Iskrem

Iskrem er perfekt å lage den siste dagen i påsken! Det er viktig å kose seg litt ekstra før hverdagen slår til med strenge tak i morgen, sommeren står jo snart for tur. Har du et lavkarbokosthold, er denne isen derimot noe du kan unne deg veldig ofte. Kremfløte er nesten karbofritt, og derfor mer eller mindre perfekt.

Denne oppskriften holder til 3-4 på en kveld. Vi serverte den til dessert langfredag, og det holdt i massevis.

Du trenger:

 • 3 eggeplommer
 • 2 spiseskjeer Natreen
 • 1 teskje vaniljepulver (eller 2 vaniljestenger) smak til
 • 3 dl. kremfløte
 • revet mørk eller sukkerfri sjokolade (vi brukte Cavalier sin, den er sukkerfri og 70 prosent)

Slik gjør du:

Pisk eggeplommene og søtningsmiddelet til en ganske tykk masse.

Deretter stivpisker du kremfløten og vaniljepulveret.

Jeg bruker dette økologiske vaniljepulveret, kjøpes bla. i Sverige, men finnes helt sikkert en plass i Norge også.

Når fløte og vaniljepulver er stivt, tilsetter du den ferdigpiskete gule massen. Vend inn med en slikkepott.

Deretter rasper du sjokoladen. .

. . og rører dette inn.

Ha den hjemmelagede isen over i en form som tåler å bli fryst. Jeg har kjøpt aluminiumsformer, og det funker som bare det. Dekk både bunn og topp med plastfolie, slik at du unngår krystalisering, det smaker ikke bra!

Etter 3-4 timer er isen serveringsklar. Smaker rett og slett himmelsk, og best av alt; den er så og si karbofri ♥

111 kommentarer

 1. Jeg prøvde denne oppskriften i går, supergod! Og jeg kan ikke lage mat en gang! :-p men jeg lurer på en ting: Når begynte dere med lavkarbo kostholdet? Håper på svar! 😀

 2. Hei Caroline 🙂
  Jeg og familien har begynt på lavkarbo, men vi lurer fælt på hva vi kan spise til lunsj og frokost? Vi har fått med oss egg og bacon, men det blir jo litt kjedelig etterhvert. Kunne du ikke skrevet noen tips til frokost og lunsj og kanskje hva du spiser i løpet av en uke?
  Og forresten jeg så noen klaget på at det var mye matoppskrift innlegg, jeg syns det bare er bra 😀 jeg går stadig inn her for å finne noe godt, så jeg vil bare at du skal dele flere oppskrifter med oss!
  Og til sutt, du er en kjempe flink blogger! Stå på 🙂

  1. Fotballfrue

   Så spennende 🙂

   Har du prøvd oppskriften min på müsli? Den er helt fantastisk sammen med tyrkisk yoghurt eller kefir 🙂 Selv er jeg fornøyd med egg og bacon til frokost, med majones og en del grønnsaker. På dette holder jeg meg mett langt over lunsjtid, så for meg holder det ofte med nøtter til lunsj. Dersom ikke frokosten er veldig stor, går det jo an å spise hjemmelaget knekkebrød med majones og makrell i tomat til lunsj? Eller annet pålegg selvsagt. Jeg bruker det som mellommåltid om jeg er ekstra sulten en dag. Ellers går det jo fint an å lage omelett med mye godt i (det er himmelsk med løk, paprika, ost, tomater og philadelphia i for eks.), eller en salat med dressingen som fettkilde? En atkinsbar er perfekt en dag du er på farten 🙂

   – C

 3. Kan jeg bruke surik istedenfor natreen tror du 🙂

 4. Hei Charlotte,

  Er blitt mer og mer interessert i å teste ut hvordan lite karbo (uten å fullstendig gå på LCHF-kosthold) fungerer på kroppen min sammen med trening, samtidig som kjæresten også er interessert i å gå ned i vekt.

  Jeg er VELDIG allergisk mot egg, og kan derfor ikke lage noe som helst som inneholder dette. Hvis du skulle laget denne isen uten egg hvis du skulle hatt besøk av en egg-allergiker, hvordan ville du gjort det?
  Har lyst å prøve ut denne oppskriften =)

  Hilsen Hilde

  1. Fotballfrue

   Du er vel klar over at LCHF ikke er null-karbo, men alt fra 0- 150 gram per dag ca?

   Det aner jeg faktisk ikke, sjekk ut forum.lavkarbo.no, der er det masse oppskrifter 🙂

   – C

 5. […] min pinsehelg.. Laget hjemmelaget iskrem med vaniljesmak og sjokoladebiter, inspirert av Fotballfruens oppskrift. Den ble kjempegod på smak – men ikke like kremete i konsistens som den […]

 6. […] Stod opp tidlig i dag for å snekre sammen to varianter: En med vanilje og sjokolade (som jeg har lagt ut oppskirft på her), og en med bringebær, vanilje og valnøtter. Gleder meg til å vise begge variantene vei ned i […]

 7. vaniljepulver, er det det samme som vaniljesukker? 🙂 isen så nydelig ut! skal prøve å lage den til helgen

  1. Fotballfrue

   Nei, det er det ikke 🙂 Har du ikke pulver, kan du bruke vaniljestang, 2 stk. 🙂

   – C

 8. Har nettopp satt isen i fryseren. Dette blir kjempe spennende! Jeg elsker bloggen din, og leser den hver dag. Matrettene er også spennende, siden jeg har halvveis en LCHF-livsstil. Eller hva man skal kalle det..
  Men kan man spise taco på en lavkarbo-diett?

  Super blogg!
  -Pernille

 9. Hvor i Sverige har du kjøpt vaniljepulveret? Hva kostet det? =)

 10. […] Nå tenkte jeg å lage litt iskrem. Lars-Kristian uttrykte nemlig STOR misnøye da han oppdaget at vi hadde tre fløtekartonger stående i kjøleskapet, som gikk ut på dato for to dager siden. Fløte holder jo ofte langt over tiden, men jeg fant ut at det beste var å gi etter, så kan jeg heller lage nesten en liter fløteis 😀 Jeg bruker denne oppskriften, forresten. […]

 11. Hei! 🙂 Skal jeg bare bruke det gule i egget?

 12. Hei! Supert med så mange oppskrifter! I love it! Men har du mulighet til å skrive ant carb i rettene? altså pr 100 g? Jeg er på ketose dietten, og er «livredd» for å ramle ut av ketose! 🙂 Men er så sugen på noe nytt, og kunne tenkt meg å prøvd noen av dine oppskrifter 🙂

 13. Charlotte

  Hei Caroline 😉
  Du, jeg skal lage den isen du har laget her, men i butikken fant jeg bare vanlig vanilje sukker og økologisk mørk 86 % sjokolade. Går det greit, selv om jeg går på lavkarbo ? For det det er jo karbo i den sjokoladen, men den var uten sukker 😉

  1. Fotballfrue

   85 prosent er supert uansett om den er sukkerfri eller ei 🙂

   – C

 14. Hei, jeg bare lurte om det er mulig å bruke denne oppskriften i en ismaskin?
  Elsker bloggen og har nettopp kjøpt boken. Elsk <3

 15. Therese

  Smakte nydelig! 😀 Hadde ikke natreen – så brukte halvt om halvt med sukrin og sukrinmelis, og det gikk veldig fint! :))

 16. Hei igjen!
  Jeg har ikke natreen. Men, har sukrin, sukrin melis og sukrin gold. Kan man bruke noe av det?

  1. Fotballfrue

   Kaaan prøve sukrin, evnt. sikte inn sukrinmelis 🙂 Er redd sukrin vil lage knasende klumper. det ideele er splenda 🙂

 17. Hei!
  Jeg lever har et lavkarbo kosthold, og trives godt med det. Det jeg ofte opplever er at hvis en plan (middagsplan) går i vaske og behovet for noe hurtigmat er tilstede (det skjer en del, når unger skal hentes og leveres osv), så ender jeg opp med å maule cottage cheese, kanskje med noen grønnsaker til. Jeg finner ingen gode alternativer til «en pølse i hånda». Har du noe gode tips?

  1. Lag Indisk Pakora.

 18. rønnaug roald

  Du er opptatt av økologisk VANILJE og samtidig publiserer du oppskrift med Natreen !!! Lurt på å sjekke naturlige alternativ ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hva mener du?

 19. Lagde denne i dag med tagatesse (brukte en ss) og fy så god den ble! Finner bestandig spennede lavkarbomat på bloggen din! Tusen takk for inspirasjon <3

  1. Hvor mye tagatesse brukte du?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *