en sann historie. Når du kjøpre boken må du også kjøpe kleenex! Kos deg med jogebuse, blader, bøker og kaffe=)

  Klem T

 14. Kan anbefale alle bøkene til Cecilia Samartin. Det er fantastiske bøker alle sammen. Av de er min favoritt «Mofongo»

 15. Hm, hvorfor ble ikke min anbefaling av bok godkjent? Vet det ble litt langt, men boken er bra altså 🙂 Er en veldig informasjonsrik bok. Foretrekker selvfølgelig romaner, men den jeg har holdt på med i det siste. Uten om skikk og bruk bøker da :p

  1. Fotballfrue

   Vet ikke? 🙂 Hvilken var det?

   – C

   1. Var en bok som heter «magre jenter, perfekte liv». Men da har jeg sikkert ikke trykket på submit comment. 🙂 Spiller ikke noe rolle uansett. Var så mange andre fine anbefalinger her uansett.

 16. Har du godkjent flere negative kommentarer på det forrige innlegget enn ellers? Hvorfor i så fall?

  1. Fotballfrue

   Nei, det har jeg ikke gjort. Jeg har aldri hatt en stor sensurfaktor her, og det har jeg sagt MANGE ganger før. Det skjønner du kanskje nå?

   – C

 17. Hei, Caroline.
  Takk for en fin blogg, jeg følger deg hver dag. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å lese «Drømmehjertet» av Cecilia Samartin. Det er den fineste boka jeg har lest.

 18. Vil absolutt avbefale at du leser uglies først! Også er jeg heeelt enig med en annen oppi lia der at du leser Idas dans. Utrolig gripende bok, måtte ta gråtepauser mellom sidene… det er bare en bok man må lese, uansett.

  Lykke til med lesingen!:)

 19. Å, den boken vil jeg gjerne lese så fort jeg er ferdig med eksamene mine 😉
  De tre siste bøkene jeg har lest anbefales videre: » Vann til elefantene», «Saras nøkkel» og «Brudereisen».
  Elsker alt fra Jo Nesbø, godt at neste Harry Hole bok er rett rundt hjørnet 😀

 20. Vilde Johansen

  ganske sikker på at det er 32 🙂

 21. HELT ENIG med deg ang boken «Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr Darcy». Fantastisk morsom, en smule pinlig, og helt perfekt å lese f.eks i ferier, en regntung dag eller en helt vanlig søndag 😉 Alle burde lese denne, man får flash back til videregående-tiden! Kjempebra at du anbefaler bøker i hvert fall!

 22. Ida Marie

  Hei! Jeg kom tilfeldigvis over en artikkel om deg der det stod at du deltok i Frk. Norge i 2005. Det har du ikke fortalt om? Hvor langt kom du? Har du tidligere jobbet som modell? 🙂 Ønsker dere en fin søndag kveld, snart er det ny uke:)

 23. Du bør lese «Barnepiken» av Kathryn Stockett. Fantastisk roman om raseskillet i USA for noen år tilbake.
  I oktober kommer den på film, så skynd deg og les! 😉

  1. Fotballfrue

   ÅÅ, den har jeg lest 😀 Herlig!

   – C

 24. Hei Caroline 🙂
  Du har bestilt flere ganger fra asos har jeg sett..
  Lurer på og gjøre det selv, men vet du hvordan det er med frakt og toll?
  Tusen takk for svar på forhånd 🙂

 25. skuffende at kommentaren min ikke har kommet med her.

  1. Fotballfrue

   hvilken kommentar sikter du til? jeg har sjekket både spam og søppel nå, og du kommer ikke opp der 🙂

   – C

   1. Det var rart.. hm, men ok, sikkert trykka på noe feil jeg da :p

 26. Jeg har også lest «Min mangel på stolthet og fordom i jakten på Mr. Darcy» og den var heeeelt topp! Elsker den. Akkurat som du sa– ble rørt og lo masse, samtidig. Fantastisk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *